|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezenty.Co już kupiłyście??
Jak tam przygotowania prezentowe?
![]() 1. Ja na razie mam pomysł dla mamy chce perfumy, ale wiadomo, jak to trafić z zapachem dlatego otrzyma kartę upominkową do Rossmanna.2. Siostra upatrzyła wczoraj sobie sweterek i dziś zamawiam.
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
|
|
|
|
#1412 |
|
Przyczajenie
|
Ja na razie nie mam pomysłu na prezenty
i żeby było śmieszniej to mam ich w tym roku całą górę do kupienia..
|
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kilka prezentów mam coby rozłożyć wydatki i nie kupować wszystkiego na raz, tak jak zrobiłam rok temu
![]() Dla taty: sweter i pasek do spodni Dla babci: perfumy i bluzkę Dla TŻ: portfel, pasek do spodni, kubki z naszym zdjęciem i kupię jeszcze coś do ubrania-koszulę albo spodnie Dla mamy: zestaw kosmetyków-perfumy i balsam do ciała i muszę coś jeszcze dokupić, może piżamkę albo coś z bielizny Pozostaje tylko dziadek, na pewno jakiś alkohol będzie dla niego i coś z kosmetyków. Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1414 |
|
Zadomowienie
|
Prezent dla: kuzynki męża, męża tejże kuzynki i ich córki (będziemy w tym roku obchodzić z nimi święta), czyli jeden dla całej rodziny.
Specyfikacja problemu: bardzo mało ich znam a mąż ma kontakt dobry, a nie jakiś częsty I mamy teraz problemy z gotówką, jak i nigdy nie byłam zwolenniczką zastawiania się dla prezentów po prostu drogich. Stawiam na kreatywność.Co kupiliśmy: zrobiliśmy paczkę w herbaciarni na którą składa się herbata o dopasowanej dla pary nazwie ("Kropla szczęścia" ), dwie pałki z brązowym cukrem oraz łyżeczka z dużą kostką czekolady do mleka dla córci. W załączeniu kartka z informacją, żeby rozpakować i wypić wspólnie do filmu familijnego (możliwe, że jeszcze znajdę taki jako płyta dvd, niestety gazetkowa bo jak wspomniałam - $, liczę na docenienie kreatywności ).
|
|
|
|
|
#1415 |
|
Konto usunięte
|
Ja już mam wszystko wybrane, jak zawsze będe zamawiała przez internet. W najbliższych dniach się za to wezmę
Więc tak:- mama: czajnik, sama sobie wybrała, nie lubię tego wiec dokupię jeszcze fartuszek, żeby chociaż trochę była niespodzianka, - tata: zestaw do wina w ładnym opakowaniu, bo od jakiegoś czasu wziął się za robienie domowych win, - brat: płyta zespołu, który lubi ( mamy taki zwyczaj od paru lat, że kupujemy sobie nawzajem płyty), - przyjaciółka nr 1: bransoletka modułowa, - przyjaciółka nr 2: dwie książki. Już się nie mogę doczekać pajowania w ładne papiery i ozdabiania
|
|
|
|
|
#1416 |
|
Konto usunięte
|
my już od paru tygodni mamy wszystko kupione
![]() dla brata (17lat): kubek z Chelsea Londyn przywieziony z Londynu (bardzo mu się spodobał i po kryjomu kupowałam ) oraz breloczek Juwentusu Turyn (przywieziony z Turynu) i ulubione słodyczedla drugiego brata (15lat): gra na psp, na którą już od dawna polował i słodycze dla mamy: płyta ulubionego wykonawcy i koc z huskym ![]() dla taty: szlafrok z haftowanym napisem "super tata" dla babci: zabieramy ją na wiosnę z mamą zagranicę w ramach prezentu na święta i na 80 urodziny, ale żeby coś pod choinką i tak się znalazło to dorzucę włoskie wino i kosmetyki dla męża jeszcze nic jedynie nie mam, ale my sobie wzajemnie po prostu mówimy co chcemy a on jeszcze nie wie co chce, ja też nie prawdopodobnie jeszcze coś dokupię rodzicom, o ile znajdę coś ciekawego
|
|
|
|
|
#1417 |
|
Przyczajenie
|
Ja w tym roku stawiam na książki - dla każdego!!!
Oj, będą wszyscy mieli co czytać w długie, zimowe wieczory
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zazdroszczę. Ja kocham książki ale nikt mi nie daje bo myślą, że jak non stop czytam to pewnie mam ich dużo i mi nie kupują na prezenty. A mi nigdy dość. Ksiazka to najlepszy prezent dla mnie.
|
|
|
|
|
#1419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
albo uświadom najbliższych, że jednak nie masz zbyt wielu książek
|
|
|
|
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
Dziś pomysł na prezent dla ojca - zestaw relaksacyjny na zimowe wieczory.
Skład: 1000 krzyżówek panoramicznych + zalaminowana, samodzielnie zrobiona książeczka zawierająca adresy www stron , które mogą go zainteresować, wraz z loginami i hasłami (sama założę mu konta). Strony o tematyce rozrywkowej, które mogą go zainteresować, np. granie na giełdzie (jako gra,ćwiczenie, nie prawdziwa giełda) ![]() Dodam też dużo żartów, łamigłówek, śmiesznych obrazków itp. Edytowane przez weselna01 Czas edycji: 2014-12-04 o 09:24 |
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Raczkowanie
|
Ja już zaopatrzyłam się w część prezentów.
Dla siostrzenicy kupiłam tablet. Dla siostrzeńca gitarkę. A dla mamy kupiłam to masełko Cece, o dokładnie to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...dy-butter.html Sama używam od jakiegoś czasu i jest fajne. Za to totalnie nie mam pomysłu na prezent dla męża ... Myślicie,że krawat to zbyt oklepany prezent? |
|
|
|
|
#1423 |
|
Raczkowanie
|
Stan na dziś:
MAMA: - Pędzel do ust w etui Maestro - Pomadka rimmel - Korektor pod oczy loreal - torebka koktajlowa (bo ma choinkę w pracy) SIOSTRA: - Paletka magnetyczna Inglot (dokupię jeszcze róż, cień itp) SIOSTRZENICA: - szalik |
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już mam 85% prezentów. Już od początku listopada
![]() Siostra1: broszka, bo chciała, ale nie wie, że dostanie Siostra2: książka+kolczyki Siostra3: organizer do torebki (bo nie lubi się przepakowywać z jednej do drugiej Tż: telefon Chrześniaczka: pamiętnik Violetty + kredki + słodycze Siostrzenica: bluzka z myszką Miki + kapcie z tym samym motywem planuję dokupić Przyszli teściowie: 3 herbaty zielone (bo mama Tż uwielbia) + bilety do kina (rzadko wychodzą) Plus jeszcze z Tż robimy paczkę dla dziecka z biednej rodziny i tam się znajdą słodycze+ artykuły plastyczne (dziecko o to prosiło) bloki, plastelina, modelina, farby takie rzeczy. No i mamie może kupię patelnię, bo marudzi od jakiegoś czasu, że potrzebuje nowej, a ona lubi takie rzeczy praktyczne i wiem, że by się ucieszyła.
Edytowane przez Karolllka7 Czas edycji: 2014-12-04 o 14:13 |
|
|
|
|
#1425 |
|
Przyczajenie
|
Ja kupiłem mojej żonie
jest to podobne do segway'a ale dużo tańszy i bardziej poręczny bo jest mniejszy. Myślę, że żona będzie zadowolona bo ma taką prace, że musi się przemieszczać między firmami.. ostatnio chodziła pieszo bo w mieście takie korki że droga autem trwała dłużej niż pieszo :/ dzięki temu "kółeczku" będzie mogła swobodnie przemieszczać się miedzy firmami omijając korki Mam też 14letniego syna, który jak zobaczył co kupiłem mame to chciał takiego airwheel'a zamiast roweru wiec jest to też dobry prezent dla dziecka podam wam link do sklepu i do filmiku który pokaże o czym mówię.link do filmu: link do sklepu: Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2014-12-05 o 07:39 Powód: reklama |
|
|
|
|
#1426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do prezentów: mama - plecaczek skórzany, już zamówiony tata - książka, też zamówiona siostra mamy - karnet do kosmetyczki babcia - koszula nocna, zamówiona nie mam pomysłu na Tż (ten który miałam trochę finansowo nie bardzo), brata i chrześnicę, ale w weekend ruszam na zakupy, mam nadzieję, że coś mnie natchnie
|
|
|
|
|
|
#1427 |
|
Raczkowanie
|
Ja już mam wszystko kupione,
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra: książka "Wnuczka do orzechów"
Brat najmłodszy: kubek, muszę dokupić słodycze Brat średni: czapka zimowa Brat najstarszy: książka kucharska Ja: książka Mama: łańcuszek z wisiorkiem i książka Bratowa: kosmetyki kolorowe (tusz i pomadka) Przyszła teściowa: kawa i herbaty Muszę kupić jeszcze prezent dla bratanków, taty, TŻa i psa ![]() edit: Dokupiłam: tata- szelki bratankowie- drewniane modele samochodów do składania
13.12.2008 10.05.2014 18.06.2016 Edytowane przez klakla91 Czas edycji: 2014-12-06 o 23:05 |
|
|
|
|
#1429 |
|
Raczkowanie
|
Chrześnica - lalka Barbie, sweterek i paczka ze słodyczami (już dostała, bo w Święta się nie zobaczymy)
Bratanica - gra edukacyjna Tata - perfumy, alkohol, czekoladki, krem do twarzy Mama - pendrive, suszarko-lokówka Philips Siostra - urządzenie wielofunkcyjne (drukarka-kopiarka-skaner), bon do Douglasa Tżt - buty do biegania, zestaw podkoszulek, paczka ze słodyczami, bokserki Teściowa - zestaw kosmetyków, słodycze Teść - kompresor Brat Tżta - alkohol ze szklankami Edytowane przez mamDosc Czas edycji: 2014-12-23 o 23:14 |
|
|
|
|
#1430 |
|
Raczkowanie
|
Ja w tym roku wyjątkowo idę na łatwiznę z prezentami, tylko dlatego, że nie będzie mnie w domu na święta.
Rodzicom- większą gotówkę. Siostra 14 lat- ciężki przypadek, więc również dostanie gotówkę. Siostra ze szwagrem- coś do nowego mieszkania. Tż- golarkę bo aktualna mu nie odpowiada. |
|
|
|
|
#1431 |
|
Konto usunięte
|
Dla córki-telefon
Dla siostrzenicy- kuchnia zabawkowa Dla siostrzeńca-Parking z garażem piętrowym Jeszcze coś muszę kupić dla 2 bratanic i 4 siostrzeńców, rodziców, TŻ i dziadek
|
|
|
|
|
#1432 |
|
Rozeznanie
|
W tym roku wyjątkowo szybko wszystko kupiłam
![]() Mama - kapcie, kolczyki, kosmetyczka Tata - portfel, długopis z grawerem Brat - karta podarunkowa do H&M, krawat T-Ż - koszula i może dokupię jeszcze perfumy |
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Moja lista po małych modyfikacjach:
chrześniak: klocki zwierzęta na farmie siostrzenica: klocki w wózku mama: książka "Wszystko skończone" i 2 kremy Tołpa tata: sweter szwagier: sweter siostra I: podkład Dax Cosmetics i sweter siostra II: baza pod cienie Artdeco (bardzo fajna cena w jednej z internetowych drogerii, mam nadzieję, że będzie świeża..) i książka "Czarne skrzydła" chłopak siostry: książka "Parada blagierów" babcia I: książka "Matka świętego..."+ muszę coś dokupić babcia II: zestaw kremów Perfecta i zestaw Farmona do włosów Tylko dzieciakom kupuję sama prezenty, resztę składkowo z siostrą/siostrami. |
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Póki co mam tylko komin wełniany i ulubione czekoladki dla mamy i koszulę dla Tż. Planuję dokupic mamie jeszcze wodę toaletową i jakiś ciuszek (z tym będzie najtrudniej), a Tż chyba bon do Empiku, chociaż jeszcze się zastanawiam. Dla babci chcę zakupic portfel, także już pomysły są, to najważniejsze.
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Raczkowanie
|
TZ: bambosze z owczej skory, etui na tablet, + ksiazka do dokupienia, ale nie wiem jaka
Siostra: ksiazka (wiem jaka) Rodzice: herbata kwitnaca, musze dokupic jakies przysmaki Tesciowie: organizer podrozny + ? Zona szwagra: kolczyki z bursztynem. |
|
|
|
|
#1436 |
|
Konto usunięte
|
Moi rodzice: ekspres Dolce Gusto
tata TŻ: kołdra i poduszka brat: plecak trekkingowy bratowa: bon do leroy merlin + kubek chrześniak: sanki siostra TŻ: parowar dla TŻ: kubek, czołg i "Ogonek" - dodatek do gry Kolejka", jeszcze coś chcę dokupić, ale nie wiem co plus babcie, ciotki, wujki itp. W tym roku się nazbierało
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Raczkowanie
|
asica: W sumie te prezenty beda chyba wieksze od choinki
|
|
|
|
|
#1438 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie chcieliśmy małą choinkę w tym roku, ale jednak musi być duża. U nas na Wigilii będzie 18 osób
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
Hmm...
Ja już nabyłam: -książki "Ciemno, prawie noc" i "Zbrodniarz i dziewczyna" dla mamy, która nie ma czasu chodzić po Empikach ale wciąż jej brakuje czegoś ciekawego (i nie dołującego) do czytania -serce z piernika dla narzeczonego i...nie mam pojęcia co jeszcze mu kupię, miała być koszula i spinki do niej ale cena ww. w jego ulubionym sklepie mnie przerosła. Więc poczekam na promocję w Sephorze/Douglasie i kupię mu coś do pielęgnacji twarzy bo chyba nigdy jeszcze ode mnie nic takiego nie dostał![]() Muszę jeszcze kupić po jakimś drobiazgu dla cioci, babci i partnera mamy, ale to już raczej na spółkę z mamą kupimy. Dla cioci będzie chyba płyta Pink Martini (bo ich lubi), babcia dostanie coś z biżuterii bo uwielbia, natomiast partner mamy- książkę Normana Daviesa, bo jakaś nowa wyszła a on lubi go czytać.
|
|
#1440 |
|
Raczkowanie
|
Ja dla TŻ kupiłam audiobooka. Ma bzika na punkcie Wiedźmina więc dostaje Sezon Burz (nagrywane przez fonopolis - i co ważne, to nie audiobook taki czytany tylko słuchowisko, wiecie z aktorami, efektami dźwiękowymi)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.

i żeby było śmieszniej to mam ich w tym roku całą górę do kupienia..

), dwie pałki z brązowym cukrem oraz łyżeczka z dużą kostką czekolady do mleka dla córci. W załączeniu kartka z informacją, żeby rozpakować i wypić wspólnie do filmu familijnego (możliwe, że jeszcze znajdę taki jako płyta dvd, niestety gazetkowa bo jak wspomniałam - $, liczę na docenienie kreatywności
Więc tak:

albo uświadom najbliższych, że jednak nie masz zbyt wielu książek