|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..
Czesc Pienkości
![]() Od poniedziałku mam zamiar do Was dołączyć... tylko nie mowicie ze nie od poniedzialku tylko od dzis, od teraz... bo dzis jestem jeszcze na troche bardziej restrykcyjnej diecie, po ktorej mam zamiar zaczac zyc w promieniach słonća z Plaż Południowych... ![]() Powiedzcie mi prosze jak to jest ze sałatą.... bo chodzi mi to po glowie i nie mam sie z kim swoimi rozważaniami podzielic.... Czy salate (masłową, lodową, kapuste pekińską) można jeść bez ograniczeń - czy są jakieś powiedzmy "zdroworozsądkowe" granice?? Bo ja mogłabym ja jeść do każdego posiłku ... z dodatkiem łyżki oliwy z ziołami lub z cytryną... zazwyczaj jako dodatek do dania to zjadam jej ok pudełka po maśle (0,5l) a jeśli posiłek składa się tylko z mięska i salaty to znika mi ok 1l-1,5l sałaty (przy czym mam zamiar trzymać się tej dolnej granicy bo mnie to coraz bardziej "napycha" - chyba mi się żołądek skurczył ![]() No i zastanawiam sie... czy ja nie jem tej sałaty po prostu za dużo ![]() jeśli zadaje to pytanie po raz wtory na tym forum to przepraszam i prosze odeslanie mnie do dopoweidniej lektury ![]() Buzki i do zobaczenia za niedlugo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
witam mój TZ postanowił przejsc na dietę SB
![]() ![]() ![]() 1. czy mozna w pierwszej fazie jesc smazone rzeczy?? 2. czy na sniadanie w pierwszej fazie mozna wcinac: twaróg z pociapanym ogorkiem, pomidorem, rzodkiewką lub szczypiorkiem i doprawione pieprzem lub innymi ziołami?? 3. wiem, ze nie mozna jesc pelnotlustych serow. wiec ile % ma miec ten ser?? czy twaróg 20% to juz pełnotłusty?? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Djana chyba powinnaś być królikiem
![]() lepiej żebyś tę sałatę urozmaicałą innymi warzywami, albo jeden dzień sałatę a w drugi inne warzywo, na zmianę ![]() madzia: 1. ja jadłam 2. można jak najbardziej 3. 20% ![]() ![]() a) twarogi tłuste: zawartość tłuszczu 8% (krajanka i 3 x mielony), 8,5%(klinek) b) twarogi półtłuste: zawartość tłuszczu 3,5% c) twarogi chude: zawartość tłuszczu 0% |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zadomowienie
|
Djana wszystkie sałaty można. mam właśnie podobny problem z ilością i czekam na opinie dziewczyn czy nie przesadzam z warzywami
![]() ale myślę, że nie ma przeciwskazań jeśli idzie o sałatę. cytryna to dodatkowy plus, bo pomaga ona spowolnić trawienie węgli, chociaż to dopiero się tyczy II fazy, bo na I nie ich nie jemy. Cykado mam pytanko do Ciebie. moja forma do muffinów to ta: http://www.muffinki.com/11,forma-do-...ackelmann.html czy możesz mi powiedzieć jakie wymiary papilotek powinna kupić?
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli w pierwszym etpie mozna tylko te chude i półtłuste tak?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak zrobiłam w weekend taka sałatke siostrze to oczy zrobiła jak spodki od filizanek ze takie to dobre i tak malo pracy ![]() ![]() uzywam sosow do salatek Prymatu/Winiar/Kotlin/Knora - do wyboru do koloru 1-2 lyzki oliwy + 1lyzka wody + 1 lyzeczka przypraw + ocet lub cytryna albo sama komponuje jakies ziloa lub dodaje tylko oliwy i cytryny albo klikla listkow bazyli albo troche szczypiorku i ot caly sekret ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
madzia
![]() Ska ja bym kupiła takiej wielkości: większych nie znalazam nawet ![]() http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=450371980 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=454340493 te są najszersze na dnie http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=454343884 |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Raczkowanie
|
Eco serki homogenizowane można jeść, ale tylko 0% z Carrefeura.
Ska jeśli chodzi o papilotki, to można je wyciąć z papieru do pieczenia (takie kółka) i włożyć do foremek na muffiny, chyba że chce się w nich podawać te ciastka, wtedy wypada kupić "estetyczne". Ja wycinam właśnie takie kułka. Marzeniątko, jeszcze raz bardzo dziękuję za info o tych 75kcal. Teraz już lepiej rozumiem o co w tym chodzi ![]() Fruity, jak to dobrze, że znów jesteś !! ![]() PS: A może by tak zrobić dogłębną analizę jogurtową i wybrać ten najlepszy na SB? Np. jest taki jogurt z danone z napisem - bez cukru, a w składzie jest cukier.... ![]() Więc jak wchodzę do sklepu to biorę zazwyczaj te z 0% tłuszczu, choć sama nie wiem, czym się kierować już. Ciężko mi wybrać dobry jogurt na SB, a owocowych nie lubię... Proponuję rozpatrzenie tego tematu. Jakie jogurty jecie??
#1419 |
Zadomowienie
|
Ja jem naturalny z Zotta, jest taki fajny kremowy jak śmietanka
![]() ![]() ![]()
#1420 |
Zakorzenienie
|
ne bez cukru ma więcej cukru od zwykłego, już o tym piosałam raz niestety. Naciąganie klientek.
Jak owocowych nie lubisz to naturalne lub kefirym kupuj i maślankę. Ja nie patrzyłam na etykietę jogurtu naturalnego - po prostu go kupowałam. Raz się nacięłąm na ten 'bez cukru' i ech.... Także myślę że jeśli chodzi o jogurty naturalne, to dowolność wg mnie. Bo nie można ilości tłuszczu ograniczyć do zera. ![]() asiula słodziśż jogurt naturalny? o bosh ![]() ![]() Własnie zjadłam ten jogurt jogobelli ze zbożami - najadłam się vbardzo bo to takie 250g ale tych ziaren stanowczo za mało było, czuję niedosyt. Będę musiała sobie w domu przygotować zestaw ziaren do pracy - siemię lniane, słonecznik, sezam i otręby pszenne. Do słoiczka, i będe mieć na wszelki wypadek w pracy ![]() ![]() Aaahaaaaaaa ostatnio jak byłam w kauflandzie to widziałam otręby owsiane i ryżowe, jadła któraś z was? edit: znalazłam to na forum ćwiczeniowym ![]() Do lat 70. XX wieku otręby traktowano jako uboczy produkt przemiału ziarna i wykorzystywano głównie jako paszę dla zwierząt. Są one zewnętrzną osłonką ziarna, która jest bardzo bogata w błonnik, witaminy i składniki mineralne . W sklepach, oprócz najbardziej popularnych otrąb pszennych, możemy kupić również otręby owsiane i ryżowe. Otręby pszenne zawierają aż 42 g błonnika na 100 g produktu i stąd bierze się ich tak duży wpływ na organizm: regulują pracę układu pokarmowego, zwalczają zaparcia, umożliwiają rozwój pożytecznej flory bakteryjnej. Otręby owsiane natomiast obniżają stężenie "złego" cholesterolu LDL, podwyższając jednocześnie stężenie "dobrej" frakcji HDL, pomagają także w regulacji stężenia glukozy we krwi. Niektóre badania wykazują, że otręby, zwłaszcza owsiane, mogą zmniejszać ryzyko zachorowania na raka jelit. Nadmiar otrąb w diecie może być jednak szkodliwy, ponieważ zawarty w otrębach kwas fitynowy upośledza wchłanianie przez organizm takich składników, jak: wapń, magnez, żelazo i cynk. Nadmierna ilość błonnika nierozpuszczalnego w wodzie może z kolei prowadzić do zespołu jelita nadwrażliwego. Dlatego należy zachować umiar i nie spożywać więcej niż 2-3 łyżki otrąb dziennie. Jedząc otręby, należy pamiętać o wypijaniu w ciągu dnia odpowiedniej ilości płynów: co najmniej 1,5-2 litrów dziennie. W przeciwnym razie osobom cierpiącym na długotrwałe zaparcia otręby zaszkodzą zamiast pomóc. |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jogurt naturalny jest nooo kwaśny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1422 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!
Nie zaglądałam tu wczoraj po południu i dziś widzę że strasznie dużo napisałyście!Super! Winblow dzięki za przepis na czekoladkę.Na pewno wypróbuję! Mam już prawie tydzień diety za sobą ale jakiś efektów nie widzę mimo iż nie grzeszyłam.Jutro rano się zważę i zobaczymy czy cos ubyło. Miłego dnia!Dietkujcie ładnie! Cykada u mnie też dodatkowe kg maja niestety związek z emocjami i brakiem akceptacji.Walczę z tym już od lat .Ostatnio bardzo długo miałam spokój ,czułam się dobrze psychicznie i fizycznie.Ale w wakacje trochę stresująca sytuacja i znowu bum... |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zadomowienie
|
Ja chudnę jak się stresuję.. więc to chyba dobrze
![]() Idę robić zupkę I fazową - z zielonego groszku ![]() ![]()
#1424 |
Zakorzenienie
|
asi jednak się nie skuszę na ten jogurt ze słodzikiem i cynamomen ihihih
![]() ![]() taaak, otręby pszenne znam. ale jak zmakuję te inne? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zadomowienie
|
Windblow ja kupuję Zotta zwykły naturalny. ma mniej węgli niż ten bez cukru Danona, a poza tym jest mega kremowy i pyszny! nie wariować tylko
![]() kliwia dziękuję! a na jakiej podstawie wybrałaś te papilotki? bo ja nie wiem jak się przelicza wszystko.. czemu takie szerokie dno? http://www.allegro.pl/item451477854_..._1_gratis.html - te nie będą dobre?
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
az tyle blonnika jest w tych otrebach
![]()
#1427 |
Zakorzenienie
|
Ska a linku do Twojej formy do muffin. miałaś podaną średnicę i tam było napisane że:
Wymiary gniazda Ø 7cm, gł. 3cm a wybrałam tamte bo były najszersze czyli ponad 5 cm na dnie, i 3cm wysokośći ![]() ![]() Wydaje mi się, że te kolorowe, mogą być - bo muffina i tak ponad nie wyrasta ![]() zielona morelka na pewno będą one są na miejscu gdzie są ryże i kasze w kartonach. u mnie była cała wielka półka z tego typu rzeczami, od płatków po otręby, do ziaren, fasole itp. ![]() ![]() A zakupiłam sobie też ryż brązowy ![]() ![]() znalazłam ciekawy przepis na muffinki ze śliwkami : mokre: 1.szklanka maslanki 1/3 szklanki mleka 2 białka suche: 2 szklanki mąki przennej razowej 4-5 łyżek fruktozy 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka cynamonu kilka drobno pokrojonych śliwek osobno wymieszać suche i mokre składniki. Połączyć, dodać śliwki. i na formę. Piec 20 min w 180 stopni, sprawdzic patyczkiem czy sa upieczone. :d muszę zakupić taką foprmę do muffin Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-10-14 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
dubel
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
BAN stały
|
Cykada, a gdzie kupujesz gorzką goplanę z orzechami ?
![]() ![]() Ska, jesz dwa razy na miesiac.... ? ja codziennie;/ nie mogę wytrzymac bez czekolady już.... ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1430 |
Raczkowanie
|
O bosze, asiula, słodzony jogurt ?? ;p to chyba deser... ale cóż, jak byłam mała to jadłam serek homo z dużą zawartością cukru, tylko takie mi smakowały. Mama musiała specjalnie mieszać. Zresztą ja dziwnym dzieckiem byłam, do 18roku jadłam mleko tylko w postaci grysiku, ziemniaki (w różnych postaciach), z mięsa tylko kotlet, jak sos to tylko przez sitko, makarony, pierogi nadziewane cukrem <!!!>, naleśniki i kluski na parze, serki homo, czasem bułki, i oczywiście słodycze...
Natomiast zero owoców (tylko sok pomarańczowy), zero warzyw (poza ziemniakami), orzechów nieznosiłam, zero mięsa... Ogólnie katastofa. A teraz zgadnijcie, ile wtedy ważyłam..... (odp. na końcu) Otręby są pycha ![]() Można dodawać do wszystkiego, traktując jak błonnik w proszku ;p. Dziękuję za informacje o jogurtach, widocznie mi umknęło wcześniej. Ostatnio spędzam coraz więcej czasu w hipermarketach na dziale żywnościowym, zamiast jak zwykle przy książkach i gazetach... i czytam te etykietki. Kliwio fajny ten przepis ![]() Miałam figurę modelki, ważyłam 50kg i podejrzewano u mnie anoreksję....
#1431 |
Zadomowienie
|
O kurde
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O rany, ten słodzony jogurt jest dobry ;PP
#1432 |
Zakorzenienie
|
hehe widze ze wszystkie sie czepiaja slodzonego jogurtu tylko nie kumam dlaczego hehe przeciez to napewno nie jest zle
![]() ![]()
drożdże part 5 od 10.11.13r. waga max-103,2kg SBDiet 19.10.13r teraz-88,8kg wzrost 172cm Edytowane przez zielonamorelka Czas edycji: 2008-10-14 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak jest z majonezem w 1F?
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
jesli sie nie myle to ewentualnie mozna ale nie wiecej niz lyzke i to najlepiej taki bez cukru
#1435 |
Raczkowanie
|
Boshh .... ale przed chwila zjadłam coś przepysznego <mniam>
nawet nie wiem jak to sie nazywa ale to jakaś przekąska brokułowa... napisze Wam jak to przyrządzać ... gotujemy brokuły , po ugotowaniu bierzemy i urywamy te różyczki (tą część jadalną (; ) i układamy w jakimś półmisku , w między czasie w miseczce mieszamy jogurt naturalny z ząbkiem czosnku i dodajemy sól i pieprz do smaku , później masę jogurtową wlewamy na ułożone brokuły i ścieramy na to ser feta <mniam > Boże .. pychotka ... naprawdę polecam , jest tego tak dużo że starczy jeszcze na jutro (; nie wiem czy wszystko stąd jest zgodne z I fazą , ale jak nie to poprawcie mnie. bardzo proszę.
#1436 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ska kliwia dobrze radzi, pozatym lepsze wieksze papilotki niz za male ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zadomowienie
|
http://www.allegro.pl/item451477854_..._1_gratis.html - a te będą dobre?
bo widziałam, że ktoś takie kupował w internetowej sprzedaży przy okazji tych foremek co ja mam.
#1438 |
Konto usunięte
|
Ten post od Invie to odemnie
![]() Siostra byla zalogowana a ja nie zauwazyłam ![]() No to zrobiłam jej pierwszego posta na wizazu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
ja znow bawilam sie w kuchni
![]() tym razem zrobilam lody i bezy oczywiscie wszystko dietetyczne ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.