Mamusie listopad 2019- cz. 3 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-07-06, 17:08   #1411
patisonowa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3

Hej. My też dziś oglądaliśmy wózki, no i tak naprawdę po testach braliśmy pod uwagę tylko dwa (w tym właśnie Mutsy i2, ew. Nio), ale stanie na tym, o którym już tu wcześniej pisałam. Jestem w tym wózku zakochana, jeździ się nim cudownie, składa się razem z siedziskiem w kanapkę, jest leciutki i śliczny . Mój mąż jak zobaczył najpierw ten, a później Bebetto (żeby nie było, że pokazuję mu tylko te drogie ), kazał nam wrócić do pierwszego i zapomnieć już o tym koszmarze (czyt. Bebetto) . Postanowiliśmy, że odżałujemy sporą cenę, bo naprawdę warto. Przepaść między komfortem prowadzenia wózków z różnych półek cenowych jest bowiem ogromna. Przy okazji wybraliśmy już fotelik z bazą i mamy komplet, ale kupimy i tak dopiero we wrześniu.
A do tego odebrałam zimowy kombinezon dla małej za zawrotne 20 zł z olx - a nawet ani razu nie był założony i temat zima mogę uznać chwilowo za zakończony.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
patisonowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-06, 17:53   #1412
Jaguś
Rozeznanie

GG do Jaguś

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;86968780]Pogoda jest tak fatalna, że planów zero. Najlepiej położyć się w pościeli...[/QUOTE]
Na lubelszczyźnie były dziś chmury ale cieplutko, posiedziałam trochę u rodziców, pobawiłam sie z psem.

Cytat:
Napisane przez Likka9 Pokaż wiadomość
Podobają mi się takie kanciaste gondole

Mi się na razie spodobał stokke ale może jestem podatna na reklamy. Opinie ma skrajne. Reszta jak dla mnie niewiele się różni. Całkiem fajny jest też babyzen yoyo ale nie widzę w pobliżu używek no i te kółka jakieś malutkie.

Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
Hej. My też dziś oglądaliśmy wózki, no i tak naprawdę po testach braliśmy pod uwagę tylko dwa (w tym właśnie Mutsy i2, ew. Nio), ale stanie na tym, o którym już tu wcześniej pisałam. Jestem w tym wózku zakochana, jeździ się nim cudownie, składa się razem z siedziskiem w kanapkę, jest leciutki i śliczny . Mój mąż jak zobaczył najpierw ten, a później Bebetto (żeby nie było, że pokazuję mu tylko te drogie ), kazał nam wrócić do pierwszego i zapomnieć już o tym koszmarze (czyt. Bebetto) . Postanowiliśmy, że odżałujemy sporą cenę, bo naprawdę warto. Przepaść między komfortem prowadzenia wózków z różnych półek cenowych jest bowiem ogromna. Przy okazji wybraliśmy już fotelik z bazą i mamy komplet, ale kupimy i tak dopiero we wrześniu.
A do tego odebrałam zimowy kombinezon dla małej za zawrotne 20 zł z olx - a nawet ani razu nie był założony i temat zima mogę uznać chwilowo za zakończony.

ja się trochę wstydzę pójśc do sklepu bo w ogóle nie czaję na co mam patrzeć prowadząc wózek, nigdy tego nie robiłam.
Jaguś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-06, 18:03   #1413
patisonowa
Wtajemniczenie

Jaguś, ty też z Lubelszczyzny?
Patrzysz na osobiste preferencje, ja nigdy wcześniej nie prowadziłam wózka, więc też się nie znam wybierasz co ci pasuje, nikt lepiej nie wybierze

patisonowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-06, 18:14   #1414
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
Jaguś, ty też z Lubelszczyzny?
Patrzysz na osobiste preferencje, ja nigdy wcześniej nie prowadziłam wózka, więc też się nie znam wybierasz co ci pasuje, nikt lepiej nie wybierze

Dokładnie Ja dzisiaj też pierwszy raz, a jak się przy tym wózku stanie, albo zacznie prowadzić, to tak jak mówisz widać ogromne różnice i już wiadomo, co komu bardziej pasuje.
Stary 2019-07-06, 18:33   #1415
Likka9
Zakorzenienie

Wiecie i tak ciężko wypróbować wózek w sklepie. Tam nie ma chodników, krawężników, miliona schodów, wąskich alejek jak w sklepie, wózek jest bez obciążenia, nie ma jazdy po dziurach i tak dalej i tak dalej.

Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-06, 18:36   #1416
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie i tak ciężko wypróbować wózek w sklepie. Tam nie ma chodników, krawężników, miliona schodów, wąskich alejek jak w sklepie, wózek jest bez obciążenia, nie ma jazdy po dziurach i tak dalej i tak dalej.

Wiadomo, że to zależy od mnóstwa czynników i znowu kto jakie ma potrzeby, możliwości itd. Ale lepiej przetestować w sklepie niż tylko przez net

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-06, 18:41   #1417
Miss_Bow
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Piękne widoki! Udanego urlopu. U nas od rana aktywnie, najpierw badania krwi, potem byliśmy oglądać wózki, teraz kilka rzeczy z domem, potem chyba podskoczymy do galerii.

Co do wózków - to Bebetto rzeczywiście wielki, na żywo w ogóle mi nie przypasował. Najbardziej spodobał nam się Mutsy Nio, ewentualnie Tutis Aero, ale skłaniamy się ku pierwszemu, szczególnie że jest w ciemnozielonym kolorze. Załącznik 7682012

Fajny A czy jest lekki?
Mi z oglądania w internecie wpadł w oko Mutsy i2, czytałam, że mało waży i widziałam, że fajnie się składa. Mieszkamy na pierwszym pietrze bez windy, wózek będzie trzeba targać codziennie po schodach do góry, bo nie ma gdzie go zostawić... Muszę poszukać w internecie gdzie na żywo te Mutsy można zobaczyć w Londynie

24 września 2016 r.
Miss_Bow jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-07-06, 18:45   #1418
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nurek1119 Pokaż wiadomość
Wiadomo, że to zależy od mnóstwa czynników i znowu kto jakie ma potrzeby, możliwości itd. Ale lepiej przetestować w sklepie niż tylko przez net

Dokładnie. Nawet samego materiału dotknąć, bo jeden drugiemu może być nierówny.

My właśnie jeździmy za deską do prasowania. Mamy w domu jakąś najtańszą z jyska i ja jobla dostaje jak mam na niej prasować.
Nie wiedziałam, że za dobrą deskę trzeba dać 150+. Pewnie skończy się na desce z lidla, bo od poniedziałku maja być w promce.

owocowykoktajl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-06, 18:54   #1419
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie, że tak, ale jednak na zdjęciach te wózki wyglądają zupełnie inaczej. Ja, bazując na zdjęciach wzięłabym Bebetto, na żywo już wiem, że wolę dołożyć, bo to zupełnie nie dla mnie i kupić np. Mutsy.
Cytat:
Napisane przez Miss_Bow Pokaż wiadomość
Fajny A czy jest lekki?
Mi z oglądania w internecie wpadł w oko Mutsy i2, czytałam, że mało waży i widziałam, że fajnie się składa. Mieszkamy na pierwszym pietrze bez windy, wózek będzie trzeba targać codziennie po schodach do góry, bo nie ma gdzie go zostawić... Muszę poszukać w internecie gdzie na żywo te Mutsy można zobaczyć w Londynie
I2 jest chyba troszkę lżejszy od Nio, ale ogólnie oba są do siebie bardzo podobne i z tych, które widziałam najlżej chodzą.
Cytat:
Napisane przez owocowykoktajl Pokaż wiadomość
Dokładnie. Nawet samego materiału dotknąć, bo jeden drugiemu może być nierówny.

My właśnie jeździmy za deską do prasowania. Mamy w domu jakąś najtańszą z jyska i ja jobla dostaje jak mam na niej prasować.
Nie wiedziałam, że za dobrą deskę trzeba dać 150+. Pewnie skończy się na desce z lidla, bo od poniedziałku maja być w promce.

Ja się czaję na stojącą parownicę do ubrań, bo po przeprowadzce czeka nas tyle prasowania, że szok. Mimo że ja lubię prasować, ale w ciąży moje plecy chyba by tego nie ogarnęły.
Stary 2019-07-06, 18:56   #1420
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jaguś Pokaż wiadomość
Na lubelszczyźnie były dziś chmury ale cieplutko, posiedziałam trochę u rodziców, pobawiłam sie z psem.

Mi się na razie spodobał stokke ale może jestem podatna na reklamy. Opinie ma skrajne. Reszta jak dla mnie niewiele się różni. Całkiem fajny jest też babyzen yoyo ale nie widzę w pobliżu używek no i te kółka jakieś malutkie.

ja się trochę wstydzę pójśc do sklepu bo w ogóle nie czaję na co mam patrzeć prowadząc wózek, nigdy tego nie robiłam.
U nas chwilę mocnych opadów, a potem mżawka cały czas. Okropnie. Na północy wiatr nieprzyjemny, może nie strasznie zimno, ale odczuwalna poniżej 20 stopni. Udało mi się tylko do CH na chwilkę skoczyć, inaczej nie byłoby co jeść jutro. Poza tym kupiłam 2 bluzki dla siebie na promce w Carry (już nie mam w czym chodzić ). I w przymierzalni doszłam do wniosku że nogi mam niezdrowo chude :/ Muszę wyhodować większy brzuch, bo mi spodnie ciążowe z Lidla spadają
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-06, 19:02   #1421
owocowykoktajl
Zakorzenienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;86969631]U nas chwilę mocnych opadów, a potem mżawka cały czas. Okropnie. Na północy wiatr nieprzyjemny, może nie strasznie zimno, ale odczuwalna poniżej 20 stopni. Udało mi się tylko do CH na chwilkę skoczyć, inaczej nie byłoby co jeść jutro. Poza tym kupiłam 2 bluzki dla siebie na promce w Carry (już nie mam w czym chodzić ). I w przymierzalni doszłam do wniosku że nogi mam niezdrowo chude :/ Muszę wyhodować większy brzuch, bo mi spodnie ciążowe z Lidla spadają [/QUOTE]Ja dzisiaj pierwszy raz musiałam użyć gumki do guzika w spodniach. Także: chyba rośniemy

I najwięcej mi "wyrzuca" brzucha jak trochę pochodzę, tak jakby stawał, robi się twardy i okrągły. A wczoraj wieczorem miałam wrażenie jakby dziecko miało ze mnie wypaść, a jak kopnęło to jakby rączkę czy nożkę miało już tużtuż na zewnątrz. Dziwne... I jak siadam to baardzo nieprzyjemne uczucie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-07-06, 19:05   #1422
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:

I najwięcej mi "wyrzuca" brzucha jak trochę pochodzę, tak jakby stawał, robi się twardy i okrągły. A wczoraj wieczorem miałam wrażenie jakby dziecko miało ze mnie wypaść, a jak kopnęło to jakby rączkę czy nożkę miało już tużtuż na zewnątrz. Dziwne... I jak siadam to baardzo nieprzyjemne uczucie.

Mnie tez się wyjątkowo zle siedzi :/ szczególnie na twardym

Stary 2019-07-06, 19:06   #1423
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nurek1119 Pokaż wiadomość
Mnie tez się wyjątkowo zle siedzi :/ szczególnie na twardym

Tak jakby dziecko miało wypaść albo jakby Cie trzymało za pęcherz?

Stary 2019-07-06, 19:08   #1424
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jakby dziecko miało wypaść albo jakby Cie trzymało za pęcherz?

Nie wypaść nie ale zdecydowanie czuje się wtedy mega niekomfortowo i muszę zmienić pozycje

Stary 2019-07-06, 19:14   #1425
misiaa91
Zakorzenienie

Ja nie mogę siedzieć długi w jednej pozycji, bo mi niewygodnie, więc w pracy staram się robić przerwy i chodzić.

Owocowy, może Zuzka zmieniła położenie i ma nóżki lub rączki niżej, stąd to wrażenie?
Stary 2019-07-06, 19:47   #1426
Sarahxoxo
Zadomowienie

To jeszcze napiszę moje doświadczenia, a nóż się komuś przyda
1. Stelaż do wanienki - mega przydatna rzecz . Szczególnie na początku jak się rodziło sn i jest się pozszywanym. Nie wyobrażam sobie schylania się do poziomu podłogi lub wanny, chyba by mi wszystkie szwy poszły. Na pralkę stawiać nie mogłam, bo mamy oddzielne pomieszczenie zwane pralnią gdzie pranie jest prane i suszone, więc w lazience możnaby wanienkę postawić tylko na podłodze, a nieść te wodę do pokoju to aż szkoda pleców.
2. Rożek - nie miałam i uważam że to niepotrzebny wydatek, ale to kwestia względna.
3. Kocyk do spania - dla noworodka lub niemowlaka nigdy w życiu. Zbyt duże ryzyko śmierci przez uduszenie. Moja mała spala w śpiworku i drugi berbeć też będzie spał w śpiworku (może rożki też się do tego nadają? Nie wiem)
4. Jacuzzi w ciąży - nie ryzykowałabym. Lepiej słuchać na zimne ale to tylko moje zdanie.
5. Probiotyki na basen - nie znam się. Nigdy nie stosowałam. Nie mam skłonności do infekcji waginalnych, więc nie mam zdania.

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-06, 19:50   #1427
Catherine07
Raczkowanie

Cytat:
A pozostałe dziewczyny jakie plany na sobotę?

Weekend w domu rodzinnym i pakiet gier i zabaw z 5cio latka Dopiero usiadłam odpocząć

Catherine07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-06, 20:08   #1428
Likka9
Zakorzenienie

Ja jak dużo pochodzę to też mnie wtedy wybrzusza. Boli mnie bozena i w krzyżu. Ale to raczej normalne teraz lazilismy bez przerwy 3-4godziny to nawet nie myślę ile to było km,a często z obciążeniem

Mam ochotę zastrzelić tz za pomysł z wyjazdem jutro. Wstawiłam drugie pranie, ogarnelismy się, kładę córkę spać,a jeszcze włosy umyć i chciałoby się klepnac na kanapę. Wykończona już jestem a o 6 pobudka.

Stary 2019-07-06, 20:09   #1429
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sarahxoxo Pokaż wiadomość
1. Stelaż do wanienki - mega przydatna rzecz . Szczególnie na początku jak się rodziło sn i jest się pozszywanym. Nie wyobrażam sobie schylania się do poziomu podłogi lub wanny, chyba by mi wszystkie szwy poszły. Na pralkę stawiać nie mogłam, bo mamy oddzielne pomieszczenie zwane pralnią gdzie pranie jest prane i suszone, więc w lazience możnaby wanienkę postawić tylko na podłodze, a nieść te wodę do pokoju to aż szkoda pleców.
2. Rożek - nie miałam i uważam że to niepotrzebny wydatek, ale to kwestia względna.
3. Kocyk do spania - dla noworodka lub niemowlaka nigdy w życiu. Zbyt duże ryzyko śmierci przez uduszenie. Moja mała spala w śpiworku i drugi berbeć też będzie spał w śpiworku (może rożki też się do tego nadają? Nie wiem)
4. Jacuzzi w ciąży - nie ryzykowałabym. Lepiej słuchać na zimne ale to tylko moje zdanie.
5. Probiotyki na basen - nie znam się. Nigdy nie stosowałam. Nie mam skłonności do infekcji waginalnych, więc nie mam zdania.
No właśnie rożek będzie zamiast śpiwora (śpiwór mam tylko na zimowe spacery) Mojej siostry córka w takim sypiała. Alternatywą są jeszcze otulacze, ale mi się średnio podobają.
Edit:
A Ty masz taki śpiworek z rękawkami? Bo też mi się chyba przyda jak Dzidziusia będzie na tyle duża, że będzie wyjmować rączki z rozka.

Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Czas edycji: 2019-07-06 o 20:14
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-06, 20:12   #1430
misiaa91
Zakorzenienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;86969757]No właśnie rożek będzie zamiast śpiwora (śpiwór mam tylko na zimowe spacery) Mojej siostry córka w takim sypiała. Alternatywą są jeszcze otulacze, ale mi się średnio podobają.[/QUOTE]Też kupiłam rożek z taką myślą.
Stary 2019-07-06, 20:13   #1431
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Ja nie mogę siedzieć długi w jednej pozycji, bo mi niewygodnie, więc w pracy staram się robić przerwy i chodzić.

Owocowy, może Zuzka zmieniła położenie i ma nóżki lub rączki niżej, stąd to wrażenie?
Dopiero w przyszłym tygodniu się dowiemy, bo mamy usg. Ale dzisiaj jak dała salwą to mi cały brzuch falował, z boku na bok, więc wyglądało jakby była poprzecznie. Chyba, że faktycznie tańczy makarenę czy zumbę i co kilkanaście minut zmienia położenie- nie zdziwiłabym się jakby była nadpobudliwa po mamusi
Cytat:
My właśnie rożek zamiast kocykow, kołderek i całej reszty badziewia. Pralka zamiast stelaża. Jacuzzi odpuszczam, tak samo termy.

Stary 2019-07-06, 20:19   #1432
Likka9
Zakorzenienie

A ja od pierwszych dni używałam zwykłych kocyków tylko ze od pierwszej nocy też spaliśmy razem

Owocowy koktajl
Dzieciaki mają tyle miejsca, że mogą tam swobodnie tańczyć makarene co 5 minut

Stary 2019-07-06, 20:34   #1433
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
A ja od pierwszych dni używałam zwykłych kocyków tylko ze od pierwszej nocy też spaliśmy razem

Owocowy koktajl
Dzieciaki mają tyle miejsca, że mogą tam swobodnie tańczyć makarene co 5 minut

Mam taką nadzieję, bo już się naschizowałam z tą krótką szyjką. Wydawało mi się, że któraś pisała, że ma uczucia "wypadania" dziecka a potem okazała się krótka szyjka.

Stary 2019-07-06, 20:36   #1434
Likka9
Zakorzenienie

Sarahxoxo o tym pisała,ale to nie krótka szyjka a niskie położenie dziecka z tego co pamiętam. Przy krótkiej szyjce od razu by zakładali pessara.

Stary 2019-07-06, 21:07   #1435
Sarahxoxo
Zadomowienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;86969757]No właśnie rożek będzie zamiast śpiwora (śpiwór mam tylko na zimowe spacery) Mojej siostry córka w takim sypiała. Alternatywą są jeszcze otulacze, ale mi się średnio podobają.
Edit:
A Ty masz taki śpiworek z rękawkami? Bo też mi się chyba przyda jak Dzidziusia będzie na tyle duża, że będzie wyjmować rączki z rozka.[/QUOTE]

Ja miałam śpiworki bez rękawków, bo u nas w domu jest gorąco. Nawet zimą mocno grzejemy. A najważniejsze to żeby nie przegrzewać dziecka.

Cytat:
My właśnie rożek zamiast kocykow, kołderek i całej reszty badziewia. Pralka zamiast stelaża. Jacuzzi odpuszczam, tak samo termy.

Jak się ma pralkę w łazience to myślę że stelaż niepotrzebny.

Cytat:
Mam taką nadzieję, bo już się naschizowałam z tą krótką szyjką. Wydawało mi się, że któraś pisała, że ma uczucia "wypadania" dziecka a potem okazała się krótka szyjka.

Ja miałam takie wrażenie, ale z szyjka chyba jest wszystko ok bo na ten temat gin nic nie powiedziala. Byla tylko mowa o tym, że dziecko leży nisko, za nisko jak na ten etap ciąży.

Stary 2019-07-06, 21:36   #1436
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam śpiworki bez rękawków, bo u nas w domu jest gorąco. Nawet zimą mocno grzejemy. A najważniejsze to żeby nie przegrzewać dziecka.

Jak się ma pralkę w łazience to myślę że stelaż niepotrzebny.

Ja miałam takie wrażenie, ale z szyjka chyba jest wszystko ok bo na ten temat gin nic nie powiedziala. Byla tylko mowa o tym, że dziecko leży nisko, za nisko jak na ten etap ciąży.
O, to mi się pomyliło z krótką szyjką.

I dostałaś jakieś leki czy inne zalecenia?

Stary 2019-07-06, 22:09   #1437
kasia2439
Zakorzenienie

A mnie pół dnia boli żołądek i w prawym boku w okolicach wątroby. Masakra, No Spa nic nie dala. Mozemy brac Nospe forte?

kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-07-06, 23:43   #1438
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
O, to mi się pomyliło z krótką szyjką.

I dostałaś jakieś leki czy inne zalecenia?

Nie ma leków na to jak dziecko leży. Mam się nie przemęczać i dużo nie dźwigać. No i będę miała częściej wizyty żeby monitorować jak sytuacja.

Stary 2019-07-07, 04:05   #1439
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma leków na to jak dziecko leży. Mam się nie przemęczać i dużo nie dźwigać. No i będę miała częściej wizyty żeby monitorować jak sytuacja.
Uff, to w sumie w razie "w" dobrze, bo pchać w siebie kolejną chemię też słabo.

Stary 2019-07-07, 04:50   #1440
Nurek1119
Zakorzenienie

Dzień dobry

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości