|
|
#1411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Pani_smith rozumiem Cię aż za dobrze, ja przeczytałam chyba z 500 stron forum o przeziernosci karkowej jak wyszła za wysoka w 10 tygodniu, nie byłam w stanie o niczym innym myslec, ja wierze ze będzie dobrze u nas mimo straszaka po drodze
Dziś powiedziałam w pracy, o dziwo najlepiej zareagował szef, który jest rok młodszy ode mnie, a mój zespół kobitki 30, 35 i 55 czułam ze średnio z entuzjazmem mimo, ze mamy bardzo dobra atmosferę w zespole Z drugiej strony tez je rozumiem, był taki czas w moim życiu ze każda informacja o ciąży wśród znajomych była dla mnie jak posypywanie rany solą... |
|
|
|
#1412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej, w związku z tym, że mam dostęp do glukometru postanowiłam mierzyć sobie cukier na czczo i dzisiaj miałam 86. Pomiary będę robić jeszcze przez 5 dni, zobaczę jak to będzie wyglądać bez specjalnej diety, ale myślę, że będę musiała ją wprowadzić :/ u mnie kolejny dzień leje, mam nadzieję, że niedługo przestanie bo chce iść na spacer
Cytat:
![]() Cytat:
kiedy dostaniesz wyniki?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do wózków, ja fotelik mam osobno kupiony, kupuje sama gondole tak jak zrobiłam to przy drugim dziecku. Wtedy miałam bebetto ale nie pamiętam co i już jak podrosnie to nie wiem czy kupię spacerowke czy będę wozić w tej co mam teraz ![]() Pani_Smith trzymam kciuki żeby wyniki przyszły szybciej i pozytywne. Ja wariuje z tym sercem, już przeczytałam z 3 razy cały internet i juz uroilam sobie choroby genetyczne, to jest straszne Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo moja nerwa jest spowodowana również tą górną granicą
|
|
|
#1416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie jest super - fajna wysokość która można regulować zeby dopasować do swojego łóżka. Można też miec boki na różnych wysokościach- spoko jeśli chodzi o ulewanie ( pod drewniane lozeczko dawaliśmy książki...) Wykonanie solidne. Jedynie co to lekko się buja na lewo/prawo ale można w ten sposób lekko bujać malucha wiec może to tak ma być przód/tyl nic się nie buja Ogólnie jestem bardzo zadowolona z zakupu - zwłaszcza że zapłaciłam ok 150zl za używane, Na początku myslalam o koszu mojzesza (są takie piękne 🥰 ale po podłodze biegają mi koty i maluch 1,5 roku wiec boje się że nawet w stojaku byłoby ryzyko wywrotki/podeptaniaDla dziewczyn które kompletują juz wyprawkę- nie zapomnijcie o ochraniaczach na materace dla maluchów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz tez bede chciała dokupic taki pokrowiec na nasze łóżko - na połóg, początki karmienia piersią itp https://www.ikea.com/pl/pl/p/lenast-...ialy-70373100/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam do ochraniaczy odejście tak pół na pół, bo to jednak nie oddycha 🤷🏼☠♀️ mieliśmy pół roku, ale nie było przez ten czas wpadki i zdjęłam jak córka zaczęła spać na brzuchu, bo się bałam, że wsadzi w to nos i nie będzie mogła oddychać. W sumie od 13 miesięcy nie miałam jeszcze mokrego materaca
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1421 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale tak jak piszesz każdy musi to dopasować do swojego bobasa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1422 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie, mój maluch powolutku goni
Na usg wychodzi 12+0, wg OM 12+6, a wg poprzednich badań 11+3 🤣 będę się trzymać terminu z OM i tyle Małe skakało i kopało niesamowicie Co za ulga Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1423 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super że i w Pl to się zaczyna pojawiać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
staraj się nie czytać o tym chociaż doskonale wiem jakie to trudne, ja jak chce poczytać "głupoty" to staram się zająć czymś innym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
obstawiałam 3-4 marca jako datę porodu i mam obecnie 5marca tzn we Francji ciąża trwa o tydzień dłużej i mam wpisane 12marca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1424 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W przyszłych tygodniach Dzidzia może wyrównać się z tygodniami wg ostatniej miesiączki, może tak skakać. Dlatego warto się trzymać daty wg OM. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
Najlepiej wyłącz internet.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o podkład na materacyk dla bejbika to raczej nie polecam, bo ciało bardziej się poci, lepiej podłożyć coś grubszego. A jak będzie czas na oduczanie sikania, to dopiero wtedy na ten okres. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
Tygodniami z usg nie przejmuj się, na następnej wizycie może być w drugą stronę i przybierze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Bazille Czas edycji: 2020-09-03 o 19:27 |
||||||
|
|
|
#1425 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za uświadomienie, będę trzymać się terminu z OM
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1426 |
|
Rozeznanie
|
Pani_smith, tak, w tej ciąży był straszak, 2,6 mm w 10 tygodniu, kilka dni później już było 1,5 i tak już zostało, podobno to może być chwilowe, zawinięta pępowina i płynu dobrze nie odchodzą, Sanco wyszło ok i usg u dwóch genetyków tez ok, łącznie z sercem na ten moment co się dało ocenić
Górna granica to wciąż norma, mi pomógł w ułożeniu sobie jako tako w głowie myśli artykuł na mamaginekolog o przeziernosci karkowej |
|
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
Jakie podejście macie do wyprawki? Będziecie kupować używane wózki, łóżeczka? To nasze pierwsze, nic nie mamy, nie chce wydać kokosow A wszystko jest takie piękne
moi znajomi mieli dużo szczęścia, ktoś znajomy sprzedał im wózek, łóżeczko i nosidełko za całe 500zl ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na jednej rzeczy na pewno nie warto oszczędzać i jest to fotelik. Musi być nowy, chyba, że macie 100% pewności, kupując od kogoś zaufanego, ale też nie po 5 dzieci, bo foteliki mają ograniczony termin ważności. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzeba tylko je dobrze obejrzeć. Np jak patrze na nasz wozek to widzę jaki jest a był na początku ( rysy, brak jednej zaślepki i tym podobne ☠☠☠☠☠☠☠y). myślę ze mozna tez podzielić co kupić nowe a co używane np fotelik nowy, gondole uzywana ale juz fajniejsza spacerówkę itpWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam trochę ubranek używanych od bratowej męża. Ale szczerze mówiąc to niewiele rzeczy z tego użyłam. Bo część było jeszcze od jej siostry i te rzeczy były dziwne dla mnie, co wyszło dopiero przy używaniu faktycznie. Bo a to za luźne, a to za bardzo wycięte pod szyją, a to zapinane na jeden zamek przez całą długość i po jednej nogawce i żeby zmienić pieluszkę to trzeba prawie całe rozpiąć i całe ciałko gołe, a zimą to trochę lipa, a to znowu coś nie tak. Owszem użyłam kilka rzeczy jak np misiowy kombinezon jak już nieco ciepłej było, albo jakieś sweterki czy spodenki jak były luźniejsze. Ale na ogólną ilość rzeczy które wybrałam sobie to użyłam może 10%. Później proponowała mi jeszcze koleżanka ale jak usłyszałam że to dostała od jeszcze innej koleżanki (naszej wspólnej zresztą) a jej córka ma chyba już z 8 lat to stwierdziłam że dziękuję za takie stare rzeczy, przeleżane na strychu. I powiedziałam że już mam wszystkiego i tak za dużo. Od kogoś obcego z olx bym nie kupiła. W obawie co tam będzie. Bo trzymanie np wytartych rajstop dla mnie jest bez sensu albo poplamionych mocno ubranek. A takie były jak przeglądałam te pudła od bratowej. Więc w zasadzie wszystko miałam nowe. Teraz mam dla drugiego, więc nie będę musiała zbytnio nic dokupywać bo niektóre rzeczy nawet raz nie były założone ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1431 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak nie to kupimy nowe, z olx to chyba tylko rzeczy które da się w całości rozłożyć i wymyć, zdezynfekować inaczej to fujka przynajmniej dla mnie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1432 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Od razu zapisali mnie na kolejne badanie na dalszym etapie ciąży (to się chyba nazywa połówkowe). Teraz czekam na wyniki z krwi, ale z samej rozmowy chyba wszystko dobrze. Nie studiowałam otrzymanych wyników z wujkiem Google. Nawet lekarka mnie pochwaliła, że dobrze karmię. super było zobaczyć jak fika sobie w brzuszku, był mega ruchliwy z każdej strony się okazał Płeć - prawdopodobnie chłopak.
|
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1434 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i też chłopak, robiliśmy w Katowicach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1436 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie, wszystko w porządku i póki co na 60 procent chłopak także zobaczymy czy już pozostanie płeć czy coś się jeszcze w trakcie zmieni
![]() ![]() Co do używanych rzeczy to fajnie byłoby coś używanego kupić ale w dobrym stanie jak np. Jakiś leżaczek czy dostawa do łóżka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, brzydkiej pogody ciąg dalszy, jeszcze siedzę w pidżamie, jedynie co to posprzątałam lodówkę.
Czekam na pierwsze dziecko i generalnie brat obiecał wózek po swoim, pewnie i jakieś ubranka dorzucą, jedni znajomi mówili o łóżeczku, ale jeśli je dostaniemy, to materac kupię nowy. Dostawkę planuję kupić używaną, to co można wypiorę, resztę wyszoruję. Jedym znajomym dziecko rodzi się na dniach, więc jak ja urodzę to jest szansa "dostać" coś w spadku. Ubrań używanych się nie brzydzę i tak to wypiorę, wysuszę w suszarce bębnowej i to kilka razy zanim maleństwo w to ubiorę, a przynajmniej wszelkie barwniki i ewentualne toksyny są już z takich ubrań wypłukane. Chociaż nie mówię, że nowych nie kupię, bo oczywiście to zrobię. Podobają mi się proste wzory i kolory, bez aplikacji, a jednak większość ludzi ubiera dzieci we wszystkie wzory i kolory na raz :/ Nowy na pewno będzie laktator, butelki i fotelik, co do innych elementów to nie mam oporów do używanych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1438 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że na razie sporo chłopców nam się ujawnia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1439 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o używane przedmioty, wydaje mi się że warto popytać rodziny czy nie ma jakichś ciuszków na zbyciu. Nie wiem jak to działa, ale u mojej siostry (4 dzieci) też się zdarzały w workach z ciuszkami jakieś brudne, ale może to też dlatego, że jak leży to też coś tam się ubrudzi lub uwydatni :
Wychodzę z założenia, że i tak nie wiadomo jakie długie urodzi się dziecko więc wszystkiego po trochu można pozbierać od rodziny czy znajomych. A na każdy wzrost kupić po 1-2 wyjściowych śpiochów. Też nie wiadomo jaka będzie pogoda w marcu 2021, więc lepiej mieć kombinezon z drugiej ręki ale go mieć gdyby był potrzebny, niż nowy gdy się okaże nie potrzebny lub co gorsza za mały jak śnieg spadnie w maju ![]() Co do wózków i słyszałam radę, aby pierwszym wózkiem (gondolką) nie przejmować się aż tak bardzo, bo to i tak tylko na chwilę, a poważne pieniądze zainwestować w spacerówkę. Gdy z siostrą oglądałyśmy wózki ona zwróciła moją uwagę na taki model "przyszłościowy" gdyby po jakimś czasie pojawiło się drugie dziecko. https://youtu.be/u4XXkYLY8aE Ale wiadomo drogi... chociaż z drugiej ręki można kupić za mniejszą kasę. Jakie macie doświadczenia z nosidełkiem Tula? Mam znajomą, której dziecko w ogóle nie chciało jeździć w gondolce tylko wolała być w nosidełku. Można wtedy w ogóle zrezygnować z gondoli, czy nie obejdzie się chociażby ze względu na podtrzymywanie główki? |
|
|
|
#1440 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
liczę na to że w poniedziałek ja potwierdzę jeszcze tak późno to badanie bo na 16:30 ![]() Co do używek, wszystko zależy co. Widzę że ludzie potrafią kupować i sprzedawać butelki czy tam smoczki czy gryzaki, dla mnie to jest na nie, ale wózek łóżeczko ( materac nowy) czy ubranka jestem na tak. I tez krzyczę jednogłośnie że fotelik typu łupina nowy dopasowany do auta, późniejszy też najlepiej nowy i tyłem i już wogole ekstra ![]() ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

skoro termin z miesiączki wychodzi na 16 marca, a teraz według prenatalnych 10 marca to jak liczyć w którym ja tygodniu jestem?
to będzie 13 czy jednak 14?
i już jak podrosnie to nie wiem czy kupię spacerowke czy będę wozić w tej co mam teraz 
ale po podłodze biegają mi koty i maluch 1,5 roku wiec boje się że nawet w stojaku byłoby ryzyko wywrotki/podeptania

♀️ mieliśmy pół roku, ale nie było przez ten czas wpadki i zdjęłam jak córka zaczęła spać na brzuchu, bo się bałam, że wsadzi w to nos i nie będzie mogła oddychać. W sumie od 13 miesięcy nie miałam jeszcze mokrego materaca 

staraj się nie czytać o tym chociaż doskonale wiem jakie to trudne, ja jak chce poczytać "głupoty" to staram się zająć czymś innym.
obstawiałam 3-4 marca jako datę porodu i mam obecnie 5marca 

albo poplamionych mocno ubranek. A takie były jak przeglądałam te pudła od bratowej. 
super było zobaczyć jak fika sobie w brzuszku, był mega ruchliwy z każdej strony się okazał
Płeć - prawdopodobnie chłopak.