Lubelskie Żonki!! - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-24, 19:11   #1411
sija
Zadomowienie

Dot.: Lubelskie Żonki!!

Ufff co za dzień miałam wczoraj Najpierw ekspresem z pracy na jakiś mały obiadek do domku, później pojechaliśmy kupować części do autka (wyniemiamy klocki i tarcze) Trzeba było pojechać do drugiego sklepu z jednej firmy - oczywiście na drugi koniec miasta w godzinach szczytu popołudniowego...później spotkanie ze znajomymi w domku byliśmy po 21 a ja od razu się wyłożyłam i nie miałam siły ruszyc ręką hihihi Jak już S ma wolne w pracy to muszę tą jego obecność wykorzystać na maksa Pola mój mężuś pracuje na słuchawce w banku, tam niestety 24h/dobe

Tola będzie dobrze, nie stresuj się za bardzo.

Dziewczyny, czy Wy też macie serdecznie dość tej pogody?? Ponoć weekend ma być już ładny

sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 19:21   #1412
jodie
Zakorzenienie

ja stanowczo mam dość tej pogody!! chcę słoneczka...
Stary 2008-07-24, 20:12   #1413
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Nie no, bezczelny jest!

Zadzwonił przed chwilą do mnie i mówi, że mam zadzwonić do moich rodziców i powiedzieć, żeby jutro nie przychodzili, bo to przecież moja wina! I jak ja w ogóle mogę mu robić coś takiego?! Przecież on sobie sam nie poradzi z przygotowaniami! Swoją mamę już odwołał. Jestem bardzo ciekawa, co ona na to...

Kretyn!
A niech sobie zamówi catering do jasnej ciasnej.
A taka rada na przyszłość, dała mi ją moja ciotka, fajna kobitka. Jak chcesz, żeby facet coś zrobił to udawaj obłożnie chorą. Mi ten sposób skutkował w ciąży( teraz już nie , mogę zdychać )
Niestety wyniósł z domu rodzinnego, że wiekszość się za niego robiło typu sprzątanie, gotowanie i się przyzwyczaił, że ja to robię. Robiłam mu co jakiś czas akcje, że mnie brzuch boli, kręgosłup i kładłam się i odpoczywałam a on musiał za mnie robić, w sumie dziecko najważniejsze.
Ja akurat miałam, że ciążę w miarę dobrze znosiłam ale do ch... nie jestem robotem, tak więc polecam abys wprowadzała w życie ten plan, skutkuje
Stary 2008-07-25, 08:46   #1414
tola3804
Zakorzenienie

Eh, dziewczyny... Już mi trochę lepiej... Ale ile mnie to wszystko kosztowało nerwów i strasów, to normalnie nie mogę... Oczywiście wczoraj nic się nie wyjaśniło i imieniny zostały odwołane... Spaliśmy oczywiście osobno... Byłam już wściekła na maxa!

A co dzisiaj zrobił? Wstał o 5:30 i wyszedł z domu. Ja oczywiście się obudziłam i ręce mi już totalnie opadły... No, ale po jakimś czasie słyszę, że wraca. Ja codziennie wstaję o 6:30, ale dziś chciałam wstać o 6:00, żeby jeszcze przed pracą załatwić jedną sprawę. Ale on o tym nie wiedział i wymyślił, że pójdzie rano do sklepu i zrobi mi śniadanie - niespodziankę... Oczywiście mu nie wyszło, bo ja wstałam za wcześnie. No i oczywiście znowu się pokłóciliśmy na maxa zamiast sobie cokolwiek wyjaśnić. Ale po jakimś czasie stwierdziłam, że no dobra, starał się, dam mu szansę i powiedziałam, że jak odkręci tą akcję z imieninami i je zrobimy, to dam się przeprosić. No i się pogodziliśmy. Ma zrobić wszystkie zakupy i przygotować parę rzeczy zanim ja wrócę z pracy, tak, żebyśmy się później wyrobili ze wszystkim. Ale przyznam, że było już nieciekawie...
Stary 2008-07-25, 09:01   #1415
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Eh, dziewczyny... Już mi trochę lepiej... Ale ile mnie to wszystko kosztowało nerwów i strasów, to normalnie nie mogę... Oczywiście wczoraj nic się nie wyjaśniło i imieniny zostały odwołane... Spaliśmy oczywiście osobno... Byłam już wściekła na maxa!

A co dzisiaj zrobił? Wstał o 5:30 i wyszedł z domu. Ja oczywiście się obudziłam i ręce mi już totalnie opadły... No, ale po jakimś czasie słyszę, że wraca. Ja codziennie wstaję o 6:30, ale dziś chciałam wstać o 6:00, żeby jeszcze przed pracą załatwić jedną sprawę. Ale on o tym nie wiedział i wymyślił, że pójdzie rano do sklepu i zrobi mi śniadanie - niespodziankę... Oczywiście mu nie wyszło, bo ja wstałam za wcześnie. No i oczywiście znowu się pokłóciliśmy na maxa zamiast sobie cokolwiek wyjaśnić. Ale po jakimś czasie stwierdziłam, że no dobra, starał się, dam mu szansę i powiedziałam, że jak odkręci tą akcję z imieninami i je zrobimy, to dam się przeprosić. No i się pogodziliśmy. Ma zrobić wszystkie zakupy i przygotować parę rzeczy zanim ja wrócę z pracy, tak, żebyśmy się później wyrobili ze wszystkim. Ale przyznam, że było już nieciekawie...
To fajnie, że wszystko w porządku.
Wszystkiego najlepszego wszystkim Krzysiom! Mój dostał buziak na dzień dobry teraz śpi, ale wcześniej to był straszny maruda. Czy wszystkie Krzyśki to takie marudy?
Stary 2008-07-25, 09:17   #1416
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:

Poświęcił się, wstał tak wcześnie. Naprawdę chyba źle się z tym wszystkim czuł. Ale dobrze że wszystko się ułożyło. Czasem sprzeczka jest potrzebna zeby potem bylo lepiej.

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 09:32   #1417
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bandola18 Pokaż wiadomość
To fajnie, że wszystko w porządku.
Wszystkiego najlepszego wszystkim Krzysiom! Mój dostał buziak na dzień dobry teraz śpi, ale wcześniej to był straszny maruda. Czy wszystkie Krzyśki to takie marudy?
Oj chyba tak... Przygotuj się na fochy w przyszłości. Ale ja mam na to sposób (oczywiście jak problem jest błahy). Podchodzę do niego, łapię go za nos i mówię: "o! jakiś bąk siedział Ci na nosie! ale już spadł! " Pomaga!

A co Krzyś dostanie w prezencie od rodziców? Ucałuj go od cioci! Mój dostał ode mnie książkę "I Ty możesz być super tatą"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-25, 13:09   #1418
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Tola skąd ja to wszystko znam
życze dużo cierpliwości
mój też dostał tą książkę
i nie ma zamiaru jej przeczytać
ja przeczytałam i jest tam sporo fajnych rad jak facet powinien traktować żonę - matkę.

Dużo buziaków dla maleńkiego Krzysia
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 13:17   #1419
tola3804
Zakorzenienie

Mój pewnie też nie przeczyta... Dlaczego tak ciężko zmusić ich do czegoś, co naprawdę mogłoby im się przydać?
Stary 2008-07-25, 13:30   #1420
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Spróbuj go namówić, bo tam są naprawde mądre rzeczy, szczególnie teraz jak jeszcze jesteś w ciąży, ja mojemu kupiłam jak już Gosia była na świecie.

moj to dla zasady nie czyta bo nie lubi
nie lubi tez Doroty Zawadzkiej

tak się czasami zastanawiam czy on sam siebie lubi?
Stary 2008-07-25, 13:35   #1421
tola3804
Zakorzenienie

No mój właśnie też nie lubi czytać.

Ostatnie zdanie rozbawiło mnie strasznie!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-25, 13:37   #1422
jodie
Zakorzenienie

Buziaki dla Krzysia
Stary 2008-07-25, 13:37   #1423
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

albo sama przeczytaj i pozazanaczaj mu najważniejsze momenty, zawsze to mniej do czytania

wogóle książka jest fajnie napisana, łatwo się czyta, pewne rzeczy wypunktowane i szybciej to idzie a jak mu wybierzesz co najważniesze to może jakos sprawnie pojdzie
Stary 2008-07-25, 16:02   #1424
bandola18
Zadomowienie

Mój też z reguły nie czyta oprócz Przeglądu Sportowego i gazety z programem tv , też chciałam mu kupić tę książkę bodajże na gwiazdkę ale by leżała na półce i się kurzyła.
A dzięki, dzięki Krzysiowi przekazuję całuski od ciotek a że ja go całuje milion razy na dzień to następnych parę nie zrobi mu różnicy.
Generalnie był plan aby wstąpić po jakąś zabawkę do sklepu osiedlowego ale uciekałam przed deszczem. Uff zdążyłam ale szkoda,że pogoda znów się popsuła
Stary 2008-07-25, 17:46   #1425
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
Tola skąd ja to wszystko znam
życze dużo cierpliwości
mój też dostał tą książkę
i nie ma zamiaru jej przeczytać
ja przeczytałam i jest tam sporo fajnych rad jak facet powinien traktować żonę - matkę.

Dużo buziaków dla maleńkiego Krzysia

Ja też mojemu mężowi kupiam tą książke jak jeszcze byłam w ciąży i też nie przeczytał, ci faceci...

Bandola -od nas(mnie i Szymka) też uściski dla Krzysia
Wyczytałam na pierwiosnkach,że już nie karmisz piersią - mogę zapytać dlaczego? Ja mam aktualnie kryzys laktacyjny, więc po każdym karmieniu siedze jeszcze 30 min z laktatorem ale cos kiepsko to widzę Tym bardziej że nie zawsze mały daje mi odciągac bo marudzi a cały dzień jestem z nim sama. Mój mąż coś ostatnio zapracowany wraca po 20 a wczoraj o 2 w nocy.
Tak więc Tola jak najszybciej idz na zwolenienie i leń się ile wlezie bo potem o to będzie trudno
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 19:25   #1426
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Dokładnie Tola, idź na zwolnienie, jestem pewna, że nie będziesz się wcale nudziła
Kto inny się o Ciebie zatroszczy lepiej niż Ty sama? Będziesz miała więcej czasu i więcej spokoju, żeby celebrować normalne codzienne życie, i może mąż też nie będzie na Ciebie działał jak płachta na byka
Chociaż ja właśnie dzisiaj się wkurzyłam na mojego męża też...
Jestem ostatnio zmęczona i przepracowana i oczywiście w końcu złapałam jakiegoś wirusa, żołądkowego na nieszczęście. A mój mąż wracając z pracy zrobił zakupy i kupił gazetę, ogórki i śmietanę, dla siebie na mizerię, piwo... wszystko dla siebie i generalnie nic, co by się nadawało na dietetyczny posiłek - po prostu myślenie mu się wyłącza ostatnio
Dodatkowo mamy za tydzień urlop - 2 tygodnie - nic nie zaplanowane jeszcze, i ja mam dość ciągłego planowania i wymyślania dla nas rozrywek, chcę, żeby wreszcie i on przejął inicjatywę... ale oczywiście nic z tego, nie miał czasu pomyśleć.
Szczerze mówiąc wkurza mnie, że jest tak mało zaskakujący, nie stara się w ogóle, a odkąd dużo pracuje, to ma doskonałą wymówkę - nie ma czasu. A swoją droga pracujemy po tyle samo czasu dziennie
No i co ja mam zrobić? Wymienić na lepszy model???

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 19:46   #1427
tola3804
Zakorzenienie

Jeszcze przyszły tydzień idę do pracy, potem idę na przymusowy 2 - tygodniowy urlop, potem wracam na 2 tygodnie uporządkować i pozamykać swoje spracy i finito! Idę na zwolnienie. Wreszcie! Taki mam plan. I mam nadzieję, że już nic mi go nie pokrzyżuję. To będzie już 7 miesiąc, tak więc uważam, że i tak siedziałam długo za długo w pracy.

Co do męża Ruda to może nie wymieniaj tak od razu na lepszy model. Daj szansę chłopakowi. Mój chodzi od dzisiaj jak w zegarku i jest taki kochaniutki, że szok!
Stary 2008-07-25, 21:11   #1428
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:

Co do męża Ruda to może nie wymieniaj tak od razu na lepszy model. Daj szansę chłopakowi. Mój chodzi od dzisiaj jak w zegarku i jest taki kochaniutki, że szok!
weź pod uwagę moja droga, że mój związek trwa już 12 lat
w tym rok małżeństwa i ponad 4 lata mieszkania razem
więc to na pewno nie będzie druga szansa, a raczej tysiąc osiemset pięćdziesiąta druga, albo coś w tych okolicach

Stary 2008-07-26, 07:01   #1429
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
weź pod uwagę moja droga, że mój związek trwa już 12 lat
w tym rok małżeństwa i ponad 4 lata mieszkania razem
więc to na pewno nie będzie druga szansa, a raczej tysiąc osiemset pięćdziesiąta druga, albo coś w tych okolicach
Ależ ja nie pisałam, że drugą. Oczywiście, że kolejną... niestety. Niezły macie staż. U nas we wrześniu będzie 6 lat, odkąd jesteśmy razem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-26, 09:47   #1430
bandola18
Zadomowienie

Ja wpadam tylko na chwilę, bo w związku z imieninami mam kupę roboty a mąż w pracy do 18-stej więc wszystko na mojej głowie, Sonia odpiszę Ci potem na pw.
Pozdrawiam wszystkie Anki. Buziaki!
Stary 2008-07-26, 10:59   #1431
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

i ja życzę wszystkiego najlepszego dzisiejszym solenizantkom
Stary 2008-07-26, 15:42   #1432
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez bandola18 Pokaż wiadomość
Ja wpadam tylko na chwilę, bo w związku z imieninami mam kupę roboty a mąż w pracy do 18-stej więc wszystko na mojej głowie, Sonia odpiszę Ci potem na pw.
Pozdrawiam wszystkie Anki. Buziaki!
no widzicie same, smutny standard... wszystko na naszych głowach
a mnie i tak się wydaje, że mój mąż sporo w domu robi, ale jak już go nie proszę o pomoc to sam z siebie się nie ruszy... albo nie umie sam podjąć decyzji - czy coś trzeba zrobić, pomóc, czy coś trzeba kupić, no generalnie domowo to jest jakiś niedecyzyjny
a wychodzi to wtedy, kiedy jestem chora i nie mogę sama wielu rzeczy zrobić - więc mnie to podwójnie wtedy wkurza... masakra

Stary 2008-07-27, 09:53   #1433
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
no widzicie same, smutny standard... wszystko na naszych głowach
a mnie i tak się wydaje, że mój mąż sporo w domu robi, ale jak już go nie proszę o pomoc to sam z siebie się nie ruszy... albo nie umie sam podjąć decyzji - czy coś trzeba zrobić, pomóc, czy coś trzeba kupić, no generalnie domowo to jest jakiś niedecyzyjny
a wychodzi to wtedy, kiedy jestem chora i nie mogę sama wielu rzeczy zrobić - więc mnie to podwójnie wtedy wkurza... masakra
a ja się cieszę jak mój nie podejmuje ważnych decyzji beze mnie, że liczy sie z moim zdaniem itd... A gdy chcę żeby był bardziej zdecydowany i np po męsku mnie gdzieś zabrał czy coś to mu o tym mówię i działa
no i ogólnie jestem bardzo zadowolona z niego

Tola to juz siódmy miesiąc??!! O kurczę, ja myślałam że jakoś czwarty czy coś...jak ten czas zapiernicza jednak
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-28, 08:57   #1434
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
a ja się cieszę jak mój nie podejmuje ważnych decyzji beze mnie, że liczy sie z moim zdaniem itd... A gdy chcę żeby był bardziej zdecydowany i np po męsku mnie gdzieś zabrał czy coś to mu o tym mówię i działa

Tola to juz siódmy miesiąc??!! O kurczę, ja myślałam że jakoś czwarty czy coś...jak ten czas zapiernicza jednak
Na razie jest 5-ty (końcówka w zasadzie), a 7-my będzie jak pójdę na zwolnienie, czyli początek września.

Bandola! Jak tam imieninki?
Stary 2008-07-28, 18:52   #1435
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

nie, no pewnie - ważne decyzje trzeba konsultować, ale żeby samemu nie umieć ocenić, czego brakuje w lodówce???

Stary 2008-07-28, 20:23   #1436
bandola18
Zadomowienie

Oj chyba jesteśmy trochę zawiedzione jesli chodzi o naszych TŻ-tów. Same frustracje. Dziewczyny oni tak mają, to już zostało zapisane w genach wieki temu a teraz się pogłębia
A imieninki zleciały, fajnie było. Oczywiście Krzychu zrobił furorę, bo mama ubrała go w elegancką koszulę. A babcia kołnierzyk wymazała mu szminką. Nie mam zdjęć, bo zapomniałam zrobić, tyle się działo
Stary 2008-07-28, 20:48   #1437
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

a no pewnie, że my tak mamy... ale mam jakiś feministyczny nastrój ostatnio, i wkurza mnie, że my do tego całego ich męskiego świata rywalizacji, negocjacji i ciężkiej pracy to się jakoś musimy przystosowywać a oni obiadu nie potrafią ugotować, heheheh
a wszystko przez to, że jak choruję, to w domu nic nie jest tak jak byc powinno
cóż... trzeba sie troche poużalać i przejdzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-29, 08:22   #1438
tola3804
Zakorzenienie

Dla zainteresowanych - mój Miki:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post8389930
Stary 2008-07-29, 08:27   #1439
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:

cudowny
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 10:01   #1440
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
o rany ale fajniutko wygląda
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości