|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7282560]
Tak tu cicho... [/quote] Strasznie cicho
![]() |
#1413 |
Zadomowienie
|
U nas trochę spadła gorączka, Mati zjadł pięknie i kaszkę i obiadek, pośmiał się i pobawił, ale generalnie na zmianę z tym wszystkim marudzi
![]() ![]() ![]() minisiu, życzę zdrówka dla męża ![]() U szwagierki będzie córeczka ![]()
#1414 |
Zakorzenienie
|
Juleczko dobrze ze juz lepiej
![]()
![]() |
#1415 |
Zadomowienie
|
I znów gorzej
![]()
#1416 |
Rozeznanie
|
Buziaki dla Matiego, niech szybko zdorwieje.
My mieliśmy dziś babilon, bo gości z rodzinki się zeszło na imieniny Tymka, fajnie ogólnie, bo był podogny i cieszył się, aż miło było patrzeć. tylko teraz zpstało sprzątanie... a nie mówiłam Wam - Tymowi zaczęło ropieć dziś oczko - boję się, że coś złapa, bo sąsiad z piętra, dwa miesiące starszy od 2 tygodni ma jakąś infekcję oka, mój bratanek od woczraj, coś w powietrzu wisi. miałyście podobny problem z oczkami? przeymwam mu solą fizjologiczną, ale obawiam się że ranp będzie zalepione całe oczko. kupiłam też jakieś homeopatyczne krople, ale nie umiem wkoplić małemu nic w oko... martwię się o swojego szkraba spokojnej nocki Mamuśki!
#1417 |
Zakorzenienie
|
barwa no to buziaki dla Tymka z okazji imienin
![]() ![]() juleczko trzymam kciuki żeby temp. spadła ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki!!
ja sie witam zn. chciałam sie z wami pożegnać bo jutro wyjeżdżamy na 2 tyg do Niemiec i nie bede miala dostepu do neta, nie wiem jak ja wytrzymam. ![]() Już jesteśmy spakowani, odziwo wszystko sie zmieściło, tylko troche sie martwie lotem bo to nasz pierwszy raz, ale damy rade. ![]() Barwa- Kubusiowi ropiało oczko jak sie urodził i jakiś czas temu i przemywalismy mu czarna herbata i wkrapialismy kropelki z antybiotykiem, które przepisał lekarz pediatra Kubus naszczęście zdrowy, a tak sie bałam że sie rozchoruje. 2 dni mial temp i przeszło, widocznie to od ząbków. Ale jest strasznie marudny, moze niedługo wyjdą mu jedynki na górze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Rozeznanie
|
Witajcie !!
To i ja się melduję. minisia, lea - chyba do mnie trochę pijecie ![]() Kancia - świetnie sobie pływacie. My mamy zamiar ze znajomymi jechać w jeden dzień przez długi weekend do Gorzyc do aqua parku - ciekawe jak Kacpi zareaguje, a w inny dzień do parku niespodzianek do Ustronia. Już się cieszę, oby tylko pogoda była. Kacpi jeszcze nie był na takich wojażach. juleczko, Mati - ![]() barwa - Kacprowi ropiały oczka kilkanaście dni po porodzie. Wtedy wkrapialiśmy mu krople Sulfacemidum przepisane przez pediatrę. Pomogły. Wszystkiego najlepszego dla Tymka z okazji imienin. Super buciki ma Tymek. Dzisiaj byłam do 16 w pracy bo mam zaległości i musiałam nadrobić a wiadomo że w księgowości liczą sie terminy. Wczęsniej byłam na targu i kupiła sałaty do sadzenia (jedne już rosną), a potem w lumpeksie. Nakupiłam sobie parę rzeczy, ale o Kacprze też nie zapomniałam. Kacper coraz lepiej raczkuje i jest coraz bardziej żywy. Powoli za nim nie nadążam. Dzisiaj nawet ze 3 sekundy sam stał. Powoli zaczyna stawać przy wszystkim co się da. Tż poszedł do pracy a ja popijam piwko i patrzę na "jak oni śpiewają". |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Rozeznanie
|
ja też już idę spać bo po tym piwku jestem lekko zamroczona.
liczę jutro na lepszą pogodę, żeby Kacpi wypróbował swoją nową brykę. życzę "wyczynowej" nocki Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Wtajemniczenie
|
No mu już w domku po tej imprezie. Werka zasnęła pięknie o 20.20 i śpi do tej pory,więc mogliśmy przedłużyć pobyt. Ale ja trochę cykałam i chcialam wracać.
Imprez wspaniała. Super muzyka, towarzystwo i jedzonko lub odwrotnie. barwa- gdy Weri ropialo oczko wkraplałam kropelki ze świetlika i pomogły w jeden dzień, jeśli jesteś pewna,że Tymek nie jest uczulony na rumianek można naparem z rumianku przemywać. Sól fizjologiczna się u nas nie spa.
#1423 |
Zakorzenienie
|
lea jestem dobra wizażanka i tak was kocham, ze nawet teraz jeszcze po pracy, a przed snem musiałam tu zajrzeć do was i powiedzieć wam dobranoc
![]() katia ja nie miałam ciebie na myśli ![]() ![]() iwka fajnie, ze imprezka się udała ![]() Patrilla my ropiejące oczka przemywalismy solą fizjologiczną, a jak było gorzej to pediatra nam przepisała kropelki - Biodacyna ![]() ![]() No to idę spać, po pracy byliśmy jeszcze u przyjaciół na pizzy i piwku, TŻ czuje się lepiej, ale piwka nie pił, bo bierze leki ![]() To swet dreams ladies ![]()
#1424 |
Zakorzenienie
|
napiszę tylko dzień dobry i lecę bo Pola podąża zawzięcie do kociej kuwety
![]()
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
wczoraj polozylam sie spac o 21:00
![]() ![]() witam wszystkie piekne panie w deszczowy dzien.. wiecie co?? pojechalabym sobie do lasu... mmm... no i musze zadzwonic do mamy bo ma dzis urodziny ![]()
#1426 |
Rozeznanie
|
dzięki za rady w sprawie oczka, dziś maluch miał całe zaklejone, choć myślę, ze źle nie jest. zobaczymy jak będzie w ciągu dnia, najwyżej jutro zadzwonię do pediatry.
za chwilę mam korki, bo przełożyłam sobie z wczoraj na dziś i już żałuję, chłopaki smacznie śpią w łózku, a ja!!!! Joanna - będziemy za Tobą tęskić, pisz choć smski do którejś, to będziemy wiedziały co u Ciebie
#1427 |
Zakorzenienie
|
barwa spóznione buziolki dla Tymka
![]() mam nadzieje, ze oczko sie szybko zagoi ![]() juleczka jak Mati?? iwka super, ze imprezka udana ![]() joannah bawcie sie dobrze i wypocznijcie ![]() ![]() katia pracusiu ![]() ![]() ![]() Pati jak to dziecko tam gdzie nie wolno jest najfajniej ![]() ![]() u nas nocka lipna ![]() ![]() buziolki dla Viktorii i Krzysia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Wtajemniczenie
|
I ja melduję się na stanowisku
![]() Werka nie śpi od 5 ![]() ![]() U nas pochmurnie, ale już 10 st. barwa- toś sobie zrobiła lepiej z tymi korkami w niedzielę, buziaki dla Tymka kropka- a ja już dzwoniłam do siorki- ma dzisiaj imieniny-Agnieszka, jak tam dłoń Twa?? Słucham Olejnik w Zetce i robię kawkę.TŻ śpi. Miłej niedzieli!
#1429 |
Zakorzenienie
|
No to ja też się melduję w niedzielny pochmurny poranek
![]() Zaraz wychodze do pracy - na 10:00, więc życzę wam miłego dzionka i do zobaczenia wieczorkiem ![]() Jeszcze zskładam życzenia dla Wiki i Krisa ![]() Joannah udanej podróży i wypocznijcie ![]()
![]() |
#1430 |
Konto usunięte
|
barwa, na oczko nie znam rady, ale mam nadzieję, że dziś będzie już lepiej.
![]() ![]() A jak Mati, juleczko? Minęła gorączka? Jak nocka? Ja tez do nikogo konkretnie nie piłam, katia. ![]() Pogoda dziś u nas niespecjalna, a jak u Was? Zmykam do moich , leżących jeszcze w łóżku, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
wiem, zeto juz było
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zadomowienie
|
A u nas katastrofa!!w piątek znowu temp.39
![]() ![]() ![]() ![]() Nie mam za dużo czasu bo mała jest niespokojna dodam tylko że nikolce też ropialo oczko i byłyśmy u okulisty miała przepisaną Biodacynę i przeszło ale koleżanki córce nie pomogła i będą jej robic jakieś płukanie oczka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Rozeznanie
|
Witajcie.
To i ja się melduję z rana. lea, minisia - napisałam to z przymróżeniem oka. No takie mam czasem poczucie chumoru. Nic nie poradzę. Śmiać mi się tu i już, a nie tłumaczyć się!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najlepsze życzenia dla Wikusi i Krzysia !! joannah - udanych wojaży. Kancia - oczywiście że fotki będą !! A oto przepisy: Zupka z buraczkiem buraczek - 1 szt kaszka kukurydziana - 1 do smaku marchew - 2 szt oliwa z oliwek - 1 łyżeczka pietruszka - 1 szt pulpet z indyka - 1 szt Warzywa obrać, pokroić w kostkę wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem oliwy i gotować do miękkości. Zmiksować lub ugnieść widelcem. Dorzucić wcześniej ugotowanego pulpeta i krótko zagotować. Dodać kaszkę lub kleik do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przestudzić i podać dziecku. Zupa jarzynowa z buraczkiem (piersią od 6 m-ca, butelką od 7 m-ca) Skład: ½ marchwi (30g), ½ ziemniaka (20g), ½ pietruszki (20g), ½ buraka (20g), łyżeczka świeżego masła , 2 płaskie łyżeczki kleiku ryżowego, 120 ml wody uzupełnianej podczas gotowania. Przepis: warzywa myjemy, obieramy, płuczemy i kroimy. Następnie wkładamy do wrzącej wody do ugotowania ok. 20 min. Po ugotowaniu warzywa przecieramy przez sitko , dodajemy kleik, mieszamy i doprowadzamy do gotowania. Następnie dodajemy masło i studzimy. Jak dodasz mniej wody to będzie bardziej gęste. Kacpi też woli gęste jedzonko od wodnistego !! Kacper w sobotę i w niedzielę rano jest super !! Wczoraj bawił się koło mnie w łózku przez 45 min tzn chodził po łóżku a ja leżałam sobie z zamkniętymi oczętami, a dzisiaj przez pół godz bawił się w łóżeczku, a ja mogłam jeszcze leżeć !! Kocham go za to, choć w nocy budzi się kilka razy jeszcze, ale znowu od tygodnia daję mu w nocy herbatkę i tym samym mleko je dwa razy, na noc i rano. karo - biedna Nicolka, tyle już chorób ją spotkało i jeszcze to. Współczujemy i przeyłamy gorące uściski !! |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Wtajemniczenie
|
Kanciu- ja buraczkową gotowałam w 3 garnkach
![]() karolinqa- buziaki dla Nikolki, biduleńka malutka ![]() Dla dzisiejszych jubilatów Viki i Krzysia
sto lat!!! .
#1435 |
Rozeznanie
|
iwka - niestety w gotowych daniach nie ma buraczków i chyba kalafiorowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA VIKI I KRZYSIA ![]() ![]() ![]() U nas masakra w nocy. Krzyk, płacz, histeria calutką noc co 20 minut. Jestem dziś jak zombie. Mati miał o 2 w nocy 39,5 stopnia, zadzwoniłam do lekarza do przychodni i oczywiście usłyszałam to co już wiedziałam i robiłam, więc Nurofen, chłodne okłady, ewentualnie chłodniejsza kąpiel lub mokre skarpetki. Jeszcze mi doktorka powiedziała, że jej sąsiadki synek jak ząbkował to miał 41 stopni gorączki ![]() ![]() Acha, zębów ani śladu ... ![]() Potem napiszę coś więcej ![]() Miłego dnia kobietki.
#1437 |
Zakorzenienie
|
![]()
Juleczko Pola najbardziej ryczała jak sie przebijały jeszcze nie na zewnątrz
![]() ![]() Pola nie lubi słodkich zup właśnie typu buraczkowa czy marchewkowo-ryżowa ![]() ![]() Cpo robi moje dziecko nauczyła sie wystawiać dłonie by piesek mógł je oblizać - zwariuje czuje się jakbym miała 2 dzieci ![]()
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
![]() no własnie kupiłam 2 buraki i chcialma zrobic mu jakies papu dobre ![]() ![]() a btw po jakim czasie wyskakuje ewentualne uczulenie na gluten ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Zadomowienie
|
Patrilko, a też miała taką wysoką temperaturę???
#1440 |
Zakorzenienie
|
Krzysiu i Vikuniu ![]() Patrilla moj pies wyjada Adrianowi z reki chrupki i ciastka a mlody sie jeszcze z tego cieszy ![]() Kancia ksieciunio tez woli geste ![]() ![]() moja mam mowila ze ja jadlam takie geste ze az lyzka stala ![]() Juleczko u nas tez najwieksze marudzenie bylo zanim zabki sie przebily.. ale nie goraczkowal.. Iwka z reka nie dobrze ![]() w nocy obudzilam sie bo jakos mi sie reka zaczepila o koldre i z bolu nie moglam pol godziny zasnac ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.