|
|
#1411 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
a termin porodu mam na 29 czerwca i ponoc ma to byc chlopiec. troche mi sie przytylo i teraz waze 60kg
|
|
|
|
#1412 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Przyszłe Mamusie!
czytam i czytam i nie mogę wyjść z podziwu, jakie wspaniałe z Was kobiety. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie na szary koniec listy, początkowo termin był na 4 wrzesnia, ale po ostatnim USG termin mam na 31.08.07 , więc jak wszystko dobrze pójdzie będę ostatnią z mam w wątku czerwiec - lipiec - sierpień. ![]() Jeśli chodzi o dolegliwości - współczuję Wam mdłości, mnie na szczęscie to nie dotyczny, jestem za to potwornie śpiąca i chyba bardziej leniwa, ale wszyscy pocieszają mnie, że to minie. Nie mogę doczekać się kolejnego USG, bo ostatnio zobaczyliżmy z M jak dzidzi ruszało głową, nóżkami i rączkami i ma już CRL - 30 mm. Zaćżęło przypominac już człowieczka, to wspaniałe! Ciążę zaczynałam ważąc 59 kg, teraz w 10 tyg. przytylam niecały kilkogram. Ogólnie marwi mnie tylko bardzo wysoki puls (120), a jutro idę do endokrynologa z wynikami tarczycy, bo cały czas się na nią leczę. no, ale o tym póżniej, witam Was gorąco i pozdrawiam |
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
czesc barwa
![]() no i dobrze ze jest nas wiecej ![]() ![]()
|
#1414 |
|
Konto usunięte
|
barwa witam serdecznie w naszym watku.
Gdzie jesteś minisiu? Chyba musisz dopisać do listy dwie nowe mamusie: blondi99 (z terminem na 29czerwca, p-nie chłopiec) i barwa (z terminem na 31 sierpnia). Fajnie, magma, że lekarz okazał się dobry i wreszcie Twój głód informacji został ugaszony. A imiona oba śliczne- Wiktoria- jest u nas w rodzince dziewczynka nosząca takie imię- słodkie dziecko, urocze, i bardzo mądre. A Fabian też bardzo dobrze mi się kojarzy, ponieważ kiedyś pilnowałam chłopca o tym imieniu. Przed chwilką miałam gości, którzy obdarowali mnie trzema reklamówkami ciuszków. |
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety nie mam znajomych ktorzy mieliby dzieci wiec wszystkie ciuszki bede musiala kupowac..
no moze ciotki z pracy beda chcialy zasponsorowac malenstwu.. i tak wciaz powtarzaja ze chca chodzic na spacery eee.. to sie jeszcze okaze.. Lea jak sie wkleja fotki??
|
#1416 |
|
Konto usunięte
|
kropka, jak piszesz nowego posta, to piszesz go w takiej tabelce, co nie? Jak przewiniesz niżej, to zobaczysz, że pod ta tabelka jest jeszcze druga, zatytułowana: opcje dodatkowe. Tam jest "zarządzaj załącznikami"., klikasz na to i wyskakuje Ci takie małe okienko- ramka- teraz musisz załadowac fotki. Więc nasiskasz na "Przeglądaj", wyskakuje kolejna ramka, w której znajdujesz fotkę, która chcesz wstawić, i klikasz na "otwórz". Nazwa tej fotki pojawi sie w okienku w tej małej ramce, co Ci sie wcześniej otworzyła, na lewo obok napisu "Przeglądaj". Dodajesz w ten sam sposób tyle fotek ile chcesz, maksymalnie 6 , i klikasz "Załaduj". Jak się załaduje, zamyskasz to okienko- ramke i gotowe. Wysyłasz swoją odpowiedx i już. Mam nadzieje, że wszystko rozumiesz z tych moich wypocin.
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
ten pierwszy obrazek (o ile sie zaladuja) to jest wersja przed praniem. drugi juz po
Załącznik 780170 Załącznik 780171
|
|
#1418 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety, ale Twoich załączników nie idzie otworzyć. ![]() Spróbuj jeszcze raz dodać je do postu. |
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2007-05-01 o 20:52 |
|
|
|
#1420 |
|
Konto usunięte
|
kropka, wiesz , właśnie przed chwilką, spojrzałam w Twój profil użytkownika, bo jakąś taką przyjazną osóbką mi się zdałaś i byłam ciekawa, jakim jesteś znakiem zodiaku, i ile masz latek. No i jestem mile zaskoczona. To że jesteś rybką- to super, tak jak ja, poza tym jesteśmy z tego samego rocznika- 1983, no i na dodatek mam urodziny tylko jeden dzień przed Tobą- 17 marca. Ale się złożyło.
|
|
|
|
#1421 |
|
Konto usunięte
|
Udało Ci się!!
, przed wózek wyglądał koszmarnie, po- jest bardzo, bardzo ładny. I za taką cenę.... SZOK!!
|
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Lea ja twoj profil tez dzis przegladalam![]() ![]()
|
#1423 |
|
Konto usunięte
|
Przedstawiam część mojej "nowej" kolekcji dla Maleństwa. Wybrałam kilka rzeczy, które podobaja mi się najbardziej, a wybór nie był łatwy. W sumie z tych trzech reklamówek mam 12 par śpioszków i pajaców misiowych, do tego kaftaniki , tez z miśka, 3 kombinezony zimowe, szlafroczek, śpiworek do wózka, 8 rampersów na lato, body, torebkę grzechotek i gryzaczków.
|
|
|
|
#1424 |
|
Zadomowienie
|
No i wróciliśmy. najważniejsze, że wszystko ok i nic się nie odkleja. W czasie badania dziecko miało czkawkę. Oto kilka danych: płód w położeniu podłużnym miednicowym, czerce czterojamowe, czynność serca miarow, zarys części czaszki i kręgosłupa prawidłowy. Widoczny pęcherz moczowy i żołądek, pępowina trójnaczyniowa, ilość płynu owodniowego w normie, łożysko na ścianie tylnej, poza ryzykiem przodowania, kilka pomiarów, które mi niewiele mówią (muszę pogrzebać na necie), TP 22.06.07, waga 419 g.
A teraz to na co czekamy my wszystkie (chociaż nie na 100%) prawdopodobnie tak jak przeczuwałam będziemy mieli SYNA. Możecie dziewczyny dopisać ze znakiem zapytania. A teraz czekamy na potwierdzenie informacji za jakiś czas.
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;3655536]kropka, wiesz , właśnie przed chwilką, spojrzałam w Twój profil użytkownika, bo jakąś taką przyjazną osóbką mi się zdałaś i byłam ciekawa, jakim jesteś znakiem zodiaku, i ile masz latek. No i jestem mile zaskoczona. To że jesteś rybką- to super, tak jak ja, poza tym jesteśmy z tego samego rocznika- 1983, no i na dodatek mam urodziny tylko jeden dzień przed Tobą- 17 marca. Ale się złożyło.
[/quote]Mój TŻ ma urodziny 17 marca Dlatego zastanawialiśmy sie też czy nie nazwać synka - Patryk ![]() Cytat:
GRATULACJE! No i mój synek nie bedzie już jedynym facetem w naszym wątku. Równowaga w przyrodzie byc musi. hihihiWitam nową sierpnióweczkę!!! ![]() A teraz lece do lekarza, trzymajcie kciuki! Jestem ciekawa co mi powie i na ile mnie wyśle na zwolnienie... Ja juz kombinuje jakby tu część roboty zabrać do domu i mieć dostęp do komputera służbowego w domu. hehe Nie wiem jak ja wyrobie jesli to bedzie zwolnienie dłuższe niz 2 tygodnie. ![]() Napiszę wieczorem!
Być kobietą to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami. Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-02-09 o 17:09 |
|
|
|
|
#1426 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kobieca intuicja raczej jest nieomylna, więc myślę, że kolejne usg tylko potwierdzi płeć Waszego Maleństwa. Shem, trzymam kciuki!! |
|
|
|
|
#1427 |
|
Raczkowanie
|
oto moje zakupy
|
|
|
|
#1428 |
|
Raczkowanie
|
i część dalsza
|
|
|
|
#1429 |
|
Konto usunięte
|
Śliczne ciuszki, magma. Dobrze, że pokazałaś nam fotki, bo już myślałam , że tylko ja tak mam, że od razu musze całemu światu pokazać "nowe" zdobycze.
![]() Bardzo podobają mi się te bodziaki rozpinane na całej długości (jeszcze takich nie mam, a wyglądaja na bardzo praktyczne). Dresik też słodki, w ogóle sądze, że ciuszki z miśka są bajeranckie. A to coś w paski, to pewnie kocyk, tak? Extra kolorki, tak jakbym wiosnę poczuła. Do tego jeszcze te zielone bodziaki, ale wiosennie mi się na duszy zrobiło. Takich spodenek, za radą doświadczonych mamusiek, też kilka kupiłam, podobno wygodne w użytkowaniu.Kobiety wybaczcie, że ostatnio jestem taka "płodna" w pisaniu, i pisze, pisze, pisze, a Wy to musicie czytać. Ale być może za kilka dni wyjadę na jakiś czas (max 2 tygodnie) do rodzinki, i wtedy nie będę mieć dostępu do netu. Więc musze się tak jakby z góry wygadać.
|
|
|
|
#1430 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze tutaj a zaraz jeszcze wam wkleje jaki mi się podoba wózek i jestem na niego zdecydowana ponieważ miałam taką tylko samą spacerówę dla mojej córci i sprawdzony towar
|
|
|
|
#1431 |
|
Raczkowanie
|
tak to w paski to duży cienki kocyk z polaru ten w misie to grubszy a ten ostatni w kwiatki to taki nieduży jak rożek z cieniutkiego polarku w lato napewno zda egzamin a z bodów rozpinanych na całej długości to byłam przy córce zadowolona sprawdzają egzamin i teraz tez postanowiłam takie kupić
bardzo fajnie lea że tak dużo piszesz bo zawsze ciągnie na wizaż co tam nowego |
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
to tylko ja jeszcze nic nie mam dla dzidzi
ale od jutra mam wolne a potem jade do lublina wiec pewnie z mama i siostra bedziemy szalec po ciuchlandach juz sie nie moge doczekac az pojade bo w tamtym miesiacu mialam tak poukladane zmiany ze nawet na weekend nie moglam pojechac teskni mi sie za moimi babami
|
#1433 |
|
Raczkowanie
|
tu wstawiam wam zdjęcia wózka oczywiście podoba mi się też kolor i jak by był to też może być z pomarańczem
a tu opis z allegro http://www.allegro.pl/item164853716_...delux_tsb.html u nas w mieście otworzyli sklep graco i jestem zadowolona ponieważ byłam i oglądałam tam wózki i taki sam kosztuje 1100 złotych więc się na niego z kusze ale ta babka powiedziała że wychodzą nowe modele i ma też być z pomarańczem także zobaczymy wieci powiem wam szczere iż jak bym się nie bała że coś się stanie to już bym go kupiła ale poczekamy jednak |
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Włączcie TVN!
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
chylinska
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
co za krowa.. jak nie chciala dzieci to trzeba sie bylo zabezpieczac!! nie rozumiem aby usunac az 4 ciaze.. poprostu nie rozumiem.. powinna sie wysterylizowac.
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Wiajcie Dziewczyny
![]() Jestem już w 19 tyg. Kiedy to zleciało? Wczoraj byłam u lekarza. Wszystko ok. Niestety usg będę miała dopiero następnym razem, w marcu. A jestem taka ciekawa co się dzieje w moim brzuchu. Chyba zaczynam czuć pierwsze ruchy, ale pewna nie jestem. Waga jak dotąd - 3 kilo na plus, czyli 58. Dolegliwości ciążowych jak nie było, tak nie ma ![]() Żadnych ciuszków, wózków itp. jeszcze nie posiadam ![]() Pozdrawiam
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o w mordę nie wiedziałam
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozumiem, że można zrobic aborcje, ale najbardziej mnie zastanowiło to, że ona to zrobila tak bezuczuciowo i egoistycznie. Uważam, ze powinno móc sie legalnie przeprowadzać abrocję, ale ta laska mogła sie zabezpieczyc zanim sie bzyknęła, a nie że potem ciuła na usunięcie i musi biedaczka rezygnować przez to z przyjemności.
Ale ta panna na widowni co sie rozpłakała to też była niewąska. Rozumiem, że można sie przejąc, ale to juz był jakis akt histerii. :? A ja na zwolnieniu jestem do 2 marca. Lekarz powiedział, że powinnam odpocząć i wtedy spokojnie mi się podniesie łożysko razem z przyrostem macicy. Pod koniec lutego idziemy na USG połowinkowe i wtedy zobaczymy czy się ładnie ułozyło. A generalnie to mam sie nie przemęczać, nie dźwigać, nie uciskać brzuszka i odpoczywać, odpoczywać, odpoczywać. ![]() Strasznie sie cieszę, bo naprawde czułam sie coraz bardziej zmęczona. A w pracy wszytsko sobie ładnie zrobiłam, chociaż jeszcze w poniedziałek zostane pół dnia w pracy, bo muszę jedna osóbke podszkolic w ksiegowaniu i wytłumaczyc co i jak. A potem idziemy z Lexie na spacer... i będzie jeszcze jasno!
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
dyta19 – 30.05.2007 - dziewczynka Mysz ka – 05.06.2007 - niespodzianka Xantia – 15.06.2007 - dziewczynka minisia – 16.06.2007 - dziewczynka kasia_mw – 21.06.2007 - chłopak ? ajanna – 22.06.2007 - niespodzianki magma 29 – 23.06.2007 - niespodzianka blondi99 - 29.06.2007 - chłopak ? anettii - 05.07.2007 - niespodzianka ewa.nea – 07.07.2007 - niespodzianka cz.mamba - 07.07.2007 - niespodzianka Shemreolin – 12.07.2007 - chłopak Izuniak – 17.07.2007 - niespodzianka JOANNA 16 – 19.07.2007 - niespodzianka Madzia : - ) – 20.07.2007 - niespodzianka Olinda – 03.08.2007 - niespodzianka lea35 – 08.08.2007 - niespodzianka joannah - 08.08.2007 - niespodzianka czerwcowa panna młoda – 10.08.2007 - niespodzianka Kancia – 11.08.2007 - niespodzianka osiołek – 12.08.2007 - niespodzianka romenka – 15.08.2007 - niespodzianka kropka241 – 16.08.2007 - niespodzianka Patrilla – 22.08.2007 - niespodzianka blondie-b1 – 28.08.2007 - niespodzianka barwa - 31.08.2007 - niespodziankablondi99, barwa witajcie w naszym gronie lea35 już jestem Miałam troche latania, bo jutro urodzinki izuniak już podaję adres tej hurtowni - Zabrze , ul. Mikulczycka 1, tel. 32 271 56 79 nazywa sie " Bociek" - dostaniesz oczapląsu kropka241 ten wózek fajny - oczywiście po Mamuśkom po badaniach składam gratulacje i ogromnie się cieszę, że wszystko OK magma_29 fajne ciuszki Ja zaraz chyba zabiore się za poukładanie rozmiarami ciuszków Hani i popakuje je i schowam do szafy, bo wygląda w tym pokoju jak w ciucholandzie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

no moze ciotki z pracy beda chcialy zasponsorowac malenstwu.. i tak wciaz powtarzaja ze chca chodzic na spacery

, przed wózek wyglądał koszmarnie, po- jest bardzo, bardzo ładny. I za taką cenę.... SZOK!!

Ja juz kombinuje jakby tu część roboty zabrać do domu i mieć dostęp do komputera służbowego w domu. hehe Nie wiem jak ja wyrobie jesli to bedzie zwolnienie dłuższe niz 2 tygodnie.