|
|
#1411 |
|
Przyczajenie
|
Biae i lśniące zęby, ale jakim kosztem? - Plamki na zębach.
Witam wszystkie Wizażanki! Jestem Magda i mam 14 lat. Mam bardzo duży problem z zębami. Są na nich plamki. Zęby mam proste, nigdy nie miałam aparatu na zęby. Natomiast kolor i te plamki pozostawiają wiele do życzenia. Moje plamki są koloru śnieżnobiałego. Przy nich moje zęby wydają się strasznie żółte. Nie wiem jak można je usunąć [ plamki oczywiście ]. Może można wybielić zęby, żeby dopasowały się kolorem do plamek...? Tylko jak można tanio, efentkownie i bez psucia szklikwa wybielić zęby? Czekam na odpowiedzi. Z góry dziękuję.
|
|
|
|
|
#1412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
ja od kilku dni używam Białej Perły, ale tej z nakładkami
jak narazie nie widzę różnicy, ale też szczególnie ciemnych zębów nie mam za to zaciekawiła mnie ta colgate simply white - świetny efekt |
|
|
|
|
#1413 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biae i lśniące zęby, ale jakim kosztem? - Plamki na zębach.
Moja dentystka powiedziała,że tego nie da się już usunąć.
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
musze przyznać, ze ten żel colgate simply white jest świetny
minęły 4 dni, a moje zęby już wyglądają dużo lepiej ), tylko zastanawiam się dlaczego zęby na dole nie chca się wybielić, zwłaszcza dolne kły , ale to chyba przez tą śline, która je zalewa .. musze następnym razem coś pokombinowac
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
Czytając wasze pozytywne opinie o colgate simply white tak się nakręciłam, że aż zamówiłam sobie buteleczke z allegro. Nie spodziewam się cudu, ale może chociaz odrobinkę jaśniejszych zębów
|
|
|
#1416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam ponownie..no i wybielilam zeby...no i niestety efektów brak...jestem wsciekla..zęby nie są jaśniejsze!! W tym tygodniu idę jeszcze raz...Detysta zapewniał, że to najlepszy obecnie na rynku sposób wybielanai, lepszy od nakladkowego... |
|
|
|
|
|
#1417 |
|
Zadomowienie
|
uuu, to nie dobrze.ja wybielam nakladkowo rowniez sie skomplikowalo, bo zle byly wykonane nakladki i mam zeby podzielone na pol, jedne jasniejsze a drugie ciemniejsze.
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biae i lśniące zęby, ale jakim kosztem? - Plamki na zębach.
jest podbny watek..wejdz moze czegos sie dowiesz...ja tez je mam...kiedys nie mialam,ale teraz...ehhh
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post4898765 ![]() Moze razem sobie pomozemy
|
|
|
|
|
#1419 |
|
Zadomowienie
|
Też wybielałam nakładkami. Jestem zadowolona z efektu, ząbki są dużo jaśniejsze
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
to ja jeszcze spytam, ktora metoda bezpiecznijsza jest, UV czy "nakladkowa" ?
No i czy moze obejsc sie bez pisakowania?
|
|
#1421 |
|
Zadomowienie
|
raczej nie mozna sie obejsc bez piaskowania, ale to zlaezy od stanu towich zebow bo jesli nie masz zadnego osadu moze sie obedzie.nakladkowa metoda jest troche "upierdliwa" i troche bolesna, nie mam dosiwadczenia z uv ale wizazanka w tym watku wybielala ta metoda i raczej nie byla zadowolona.
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Rozeznanie
|
przepraszam
chciałam spytac czy wie ktos ile kosztuje laserowe wybielenie?? i na czym to polega?? Bardzo bym prosiła o odpowiedz bo jestem zielona
|
|
#1423 |
|
Rozeznanie
|
up
|
|
#1424 |
|
Zadomowienie
|
okolo 1000 zl, plus minus, zalezy od miasta i gabinetu.
|
|
|
|
|
#1425 |
|
Raczkowanie
|
Wybielanie laserowe niezbyt się opłaca.
|
|
|
|
|
#1426 |
|
Raczkowanie
|
Ja wybielałam zęby metodą nakładkową i nie miałam piaskowania, bo nie potrzebowałam. Polecam metodę nakładkową, bo efekt się dłużej utrzymuje. Za całość zapłaciłam niecałe 400zł. Efekt super.
|
|
|
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
wow, tak malo zaplacilas! ile mialas strzykawek?i ile kosztowaly nakladki?
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Raczkowanie
|
Miałam kilka strzykawek - pierwsza 50zł, reszta różnie- 20, 25 lub 30zł (zależy od bąbelków powietrza :P ). 2 nakładki 200zł w sumie.
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Raczkowanie
|
Ja za wybielanie żelem w gabinecie stomatologicznym zaplaciłam 1000zł, siedziałam ok. 2h, trochę bolało, zeby stają sie wrażliwe...ale tak jak napisałam wczesniej, nie jestem zadowolona!!!efektu prawie nie widać!!!wyrzucona kasa w błoto..aż nie moge uwierzyć, że nakładkowe wybielanie skutkuje...dentysta zapewniał mnie, że metoda Beyond jest najlepsza, a dodam, że nakładkowe też mieli w ofercie!! i co mam teraz zrobić???moze macie jakies pomysły?albo dośiwdczenia zwiazane z metoda beyond..czy ja moge reklamowac nie udany zabig?
|
|
|
|
|
#1430 |
|
Raczkowanie
|
Może po prostu Twoje zęby nie są podatne na tego typu zabiegi. Nie wiem czy na Twoim miejscu warto w coś jeszcze inwestować, skoro profesjonalna metoda nie pomogła. W ostateczności pozostają licówki, jeśli Ci na tym bardzo zależy.
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Raczkowanie
|
Mysza_87 - zawsze mnie zastanawiało i w końcu zapytam- skąd taki nick?
|
|
|
|
|
#1432 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odp
![]() Jeżeli chodzi o nick, to mój mężczyzna tak do mnie mówi Wiem, że banalny, ale w miłości banalność dopuszczalana....
|
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1434 |
|
Raczkowanie
|
Do mnie tak mówi mój dentysta
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Raczkowanie
|
ja też wybielałam ząbki metodą beyond , 3 tygodnie temu, efekt hech nie z abardzo... sa jaśniejsze ale spodziewałam się większych efektów po tej metodzie.. zabieg strasznie nieprzyjemny, po zabiegu na drugi dzien jeszcze gorzej...zęby strasznie się robią wrażliwe...ale apropo samego efektu to ja mam bardzo zmineralizowaną kość i szkliwo , dzięki temu mam zdrowe ząbki ale jednak kolor jest ciemny a wybielenie nie radzi sobie z takim problemem...owszem przebarwienia nabyte czyli po lekach po kawie itp znikną ale jeśli ktoś od urodzenia ma ciemne ząbki to niech nei spodziewa się efektów extra
zostaje jedynie cieszyć się ze zdrowych ząbków pozdrawiam![]() aaa jeszcze jedno ja akurat nei polecam ponownego wybielenia i to po krótkim czasie, bo niestety ile nasze szkliwo może znieść?? a uszkodzone szkliwo równa się temu ,że szybciej wszystko sie osadza ==> szybciej zęby znowu ciemnieją to po pierwsze a po drugie to ząbki stają się słabsze i każdy stomatolog wam to powie jeśli oczywiście nie chce sobie nabić kieszeni wybielaniem waszym pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1436 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie miałam przebarwień po lekach, kawy nie piję,czerwonego wina też ani nie palę. Nawet piaskowanie nie było potrzebne. Co prawda kolor moich zębów nie był zły, ale zależało mi na super białych ząbkach - i się udało
|
|
|
|
|
#1437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no właśnie jak napisałaś twój kolor nie był zły więc efekto koncowy jest możliwy śnieżnobiały gorzej jak kolor jest naprawde bardzo ciemny i to niespowodowany czynnikami zewn...no ale o tym już pisałam .. widać nie zrozumiałas o co mi chodziło w powyższej wypowiedzi
|
|
|
|
|
|
#1438 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie
![]() Jeżeli chodzi o mój kolor zębów, to wg wzornika, który miał stomatolog to to był drugi odcień, zaraz po tym najjaśniejszym! Tak wię liczyłam, że uzyskam kolor śnieżnobiały...a tu nic sie nie zmieniło!! Ja również nie piję alkoholu, kawy, herbaty, piaskowanie też nie było potrzebne... Jutro mam rozmowę ze stomatologiem!zobaczymy czy sie nie wykręci ze słów"jak bedzie pani niezadowolona to powtorzymy zabieg"!!!:P Mysza - widziałam zdjęcia Twoich zębów przed i po, muszę przyznań, że efekt jest bardzo widoczny, chciałabym właśnie taki uzyskać ![]() Tak się właśnie zastanawiam, w jaki sposób osoby, które znamy np. z TV wybielają zęby. Taka np. Ewelina Flinta...jak występowała w Idolu miała brzydki żółty kolor, a jakis czas później śnieżnobiały, licówki odpadają bo ma nadal taki sam kształt zębów... pzdr
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
Crólewna, chyba mnie z kimś pomyliłaś, bo ja nie zamieszczałam zdjęć "przed"
Ale "po" zamieściłam. Jest na str 43.
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Raczkowanie
|
Być może
ale efekt po jest super, zakładam, że zęby były ciemniejsze przed zabiegiem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

), tylko zastanawiam się dlaczego zęby na dole nie chca się wybielić, zwłaszcza dolne kły , ale to chyba przez tą śline, która je zalewa
.. musze następnym razem coś pokombinowac

a zęby mam podobne jak poprzedniczka

i każdy stomatolog wam to powie jeśli oczywiście nie chce sobie nabić kieszeni wybielaniem waszym