|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy LIPCOWE 2019- świeże II kreseczki
Millusia bardzo dużo przeszliscie, to takie przykre i niesprawiedliwe - mam nadzieje, że tym razem będzie wszystko dobrze.
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
U nas starania w obu przypadkach pol roku. W obu przypadkach dostal skarpetki 50%mum, 50%dad. Za pierwszym razem zalapal od razu. Za drugim byl przekonany ze te maleńkie skarpetki kupilam córci,wszystko jak krowie na rowie trzeba tłumaczyc.
U mnie usg genetyczne + pappa tego samego dnia. mala biegaczka - faktycznie nie tak to powinno wygladac, ale niestety po takich przezyciach ciężko jest skakac pod sufit. Najwazniejsze zeby tym razem wszystko skonczylo się dobrze ![]() U nas wlasnie tez budowa w toku... Licze ze wprowadziny sie przed narodzinamkmi drugiego dziecka. Teraz nie ma już ani odrobiny miejsca na kolejne graty. Najgorsze ze szykowanke wyprawki, przygotowywanie wszysykiego spadnie na mnie w ostatnich miesiacach. Przy corci wszystko mialam gotowe juz jakos w 25tc, torby szpitalne, wszystkl kupione. Jedynie łóżeczko złożyliśmy jakoś po 34tc millusia - trzymam kciuki za Was! Tyle lat walki i macie wynagrodzone to podwójnie. Tym razem będzie dobrze, z kazdym tygodniem strach będzie trochę mniejszy
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#1413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i oby teraz ciąża przebiegła bez niespodzianek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1414 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
My w pierwszej ciąży staraliśmy się tak około 10 m-cy, druga dwa cykle. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
My też 2 cykle, z tym,że ja wszystko musiałam mieć zaplanowane... Choruję na nerki, bralam leki, które w razie czego uszkadzają płód, więc ciągle trzeba było się pilnowac... Będę szczera, ale przez prawie 10 lat związku z moim TŻ, teraz w momencie starań, doświadczyliśmy "prawdziwego" seksu, bez prezerwatyw.... No i udało się w drugim miesiącu. Dziś zaczynamy 10tc. W ciągu tygodnia przeprowadzamy się do naszego wybudowanego domku i po tym jak czytam, co niektóre z Was przechodzą, boję się co zaraz będzie,że wszystko idzie mi zgodnie z planem i że zaraz coś się posypie, albo spadnie na mnie coś z czego się już nie podniosę, nie zawsze może przeciez byc idealnie tak jak chcemy .... :/
Edytowane przez monika1304 Czas edycji: 2018-12-05 o 12:17 |
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tymi prezerwatywami u nas jest tak samo - tylko przy okazji staran. Takze ja juz zapowiedzialam, ze po tej ciazy antykoncepcja hormonalna do menopauzy, bo nie zniose wiecej prezerwatyw
|
|
|
|
#1417 |
|
Konto usunięte
|
Ja to chyba zdecyduje się znów na wkładkę, ale jak pomyślę o zwiększonych krwawieniach które powodowały u mnie anemię, to mi słabo. Tabletek anty nie chce, bo i tak libido mam na poziomie -1000, zostaje chyba sterylizacja
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bedę musiała na pewno po ciązy zobaczyc, co mi się z moim prawym jajnikiem dzieje - miałam potworniaka, a te gady lubia odrastać :/ Najchetniej chyba bym go wycięła. aktualnie jakies takie bóle mam w jego okolicach nieprzyjemne.
Potem zdecyduje zlekarzem, jaki rodzaj wybrac - sama wolalabym cos takiego, co nie wymaga lykania codziennie, bo juz eythyrox mnie wkurza. Wiec albo minipigulka albo implant albo nie wiem.
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od samego początku jechalam na pigulkach, mialam dwa razy przerwy spowodowane brakiem możliwości zalatwienia recepty na juz, przegapilam ze tabletki się kończą. Wtedy prezerwatywy nas dobijaly. Chcemy dwojke dzieci, nie wiecej, wiec myslimy o wazektomi, tylko zobaczymy jak maz podejdzie do tematu gdy przyjdzie na to pora
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1421 |
|
Raczkowanie
|
Ja po wizycie. 6w3d jest bobas 6,5 mm i serduszko bije
![]() Mój tz tez panikuje ze jak damy radę jak tylko on będzie zarabiał ( ja mam umowę na czas określony) i mam wrażenie ze tym się bardziej przejmuje niż dzieckiem... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A umowa przedłuża Ci się automatycznie do momentu rozwiązania ciąży, nawet jeśli jest na czas określony Edytowane przez kevschaa Czas edycji: 2018-12-05 o 13:59 |
|
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do męża - wiesz nie są to takie bezpodstawne zmartwienia, dziecko to wydatek, ale rozumiem Twoj punkt widzenia. Mam nadzieję, ze sie ulozy wszystko
|
|
|
|
#1424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam do końca października wiec nawet dłużej niż termin porodu. A może wiecie jak to jest później przechodzi się na zasiłek macierzyński i będzie on w wysokości wypłaty ostatniej ( po tym jak mi się umowa skończy) czy to takie ogólne 1000 zł ? |
|
|
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
To będzie średnia pensja z 12 miesięcy (albo mniej jeśli nie przepracowałaś 12). Z tego 80% jeśli zdecydujesz się na roczny macierzyński. Po październiku płatności przejmie za pracodawcę ZUS na podstawie dokumentów przekazanych od pracodawcy
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to spoko dzięki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
A bo faceci to tak inaczej.
my też się staraliśmy od grudnia zeszłego roku. Co miesiąc zawód, że jedna kreska a jak zobaczył dwie to "ja jakoś nie wierzę tym kreskom" kupił test co pokazuje tygodnie ciąży, dalej nie mógł uwierzyć, stwierdził, ze jak z krwi wyjdzie to uwierzy, a jak była beta pozytywna, to on musi mieć potwierdzenie od lekarza. ![]() Ja też myślałam, że radość będzie dużo większa (co nie znaczy, że nie widzę, że się cieszy), ale to chyba przyjdzie z czasem. My, kobiety, czujemy to dużo wcześniej... ![]() Za trochę ponad dwie godziny wizytaaaa.
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj tak się nudzę w pracy, że zaczęłam spisywać listę zakupów świątecznych i potraw
![]() Masakra jakaś. Mam zadań na max 2h, a siedzieć muszę 8... Nawet internet mi się znudził, bo ile można pierdoły wyszukiwać... |
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja próbowalam dzis liste robic, ale mam pustke w głowie. Może zaplanuje swieta, chociaz w tym roku jestesmy sami we trójkę (3 i 1/3 w sumie ) Jutro 'pracuje' z domu, mam wizyte w szpitalu z mlodym, to zleci, a w pt znowu tu.
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to w ogóle jestem utrapieniem dla pracodawcy. Pierwsza ciaza L4, potem macierzynskk rok, 3 miesiace wychowawczego i wracam na kilka dni urlopu, zaczynam L4 i potem znowu macierzynski rok
Z jednej strony słabe zagranie, a z drugiej jak pracowałam to moich poswieceń nikt nie doceniał, a nawet dojezdzal na maksa. icannotfly - daj znac po wizycie
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przystopowałam z zaangażowaniem jak odmówili mi podwyżki i mam totalny luz. Te 2h pracy dziennie są adekwatne do mojej wypłaty
![]() W poniedziałek będę mówić i wszyscy przeżyją szok. Z osób po których można było się spodziewać takiej informacji jestem na samym końcu. Zawsze byłam antydziecko i "dzieci? na pewno nie teraz"
|
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kevscha - ja miesiac przed zajsciem dostalam podwyżke nawet, ale jakoś i tak ucieklam na L4, jak powiedzialam o ciazy a Ci mi oznajmili czy dam rade pracować bo na nowy zaklad mam wchodzić i nie chca na razie nikogo nowego - 100km od mojego miejsca zamieszkania. Wtedy bylam pewna z czym to sie je, znowu praca po 16h dziennie. Jak bylam w ciazy a moj przelozony poruszyl temat dzieci i podpytywal mnie czy planuje, a ja sie zapieralam ze nie, ale to bylo niepotwierdzone, nie chcialam ryzykowac.
|
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w pracy podobnie. A po macierzyńskim tam nie wrócę... Więc dla mnie nieważne co sobie szef pomyśli
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
marttb ja bym powiedziała takiemu pracodawcy, ze nie ma prawa o to pytac i tyle.
Ja do poprzedniej firmy po macierzynskim rok temu w maju nie wrocilam, tu tez nie wroce. Co wiecej - bede do tego stopnia perfidna, ze chce w pazdzierniku do Pl wracac wiec bede miala przynajmniej kase na kilka miesiecy pierwszych stad. Tu macierzynski jest smiesznie niski (123 funty tygodniowo chyba), ale w Pl na pampki starczy Potem jeszcze beda musieli mi zaplacic zalegly urlop, takze tez troche kasy wpadnie. Ale ja juz nauczona doswiadczeniem nie mam skrupułów w stosunku do pracodawcow.Pamietam w Pl przed wyjazdem tu w ostatnim miesiacu przejmowalam obowiazki po takiej dziewczynie ktora szla na macierzynski a ja potem poszlam zlozyc wypowiedzenie i jak weszlam do kierownika to on do mnie z teksem "tylko mi nie mow ze ty tez jestes w ciazy'. *utas i tyle. kevschaaa pewnie, obijaj sie
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
mala biegaczka - to byla taka niby luźna rozmowa między nami, generalnie mieliśmy takie stosunki ze rozmawialismy o wszystkim, akurat jeździlismy na święta po zakladach i dawalismy naszym klientom prezenty świąteczne
Także to niby nie było takie perfidne, ale jednak wiem ze to było takie badanie terenu.
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1438 | |
|
Raczkowanie
|
Mamy LIPCOWE 2019- świeże II kreseczki
Cytat:
Ja dwa dni przed tym jak się dowiedziałam o ciąży podpisałam umowę z awansem ![]() Tylko ze ja nie chce l4 za szybko Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
joanmal - tez nie chcialam, no ale jak dowiedzieli sie o ciazy i nie mieli zamiaru zwolnić mi tempa to nie bylo sensu,
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2018-12-05 o 15:56 |
|
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uskuteczniałam w poprzedniej ciąży albo jak juz maly sie urodzil i podczas drzemek Jakos tak Banalnie proste ![]() Ale fakt - brak roboty, to problem pierwszego swiata ;p Ja dzis z nudow ogladalam posiedzenie brytyjskiego parlamentu Brexit mnie teraz interesuje, to sobie posluchalam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

i oby teraz ciąża przebiegła bez niespodzianek 

my też się staraliśmy od grudnia zeszłego roku. Co miesiąc zawód, że jedna kreska a jak zobaczył dwie to "ja jakoś nie wierzę tym kreskom"
kupił test co pokazuje tygodnie ciąży, dalej nie mógł uwierzyć, stwierdził, ze jak z krwi wyjdzie to uwierzy, a jak była beta pozytywna, to on musi mieć potwierdzenie od lekarza. 

Ja próbowalam dzis liste robic, ale mam pustke w głowie.