![]() |
#1411 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rasowy=Rodowodowy
No i Pandzi nerwy puściły
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Pandziu, po: 1. obraz swojej inteligencji, zarysowałaś sama, 2. wykształcenie - masz, jakie masz (też dzięki sobie), 3. o swoim stanie majątkowym niejednokrotnie wspominałaś sama, a że kłamliwie - cóż, cała ty ![]() Moderator może mnie zablokować. ![]() ![]() I tak to złe wrażenie, które na nas zrobiłaś - pozostanie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
Rozeznanie
|
Canario, wiem, o który link Ci nawet chodzi. W sumie najważniejsze jest jedno zdanie z tamtej strony, które napisała Pandzia i które odpowiada na pytanie, czemu zaczęła prowadzić niezarejestrowaną hodowlę:
"Sąd orzekając kwotę 400zł brał także pod uwagę dodatkowy dochód z prowadzenia hobbistycznego zajęcia jakim jest hodowla rasowych zwierząt którą wkrótce po orzeczeniu rozwiązałam z uwagi na duże koszty" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Raczkowanie
|
![]()
Gunia23... i wszystko jasne
![]() Otrzymałam ostrzeżenie od moderatora ![]() ![]() Zostały mi jeszcze trzy "życia"... wykorzystam je do walki z takimi pseudohodowcami jak Pandzia Pandziu...ja jestem jak bumerang - zawsze wracam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Zaznaczam, że nie zajmuję stanowiska w sprawie, po prostu dbam o to, aby regulamin tego miejsca był przestrzegany. A jest w nim napisane o atakach i organizowanych nagonkach. O cytatach z innych wątków i for też ![]() Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-11-05 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Rozeznanie
|
Canario, świetny avatar
![]() ![]() ![]() Edytowane przez gunia 23 Czas edycji: 2009-11-05 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Raczkowanie
|
Tak, tak...bo my tutaj stanowimy zorganizowaną grupę przestępczą
![]() ![]() Złośliwcze, a gdzie byłeś, kiedy szanowna Pandzia ubliżała innym uczestnikom tego wątku? Ja się nie skarżę - bo z jej chamstwem sobie radzę. Przytoczyć Ci cytaty wypowiedzi Pandzi dla ułatwienia pracy? ![]() Edytowane przez Canario Czas edycji: 2009-11-05 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 |
Raczkowanie
|
Tak to jest jak ktoś nie kwapi się regulaminu przeczytać i canario może masz mi jeszcze coś do powiedzenia miłego
![]() Uważam że sprawa jest do zgłoszenia nie tylko do moderatora, wpore zabezpieczyłam nazwe mojej hodowli zanim znikneła guniu23 wprost nie moge uwierzyć w wasze poświęcenie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 |
Wtajemniczenie
|
W jaki sposób?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
Pandziu, ja się nie poświęcam dla ciebie. Ja się poświęcam dla zwierząt, które pochodzą z takich rozmnażalni, jak twoja...
Do wszystkich: Zauważyliście, że Pandzia ma styl bycia Leppera i Kononowicza... ![]() ![]() Oni też mówili o sobie w trzeciej osobie... ![]() Przykład: http://www.youtube.com/watch?v=_hru0pPc_4s Mogą mnie zbanować...jak już napisałam - trudno ![]() ![]() I teraz trochę melancholii... ![]() ![]() W razie czego Daswidania ![]() Miło mi było Was poznać, do szybkiego zobaczenia ![]() Edytowane przez Canario Czas edycji: 2009-11-05 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dla dobra zwierząt.......... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem ze ty cos robisz dla dobra zwierzat?
![]() |
![]() |
#1422 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz co mało że twoje wypowiedzi są wielce kontrowersyjne to jeszcze to cwaniactwo zasłaniające się banami...żal po prostu,,jak nie wiemy co napisać zgłośmy do moderatora że nas obrażają. nie uważam żeby to co napisała canario było obrazliwe bo to jedynie to co ty sama napisałaś o sobie. i o intencjach dobrych dla zwierząt ty powinnas najmniej się wypowiadać juz nie mówiąć o oskarżeniach innych ,obłuda akurat najbardziej pasuje do ciebie. Edytowane przez BullPasion Czas edycji: 2009-11-05 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Raczkowanie
|
Ech...stęskniłam się...więc jestem
![]() pandzia, Spowiedź nic tu nie da...już taką grzeszną mam naturę... w imię zasady, że "grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne tam, gdzie chcą"... Nie jest możliwe, żebyś "zabezpieczyła" nazwę swojej hodowli w tak krótkim czasie. Z kilku powodów: Po: 1. Należy wybrać się do Urzędu Patentowego, którego tam, gdzie mieszkasz nie ma... 2. Cała procedura trwa długo; 3. Zastrzega się nazwę w formie znaku towarowego, na który trzeba zrobić projekt... Czyli kolejne twoje kłamstwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dałybyście już sobie spokój. Naprawdę przykro się to wszystko czyta
![]()
![]() |
#1425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wniosek, ok 6 m-cy trwa rozpatrywanie potem jest publikacja i mamy rok na zgłoszenie sprzeciwu co do patentu lub prawa własności: nazy, wzoru użytkowego itd, niech pandzia poda numer rejestracji lub mozna poszperać w bazie http://www.uprp.pl/patentwebaccess/d...anguage=polski watpie aby zrobiła to w urzedzie europejskim (od niedawna mozna zastrzegać np tylko w UPRP z adnotację gdzie jeszcze) ----------------------- Canario ja tez miałam 2 ostrzeżenie ale one z czasem sa anulowane ![]() --------------------- do Moda - prosze mieć na uwadze, że walka o dobro zwierzat jest priorytetem Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2009-11-05 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 |
Raczkowanie
|
BullPasion, Sunshine, Gunia23 ... dzięki babeczki
![]() Vretka - wiesz, można byłoby powiedzieć "szkoda słów" i odpuścić, gdyby nie to, że chodzi o dobro zwierząt ![]() pandzia, tak, pomagam. Jest u mnie właśnie na DT suczka, która pochodzi z takiej produkcji jak twoja. Wstawić jej zdjęcia? Rachunki z przebiegu leczenia? Wczorajszy opis wizyty u ortopedy? Chcesz się dorzucić do kosztów leczenia? Czeka ją operacja - koszt to 2000 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Canario;15110216]Ech...stęskniłam się...więc jestem
![]() pandzia, Spowiedź nic tu nie da...już taką grzeszną mam naturę... w imię zasady, że "grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne tam, gdzie chcą"... Nie jest możliwe, żebyś "zabezpieczyła" nazwę swojej hodowli w tak krótkim czasie. Z kilku powodów: Po: 1. Należy wybrać się do Urzędu Patentowego, którego tam, gdzie mieszkasz nie ma... 2. Cała procedura trwa długo; 3. Zastrzega się nazwę w formie znaku towarowego, na który trzeba zrobić projekt... Dziwne że tak to odebrałaś ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, naprawdę uważacie, że po rzuceniu kilkoma obelgami uda się Wam cokolwiek wywalczyć, biorąc pod uwagę, że "dyskusja" toczy się od tak dawna, a mimo to, nie udało się dojść do porozumienia?
![]()
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
Widze że jednak dałam przykład co poniektórym dostałam ostrzeżenie za wypowiedz z przed miesiąca
![]() Co Was tak boli moja osoba jest masa pseuduchów albo ludzi których warto by uświadomić myślicie że jak pogrzebiecie Pandzie to ktoś wyniesie z tego wątku coś pożytecznego, NIE jeżeli chodzi o ten wątek to jet cała prawda o elitach zdolnych człowieka z błotem zmieszać w imie rodowodu i rasy!!!!!!!!! Tylko jednej dziewczynie tak naprawde zależy. Pandzia należała do związku hodowała koty rodowodowe wytąpiła ze stuktur stowarzyszenia , a że swoich kotów się nie pozbyła POTWÓR!!! bo jakby ściepneła składki i machała papierem byłaby OK? bo pokryła swoje suczki i przyznała że nie postąpiła susznie, POTWÓR nie ma dyskusji, wymiany poglądów ...zwykła nagonka .......pozostaje niesmak wiele osób to przeczyta i się zastanowi czy oby o dobro zwierzat chodzi....... Edytowane przez pandzia76 Czas edycji: 2009-11-05 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 |
Raczkowanie
|
pandzia,
wyobraźnia to ponosi ciebie, ja trzymam się faktów. Tak - prowadzisz rozmnażalnię zwierząt. I jak? Obawiasz się słownej konfrontacji ze mną, więc donosisz do admina. Żałosne... ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Poza tym, powiedz nam, jak "zabezpieczyłaś" nazwę, jeżeli nie poprzez zgłoszenie do Urzędu Patentowego"? Innej drogi w tym kraju nie ma. Włożyłaś karteczkę z nazwą do foliówki i schowałaś do lodówki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli wyniosłaś z tego tematu, że walczymy w imię rodowodu to znaczy, że nie zrozumiałaś całego wątku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
MACIE SZCZYTNY CEL ALBO SIĘ TAKIM ZASŁANIACIE kto uwierzy że Wam taki przyświeca jeżeli taką droge obrałyście, odpowiedzcie sobie same.......... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Przyczajenie
|
Moim skromnym zdaniem nie ma co zwracać uwagi na wypowiedzi Pandzi... (Skoro tak nawiązuje do Boga) zapłaci za krzywdę jaką zadaje zwierzętom w swoim czasie... A wątek dotyczy rasowy=rodowodowy i z tym nie można się kłócić bo to jest prawda i nie ma żadnych dowodów które by temu przeczyły... Koniec i kropka.
A jeszcze jedno nie obrażając Pandzi: Tak to jest że osobami z innego stulecia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
Zacznijmy w ogóle od tego, że pojęcie "rasowy nierodowodowy" jest obecne tylko w Polsce. Za granicą oni sobie nawet tego nie potrafią wyobrazić, co to za dziwo może być! U nich jak się mówi "rasowy" to od razu wiadomo, że chodzi o psa z rodowodem. Tylko Polska to taki dziwny kraj... Ale co się dziwić, u nas wszelkiego rodzaju podróbki świetnie schodzą. Tak żeby inni myśleli "patrz, stać mnie", chociaż często na kilometr widać, że to podróbka...
A najbardziej już śmieszy mnie fakt, jak ktoś mówi, że ludzie biorą psa z rodowodem dla szpanu. A co, mój pies ma może na czole wypisane, że on z rodowodem? (tatuaż ma w pachwinie, więc nie widać, a i tak większość ludzi nawet nie wie po co ten tatuaż). Chodzę i się chwalę, że mam psa z rodowodem? Krzyczę wszystkim naokoło - patrzcie, patrzcie, on ma rodowód! Jak rozmawialiśmy ze znajomymi, że psa kupujemy, to nawet nie za bardzo chciałam mówić, że to będzie pies rodowodowy za ciężkie pieniądze. Bo każdy pukał się najpierw w czoło i kręcił głową jak można TYLE dać za psa (także nie wiem czy to szpan jak większość osób myśli, że zwariowałam ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2009-11-06 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie można byc miłym i miec szacunku dla kogos takiego jak pandzia,a dla czego to napewno nie trzeba tłumaczyc ,wystarczy przeczytac jej wszystkie posty,które proszą się o pomste do nieba ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2009-11-06 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
Przyczajenie
|
agunia82 u mnie było to samo z rodziną jak się dowiedzieli że pies tyle kosztował wszyscy kazali mi się popukać w głowę bo mam coś źle poukładane... he he. Po za tym u mnie są takie poglądy że psa się kupuje na łańcuch daje mu się resztki ze stołu... w żadnym wypadku nie można go trzymać w domu ani tym bardziej wydawać tak ogromne sumy na jedzenie... Ja wtedy mówię że ja chciałam psa do kochania, zrezygnowałam z własnego pokoju żeby rodzice mogli zrobić ogrodzenie bo wpadali na pomysł zamknięcia go w kojcu... Snobizmem i egoizmem jest kupowanie bądź też rozmnażanie nie rodowodowych psów...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
No cóż, wszystko kwestia wychowania... Ja wychowałam się w domu, gdzie los biednych zwierząt nie był nikomu obojętny. Mój dziadek często przynosił do domu zabiedzone gołębie, kurował i podtuczał je nieco i wypuszczał, pieski znajdy też u nas znajdowały schronienie (jednego ktoś się pozbył prawdopodobnie dlatego, że suczka sikała w domu
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2009-11-06 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
Agunia82, trafiłaś w sedno sprawy.
Mam dwa dogi kanaryskie. Cena za psa rodowodowego to kilka tysięcy złotych. Cena za psa bez papierów to max 500 zł. Zakup przez hodowlę dobrego reproduktora lub suczki, która będzie rodzić szczenięta jest równoznaczny z wydaniem na takiego psa nawet UWAGA!, od 2000 do 5000 EUR...i nie pomyliłam zer - od dwóch do pięciu tysięcy euro(mówię o importach z Hiszpanii, Wysp Kanaryjskich) + koszt przelotu, transportu takiego psa do Polski. Koszt zapłodnienia suczki przez reproduktora to wydatek rzędu od 1800 do 4000 zł (chyba, że hodowcy umówią się inaczej). Psy są skrupulatnie dobierane pod względem psychiczm, fizycznym i zdrowotnym. Opieka weterynaryjna przyszłych psich rodziców przed zapłodnieniem i po nim, to kolejne wysokie koszty. Do tego należy doliczyć "monitorowanie" narodzonych już szczeniąt i suki po porodzie... W rozmnażalniach nikt do powyższych czynności nie przywiązuje wagi. Nikt nie pyta o cechy psychofizyczne danych osobników, bo i po co...? Psy są dobierane na zasadzie absolutnego przypadku, a ich cechą wspólną jest jedynie to, że reprezentują tę samą rasę, bądź są w typie danej rasy. Na tym trud pseudohodowcy się kończy. Rodzą się psy chore, mocno różniące się od tych rodowodowych, często z zaburzeniami... Dlatego uważam, że jeżeli kogoś nie stać na wydatek rzędu kilku tysięcy złotych na psa z rodowodem (metryką), powinien wziąć zwykłego kundla ze schroniska...W ten sposób da dom potrzebującemu psu i nie będzie przykładał ręki do kolejnych psich nieszczęść. Edytowane przez Canario Czas edycji: 2009-11-06 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Zadomowienie
|
pandziu chcialam utosunkowac sie do tego co napislas ,ze nie zalezy nam na dobru zwierzat tylko na innych pobodkach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak bys zareagowala na moim miejscu kiedy tutaj w uk mieszkalam z takim panem ,ktory na wiesc ze chcemy wykastrowac naszego pieska wykrzyczal mi ,ze jestem po...., ze katuje zwierze ,ze nie mam serca itd zaczelam mu pokazaywac fotki , filmy wszystko to co wklejalam np wczesniej tobie i zadalam proste pytanie czy wieksza krzywda dla tych psow nie jest wlasnie to co przezywaja w schronisku itd ![]() ![]()
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.