Galerie artystyczne w internecie cz. II - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-13, 10:26   #1411
falling in love
Zadomowienie

GG do falling in love
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II

Cytat:
Napisane przez smoczek Pokaż wiadomość
Mnie właśnie wkurza to w Pace, że nie mogę odznaczyć zamów podobne i muszę pisać co chwila do klientów, że nie mam materiałów/nie powtórzę, bo to unikat/nie chce mi się (no dobra, tak nie piszę )/nie opłaca mi się powtarzać w takiej cenie, bo dawałam za niskie/whatever. Kiedyś wydawało mi się, że była taka opcja w Pace, że można było odznaczyć ZP, ale teraz tego nie widzę. Może mi się śniło. No i całkowicie fatalne jest to, że cena zostaje. Jak zaczynałam robić w AC to nasprzedawałam w Pace różnych rzeczy w cenach takich, że ręce mi dziś opadają. No i piszą ludzie, że oni by chcieli, a ja, że nie w takiej cenie, no to oni często (choć niektórym to zwisa), że aha, ale ja więcej kasy nie mam, no i klient i ja tracimy czas. ......................... ......................... ......................... ............. Więc jeśli AN ma taka opcję to fantastyczna sprawa.
Ja w sumie nigdy nie zaznaczam opcji 'zamów podobne' - za dużo czasem wkładam materiałów różnego pochodzenia do jednego biżuta, - i nie za bardzo opłaca mi sie zciągać z trzech miejsc materiały do jednego wisiorka... Niektórzy pytają czy da się zrobić coś podobnego przez wiadomości prywatne. I jeśli się da... to robię...

a co do widoczności cen przedmiotów sprzedanych - od niedawna ArsNeo je ukryło , co chyba nie tylko mnie cieszy - bo debiutujac w galerii większość daje niższe ceny...a przecież i ten bum podwyżkowy cen srebra niedawno przeszedł, niektórzy założyli DG i maja większe koszty, no i chyba w miarę czasu twórcy są chyba dokładniejsi - lepsi - cenią swoją pracę bardziej -
Naprawdę super że tych sprzedanych już nie widać - bo przynajmniej nie muszę się klientom tłumaczyć - czemu aż tyle drożej niż poprzednio
falling in love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 10:50   #1412
Aoirghe
Raczkowanie

A tak z innej beczki..
"Szanowni Państwo,
Bardzo przepraszamy, że nie dotarł jeszcze do Państwa przelew z ostatnim rozliczeniem.
Przelewy wysyłamy sukcesywnie do kolejnych artystów, jednak cały proces może jeszcze potrwać kilka dni. Kończymy prace nad rozwiązaniem, które pozwoli nam realizować wszytskie przelewy od razu w dniu rozliczenia. Planujemy, że uda się je wdrożyć w ciągu 1-2 miesięcy.

Z góry serdecznie dziękujemy za wyrozumiałość i jeszcze raz przepraszamy za kłopot."

No proszę, Wyl czyta fora i zdąża w stronę kontaku?
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 11:28   #1413
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez falling in love Pokaż wiadomość
Ja w sumie nigdy nie zaznaczam opcji 'zamów podobne' - za dużo czasem wkładam materiałów różnego pochodzenia do jednego biżuta, - i nie za bardzo opłaca mi sie zciągać z trzech miejsc materiały do jednego wisiorka... Niektórzy pytają czy da się zrobić coś podobnego przez wiadomości prywatne. I jeśli się da... to robię...

a co do widoczności cen przedmiotów sprzedanych - od niedawna ArsNeo je ukryło , co chyba nie tylko mnie cieszy - bo debiutujac w galerii większość daje niższe ceny...a przecież i ten bum podwyżkowy cen srebra niedawno przeszedł, niektórzy założyli DG i maja większe koszty, no i chyba w miarę czasu twórcy są chyba dokładniejsi - lepsi - cenią swoją pracę bardziej -
Naprawdę super że tych sprzedanych już nie widać - bo przynajmniej nie muszę się klientom tłumaczyć - czemu aż tyle drożej niż poprzednio
Ja też nigdy nie zaznaczam tej opcji. Co prawda czasem ktoś mi się spyta czy zrobię - jak mogę to zrobię.
Ale generalnie - często nie mam kamieni i nie zawsze opłaca mi się je ściągać z zagranicy.

Eh.... właśnie popsułam prawie skończoną bazę kolczyka, bo mi się nie podobała
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 11:38   #1414
Becia0d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki..
"Szanowni Państwo,
Bardzo przepraszamy, że nie dotarł jeszcze do Państwa przelew z ostatnim rozliczeniem.
Przelewy wysyłamy sukcesywnie do kolejnych artystów, jednak cały proces może jeszcze potrwać kilka dni. Kończymy prace nad rozwiązaniem, które pozwoli nam realizować wszytskie przelewy od razu w dniu rozliczenia. Planujemy, że uda się je wdrożyć w ciągu 1-2 miesięcy.

Z góry serdecznie dziękujemy za wyrozumiałość i jeszcze raz przepraszamy za kłopot."

Padłam.. mnie też to przed momentem przyszło.. sie uśmiałam^^
Czyżby szykował się cud? czy cudowny kit losie.. Wyl jest jak telenowela

My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej- na miotle!
Becia0d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 14:54   #1415
majakorn
Rozeznanie

Napisane przez Candi
nie oczekuję, że osoby sprzedające w Arsneo publicznie zgodzą się ze mną - nie raz słyszałam, że za nieprzychylne opinie o tej galerii można mieć nieprzyjemności z zakończeniem współpracy włącznie.

Potwierdzam, tak właśnie zakończyła się moja współpraca z tą galerią zanim jeszcze się rozpoczęła :P
Stary 2009-07-13, 15:01   #1416
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez majakorn Pokaż wiadomość
Napisane przez Candi
nie oczekuję, że osoby sprzedające w Arsneo publicznie zgodzą się ze mną - nie raz słyszałam, że za nieprzychylne opinie o tej galerii można mieć nieprzyjemności z zakończeniem współpracy włącznie.

Potwierdzam, tak właśnie zakończyła się moja współpraca z tą galerią zanim jeszcze się rozpoczęła :P
No co ty, a co takiego trzeba było nabroić
Stary 2009-07-13, 15:10   #1417
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

Maja, napiszesz coś więcej? Ciekawość nas zżera

FORZA FERRARI!
Darkling jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-13, 15:13   #1418
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

żeby tym postem, że "nie wystawiasz prac, bo chyba mają małą sprzedaż"?

chociaż wątpie :P powiedz coś więcej
135nudziara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 15:30   #1419
majakorn
Rozeznanie

owszem, tym postem również, ale głowne ale mieli do "turkusów, które czekałam aż zejdą z nowości w deco, żebym mogła wstawić do ars".
Następnego dnia po moim poście na wizażu otrzymałam na maila megadługą, generalnie miłą lecz miejscami dośc ironiczną wiadomość, że skoro tak wspaniale mi sie powodzi w deco to może właśnie tam powinnam pozostać,że szkoda mojego i ich czasu
było to dośc dawno, nie chciałam poruszać tego tematu na forum, ale skoro wypłynął to mogę sie wypowiedzieć
Stary 2009-07-14, 13:53   #1420
scentofdarkness
Przyczajenie

Dziewczyny, czy wszyscy dostali taki mail z Wyla? Ktoś dostał kasę?
scentofdarkness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 14:53   #1421
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

Cytat:
Napisane przez majakorn Pokaż wiadomość
owszem, tym postem również, ale głowne ale mieli do "turkusów, które czekałam aż zejdą z nowości w deco, żebym mogła wstawić do ars".
Następnego dnia po moim poście na wizażu otrzymałam na maila megadługą, generalnie miłą lecz miejscami dośc ironiczną wiadomość, że skoro tak wspaniale mi sie powodzi w deco to może właśnie tam powinnam pozostać,że szkoda mojego i ich czasu
było to dośc dawno, nie chciałam poruszać tego tematu na forum, ale skoro wypłynął to mogę sie wypowiedzieć
jejciu nie przerażaj. ja myślałam że takie sytuacje nie mają miejsca dlaczego? hm.. że jako pierwsze prace wstawiłać do deco a dopiero później do ars..? a jaka to dla nich różnica..? [moje proste chłopsko - babskie rozumowanie...]

my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]-

wymienię:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685
orangecountry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 15:25   #1422
scentofdarkness
Przyczajenie

Jak was czytam, to dziwie się czasem, że ktos sie zdecydowal na przyjecie niektorych z was Z gory przepraszam, ale znalazłam sobie ten post majakorn i powiem tak: z tego co falling in w tamtym watku napisala, maja dostala sie duzo wczesniej ale nie dodala zadnej pracy. Jakbym sie dostala do ars-neo to bym na glowie stanela, a w tamtym watku majakorn zaczela ze moze im cos wstawi, a moze nie i ze moze cos z deco jak nie spadnie a moze nie. No sorry ale laski bez! I faktycznie szkoda czasu - jak sie nie podoba to po co zawracac sobie glowe i innym kaprysami! Ja bym wiele dala, zeby miec wtedy taki problem

Ponawiam pytanie: nie dostalam takiego maila z Wyla. Czy tylko ja? I jak z pieniedzmi, zaczeli wyplacac zaleglosci?
scentofdarkness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 21:31   #1423
Becia0d
Raczkowanie

Mail mam ale kasy (jak zwykle) nie tylko ten czerwcowy przelew dzieli mnie od cudownej bezWylowej wolności

My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej- na miotle!
Stary 2009-07-14, 21:39   #1424
rusa1ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Becia0d Pokaż wiadomość
Mail mam ale kasy (jak zwykle) nie tylko ten czerwcowy przelew dzieli mnie od cudownej bezWylowej wolności
dokładnie

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 10:58   #1425
smoczek
Zakorzenienie

Dziewczyny skąd się bierze fakturę w Pakamerze? Przesyłają, czy jest gdzieś w panelu? Bo przeglądnęłam chyba wszystkie zakładki i nie znalazłam faktury za czerwiec
smoczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 11:35   #1426
Vesnaa
Raczkowanie

Rozliczenia archiwalne. Ok. 15-16 pojawia się faktura w pdf do ściagniecia.
Vesnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 11:52   #1427
smoczek
Zakorzenienie

aha, dzięki. Czyli jej nie ma po prostu, bo jeszcze jej nie ma.
smoczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 22:41   #1428
majakorn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scentofdarkness Pokaż wiadomość
Jak was czytam, to dziwie się czasem, że ktos sie zdecydowal na przyjecie niektorych z was Z gory przepraszam, ale znalazłam sobie ten post majakorn i powiem tak: z tego co falling in w tamtym watku napisala, maja dostala sie duzo wczesniej ale nie dodala zadnej pracy. Jakbym sie dostala do ars-neo to bym na glowie stanela, a w tamtym watku majakorn zaczela ze moze im cos wstawi, a moze nie i ze moze cos z deco jak nie spadnie a moze nie. No sorry ale laski bez! I faktycznie szkoda czasu - jak sie nie podoba to po co zawracac sobie glowe i innym kaprysami! Ja bym wiele dala, zeby miec wtedy taki problem

Ponawiam pytanie: nie dostalam takiego maila z Wyla. Czy tylko ja? I jak z pieniedzmi, zaczeli wyplacac zaleglosci?

"Jak was czytam, to dziwie się czasem, że ktos sie zdecydowal na przyjecie niektorych z was " - hmm, przepraszam Cie bardzo,ale na jakiej podstawie wydajesz taką opinie?
"Ktoś" zdecydował się na przyjęcie nas (domyślam się ,że mowa o mnie) tylko na podstawie mojej pracy, a może Twoim zdaniem powinni z każdym nowo przyjętym artystą z osobna przeprowadzać osobisty wywiad, coby poznać jego poglądy na temat ów galerii ?
"Jakbym sie dostala do ars-neo to bym na glowie stanela"
Zamiast na ocenianie innych spożytkuj swoją energię i czas na szkolenie warsztatu, "stań na głowie" a się dostaniesz.
Nie widze powodu,bym miała się tłumaczyć.
Pozdrawiam
Stary 2009-07-21, 08:29   #1429
VivienA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki..
"Szanowni Państwo,

Mi również napisali to samo tydzień temu ,ale kasy dalej nie ma i cisza...już jestem zła!
VivienA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-21, 10:02   #1430
blodeuwedd
Przyczajenie

Witajcie,
czy znacie może galerię, w której można sprzedawać bez działalności gospodarczej, może coś na zasadzie podpisania z nimi umowy o dzieło?
blodeuwedd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 11:44   #1431
Tońka
Zakorzenienie

GG do Tońka

W większości można sprzedawać bez DG - ale i tak jak złapie Cię skarbówka, to płacisz karę.
Tońka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 10:10   #1432
blodeuwedd
Przyczajenie

no tak, ale przydałby się jakiś taki portal żeby nie trzeba się kryć przed skarbówką, można by spać spokojnie i sprzedawać na legalu swoje małe cudeńka
jak myślicie?
blodeuwedd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 10:20   #1433
rusa1ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blodeuwedd Pokaż wiadomość
no tak, ale przydałby się jakiś taki portal żeby nie trzeba się kryć przed skarbówką, można by spać spokojnie i sprzedawać na legalu swoje małe cudeńka
jak myślicie?
Ty po prostu nie rozumiesz. Tu nie chodzi o portal, tylko o prawo. Żaden portal nie ominie polskiego prawa i już.

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 14:54   #1434
lubomirka
www.dulcedo.pl

Nie no jeśli znalazła by się galeria która zatrudniłaby osoby na umowę zlecenie lub o dziło ludzi to byłoby to legalne, ale nie wiem czy ma rację bytu bo sprzedaż produktów nie jest pewna, a i na ludziach można się przejechać. Galerie borykają się z róznymi problemami, myślę że jest to abstrakcja.
Stary 2009-07-22, 15:11   #1435
nanavel
Raczkowanie

Pytanko - czy któraś z was dostała kasę za czerwiec. Bo maila wysyłki a co z kasą? Ja już na wylu nie jestem ale mój chłopak sprzedał właśnie 3 drogie obrazy i się zastanawiam czy jak wyśle je to czy kasę kiedykolwiek zobaczy.
nanavel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 15:23   #1436
Becia0d
Raczkowanie

Nie.. nic nie dostałam, pisałam już do nich kilka maili że czas minął ( bo niby do 21 mają iść przelewy) i cisza.. powtórka z ostatniej akcji się zapowiada..

Stary 2009-07-22, 16:30   #1437
substytut
Zakorzenienie

nanavel, nie rozmawialas z chlopakiem o tym co sie dzieje z wylem?
substytut jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-22, 17:53   #1438
Madaaa
Zakorzenienie

Mi przelali jakiś tydzień temu , ale ja akurat miałam mała kwote.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 19:07   #1439
VivienA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nanavel Pokaż wiadomość
Pytanko - czy któraś z was dostała kasę za czerwiec. Bo maila wysyłki a co z kasą? Ja już na wylu nie jestem ale mój chłopak sprzedał właśnie 3 drogie obrazy i się zastanawiam czy jak wyśle je to czy kasę kiedykolwiek zobaczy.
Mi też nic nie zapłacili już im wysłałam kilka maili,ale nic wielka cisza!Znów się zaczyna,jak dobrze że zabrałam prace.Mam tylko nadzieję,że odzyskam swoją kasę,bo wiszą mi niemało!!!Ależ jestem wkurzona!Kasę zgarnęli i nawet nie raczą odpisać na maila.Co to za ludzie?A tak na marginesie czy jest ktoś kto był osobiście po kasę?Jak się wkurzę to się wybiorę,choć nie mam zbyt blisko
VivienA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 08:44   #1440
Aoirghe
Raczkowanie

O widzę, że Wyl coś nad layoutem pracuje
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości