![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Żonki!!
Ufff co za dzień miałam wczoraj
![]() ![]() ![]() ![]() Tola ![]() Dziewczyny, czy Wy też macie serdecznie dość tej pogody?? Ponoć weekend ma być już ładny ![]()
#1412 |
Zakorzenienie
|
ja stanowczo mam dość tej pogody!! chcę słoneczka...
![]() |
#1413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A taka rada na przyszłość, dała mi ją moja ciotka, fajna kobitka. Jak chcesz, żeby facet coś zrobił to udawaj obłożnie chorą. Mi ten sposób skutkował w ciąży( teraz już nie , mogę zdychać ![]() Niestety wyniósł z domu rodzinnego, że wiekszość się za niego robiło typu sprzątanie, gotowanie i się przyzwyczaił, że ja to robię. Robiłam mu co jakiś czas akcje, że mnie brzuch boli, kręgosłup i kładłam się i odpoczywałam a on musiał za mnie robić, w sumie dziecko najważniejsze. Ja akurat miałam, że ciążę w miarę dobrze znosiłam ale do ch... nie jestem robotem, tak więc polecam abys wprowadzała w życie ten plan, skutkuje
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
Eh, dziewczyny... Już mi trochę lepiej... Ale ile mnie to wszystko kosztowało nerwów i strasów, to normalnie nie mogę... Oczywiście wczoraj nic się nie wyjaśniło i imieniny zostały odwołane... Spaliśmy oczywiście osobno... Byłam już wściekła na maxa!
A co dzisiaj zrobił? Wstał o 5:30 i wyszedł z domu. Ja oczywiście się obudziłam i ręce mi już totalnie opadły... No, ale po jakimś czasie słyszę, że wraca. Ja codziennie wstaję o 6:30, ale dziś chciałam wstać o 6:00, żeby jeszcze przed pracą załatwić jedną sprawę. Ale on o tym nie wiedział i wymyślił, że pójdzie rano do sklepu i zrobi mi śniadanie - niespodziankę... Oczywiście mu nie wyszło, bo ja wstałam za wcześnie. No i oczywiście znowu się pokłóciliśmy na maxa zamiast sobie cokolwiek wyjaśnić. Ale po jakimś czasie stwierdziłam, że no dobra, starał się, dam mu szansę i powiedziałam, że jak odkręci tą akcję z imieninami i je zrobimy, to dam się przeprosić. No i się pogodziliśmy. Ma zrobić wszystkie zakupy i przygotować parę rzeczy zanim ja wrócę z pracy, tak, żebyśmy się później wyrobili ze wszystkim. Ale przyznam, że było już nieciekawie...
#1415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego wszystkim Krzysiom! Mój dostał buziak na dzień dobry teraz śpi, ale wcześniej to był straszny maruda. Czy wszystkie Krzyśki to takie marudy? ![]()
![]() |
#1416 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co Krzyś dostanie w prezencie od rodziców? Ucałuj go od cioci! Mój dostał ode mnie książkę "I Ty możesz być super tatą"
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Tola skąd ja to wszystko znam
![]() życze dużo cierpliwości mój też dostał tą książkę i nie ma zamiaru jej przeczytać ![]() ja przeczytałam i jest tam sporo fajnych rad jak facet powinien traktować żonę - matkę. Dużo buziaków dla maleńkiego Krzysia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
Mój pewnie też nie przeczyta...
![]()
#1420 |
Zakorzenienie
|
Spróbuj go namówić, bo tam są naprawde mądre rzeczy, szczególnie teraz jak jeszcze jesteś w ciąży, ja mojemu kupiłam jak już Gosia była na świecie.
moj to dla zasady nie czyta bo nie lubi ![]() nie lubi tez Doroty Zawadzkiej ![]() tak się czasami zastanawiam czy on sam siebie lubi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
No mój właśnie też nie lubi czytać.
Ostatnie zdanie rozbawiło mnie strasznie! ![]()
#1422 |
Zakorzenienie
|
Buziaki dla Krzysia
![]()
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
albo sama przeczytaj i pozazanaczaj mu najważniejsze momenty, zawsze to mniej do czytania
wogóle książka jest fajnie napisana, łatwo się czyta, pewne rzeczy wypunktowane i szybciej to idzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zadomowienie
|
Mój też z reguły nie czyta oprócz Przeglądu Sportowego i gazety z programem tv
![]() A dzięki, dzięki Krzysiowi przekazuję całuski od ciotek ![]() Generalnie był plan aby wstąpić po jakąś zabawkę do sklepu osiedlowego ale uciekałam przed deszczem. Uff zdążyłam ale szkoda,że pogoda znów się popsuła
#1425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też mojemu mężowi kupiam tą książke jak jeszcze byłam w ciąży i też nie przeczytał, ci faceci... ![]() Bandola -od nas(mnie i Szymka) też uściski dla Krzysia ![]() ![]() Wyczytałam na pierwiosnkach,że już nie karmisz piersią - mogę zapytać dlaczego? Ja mam aktualnie kryzys laktacyjny, więc po każdym karmieniu siedze jeszcze 30 min z laktatorem ale cos kiepsko to widzę ![]() Tak więc Tola jak najszybciej idz na zwolenienie i leń się ile wlezie bo potem o to będzie trudno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie Tola, idź na zwolnienie, jestem pewna, że nie będziesz się wcale nudziła
![]() Kto inny się o Ciebie zatroszczy lepiej niż Ty sama? Będziesz miała więcej czasu i więcej spokoju, żeby celebrować normalne codzienne życie, i może mąż też nie będzie na Ciebie działał jak płachta na byka ![]() Chociaż ja właśnie dzisiaj się wkurzyłam na mojego męża też... ![]() Jestem ostatnio zmęczona i przepracowana i oczywiście w końcu złapałam jakiegoś wirusa, żołądkowego na nieszczęście. A mój mąż wracając z pracy zrobił zakupy i kupił gazetę, ogórki i śmietanę, dla siebie na mizerię, piwo... wszystko dla siebie i generalnie nic, co by się nadawało na dietetyczny posiłek - po prostu myślenie mu się wyłącza ostatnio ![]() Dodatkowo mamy za tydzień urlop - 2 tygodnie - nic nie zaplanowane jeszcze, i ja mam dość ciągłego planowania i wymyślania dla nas rozrywek, chcę, żeby wreszcie i on przejął inicjatywę... ale oczywiście nic z tego, nie miał czasu pomyśleć. Szczerze mówiąc wkurza mnie, że jest tak mało zaskakujący, nie stara się w ogóle, a odkąd dużo pracuje, to ma doskonałą wymówkę - nie ma czasu. A swoją droga pracujemy po tyle samo czasu dziennie ![]() No i co ja mam zrobić? Wymienić na lepszy model??? ![]()
#1427 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze przyszły tydzień idę do pracy, potem idę na przymusowy 2 - tygodniowy urlop, potem wracam na 2 tygodnie uporządkować i pozamykać swoje spracy i finito! Idę na zwolnienie. Wreszcie! Taki mam plan. I mam nadzieję, że już nic mi go nie pokrzyżuję. To będzie już 7 miesiąc, tak więc uważam, że i tak siedziałam długo za długo w pracy.
Co do męża Ruda to może nie wymieniaj tak od razu na lepszy model. ![]() ![]()
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w tym rok małżeństwa i ponad 4 lata mieszkania razem więc to na pewno nie będzie druga szansa, a raczej tysiąc osiemset pięćdziesiąta druga, albo coś w tych okolicach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
Ależ ja nie pisałam, że drugą. Oczywiście, że kolejną... niestety. Niezły macie staż. U nas we wrześniu będzie 6 lat, odkąd jesteśmy razem.
#1430 |
Zadomowienie
|
Ja wpadam tylko na chwilę, bo w związku z imieninami mam kupę roboty a mąż w pracy do 18-stej więc wszystko na mojej głowie, Sonia odpiszę Ci potem na pw.
Pozdrawiam wszystkie Anki. Buziaki!
#1431 |
Zakorzenienie
|
i ja życzę wszystkiego najlepszego dzisiejszym solenizantkom
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mnie i tak się wydaje, że mój mąż sporo w domu robi, ale jak już go nie proszę o pomoc to sam z siebie się nie ruszy... albo nie umie sam podjąć decyzji - czy coś trzeba zrobić, pomóc, czy coś trzeba kupić, no generalnie domowo to jest jakiś niedecyzyjny ![]() a wychodzi to wtedy, kiedy jestem chora i nie mogę sama wielu rzeczy zrobić - więc mnie to podwójnie wtedy wkurza... masakra
![]() |
#1433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i ogólnie jestem bardzo zadowolona z niego ![]() Tola to juz siódmy miesiąc??!! O kurczę, ja myślałam że jakoś czwarty czy coś...jak ten czas zapiernicza jednak |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bandola! Jak tam imieninki?
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1436 |
Zadomowienie
|
Oj chyba jesteśmy trochę zawiedzione jesli chodzi o naszych TŻ-tów. Same frustracje. Dziewczyny oni tak mają, to już zostało zapisane w genach wieki temu a teraz się pogłębia
![]() A imieninki zleciały, fajnie było. Oczywiście Krzychu zrobił furorę, bo mama ubrała go w elegancką koszulę. A babcia kołnierzyk wymazała mu szminką. Nie mam zdjęć, bo zapomniałam zrobić, tyle się działo ![]()
#1437 |
Zakorzenienie
|
a no pewnie, że my tak mamy... ale mam jakiś feministyczny nastrój ostatnio, i wkurza mnie, że my do tego całego ich męskiego świata rywalizacji, negocjacji i ciężkiej pracy to się jakoś musimy przystosowywać a oni obiadu nie potrafią ugotować, heheheh
a wszystko przez to, że jak choruję, to w domu nic nie jest tak jak byc powinno ![]() cóż... trzeba sie troche poużalać i przejdzie ![]()
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
Dla zainteresowanych - mój Miki:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post8389930
#1439 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
cudowny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.