|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Piękne i szczupłe do lata :) II
Za mną 11 dzień A6W
![]() Chciałam jeszcze robić 8 minute abs, ale normlanie przy tym kompletnie wysiadam Wy też tak macie ?
|
|
|
#1412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1413 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak skończe A6W, to zacznę 8 minute abs
O ile dam rade ![]() A co daje lepsze efekty?
|
|
|
#1414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sksuze sie na a6w jakos w maju jak wzmocnie brzuszek i spale tluszczyk
|
|
|
|
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
witam, mam problem od miesiaca chodze na fitness (w poniedzialek 1godz tbc i 1godz piltesu we wtorek 1godzina tbc i 1godz pilatesu w srode 1godz shepa i 1godz interwal stepu w czwartek 1godz tbc w piatek wolne a w sobote 1 godz pilatesu i 1,30godz roznych ciczen takich jak tbc i step) tak wyglada moj grafik zajec. Co powinnam jestc zeby schudnac i nie pozwolic na powiekrzenie sie miesni i pozbycie sie tluszczu?? ile okolo kalori powinnam jesc zeby w miesiac schudnac 5kg?
|
|
|
|
|
#1416 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
Masz masakrycznie duzo tych zajec ![]() co powinnas jesc znajdziesz u mnie w podpisie pod 10PZ natomiast ile to musisz wyliczyc sobie zapotrzebowanie uwzgledniajac aktywnosc jednak nie powinnas od niego odejmowac wiecej niz 10-15% a tempo 5 kg w miesiac moze byc ciut za szybkie |
|
|
|
|
|
#1417 |
|
Raczkowanie
|
Myslisz ze za duzo czasu poswiecam na fitness??Powinnam zrezygnowac z czegos?? Bo nie chciala bym wygladac gorzej niz wygladam ;/
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Rzabbocop
|
Jesli spalisz za bardzo miesnie, to nie bedzie mialo co palic tluszczu
radze wybrac jeden rodzaj aktywnosci dziennie a juz na pewno nie tak, zeby bylo 2-2,5h ciagiem ewentualnie mozesz cos rozdzielic na rano i popoludnie/wieczor od dawna tak cwiczysz czy dopiero zaczynasz? |
|
|
|
|
#1419 |
|
Konto usunięte
|
co za dużo to niezdrowo, jak się wkręcisz to możesz sobie "rozwalić" metabolizm
|
|
|
|
|
#1420 |
|
Raczkowanie
|
[
od dawna tak cwiczysz czy dopiero zaczynasz?[/quote] Ponad miesiac. Zapomnialam dodac ze jeszcze ok 15min dziennie na stepperze sie ruszam. Oj bo ja poprostu chce ladnie wygladac i byc chuda na fitness chodze w gdzinach wiezorowych kiedy jesc sie nie powinno wiec kolacje sobie darowac tak?? Mam cellulit wiec i tego bardzo szybko chcialabym sie pozbyc. |
|
|
|
|
#1421 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
jesli cwiczysz wieczorem a potem nie zjesz to dajesz organizmowi sygnal, ze nie dosc, ze wykonal bardzo ciezka prace to jeszcze za darmo i dluuugo nic nie dostanie. Wtedy włącza sie tryb oszczedzania i zamiast chudnac mozna nawet przytyc a obcinanie kalorii tylko pogarsza sprawe i zdrowie rujnuje. A celulit to przede wszystkim kwestia diety - wywal wegle proste i zywnosc przetworzona - pamietaj o wodzie, zdrowych tluszczach, zielonych warzywach i odpowiedniej ilosci i jakosci bialka |
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Raczkowanie
|
ALe instruktorki bardzo ladnie szczuplo wygladaja a duzo wiecej czasu na cwiczenia poswiecaja jak one to robia??
|
|
|
|
|
#1423 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
zawsze trzeba zostawic sobie miejsce na progresje bo organizm przyzwyczaja sie do wysilku |
|
|
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. Rzabbo znasz może jakies forum, wątek, gdzie można poszukać pomysłów na dietę anty-candidia?
|
|
|
#1425 |
|
Rzabbocop
|
Zaraz wrzuce na PW
|
|
|
|
|
#1427 |
|
Raczkowanie
|
Majka, zawsze to coś, ja na razie zaczełam "szukac" efektownych cwiczen bez uzywania nóg, ale te moje szukanie to nic innego jak następne dni lenistwa.
![]() tatty, Haha,dobry pomysł, zrobię sobie takie zdjęcie "nowej siebie", oj zroooooobie. ![]() Nicola, ja robiłam A6W rok temu, przed wakacjami. Efekty były zadowalające, no na pewno byłyby lepsze, gdybym najpierw spaliła tłuszcz, ale i tak było widac je gołym okiem. Poza tym, brzuch nabrał ładnego kształtu. Ale przede wszytkim nauczyłam sie systematycznosci (na pewien czas) i udowodniłam sobie, że chcieć to móc, wiec osobiscie polecam
|
|
#1428 |
|
Raczkowanie
|
` Witam wszystkich ^^ . często śledziłam wątek
ale teraz postanowiłam się przyłączyć. No do lata zostało ponad 5 miesięcy, ja nie jestem zadowolona ze swojego wyglądu ^^ więc postanowiłam się jakoś zmotywować (w grupie raźniej prawda ; ) ) i schudnąć parę kilo . bardzo prosiłabym o jakieś porady co bym mogła ćwiczyć w domu, niestety mieszkam w małej wsi i nie mam "pod ręką" żadnych klubów fitness itp. : ( Najbardziej zależy mi na wyszczupleniu ud, brzucha i bioder . Co byście mi poradziły na początek ? Dodam, że nie mam zbyt dobrej kondycji . Mam nadzieje, że znajdą się jakieś życzliwe osoby, które mi pomogą jakąś dobrą radą. za wszystkie propozycje z góry jestem MEGA wdzięczna .
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na forum dietetyka radzę przeczytac wątki podwieszone, przede wszystkim 10 przykazań żywieniowych, a wtedy, w razie wątpliwości pytać o konkrety
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Już ponad tydzień jeżdżę co dzień na rowerku 40-60 minut, do tego robię 8min abs i ... zero rezultatów w :dupa:. Z talii może i z 1cm zeszło, ale tyłek się nic nie ruszył, zaczynam się zastanawiać co robię nie tak, bo jem tak jak zawsze a do tego aeroby to "coś" powinno się ruszyć.
Co myślicie o pasach/spodenkach neoprenowych, warte to coś?
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A spodenki neoprenowe to wydaje mi sie, ze jedyne co robia, to sprzyjaja wzmożonemu poceniu sie skóry, przez co uda moga się wydawać szczuplejsze, ale to tylko chwilowy efekt
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakaś tępa jestem i
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Czy nikt już tutaj nie zagląda?
A co powiecie na ćwiczenia z serii 8min, dobre to na wyszczuplenie? No bo przynajmniej kolan nie obciążają ...
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Xaliczku, ja znam w sumie tylko 8minu na tyłek i na nogi i... osobiście uważam, że same ćwiczenia sa ok, ale sposób w jaki w sa wykonywane na filmikach pozostawia wiele do życzenia, gdyż ćwiczenia siłowe należy wykonywać na opór, powoli, koncentrując się na ruchu ciała, przy napiętych mięśniach, a nie z rozpędu, machając nogą, ręką, czy czym tam dusza zapragnie jak leci. Ilość powtórzeń z 8min buns robie prawsie 3 razy tak długo jak jest to prezentowane na filmie... Jakis czas temu kupiłam hantle i z nimi ćwiczę, bo to zawsze obciążenie, niewielkie bo niewielkie, ale poprawia efekty Co do nóg, to serdecznie polecam, jak dla mnie świetne wykroki, wszelkie wymachy nóg w klęku podpartym (moim ulubionym jest ostatnio klęk na pieska, odwodzenie zgiętwej nogi w bok, wyprost nogi w kolanie, ponowne zgięcie, przywiedzenie do ciała - powtarzasz na obie nogi i tak ze 3 serie ) i oczywiście w leżeniu bokiem podnoszenie nogi leżącej na dole i tej na górze, ale tak jak pisałam wcześniej - na opór, a nie na rozpęd
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Pokombinuję, ale chyba po mojej 2 tygodniowej delegacji dopiero bo tam nie mam niestety jak, może chociaż z basenem pokombinuję.
Te ćwiczenia 8 min na tyłek to jeszcze czuję, więc jak przestanę czuć to będzie sygnał, żeby robić dłużej i wolniej, tak jak mówisz. Teraz nie dałabym tak rady
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj się mierzyłam i moje wymiary od zeszłego tygodnia nie spadły, ba nawet bywało lepiej ale to po samym rowerku, czy to normalne na początku? Coś mi w głowie świta ze tak czasami bywa, tylko jak długo ten stan "powiększenia" potrwa? Wyjeżdżam na delegację, ćwiczyć nie mam tam jak to chyba się zmieszczę w moje ciuszki ... I jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała, co jest lepsze dla redukcji kefir czy maślanka? Brakuje mi na wyjeździe białka, ogólnie nabiału i jakoś tak mnie wzięło na kefirki i maślanki. A może jogurt?
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2009-03-07 o 09:24 |
|
|
|
|
|
#1438 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja od jutra zaczynam chodzić na aerobik
na początku bedzie ciężko,już to wiem...ehhh
|
|
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli już to chyba jogurt naturalny, o ile dobrze pamiętam, to Zott, taki w granastowym kubeczki ma w miarę, jak na jogurt przyzwoita ilośc białka...
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziweczyny, przyjmiecie mnie?
z tego ca poamiętam to sie udzialałam w pierwszej części wątku, ale na okres zimowy niestety zarzucilam ćwiczenia, tylko troche diety pilnowałam, udało mi sie nie przytyć, a nawet trochę schudnąć ale teraz chce przed wakacjami doprowadzić moje ciało do zupełnego porządku - posiłki co 2-3 h - wiecej białka! i starać sie nie łączyć tłuszów z węglami ( to drugie akurat średnio mi wychodzi - ćwiczonka conajmniej 6 x w tyg. - co drugi dzień na inną patię mieśni (np.pon.ręce i brzuch, wt.nogi, śr.ręce i brzuch i tak w kółko) + codziennie 30 min. aerobów, raz w tyg. joga - zamierzam pójść na siłownie od przyszłego miesiąca (narazie bez sensu bo mam za słabą kondycje) Jest ok, czy macie jakieś sugestie? ![]() i jeszcze pytanie : co najlepiej zjeść po treningu wieczorem? dodam ze jestem wege ![]() Cytat:
PS. Pamiętam Cię z 1 cz.wątku ![]() Edit : a jednak nie pisałam w 1 cz. tylko w tej, ale w zeszłym roku:P
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2009-03-13 o 13:49 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

Wy też tak macie ?
05.06.2015 

na początku bedzie ciężko,już to wiem...ehhh
21.06.2014r.