karmelkowe włosy:)) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-01, 11:57   #1411
Glam Rock
Raczkowanie

Dot.: karmelkowe wlosy:))

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Proszę.
sliczny! ojej, żeby mnie taki wyszedł na moich na całosci rozjasnianych to byłabym mega zadowolona
Glam Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-01, 13:03   #1412
Costynuuna
Zadomowienie

ja chciałam mieć śliczny karmelek na włosach i wyszedł mi jakiś szaro bury kolor z obrzydliwa ruda poświatą a malowałam castingiem miodowy karmel . Nie dość że są za ciemne to jeszcze ta żółto - ruda poświata blehh :/ nie polecam zdecydowanie tego koloru wcześniej miałam rozjaśniane takie pod żółte i miałam więcej możliwości przynajmniej a teraz to ja się już boje cokolwiek kłaść na ten bury
Stary 2010-09-01, 16:28   #1413
mangusta87
Raczkowanie

hej dziewczyny!

mi się marzy taki kolor włosów jak na zdjęciach. To chyba jakiś szary brąz ocierający się o karmel lub orzech.

I może ta farba garniera da taki?
mangusta87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 18:18   #1414
judge
Zadomowienie

Cześć karmelki
Od gimn jestem a raczej byłam!(ach jak to dumnie brzmi!) brunetką No wprawdzie to miałam prawie czarne włosy oczywiście farbowane;naturalne ciemny blond mysi
Przyszedł wiec czas że je znienawidziałam wiec zrobiłam dekolor u fryzjerki nastepnie połozyła mi farbe Lecher poziom 7 i 8 paleta "kontrast" kolory bodajże ciemny blond karmelkowy Zmieszała je pół na pół no i jak dla mnie wyszedł karmel Dla ciekawskich załaczam całą palete lechera Swoja droga świetna farba Trwałość na włosach bardzo okej nic sie nie wypłukuje Nie niszczy jakoś tragicznie włosów a sama mam z natury cienkie..
Oto efekty:
zdj nr1 - w świetle dziennym jak najbardziej odpowiadający rzeczywistemu kolorowi. Wybaczcie za 1cm odrostu
fotka nr2 - równiez swiatło dzienne ale że to "ciemny blond karmelowy" widać również i blond
zdj nr 3 - dzienne troche rozmazane
zdj nr4 - dzienne kosmyk
zdj nr 5 - paleta

p.s informacja dla tych dziewczyn które zdecydowały się na ściąganie koloru ciemnego na rzecz karmelu - Wyłam cały dzień po wizycie od fryzjera Wiadomo zmiana teraz się juz przyzwyczaiłam i wiem że nigdy nie wrócę do koloru smoły.Pozdrawiam!
Stary 2010-09-08, 18:31   #1415
Lenka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judge Pokaż wiadomość
Cześć karmelki
Od gimn jestem a raczej byłam!(ach jak to dumnie brzmi!) brunetką No wprawdzie to miałam prawie czarne włosy oczywiście farbowane;naturalne ciemny blond mysi
Przyszedł wiec czas że je znienawidziałam wiec zrobiłam dekolor u fryzjerki nastepnie połozyła mi farbe Lecher poziom 7 i 8 paleta "kontrast" kolory bodajże ciemny blond karmelkowy Zmieszała je pół na pół no i jak dla mnie wyszedł karmel Dla ciekawskich załaczam całą palete lechera Swoja droga świetna farba Trwałość na włosach bardzo okej nic sie nie wypłukuje Nie niszczy jakoś tragicznie włosów a sama mam z natury cienkie..
Oto efekty:
zdj nr1 - w świetle dziennym jak najbardziej odpowiadający rzeczywistemu kolorowi. Wybaczcie za 1cm odrostu
fotka nr2 - równiez swiatło dzienne ale że to "ciemny blond karmelowy" widać również i blond
zdj nr 3 - dzienne troche rozmazane
zdj nr4 - dzienne kosmyk
zdj nr 5 - paleta

p.s informacja dla tych dziewczyn które zdecydowały się na ściąganie koloru ciemnego na rzecz karmelu - Wyłam cały dzień po wizycie od fryzjera Wiadomo zmiana teraz się juz przyzwyczaiłam i wiem że nigdy nie wrócę do koloru smoły.Pozdrawiam!
ja używam Lechera geneza 8 BC - jasny blond karmelowy i również jestem zadowolona i z koloru, i z farby
Lenka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 18:38   #1416
Emilia1
Zakorzenienie

Dziewczyny, podoba mi się też karmel na wlosach. w tej chwili mam ciemny blond cieply, wlasnie taki dosc apetyczny jakby karmelowy, chce zrobic odrosty i reszte pociagnac bo sa juz wyplowiale. nie chce ich przyciemniac bardzo, minimalnie wręcz.

jaki poziom mam nalozyc zeby reszta nie przyciemnila sie a jedynie a reszta odrost nadala apetyczniejszy odcien błyszczącego karmelu??
Emilia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 18:56   #1417
infatuated
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mangusta87 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

mi się marzy taki kolor włosów jak na zdjęciach. To chyba jakiś szary brąz ocierający się o karmel lub orzech.

I może ta farba garniera da taki?
nieee rób tym garnierem, bo Ci nie wyjdzie karmel a ciemny brąz
infatuated jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 19:13   #1418
Emilia1
Zakorzenienie

tez sie zastanawiałąm nad tym blondem z garniera, piszesz Infatuated ze wyjdzie ciemny brąz.. a to dlaczego?? to wziąc jasniejszy??ja mam ciemny blond- jasny brąz
Stary 2010-09-08, 20:46   #1419
infatuated
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia1 Pokaż wiadomość
tez sie zastanawiałąm nad tym blondem z garniera, piszesz Infatuated ze wyjdzie ciemny brąz.. a to dlaczego?? to wziąc jasniejszy??ja mam ciemny blond- jasny brąz

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303143
poczytaj
infatuated jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 19:58   #1420
Emilia1
Zakorzenienie

dzięki serdeczne.. ale co za tragedia! na wzorniku tej farby sa zdjęcia ze rozjasni ciemne... w rzeczywistosci przyciemnia i to jak w morde strzelił... paranoja...
Stary 2010-09-10, 14:04   #1421
ineska1986
Rozeznanie

GG do ineska1986

Cytat:
Napisane przez CocoPoznan Pokaż wiadomość
Więc mam na głowie karmel.
Kolor jest dość niesamowity - zależy od światła - czasem bardziej rudy, czasem bardziej złocisty. Wspaniale ociepla karnację.
Zrobiłam przedwczoraj ściąganie koloru z prawie czarnych włosów (heban). Wyszła mi oczywiście straszna marchewa. Na to dałam Majirel 8.13 (dąb) i mam teraz coś a la Marta Żmuda-Trzebiatowska . Kolejny raz będę robić już 8.31 (herbaciany), albo 8.34 (cynamon), bo już nie będą takie pomarańczowe. Podaję fotki kolorków dla porównania.
Jest jednak jeden problem - w mojej szafie nie ma nic co by pasowało do tych włosów! Jakie kolory ubrań nosicie - karmelkowe dziewczyny?
Prosze przeslij mi link gdzie moge kupic te farbe?? ja szukałam na allegro, chce kolor cynamon 8.34 , aukcje znalazlam ale tam jest opis inny i nie wiem czy w ogole patrze na dobra farbe. Pomóż

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 17:25   #1422
Lenka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ineska1986 Pokaż wiadomość
Prosze przeslij mi link gdzie moge kupic te farbe?? ja szukałam na allegro, chce kolor cynamon 8.34 , aukcje znalazlam ale tam jest opis inny i nie wiem czy w ogole patrze na dobra farbe. Pomóż

w sklepach z artykułami fryzjerskimi
Stary 2010-09-10, 17:31   #1423
nadzessa
Raczkowanie

GG do nadzessa

zawsze o takich marzyłam

STUDENTKA Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
nadzessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 19:58   #1424
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez infatuated Pokaż wiadomość
nieee rób tym garnierem, bo Ci nie wyjdzie karmel a ciemny brąz
?
dziwne

na foto niżej to co mi wyszło po tym Garnierze Naturalny blond (7ka)

farba była kładziona na włosy
== ok. 5cm odrost (z natury jestem ciemną szatynką i ta farba bardzo je rozjaśniła)
== reszta po kilkukrotnym rozjaśnianiu na platyne (z czerni)
złapało jak widać czyli zadziwiająco równo jak na takie różnie na włosach przed farbowaniem
(to jest ok. miesiac po farbowaniu robione foto - sądząc po odroście)

tylko z górym zaznaczam - jak się zmywa to zielenieje

(foto sprzed 1,5 roku jak miałam schizę na blondy teraz mam to wszystko ścięte i rosną mi naturale z 5 razy gęstsze i milion razy zdrowsze :P)

( w cytowanym wątku też "relacjonowałam farbę" ciemny brąz trzymal się jedno mycie potem to co na foto niżej)

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2010-09-10 o 20:03
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 20:42   #1425
kreciolek888
Raczkowanie

ja sobie wczoraj sttrzeliłam Cynamon z Wellatonu i powiem Wam że wyszedł jakiś ciemny strasznie a liczyłam na taki jasny karmelowy może sie za jakiś czas wypłucze
kreciolek888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 11:28   #1426
lea88
Zakorzenienie

Ja dzis robilam wlosy szamponetka Nugatowy Brąz 255 Palette Color Shampoo. Niestety z Nugatem i Karmelem nie ma ten kolor nic wspolnego. U mnie wyszedl na wlosach ciemny blond/jasny braz po prostu braz z cieplawa poswiata, ale bez rudosci,, Zawiodlam sie troche, ale ogolnie kolor ladny.
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 12:01   #1427
Glam Rock
Raczkowanie

Dziewczyny! Przestrzegam przed Naturalnym Blondem Joanny Color Festival !! TEN TUTAJ
Jakieś 2 tyg. temu zakupiłam od razu 2 opakowania tej farby, ponieważ mam długie włosy, zamierzałam zafarbować je na całości, ale tego jednak nie zrobiłam. Wczoraj położyłam farbę na jedno pasemko [mam kolor włosów rozjaśniany jasny blond], dobrze zmieszałam odrobinę utleniacza [9 %] z farbą i tak zostawiłam na ok. 30 minut. Po zmyciu byłam przerażona ! Wyszedł mi ciemny szary wręcz podchodzący pod siwiznę, coś a'la taki jaki gołębie mają. Masakra! Dobrze, że to pasemko zrobiłam z boku głowy, a nie gdzieś na przodzie i dzięki Bogu że nie zafarbowałam się od razu na całości, bo myślałam że wyjdzie ładny karmelek [na opakowaniu pod taki podchodzi], a że jestem przekonana że na jasnym blondzie wszystko wyjdzie no to sie pomyliłam

Możecie mi powiedzieć dlaczego mi taki wyszedł? Dodam, że kiedy zalałam miseczkę z pędzelkiem po farbie wodą ona zrobiła się....fioletowa =/
Nie rozumiem dlaczego mi taki wyszedł
Glam Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 13:12   #1428
mig25
Raczkowanie

GG do mig25

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Chciałabym zobaczyć jak ten fryzjer zrobił twoje. Bez urazy. Żeby takie włosy zrobić trzeba naprawdę się wysilić, to nie jest wbrew pozorom takie proste.
Zmień fryzjera zatem.
mig25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 13:24   #1429
kreciolek888
Raczkowanie

lea mogłabyś wstawić fotkę Nugatowego brązu? ja miałam wlasnie dylemat mdz. cynamonem a nugatem palleta i padło na cynamon, ale nastepnym razem chciałabym wyprobowac Nugat moj kolor po myciu troszkę się zmienił i juz bardziej przypomina karmel niz brąz

Swoja drogą to smakowite nazwy mają te farby
kreciolek888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-11, 14:10   #1430
lea88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kreciolek888 Pokaż wiadomość
lea mogłabyś wstawić fotkę Nugatowego brązu? ja miałam wlasnie dylemat mdz. cynamonem a nugatem palleta i padło na cynamon, ale nastepnym razem chciałabym wyprobowac Nugat moj kolor po myciu troszkę się zmienił i juz bardziej przypomina karmel niz brąz

Swoja drogą to smakowite nazwy mają te farby
wlasnie probowalam zrobic, ale nie idzie :/. Na zdjeciach faktycznie troche przypomina Nugat z opakowania. W rzeczywistosci to po prostu zwykly braz. Aparat zawsze przeklamuje kolor wlosow u mnie . Orzechowy braz podejrzeam, ze bardziej bedzie przypominac Karmel, ale ja mam do niego za ciemne wlosy.
Stary 2010-09-12, 19:08   #1431
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mig25 Pokaż wiadomość
Zmień fryzjera zatem.

Dzięki za radę. Omijam ich z daleka widząc na ulicach efekty ich zabiegów pasemkowych.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2010-09-12 o 19:10
majreg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 09:08   #1432
kamciurka
Zakorzenienie

wstawiam fotkę moich włosków myślę, że jest to karmelek, uzyskany przypadkowo, ale jednak

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 09:32   #1433
Lenka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
wstawiam fotkę moich włosków myślę, że jest to karmelek, uzyskany przypadkowo, ale jednak

raczej rudy
Stary 2010-09-15, 10:14   #1434
kamciurka
Zakorzenienie

no moze i rudy bardziej ale mi sie wydaje ze to takie zdjecie jest, w rzeczywistosci bardziej karmelowy jest, a z lampa tak wychodzi mam jeszcze jedno

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 17:01   #1435
lea88
Zakorzenienie

Ładny karmelek . Przeciez karmel to rudawy odcien. Ten nie przypomina ani wscieklej marchewki, ani pomaranczy wiec jest ok
Stary 2010-09-16, 12:39   #1436
eve2006
Raczkowanie

załączam zdjęcie włosów moim zdaniem w karmelkowym kolorze (na zdjęciu mam perukę bo ogólnie jestem blondynką)
eve2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-20, 16:11   #1437
judge
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eve2006 Pokaż wiadomość
załączam zdjęcie włosów moim zdaniem w karmelkowym kolorze (na zdjęciu mam perukę bo ogólnie jestem blondynką)
Na zdjęciu z peruką rzeczywiście można się doszukać ale pasemek karmelowych ja tutaj widze jakiś wielotonowy balejaż..
Stary 2010-09-21, 10:35   #1438
majreg
Wtajemniczenie

Dot.: karmelkowe włosy:))

Używał ktoś może 8.33 z elgonu?
majreg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 12:27   #1439
michasiapio
Rozeznanie

GG do michasiapio

A tu moje włoski
michasiapio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 13:38   #1440
ineska1986
Rozeznanie

GG do ineska1986

na jaki kolor wyjsciowy nakladalas?? i jakiej farby uzylas?? slicznie wyszlo;]

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości