![]() |
#1411 |
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Wtajemniczenie
|
W końcu dostałam receptę, jutro najprawdopodobniej kupię, oczywiście ceny z kosmosu, ale warto, jak widać...
Dostałam dwie tabletki raz dziennie, ale nie wiem, ile to jest gr substancji w tabletce O.o bo receptę matka wzięła
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czytałam ,że trądzik wraca ok 40% i te statystki wydaja sie bardziej prawdopodobne. Nie ma co się oszukiwać bardzo wielu osobom niestety problem wraca często po 2-3latach ale wraca.
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Jeśli nie masz dużego problemu z tradzikiem i nie próbowałeś innych terapii np tetracykliną, to oczywiście sens kuracji izotekiem warto wziąć pod rozwagę. Dla mnie np to już chyba ostatnia deska ratunku, dlatego się zdecydowałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Dołączam do Waszego grona ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() W zeszłym roku w październiku zaczęłam kurację izotekiem od dawki 20mg dziennie. w pierwszym miesiącu wiadomo było tragicznie, mocny wysyp i zero poprawy. Kiedy poszłam na wizytę kontrolną moja dermatolog stwierdziła, że zmniejszymy dawkę do 10mg (nie było ŻADNYCH skutków ubocznych oprócz lekko suchych ust!!). Pierwsze 2 tygodnie po zmniejszeniu dawki to był jeden wielki koszmar. Nadal ogromny wysyp i pryszcze, które już powyskakiwały wcale się nie goiły. W końcu dermatolog zgodziła się zwiększyć dawkę do 20mg. (zmniejszyła ją ponieważ twierdziła, że lepiej to robić powoli, żeby nie odczuwać zbyt środków ubocznych). Moja kuracja u tej pani trwała tylko 5 miesięcy (cały czas dawka 20mg). W lutym powiedziała, że nie muszę już tego brać, ponieważ buźka jest ładna. No cóż... Była ładna tylko jakoś do maja i wtedy znowu zaczął się koszmar. Moje pytanie brzmi: czy mogę ponownie zacząć brać izotek teraz na jesień? |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do wyleczonych osób, mnie derma powiedziała, że ok 70% ludzi zostaje wyleczonych. Mówiła, że tamte statystyki są już nieaktualne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj robiłam wyniki związane z cholesterolem i glicerydami i jak na moje oko wszystko w normie tj nic nie jest podwyższone na szczęście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Raczkowanie
|
Rzekomo po miesiącu już leku nie ma w organizmie, więc pewnie tak, ale to trzeba z lekarzem pogadać. Najlepiej tym razem z kompetentnym
![]() Ja póki co szczęśliwa, 17.08 wzięłam ostatnią dawkę, już mi usta nie schną ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
A moja cera jest wyniszczona, taka szara i rozowa jednocześnie :-( przebarwienia bledna, ale liczylam ze po zluszczeniu naskórka bedzie lepiej wygladac. :-( ale juz wole miec taka, niz cala w pryszczach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
BAN stały
|
tez robilam niedawno drugi raz wyniki i co prawda aspat mialam podwyższony o 5% w stosunku do normy, ale podwyższony dwukrotnie porównując z poprzednimi wynikami. czy tak jest ok? lekarz patrzyl tylko na to czy nie przewyzszaja normy
moja skora tez byla rozowa, momentami czerwona ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Raczkowanie
|
Izotek - koniec kuracji
Witam!
Dnia 2 września zakończę kurację lekiem od trądziku Izotekiem. Zaczęłam 3 listopada 2013 i miałam cały czas dawkę 10 mg. Pani dermatolog kazała mi smarować kremami na zaczerwienienia i zrobić peeling na skórę. Chciałam się dowiedzieć ile czasu jeszcze będzie ten lek w moim organizmie i jaki zabieg wykonać na skórę? Pozdrawiam
#1426 |
Raczkowanie
|
Dot.: Izotek - koniec kuracji
Wg ulotki lek w ciągu miesiąca jest usuwany z organizmu.
Co do zabiegów, najlepiej poradzić się profesjonalisty, bo wszystko zależy od stanu skóry (mi lekarz z zabiegami polecił poczekać ze 2-3miesiące). Nie za mała dawka? Całkowita dawka musi być nie mniejsza niż 120mg/kg masy ciała. Przy 10mg nawet gdybyś przyjmowała rok, musiałabyś ważyć 30kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Raczkowanie
|
![]()
co zrobic jezeli wlosy wylatuja mi garsciami (biore witaminy rozne ,szampony,odzywki ) nic nie pomaga,a mam zamiar wziac kuracje izotekiem ..co zrobic aby wlosy jeszcze bardziej nie zaczely wypadac ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co zrobic zeby wlosy nie wylecialy przy izoteku ?
hej, zmagam się z tym samym problemem tyle że u mnie problem zaczął się kiedy zaczęłam stosować Izotek. Założyłam tu niedawno wątek na ten temat, otrzymałam wiele fajnych rad od Dziewczyn, także możesz tam zajrzeć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1431 |
Raczkowanie
|
No nie wiem, dalej mi to nie pasuje
![]() W wątku o Izoteku wypowiadała się jakaś dzewczyna, której lekarka po prostu zakończyła kurację szybciej, "bo buzia już ładna", więc z tymi lekarzami nigdy do końca nie wiadomo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Raczkowanie
|
ja skonczylam kuracje juz jakis czas temu, na poczatku bylo ok, ale po miesiacu wszystko wrocilo... i nie wiem co mam teraz robic, czy dac juz spokoj, bo jestem wymeczona pa tych kilku miesiacach, czy za jakis czas sprobowac znowu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Rozeznanie
|
Jaka dawke przyjelas i w jakmczasie?
#1435 |
BAN stały
|
kate_jk
prosze nie strasz! jak dlugo trwala twoja kuracja? |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Rozeznanie
|
Czasami terapie trzeba powtorzyc ale proponuje z dermatologiem to ustalic...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Przyczajenie
|
Ja biore Aknenormin dopiero od jakiegos tygodnia i zauwazylam sciagniecie i przesuszenie ust.
W KWC wynalazlam ten produkt: Uriage Bariederm i zamierzam go poszukac w aptekach, ale zastanawiam sie czy jest jakas alternatywa w razie gdybym go nie dostala. Mozecie cos polecic? Do tego podraznienie oczu. Nie spodziewalam sie, ze skutki uboczne uderza tak szybko, a to dopiero poczatek :P |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Od razu zaopatrz się w dobre nawilżacze do twarzy i ciała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
Ja też stosuję carmex w słoiczku i spisuje się bardzo dobrze także polecam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Raczkowanie
|
Ja stosowałam Carmex w sztyfcie, te w tubkach faktycznie jakoś gorzej działają. No i najbardziej pomaga ten zwykły, mimo że jak dla mnie zapach straszny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.