Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-31, 09:48   #1411
ofelka 123
Rozeznanie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

Mój tz na balony i napis by nie wpadł ale na kwiaty i prezent to i owszem nawet coś mówił o kolczykach choć się śmiał że 9n też wykonał duża pracę i powinien też dostać prezent np szlifierke

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 09:48   #1412
NuFCia
Zadomowienie

Ja się dzisiaj dowiedziałam, że Mały nie lubi budzika (po tatusiu)
Mąż ma nastawiony żeby wstać na konferencję w pracy i dzisiaj jak zadzwonił to cały brzuch mi nagle zaczął podskakiwać
Stary 2019-01-31, 09:53   #1413
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Myślę, że mój i tego by nie ogarnął choć może jestem człowiekiem małej wiary i wszystko by było jak rodem z instagrama

Hahahaha ja mojemu nawet model już pokazałam jaki chce i co Ma być wygrawerowane. Tylko grał wtedy na plejce więc pewnie gdybym zapytała, którą ma mi kupić bransoletkę on by zapytał "Ale jaką bransoletkę "

Dzień dobry... mąż wstawał do pracy, obudziłam się i nie mogę już zasnąć, chyba się podekscytowalam tą szkołą rodzenia, poza tym miałam takie koszmary... no i jestem głodna jak cholera, no dramat

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
ja się dzisiaj poklocilam, w sumie zdenerwowalam na tz wlasnie przez gre, czy komputer, nie wiem co on tam robil ale jak cos tam robi to jakby jakas wygluszająca kopuła byla miedzy nami. A to nie pierwszy raz jak pytam glosno " czy ty mnie sluchasz" a ten na mnie z pretensjami ze tak ale je to sie nie odzywa. Ale innym razem to odpowiada mi ze jak ma mnie sluchac jak jest zajety Stad moje charakterystyczne "czy ty mnie sluchasz" nie raz sie produkowałam a ten potem zdziwiony bo nic nie wie, ale ja wsiekla bo robi na opak a ja tyle sie produkowalam ciezarnej sie nie wkurza

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Hahaha jak urodziłam mój mąż przyniósł mi do szpitala obiad. Indyk z warzywami gotowany na parze i ryż. Inni szli z kwiatami a on z domowym obiadem.
fajnie my daleko rodzilismy wiec tz chyba glodny siedział. Ja dostalam obiad dwuadaniony jeszcze na sali porodowej, jadlam jak glupia. Dopiero teraz do mnie dotarlo ze tz musial patrzec a tez pewnie byl glodny
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 10:04   #1414
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ja mojemu mówiłam, że jest taki zwyczaj, że kobieta dostaje prezent po porodzie. Powtórzę to jeszcze z 4 razy, żeby zapamiętał
Nocka była przes....na, a wieczorem dostałam tak po kości biodrowej(?) że zaczęłam krzyczeć z bólu. Tż panika.
Jadę dziś do fryzjera. Z uwagi, że moje auto nadal unieruchomione jadę pkp. Moja mama już zestresowana, bo "Jak ja dojadę"? A tż mi sie każe meldowac co po chwilę

U Ciebie to mają przynajmniej powód do zmartwień bo sama mówiłaś, że się toczysz ;-) a mnie strasznie wkurza jak ktoś mówi ,,ojeeeeju jak Ty dojedziesz" w wydźwięku ,,zabijesz siebie i swoje dziecko, kto to widzial 2km jechac w takich warunkach" a warunki na drogach wtedy są super i przypominasz sobie jak jeździłas nie takie dystanse w gorszych

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Przeziębienie mnie chwyciło
Ojej! Zdrówka

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Moja się na razie bardzo cieszy, codziennie “rozmawia" z siostrą, przed żłobkiem obowiązkowo daje jej przytulasa i buziaka, tłumaczy że jak się urodzi to będzie mogła z nią chodzić W żłobku podobno ciągle nawija o siostrzyczce. W domu “czyta" książeczki do brzucha, gotuje jej obiady z klocków… Ja jej opowiadam że jej rola będzie bardzo ważna, bo będzie siostrę wszystkiego uczyć, pomagać mi itp. i ją to strasznie kręci. Myślę że będzie OK tylko ja będę musiała uzbroić się w cierpliwość i we wszystko ją angażować, chociaż pewnie będzie to trwało 2x dłużej

A prezent “od bobasa” to dla mnie taka forma wkupienia się młodszej w łaski starszej. Będzie pewnie trochę rozczarowana (chociaż oczywiście tłumaczę jak to będzie na początku), że noworodek od razu nie mówi, nie gra z nią w piłkę i nie układa puzzli, więc niech choć tak zapunktuje

Twój mąż jest fajny

Ja z okazji pierwszego porodu dostałam kompa Wymarzonego, więc liczy się jako romantyczny gest

Na mnie chyba przeszedł wirus od córki, źle się czuję od 4 dni. Ale nie wiem czy to możliwe tak na styk - ona skończyła, ja zaczęłam… i nie wiem czy powinnam panikować czy czekać do wizyty w poniedziałek
W o nie! Kolejna?! co to za wirus?

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 10:04   #1415
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Tak, ja robiłam już 2 raz, wyszły identyczne jak za 1 razem

w drugim trymestrze? Nie przechodzilas toxo w ogole? Ja robilam raz, w II trym. lekarz nie zalecil ale teraz chcialam juz w trzecim sobie zrobic. Ktore parametry mialas zlecone igm, igg?
Stary 2019-01-31, 10:08   #1416
mia128
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
ja się dzisiaj poklocilam, w sumie zdenerwowalam na tz wlasnie przez gre, czy komputer, nie wiem co on tam robil ale jak cos tam robi to jakby jakas wygluszająca kopuła byla miedzy nami. A to nie pierwszy raz jak pytam glosno " czy ty mnie sluchasz" a ten na mnie z pretensjami ze tak ale je to sie nie odzywa. Ale innym razem to odpowiada mi ze jak ma mnie sluchac jak jest zajety Stad moje charakterystyczne "czy ty mnie sluchasz" nie raz sie produkowałam a ten potem zdziwiony bo nic nie wie, ale ja wsiekla bo robi na opak a ja tyle sie produkowalam ciezarnej sie nie wkurza

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

fajnie my daleko rodzilismy wiec tz chyba glodny siedział. Ja dostalam obiad dwuadaniony jeszcze na sali porodowej, jadlam jak glupia. Dopiero teraz do mnie dotarlo ze tz musial patrzec a tez pewnie byl glodny
Mój tata tak ma więc mam uczulenie na takie zachowanie. Teraz jak tż jest czymś zajęty, a on nie ma podzielności uwagi, zaczynam od "możemy pogadać?" i ma mi powiedzieć czy może bez problemu przerwać czy za chwilę. Ale jak już mówię to słucha.

A w ogole to dzień dobry goście pojechali, impreza odhaczona więc można odpoczywać tylko muszę do pracy pojechać po jakiś papier i do lidla po pampersy

wkurzona jestem na nasze kadry bo z każdym zaświadczeniem robią jakieś problemy, robią błędy, a ostatnio się okazało że nie dostarczyli jakiegoś papieru do zusu. Kolejnego. Po porodzie mąż jechał dostarczyć papier na macierzyński bo go nie przekazali. Teraz nie dali jakiegoś druczku i od 2 miesięcy nie mam wypłaty i oczywiście sama musiałam się w zusie dowiedzieć żeby im zwrócić uwagę. Masakra. A o każdym głupim zaświadczeniu o zatrudnieniu itp jest dyskusja.

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 10:20   #1417
Listopadowaa
Zakorzenienie

Nufcia nie powiem ci jaka jest roznica miedzy kocykami, otulaczami bo my tylko kocyki mami i to takie minky jeden ocieplany zwykly. Latem kocykow w ogole nie uzywalam. W upały niczym nie przykrywałam. Ale to bedzie kwiecien wiec koc na pewno sie przyda mi sie podoba i mysle ze bedzie wam pasowac musztardowy, granatowy. Ladne sa zielone, ciemno zielone ale nie wiem czy nie będzie wam sie gryźć z kolorem ściany w pokoju bo pewnie odcien bedzie troche inny o ile zawracasz na takie szczegoly uwage
Szary tez uniwersalny. Mietowy ładny ale troche inne bajka. Kocyki w kropki jakos mi sie nie widzą. Ja generalnie lubie kolory, wiec troche mam inny gust do ciebie.

Dziewczyny te otulacze są na prawde cienkie? na cieplą wiosnę będą okey?

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Mój tz na balony i napis by nie wpadł ale na kwiaty i prezent to i owszem nawet coś mówił o kolczykach choć się śmiał że 9n też wykonał duża pracę i powinien też dostać prezent np szlifierke

haha zartowniś

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez mia128 Pokaż wiadomość
Mój tata tak ma więc mam uczulenie na takie zachowanie. Teraz jak tż jest czymś zajęty, a on nie ma podzielności uwagi, zaczynam od "możemy pogadać?" i ma mi powiedzieć czy może bez problemu przerwać czy za chwilę. Ale jak już mówię to słucha.

A w ogole to dzień dobry goście pojechali, impreza odhaczona więc można odpoczywać tylko muszę do pracy pojechać po jakiś papier i do lidla po pampersy

wkurzona jestem na nasze kadry bo z każdym zaświadczeniem robią jakieś problemy, robią błędy, a ostatnio się okazało że nie dostarczyli jakiegoś papieru do zusu. Kolejnego. Po porodzie mąż jechał dostarczyć papier na macierzyński bo go nie przekazali. Teraz nie dali jakiegoś druczku i od 2 miesięcy nie mam wypłaty i oczywiście sama musiałam się w zusie dowiedzieć żeby im zwrócić uwagę. Masakra. A o każdym głupim zaświadczeniu o zatrudnieniu itp jest dyskusja.

chyba większość facetow nie ma podzielności uwagi moj tz co raz czescie po prostu przerywa i siada kolo mnie i gadamy. Ale on w ogole zakrecony, ostatnio w samochodzie wsiadamy, tz rusza i pyta gdzie jedziemy, mowie ze po dziecko do babci. a ten mnie do domu przywiózł

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Kusicie tymi otulaczami
Przy pierwszym dziecku człowiek żyl bez i było okey a teraz chce sie to mieć
Robię pasztet z soczewicy bo znowu na nic nie ma ochoty
Stary 2019-01-31, 10:28   #1418
Coccinellla
Zakorzenienie

Widziałyście? http://www.pomniejszacz.pl/files/inc...01823568_1.jpg co myślicie o tych ubrankach?

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Nufcia nie powiem ci jaka jest roznica miedzy kocykami, otulaczami bo my tylko kocyki mami i to takie minky jeden ocieplany zwykly. Latem kocykow w ogole nie uzywalam. W upały niczym nie przykrywałam. Ale to bedzie kwiecien wiec koc na pewno sie przyda mi sie podoba i mysle ze bedzie wam pasowac musztardowy, granatowy. Ladne sa zielone, ciemno zielone ale nie wiem czy nie będzie wam sie gryźć z kolorem ściany w pokoju bo pewnie odcien bedzie troche inny o ile zawracasz na takie szczegoly uwage
Szary tez uniwersalny. Mietowy ładny ale troche inne bajka. Kocyki w kropki jakos mi sie nie widzą. Ja generalnie lubie kolory, wiec troche mam inny gust do ciebie.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

haha zartowniś

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

chyba większość facetow nie ma podzielności uwagi moj tz co raz czescie po prostu przerywa i siada kolo mnie i gadamy. Ale on w ogole zakrecony, ostatnio w samochodzie wsiadamy, tz rusza i pyta gdzie jedziemy, mowie ze po dziecko do babci. a ten mnie do domu przywiózł

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Kusicie tymi otulaczami
Ooo pasztet z soczewicy - to musi być dobre

Ja kupiłam otulacz muślinowy - muślin to 50% bawełny i 50% bambusa, jest cienki niczym tetra tylko delikatniejszy.

Ten 100% bambus jest grubszy, ale ja brałam ten superro, jakbyś wzięła ten zwykły to byłby cieńszy. Wypowiadam się oczywiście na temat produktów lullalove bo takie mam ;-)

Stary 2019-01-31, 10:36   #1419
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:

haha zartowniś

Kusicie tymi otulaczami
Lubię kolory ale ciemne, te takie niby typowo jesienne chyba najbardziej Z jasnych to chyba tylko brudny róż mi się podoba, ale dla chłopca chyba niezbyt pasuje
Na to pasowanie to właśnie zwracam uwagę - skrzywienie zawodowe i ocd w jednym

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Widziałyście? http://www.pomniejszacz.pl/files/inc...01823568_1.jpg co myślicie o tych ubrankach?

Mam te białe i jakościowo lepsze niż te co kupiłam w sieciówkach - nawet moja mama zwróciła uwagę
Dla mnie na plus sposób zakładania, ale kolory nie moja bajka Zbyt jaskrawe - bardziej mi się podoba ten szary co mają na stronie chociaż wolałabym żeby jaśniejszy był. Czekam aż zrobią te zestawy np. 3xbody, itp. Podobno miały być pod koniec stycznia, więc na razie się wstrzymałam z kupowaniem brakujących ubranek
Stary 2019-01-31, 10:39   #1420
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Przeziębienie mnie chwyciło
Biedna, kuruj się😤
Cytat:
U Ciebie to mają przynajmniej powód do zmartwień bo sama mówiłaś, że się toczysz ;-) a mnie strasznie wkurza jak ktoś mówi ,,ojeeeeju jak Ty dojedziesz" w wydźwięku ,,zabijesz siebie i swoje dziecko, kto to widzial 2km jechac w takich warunkach" a warunki na drogach wtedy są super i przypominasz sobie jak jeździłas nie takie dystanse w gorszych

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Ojej! Zdrówka

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

W o nie! Kolejna?! co to za wirus?

Tylko że ja w domu nie narzekam, staram się robić dobre wrażenie 😆 Wam tylko truje pupy, że prawie umieram 😂 W każdym razie moja mama miała wizję, że urodzę w pociągu, więc wysłała moją siostrę na przeszpiegi i ta właśnie dzwoniła, że "przypadkiem" jest w Poznaniu to mnie odbierze. A w gruncie rzeczy stąd mam bliżej do szpitala, bo dwa przystanki niż z domu 😂
Widziałam spodenki takie ala dresowe na 56 idealnie do kompletu do kaftaników które kupiłam w Smyku, ale nie wiem czy ze szpitala wypada wracać w kaftanie i spodenkach? czy raczej pajac? i czy wogole sie zmiesci w te 56. Dylemat mam, doradzcie....kupić? 😟

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 10:40   #1421
NuFCia
Zadomowienie

Weszłam na insta do tej konstruktorki od mamaginekolog i widzę, że mają zestawy na przebranie z błękitem i bladym różem - te ładne
Stary 2019-01-31, 10:49   #1422
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Weszłam na insta do tej konstruktorki od mamaginekolog i widzę, że mają zestawy na przebranie z błękitem i bladym różem - te ładne
Nufcia, ja wrzucilam foto różu i turkusu ;-)

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Ach i nie zauwazylam, ze skomentowalas

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Biedna, kuruj sięTylko że ja w domu nie narzekam, staram się robić dobre wrażenie Wam tylko truje pupy, że prawie umieram W każdym razie moja mama miała wizję, że urodzę w pociągu, więc wysłała moją siostrę na przeszpiegi i ta właśnie dzwoniła, że "przypadkiem" jest w Poznaniu to mnie odbierze. A w gruncie rzeczy stąd mam bliżej do szpitala, bo dwa przystanki niż z domu
Widziałam spodenki takie ala dresowe na 56 idealnie do kompletu do kaftaników które kupiłam w Smyku, ale nie wiem czy ze szpitala wypada wracać w kaftanie i spodenkach? czy raczej pajac? i czy wogole sie zmiesci w te 56. Dylemat mam, doradzcie....kupić?

Eee no pewnie, ze moga byc spodenki i kaftanik, a pozniej i tak dziecię wrzucasz w kombinezon

Stary 2019-01-31, 11:03   #1423
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Nufcia, ja wrzucilam foto różu i turkusu ;-)

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Ach i nie zauwazylam, ze skomentowalas

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Eee no pewnie, ze moga byc spodenki i kaftanik, a pozniej i tak dziecię wrzucasz w kombinezon

Po tym jak skomentowałam to zajrzałam na insta bo wczoraj nie przeglądałam. Widzę, że body też im doszło w trójpakach więc teraz czekam aż wrzucą na stronę. Muszę sprawdzić jeszcze czego mi brakuje bo część rzeczy oddawałam, coś tam mi nie doszło i w sumie nie wiem czego oprócz body mi brakuje

Kombinezon - dobry temat. Myślałam kiedyś nad tym, a potem zapomniałam. W co planujecie ubrać maluszki na wyjście? Bo pogoda może być różna i nie wiem na ile ciepłe ubranko sobie przygotować. Zimowe to chyba odpadają. Ale jakie są na wiosnę dedykowane? Z jakich materiałów?
Stary 2019-01-31, 11:11   #1424
coco00
Wtajemniczenie

Ja to nawet teraz nie myślę co na wyjście. Pod koniec kwietnia to może być zarówno prawie lato, jak i śnieg...
Listopadowa ja jakoś po połowie ciąży powtarzałam toxo, oba wskaźniki.
Moj tż niby kupuje jakies kwiatki jak jest okazja, ale w sumie trochę to problematyczne bo kot cały czas chce je obzerac, a jak się jej uda to później rzyga, więc średni pakiet 🤣

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 11:13   #1425
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Po tym jak skomentowałam to zajrzałam na insta bo wczoraj nie przeglądałam. Widzę, że body też im doszło w trójpakach więc teraz czekam aż wrzucą na stronę. Muszę sprawdzić jeszcze czego mi brakuje bo część rzeczy oddawałam, coś tam mi nie doszło i w sumie nie wiem czego oprócz body mi brakuje

Kombinezon - dobry temat. Myślałam kiedyś nad tym, a potem zapomniałam. W co planujecie ubrać maluszki na wyjście? Bo pogoda może być różna i nie wiem na ile ciepłe ubranko sobie przygotować. Zimowe to chyba odpadają. Ale jakie są na wiosnę dedykowane? Z jakich materiałów?
Ooo bodziaki to by mi sie przydaly. Ciekawe jaką cene dadzą. Te zestawy rozmiar 68, 74 turkus mi sie podoba tylko na kij mi rozpinany bodziak na takiego dużego już bobasa

Ja mam ten kombinezon na wyjście z takiego dresowego materiału, niezbyt grube, niezbyt cienkie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-31, 11:30   #1426
ofelka 123
Rozeznanie

Nie mam żadnego kombinezonu na wyjście wiem że pogoda może być różna ale ja właściwie mogę rodzic nawet w majówkę więc w ostateczności myślałam o body plus pajac mam w razie czego sweterek i kocyk do fotelika no i czapeczke więc chyba powinno być okey

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 11:40   #1427
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Ooo pasztet z soczewicy - to musi być dobre

Ja kupiłam otulacz muślinowy - muślin to 50% bawełny i 50% bambusa, jest cienki niczym tetra tylko delikatniejszy.

Ten 100% bambus jest grubszy, ale ja brałam ten superro, jakbyś wzięła ten zwykły to byłby cieńszy. Wypowiadam się oczywiście na temat produktów lullalove bo takie mam ;-)

O dzięki, później spojrzę sobie

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Dla mnie zestawy ładne ale ja nie uzywalam w sumie kaftanikow. Albo pajace ale body i spodenki. Na pierwsze 2-3 tygodnie to tylko pajace.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Ja to nawet teraz nie myślę co na wyjście. Pod koniec kwietnia to może być zarówno prawie lato, jak i śnieg...
Listopadowa ja jakoś po połowie ciąży powtarzałam toxo, oba wskaźniki.
Moj tż niby kupuje jakies kwiatki jak jest okazja, ale w sumie trochę to problematyczne bo kot cały czas chce je obzerac, a jak się jej uda to później rzyga, więc średni pakiet 🤣

Oj dokładnie. Może być zima a może być wiosna. My jesteśmy przygotowani. Mamy po córce spiworek do fotelika, taki zimowy, mamy tez kombinezon taki jak kurtki. Ale mamy tez polarkowy ocieplany. Czapeczke mam bawełniana i zimowa. Dostosujemy ubiór do pogody. Może być tak ze tylko kocykiem okryjemy. A pod spod to obojętnie co, pewnie jakiś bodziak i pajac. Chociaż mamy jakąś bluzę polarowa. To bez znaczenia. Cos tam przygotuje wczesniej dla TŻ w domu. Będzie miał kilka zestawów.

Stary 2019-01-31, 12:08   #1428
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
w drugim trymestrze? Nie przechodzilas toxo w ogole? Ja robilam raz, w II trym. lekarz nie zalecil ale teraz chcialam juz w trzecim sobie zrobic. Ktore parametry mialas zlecone igm, igg?
Mi zlecił na początku ciąży i później robiłam jakoś pod koniec II trymestru bo na wizycie 2 tygodnie temu mu dawałam wyniki. Oba parametry robiłam

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 12:11   #1429
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Piona

Pojęcia nie mam, jak ubrać na wyjście, kwiecień - plecień w końcu Ale przecież nie muszę nic brać do szpitala, wyprane będzie wszystko i tż coś wybierze w zależności od pogody. Body + pajac na pewno, bo na pierwsze tygodnie tylko to będzie grane, i albo jakiś miś na to albo nie
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-31, 12:15   #1430
maltaa7
Raczkowanie

Dzien dobry
Pierwszy kurier odebrany ten z lulalove jest grupszy, ale taki bardziej śliski, przez co wydaje sie zimny. Uwielbiam kupować kocyki 20190131-121034.jpg

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 12:20   #1431
maltaa7
Raczkowanie

Cytat:
Biedna, kuruj sięTylko że ja w domu nie narzekam, staram się robić dobre wrażenie Wam tylko truje pupy, że prawie umieram W każdym razie moja mama miała wizję, że urodzę w pociągu, więc wysłała moją siostrę na przeszpiegi i ta właśnie dzwoniła, że "przypadkiem" jest w Poznaniu to mnie odbierze. A w gruncie rzeczy stąd mam bliżej do szpitala, bo dwa przystanki niż z domu
Widziałam spodenki takie ala dresowe na 56 idealnie do kompletu do kaftaników które kupiłam w Smyku, ale nie wiem czy ze szpitala wypada wracać w kaftanie i spodenkach? czy raczej pajac? i czy wogole sie zmiesci w te 56. Dylemat mam, doradzcie....kupić?

A te spodenki to takie opinajace brzuszek? Jak tak to bym wybrala pajac, zeby nie uciskal brzuszka i kikuta

Stary 2019-01-31, 12:20   #1432
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Pierwszy kurier odebrany ten z lulalove jest grupszy, ale taki bardziej śliski, przez co wydaje sie zimny. Uwielbiam kupować kocyki Załącznik 7661098

Ach
Muszę dokupić w tym spocie z lullalove, może wprowadzą letnie kolory?
Bo ten puder róż co wzięłam to taki bliżej do tego Le pampucha Twojego i w ogóle z lullalove zakochałam się w tej szałwi przez Fiteline!!! Tyle, że ona ma spot taki jak ten puder róż właśnie, więc nie...nie kupię drugiego takiego samego

Stary 2019-01-31, 12:22   #1433
maltaa7
Raczkowanie

Niby nic zdrowia życzę. Mi narazie z tego kataru nic sie nie rozwinęło. Za to syn ma nawro5 goraczki. A juz trzy dni byly lepsze

Stary 2019-01-31, 12:26   #1434
Justi8822
Raczkowanie

Ale pędzicie

Ja planuje chyba coś takie założyć na wyjście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20190131_121431[1].jpg (207,6 KB, 45 załadowań)
Justi8822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 12:30   #1435
Justi8822
Raczkowanie

Byłam dziś na usg, Leo waży już 2kg, chyba będzie wielki Raczej wszystko dobrze

Ciuszków już mam tyle że pewnie dzieciak wszystkich nie zdąży założyć xd

A Tż pewnie nawet nie wpadnie na pomysł kwiatków, ale kto wie może mnie zaskoczy :P na walentynki tylko dostaję
Stary 2019-01-31, 12:33   #1436
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justi8822 Pokaż wiadomość
Ale pędzicie

Ja planuje chyba coś takie założyć na wyjście
Mam identyczny ;-)

Pajace u mamygibekolog sie pojawily. 3 szt -79zl

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Body 3 pak 59, ale kopertowe

Stary 2019-01-31, 12:33   #1437
Lovelly44
Raczkowanie

Dziewczyny, ja tak z innej beczki...mam strasznie suchą skórę, aż swędzi niby smaruje oliwką na rozstępy i balsamem ale nic to nie daje na wysuszoną skórę....polecacie coś?

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
Lovelly44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 12:38   #1438
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justi8822 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na usg, Leo waży już 2kg, chyba będzie wielki Raczej wszystko dobrze

Ciuszków już mam tyle że pewnie dzieciak wszystkich nie zdąży założyć xd

A Tż pewnie nawet nie wpadnie na pomysł kwiatków, ale kto wie może mnie zaskoczy na walentynki tylko dostaję
Ojej! 2 razy większy niż moja mała na kiedy masz termin ?

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Lovelly44 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tak z innej beczki...mam strasznie suchą skórę, aż swędzi niby smaruje oliwką na rozstępy i balsamem ale nic to nie daje na wysuszoną skórę....polecacie coś?

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
Oliwka zapobiega odparowaniu wody, ale nawilżyć to słabo nawilży. Polecam na start zmienić środek do mycia ciała na taki bez slsów albo nawet jakiś emolient.

Stary 2019-01-31, 12:45   #1439
Justi8822
Raczkowanie

Cytat:
Ojej! 2 razy większy niż moja mała na kiedy masz termin ?

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Oliwka zapobiega odparowaniu wody, ale nawilżyć to słabo nawilży. Polecam na start zmienić środek do mycia ciała na taki bez slsów albo nawet jakiś emolient.

5.04 z miesiączki

Stary 2019-01-31, 12:52   #1440
Tereskaa
Zakorzenienie

W sobote chyba przyjedzie brat lozeczko skrecic dla malego Zastanawiam sie tylko na jaki poziom na poczatek? Troche sie boje, ze ten najwyzszy to moze byc za wysoko. A jak Wy planujecie?

I wczoraj poczytalam na polecenie poloznej o planie porodu i jestem w szoku, ze na tyle rzeczy mozna miec wplyw, a przynajmniej teoretycznie

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości