![]() |
#1411 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XLI
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88992190]Popatrz na to tak - ninął rok od rozstania a poza jakimiś sporadycznymi rozmowami o powrocie nikt z was nie zdeklarował tego że chce wrócić. Dlaczego? Jeżeli była obawa przed tym że druga strona tego nie będzie chciała albo liczyło się na to że to ex partner wyjdzie z inicjatywą to dobrze się stało bo to oznacza że żadnemu z was na powrocie nie zależało na tyle aby zaryzykować. Teraz on kogoś ma i klamka zapadła. Taką decyzję podjął. Uszanuj to. Czy wy dalej utrzymujecie kontakt? Czy jego nowa partnerka o tym wie? Jeżeli nadal się spotykacie a jego nowa wybranka o żyje w nieświadomości to szczerze powiem że ten Twój ex wcale nie jest taki cudowny za jakiego go uważasz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To wypowiedź, która pasuje i do mojego stanu emocjonalnego i przeżywania. Taka_ona86 dziękuję, że mogłam te słowa przeczytać bo w tym jest masa prawdy. Skoro ktoś tak trzyma ten kontakt czy jak w moim przypadku ogląda relacje, wstawia tematyczne piosenki, lajkuje coś tam a nie ma odwagi napisać to chyba samo przyzwyczajenie do tej osoby nim już tylko kieruje... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88992190]Popatrz na to tak - ninął rok od rozstania a poza jakimiś sporadycznymi rozmowami o powrocie nikt z was nie zdeklarował tego że chce wrócić. Dlaczego? Jeżeli była obawa przed tym że druga strona tego nie będzie chciała albo liczyło się na to że to ex partner wyjdzie z inicjatywą to dobrze się stało bo to oznacza że żadnemu z was na powrocie nie zależało na tyle aby zaryzykować. Teraz on kogoś ma i klamka zapadła. Taką decyzję podjął. Uszanuj to. Czy wy dalej utrzymujecie kontakt? Czy jego nowa partnerka o tym wie? Jeżeli nadal się spotykacie a jego nowa wybranka o żyje w nieświadomości to szczerze powiem że ten Twój ex wcale nie jest taki cudowny za jakiego go uważasz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie mamy kontaktu od 3 miesięcy. Teraz odezwałam się przy okazji jego urodzin, ale odpowiedział że niezręcznie jest mu ze mną pisać ze względu na nią właśnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No i w sumie jemu na złość a sobie na plus znowu siadłam za kierownicę. i sobie powoli jeżdżę. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Warto zmarnować kolejny rok na tęsknotę za kimś kto teraz buduje już związek z kimś innym? Życie nie jest dobre ani złe - jest takie jakim je chcemy widzieć. Możesz skupiać się na swojej stracie i żyć myślą o utraconej miłości a możesz sobie wewnętrznie podziękować za te 8 lat które razem byliście, życzyć byłemu szczęścia i zacząć szukać swojego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a Czas edycji: 2021-11-13 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Przyczajenie
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88992334]Naprawdę bardzo Ci współczuję ale z drugiej strony widać że nie chcesz "puścić" tej znajomości. Ciężko będzie Ci zapomnieć jeżeli w głębi duszy tego nie chcesz.
Warto zmarnować kolejny rok na tęsknotę za kimś kto teraz buduje już związek z kimś innym? Życie nie jest dobre ani złe - jest takie jakim je chcemy widzieć. Możesz skupiać się na swojej stracie i żyć myślą o utraconej miłości a możesz sobie wewnętrznie podziękować za te 8 lat które razem byliście, życzyć byłemu szczęścia i zacząć szukać swojego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Tak, masz w 100% rację. Dokładnie tak staram się zrobić. Ale na razie nie umiem (+ to prawda że w głębi duszy tego nie chcę). To jest dla mnie bardzo nienaturalna sytuacja, udawać że ktoś kto był mi mega bliski przez tyle lat nie istnieje. To tak jakby nie wiem, nagle zadecydować że już nigdy nie będzie się miało kontaktu z kimś bliskim z rodziny i żyć tak jakby go nie było. Tak tylko chciałam pomarudzić, dzięki, że to czytasz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cocco jumbo i do przodu ![]()
![]() |
![]() |
#1418 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1421 |
Animal Liberation
|
Goose mi to już nie robi większej różnicy, bo jestem doceniona i czuję się kochana w nowej relacji, mam sprawdzonych przyjaciół itd. Jedynie bardzo zraziłam się do tych facetów ze skrajnej prawicy, fanów Korwina, ich gadek o wartościach - bo widzę już, że to tylko takie (przepraszam za wyrażenie) pieprzenie strasznych bzdur, bo ten ostatni zdradził mnie bardziej niż ten pierwszy i na koniec jeszcze zrobił mi awanturę pod moim domem. W sumie pierwszy mnie nie zdradził, tylko zataił prawdę o swojej przeszłości. Tak czy siak, jeden drugiego wart, obym już nigdy ich nie spotkała. O wybaczeniu z mojej strony nie ma mowy, niech dręczą innych ludzi swoimi osobami.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
Konto usunięte
|
Powiem Wam, że nadrobiłam wiadomości, które się pojawiły od mojego ostatniego postu i jedno przychodzi mi na myśl - jest tu dużo bardzo świadomych osób
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Konto usunięte
|
[1=bb51a4d8262b29b292c7ad8 29e0e2a7b07e4d160_6276f9f 2aa70f;88992887]Powiem Wam, że nadrobiłam wiadomości, które się pojawiły od mojego ostatniego postu i jedno przychodzi mi na myśl - jest tu dużo bardzo świadomych osób
![]() ![]() ![]() Dojdziesz, dojdziesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
Konto usunięte
|
Ja już odliczam dni do zakończenia, zamknięcia wszystkich spraw, które łączą mnie z byłym narzeczonym -. - Myślę, że do końca miesiąca uda się to pozamykac i w końcu tak naprawdę będę mogła przeżyć żałobę po tym związku. Bo takie ciągle rozdrapywanie rany to bardzo niefajna sytuacja...
Wiadomość o kimś trzecim, kto przyczynił się do zakończenia związku skutecznie pcha do przodu. Bo tak to pewnie ciągle robiłabym sobie nadzieję, liczyła ze jednak naprawimy związek, a tak już wiem, że to niemożliwe i że szczerze to nawet bym nie chciała. Miałam go w ogóle za inna osobę, niż ostatecznie się okazał... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 |
Animal Liberation
|
Mam tak samo, poza tym moi byli okazali się tak okropni z charakteru, że jak pomyślałam sobie o przyszłości - że ktoś miałby na mnie krzyczeć, wyzywać za brak seksu (z tym obaj mieli problem do mnie) czy o zgrozo zdradzać, to od razu mi uczucia przechodzą. Wolałabym z psem w środku lasu siedzieć niż z nimi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 |
Raczkowanie
|
Po ostatnim wpisie postanowiłam dać jeszcze jedna szanse (znowu). Postanowiłam, obiecałam sobie ze jeszcze jedna taka sytuacja i koniec.
No i nie trzeba było długo czekać. Aktualnie mam już umówionych znajomych aby pomogli mi się przeprowadzić, zawiadomiłam ze to koniec, ze Z szacunku do samej siebie chce się rozstać bo nie ma to już najmniejszego sensu. On nie walczy, w zasadzie nic nie mówi, raczej gra itp żeby zająć myśli. Rozumiem, ze tego nie odczuwa póki co, bo wciąż tu jestem. Czasami chce mi się płakać, potem przypominam sobie powody tej decyzji i wtedy płacze tylko ze złości, ze tak długo pozwalałam się tak zle traktować… Generalnie chyba to są właśnie moje dominujące uczucia, wściekłość i bezradność. Smutek. Ze znowu muszę zaczynać od zera, wrac do rodzinnego domu bo nie mam kasy czegoś wynająć a mieszkanie z obcymi w mieszkaniu wielopokojowym… sama mysl o tym mnie okrutnie dobija. Wiem, ze to tańsza opcja, ale namieszkalam się już w wynajmowanym pokoju i nie chce znowu przez to przechodzić, użerać się z brudasami często, siedzieć zamknięta w jednym pokoju ![]() I po prostu czuje jeden wielki zal, do niego, do siebie, ze dwa lata temu jak zaczęłam z nim być to rzuciłam wszystko na jedna kartę i przeprowadziłam się z powrotem do tego miasta z którego uciekłam wtedy. Tylko po to żeby z nim być. Czuje ogromna porażkę, mam 25 lat i czuje się staro ze ci fajni faceci są już zajęci. I ze żniw mi się trafi jakiś ochłap który nie będzie wiedział czego chce od życia. A jednocześnie mam w głowie mysl, ze chce być sama. Potem znowu poczucie samotności i to wszystko na raz się kotłuje jak skiśnięta zupa na wolnym ogniu. Jestem w☠☠☠☠iona, wściekła. Smutna. Zrozpaczona. Jednocześnie go kocham i nienawidzę. Był mi bliski mimo ze zranił mnie bardziej niż niejeden wróg. Wszystkie plany do wyebania, kolejny raz przechodzenie tego samego.
![]() |
#1428 |
Raczkowanie
|
Było ze mną okej, póki nie zostałam sama. Wiecie, koleżanki pomomigly mi się spakować. Ale w końcu musiałam zostać sama. I czuje po prostu ogromna pustkę. Nie płacze, ale czuje się bardzo osamotniona, bardzo zle. Czekam aż przyjedzie mój transport żeby przewieźć rzeczy. Czuje porażkę, ze wracam znów do rodzinnego domu, ze tyle starań po prostu na nic. Zaczęłam wszystko idealizować w głowie, ze wcale tak zle nie było, ze może jakoś byśmy to uciągneli. Myśle o tym jak on będzie się czuł gdy wróci do pustego mieszkania.
Zostawiam w jednym chwili wszystkie sprawy, siłownie, bo z domu rodzinnego będzie mi bardzo nie po drodze do tej. Czuje się, jakby dosłownie wszystko się zwaliło i zmieniało tak radykalnie, a ja nie mogę nic z tym zrobić tylko zobaczyć co będzie później. Bo coś będzie na pewno. Rozstawaliśmy się już tyle razy, ze mój mózg wypiera fakt ze stało sie to teraz naprawdę. Moje ciało chyba jest w jakiejś autodestrukcji, ale aktualnie weszło w tryb wyparcia, zmęczone, zestresowane już tak bardzo. Wiecie, uczucia takie jak nienawiść do kogoś mijają dosyć szybko, ten gniew, zal. I zostaje właśnie to co jest teraz. Jakby ktoś wyrwał mi dziurę w klatce piersiowej.
![]() |
#1429 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a Czas edycji: 2021-11-20 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 |
Raczkowanie
|
Zle się działo, to bez wątpienia. Ale mimo wszystko człowiek się przyzwyczaił do drugiej osoby. Był moją codziennością. Cieszyłam się dobrymi chwilami nawet jeśli było ich tak mało. Przyzwyczaiłam się nawet do tych kłótni. Ze zawsze mamy inne zdanie.
Jestem przygaszona i smutna ale nie płacze. Myślałam ze będzie gorzej. Może jeszcze będzie. A może już dawno byłam z tym wszystkim pogodzona.
![]() |
#1431 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli to Cię jakoś pocieszy, to pamiętaj, że nie jesteś sama. Nie jest tak, że akurat TY masz takiego pecha co do związków. W jakiś sposób domyślam się co czujesz - ja właśnie pakuję się ze "wspólnego" mieszkania (w sumie to już nie, bo sprzedaliśmy) po zerwanych zaręczynach... Po odwołaniu wszystkich rezerwacji. Wracam z pokulonym ogonem do rodziców... Też czuję żal, złość, smutek. Czuję się zawiedziona, odrzucona, samotna. Czuję, że znowu odniosłam porażkę. Kolejny związek się nie udał. Są głupie myśli, że nie jestem wystarczająca dobra, ciekawa, że nie da się mnie kochać na dłuższą metę. Ale staram się z tym walczyć. Piszesz, że zastanawiasz się co czuł wracając do pustego mieszkania. Nie myśl o tym. Też czasami przychodzi mi myśl, co on czuje, czy tęskni - ALE od razu się upominam w duchu że to już nie moja sprawa. Teraz myśl o sobie kochana, dbaj o siebie. To cholernie trudny czas. Są gorsze dni, wręcz bardzo ch*****. Ale musimy przetrwać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
Raczkowanie
|
Również współczuje. Wiem, ze nie ja jedna sie tak czuje.. ale jednak czuje.
Nie mogłam zrezygnować z siłowni, wiąże mnie okres wypowiedzenia umowy. 3- miesięczny. Jutro ide poćwiczyć, bardzo sie stresuje, ze go spotkam. Chyba tego nie chcę. Ale siedzieć bezczynnie w domu tez nie chce. Z moich kalkulacji wynika, że powinnismy sie raczej na tej siłowni mijać niż być w tym samym czasie. Ale kto to wie jak będzie. Póki co jest w miarę dobrze. Płacze co jakiś czas, ale tez rzadko zostaje sama, w domu zawsze ktoś jest. Próbuje sobie jakoś to poukładać. Czasami płacze. Ale generlanie czuje pustkę.
![]() |
#1433 |
Przyczajenie
|
Hej. Jestem facetem i nie daję sobie rady po rozstaniu. Ona Powiedziała, że to koniec niecały miesiąc temu. Przyczyną tego było to, że ją zawiodłem, nie pomogłem jej w dniu przeprowadzki do mieszkania do którego i ja później miałem się wprowadzić. Usiłowałem się z nią kontaktować, by porozmawiać i wytłumaczyć wszystko, ale zostałem wszędzie zablokowany. Wysyłałem jej nawet zwykłe listy i zero odpowiedzi. Jest cholernie ciężko, bo jestem całkowicie sam, nie mam ani rodziny, ani żadnych znajomych. Do tego mieszkam i pracuję w małej wsi, gdzie w promieniu kilometra nie ma żadnych ludzi. Nie jestem w stanie myśleć o niczym innym, nie jestem w stanie jeść. Wszystko mnie boli. Bardzo ją kocham. Nie potrafię wyobrazić sobie przyszłości bez niej. Jesteśmy oboje po 30 i byliśmy razem 4 lata. Dla mnie był to drugi poważny związek. Poprzedni posypał się na tydzień przed ślubem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro Cię poblokowała to znaczy, że nie chce mieć zupełnie z Tobą kontaktu. I powinieneś to uszanować. Może kiedy opadną emocje dojrzeje do rozmowy ale nie oczekuj, że będzie chciała wrócić. Może być różnie. Nie nakręcaj się na żaden scenariusz. Sam ten czas wykorzystaj dla siebie. Ja też po zakończeniu relacji z partnerem myślałam, że to koniec świata i jak to będzie. 9 miesięcy mija i ja żyję, on też i świat nie stanął w miejscu. Zwyczajnie wszystko ma swój początek ale i koniec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
Raczkowanie
|
czy to nie pretekst ta przeprowadzka..?
mysle ze skoro tak sie stalo, glowa do gory i zyc dalej Edytowane przez michalpoznan83pl Czas edycji: 2021-11-25 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozumiem twoja potrzebę widywania się dzieckiem. Rozumiem też i stanowisko partnerki, że chce spędzać z Tobą swój wolny czas... Pewnie liczyła się z tym, że masz dziecko ale inaczej to w teorii a inaczej w praktyce wygląda. Z drugiej strony stawianie tego na ostrzu noża też nie jest moim zdaniem rozwiązaniem. Ale wiadomo dajesz nam wycinek swojego życia i tylko na nim bazujemy a może być coś więcej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Czy ktoś tu jeszcze jest? Na moim wątku ktoś polecił mi tutaj zajrzeć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.