![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2019 ❤ cz. 2
Schaboszczak, zgadza się, okolo 1/3 dziennego jej jedzenia to moje mleko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na laktatorze jest szczegolnie trudno, zylam tak miesiac i szczerze podziwiam wszystkie mamy, ktore chca/musza karmic w ten sposob. Duzo ciezej o regularnosc, kazdy rozumie, ze dziecko jest glodne i wymaga karmienia, ale laktatora nie wyciagniesz w ustronnym miejscu poza domem, bo to juz jest odbierane jako dziwne. W domu tez nie zawsze sie da, bo przy dziecku ciezko o wylaczenie z uzytku jednej reki i ograniczenie mobilnosci na dlugosc kabla przez pol godziny. Naprawde masz z czego byc dumna. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2019
![]()
Schaboszczak, doskonale to podsumowałaś!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Młoda się obróciła wczoraj z plecków na brzuszek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
Moja to leniuch, żadnych obrotów na razie
![]() Wiecie, ja niby wiem, że każdy mililitr ma znaczenie, tylko czasem się zastanawiam czy aż takie (bo trochę czasem córka "cierpi" przez to moje uwiazanie. No ale nic, na razie jakoś to się kręci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
na przekór do celu
|
Juncia, zrobisz jak uważasz, ale ja na Twoim miejscu bym jeszcze nie wygaszała. 1/3 mleka matki w całym karmieniu to bardzo dużo! Jak tyle ściągałam nie myślałam o wygaszaniu.
Teraz przy moich 40 ml myślę o tym, żeby zakończyć. Ale nawet tych 40 mi szkoda... Także jeszcze ciągnę ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1417 |
na przekór do celu
|
Co do obrotów - mój bez problemu obraca się z pleców na brzuch przez lewy bok, z prawym muszę mu pomagać. A jeszcze 2 tygodnie temu było na odwrót
![]() Ale, czy wasze też tak garną się do siedzenia bez podparcia? Mój ma jakąś obsesję na tym punkcie... Wczoraj co go sadzałam (półsiad) opartego o poduszkę to dźwigał się do wyprostu... Ale jest jeszcze za mały na takie wyzwania ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Dobra, szykuję nas na spacer, 11 stopni ![]() ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1418 |
Wtajemniczenie
|
U nas położone bardzo wspierały i pomagały przy kp. Po cc też leżałam z mamą z tego samego dnia. Tylko ona miała planowane cc. Kroplowki były ale nie pamiętam ile. Później paracetamol. W pt miałam cc a w niedzielę już praktycznie tych tabletek nie potrzebowałam. Fakt bolało trochę i ciężko było się wyprostować ale dało się żyć. Dużo dłużej dochodziła do siebie po operacji na przepukline pachwinowa.
Ja dziś ledwo żyje. Kolejna noc z milionem pobudek. Już wysiadam ze zmęczenia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zadomowienie
|
![]()
Viva, moj tez sie wyrywa do "siadania". Potrafi kilka razy pod rzad sie tak poderwac i na krociutko utrzymac. Oczywiscie tez tylko z polsiadu, jak jest oparty o moj brzuch, uda albo jest na rekach.
Obrotow na brzuch jeszcze nie robi, ale dzielnie probuje. Niestety ma malo okazji, bo nie umie lezec sam, albo jest na rekach albo sie bawimy. Tez mam dzisiaj okres, juz trzeci od porodu. Od poczatku sa regularne. Nic nie pokorzystalam mimo kp. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez schaboszczak Czas edycji: 2020-01-16 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Rozeznanie
|
Mój jednego dnia zrobił kilkanaście obrotów na brzuch po czym zapomniał jak to się robi
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
na przekór do celu
|
To u nas spacer udany, najpierw obserwował, teraz śpi
![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1422 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy to takie szczęście, kiedy ustaje ci akcja w momencie gdy powinna się na dobre rozkręcić, końskie dawki oxy w ogóle cię nie ruszają, co chwilę duma nad tobą wianuszek zaskoczonych lekarzy, a dziecko obrywa skalpelem po głowie przy cięciu ![]() Cytat:
![]() A kroplówka była chyba jedna, ta którą podłączyli już przed cc. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Samo się bujnęło. Mimo cc. Mimo oxy. Mimo podawania smoczka. Mimo odciągania i dawania też z butelki. Chociaż przez moment się zastanawiałam, czy nie odleciałam w którymś momencie, jak przywieźli inną babkę z cc i zaczęli jej opowiadać o dokarmianiu dziecka i jakichś innych rzeczach, których u mnie nie poruszyli. Na szczęście tż potwierdził, że nie zgubiłam wątku ![]() ![]() Moja teściowa walnęła, że teraz to jest lekko i przyjemnie, a kiedyś po cc kobieta nie była w stanie wstać przez 2 tygodnie. Jakoś nie dostrzegłam kółka różańcowego do opieki nad dzieckiem, żebym mogła sobie leżeć i odpoczywać ![]()
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
Ale nam wątek ruszył - fajnie
![]() Do siadania się dziecko nie spieszy ![]() Viva, a w ilu sesjach ściągasz te 40 ml? Kamila, rozumiem, że na spacerze jak dziecko w wózku nie śpi to płacze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoja droga polozna na wizytach patronazowych zaczela mi cos tlumaczyc jak podnosic dziecko i jak ukladac do odbijania. No to ja jej mowie w jaki sposob mam to robic wg fizjoterapeutow i ze to sa aktualne zalecenia wszystkich madrych glow i ze ich sie zamierzam trzymac. Popatrzyla sie na mnie jak na glupka i mowi "dziecko to nie worek ziemniakow". Tak mniej wiecej te metody wygladaja wlasnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Laura Rose napisałaś, że czułaś się cudownie więc inaczej to zinterpretowałam niż Ty miałaś na myśli
![]() Juncia kiedyś w wózku jeśli nie spał to tylko płakał. Teraz zdarza się, że pojeździ 10 minut bez płaczu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez kamila1011 Czas edycji: 2020-01-16 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Pytanie czy przy innym porodzie dziecko by takie nie było? Mój szogunem był już w środku i nic się nie zmieniło, non stop słyszałam i słyszę, że jest taaaaaaaki ruchliwy. Ciekawe czy planowe cc byłoby bardziej korzystne. Mój się nie obraca, leniuch ![]() Ile wasze dzieci jedzą jednorazowo?
![]() |
#1427 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Raczkowanie
|
![]()
My dziś byliśmy u neuro i mała nie radzi sobie z podporem rąk na brzuchu więc ją wspomagamy. Za to nie mógł uwierzyć jak silne ma nogi i pupę. Na brzuszku to ona głową w dół a pupa do góry, nogi prawie proste, wygląda jak taczka
![]() Jeszcze się nie obraca, pewnie dlatego że nie cierpi leżeć na brzuchu ![]() Moja je 6 razy dziennie po 150ml ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez agugag Czas edycji: 2020-01-16 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zadomowienie
|
![]()
Wow, ale natrzaskane!
Po kolei. Poród sam w sobie, uważam, że miałam naprawdę spoko, chociaż jak w końcu oxy zadziałała i chciałam wyć to myślałam inaczej ![]() ![]() Byłam nacięta, bolało długo jak diabli, choć ja się szybko goje. Wg położnej ktoś poszalał z ilością szwów, a na dodatek zostawił za długie, zamiast je przyciąć i powchodziły gdzie nie trzeba i bolało. Ojj, długo siadałam jednym półdupkiem ![]() Co do rozszerzenia diety, mała nie jest gotowa. Tzn, jakby ją podeprzeć to by siedziała, bo się sama rwie i coraz dłużej wytrzymuje. Na jedzenie może patrzy, ale nic poza tym. Mamy czas, chce ewentualnie od 5 miesiąca pomyśleć. Aczkolwiek, daliśmy do polizania już jabłko i pomarańcze i pozytywnie reagowała ![]() Aktualnie je różnie, są dni, że je co 3-4h i wtedy ok 110-150, a są dni, że co godzinę 40-50. Ale dziennie ok 800ml. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez kami932 Czas edycji: 2020-01-16 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
![]()
To jest troszkę tych leniuszkow na wątku, dobrze wiedzieć
![]() Juli standardowa porcja to 150 ml, ale zje i więcej, jeśli akurat tyle jest mojego zebranego i się trafi na czas, że głodna. Jak się źle zinterpretuje jej jęki (co się zdarza chyba codziennie) to zje 30 ml i już nie chce. Wczoraj w ogóle coś źle reagowała na jedną porcję mojego mleka. Wykrecała się, a długo nie jadła i marudna była, więc czułam, że jest glodna, ale coś jej nie pasuje. Zrobiłam mm i zjadła.. I potem szczęśliwe dziecko już ![]() Wieczorem inna porcje mojego mleka juz wypiła. . Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Rozeznanie
|
Moje dziecko chyba potrzebuje nocnika. Robiąc coś w kuchni wsadzam go na chwile w fotelik samochodowy i ciśnie kupę taka sytuacja jest codzienne chyba służy mu taka pozycja
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() I ja o ilości kroplowek wiem od położnej, bo... no spałam i nie liczyłam. Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Laura, zaczynam się zastanawiać jaki rodzaj znieczulenia dostałaś, skoro mogłaś od razu jeść normalne posiłki... No bo po zzo do cc nie można jeść zwykłych rzeczy ![]() Juncia, przy 5-6 sesjach. Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Wtajemniczenie
|
Ja po cc dostałam małego i trzeba było się nim opiekować. Nie było spania. Dopiero w nocy trochę pospałam. Ale umierałam już z głodu bo nie jadłam od czwartku od ok 19 do soboty 8 rano.. Więc kiepski to był sen. A do tego mały ciągle płakał.
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W tym czasie przełożyli mi wenflon, bo miałam tak kijowo włożony do oxy, że chciałam ich tam zjeść ze złości ![]() Przy okazji dziecko okupczyło świat ze 3 razy i raz wszystko wokół mnie i musieli zmieniać prześcieradło. Potem gapiłam się na dziecko i czekałam aż będę mogła wstać. Zachwycaliśmy się z tżem, że jest taaaaaki cichutki i spokojny. (Niestety po dobie mu minęło i do dziś nie wróciło.) Poza tym cisnęły mnie te skarpety przeciw zakrzepom, współlokatorka na przemian gadała z facetem, gasiła i zapalała światło, jej facet chrapał albo z nią gadał. Do tego położne i salowe straaaaaasznie głośno gadały, a miałam wątpliwą przyjemność mieć salę koło ich zakątka. No i pragnęłam prysznica, ale kazali mi czekać 12h na wyjęcie cewnika. Miałam znieczulenie w kręgosłup. Przed cc dali mi tabsa na zobojętnienie kwasów. A potem szamę położna mi przyniosła, bo było po godzinach posiłków.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() E: ojej, na razie nie zaryzykuje, zwlaszcza, ze to chlopak ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez schaboszczak Czas edycji: 2020-01-17 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | ||
na przekór do celu
|
Cytat:
Kiedy miałaś pionizacje? Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Nie nadążam dziś odpisywać ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- No i u nas po operacji od razu do sali pooperacyjnej gdzie czekał już mąż i po chwili przywieźli mi malucha. Położne pomagały się opiekować no ale to tak zaglądały co jakiś czas. Mąż mógł być cały czas ze mną w ciagu dnia. Obok jeszcze leżała 1 mama z maluchem. Miała cc 1h przede mną. Także byłyśmy w tej samej sytuacji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.