Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 2 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-12, 09:00   #1411
koraa21
Raczkowanie

GG do koraa21
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 2

9 dzien mam za sobą pierwsze co robie rano, to mysle o tym ze musze zrobic te cwiczenia szybko je odbębniam, a potem cały dzien mam satysfakcje, ze juz kolejny dzionek mi minął i jestem z siebie dumna teraz jestem w pracy ale wieczorem moze wstawie zdjecia, mam juz jakies efekty,bo wczesniej nie mialam ani jednego miesnia dziewczyny wstawiajcie zdjecia moze bedziemy sie bardziej motywowac, my baby musimy sie wspierac
koraa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 09:32   #1412
chilligirl
Rozeznanie

Meginnia - a czego Ty chcesz od swojego cialka? przeciez nawet ja nie mam takiego sliczego brzucholka nie mowiac juz wogole o Twojej swietnej talii...kobieto opanuj sie....dla mnie masz superowego brzucholka...

"Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever"
chilligirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 09:54   #1413
lindusia
Raczkowanie

Dzisiaj 4 dzień. Z moimi mięśniami nie jest tak źle;] A raczej wszystko wykonuje dobrze, bo podczas ćwiczeń czuje mocno mięśnie, ale zero zakwasów. Czy możliwe, że przez to, że wcześniej bardzo często uprawiałam sport?
Codziennie miałam jakieś zajęcia. Jak nie tańce to SKS i jazda konna... Tak to już jest;];]
lindusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 10:05   #1414
aniam_06
Raczkowanie

GG do aniam_06

Jazda konna świetnie kształtuje mięśnie...i kondycja...szkoda że już nie mam możliwości sobie pojeździc.
Dziś 2 dzień, na razie ok, ale ja mam zawsze do wszystkiego słomiany zapał...
aniam_06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 12:36   #1415
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

Meginnia no jak się ma prawie wklęsły brzuch to sie nie dziw że efektów brak! Masz sliczny szczupły brzusio!

Ja nie wstawie swoich zdjęć, bo mój brzuchol pociążowy i nie chcę was straszyć. Widzę już małą poprawe, pojawiły sie mięśnie takie pionowe po bokach brzucha, a w środku nadal samara. Mam nadzieję, że z czasem to zejdzie! W sumie jestem 2,5 miesiąca po porodzie, to jeszcze sie dobrze nie sfilcowałam Ale jak skończę to wstawię fotki, Jeśli bedą rezultaty to wstawię przed i po. Tyle że przed wykonam dzisiaj, to takie troche oszukane przed będzie.

koletynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 14:28   #1416
viki1988
Zakorzenienie

Megannina, ja tam widze róźnice fakt może nie jakaś spektakularną ale jest wogle zauważyłam ze 6 jakoś bardziej na facetów działa a na babki jakoś mniej... nie wiem o co chodzi...

Lindusia, ja mam dziś 6 dzień i też mnie nic nie boli, tylko czuje mięśnie podczas ćwiczeń, myśle ze poprostu obie mamy mięśnie brzucha mocniejsze niż średnia krajowa i dlatego tak :p
Stary 2008-02-12, 15:12   #1417
lindusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Lindusia, ja mam dziś 6 dzień i też mnie nic nie boli, tylko czuje mięśnie podczas ćwiczeń, myśle ze poprostu obie mamy mięśnie brzucha mocniejsze niż średnia krajowa i dlatego tak :p
hehe, a oprócz a6w robisz coś jeszcze? ja np. skacze na skakance i kręcę hula hopem, tańcze i jeżdzę konno a od przedwczoraj biegam... nie wiem co jeszcze moge robić
ostatnio też wykorzystuje moich 3 siostrzeńców ja się kładę w bieliźnie, a oni mnie smarują mają wprawę. mówię im aby bili ciotke za to co im zrobiła
a ciało zrobiło się gładkie i aksamitne hehe. a tak w ogóle znacie jakieś dobre kremy wyszczuplające? wolę popytać Was niż patrzeć na reklamy które i tak kłamią.
mi np bardzo przypasowało serum wyszczuplające z Eveline
buziaki dla wszystkich:cm ok::cmo k:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-12, 15:58   #1418
meginnia
Rozeznanie

@chilligirl
Chce widoczna krateczke na brzuchu. Jeszcze mi tak nie odbilo zeby chciec schudnac ;D
@koletynka
Wiem ze szczuply i ladny, ale tak to juz jest - najbardziej sie chce tego, czego sie nie ma ;D Czyli w moim przypadku kaloryferka.
@viki1988
Nooo, cos w tym jest. Tak jak wszystkie inne cwiczenia - faceci chyba szybciej pala tluszcz i powiekszaja miesnie, nie mam pojecia dlaczego. Ale to niesprawiedliwee ;(

Jazda konna jest super, bo wyrabia miesnie, ktore normalnie malo uzywamy. A juz o samej przyjemnosci wynikajacej z przebywania z konmi nie wspomne W sobote i niedziele robilam a6w po meczacych treningach, strasznie bylo ^^
meginnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 16:04   #1419
viki1988
Zakorzenienie

lindusia, ja narazie zadowalam sie codziennym stepperkiem lub rolkami i jeszcze robie ćwiczonka na ręce i nogi, także przy Tobie to prawie wogle sie nie ruszam :p no ale co poradze ze nie mam czasu na wiecej (ciężkie jest życie studenta) , a co do "smarowideł" to kiedyś używałam takiego L'oreala na cellulit (nie pamiętam dokładnej nazwy, taka zielono-biała tubka) razem z moja mama ale efektów było brak :/ a teraz używam tylko zwykłego balsamu (Dove na noc) i wydaje mi sie ze lepiej sie masować i brać naprzemienny (chłodno-ciepły) prysznic i to da wiecej niż najdroższy kosmetyk

meginnia, największa niesprawiedliwość to to ze oni na diecie moga jeść tyle ile dziewczyna "normalnie" grrr.... też miałam epizod z jazda konną ale chyba to nie do końca dla mnie
Stary 2008-02-12, 22:38   #1420
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Megannina, ja tam widze róźnice fakt może nie jakaś spektakularną ale jest wogle zauważyłam ze 6 jakoś bardziej na facetów działa a na babki jakoś mniej... nie wiem o co chodzi...
Moze dlatego, ze mamy proporcjonalnie wieksza mase miesniowa w stosunku do reszty ciala niz kobiety?

Przy czym - A6W nie spowoduje zrzucenia/spalenia zbednego tluszczu, przynajmniej nie w calosci - te cwiczenia wzmacniaja miesnie, ale do zrzucenia tluszczu sa potrzebne aeroby (bieganie, rower,), basen itd.

Kolejna sprawa - to cwiczenie dziala bardziej na gorne partie brzucha, powinno sie to wziac pod uwage.

Mysle ze Aerobiczna 6 jest dobrym elementem cwiczen ogolnie, badz wstepem do porzadnego katowania brzucha, ale nie jest to srodek cudowny...

Cytat:
Czy któraś z Was wytrwała do końca??? Ja nie byłam w stanie wykonać tylu powtórzeń w tak krótkim czasie. W zasadzie wydaje mi się to nierealne, przy założeniu, że te ćwiczenia są wykonywane dokładnie i precyzyjnie.
Ja wytrwałam około miesiąca, ale wykonując w póżniejszym czasie mniejszą ilość powtórzeń tzn zatrzymałam się na określonej liczbie powtórzeń i tak ciągnęłam sobie jeszcze z 3 tyg. Efekty jakieś tam były, no ale nie robiłam tego tak jak pierwotnie powinnam. Stąd też moje pytanie. Jestem ciekawa czy ktoś zrobił do końca tę szósteczkę?
Wprawdzie nie ktoras, a ktorys, ale zrobilem... wlasnie kluczowe sa bardzo male przerwy pomiedzy seriami, da sie zmiescic "na styk" w 30 minutach.

Efekty sa takie jak pisalem wyzej.

Cytat:

Hm, no z tym jest roznie, zalezy faktycznie jakie masz miesnie.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 23:33   #1421
kati16
Raczkowanie

podoba mi się ten program zaczynam od dzisiaj jestem bardzo ciekawa efektów

Edytowane przez kati16
Czas edycji: 2008-02-13 o 11:06
kati16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 10:28   #1422
natalka_rulez
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 2

ja zaczęłam a6w w sobotę 9.02 -> cztery dni już za mną ale jeszcze sporo przede mną - mam nadzieję, że sobie poradzę.

Dla porównania efektów poprosiłam mojego chłopaka, żeby też robił te ćwiczenia. Wiem, ze u niego rezultaty będą bardziej widoczne, bo on i tak jest wysportowany i w ogóle - nie to co ja -> leń jeden, ale staram sie już ruszać

Ciekawa jestem jak to u mnie będzie...dodam jeszcze że dodatkowo nie stosuję żadnej diety i żadnych innych ćwiczeń (jedynie trochę jeżdżę na rowerku).

Zrobiłam sobie fotki brzucha przed rozpoczęciem ćwiczeń i mam zamiar zrobić fotki po zakończeniu - wtedy je zamieszczę i same ocenicie efekty

Pozdrawiam wszystkie wytrwałe i te wizażanki które dopiero zaczynają - tak jak ja

http://www.onemilliongiraffes.com/
natalka_rulez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 10:28   #1423
natalka2
Zakorzenienie

Cześć

Ostatnio zaczęłam a6w, dziś przypada mi dzień 3

to moje 3 podejście, za pierwszym razem dotarłam do 15? dnia [choroba mnie złpała i cały czas leżałam w łóżku], za drugim razem dotarłam do końca i za 3 razem też mi się uda!

nienawidzę tych ćwiczeń z całego serca, ale widziałam wcześniej efekty, więc warto się poświęcić

do tego ćwiczenia z motylkiem na uda i hula-hop

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 10:30   #1424
koraa21
Raczkowanie

GG do koraa21

10 dzien mam juz z głowy dzisiaj rano chcialam wkleic zdj ale cos nie moglam wejsc na te stronke teraz jestem w pracy, ale jak wroce to na pewno wkleje jeszcze 32 dni..ciekawe czy dam rade
Stary 2008-02-13, 10:34   #1425
czarna1972
Raczkowanie

GG do czarna1972

Ja tez juz mam 2 podejscia ale moze za 3 raz sie uda.1 dzien za mna.Trzymajcie kciuki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 11:58   #1426
viki1988
Zakorzenienie

eh ja dziś 7 dzień - czyli pierwszy raz 8 powtórzeń... o dziwo najtrudniejsza dla mnie była 1 seria a najłatwiejsza 3 może mięśnie mi sie rozgrzały czy coś...

Cytat:
Mysle ze Aerobiczna 6 jest dobrym elementem cwiczen ogolnie, badz wstepem do porzadnego katowania brzucha, ale nie jest to srodek cudowny...
co masz na mysli mówiąc "porządne katowanie brzucha"? ABS II?

czarna i dwie natalki - witamy ! napewno się uda
Stary 2008-02-13, 12:46   #1427
misia_bella
Zakorzenienie

dzis mój 11 dzien i było cięzko. Mam nadzieje, ze na te kolejne trzy dni przyzwyczaje się do 10 powtórzen. Dokonczyc a6w bedzie dla mnie wielkim wyczynem. Jestem kanapowym lenichem Nie potrafie się zmobilizowac do regularnych cwiczen w domu. Dzis ide na aquaaerobic. mam nadzieje, że w połączeniu z a6w i motylem bedą jakieś efekty.
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 14:39   #1428
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziś 17 dzień 1/3 mam już za sobą uff
Stary 2008-02-13, 14:59   #1429
koraa21
Raczkowanie

GG do koraa21

dzien 10 a to moje małe efekty podkreslam ze nigdy nie mialam nawet jednego miesnia zdjecia zrobione dzisiejszego dnia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 002.jpg (51,4 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 001.jpg (53,3 KB, 85 załadowań)
Stary 2008-02-13, 15:07   #1430
Bethie
Zakorzenienie

A ja dołączę do Was pewnie pojutrze
Zastanawiałam się też na 8 min. ABS, bo już kiedyś robiłam i miałam efekty, ale teraz chcę spróbować 6

Chyba że robiłabym razem... Tylko nie wiem czy mój brzuch to wytrzyma
Bethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 15:09   #1431
lindusia
Raczkowanie

koraa21 a nie masz fotek swego brzuszka przed ćwiczeniami?
Stary 2008-02-13, 15:15   #1432
koraa21
Raczkowanie

GG do koraa21

Lindusia nie mam ale nawet bym ich nie pokazała, bo nie chciałabym was straszyc miałam okraglutki brzuszek, a teraz ograniczylam słodycze i cole no i wałkuje 6W i jestem zadowolona efekty widze i jeszcze bardziej mnie to motywuje aby dotrwac do konca za pare dni znowu wstawie zdjecia
Stary 2008-02-13, 15:24   #1433
calipso85
Raczkowanie

Przez te fotki tak sie zmotywowalam, ze tez zaczelam. Ale dzisiaj dopiero 2 dzien jest. Zobaczymy co bedzie dalej. Pozdro
calipso85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 16:41   #1434
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
co masz na mysli mówiąc "porządne katowanie brzucha"? ABS II?
No różne programy są, ale faktycznie myślałem o ABS II Świeżo po zakończeniu szóstki wskoczyłem na 7 poziom i myślę to jest optymalnie - tj. czuć jak się w bruszku grzeje, ale można wytrzymać robienie
Stary 2008-02-13, 17:46   #1435
kati16
Raczkowanie

Talking Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 2

ehh pierwszy dzień zaliczony
kati16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 17:53   #1436
ewelka83
Przyczajenie

Dzisiaj jest mój 18 dzień a6w... mój brzuszek zrobił się twardszy, ale mam dziwne wrażenie jakbym była grubsza...

nie wiem czemu (
ewelka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 19:52   #1437
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

Zrobilam 11 dzień ale myślalam, że padnę...z nudów i z wysiłku na raz! Normalnie mam już dośc, nie chce mi sie i tyle. No ale co mam robić, jak już zaczęłam

koletynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 19:54   #1438
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koletynka Pokaż wiadomość
Zrobilam 11 dzień ale myślalam, że padnę...z nudów i z wysiłku na raz! Normalnie mam już dośc, nie chce mi sie i tyle. No ale co mam robić, jak już zaczęłam
To jest niestety jedna z wad A6W, ze jest szalenie monotonne...
Stary 2008-02-13, 21:51   #1439
meginnia
Rozeznanie

To jest wlasnie najwieksza wada a6w, umrzec z nudow mozna zanim sie zrobi serie do konca Pol biedy jak ktos ma telewizor w pokoju, w ktorym cwiczy, ale problem kiedy czegos takiego nie ma :p Jedynie muzyke wlaczyc pozostaje, ale i tak - nudno jak nie wiadomo co.

Wstyd sie przyznac, ale dzisaij jeszcze nie robilam :/ Wrocilam do domu po 20tej, potem lekcje i dopiero skonczylam, masakra. A teraz zamiast cwiczyc to siedze i pisze posta, tylko pogratulowac!
meginnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 21:54   #1440
tak
Zakorzenienie

Wstawiłabym zdjęcie swego brzucha, ale mam potworne boczki i się wystraszycie wszyscy ;P .
tak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości