![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niedziela bez zakupów - cz. 3
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Do pracy w weekend przymusi mnie tylko głód lub bardzo duże pieniądze. Ale na żadną z tych opcji się nie zapowiada. ![]() No ale to też nie znaczy, że jestem przeciwna handlu w niedzielę. Co to to nie. Uznaje, że jest wolny rynek i jak się praca nie podoba, zawsze można znaleźć inną. Dostosowanie całego społeczeństwa do garstki osób, to jakiś chory pomysł. Chyba logiczne, że jak ktoś chciał pracować w handlu, to się musi liczyć z zajętymi weekendami. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzeniona
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88321402]No a ja bym w życiu nie chciała pracować w weekend. Po pierwsze muszę mieć wolne dwa dni z rzędu, inaczej nic nie odpocznę. Po drugie tz ma wtedy wolne, więc możemy razem spędzić czas, po trzecie właściwie 90% znajomych ma wtedy wolne i możemy się spotkać.
Do pracy w weekend przymusi mnie tylko głód lub bardzo duże pieniądze. Ale na żadną z tych opcji się nie zapowiada. ![]() No ale to też nie znaczy, że jestem przeciwna handlu w niedzielę. Co to to nie. Uznaje, że jest wolny rynek i jak się praca nie podoba, zawsze można znaleźć inną. Dostosowanie całego społeczeństwa do garstki osób, to jakiś chory pomysł. Chyba logiczne, że jak ktoś chciał pracować w handlu, to się musi liczyć z zajętymi weekendami. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Koleżanka mając malutkie dziecko pracowała w sklepie i zawsze brała weekendy. Musiała mieć którąś tam niedzielę wolną, ale brała co się dało z prostego powodu - za pracujący weekend miała 2 dni wolne w tygodniu, więc zostawały tylko 3 dni (w inne dni opiekował się dzieckiem ojciec), na które przychodziła do dziecka babcia (na ogół tylko na jakieś 2 h, bo koleżanka chętnie brała też popołudniowe zmiany i do 14.30 siedziała z dzieckiem). Pracowała tak kilka lat i sobie chwaliła. Są różne etapy życia, różne sytuacje. Ja w obecnej chwili ogromnie doceniam pracę na jedną zmianę, ale był okres wielu lat w moim życiu, kiedy pracowałam zmianowo i bardzo mi to pasowało. Wolna sobota i niedziela to nie jest mój priorytet, właściwie to bym wolała dwa inne dni w tygodniu pod rząd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2020-11-27 o 23:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Konto usunięte
|
Ja przyznam, że korzystam z kas samoobsługowych i zwykłych. Zupełnie mnie nie wkurza kasjer, prędzej kolejki. No i jak ma się więcej towaru to w tych małych koszach/lądach przy kasach samoobsługowych to się zwyczajnie nie mieści i trzeba robić jakieś kombinacje
![]() Jeżeli byłby natomiast market w pełni samoobsługowy jak ten Amazonu to chętnie bym korzystała. Znalazłam jeszcze coś takiego: - take&go: zakupy z apka, są w Poznaniu i Warszawie, nie iem czy jeszcze gdzieś - biofamily: Warszawa, Poznań, Wrocław i chyba kilka innych Jestem już tak znudzona życiem i pandemia, że chyba sprawdzę jeden z nich. Oczywiście w niedzielę xdddd chcecie recke? ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Edit: take&go miało się otworzyć w Wawie, ale ani w apce ani w na stronie nic nie mogę znaleźć. Szkoda że nie ma podanych lokalizacji sklepów jakoś normalnie ![]() Ale może ktoś z Poznania i ma już przetestowane? Jak wrażenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Konto usunięte
|
Ja na ten moment, kiedy mam szkolne dziecko też bym nie chciała pracować w weekendy.
Ale ogólnie dla mnie taka praca to nie jest żaden kosmos ani ujma na honorze. Tak jak pisałam - mój ojciec całe życie tak pracował, obecnie na emeryturze również pracuje, dorabia, jest stróżem i pracuje nie dość, że piątek świątek i niedziela, to ma i 12 i 24-godzinne zmiany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Konto usunięte
|
za młodu lubiłam pracować w niedziele, bo u nas był to dodatkowo płatny dzień, robiło się ołwertajmy, płatne 150%
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lubię pochodzić po sklepach skumulowanych w galerii, obejrzeć i poprzymierzać ciuchy. Potem usiąść w kawiarni z kawą, ciastkiem i zastanowić się, które z tych ubrań najbardziej mi się podobają, najlepiej pasują do mojej pozostałej garderoby i na które z nich mnie stać. A potem wrócić i kupić wybrane rzeczy. A jeszcze bardziej doskwierają mi obecnie zakupy spożywcze. Wczoraj byłam w Lidlu po 20-stej, były ogromne kolejki do wszystkich czynnych kas, a towaru, który bym chciała kupić już albo nie było, albo były same zwiędłe resztki. Drugie podejście zrobiłam dziś z rana. O 7-mej byłam już na parkingu Lidla, samochodów było już sporo. W środku pełno ludzi, ale i potrzebne produkty też na szczęście były. Zapakowałam zakupowóz, odstałam swoją kolejkę do kasy, wróciłam do domu, wypakowałam i rozlokowałam zakupy. Zjadłam śniadanie, a teraz piję kawę i opisuję Wam swoje żale. Bardzo bym chciała, by wróciły handlowe niedziele. Czytając ten wątek widzę, że nie jestem w tym pragnieniu odosobniona. Do takich absurdalnych marzeń, jak powrót handlowych niedziel, doprowadziła moje życie obecnie rządząca ekipa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paczkomat, kasa samoobsługowa, kiosk do zamawiania, nawet jak mam podjechać na drive thru, to zamawiam na apce i tylko podaję numer odbioru. Jestem z całego serca za takimi zmianami. A paczkomat w weekendy to moje marzenie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
Ale gdyby nie to, to byłoby potwornie upierdliwe. I tak staram się unikać i zdarza mi się rezygnować z zakupu jak nie ma możliwości paczkomatu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1420 |
Konto usunięte
|
ja kurierów zamawiam do rodziców, bo tam zawsze jest ktoś w domu. ale to w ostateczności, gdy nie ma innych opcji do wyboru. tak to ZAWSZE paczkomat.
btw, dziś mnie zadziwił sms od DHL, że dostarczą paczkę. dzisiaj. w sobotę. no wow, okres świąteczny już się zaczął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 | |
🦄
|
Cytat:
A Monia dalej mi nie odpisała, ile pracuje dni w tygodniu.
![]() |
![]() |
#1422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
E-obuwie zakupy zrobione w czwartek wieczorem i w piątek, tak wysyła, że są w paczkomacie do odbioru w sobotę lub niedzielę. Paczki z allegro z pakietem smart (inne nie wiem) też są od listopada dostarczane w sobotę do paczkomatu. Też tak mam, nie mam niestety cierpliwości do kurierów. Jak już czasem muszę czekać, to mam całą pracę zdezorganizowaną tym oczekiwaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze wybieram paczkomat. Ewentualnie punkt ruchu, jeśli jest taniej. Kuriera tylko w ostateczności, jak nie ma innej opcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Zadomowienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;88321855]ja kurierów zamawiam do rodziców, bo tam zawsze jest ktoś w domu. ale to w ostateczności, gdy nie ma innych opcji do wyboru. tak to ZAWSZE paczkomat.
btw, dziś mnie zadziwił sms od DHL, że dostarczą paczkę. dzisiaj. w sobotę. no wow, okres świąteczny już się zaczął ![]() Ja mam punkt odbioru paczek praktycznie pod mieszkaniem a i tak biorę paczkomat zawsze, bo wolę sama ogarnąć wtedy kiedy mi wygodnie. A i spacer jest przy okazji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 |
🦄
|
Mnie się też to marzy...
![]()
![]() |
#1427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;88321855] btw, dziś mnie zadziwił sms od DHL, że dostarczą paczkę. dzisiaj. w sobotę. no wow, okres świąteczny już się zaczął ![]() Mnie dziś paczka w ruchu uraczyła smskiem o 6:30... ![]() ![]() Ja bym to porównała do gry w szachy z gołębiem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Konto usunięte
|
Jak już się uporam z całym poremontowym syfem, to sobie pojadę w którąś niedzielę i kupię NA SPOKOJNIE, BEZ GONITWY poduszki do spania.
Tak nota bene - gdzie polecacie kupić, ale żeby nie były zbyt miękkie i rozlazłe, tylko takie dość wysokie? Oczywiście chodzi mi o sztuczne wypełnienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1429 |
Konto usunięte
|
Dopóki się nie zaczęła pandemia to moglam zamawiać paczki do pracy i to było mega spoko. No ale dobre czasy się skończyły i teraz tylko paczkomat. Chyba, że mam jakies wielkie zamówienie z zoologicznego, to wtedy wysyłam kuriera do rodziców.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 |
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88322085]Jak już się uporam z całym poremontowym syfem, to sobie pojadę w którąś niedzielę i kupię NA SPOKOJNIE, BEZ GONITWY poduszki do spania.
Tak nota bene - gdzie polecacie kupić, ale żeby nie były zbyt miękkie i rozlazłe, tylko takie dość wysokie? Oczywiście chodzi mi o sztuczne wypełnienie.[/QUOTE]Ja zawsze kupuję w Jysk. Jestem zadowolona, dobrze się też piorą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlatego właśnie niedzielę powinny być handlowe, żeby ten wybór istniał. :/ Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Zakorzeniona
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88321580]Ja na ten moment, kiedy mam szkolne dziecko też bym nie chciała pracować w weekendy.
Ale ogólnie dla mnie taka praca to nie jest żaden kosmos ani ujma na honorze. Tak jak pisałam - mój ojciec całe życie tak pracował, obecnie na emeryturze również pracuje, dorabia, jest stróżem i pracuje nie dość, że piątek świątek i niedziela, to ma i 12 i 24-godzinne zmiany.[/QUOTE]No nie gadaj, niemożliwe. Wszyscy na świecie poza kasjerski w obuwniczym pracują pon-pt 8-16, cały świat. [1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88322123]No i spoko. Fajnie, że każdy może sobie wybrać co mu się podoba. Dlatego właśnie niedzielę powinny być handlowe, żeby ten wybór istniał. :/ Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Dokładnie. Bo chętni na pracę w niedzielę byli i są. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88322085]Jak już się uporam z całym poremontowym syfem, to sobie pojadę w którąś niedzielę i kupię NA SPOKOJNIE, BEZ GONITWY poduszki do spania.
Tak nota bene - gdzie polecacie kupić, ale żeby nie były zbyt miękkie i rozlazłe, tylko takie dość wysokie? Oczywiście chodzi mi o sztuczne wypełnienie.[/QUOTE]Ja mam z Ikei wysoką, przeżyła już jedno pranie i kilka miesięcy pod moją głową i, póki co, nic jej się nie stało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88322124]Mam dość blisko, więc podjadę, dzięki
![]() promocja 149,- /szt. 45,- /szt. 219,- /szt. 65,- /szt. Wsad 100% silikonowany puch poliestrowy https://jysk.pl/sypialnia/poduszki/w...t-70x80/family polecam szczerze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Do Ikei niestety albo właściwie na szczęście mam daleko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
Ja tych z Ikea nie polecam, bo mają dziwne rozmiary. Ciężko jest potem znaleźć poszewkę, jaka na nie pasuje. Za to te z Józka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wprawdzie już się trochę zaczęłam obawiać, że mam jakiegoś guza, który mi uciska mózg, ale TŻ też zawyrokował, że mam zmienić poduszki, więc uff, jaka ulga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
Tak, nie panikuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.