![]() |
#1411 |
Raczkowanie
|
Dot.: WYprowadzka na studia :)
Witam, jak miło, że wątek odżył
![]() Podzieliłam ją sobie na to co wziąć do łazienki, kuchni i pokoju, jutro jak będę miała czas to moze cos wypisze ![]() Laptop mam juz kupiony, słuchawki do niego coby nie przeszkadzac wspóllokatorce ![]() ![]() A i musze kupić suszarkę do włosów niestety, bo mamy z mamą jedną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a tak odchodząc troszeczkę od tematu.. gdzie będziecie robiły notatki z wykładów ? kupujecie normalnie zeszyty czy może jakieś segregatory itd ?
![]()
![]() |
#1413 |
Raczkowanie
|
Właśnie mi też się spodobał. Pod łóżko włożysz, nie zajmuje nie wiadomo ile miejsca, no i zapach butów nie będzie się roznosił po pokoju.
![]() Jako, że jestem bałaganiarą, muszę mieć wszystko w pojemnikach itp., wtedy mam porządek. Zamówiłam sobie tego typu pojemniki: http://allegro.pl/curver-pojemnik-de...568891737.html (Ja akurat mam inny kolor. Skusiła mnie wyprzedaż - atrakcyjne ceny. Niestety tej konkretnej aukcji już nie ma.) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pojemnika nie muszę kupować, kiedyś zaopatrzyłam się w kartony z Black Red White i teraz idealnie się sprawdzą ;d
![]() |
![]() |
#1415 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Klaudyska, Marcelina, dobrze rozumiem, że razem będziecie mieszkać ? ;d
![]() |
#1417 |
Zadomowienie
|
Widzę, że martwicie się rozłąką z Tżtami :P Ja też bardzo, mieszkamy razem od roku razem jesteśmy 4,5 i akademik to będzie już mój trzeci "dom" :P
Ten organizer świetna sprawa zapewne zamówię jeśli się okaże, że tam gdzie będę mieszkac nie ma szafy ![]() ![]() Słuchawki do laptopa, pendrive, nawet mi do głowy nie przyszło, koniecznie trzeba dopisac ![]() a polecam wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=643481 Wyprawka studentki ![]() taką teczkę chyba sobie sprawię http://allegro.pl/teczka-z-12-przegr...567621250.html Edytowane przez a4sq Czas edycji: 2012-09-15 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z mojej strony napiszę, że własna suszarka to wielkie ułatwienie, bo będziesz musiała pożyczać po pokojach, żeby wysuszyć pranie; u mnie jest kilkanaście suszarek na bardzo duży akademik i na ich pożyczenie jest duży popyt ![]() W jakim mieście będziesz mieszkać? Edytowane przez ville Czas edycji: 2012-09-15 o 18:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak więc dziewczyny nic sie nie bać, wizazowe znajomosci okazują się bardzo przydatne ![]() Co do pisania notatek, to ja na próbę mam segregator z kartkami, zeszyt A4, A5 i B5 i zobacze co lepsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Przyczajenie
|
Chwilę mnie tu nie było i proszę jak się wątek rozbudował
![]() [QUOTE=GirlOfDeath;3652189 8]Pierwszy rok ? ![]() Tak, pierwszy. Trochę mnie to przeraża. Będę mieszkac w akademiku. Też jeszczec nie robiłam zakupów. Zostawiam to na ostatni tydzień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, nie tylko Ty. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślę, że ta teczka to dobra sprawa. ![]() Super! ![]() Cytat:
![]() A ja teraz zajęłam się bardziej planem oszczędnościowym na ten rok akademicki niż listą rzeczy do zabrania. ![]()
![]() |
![]() |
#1426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na czym planujesz oszczędzić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W moim (segment) "wyposażenie" kuchni ograniczało się do zlewu i blatu kuchennego ![]()
![]() |
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamierzam zrezygnować z jeżdżenia do domu PKSem, na rzecz PKP - taniej. Poza tym może będę rzadziej w domu. Zakupy mam zamiar robić raz na dwa tygodnie, bo jak idę codziennie/co dwa dni to kupuję więcej, bo zawsze coś mi wpadnie w ręce. ![]() ![]() A Wy macie jakieś sposoby na oszczędzanie ? ![]()
![]() |
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
Lista zakupów obowiązkowa. I ostatnio zauważyłam ciekawą sprawę: Wydawać by się mogło, że kupowanie w dużych opakowaniach jest oszczędnością - a ostatnio spotkałam się z kilkoma produktami, których zakup mniejszych opakowań wychodził taniej. Warto to kontrolować. Ja osobiście czasem sprawdzam stronę np. rossmanna i patrzę na co jest promocja i dopiero kupuje ( wcześniej upewniam się, że na pewno tego potrzebuje
![]() Jednak na jednym raczej nie będę oszczędzać. Kolega zaproponował mi, że mogę z nim jeździć samochodem, jeżeli dorzucę mu się na paliwo. Wolę to, niż gnieść się w busie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1431 |
Przyczajenie
|
GirlOfDeath dzięki za słowa pocieszenia. Listę mam, ale taką wstępną. Głównie to spisałam większośc z tego wątku. Widzę, że poruszyłyście temat notatek. Też się nad tym zastanawiałam i doszłam do wniosku, że na zajęcia będę nosiła zeszyt z wyrywanymi kartkami, a potem w domu będę wpinała zapisane kartki do segregatora. Mam nadzieję, że to się sprawdzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
Raczkowanie
|
o to coś dla mnie, bo nie chce ciągnąc dużo pieniędzy od rodziców i zmieścic się w jak najmniejszej kwocie
![]() Ja planuje wozić nieco jedzenia z domu, mama ugotuje dużo, troche wezmę ja, trochę brat i troche oni będą mieli ![]() ![]() Po drugie zakupy w biedronce jak wszyscy (nie orientujecie się jakie ceny ma real? produkty są w cenie tych biedronkowych czy nie bardzo?) Jak się uda to wybieram najtańszy autobus do domu i planuje za dużo nie imprezować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
ale super !
![]() Odnośnie notowania to też zastanawiam się nad zwykłymi zeszytami.. ew kołonotatniki.. wyjdzie w praniu ;d
![]() |
#1434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja pewnie też będę brała czasami coś z domu. ![]() A i wydaje mi się, że w Realu jest drożej niż w Biedronie. Kurcze zostały tylko 2 tygodnie wakacji. ![]()
![]() |
![]() |
#1435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A miała mieszkać ze mną początkowo ![]() Z najpoważniejszych rzeczy to muszę jeszcze kupić żelazko i słuchawki, nie mogę się zdecydować, wchodzę do sklepu i wariuję ![]()
![]() |
![]() |
#1436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
Raczkowanie
|
Gdzie będziesz mieszkać w końcu? Znalazłaś coś ciekawego?
Mieszkanie czy akademik? A wiesz już z kim będziesz mieszkać w pokoju? Z jakimiś koleżankami czy z obcymi osobami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
Mieszkanie, dwuosobowy pokój.
![]() |
#1439 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze szybko zleciały te wakacje, a nawet nie wiem kiedy Tak jakoś wyszło ![]() ![]() Ja mam do domu gdzieś 150 km, więc jeszcze nie jest tak źle i można się wrócić, ale te 3 godzinne jazdy autobusem w jedną stronę mnie przerażają ![]() Macie zamiar wracać często do domu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Raczkowanie
|
Kupiłam torebkę! A tak miałam oszczędzać...
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.