Niedziela bez zakupów - cz. 3 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-11-27, 22:35   #1411
Monia284
Zakorzenienie

Dot.: Niedziela bez zakupów - cz. 3

Cytat:
Napisane przez patbar Pokaż wiadomość
Oczywiście masz prawo do swoich preferencji, ale w takim razie to ty szukaj pracy zgodnej ze swoimi preferencjami, a nie oczekuj, ze cały świat się do nich dostosuje.
Ok ale mowie generalnie gdybym musiala moge pracowac w niedziele (wolalabym nie ale wiadomo moglabym dac rade). Jezeli bedzie to bardzo przeszkadzac to zmienie prace. Jak zachowane beda niedziele niehandlowe to tez nie wykluczam zmiany pracy, ale ogolnie lubie ten aspekt. Nie wiadomo, przeciez moga ich nie zniesc calkiem. Roznie moze byc.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-27, 22:41   #1412
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7
Konto usunięte

Cytat:
Jak zawsze tylko czytam, tak teraz muszę bo się uduszę po czytaniu Moni. Od prawie 20 lat pracuję w handlu i uważam,że praca w niedziele, to zbawienie. Miałam za to wolne w tygodniu, gdzie mogłam: przypilnować lekcji dzieci, iść na zebranie do szkoły, mogę poświęcić ten dzień na urząd, lekarza, zakupy, kosmetyczkę ,czy fryzjera gdzie w niedzielę nie ma takiej opcji, albo po prostu odpocząć. I gdzie bym nie pracowała nigdy nie było tak, że robisz wszystkie niedziele w miesiącu ( chyba że ktoś chce). Zawsze grafik tak jest dostosowywany, żeby te dwie niedziele, czy nawet weekendy były wolne.
Edit: tak było pięknie kiedyś
Monia sorry śmieszy mnie twoje zmęczenie w sklepie obuwniczym (też taki sklep zaliczyłam).Popracuj w innym pierwszym lepszym sklepie, nawet w takim małym osiedlowym spożywczaku nie sieciówce, będziesz mieć jakieś porównanie i minimum pojęcia o zmęczeniu i ciężkiej pracy. Pozdrawiam
No a ja bym w życiu nie chciała pracować w weekend. Po pierwsze muszę mieć wolne dwa dni z rzędu, inaczej nic nie odpocznę. Po drugie tz ma wtedy wolne, więc możemy razem spędzić czas, po trzecie właściwie 90% znajomych ma wtedy wolne i możemy się spotkać.
Do pracy w weekend przymusi mnie tylko głód lub bardzo duże pieniądze. Ale na żadną z tych opcji się nie zapowiada.

No ale to też nie znaczy, że jestem przeciwna handlu w niedzielę. Co to to nie. Uznaje, że jest wolny rynek i jak się praca nie podoba, zawsze można znaleźć inną. Dostosowanie całego społeczeństwa do garstki osób, to jakiś chory pomysł. Chyba logiczne, że jak ktoś chciał pracować w handlu, to się musi liczyć z zajętymi weekendami.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-27, 23:19   #1413
invisible_01
Zakorzeniona

[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88321402]No a ja bym w życiu nie chciała pracować w weekend. Po pierwsze muszę mieć wolne dwa dni z rzędu, inaczej nic nie odpocznę. Po drugie tz ma wtedy wolne, więc możemy razem spędzić czas, po trzecie właściwie 90% znajomych ma wtedy wolne i możemy się spotkać.
Do pracy w weekend przymusi mnie tylko głód lub bardzo duże pieniądze. Ale na żadną z tych opcji się nie zapowiada.

No ale to też nie znaczy, że jestem przeciwna handlu w niedzielę. Co to to nie. Uznaje, że jest wolny rynek i jak się praca nie podoba, zawsze można znaleźć inną. Dostosowanie całego społeczeństwa do garstki osób, to jakiś chory pomysł. Chyba logiczne, że jak ktoś chciał pracować w handlu, to się musi liczyć z zajętymi weekendami.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Koleżanka mając malutkie dziecko pracowała w sklepie i zawsze brała weekendy. Musiała mieć którąś tam niedzielę wolną, ale brała co się dało z prostego powodu - za pracujący weekend miała 2 dni wolne w tygodniu, więc zostawały tylko 3 dni (w inne dni opiekował się dzieckiem ojciec), na które przychodziła do dziecka babcia (na ogół tylko na jakieś 2 h, bo koleżanka chętnie brała też popołudniowe zmiany i do 14.30 siedziała z dzieckiem). Pracowała tak kilka lat i sobie chwaliła. Są różne etapy życia, różne sytuacje. Ja w obecnej chwili ogromnie doceniam pracę na jedną zmianę, ale był okres wielu lat w moim życiu, kiedy pracowałam zmianowo i bardzo mi to pasowało. Wolna sobota i niedziela to nie jest mój priorytet, właściwie to bym wolała dwa inne dni w tygodniu pod rząd.

Edytowane przez invisible_01
Czas edycji: 2020-11-27 o 23:26
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 06:16   #1414
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Ja przyznam, że korzystam z kas samoobsługowych i zwykłych. Zupełnie mnie nie wkurza kasjer, prędzej kolejki. No i jak ma się więcej towaru to w tych małych koszach/lądach przy kasach samoobsługowych to się zwyczajnie nie mieści i trzeba robić jakieś kombinacje
Jeżeli byłby natomiast market w pełni samoobsługowy jak ten Amazonu to chętnie bym korzystała.

Znalazłam jeszcze coś takiego:
- take&go: zakupy z apka, są w Poznaniu i Warszawie, nie iem czy jeszcze gdzieś
- biofamily: Warszawa, Poznań, Wrocław i chyba kilka innych

Jestem już tak znudzona życiem i pandemia, że chyba sprawdzę jeden z nich. Oczywiście w niedzielę xdddd chcecie recke?

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Edit: take&go miało się otworzyć w Wawie, ale ani w apce ani w na stronie nic nie mogę znaleźć. Szkoda że nie ma podanych lokalizacji sklepów jakoś normalnie

Ale może ktoś z Poznania i ma już przetestowane? Jak wrażenia?
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 07:23   #1415
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja na ten moment, kiedy mam szkolne dziecko też bym nie chciała pracować w weekendy.

Ale ogólnie dla mnie taka praca to nie jest żaden kosmos ani ujma na honorze. Tak jak pisałam - mój ojciec całe życie tak pracował, obecnie na emeryturze również pracuje, dorabia, jest stróżem i pracuje nie dość, że piątek świątek i niedziela, to ma i 12 i 24-godzinne zmiany.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 08:25   #1416
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf
Konto usunięte

za młodu lubiłam pracować w niedziele, bo u nas był to dodatkowo płatny dzień, robiło się ołwertajmy, płatne 150% z automatu co druga była pracująca, ale jak się dało, to brałam każdą, no bo kurdełki, nie znalazłabym takich piniondzów na ulicy. teraz pracuję w systemie pon-pt, po 8h dziennie. mamy bardzo gorący okres (koniec roku, wiadomix) i jak wracam do chałupy jestem tak padnięta, że pierwsze, co robię, to zmieniam ciuchy i idę spać, żeby odpocząć. gdy wstaję to naprawdę nie mam już ani siły, ani ochoty, by bujać się po zakupy. i zwykle te zakupy robi albo chłop, jak wraca z 12h zmiany (ma po drodze Lidla ) albo mój ojciec emeryt, który ochoczo korzysta z godzin dla seniorów.
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 09:22   #1417
jelonki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Kuźwa a jeszcze nie padło tu stwierdzenie, które idealnie do mnie pasuje pt.

JA PO PROSTU LUBIE ŁAZIĆ CZASEM PO GALERIACH, TO DLA MNIE PRZYJEMNOŚĆ.

no ja lubię, zwłaszcza teraz, jak są dekoracje BN, traktuje to jak przyjemność, tak jak dla niektórych przyjemnością jest rosół w niedzielę, czy chodzenie do kościoła.

Dla mnie to taka sama rozrywka i nikomu nic do tego

To o mnie, jak tak lubię.

Lubię pochodzić po sklepach skumulowanych w galerii, obejrzeć i poprzymierzać ciuchy. Potem usiąść w kawiarni z kawą, ciastkiem i zastanowić się, które z tych ubrań najbardziej mi się podobają, najlepiej pasują do mojej pozostałej garderoby i na które z nich mnie stać. A potem wrócić i kupić wybrane rzeczy.

A jeszcze bardziej doskwierają mi obecnie zakupy spożywcze. Wczoraj byłam w Lidlu po 20-stej, były ogromne kolejki do wszystkich czynnych kas, a towaru, który bym chciała kupić już albo nie było, albo były same zwiędłe resztki. Drugie podejście zrobiłam dziś z rana. O 7-mej byłam już na parkingu Lidla, samochodów było już sporo. W środku pełno ludzi, ale i potrzebne produkty też na szczęście były. Zapakowałam zakupowóz, odstałam swoją kolejkę do kasy, wróciłam do domu, wypakowałam i rozlokowałam zakupy. Zjadłam śniadanie, a teraz piję kawę i opisuję Wam swoje żale. Bardzo bym chciała, by wróciły handlowe niedziele. Czytając ten wątek widzę, że nie jestem w tym pragnieniu odosobniona.

Do takich absurdalnych marzeń, jak powrót handlowych niedziel, doprowadziła moje życie obecnie rządząca ekipa.

jelonki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-11-28, 10:02   #1418
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
Niedziela, czy święta- pyk gasimy światło i niech wszyscy odpoczywają Najlepiej zakaz wyjścia z domu, żeby nikomu tego dnia nie popsuć. I niech żadnej rodzącej nie przyjdzie do głowy rodzić wtedy, niech zaciska nogi i czeka do poniedziałku.
To dziecko nie wie, że jest weekend?

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 10:09   #1419
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Tam, gdzie są kasy samoobsługowe, nigdy nie podejdę do zwykłej kasy, wszędzie tylko kasa samoobsługowa i kioski - fast foody, sklepy spożywcze, drogerie. Właściwie to od wielu lat nie korzystałam że zwykłej kasy póz sklepami z ubraniami. Uwielbiam.

Paczkomat, kasa samoobsługowa, kiosk do zamawiania, nawet jak mam podjechać na drive thru, to zamawiam na apce i tylko podaję numer odbioru.

Jestem z całego serca za takimi zmianami.

A paczkomat w weekendy to moje marzenie.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Taranka Pokaż wiadomość

Ja tak samo, zawsze lecę do kasy samoobsługowej, zawsze kioski i paczkomaty.
Czekałam ostatnio na kuriera, to myślałam że skisnę.
Ja na szczęście zamawiam do biura. Tam zawsze jest recepcja 8-16, więc kurier mi nie straszny. A ja sobie o 3 w nocy pojadę i odbiorę.

Ale gdyby nie to, to byłoby potwornie upierdliwe. I tak staram się unikać i zdarza mi się rezygnować z zakupu jak nie ma możliwości paczkomatu.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 10:13   #1420
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf
Konto usunięte

ja kurierów zamawiam do rodziców, bo tam zawsze jest ktoś w domu. ale to w ostateczności, gdy nie ma innych opcji do wyboru. tak to ZAWSZE paczkomat.

btw, dziś mnie zadziwił sms od DHL, że dostarczą paczkę. dzisiaj. w sobotę. no wow, okres świąteczny już się zaczął
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 10:14   #1421
Marigold19
🦄

Cytat:
Napisane przez jelonki Pokaż wiadomość
To o mnie, jak tak lubię.

Lubię pochodzić po sklepach skumulowanych w galerii, obejrzeć i poprzymierzać ciuchy. Potem usiąść w kawiarni z kawą, ciastkiem i zastanowić się, które z tych ubrań najbardziej mi się podobają, najlepiej pasują do mojej pozostałej garderoby i na które z nich mnie stać. A potem wrócić i kupić wybrane rzeczy.

A jeszcze bardziej doskwierają mi obecnie zakupy spożywcze. Wczoraj byłam w Lidlu po 20-stej, były ogromne kolejki do wszystkich czynnych kas, a towaru, który bym chciała kupić już albo nie było, albo były same zwiędłe resztki. Drugie podejście zrobiłam dziś z rana. O 7-mej byłam już na parkingu Lidla, samochodów było już sporo. W środku pełno ludzi, ale i potrzebne produkty też na szczęście były. Zapakowałam zakupowóz, odstałam swoją kolejkę do kasy, wróciłam do domu, wypakowałam i rozlokowałam zakupy. Zjadłam śniadanie, a teraz piję kawę i opisuję Wam swoje żale. Bardzo bym chciała, by wróciły handlowe niedziele. Czytając ten wątek widzę, że nie jestem w tym pragnieniu odosobniona.

Do takich absurdalnych marzeń, jak powrót handlowych niedziel, doprowadziła moje życie obecnie rządząca ekipa.
Aż wspomniałam z rozrzewnieniem moje zakupy spożywcze w niedzielę rano. Wstałam sobie spokojnie, chałupa jeszcze śpi, poszłam sobie, ludzi zero albo mało, pochodziłam, pomyślałam, wydałam w sam raz... A tak to mnie ludzie doprowadzają do takiej pasji, że zapominam, co chciałam kupić...

A Monia dalej mi nie odpisała, ile pracuje dni w tygodniu.

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 10:18   #1422
jelonki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość

Paczkomat, kasa samoobsługowa, kiosk do zamawiania, nawet jak mam podjechać na drive thru, to zamawiam na apce i tylko podaję numer odbioru.

Jestem z całego serca za takimi zmianami.

A paczkomat w weekendy to moje marzenie.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Ja na szczęście zamawiam do biura. Tam zawsze jest recepcja 8-16, więc kurier mi nie straszny. A ja sobie o 3 w nocy pojadę i odbiorę.

Ale gdyby nie to, to byłoby potwornie upierdliwe. I tak staram się unikać i zdarza mi się rezygnować z zakupu jak nie ma możliwości paczkomatu.

E-obuwie zakupy zrobione w czwartek wieczorem i w piątek, tak wysyła, że są w paczkomacie do odbioru w sobotę lub niedzielę.
Paczki z allegro z pakietem smart (inne nie wiem) też są od listopada dostarczane w sobotę do paczkomatu.

Też tak mam, nie mam niestety cierpliwości do kurierów. Jak już czasem muszę czekać, to mam całą pracę zdezorganizowaną tym oczekiwaniem.

Stary 2020-11-28, 10:25   #1423
Finlora
Zakorzenienie

Ja zawsze wybieram paczkomat. Ewentualnie punkt ruchu, jeśli jest taniej. Kuriera tylko w ostateczności, jak nie ma innej opcji.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 10:32   #1424
Inevera123
Zadomowienie

[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;88321855]ja kurierów zamawiam do rodziców, bo tam zawsze jest ktoś w domu. ale to w ostateczności, gdy nie ma innych opcji do wyboru. tak to ZAWSZE paczkomat.

btw, dziś mnie zadziwił sms od DHL, że dostarczą paczkę. dzisiaj. w sobotę. no wow, okres świąteczny już się zaczął [/QUOTE]U mnie właśnie przed chwilą był kurier z DPD. Też się zdziwiłam jak rano dostałam smsa.

Ja mam punkt odbioru paczek praktycznie pod mieszkaniem a i tak biorę paczkomat zawsze, bo wolę sama ogarnąć wtedy kiedy mi wygodnie. A i spacer jest przy okazji.

Inevera123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 10:37   #1425
jelonki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Aż wspomniałam z rozrzewnieniem moje zakupy spożywcze w niedzielę rano. Wstałam sobie spokojnie, chałupa jeszcze śpi, poszłam sobie, ludzi zero albo mało, pochodziłam, pomyślałam, wydałam w sam raz... A tak to mnie ludzie doprowadzają do takiej pasji, że zapominam, co chciałam kupić...

Pomimo braku sygnałów ciągle wierzę, że tamte czasy wrócą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-11-28, 10:43   #1426
Marigold19
🦄

Cytat:
Napisane przez jelonki Pokaż wiadomość
Pomimo braku sygnałów ciągle wierzę, że tamte czasy wrócą
Mnie się też to marzy...

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 10:51   #1427
cukierek_z_cykuty
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monia284 Pokaż wiadomość
No przy pandemii osoby tylko snujace sie bez celu sa pewnym zagrozeniem. To powinny byc konkretne zakupy a nie robienie sztucznego tloku.

To dokładnie tak samo, jak twoja przejażdżka pociągiem bez potrzeby, wstapienie do żabki po hotdoga, bo co się nie chce do domu na posiłek wracać... itepe. Aaa, no ale to była twoja potrzeba, to ona jest spoko, bo tylko cudza to zagrożenie?
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;88321855]
btw, dziś mnie zadziwił sms od DHL, że dostarczą paczkę. dzisiaj. w sobotę. no wow, okres świąteczny już się zaczął [/QUOTE]
Mnie dziś paczka w ruchu uraczyła smskiem o 6:30... I fajnie, i niefajnie.
Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Biedny groszek...
Ja bym to porównała do gry w szachy z gołębiem.
cukierek_z_cykuty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 11:49   #1428
Konto usunięte

Jak już się uporam z całym poremontowym syfem, to sobie pojadę w którąś niedzielę i kupię NA SPOKOJNIE, BEZ GONITWY poduszki do spania.
Tak nota bene - gdzie polecacie kupić, ale żeby nie były zbyt miękkie i rozlazłe, tylko takie dość wysokie? Oczywiście chodzi mi o sztuczne wypełnienie.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 12:08   #1429
Konto usunięte

Dopóki się nie zaczęła pandemia to moglam zamawiać paczki do pracy i to było mega spoko. No ale dobre czasy się skończyły i teraz tylko paczkomat. Chyba, że mam jakies wielkie zamówienie z zoologicznego, to wtedy wysyłam kuriera do rodziców.

bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-11-28, 12:09   #1430
Ingrid80
BAN stały

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88322085]Jak już się uporam z całym poremontowym syfem, to sobie pojadę w którąś niedzielę i kupię NA SPOKOJNIE, BEZ GONITWY poduszki do spania.
Tak nota bene - gdzie polecacie kupić, ale żeby nie były zbyt miękkie i rozlazłe, tylko takie dość wysokie? Oczywiście chodzi mi o sztuczne wypełnienie.[/QUOTE]Ja zawsze kupuję w Jysk. Jestem zadowolona, dobrze się też piorą

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 12:10   #1431
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Koleżanka mając malutkie dziecko pracowała w sklepie i zawsze brała weekendy. Musiała mieć którąś tam niedzielę wolną, ale brała co się dało z prostego powodu - za pracujący weekend miała 2 dni wolne w tygodniu, więc zostawały tylko 3 dni (w inne dni opiekował się dzieckiem ojciec), na które przychodziła do dziecka babcia (na ogół tylko na jakieś 2 h, bo koleżanka chętnie brała też popołudniowe zmiany i do 14.30 siedziała z dzieckiem). Pracowała tak kilka lat i sobie chwaliła. Są różne etapy życia, różne sytuacje. Ja w obecnej chwili ogromnie doceniam pracę na jedną zmianę, ale był okres wielu lat w moim życiu, kiedy pracowałam zmianowo i bardzo mi to pasowało. Wolna sobota i niedziela to nie jest mój priorytet, właściwie to bym wolała dwa inne dni w tygodniu pod rząd.

No i spoko. Fajnie, że każdy może sobie wybrać co mu się podoba.
Dlatego właśnie niedzielę powinny być handlowe, żeby ten wybór istniał. :/

Stary 2020-11-28, 12:10   #1432
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Ja zawsze kupuję w Jysk. Jestem zadowolona, dobrze się też piorą

Mam dość blisko, więc podjadę, dzięki
Stary 2020-11-28, 12:13   #1433
invisible_01
Zakorzeniona

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88321580]Ja na ten moment, kiedy mam szkolne dziecko też bym nie chciała pracować w weekendy.

Ale ogólnie dla mnie taka praca to nie jest żaden kosmos ani ujma na honorze. Tak jak pisałam - mój ojciec całe życie tak pracował, obecnie na emeryturze również pracuje, dorabia, jest stróżem i pracuje nie dość, że piątek świątek i niedziela, to ma i 12 i 24-godzinne zmiany.[/QUOTE]No nie gadaj, niemożliwe. Wszyscy na świecie poza kasjerski w obuwniczym pracują pon-pt 8-16, cały świat. [1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88322123]No i spoko. Fajnie, że każdy może sobie wybrać co mu się podoba.
Dlatego właśnie niedzielę powinny być handlowe, żeby ten wybór istniał. :/

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Dokładnie. Bo chętni na pracę w niedzielę byli i są.

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 12:48   #1434
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość

Nie trudno policzyć, Monia pracuje na pełny etat czyli 160h w miesiącu. Robi zmiany po 12h czyli pracuje po 4 dni w tygodniu.
Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Ja zawsze kupuję w Jysk. Jestem zadowolona, dobrze się też piorą

Ja też kupuję w Jysk, nawet te tanie fajnie się sprawują.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 13:05   #1435
Lottie69
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88322085]Jak już się uporam z całym poremontowym syfem, to sobie pojadę w którąś niedzielę i kupię NA SPOKOJNIE, BEZ GONITWY poduszki do spania.
Tak nota bene - gdzie polecacie kupić, ale żeby nie były zbyt miękkie i rozlazłe, tylko takie dość wysokie? Oczywiście chodzi mi o sztuczne wypełnienie.[/QUOTE]Ja mam z Ikei wysoką, przeżyła już jedno pranie i kilka miesięcy pod moją głową i, póki co, nic jej się nie stało.

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 13:26   #1436
Ifinick
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88322124]Mam dość blisko, więc podjadę, dzięki [/QUOTE]
promocja
149,- /szt. 45,- /szt.
219,- /szt. 65,- /szt.
Wsad 100% silikonowany puch poliestrowy
https://jysk.pl/sypialnia/poduszki/w...t-70x80/family
polecam szczerze
Ifinick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 13:44   #1437
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ifinick Pokaż wiadomość
promocja
149,- /szt. 45,- /szt.
219,- /szt. 65,- /szt.
Wsad 100% silikonowany puch poliestrowy
https://jysk.pl/sypialnia/poduszki/w...t-70x80/family
polecam szczerze
Właśnie widziałam te promocje i już się umówiłam z TŻem, że podjedziemy.

Do Ikei niestety albo właściwie na szczęście mam daleko.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-11-28, 14:20   #1438
Veredise
Zakorzenienie

Ja tych z Ikea nie polecam, bo mają dziwne rozmiary. Ciężko jest potem znaleźć poszewkę, jaka na nie pasuje. Za to te z Józka są super, też polecam! Zanim zamknęli to kupiłam dwie, bo miałam już straszne flaki i drętwiały mi ręce jak spała, a te są bardzo wygodne i problem się skończył.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-28, 17:32   #1439
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Ja tych z Ikea nie polecam, bo mają dziwne rozmiary. Ciężko jest potem znaleźć poszewkę, jaka na nie pasuje. Za to te z Józka są super, też polecam! Zanim zamknęli to kupiłam dwie, bo miałam już straszne flaki i drętwiały mi ręce jak spała, a te są bardzo wygodne i problem się skończył.
OMG Mam identycznie.
Wprawdzie już się trochę zaczęłam obawiać, że mam jakiegoś guza, który mi uciska mózg, ale TŻ też zawyrokował, że mam zmienić poduszki, więc uff, jaka ulga
Stary 2020-11-28, 17:43   #1440
Veredise
Zakorzenienie

Tak, nie panikuj Zwłaszcza jeśli śpisz na boku, to tak średniowysoka z Jysk będzie bardzo ok. Ja przedtem spałam z małą poduszką, a duża to był taki flak, że jak ta mała mi uciekła, to miałam za płasko i kręgosłup szyjny się wyginał. Teraz jest OK.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości