![]() |
#1411 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Staraczki 2019, cześć 6
Cytat:
![]() też mam takie myśli, że jak zajdę w ciąże to będę spokojna i spełniona. w tej chwili mam wrażenie, że wszystkiego innym zazdroszczę, ciągle się porównuje z innymi i jest we mnie bardzo dużo złości i jadu ![]() w sobotę jadę do przyjaciółki, która za miesiąc zostanie mamą, nie mogę się doczekać bardzo się za nią stęskniłam chociaż wiem, że oglądanie pokoiku i tego wszystkiego będzie dla mnie trudne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bo niepłodnośc to taka wstrętna choroba, która zabiera nam wszystko. Nasze ciała, intymność z mężem/partnerem, spokój w głowie, pewność siebie, szczęście, a na końcu znajomych... I generalnie często spotykam porównanie tego do tatuażu, że nawet gdy już uda się mieć upragnionego brzdąca, to z tyłu głowy to zawsze wszystko zostaje.
Ja na przykład wycięłam z mojego życia kilkoro znajomych. Koniec końców nie żałuję, patrząc z perspektywy czasu, ale krąg się zawęża. Jakbym się dowiedziała, że któraś z moich bliskich kolezanek spodziewa się dziecka - a żadna nie chce i nie planuje - to bym chyba oszalała. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak samo pisałam ostatnio że niepłodność to bardzo samotna choroba i czlowiek wszystko w sobie dusi. Jak się juz wszystkie doczekamy to nasze dzieciaczki będą miały z nami naprawdę dobrze - docenimy je 100 x więcej, będziemy cierpliwe bo przecież starania to nic innego niż test cierpliwości i będziemy czerpać z macierzyństwa każdą kroplę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Rozeznanie
|
Oj dziewczyny widzę, że gruby temat wjechał. Absolutnie was rozumiem i często mam podobne odczucia. Uważam, że okres starań to najgorszy czas w moim życiu. Wczoraj wgłębiłam się w temat adenomiozy i wyczytałam, że dosyć duży % kobiet cierpiących na to paskudztwo w ogóle może nie mieć dzieci, więc sobie od razu zaczęłam wkręcać, że to na pewno dotyczy mnie.
Dopiero wróciłam z pracy i padam. W temacie snów, dzisiaj wyjątkowo coś mi się śniło, a mianowicie, że mam koronawirusa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny kochane! Nie dołujcie się
![]() ![]() Każda z nas ma lepsze i gorsze momenty, ale uda się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dlatego ja dzisiaj wieczorem mam wieczór z mężem i rozmawiamy o naszych uczuciach,bo ja go "chroniłam" ciągle przed swoimi uczuciami, żeby mu nie było źle, a tymczasem to wszystko wraca do mnie ze zdwojoną siłą, na dodatek odbija się na nim a on nie wie o co chodzi, bo przeciez nic nie mowie... Koło się zamyka. Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas było na odwrót. Bo mój tż cały czas powtarzał imię eryk, a dla mnie ono jest okropne. Jak się dowiedzieliśmy, że jrgo siostra jest w ciąży i że chcą dać synowi eryk, to modliłam się, żeby mieli chłopca. Mają córeczkę, więc jakbyśmy mieli drugiego syna to znowu tż będzie próbował przeforsować to imię. ![]() Ja ostatnio się wyluzowałam z tematem ciąży. Ale wiem, że jak nadejdzie zima, długie wieczory itp, a ciąży dalej nie będzie to znowu ta frustracja powróci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ktoś kiedyś powiedział, że jak masz raka to przynajmniej możesz o tym powiedzieć i każdy będzie Cię wspierał. Niepłodność to samotność w tłumie, bo nie jest to rzecz, którą chwalisz się w towarzystwie i nikt Cię nie zrozumie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest mega smutne to co napisałaś ale niestety prawdziwe. U nas tez kochaliśmy się bo „trzeba” a nie dlatego że taka była ochota. Człowiek żyje od miesiączki do miesiączki i tak w kółko. Żadna para nie powinna tego przechodzić i uważam że badania niepłodności powinny być refundowane. Ale o takich osobach niestety nikt z rzadu nie myśli. Życzę Wam dziewczyny żeby każda z Was zobaczyła na teście dwie kreseczki i wierzę że tak właśnie będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinny być refundowane badania, inseminacje i invitro. Nic mnie tak nie denerwuje (chociaż tu przydałoby się słowo, które by mi wyczaszkowalo), jak opowiadania (tu sobie użycie słowa na „p”), że niby wspierają dzietność. Niestety 500+ to jedynie dodatek i jak kogoś po prostu nie stać na dziecko to raczej to 500+ nie pomoże. Brakuje pomocy osobom, które maja problem z zajściem, nie każdego stać na invitro, a czesto jest to poza zakresem finansowym młodych ludzi. Jak ktoś ma jeszcze kredyt hipoteczny to może mieć problem, żeby uzbierać tyle pieniędzy. Jak dla kogoś to jest wątpliwe moralnie to przecież nikt nikogo nie zmusza. Adopcja w naszym kraju to droga przez mękę. Rozmawiałam z kilkoma osobami, które adoptowały dzieci- po pierwsze 99% dzieci jest przez swoich biologicznych rodziców „obdarowana” na starcie zaburzeniami psychicznymi, fas jest na porządku dziennym, jeżeli ktoś nie będzie w stanie zmierzyć się z rozwaloną psychika dziecka nie bardzo może liczyć na adopcje. Do tego większość dzieciaków w domach dziecka nie ma uregulowanego stanu prawnego. Łatwiej zostać rodzinom zastępcza, ale wtedy nie ma się żadnej pewności, czy po kilku latach, rodzice niw ogarną się życiowo i wtedy wiadomo dziecko wraca do rodziców. To nic, że u Ciebie było 10 lat, a u biologicznych rodziców tylko 2 lata. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1421 |
Raczkowanie
|
Dokładnie tak jak piszecie. Leczenie powinno być refundowane.
Ale najbardziej mnie smuci to, że seks musi być pod dyktando. Już nie pamiętam kiedy to mąż sam wyszedł z inicjatywą żeby nie daj Boże za długa przerwa była albo za krótka. Teraz od dwóch miesięcy nam trochę wszystko wisi, ale cały czas mam z tyłu głowy jesteście 3 lata po ślubie i kiedy w końcu będziecie mieli dziecko za 10 lat?! Na rozluźnienie głowy mamy teraz kotka i puzzle 4 tys elementów. Pytanie na ile to nam starczy i kiedy znowu zacznę latać do lekarza. Bo nasze starania to taka sinusoida raz rezygnacja raz pełna mobilizacja ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas ostatnio jak była owulacja i przytulanki które też w pewnym momencie straciły nastrój - najpierw ja dostałam skurczu w łydce a potem mąż Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się staram jakoś zachęcać inaczej starego ![]() To się przebieram, tańczę itp. Żeby to nie było takie właśnie „chodź, bo owulacja”. Stary sam stwierdził, ze staranie o dziecko będzie najfajniejszym okresem w jego życiu, ale nie wiem na ile czasu mi pomysłów starczy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1424 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj było smutno więc trzeba było wziąć sprawy w swoje ręce i jakoś inaczej dzisiaj dzień zacząć. Słonko wkońcu wyszło,wstałam wcześniej żeby zaliczyć 45 min spinningu i jakoś głowa lżejsza. Sierpień jest fajnym miesiącem, oboje mamy urodziny i pierwszą rocznicę papierową wiec rzucę się w wir planowania prezentu itd. Wymyśliliśmy sobie że na urodziny zrobimy sobie naszą własną wersję programu "Ugotowani" wiec czeka mnie planowanie menu ![]() Ciekawe na ile mi tego optymizmu starczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
Staraczki 2019, cześć 6
[1=1a9c51b4548d89d11e721d2 36c99b8ab04e98e50_62b39ef 2e88cf;88031298]Dziewczyny, u nas tak było. Ja nawet brałam lekarskie na owulację, bo mąż miał zmiany w pracy, żeby nie stracić godzin. Np. byłam na wizycie o 18 i lekarka powiedziała, że dzisiaj ma być na wieczór stosunek, a mąż pojechał na noc z ojcem na ryby i ja szybko w samochód i na te ryby 60 km jechałam i przytulanki w lesie i do domu, bo ja rano do pracy. To było wariactwo. Ale gdyby nie las, to może by się nie udało.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Czyli polecasz dzikie sexy w lesie? Jakoś się nigdy nie daje namówić ![]() Ja się trzymam myśli, że skoro raz się udało, bez większego planowania, bez zastanawiania się kiedy owulacja, przy uprawianiu sexu raz w tygodniu, to może znów się uda. Chociaż ostatnio mam taki pesymistyczny nastrój, ze nic się nie uda. Ide sobie kupię coś słodkiego. Słodkie zawsze pomaga. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
28 września 2014 ![]() 6 sierpnia 2016 ![]() Edytowane przez NotreDame Czas edycji: 2020-07-29 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
Miałam iść w następnym cyklu do znachora, ale że uwielbiam wydawać kasę na mechanika to nie pójdę. Także ten cykl musi być szczęśliwy bo inaczej obrażę się na mojego mechanika
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój samochód był w tym miesiącu już dwa razy u mechanika ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1431 |
Wtajemniczenie
|
Mam kolejne wyniki badań:
SHBG 76,64 nmol/l (norma 32 - 108) 17-OH-progesteron 1,96 ng/ml (norma w fazie folikularnej - byłam w 3 dc - to 0,2 - 1,3 ng/ml) Chlamydia trachomatis igG ujemny nic już nie wiem, badania drukuje, wkładam do teczki i zaniosę lekarzowi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1433 | |
Zakorzenienie
|
Staraczki 2019, cześć 6
Cytat:
Ja się już nakręcam. W nocy bolał mnie jajnik po prawej. Piersi bolą. Dziś 11dpo. Jutro rano zrobię test. Przed chwila sobie zrobiłam test owu, tak z ciekawosci, i może nie pozytywny, ale kreska dość mocna... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałabym, że nie wiecie jakbym chciała, żeby jednak to było to, bo wiecie doskonale ![]() Do tego mi się cały dzień odbija. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() czekamy na pozytywne wieści z rana! Edytowane przez rysienka Czas edycji: 2020-07-29 o 14:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak się Was dobrze czyta ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
No bo kejti czeka na swoją parę przecież
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
Jakbym chciała zatestowac ale nie ma zmiłuj. Ewentualnie jak miesiaczka nie przyjdzie, czyli w następny weekend. Ale korci ten test z krwi oj korci
#1440 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was bierze Dostinex? Jak się po nim czujecie?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.