![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
kurcze dziewczyny jak ja wam zazdroszcze ze mozecie jeść
![]() ja dlaej kiepsko, na nic nie mam ochoty ![]() ze nie wspomne juz o słodyczach ![]() ![]()
#1412 |
Zadomowienie
|
ja tez mam chwile słabosci i płacze nie wiem dlaczego!
dziewczyny czy macie ochote na słodkie czy kwasne? u mnie na usg pokazał sie chłopiec i mam od samego pocztku ochote na konkrety,zero słodyczy ! i słaby apetyt a jak byłam w ciazy z moja córka to jadłam kilka batonów dziennie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zadomowienie
|
U mnie apetyt dopisuje szczególonie na słone i kwaśne. Właśnie wsunęłam kapuśniak i mimo to dalej mam nadzieję na dziewczynke
![]() Z chłopczyka też się uciesze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam ciągle ochotę na słone, pikantne lub kwaśne.Choć kiedyś byłam maniaczką słodyczy!!Też mam nadzieję na dziewczynkę....ale juz chyba coraz mniejszą.W sumie to odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży to mam dziwne przeczucie, że to będzie chłopiec.Nie wiem czemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zadomowienie
|
oj mi sie ostantio snilo ze wlasnie wyciagam z lodowki sernik na zimno z galaretka wisniowa i juz juz mialam wlozyc do buzi a mi tu TZ z nocki wrocil i mnie obudzil
oj wzdecie to moj nowy przyjaciel. na dodatek ostatnio zobaczylam mrozone brukselki, kupilam od razu pobieglam do domu ugotowalam i polalam maselkiem...boskie...a potem tak mnie brzuch bolal bo za przeproszeniem cisnienie nie chcialo sie uwolnic 2 dni pozniej zachcialo mi sie surowki z surowym kalafiorem, 2 dni jadlam non stop..masakra TZ sie smial ze pierdze gorzej od niego ![]() ![]() ja nie mam zachcianek w ogole to kiepsko z apetytem u mnie, ja uzalezniona od czekolady po raz pierwszy od pocatku ciazy kupilam sobie lody czekoladowe i tyle ze slodyczy, w ogole mnie nie ciagnie i miesa tez nie chce jesc, za to obzeralam sie do niedawna serem zoltym a teraz codziennie jest puree ![]() ja poki co spei na plecach, ew przekulam sie na ktorys bok, ale co zauwazylam po prawej stornie (obojetnie na ktorej stronie leze) takie 'mrowki' czuje- ze jakby mi mrowki maszerowaly albo male igielki ktos wbijal ![]()
#1416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zadomowienie
|
O kurcze , mnie też gazy kiedyś rozwalą na strzępy....
![]() ![]()
#1418 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co jak się czyta to się człowiek śmieje ale ja mam to samo....czasem to jest masakra.Np teraz....zaraz się chyba uduszę....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zadomowienie
|
Tak , ale najgorzej jest przed wizytą u gina
![]()
#1421 |
Zadomowienie
|
U mnie chyba za duzo warzyw i owoców i mleka. o kurcze a jutro zaplanowałam kalafiora , a w środę ide do gina! Aaaa bedzie masakra
![]()
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zadomowienie
|
Mam tylko nadzieje , że USG genetyczne , na które idę , bedzie brzuszne , a nie dopochwowe.Wtedy jakoś wytrzymam i lekarz przezyje
![]()
#1424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Rozeznanie
|
Ja wczoraj umierałam...;/ Mialam spiecie z siostra i sie dosc ostro poryczalam a pozniej do poznego wieczora tak bolala mnie glowa ze nie moglam sobie znalezc zadnej pozycji zeby chociaz na chwile usmierzyc ból... Wierzcie mi ze w zyciu nie czułam tak potwornego bólu, poprostu uczucie jakby mi miala zaraz cala glowa eksplodowac, zmierzylam sobie cisnienienie bo juz sie wystraszylam ze moze skoczylo i przez to mnie tak boli a tu aparat wskazal 110/60 czyli takie jak mam zawsze
Co do ochotek to od poczatku ciazy, nawet gdy jeszcze o niej nie wiedzialam nie moglam patrzec na slodkie, a jadlam glownie sledzie, ogorki itp. Teraz czasami sie skusze na mala slodycz ale nie czuje sie potem najlepiej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 |
Zadomowienie
|
dziwne ze zadna z was nie ma ochoty na słodkie
![]() mnie nawet do owoców nie ciagnie,czasami warzywa głownie ogórki i pomidory.tez licze na córeczke ale mam przeczucie ze to chłopak i wszyscy mi mówia ze ładnie wygladam i ze to bedzie chłopak! usg genetyczne miałam robione brzuszne i dopochwowe,mój maz jak to widział to oczy mu wyszły na wierzch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
oj a ja wygladałam fatalnie w ciazy
![]() ![]() ![]() ![]() PS. i tez od samego początku miałam przeczucie, ze będzie syn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
Mi sie prawie codziennie sni ze juz mam dzidzusia przy sobie
![]() ![]() ![]() Tez tak macie ze najchetniej poszlybyscie juz do sklepow pokupowac rzeczy dla bobasa ? ![]() ![]() Wczoraj 2 kolegow opowiadalo i przekonywalo mojego Tz zeby byl ze mna przy porodzie ale nieee ja nie chce zeby on przy tym byl.Chyba ze pozniej zmienie zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mój TŻ to już jak jego szwagierka była w ciąży to powiedział, że jak ja będę w ciąży to on chce być przy porodzie.Może nie z własnego, ale z doświadczenia mojej siostry to jednak lepiej....Mówiła mi, że ona kazała swojemu mężowi opowiadać sobie bajki żeby ją czymś zajął.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zadomowienie
|
Mój TZ był przy pierwszym porodzie , sam się pchał , ja nie chciałam , bałam się , że on to za bardzo przezyje i potem będzie miał do mnie obrzydzenie.Ale na szczęście twarda sztuka z niego i teraz też zapowiedział , że będzie i ja nie mam nic do gadania.
![]()
#1432 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
Ja juz wózki przegladam
![]() ![]() No niby przy porodzie nic "tam" Tz nie widzi ale jakos tak hmmm nie wiem czy sie odwaze.A jak Pio zwyzywam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
No ale kurczę...nie wiem czy tak jest wszędzie ale z tego co mi siostra opowiadała to facet i tak widzi Cię tylko, że tak powiem od strony naszej głowy. Więc skąd ma mieć obrzydzenie.Poza tym każda może mieć oczywiście inne zdanie ale moim zdaniem to jest też jego dziecko więc nie można im bronić pobytu przy porodzie.A wydaje mi się, że dojrzały facet napewno nie będzie robił głupich uwag, że wyglądamy mało atrakcyjnie.Kurczę....zre sztą nie wyobrażam sobie żeby mógł tak powiedzieć czy zasugerować....bo my rodzimy jego dziecko...a myślę, że zdają sobie sprawę, że my naprawdę przeżywamy ból.Choć nie są raczej w stanie przewidzieć rozmiarów tego bólu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie , nie zdazyłam sobie zrobić , chociaż miałam taki zamiar, bo leżałam tydzień na patologii , więc byłam przygotowana.Ale przy badaniu kontrolnym lekarka coś mi pazurem uszkodziła i zaczęła lecieć krew i poszły mi wody.Nie mieli wyjścia, musieli wywoływać poród. A jak wyleci jakaś niespodzianka, nie bój się , męża ustaw przy sobie , żeby Cię za rękę trzymał , a położna sobie poradzi. W końcu mąż nie musi Ci przez cały czas patrzec miedzy nogi ![]()
![]() |
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie ma czegoś takiego...robią i już ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka nie chce miec 2 dziecka bo zle zrobili jej lewatywe i przy porodzie troszke poszlo jej niespodzianki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Wtajemniczenie
|
zeby poczuc nie trzeba stan miedzy nogami
![]()
#1439 |
Zadomowienie
|
ja miałam lewatywe i uwazam ze to dobre wyjscie,brak niespodzianek oraz po szyciu krocza ,które potem bolało 2 tyg. bałam sie wypróznic nie wspominajac o grubszej sprawie ,a tak mam kilka dni spokoju ,bo siusiu łatwiej a co z tym drugi m?
co do porodu rodzinnego facet powinien byc i nie musi przeciez zagladac miedzy nogi,wspiera i pomaga a jezeli cos potrzeba to szepnie słowo lekarzowi . |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz.... zmusiłam meża do pieczenia Twojego ciasta, nie mam rabarbaru, ale coś się wzamian wymyśli ![]() I na dworzu sie wypogadza, może dziś skoczymy do Lwówka na Agatowe lato ![]() A i dziś gadałam z moim kochaniem, nie chce iść ze mną na USG- boi sie- a taki hojrak z niego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.