![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)
Witam spiaca jestem 3 h spalam z wlasnej woli bo do 4 siedzielismy prysznic i tak zlecialo .Odbije se przy nastepnej drzemce sisiuni
![]() Doridee dalam malemu dzis leczko z 1 lyzka kaszki i smoczek 4 mietolil wyduldal tylko 110 moze a wogule to to ma humory z tym jedzeniem sloiczkow niechce jesc 4 w lodowce otwarte hehe chyba zemna na diecie jest zeby mi razniej bylo ![]() Magdulka 4 to smoczek do butelki z 4 dziurkami mw ksztalcie kwadrata , nastepny nrpoprostu tak jak masz 3 z 3 dziurkami hehe Daria no tez slyszalam takie opinie i sama nie wiem chyba tez nie kupimu cos musi w tym byc jak wszyscy tak mowia .Obejdzie sie bez niego swiat mu sie nie zawali ![]() Idziemy chyba dzisiaj domy ogladac cos widze to w czarnych kolorach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
Lucky ja jeszcze nie wożę spacerówką ale podejrzewam, że przesiądziemy się lada dzień - ciasno już Ali. Kaszkę podaję na noc dopiero od dwóch dni - mleko przygotowuję zgodnie z przepisem a kaszy dodaje na oko - tak żeby mi konsystencja (półpłynna) pasowała
![]() ![]() Monka my też nie zamierzamy kupować chodzika ![]() ![]() Ech, byłam dziś w poradni preluksacyjnej i prawe bioderko sie lekarzowi nie spodobało i znowu musimy pieluchować ![]() U nas też nie widać ząbków ale Ala wybitnie marudna ![]()
#1413 |
Zakorzenienie
|
Lucky zapomnialam napisac mysmy zaszczepili malego na pneumokoki standardowe szczepienie wprowadzili tak jak na zoltaczke czy inne.Wiec nie mowilam nie.
Doridee dawalam tych miarek mu na poczatku 3 lub 4 czasem 5 potem marudzil to przeszlam na 1 dalej marudzi i daje mleko he chyba nic mu sie nie stanie jak mu nie dodam tych kaszek.Oj szkoda ze musisz Ale pieluchowac dziwne to jak bylo wszystko w pozadku ja bylam tez teraz i jest oka tylo za 2 miesiace mam isc bo jedno jajo malemu nie kostniej jeszcze ![]() ![]() ![]() ![]() Jak sie pozalilam ze mo maly nie je sliczkow to wszamal caly crem z kurczaka i 2 deserki hehe zawsze na odwrot robi musze bardziej zaczac sie zalic |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
Witajcie kochane, dzięki za ciepłe słowa
![]() ![]() Niech żyje Viburcol!!!!! Dzięki niemu maluszek już nie jest taki nieznośny i znów się dużo uśmiecha. Lekarka powiedziała, że mogę stosować go bez obaw, nie ma po nim żadnym skutków ubocznych, tak jak po wszystkich środkach przeciwbólowych. Ja też czuję się dobrze i mam więcej sił. Również nie mamy zamiaru kupić chodzika ze zwględów, o których tu już wspominałyście. Przeymierzamy się na razie do kojca, bo Tymek taki ruchliwy ![]() W walce z plamami pomaga nam Vanish, ale nie na wszytskim się sprawdza, to chyba zależy od materiału ![]()
#1415 |
Zakorzenienie
|
Monka no pewnie, że się nic nie stanie
![]() ![]() ![]() Hehe, jak ma to pomagać to żal się ile wlezie ![]() Alabamo fajnie, że u Was wszystko dobrze ![]() ![]()
#1416 |
Zakorzenienie
|
Alabama dobrze ze juz u was lepiej i ty sie lepiej czujesz i popieram te czopki sa bardzo dobre , dalam malemu moze 3 razy i dzialaly.
![]() Doridee dalam malemu wiecej tej innej kaszki niby jakis ryz i o dziwno wszamal z110 ml hehe zawsze to cus gesta byla i to zdrowo ![]() Terz mi zasypia albo juz spi ![]() Mialam sie o cos zapytac ale za kazdym razem zapominam . Przypomni mi sie jak wysle wiadomosc |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Raczkowanie
|
witajcie
![]() ale smutny deszczowy dzień ... nic sie nie chce ![]() ![]() chciałam Was zapytać o kondycję Waszych włosów po ciąży - moje dochodzą już do siebie ale musiałam je dość radykalnie obciąć no i odzywiać bo zaczęły wypadać. szok. teraz liczę dni kiedy mi urosną ![]() Maks też jedździ jeszcze w "gondolce" tzn wyjęłam już dawno z wózka taką wkładkę dla niemowląt i leży po prostu w wózku ale na płasko. ja mam wózek Graco - bardzo go chciałam ale tera nie jestem zadowolona bo jest dość mały. czy Wasze malenstwa też są takie ruchliwe?? Aż się boję co to będzie jak Maks zacznie raczkować i chodzić - oczy dookoła głowy! już teraz siedząc na kolanach tak się wieci i kręci, że trudno go utrzymać. bardzo chętnie też gaworzy - głównie baba bubu gaga gugu ... mam za ruskie Chiny nie chce! ![]() też jestem ciekawa jakie zakupy planujecie w najbliższym czasie - ja mam już krzesełko, takie z drewexu, dość fajne, drewniane za 125 zl. przyjaciółka kupiła na allegro takie super plastikowe bardzo ładne, stabilen z możliwościa zmian nachylenia siedziska ale za 300 ![]() monka ciekawa jestem ile teraz waży Kartal i jak wyglada - wklej jakies aktualne zdjecie bo chcialabym Go porównać z Maksem - w końcu niemal rówieśnicy ![]() doridee - jak tam po ważeniu? całuski ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Buu, nie pojechaliśmy na szczepienie bo numerków zabrakło, no nic pojedziemy w przyszłym tyg. (a tak mi dziś pasowało)
![]() Ala spała tej nocy bardzo spokojnie ![]() ![]()
#1419 |
Rozeznanie
|
![]()
No, my byliśmy wczoraj na szczepieniu. Jak zwykle ryk
![]() ![]() Dziewczyny, mam jeszcze pytanie. Coś od 3 dni mam plamienia. Powinnam okres dostać 18, ale myślałam, że wcześniej już się pokazał. Jeden dzień, drugi... Coś się rozpędzić nie chce. Sama nie wiem co jest grane. Zawsze u mnie wszystko było jak w zegarku, a po porodzie wszystko popierniczone. Któraś z Was miała coś podobnego, albo wie coś na ten temat? Do gina mi się nie pali, bo taka zaganiana jestem...
#1420 |
Zakorzenienie
|
Ale jestem wypluta , maly mi cos swirowal poplakiwal , kladlam go spowrotem w pozycji pionowej i za jakis czas jeki placz a on w pozycji poziomej kolo barierek od strony glowy nie wiem ile razy tak bylo po 4 sie zgubilam i czemu tak wedrowal , placz tak mi sie wydaje byl spowodowany ze nie mial jak sie tak ruszac he .
Lucky wkleje jak mi sie uda dzis fotke moj nic takiego jeszze nie mowi ale domyslam sie ze bedzie najpozniej mowil w koncu w 3 jezykach sie do niego mowi . Potem wpdne musze sie jeszcze obudzic. |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Raczkowanie
|
Doridee dałam Tymciowi 3 czopki Viburcolu w dzień, w który najbardziej marudził, tak co 5 godzin mniej więcej; na drugi dwa a dziś już wcale, bo jest spokojny
![]() ![]() Moja kruszynka też jest drobna, waży nieco ponad 7 kilo, a ma przecież 6 i pół miesiąca. Ale ja i mąż też nie jesteśmy pokaźni, więc pewnie dlatego. Chociaż najchętniej upasłabym go troszkę, ale kaszki je tylko z butelki rozrzedzone i to nie za dużo zjada, średnio 110-130 mililitrów.
#1422 |
Zakorzenienie
|
Wenezja hehe to ci mala zmierzyli ne ma co ale to tak jest jedna waga setki dzieci i rozregulowane sa .My szczepienie mamy 21 ale nie waza i nie mierza sa do tego specjalne babki i one sie tym zajmuje.
Lucky nie wiem ile on moze wazyc jakos 2 tyg temu wazyl 6.800 i waga wieksza od Maxa ![]() Jak wczoraj pochwalilam malego ze mi sliczki je to dzis zadnego nie ruszyl hehe juz sie z tego smieje i widze ze niektorym tez dzieciiaczki malo jedza jaK Alabamie i tez malutki jak moj czyli to normalne jest staram sie tak tym nie strsowac zje ile zje a jutro nadrobi tak jak my dorosli mamy . |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
Zaobserwowalam ze moj sisiunia bedzie leworeczny hehe tak mi sie wydaje bo bardziej ta reke operuje lub wyciaga .Nie wiem moze sie to zmieni jeszcze albo jakos tak mi sie wydaje choc kolezanka tez to zauwazyla.
Bylismy dzis domki ogladac w biurach i jutro idziemy ogladac jeden malutki sisiunia bedzie mial swojpokoich he strasznie drogie domki sa i wyglad nie taki jakis nijaki.Choc jak sie da 300- 500 tysiecy funtow to juz jest w czym wybierac.Ale narazie kupujemy tanszy pomieszkamy pare lat zmienimy wyposazenie i tak pieniadze mozna zarobic ![]() Wrocilyscie juz do swoijej wagi sprzed ciazy a moze mniej? ![]() Lucky moje wlosy nie wypadaja albo tego nie widze czyli nie ejst tak drastycznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
O jakie pustki he pOogoda do
![]() Maly dzis ladnie spal i moglabym sie wyspac ale tz tak mi chrapal ze myslalam ze go poducha udusze.Chyba sie uwzieli i dyzury maja z dnia na dzien jeden jeczy a nasteponego jeden chrapie ![]() Sloiczki wrocily do laski nie wiem moze tylko kurczaka lubi albo jesc razem jak ini jedza widzi i sam wcina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
Kurczę przeziębiłam się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1426 |
Zakorzenienie
|
Doridee
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
Monka dzięki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1428 |
Zakorzenienie
|
Doridee mi sie wydaje ze wystarczajaco jest to nie jest na pewno tragicznie moj pije nie ma oporow moze wiecej wydulca moze na szczepieniu popytaj ile powinno 6 miesieczne dziecko pic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Rozeznanie
|
![]()
Wszystkiego naj naj dla Ali z okazji skończonego pół roczku!
![]() Doridee, jak z nosa cieknie, to maść majerankową pod nos! Pomoże! ![]() Idę dalej się obijać! ![]()
#1430 |
Zadomowienie
|
Doridee wszystkiego najlepszego dla Alicji
Chodzika nie lupujemy ,zbędny wydatek. Macie krzesełka do karmienia? My dziś kupilismy Igorowi takie https://ssl.allegro.pl/item164192121..._polecam_.html nie moge zrzucic zdjęc z aparatu więc wklejam link
#1431 |
Zakorzenienie
|
Kasia fajne krzeselko ja chcialam kupic drewniane ktore potem mozna rodzielic krzeselko i stolik wydaje mi sie ze na dluzej starcza niz takie ale nie bedziemy miec za duzo miejsca i tez z takich wybierzemy malo mijsca zajmuje .
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Fotki z dzis
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze co do naszej wanienki to mamy ale czasem nie uzywamy zebym na wyrodna matke nie wyszla ze malego w misce myje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Raczkowanie
|
Monka rozkoszny bobas, a jaką ma czaderską fryzurkę
![]() ![]() Doridee powrotu do formy życzę, mnie osobiście pomógło mleczko z miodem i czosnkiem na noc, po 2 dniach już było po katarku. Mój Tymuś na poczatku też nie chciał pić, ale teraz uwielbia, pewnie Ala też zacznie niedługo więcej pić, może po prostu nie potrzebuje, lekarka powiedziała mi, że niektóre dzieci wcale nie mają dużego pragnienia, zaspokaja je wystarczająco to, co jest w mleku i zupkach. Na razie pije różne soki i czasem rumianek, nie podawałam mu jeszcze herbatek żadnych, tak jakos wyszło, ale jutro wybieram się właśnie na zakupy, więc jakąż kupię. Pytanko do Was mamusie, mianowicie chodzi mi o kubki niekapki, generalnie zaleca się ,żeby już dzicie od pół roczku ich używały, no a przynajmniej uczyły się używać. Ponoć picie herbatek i słodkich soczków przez smoczek może być przyczyną próchnicy. Czy Wasze maluszki juz sie oswajają z kubkami?? Przymierzam się do kupna w przyszłym tygodniu. Choć moja przyjaciółka, która ma synka ponad ośmiomiesięcznego powiedziała mi, że dla niego to tylko kolejna zabawka, kompletnie nie chce się nauczyć z niego pić.
#1435 |
Raczkowanie
|
Alunia!!! Duuużo zdrówka i apetytu na pół roczku, no i wielki buziak od Grzesia i cioci Darii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doridee, kuruj się i goń wirusiska ![]() Alabamo, właśnie nam przysłali kubek niekapek, ale ma takie wielkie dziury, że na razie Grześ to by się chyba utopił. Używamy smoczka "1" do mleka i "2" do przecierowego soku, a to dlatego, żeby Grześ się nie rozleniwił i ssał pierś. Chyba zaczniemy go używać, jak skończymy z cycem, na co na razie się nie zanosi... Monka, Kartal to super gość. Rzeczywiście fryz ma ekstra i te błękitne oczęta... Mmm... I jaki modny ![]() ![]() Już mu się znudziło spanie na brzuchu. Chyba to był chwilowy kaprys... Niestety, nie mogę pochwalić Grzesia, że jest grzeczny i spokojny, że ładnie się bawi i jest pogodny, że pięknie je owoce i zupki..... żeby nie zapeszyć, hi hi!!! ![]() ![]() Za to ja chyba mam jakieś zapalenie oskrzeli, czy coś. Wróciłam do pracy, a tam pani z anginą, na antybiotykach bezczelnie siedzi sobie ze mną w pokoju ![]() ![]() Właśnie wczoraj mieliśmy wieczorkiem wyskoczyć do pubu, sprzedaliśmy Karola do babci, Grześ z drugą babcią już rozrabia, ja już prawie ubrana, ludziska w pubie czekają, a tu telefon, żeby Karola do lekarza wieźć bo ucho boli i gardło. Strasznie wył z bólu. Dobrze, że leki szybko zadziałały... Mój TŻ przez to wszystko ma dziś takiego focha, że z nikim nie gada ![]()
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
Dzieki kobitki w imieniu Kartala
![]() ![]() Alabama ja juz dawnoprobowalam z tym nieszczesnym niekapkiem i jakos teraz zapomnialam mu dawac cos mu szlo jakby nie szlo .Tez slyszalam zeby jak naszybciej nauczyc dzieci nawet na butelkach z soczkami pisze zeby nie podawac picia w butelkach i w nocy ![]() Daria oj to szpital macie w domu , (prawie ![]() Nie rozumiem czemu ne masz czasu zeby isc do lekarza przeciez chora jestes wolne mozesz sobie wziasc zwlaszcza jak dzieci male masz, no chyba ci sie to nalezy jak kazdemu pracujacemu czlowiekowi.I wspolczuje twojemu tz-etowi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
Alunia dziękuje wszystkim ciociom za życzenia
![]() ![]() ![]() Ja też ![]() ![]() Monka ale Kartal jest superowy ![]() ![]() ![]() ![]() Alabamo trochę mnie pocieszyłaś z tym piciem ale zapytam na najbliższym szczepieniu bo wydaje mi się, ze przy tak stałej diecie pić musi ![]() ![]() ![]() ![]() Może jak tak się wyżalę to coś pomoże ![]() ![]() ![]() Kubeczek też zamierzam kupić w przyszłym tyg. - jakoś do sklepu dotrzeć nie mogę ![]() ![]() Dario też przepędź te paskudne bakterie i wirusy, a kysz a kysz ![]() ![]() Ala od trzech dni nie chce jeść po kąpieli ![]() ![]() ![]()
#1438 |
Zakorzenienie
|
Doridee dzieki , a co do wloskow w porownaniu z Igorkiem Kasi to lysolek moze tez jestem przewrazliwiona he .Tak z tz-em mowimy po angielsku ale duzo oj duzo mi brakuje zeby rozmawiac swobodnie
![]() Co do tej wody kiedys bylam u lekarza powidzial mi ze jest wystarczajaca ilosc w mleku ktore robimy i zeby nie pchacdzieck za duzo bo to obciaza nerki ale to bylo z 3 miechy temu ![]() Nie wiem co ja tu jeszcze robie spadam sie ubierac bo mi TZ sie rozmysli ![]() ![]() ![]() PA |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
nadrabiając zaległości życzę wszystkim półrocznym wszystkiego co najlepsze - zdrówka i radości a ich mamom pociechy z bobasków
![]() Monka - wszystkie dzieciaki w porównaniu z Igorkiem to łysiaki ![]() ![]() ![]() ![]() ja mam taki kubek treningowy z canpola - czy to o to chodzi? nie jestem do niego przekonana bo zawsze używam aventu bo Maks z butelki canpola nie chciał nigdy pić i jakos odkładam wciąż jego wypróbowanie. chyba kupię kubek aventu.(mam nadzieje, że to nie jest reklama i mogłam to napisać). właściwie to nie bardzo rozumiem jak picie z czegokolwiek może się przyczyniać do rozwoju prochnicy skoro dziecko nie ma jeszcze zębów... wiem ,że tak piszą na herbatkach , już się kiedyś nad tym zastanawiałam. Kasiu super krzesełko - lepsze od naszego! ja teraz żałuję , że kupiłam to drewniane ![]() Myślałyście już o nowym foteliku samochosowym? jaki planujecie kupić? pozdrawiam mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
Lucky dziękujemy za życzenia
![]() ![]() ![]() ![]() My na razie fotelika samoch. nie zmieniamy - zresztą jeździmy sporadycznie, no ale fotelik być musi. Z ta próchnicą to myślę, że mowa tu jest o dzieciaczkach które mają pierwsze ząbki - trzeba o nie dbać tak jak o stałe ![]() A w ogóle to nie będę jej już chwalić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.