|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
BAN stały
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam pytanie kochałem sie z dziewczyna dzien po jej okresie cały cykl trwa 30 dni a sama miesiaczka trwała 6 dni jest mozliwosc wiecie czego ... dzieki z góry czytalem na forach liczylem jakimis kalendarzykami ale jeszcze chce sie upewnic pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie do ginekologa i wszystkich ...
czlowieku wez ,ksiazke do biologi i czytaj ,czytaj ,duzo czytaja a pozniej kup prezerwatywy lub idz z dziewczyna do ginekologa zamiast zadawac kolejne pytanie na forum.
od odrobiny wiedzy na temat ludzkiego ciala jeszcze nikt nie umarl :-/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze zamiast sexu warto byloby chociazby ksiazke do biologii poczytac? albo chociaz w prezerwatywy zainwestowac?
![]() |
#1415 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
tylko szkoda, ze nie spytal przed
![]()
#1417 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, po jakim czasie odczuwa się pierwsze objawy ciąży? Chodzi mi o dolegliwości żołądkowe.
Ostatnio mam problemy z żołądkiem, może (mam nadzieję) to zatrucie, ale jak już kiedyś pisałam zapomniałam pewnego razu tabletki ... Czy po 2 tygodniach, niecałych byłoby to możliwe, te dolegliwości?
#1418 |
Przyczajenie
|
pytanie do was a w szczegolnosci do lekarzy
Jak to jest z zywotnoscia plemnikow?? wiem ze w ciele kobiety moze nawet przezyc 72h ale mam taki problem. Bo mialam troche spermy na palcu no i ona wyschła i po 20 minutach poszlam do wc i wlozylam sobie palca do pochwy to było takie nie kontrolowane i czy takie plemniki sa zdolne do zaplodnienia??? pomocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Przyczajenie
|
Chciała bym opowiedzieć wam mój przypadek gdy nie dostałam miesiączki zrobiłam sobie test wyszedł pozytywny następnie zribiłam test z krwi okazało się że jestem w 5 tygodniu ciąży lecz usg nic nie wykazało zrobiłam następny test wyszło że już jestem w 7 tygodniu ciąży skarżyłam się na silne bóle lekarz zalecił drugie usg nic gdyby nie przypadek że przyszedł inny lekarz który powtórzył usg już bym nie żyła okazało się że jestem w ciąży tylko pozamacicznej w ostatniej chwili mnie operowano miałam szczęście dlatego zalecam nie ufać jednemu lekarzowi i szukać przyczyny złego samopoczucia i bólu
Pozdrawiam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Przyczajenie
|
![]()
xal już po tygodniu możesz odczuwać dolegliwości żołądkowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
Spodziewalam sie innej odpowiedzi ... trudno, pozostaje test albo czekac na @, ale nie wiem jak to wyglada przy tabletkach.
#1422 |
Wtajemniczenie
|
Najlepiej chyba test? Po dwoch tyg. wynik powinien być miarodajny, zawsze można powtórzyć później
![]()
#1423 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pytanie do was a w szczegolnosci do lekarzy
tak ,bedziesz pierwsza kobietom ktora zaszla w ciaze z martwymi plemnikami:-/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. przecież piszesz, że sperma wyschła to jak ma dojść do zapłodnienia ![]()
![]() |
#1426 |
Przyczajenie
|
![]()
witam jestetem tutaj pierwszy raz prosze,pomozcie... 1,5 mies temu odstawilam tabletki a potem mialam normalny oktes tak jak powinno byc ale... pekla nam gumka to bylo nie fajne uczucie,czy jest duze prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy??? mama nadzieje ze powiecie ze nie ale obawiam sie ze prawda moze byc inna jakby to powiedziec w glowie mam okres i mam objawy tak jakbym miala za chwile dostac go ale ... nadal go nie ma,czy moge wrocic do domu lotnicza droga??? jesli jestem od 2 tyg w ciazy??? czy nic sie nie stanie??? ...jestem obecnia za granica i dlatego pytam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrób test i bedziesz wiedziała. Nikt Ci tu na 100% nie powie, czy jestes czy nie ![]()
![]() |
#1428 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() Ja mam taki problem i mam nadzieje, że ktoś mi odpowie co jest grane.. ![]() Spóźniał mi się okres .. więc wybrałam się do ginekologa, ten zaś zrobił mi usg. stwierdził, że ciąży nie widzi ... ale dla pewności miałam zrobić test ciążowy i przyjść do niego za dwa tygodnie. Zrobiłam test wyszły dwie kreseczki, dla pewności zrobiłam drugi w następnym dniu rano ... tez był pozytywny .. dwa dni później dostałam okres, bardzo bolało mnie podbrzusze, nie był taki jak zawsze .. bardziej rzadki ... ale obfity tylko w pierwszym dniu .. potem miałam tylko plamienie przez 5 następnych dni ... POszłam do ginekologia ... ponownie zrobił mi usg i stwierdził ze ciąży nie widać, poczym zrobił mi usg domaciczne ... i znalaz mały czarny punkcik ... byłam wtedy 5 dni po okresie ... powiedział ze moze to być skrzepik po ostatnim okresie lub z tego moze cos się rozwinąć ..kontrole mam dopiero za 2 tygodnie, więc jestem ciągle w niepewności ... jeżeli ktoś się zna na zdeciach usg. błagam niech poda e-maila ja wyśle zdjęcie i niech powie czy to moze nadal byc mój dzidzius .. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Przyczajenie
|
![]()
mam problem....w sumie to chciałam znać wasze opinie. Tydzień temu kochałam sie ze swoim chłopakiem. chwilowo (około 5 minut) bez prezerwatywy. Tej nocy kochalismy sie długo. teraz mam wymioty,mdłości.... jakoś dziwnie sie czuje. okres mam miec jak zawsze 16 grudnia. boję się... co o tym myślicie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zmartwienie ;(
idz do apteki po test ciezowy, bo takie gdybanie wizazowe jest bez sensu
lepiej wiedziec od razu |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta dla mnie to troszke głupie co robisz .. seks bez prezerwatywy ? tydzień temu ... i teraz znowu bez ? nie bałas się wcześniej ?? tylko dopiero po fakcie yy .. no ale nie mnie to oceniać .. leć szybko po tabletki na 72 godziny albo po test.. w końcu minęło mało czasu.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
w sumie jak kochala dzisiaj i tydzien temu to na test za wczesnie... zrob test za jakies 2 tygodnie, a przede wszystkim zainwestujcie w prezerwatywy albo chociaz poczytajcie ksiazke do biologii o rozmnazaniu ludzi...
"Przeznaczenie rozdaje karty. A my tylko gramy." Artur Schopenhauer [SIGPIC][/SIGPIC] Edytowane przez Marwari Czas edycji: 2007-12-08 o 19:44 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
test po tygodniu nie wykaze ciazy ,bez przesady,objawy po tygodniu tez nie wystepuja .
dlugosc stosunku nie ma tu nic do rzeczy ,natomiast ma do rzeczy zabezpieczenie !! po co robicie takie glupoty a pozniej sie martwisz?nie prosciej zalozyc gumke,isc po pigulki? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 |
Zadomowienie
|
zgadzam sie z dziewczynami, idź po test, tylko zrob go za jakis czas, np tydzien, no i panietajcie o zabezpieczeniu..
#1435 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na tabletki po już za późno, na test może być za wcześnie. Szansa jest bardzo mała i raczej wyciągnij z niej wnioski na przyszłość niż denerwuj się tak...
![]() |
#1436 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
poza tym okres ma dostać dopiero za 8 dni więc nie panikuj
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Przyczajenie
|
Dot.: ciąża? 2 chłopaków? ;/
prosze truskawko napisz do mnie kamila nie znamy sie ale widze ze jestes rozsadna dziewczyna ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Zadomowienie
|
na poczatku ciazy kobieta ma wrazenie jakby znajdowala sie tuz przed okresem- wskutek zwiekszonego doplywu krwi do dolnych partii ciala, wystepuje uczucie ciezaru w okolicy lonowej, a nawet nieokreslone bole wywolane powiekszaniem sie macicy.. tak wiec w ciazy byc mozesz.. najlepiej isc do lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zadomowienie
|
powyzszy post byl kierowany do STOKKROTKI... pomylka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.