|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
dieta....
|
|
|
|
#1412 |
|
Przyczajenie
|
...przyczyną może być także łojotok
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałaś wyniki? też niedawno robiłam na poziom żelaza i wyszło mi malutko bo 61 a norma to od 60-180 więc u mnie może być to niedobór żelaza.
|
|
|
|
#1414 |
|
BAN stały
|
u mnie przyczyna jest ED i to ze sie glodzilam wiele wiele dni -juz dawno,przytylam z efektem jojo czyli jakies 11 kilo a one wciaz wypadaja
. Teraz sie odchudzam ale zdrowo,staram sie wyjsc z ed,jem owoce,jogurty itp a one wciaz wylatuja..Niedawno dostalam inneova na wypadanie wlosow,takie zielone tablety.Musze przyznac ze po miesiecznej kuracji wypadaja O POLOWE MNIEJ (chociaz wciaz duzo ale wazne ze mniej).Niestety jest dosc drogi wiec teraz rozgladam sie za czym innym slyszalam ze silica pomaga
|
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
a ten inneov brala moja siostra..musze sie podpytac czy jej pomogło
|
|
|
|
#1416 |
|
Przyczajenie
|
Problem :<<
Hmmm...ostanio rozjaśniłam sobie włosy....no i mam...problem.
Ok.3tyg. po rozjaśnieniu zauważylam że wlosy mi strasznie wypadają. Zmiejszyły swoją objętość o 2x. :// Niewiem co z tym zrobic :/ Biore tabletki ze skrzypu polnego i używam maseczki pilomax. ;/ Minął miesiąc a niezauważyłam zmiany....mam juz troche odrosty to się zastanawiam czy niepoczekać do końca wakacji i ściąć rozjaśnione...może wtedy bedzie w miare normlane? :/ prosze o rady |
|
|
|
#1417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także ja już nie wiem od czego one ciągle tak lecą. Teraz będę używać Merz Special i Alpicort E druga butelka, pierwsza nic nie pomogła.
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
ahhh najgorsze jest to ze niewiadomo od czego, człowiek az chce zeby cos wyszlo nie wporzadku, zeby mozna dolegliwosc pokonac
gdy bylam na wakacjach nad morzem w jednej aptece byly ampulki od wypadania podzielone dla kobiet i mezczyzn o zróznicowanym natezeniu dzialania np 200 lub 300 i koszt niestety 200 zł ciekawe czy to by pomogło
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm hormony.. a jak to można sprawdzić?;> znaczy się do jakiego lekarza mogę iść?
No u mnie dieta.. w sumie może być... gdyż nie jem produktów mlecznych.. no ale jak biore witaminy to to i tak nic nie daje
|
|
#1420 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Problem :<<
Cytat:
|
|
|
|
|
#1421 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Rozeznanie
|
hmm.....wiele osób traci włosy po rozjaśnianiu jak wyczytałam w postach ..... a ja nosiłam rozjaśniane włosy latami i właściwie nic szczególnego się z nimi nie działo a dopiero od niedawna jak przefarbowałam włosy na całkiem ciemne zdecydowanie się osłabiły i zaczęły strasznie wypadać :-( znalazłam tu wiele fajnych porad więc biorę się do roboty i ostrej walki z wypadaniem ...może to ta farba mi nie posłużyła sama nie wiem ....odczekam trochę zregeneruję włoski i wrócę do rozjaśnionych
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
tylko zeby ponowne rozjasnianie nie spowodowalo wiekszego wypadania..
|
|
|
|
#1424 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry Wizazanki.
Trzy miesiace temu pisalam pierwszy raz na forum. Dzisiaj juz mam za soba te wlasnie trzy dlugie miesiace kuracji Rogaine dla kobiet i moge powiedziec, ze mi pomogl. Wlosy wypadaly w tragicznych ilosciach. Teraz zdarzy sie jeden, moze dwa wlosy przy myciu. Wiem, ze to specyficzny srodek, bo ponoc go trzeba uzywac juz stale. Ale cos mi sie wydaje, ze chyba kazdego trzeba, skoro jednak ma sie sklonnosci do zrzucania siersci . Pozdrawiam serdecznie i niech wlos bedzie z Wami.P.S. Nadal zaywam regilarnie Silice. Jeste doskonala na cere i paznokcie, ale czy na wlosy. Trudno mi powiedziec. |
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
A co to za środek? To coś hormonnalnego? Możesz napisac coś więcej na jego temat?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
własnie..pierwszy raz słysze ta nazwe
|
|
|
|
#1427 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mysle jednak, ze zawsze mozna zrobic przerwe a w miedzyczasie uzywac np nafty, czy jakis innych wcierek a pozniej powrocic do tego samego. Jesli mam wybierac lysa glowe lub wlosy, zdecydowanie wole wlosy. I jeszcze jedno. Z tego co widzialam, w aptekach u nas w kraju tego nie dostaniecie, na allegro cenia sie bardzo drogo. Jesli ktos z Was potrzebuje pomocy w zakupie, to chetnie pomoge i wysle. W USA kosztuje kuracja trzymiesieczna 49.99$. Ja przynajmniej tyle zaplacilam. Poniewaz tu jest bardzo duzy odsetek lysiejacych kobiet, jest kladziony ogromny nacisk na tego typu pomoc. Polecam strone, mozna przejzec http://www.scalpmed.com/ i http://www.rogaine.com/, sa w jezyku angielskim, ale warto poczytac nawet ze slownikiem w reku. NIECH WLOS BEDZIE Z WAMI ![]() I jeszcze jedno. Ulotki informacyjne zalecaja wiele srodkow ostroznosci. Mnie sie nie przytrafilo, zadne z tych objawow jakie tam wymieniono. Jestem alergikiem, wiec mysle, ze sa dosc mocno przesadzone ale poczytacie strony i wszystkiego sie dowiecie. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1430 |
|
|
Rogaine to właściwie to samo co Loxon - ta sama substancja aktywna.
Niestety po odstawieniu podobno łysienie wraca, zatem przerwa nie wchodzi w grę Koszty porównywalne - na Allegro 240 zł za półroczną kurację, zatem po doliczeniu przesyłki z USA wychodzi na to samo. |
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Ja coś podobnego czytałam na temat Alpicortu E - że po odstawieniu włosy znowu zaczynają wypadać - więc chociaż przepisała mi go dermatolożka zdecydowałam się nie kupować
|
|
|
|
#1432 |
|
|
Alpicort E jest medykamentem opartym na syntetycznym hormonie: benzoesanie estradiolu oraz na Prednizolonie, który jest syntetycznym glikokortykosteroidem o działaniu przeciwzapalnym, immumnosupresyjnym i przeciwalergicznym.
Glikokortykosteroid ---> Kortykosterydy, glikokortykoidy, glikokortykosterydy, glikokortykosteroidy to hormony kory nadnerczy, które regulują przemiany białek, węglowodanów i tłuszczów: Zalicza się do nich: kortyzol, kortykosteron, kortyzon. To także grupa leków o działaniu przeciwzapalnym, przeciwalergicznym i immunosupresyjnym, mają silny wpływ na gospodarkę węglowodanową, białkową, lipidową, wodno-elektrolitową organizmu. Kilka informacji: SKŁAD LEKU 100 ml roztworu zawiera substancje aktywne: benzoesan estradiolu 0,005 g prednizolon 0,2 g kwas salicylowy 0,4 g Substancje pomocnicze: izopropanol, glikol propylenowy, arginina, woda oczyszczona. Alpicort E - Miejscowe podanie estardiolu hamuje zaburzenia ukrwienia i usprawnia upośledzony metabolizm wynikający z jego niedoboru, a take wykazuje działanie antyandrogenowe, co wpływa pozytywnie na kondycję mieszków włosowych. Prednizolon hamuje procesy alergiczne i zapalne, a kwas salicylowy oprócz działania przeciwzapalnego złuszcza martwy naskórek. Lek ten wykazuje skuteczność równie w łysieniu nieandrogenowym, wynikającym z zaburzonego ukrwienia i stanu zapalnego. Nie wolno go stosować na skórę zakaoną drobnoustrojami (trądzik, grzybica, gruźlica skóry) gdy prowadzi to do rozwoju zakaenia. Powinno się take unikać przewlekłego stosowania wysokich dawek preparatu Preparat do stosowania zewnętrznego o miejscowym działaniu antyandrogenowym i przeciwzapalnym. Stanowi połączenie estrogenu, syntetycznego glikokortykosteroidu i kwasu salicylowego. Prednizolon, glikokortykosteroid o słabym działaniu miejscowym, wywiera działanie przeciwzapalne, przeciwalergiczne i przeciwświądowe. Benzoesan estradiolu hamuje enzym 5-alfa reduktazę, odpowiedzialny za syntezę biologicznie czynnego dihydrotestosteronu oraz łączy się z receptorami androgenowymi w mieszku włosowym. Preparat pobudza odrost włosów i usuwa objawy stanu zapalnego w obrębie mieszków włosowych. Zawarty w preparacie kwas salicylowy działa keratolitycznie. Dawkowanie: Raz dziennie (najlepiej na noc) nanosi się płyn przy pomocy aplikatora na chorobowo zmienione powierzchnie skóry głowy, a następnie masuje skórę głowy przez 2-3 min. Zabiegi te powtarza się do czasu aż włosy przestaną wypadać, po czym preparat stosuje się zapobiegawczo 2-3 razy w tygodniu. Tyle z sieci. Może w jakiś sposób pomoże Ci w podjęciu decyzji. |
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Szukałam już trochę w sieci Najbardziej boję się tego, ze jak odstawię to wrócę do stanu wyjściowego, a preparat jak dla mnie niestety nie jest tani i nie chcę wyrzucić pieniędzy w błoto A z drugiej strony - zawiera hormony i sterydy, więc nie można go brać przez długi czas bo na pewno nie jest obojętny dla organizmu ![]() Poza tym waham się z jeszcze jednego powodu - jak można przepisać taki lek bez wczesniejszych badań Tym bardziej, że nie powiedziała mi wprost, ze to łysienie androgenowe.I większość wizażanek (jeśli nie wszystkie), które stosowały Alpicort E, pisało, że owszem zahamowal wypadanie ale po odstawieniu włosy znow zaczęły wypadać, może nawet więcej niż wcześniej... Wiem, ze w kółko piszę to samo ale nie daje mi spokoju
|
|
|
|
#1434 |
|
Przyczajenie
|
oj i ja mam ten problem z włosami
z tym że w moim przypadku to można powiedziec, że sama jestem sobie winna, bo wszystko zaczeło sie od farbowania. Połozyłam na włosy casting, a ze szybko mi sie kolor zmył, wiec połozyłam jeszcze raz (tak po ok tygodniu) Włosy nie dosc ze za bardzo teraz złapały kolor - sa czarne od tygodnia (a miały byc braz) to jeszcze zaczeły wypadac garsciami-dosłownie. A to przy moich cienkich i raczej rzadkich włosach jest okropne. Z tyłu robią mi sie coraz wieksze przeswity a przedziałek na środku głowy jest szeroki jak autostrada zaczełam stosowac ziołowa płukanke, do tego skrzyp+pokrzywa w tabletkach no i pokrzywa w herbatkach. Po waxie włosy mi tez wypadaja wiec odstawiam.Do tej pory na problem wypadajacych włosów pomagała mi zwykla skrzypowita. A teraz nie wiem ale jestem tym bardzo przerazona. Mam nadzieje ze kolor szybko sie zmyje i włosy przestana wypadac- przynajmniej w tak duzych iloścach jak dotychczas eeh |
|
|
|
#1435 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz co wanilko to ja mam tak samo jak ty ... też użyłam castingu do ufarbowania włosów na ciemno i włosy zaczęły mi lecieć na potęgę do tego po pierwszym myciu zrobiły się matowe i wyglądały jakby były chore :-( zaczęłam działać i znalazłam w sklepie Pantene proV Restoratives do stosowania na noc oraz odżywkę Gęste i mocne w kremie kupiłam też mgiełkę Radical ze skrzypem polnym i zieloną herbatą i powiem że włosy odżyły są błyszczące i przestały lecieć w takich ilościach
|
|
|
|
#1436 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() 3 miesiące temu również miałam problem z nadmiernie wypadającymi włosami, wychodziły mi dosłownie garściami raz z ciekawości policzyłam te włoski i jednorazowo wyszło mi ok 80 włosów a dziennie miałam 2-3 takie 'wypady' po prostu łapałam za włosy i wyciągałam ogromne ilości moich pięknych, niegdyś gęstych włosów...Myślałam, ze wina leży po stronie zbyt częstego farbowania ale włosy wychodziły wraz z cebulkami zaczem na chłopski rozum chciałam o nie zadbać od wewnątrz ![]() Na początku całęgo ''wypadania'' byłam załamana, też już myślałam o tym, aby iść do lekarza, zdabać poziom hormonów, zmienić diete no wszystko co chyba było możliwe ale leniwiec do lekarza za daleko, zmienić dietę nie bardzo bo bym musiała się pilnować itd cała ja.Poszłam do apteki, zakupiłam skrzyp polny i komplet witamin( wyniosło mnie to ok 40 zł łącznie, 100 tabletek skrzypu i 60 tabletek kompletu witamin) po ok. 2 tygodniach regularnego stosowania zauważyłam mała różnice w ilości wypadających włosów, po 4 było już lepiej, natomiast po 6 tygodniach włosy wychodziły mi pojedyńczo się rozpisałam
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba bede musiała na wesele pomalowac wlosy bo mam swoje odrosty rude na srodku i czarne na koncach...a mialam zapuszczac do swoich, ale gdzie w takich do ludzi
|
|
|
|
#1438 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedyś miałam problem z mocno wypadającymi włosami, ale w 3 m-ce poradziłam sobie z problemem dzięki Inneov + Merz Spezial.
Potem przez pół roku był spokój, a teraz znowu wypadają i jest masakra. Ponownie sięgnęłam po Inneov i biorę już 2 m-ce i jest coraz gorzej . Jednak ciekawi mnie co może być przyczyną... Niedawno przestałam brać tabletki antykoncepcyjne - podczas ich stosowania miałam włosy super, przestały mi się przetłuszczać i zawsze były lśniące... A teraz? Znowu się przetłuszczają, są ciężkie, ciężko się rozczesują (mimo Gliss Kura ) no i masakrycznie wypadają...Czy któraś się spotkała, że przyczyną może być zaprzestanie brania tabletek antykoncepcyjnych? Najgorsze jest to, że kocham moje długie włosy i pewnie będę musiała je obciąć
|
#1439 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
to mam nadzieje ze unikniesz ściecia![]()
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie chciałabym zainwestować w Skrzypovite, Capivit czy coś w tym stylu, tylko że biorę już Nutrof Total który też jest taką "bombą" dobroczynnych składników że tak powiem. Czy mogę brać i ten Nutrof i Skrzypovite? A jak tak to czy nie wpłynie to np. na skuteczność tabletek anty? W końcu to byłoby dwukrotne powiększenie zalecanej dziennej dawki wit. C - 120 mg...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

(chociaz wciaz duzo ale wazne ze mniej).Niestety jest dosc drogi wiec teraz rozgladam sie za czym innym
slyszalam ze silica pomaga

ciekawe czy to by pomogło

raz z ciekawości policzyłam te włoski i jednorazowo wyszło mi ok 80 włosów a dziennie miałam 2-3 takie 'wypady'