Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-05, 16:01   #1411
asiullka103
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

Współżyłam w połowie sierpnia. Postinoru nigdy nie brałam więc nie miałam żadnych dziwnych plamień. Przed chwilą zrobiłam test, wyszedł negatywny. Zastanawia mnie jednak, że krwawienie jest skąpe. Poczekam do jutra, jeśli nie pojawi się normalny okres to zawitam w przyszłym tygodniu do lekarza
asiullka103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 16:01   #1412
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PSYCHOLOSHKA Pokaż wiadomość
a wiecie jak dlugo sie w ogole czeka na wynik takiego badania i czy na wynikach pisze ze ciaza czy nie? bo ide we wtorek na badanie i to trzeba tez na czczo i w ogole?

dzieki za odp
Dużo informacji : http://www.ginekologia.med.pl/forum/...pic.php?t=4720
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 16:07   #1413
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eska1 Pokaż wiadomość
a jak sa dla mnie za slabe tzn ze daja mi mniejsza ochrone?
nie, ochrona jest zachowana
to ze sa za slabe swiadczy tylko o tym ze nie trzymaja ci cyklu i moga wystepowac plamienia w trakcie opakowania

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 16:14   #1414
eska1
Raczkowanie

dzieki za pomoc
eska1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 16:47   #1415
PSYCHOLOSHKA
Przyczajenie

Wiecie co dziewczny... zastanawiam sie nad tym ze jak to te testy robia? tzn chodzi mi o to ze jesli wyjda dwie kreseczki to raczej nie ma pomylki i jest pewniak,ale jak wyjdzie ze nie jest sie w ciazy to wtedy ta skutecznosc jest te 99%? bo wszedzie pisza ze albo ciaza albo choroba a jak jedna kreska to ze moze ciaza ale moze i nie, wiec dziwne to troche jak dla mnie.

Z drugiej strony jesli sie nie ma hormonu w organizmie to dziwne zeby go test wykryl ze jest.

Przytrafilo sie kiedys ktorejs z Was ze test pokazal dwie kreski a nie bylo sie w ciazy? ( robilam PRE-TEST)

Test wykonany po 7 dniu rano wydaje sie wiarygodny zwlaszcza ze wszedzie pisza ze sa czule i wykrywaja 6-cio dniowa ciąże

Zrobie dzis jeszcze jeden tes i jak pokaze dwie kreski to chyba juz o pomylce nie ma mowy(bede bobo-test robila)...jak sadzicie?
PSYCHOLOSHKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 16:57   #1416
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co dziewczny... zastanawiam sie nad tym ze jak to te testy robia? tzn chodzi mi o to ze jesli wyjda dwie kreseczki to raczej nie ma pomylki i jest pewniak,ale jak wyjdzie ze nie jest sie w ciazy to wtedy ta skutecznosc jest te 99%? bo wszedzie pisza ze albo ciaza albo choroba a jak jedna kreska to ze moze ciaza ale moze i nie, wiec dziwne to troche jak dla mnie.

Z drugiej strony jesli sie nie ma hormonu w organizmie to dziwne zeby go test wykryl ze jest.

Przytrafilo sie kiedys ktorejs z Was ze test pokazal dwie kreski a nie bylo sie w ciazy? ( robilam PRE-TEST)

Test wykonany po 7 dniu rano wydaje sie wiarygodny zwlaszcza ze wszedzie pisza ze sa czule i wykrywaja 6-cio dniowa ciąże

Zrobie dzis jeszcze jeden tes i jak pokaze dwie kreski to chyba juz o pomylce nie ma mowy(bede bobo-test robila)...jak sadzicie?
Test najbardziej wiarygodny jest po 14 dniach od stosunku
Stary 2008-09-05, 17:19   #1417
AasienkaA
Przyczajenie

Cytat:

Tak, mi wyszly na tescie ciazowym dwie kreski, chociaz wcale w ciazy nie bylam. Bylo to niecaly rok temu. Spoznial mi sie okres kilka dni i postanowilam zrobic test. Wszystko zrobilam tak, jak bylo napisane w ulotce: zrobilam test rano, zaraz po przebudzeniu, z porannego moczu. Pomimo tego, ze postanowilam zrobic ten test, bylam bardziej przekonana, ze w ciazy nie jestem, bo zawsze, kiedy kochalam sie z tż, zabezpieczalismy sie. A tu patrze na test, a tam dwie kreski!To, co ja wtedy przezylam, nie da sie opisac.Przygladalam sie temu testowi chyba z godzine, i tam naprawde byly dwie kreski: jedna byla bardzo widoczna, a druga slabo widoczna, ale jednak byla. Pokazalam ten test swojemu tż i on tez widzial tam dwie kreski. Oczywiscie zaraz po tym pojechalam umowic sie na wizyte do ginekologa i po jeszcze dwa testy, zeby zobaczyc, czy na nich tez pojawia sie dwie kreski. I na tych pozostalych dwoch juz drugiej kreski nie bylo widac, ale nic mi to nie dalo ani mnie nie uspokoilo, poniewaz robilam te testy juz nie z porannego moczu, dlatego mogla nie wyjsc druga kreska. Dopiero wizyta u ginekologa mnie troche uspokoila. Powiedzial, ze w ciazy nie jestem. Spokojna dopiero bylam wtedy, gdy dostalam okres. A na tescie naprawde pojawila sie ta druga kreska. Ehhh, co ja wtedy przeszlam z moim tż...
AasienkaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 19:13   #1418
martaK
Raczkowanie

Cytat:

Z tego co mi wiadomo to mylą się generalnie w tą gorszą stronę - tzn że w ciąży jesteś a test nie wyszedl. Jesli chodzi o działanie to "
Test ciążowy pozwala szybko stwierdzić zajście w ciążę lub ją wykluczyć. Test ten wykrywa w moczu obecność hormonu zwanego choriongonadotropiną.
Choriongonadotropina to hormon pojawiający się w organizmie kobiety wkrótce po zajściu w ciążę. Jego stężenie w moczu wzrasta bardzo szybko w początkowym okresie ciąży (jego poziom co 2-3 dni podwaja się). Trwa to aż do 10 tygodnia ciąży, by potem obniżyć się. Hormon ten ma za zadanie przygotować macicę na przyjęcie zapłodnionej komórki jajowej i zapobiec poronieniu." Kiedyś też czytałąm że hormon ten produkowany jest w śladowych ilościach przez każdą z nas, tyle że ilość ta nie uwidacznia się na teście. Isotnie pozytywny test może oznaczać równie dobrze stan chorobowy, dlatego zalece się zrobienie testu poziomu betaHCG z krwi i wizyte u lekarza.
martaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 19:51   #1419
PSYCHOLOSHKA
Przyczajenie

dzieki za informacje. naczytalam sie juz wiec teraz porobie sobie badania ale wczesniej jutro zaraz rana sprawdze prawdomownosc testku bo jakos mi sie wierzyc nie chce zeby test sie mylil ze ciaza jest jak jej nie ma. Nie wykluczam tez choroby ale juz chyba wole ciaze...chociaz ciaza to tez choroba
na badania krwi we wtorek ide. Czy sa jakies nie wiem skale ktore okreslaja ciaze w pierwszym tygodniu lub dwoch? zebym po otrzymaniu wynikow wiedziala tak czy tak?
Stary 2008-09-05, 20:01   #1420
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki za informacje. naczytalam sie juz wiec teraz porobie sobie badania ale wczesniej jutro zaraz rana sprawdze prawdomownosc testku bo jakos mi sie wierzyc nie chce zeby test sie mylil ze ciaza jest jak jej nie ma. Nie wykluczam tez choroby ale juz chyba wole ciaze...chociaz ciaza to tez choroba
na badania krwi we wtorek ide. Czy sa jakies nie wiem skale ktore okreslaja ciaze w pierwszym tygodniu lub dwoch? zebym po otrzymaniu wynikow wiedziala tak czy tak?
Już ci raz podawałam link więc powtórzę : http://www.ginekologia.med.pl/forum/...pic.php?t=4720 , masz tam m.in. tabelkę z poziomami hcg
Stary 2008-09-05, 20:13   #1421
PSYCHOLOSHKA
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Już ci raz podawałam link więc powtórzę : http://www.ginekologia.med.pl/forum/...pic.php?t=4720 , masz tam m.in. tabelkę z poziomami hcg
hey, wiem widzialam patrzylam na tabelke ale nie ma tam tego przedzialu o ktry pytam czyli pierwszy drugi tydzien a tam jest od 3 i 4
Stary 2008-09-05, 21:18   #1422
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
Napisane przez AasienkaA Pokaż wiadomość
Tak, mi wyszly na tescie ciazowym dwie kreski, chociaz wcale w ciazy nie bylam. Bylo to niecaly rok temu. Spoznial mi sie okres kilka dni i postanowilam zrobic test. Wszystko zrobilam tak, jak bylo napisane w ulotce: zrobilam test rano, zaraz po przebudzeniu, z porannego moczu. Pomimo tego, ze postanowilam zrobic ten test, bylam bardziej przekonana, ze w ciazy nie jestem, bo zawsze, kiedy kochalam sie z tż, zabezpieczalismy sie. A tu patrze na test, a tam dwie kreski!To, co ja wtedy przezylam, nie da sie opisac.Przygladalam sie temu testowi chyba z godzine, i tam naprawde byly dwie kreski: jedna byla bardzo widoczna, a druga slabo widoczna, ale jednak byla.
Na każdym teście ciążowym po około 10-15 minutach od wykonania pojawia się druga kreska. Dlatego na ulotce jest napisane, by wynik sprawdzić po 2-3 minutach. Tylko wtedy jest on wiarygodny.
Dlatego nic dziwnego, że im dłużej wpatrywałaś się w test, tym bardziej byłaś pewna, że tam jest ta 2-ga kreska

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 21:41   #1423
bubka84
Przyczajenie

Witam
Mam mały problem moze wam sie to wydac smieszne ale ja juz nie wiem co mam myslec.
Zaczne od tego ze w czwartek 14 sieprnia strasznie bolał mnie brzuch nie potrafie opisac tego bolu zadne leki nie pomogły (2 ibupromy 2 nospy i dwa wegielki-bo mylałam ze to moj zoładek) pod wieczor sie torszke uspokoiło ale przez 2 dni mnie ciageło w brzuchu. Potem cisza, okres miałam dostac miedzy 19-21 dostałam 24 sierpnia. Myslałam ze jestem w ciazy bo nigdy mi sie nie spozniał( nie miałam zadnych stresów dalekich podrózy nic co mogło by go opuznic). Trwał normalnie 5 dni (czyli skonczyl sie 28). I teraz tak 2 dni po miesiaczce miałam sluz ciagnacy jak białko kurze, zaczeły bolec mnie piersi po bokach przy dotykaniu i bola do dzis i ciagnie mnie w podbrzuszu i czasmi kułuja jajniki raz prawy raz lewy ale czesciej prawy.Dodam ze w sierpniu miałam stosunki z"wkładka" ze tak sie wyraze. Ostatni stosunek po okresie czyli 29 tez.

Napiszcie dziewczyny co o tym sadzicie.
bubka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 22:08   #1424
w_isienka
Zadomowienie

eska,
proponuje teścik
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 22:14   #1425
bubka84
Przyczajenie

heh tez o tym mysle ale chce poczekac do kolejnej miesiaczki bo troche dziwne zebym była w ciazy kiedy miałam bardzo obfity okres który skonczył sie raptem 8 dni temu.hmmm o_O
Stary 2008-09-06, 00:39   #1426
AasienkaA
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Cathas Pokaż wiadomość
Na każdym teście ciążowym po około 10-15 minutach od wykonania pojawia się druga kreska. Dlatego na ulotce jest napisane, by wynik sprawdzić po 2-3 minutach. Tylko wtedy jest on wiarygodny.
Dlatego nic dziwnego, że im dłużej wpatrywałaś się w test, tym bardziej byłaś pewna, że tam jest ta 2-ga kreska
Tylko ze ja praktycznie od samego poczatku od wykonania tego testu patrzylam, czy pojawi sie ta druga kreska. Pojawila sie w ciagu kilku pierwszych minut. To prawda, ze im dluzej wpatrywalam sie w ten test, tym bardziej wydawalo mi sie, ze ta kreska robi sie coraz ciemniejsza, ale ona nie pojawila sie po 10-15 minutach, tylko po doslownie kilku.
AasienkaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 09:59   #1427
martaK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bubka84 Pokaż wiadomość
Witam
Mam mały problem moze wam sie to wydac smieszne ale ja juz nie wiem co mam myslec.
Zaczne od tego ze w czwartek 14 sieprnia strasznie bolał mnie brzuch nie potrafie opisac tego bolu zadne leki nie pomogły (2 ibupromy 2 nospy i dwa wegielki-bo mylałam ze to moj zoładek) pod wieczor sie torszke uspokoiło ale przez 2 dni mnie ciageło w brzuchu. Potem cisza, okres miałam dostac miedzy 19-21 dostałam 24 sierpnia. Myslałam ze jestem w ciazy bo nigdy mi sie nie spozniał( nie miałam zadnych stresów dalekich podrózy nic co mogło by go opuznic). Trwał normalnie 5 dni (czyli skonczyl sie 28). I teraz tak 2 dni po miesiaczce miałam sluz ciagnacy jak białko kurze, zaczeły bolec mnie piersi po bokach przy dotykaniu i bola do dzis i ciagnie mnie w podbrzuszu i czasmi kułuja jajniki raz prawy raz lewy ale czesciej prawy.Dodam ze w sierpniu miałam stosunki z"wkładka" ze tak sie wyraze. Ostatni stosunek po okresie czyli 29 tez.

Napiszcie dziewczyny co o tym sadzicie.
Okres spóxnił się tylko 3 dni, to nic strasznego, może zmiana klimatu itp, jeśli nastąpił i był normalny, a mówisz że był to nie masz powodów do obaw. A to co teraz czujesz to moim zdaniem owulacaja, przynajmniej tak wynika z twojego opisu, widac cykl troszke ci sie rozregulował i tyle, może powinnaś pojść do lekarzal, bo to może być objaw jakiejś choroby, skoro mialas wczesniej regularne cykle
Stary 2008-09-06, 10:28   #1428
bubka84
Przyczajenie

Dzieki tak tez zrobie wybiore sie do lekarza,chociazby przez ten bol piersi.
Stary 2008-09-06, 18:38   #1429
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
Napisane przez AasienkaA Pokaż wiadomość
Tylko ze ja praktycznie od samego poczatku od wykonania tego testu patrzylam, czy pojawi sie ta druga kreska. Pojawila sie w ciagu kilku pierwszych minut. To prawda, ze im dluzej wpatrywalam sie w ten test, tym bardziej wydawalo mi sie, ze ta kreska robi sie coraz ciemniejsza, ale ona nie pojawila sie po 10-15 minutach, tylko po doslownie kilku.
Nie neguję tego, że ona tam była, tylko chciałam wyjaśnić, czemu kreska mogła się robić coraz wyraźniejsza

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 00:17   #1430
aaalina
Raczkowanie

Witam ,
Mam pytanie .
Robiłam test , wyszło ,ze nie ma ciązy , byłam u lekarza ,ale nie spytalam sie czy ejstem w ciazy tylko po prostu poszlam sie zbadac no i nic mi nie powiedzial ,ze cos jest nie tak ( test i wizyta byla miesiac po stosunku )
Czy mozliwe jest jednak ze cos jest nie tak ?
gdzy usiskam brzuch starsznie jest mi niedobrze, piersi mnie bola wciaz...
martwie sie

a moze to cos innego ?
aaalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 08:00   #1431
bebe18
BAN stały

mam pytanie, okres powinnam miec wczoraj albo przedwczoraj, nigdy raczej mi sie nie spoznia, bo mam regularne i krotkie cykle, tak 27-28 dni, a ostatni okres mialam 9 sierpnia, no i wspolzylam bez zabezpieczenia podczas okresu, dokladnie 12 sierpnia, poza tym nie mial wytrysku we mnie. potem pozniaj poszlam do ginekologa po postinor, ale ginekolog powiedzial, ze to niemozliwe, zebym zaszla w czasie okresu w ciaze, ze to bariera biologiczna i mi nie przepisal. Wiec czekam na ten okres i sie zastanawiam czy rzeczywiscie to takie niemozliwe? Mam 19 lat i z dzidziusiem chce jeszcze poczekac z 6 lat:P Zrobie test, ale to jutro, bo dzisiaj nie bede miala okazji kupic.
bebe18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 09:23   #1432
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe18 Pokaż wiadomość
mam pytanie, okres powinnam miec wczoraj albo przedwczoraj, nigdy raczej mi sie nie spoznia, bo mam regularne i krotkie cykle, tak 27-28 dni, a ostatni okres mialam 9 sierpnia, no i wspolzylam bez zabezpieczenia podczas okresu, dokladnie 12 sierpnia, poza tym nie mial wytrysku we mnie. potem pozniaj poszlam do ginekologa po postinor, ale ginekolog powiedzial, ze to niemozliwe, zebym zaszla w czasie okresu w ciaze, ze to bariera biologiczna i mi nie przepisal. Wiec czekam na ten okres i sie zastanawiam czy rzeczywiscie to takie niemozliwe? Mam 19 lat i z dzidziusiem chce jeszcze poczekac z 6 lat:P Zrobie test, ale to jutro, bo dzisiaj nie bede miala okazji kupic.
Co to za lekarz? Podczas okresu także można zajsc w ciaze (sama znam taki przypadek). 2 dni spoźnienia to własciwie żadne spoźnienie. Dużo czynników mogło opoznic okres. Zrób jutro test i sytuacja bedzie jasna. Nie martw sie na zapas bo to także opoznia okres.

Edytowane przez Asienka187
Czas edycji: 2008-09-07 o 10:01
Asienka187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 10:48   #1433
martaK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaalina Pokaż wiadomość
Witam ,
Mam pytanie .
Robiłam test , wyszło ,ze nie ma ciązy , byłam u lekarza ,ale nie spytalam sie czy ejstem w ciazy tylko po prostu poszlam sie zbadac no i nic mi nie powiedzial ,ze cos jest nie tak ( test i wizyta byla miesiac po stosunku )
Czy mozliwe jest jednak ze cos jest nie tak ?
gdzy usiskam brzuch starsznie jest mi niedobrze, piersi mnie bola wciaz...
martwie sie

a moze to cos innego ?
Test po miesiącu wykrył by ciążę więc nie panikuj. Zabezpieczaliście się, dostałaś potem okres? jeśli tak to moim zdaniem w ciąży nie jesteś. Mdłości to nie tylko objaw ciąży, może się zatrułaś po prostu
Stary 2008-09-07, 13:08   #1434
saszqa
Przyczajenie

Hej dziewczyny, mam pytanie - bylam u swojej ginekolozki 2 wrzesnia, w 17 dniu cykli. Cykl mam zaburzony przez dalekie podroze itp. wiec nie wiem ile bede teraz czekac na miesiaczke. dzisiaj jest 22 dzien. jak bylam u lekarki to potwierdzila mi ze jest juz po owulacji. nie spytalam glupia o ciaze, ale gdybym byla to by mi chyba pwoiedziala cos prawda? nie zabezpieczam sie. kochalam sie 30 sierpnia czyli w 14 dzien cyklu, ejakulacja byla poza mną. ale kurna stres jest. juz sie nie moge doczekac tego okresu. a test? boje sie go zrobic. bo co ja zrobie jak wyjdzie ciaza? sprawcą jest facet ktory ma zone, dzieci i poukladane zycie. a ja? mnie rodzice powieszą. mam jeszcze jedną watpliwosc: lekarka zapisala mi diane35. wiem jakie to niesie ze soba skutki. ale czy naprawde mozna sporo przytyc? wedlug mnie to zalezy od diety w duzym stopniu. jestem wegetarianką, nie uzywam cukru, pije duzo plynow. powinno byc ok. jak sadzicie?
saszqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 13:14   #1435
fioletowapanienka
Przyczajenie

Dot.: czy moge byc w ciazy?

Cytat:
Napisane przez 19nanaa86 Pokaż wiadomość
Po ostatnim stosunku dostalam okres. Teraz spóźnia mi sie juz drugi tydzien czy mozliwe ze mimo to ze dostalam wczesniej okres jestem w ciąży?? uprawialam sex w dni płodne z prezerwatywą a narazie testow nie robilam
Możliwe, że okres spóźnia Ci się przez stres związany z obawą przed ciążą. Myślę, że prawdopodobieństwo małe...Jeśli się obawiasz zrób test, albo idz do ginekologa.
fioletowapanienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 13:17   #1436
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saszqa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mam pytanie - bylam u swojej ginekolozki 2 wrzesnia, w 17 dniu cykli. Cykl mam zaburzony przez dalekie podroze itp. wiec nie wiem ile bede teraz czekac na miesiaczke. dzisiaj jest 22 dzien. jak bylam u lekarki to potwierdzila mi ze jest juz po owulacji. nie spytalam glupia o ciaze, ale gdybym byla to by mi chyba pwoiedziala cos prawda? nie zabezpieczam sie. kochalam sie 30 sierpnia czyli w 14 dzien cyklu, ejakulacja byla poza mną. ale kurna stres jest. juz sie nie moge doczekac tego okresu. a test? boje sie go zrobic. bo co ja zrobie jak wyjdzie ciaza? sprawcą jest facet ktory ma zone, dzieci i poukladane zycie. a ja? mnie rodzice powieszą. mam jeszcze jedną watpliwosc: lekarka zapisala mi diane35. wiem jakie to niesie ze soba skutki. ale czy naprawde mozna sporo przytyc? wedlug mnie to zalezy od diety w duzym stopniu. jestem wegetarianką, nie uzywam cukru, pije duzo plynow. powinno byc ok. jak sadzicie?
Zrób test . Przeciez on potwierdza tylko ciaze, rozumiem, że sie boisz, ale przeciez i tak sie dowiesz predzej czy pozniej wiec co za roznica? Lepiej wiedziec wczesniej.

Jeśli lekarka zapisała Ci tabletki to tymbardziej zrob test zanim zaczniesz je brać.

Moja lekarka powiedziała mi tak: tabletki zwiekszaja tylko apetyt, same w sobie nie powoduja tycia. Ja bym sie nie przejmowała przytyciem, chociaz wiadomo, każdy organizm reaguje inaczej.
Stary 2008-09-07, 13:20   #1437
fioletowapanienka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez saszqa Pokaż wiadomość
Powinnaś zrobić test dla pewności, możliwość zawsze jest. Myślę, że powinnaś być bardziej odpowiedzialna i zabezpieczać się. Zrób test, a będziesz miała pewność.
fioletowapanienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 13:56   #1438
HollyG
Zadomowienie

CIąża to tragedia, a ty sie nie zabezpieczasz? W dodatku będąc tą trzecią?? ok, obiecałam sobie nie oceniac innych. Zób test, jak będzie ciąża to i tak się dowiesz...
HollyG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 14:01   #1439
bebe18
BAN stały

Wlasnie przeczytalam to: "Jeżeli nastąpiło zapłodnienie, temperatura ciała w czasie spodziewanego terminu miesiączki zwiększa się o jakieś 6-10 kresek.Jest to związane z tym, iż zwiększa się ilość progesteronu odpowiedzialnego za podtrzymanie ciąży w pierwszych tygodniach." No i zmierzylam temperature i mam 37,1 stopni , a zawsze mam tak 36,5. Jezzzzuu dalej okresu nie mam.. i jeszcze w polowie cyklu mialam brazowy śluz, on cos oznacza? A jak mozna usunac ciaze?
bebe18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 14:17   #1440
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bebe18 Pokaż wiadomość
Wlasnie przeczytalam to: "Jeżeli nastąpiło zapłodnienie, temperatura ciała w czasie spodziewanego terminu miesiączki zwiększa się o jakieś 6-10 kresek.Jest to związane z tym, iż zwiększa się ilość progesteronu odpowiedzialnego za podtrzymanie ciąży w pierwszych tygodniach." No i zmierzylam temperature i mam 37,1 stopni , a zawsze mam tak 36,5. Jezzzzuu dalej okresu nie mam.. i jeszcze w polowie cyklu mialam brazowy śluz, on cos oznacza? A jak mozna usunac ciaze?
Mi też się spóźniał okres, też miałam podwyższoną temperaturę i śluz- okazało się że to infekcja ... Nie nakręcaj się Na drugi raz zabezpieczaj się- nie będzie wtedy stresów i pytań o aborcję ... Zrób test, idź do ginekologa, ale nie siej niepotrzebnej paniki i nie wkręcaj sobie ciąży, bo to niepotrzebne, a tylko sobie stresu dodajesz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości