Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-28, 17:41   #1411
funky87
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
ja ogolnie jem malo warzyw, bo nie przepadam, a teraz znów się muszę dotłuszczować bo schudłam 0,5kg przez stres i okres mi się trochę spóźnia, tzn 1. raz po długiej przerwie dostałam miesiac temu, wiec drugi raz moze byc np po 2 miesiacach, prawda? niekoniecznie od razu bede miec regularnie?
Zauważyłam że Ty anty warzywna jesteś a ja kocham warzywa, tylko dziś mi jakoś nie podrodze do nich
A okres może Ci sie spóźniać nawet do 2 miesiecy ,zanim wszystko sie unormuje minie trochę czasu, więc bez obaw i jedz na zdrowie.
Stary 2009-02-28, 18:07   #1412
star15
Zakorzenienie

Cytat:
ja ogolnie jem malo warzyw, bo nie przepadam, a teraz znów się muszę dotłuszczować bo schudłam 0,5kg przez stres i okres mi się trochę spóźnia, tzn 1. raz po długiej przerwie dostałam miesiac temu, wiec drugi raz moze byc np po 2 miesiacach, prawda? niekoniecznie od razu bede miec regularnie?
Izuś, ja mam też nieregularnie po tym, jak mi wrócił po przygodach z ed, więc się nie martw Raz przerwa wynosi 1,5 msc, drugi raz 3 tygodnie.. Dobrze, że wiem, kiedy się go spodziewać, bo ja mam bardzo wyraźne PMS-y. Pogarsza mi się cera, gromadzi w organizmie woda, którą chętnie bym wylewała poprzez łzy i na wszystkich krzyczę, a do tego tylko bym jadła..

Moje R:

Śn. 2 plastry makowca (domowy wypiek, taki bez lukru i w ogóle nie zaliczałabym go do słodyczy ), pół szklanki mleka 3,2%, serek wiejski lekki, cynamon, herbata zielona

IIŚn. Galaretka truskawkowa z odrobiną bitej śmietany light (10%diety ), 3 plastry szynki (no, żeby białko mimo wszystko było)

Ob. Duży gołąbek z mięsa wieprzowego i białego ryżu zawijany w kapustę, w sosie pomidorowym (wydawał się dość chudy, aczkolwiek.. ), sałatka: ananas, kapusta pekińska, orzeszki ziemne, oliwki, czerwona cebula, szynka, wszystko polane jogo naturalnym

Pd. Tuńczyk (w oleju sojowym, bardzo smaczny, a 170kcal/100g) - ze 3/4 puszki, ale nadmiar tego oleju wylałam; wymieszałam go z papryką czerwoną, kawałkiem camemberta, sałatą i rzodkiewkami (tych rzodkiewek to z 7)

K.
Będzie: Serek wiejski ze szczypiorkiem (smaczny i jakoś w tej wersji jeszcze mi się nie znudził)
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 18:12   #1413
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Izuś, ja mam też nieregularnie po tym, jak mi wrócił po przygodach z ed, więc się nie martw Raz przerwa wynosi 1,5 msc, drugi raz 3 tygodnie.. Dobrze, że wiem, kiedy się go spodziewać, bo ja mam bardzo wyraźne PMS-y. Pogarsza mi się cera, gromadzi w organizmie woda, którą chętnie bym wylewała poprzez łzy i na wszystkich krzyczę, a do tego tylko bym jadła..
ja od dwa dni temu czułam się 'pms-owo', a dzisiaj już w ogóle mam nadzieję, że dostanę @, bo mimo wszystko trochę się martwię

Cytat:

Moje R:

Śn. 2 plastry makowca (domowy wypiek, taki bez lukru i w ogóle nie zaliczałabym go do słodyczy ), pół szklanki mleka 3,2%, serek wiejski lekki, cynamon, herbata zielona

IIŚn. Galaretka truskawkowa z odrobiną bitej śmietany light (10%diety ), 3 plastry szynki (no, żeby białko mimo wszystko było)

Ob. Duży gołąbek z mięsa wieprzowego i białego ryżu zawijany w kapustę, w sosie pomidorowym (wydawał się dość chudy, aczkolwiek.. ), sałatka: ananas, kapusta pekińska, orzeszki ziemne, oliwki, czerwona cebula, szynka, wszystko polane jogo naturalnym

Pd. Tuńczyk (w oleju sojowym, bardzo smaczny, a 170kcal/100g) - ze 3/4 puszki, ale nadmiar tego oleju wylałam; wymieszałam go z papryką czerwoną, kawałkiem camemberta, sałatą i rzodkiewkami (tych rzodkiewek to z 7)

K.
Będzie: Serek wiejski ze szczypiorkiem (smaczny i jakoś w tej wersji jeszcze mi się nie znudził)
mi się bardzo podoba Twoja redukcja wprawdzie zdarzają się grzeszki, ale jeśli chudniesz, nie zmieniaj nic, wtedy nie spowolnisz bardzo metabolizmu i będzie Ci łatwo wyjść z diety.

Funky

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 18:19   #1414
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Ja sie juz nie odchudzam, a na prawde uwazam ze jest szczupla.Ze mna to jest zupelnie inna bajka

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Bardzo prosze o ocenke mojego dzisiejszego U:

Śniadanko:1 bułka grahamka i pół kromki ciemnego chleba z szyneczka, serek wiejski ze swiezym ogorkiem ślicznie!

II śniadanie:no niestety pozno wstalam, ale jakies 1,5 godziny przed obiadem zjadlam jabłuszko mozna wybaczyc,wkoncu weekend

Obiad:2 małe czemu male kawałki dorsz, 300g warzyw na patelnie(ziemniaczki tam były) skromnie

Podwieczorek:NesVita, 4 ciasteczka orzechowe(w zasadzie to były posklejane orzechy) bardzo ladnie

Kolacja:beda 2 kromki ciemnego pieczywka z szyneczka masełko? i ketchupem
I moze wpadnie jeszcze jajeczko niech wpadaaa

I jak??
jw lepiej Kochana,lepiej!

iza_wiosenna- ee tam nie zdrowo! od czasu do czasu mozna sobie pozwolic na cos nie zdrowego sliczny jadlospis

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 18:26   #1415
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
ja od dwa dni temu czułam się 'pms-owo', a dzisiaj już w ogóle mam nadzieję, że dostanę @, bo mimo wszystko trochę się martwię
ja też się martwię o swój okres. do tej pory dostawałam mniej więcej co miesiąc- fakt, że czasem cykl trwał 40parę dni a raz np. 15, ale boję się, że teraz się spóźnia przez wagę.. muszę iść gdzieś się zważyć, żeby zobaczyć.
Stary 2009-02-28, 18:47   #1416
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
moje niezdrowe UP:

I wielka grahamka z masełkiem, szynką i serem żółtym, jajko z majonezem, twaróg z masłem orzechowym, herbata z cytryną pychotka! ostatnio mam apetyt na jaja

II drożdżówka z serem i kruszonką, kit kat peanut butter koooocham!

kubuś

III zestaw z MCchickenem w Mac'u mrożona kawa orzechowo-czekoladowa (taka z lidla) kiedy ja ostatnio w Mc byłam, aj. a ta kawa dobra?

IV dwa paski czeko z orzechami, migdały w czekoladzie i cynamonie, kakao <3

V coś będzie mam straszną ochotę na pyszny świeży chlebek i jajecznicę

a zaraz piekę ciasto jogurtowe z owocami i kruszonką, więc po kolacji zapewne wpadnie może lepiej niech nikt nie ocenia daj znać, jak wyszło! ja rano piekłam ucierane ciasto z serem, owocami i lukrem (chciałam dorównać mamie, bo piekła pyszności) i już zjadłam pół
e tam, niezdrowo! przesmacznie jak zwykle, radośnie- czego chcieć więcej! tylko nie chudnij już trzymam kciukacze za @, na pewno się stęskni i wróci na czas

aoii- pozdrów tatę- maniaka chałwy to danmleko to właśnie jest czekoladowe, nie ma innego. jest przepyszne, tata kupuje mi całą paletę i biorę do szkoły na zmianę z candy'up albo monte do picia, czasem wpadnie też nescafe express popróbuj różnych takich smakołyków, a że wracasz do szkoły, to zawsze będziesz mogła zabrać ze sobą coś dobrego
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 18:49   #1417
Costynuuna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
jw,troche malo jak na p
no nie wiem, ale to dopiero mój początek , ja ledwo co to pochłaniam ..
myśle ze z czasem będe w stanie więcej zjeść )

i zapamiętam żeby wklejać cały jadłospis
Stary 2009-02-28, 19:02   #1418
schism_
Zadomowienie

a co mi tam zapodam swój wczorajszy ;P

U
(tudzież podkręcanie metabolizmu na jednorazowym skoku z kc.. ;P)

I.(w pośpiechu bom zaspała) Cappuccino na spienionym mleku,croissant z orzechowo-czekoladowym nadzieniem, 2 cieniutkie 'andruty Piotrusia' (przysmak z dziecinstwa _^_),mandarynka

II. 'Sałatka Bałtycka' tj :rukola,kruche grzanki z ziołami,oliwki w balsamicznej marynacie ,suszone pomidory,pomidorki cherry,ziarnka prażonego słonecznika,ser pleśniowy,rzeżucha czy tam dojrzałe kiełki.
sos vinegrette + 2 małe kromki razowca,1/2 małej bułeczki wieloziarnistej z ziołowym masłem,
(niby zdrowe,ale mdłe strasznie ;/)
ot wypad po wykładzie do jednej z knajp

III.Sałatka Chicken Premiere z Mac'a (kurczak,plasterki cienkie sera,sałata ble, kawąlki marchewki i pomidora) z sosem cesarskim light,
kilka chipsów Naturals, 250ml soku marchwiowego 1-dniowego.

IV. Serek wiejski lekki'z koktajlem Slim Figura bananowym+ 100g homo waniliowego Maćkowy ,4 (płaskie)łyżki Fitelli czekoladowo-kokosowej,kilka m&m's (wersja z orzeszkami ziemnymi) i cynamon

1900 , 1,5g białka/kg

dziś już mniej grzecznie,bardziej grzesznie
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 19:03   #1419
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
bardzo ładnie o ile porcje byly spore,

Kolacja to podstawa, jak nie zjesz to jutro nadrobisz, nie można opuszczac posiłków. Na podwieczorek możesz jeśc jakies orzechy, serki homogenizowane naturalne, może jakaś rybka z warzywami, albo omlet na słodko (ze słodzikiem).

j.w

SUPER, uwielbiam jadłospisy an słodko, aż ślinka cieknie. U mnie dziś też raczej mało warzywnie
No wlasnie porcie za duze nie byly, ale staram sie jesc coraz wiecej
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 19:12   #1420
aoii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
aoii- pozdrów tatę- maniaka chałwy to danmleko to właśnie jest czekoladowe, nie ma innego. jest przepyszne, tata kupuje mi całą paletę i biorę do szkoły na zmianę z candy'up albo monte do picia, czasem wpadnie też nescafe express popróbuj różnych takich smakołyków, a że wracasz do szkoły, to zawsze będziesz mogła zabrać ze sobą coś dobrego
nie ma sprawy :P
też nie widziałam innego niż czeko ale na necie jest jeszcze wanilia
będe musiała coś wymyślić do tej szkoły, ale na początek to chyba musze zacząć jeść drożdżówki w szkole a nie znosić je do domu i szamać na kolacje XDD

dzisiejsze Pe:

ś: 4 łyżki płatków owsianych na szklance mleka 2%, wkrojony banan i 3 suszone sliwki, garść fitnesów i śliwkowych otrębów granulowanych + herbata
zaraz po, że miałam jeszcze miejsce to wchłonęłam miske budyniu smietankowego z kawałkami malin z 2 łyżkami owoców z puszki

2ś: jogobella truskawkowa 250g z otrebami pszennymi i bransami + herbata earl gray <3

o: (fix knorr xD ) "kieszonki z fileta w sosie czosnkowym" czyli pierś z kurczaka w kieszonce plaster szynki zawinięty w ser żółty polane sosem na śmietance 18%, dotego 2 pieczone w piekarniku ziemniaki z masłem i 2 korniszonki paprykowe. pyszy obiad

d: (pierwszy raz jadłam deser ) kinder mleczna kanapka <3

p: lód rożek smietankowy w czekoladzie + jabłko + 0,5l zielonej z miętą + chyba z 8 pierników lidlowskich w lukrze i czekoladzie

k: jedna ogromna kroma ( chleb był okrągły, stąd te kromy takie nienaturalnie duże ) maczana w roztrzepanym jajku i dorzuciłam pół kosteczki knora smażona cebulka <333 , połozyłam plaster szynki i smażyłam na masełku i dorzuciłam warzyw

po wpadło jeszcze małe jabłko i znowu z 5/6 pierników

dzięki lidlowi, że nie zamieszcza tabeli kcal na opakowaniach!
Stary 2009-02-28, 19:13   #1421
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
jw lepiej Kochana,lepiej!

iza_wiosenna- ee tam nie zdrowo! od czasu do czasu mozna sobie pozwolic na cos nie zdrowego sliczny jadlospis
no niestety bez maselkaA i mam dobra wiadomosc, kupilam mieszanke orzechowa, rzecz jasna z orzechami, migdalami i suszonymi owocami

Edytowane przez cytrusekxD
Czas edycji: 2009-02-28 o 19:17
Stary 2009-02-28, 19:21   #1422
tytka19
Raczkowanie

moje ddzisiejsze r juz bez wczorajszych ciastek

sniadanie owsianka (3lyzki owsianych) z 3/4 szklanki mleka 2% z kostka gorzkiej czekolady, 2 orzechami wloskimi i bananem

obiad piers z kurczaka z warzywami na patelnie , kurczaka z 150g a warzywek z 250g, bez oliwy

activia sliwkowa i kostka gorzkiej czekolady

kolacyjka warzywa na patelnie z 200g i 3 male kromki (te polowki) razowego z serem zoltym

moze ktos pomoc w liczeniu kalorii? dziekuje
tytka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 19:23   #1423
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie porcie za duze nie byly, ale staram sie jesc coraz wiecej
Koniecznie jedz więcej, nie rezygnuj z tylu przyjemności

Moje UuUuu Sobotnie

ś:
3 grzanki z chleba orkiszowego, twaróg półtłusty wymieszany z dużą ilością dżemu porzeczkowego, kawa z z mlekiem /pół na pół.

IIś:
bułka pełnoziarnista i jogurt pitny kawowy - w przerwie.
kawa z mlekiem (wiem zdecydowanie za dużo kawy, walczę z tym)

O:
100g ryżu brązowego wymieszanego z podprażonym jabłkiem z cynamonem i serkiem wiejskim(150g).
d: jabłko

P:
serek czekoladowy Miechów z bakaliami

K
: 3 kromki orkiszowego posmarowane musztarda chrzanowa, serkiem homo naturalnym, na to 6 plasterków wędliny z indyka, pomidor, cebulka.
po- pewnie wpadnie reszta serka homo z kakao
i juz prawie 2000 kcal, a dokładnie 1950
Stary 2009-02-28, 19:29   #1424
Tysia1907
Zadomowienie

Cześć dziewczęta

przeglądałam różne fora z jadłospisami i znalazłam Wasze - jest świetne

mogłabym się z wami dzielić moim??
na próbę zaprezentuje Wam mój dzisiejszy i poczekam na krytykę

moje RRRR
I ś - 2 kanapki: chlebek razowy+plaster szybki+plaster sera żółtego+kila plasterków ogórka świeżego+plaster pomidorka, do tego połowa grejfruta i woda

IIś - 1 cukierek w czekoladzie;/;/;/

Obiad - połowa woreczka ryżu z warzywami + 2 małe kawałki pieczeni wieprzowej bez rzaadanego sosu czy tłuszczu + surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłka w sosie czosnkowym tj jogurt naturalny pół żyżki majonezu czosnek i pieprz, do popicia woda

podwieczorek - pączek francuski-hiszpanski...y ten z dziurką w środku ne iiem jak mu na imie, w każdym bądz razie zgrzeszyłam nim;/

kolacja - serek wiejski z wkrojonym pomidorkiem i plasterkeim szynki + 1 wafel ryżowy, do tego woda

to wszysko na dziś co Wy na to? jest bardzo źle?
Stary 2009-02-28, 19:30   #1425
Papillon
Rozeznanie

Cytat:

Kolacja to podstawa, jak nie zjesz to jutro nadrobisz, nie można opuszczac posiłków. Na podwieczorek możesz jeśc jakies orzechy, serki homogenizowane naturalne, może jakaś rybka z warzywami, albo omlet na słodko (ze słodzikiem).
zjadłam jeszcze omlet z 2 jajek i połową ząbka czosnku no i byłam na spacerze 40 min,szybki marsz,momentami biegłam :P
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 19:45   #1426
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Koniecznie jedz więcej, nie rezygnuj z tylu przyjemności

Moje UuUuu Sobotnie

ś: 3 grzanki z chleba orkiszowego, twaróg półtłusty wymieszany z dużą ilością dżemu porzeczkowego, kawa z z mlekiem /pół na pół.wyglada bardzo smakowicie

IIś: bułka pełnoziarnista i jogurt pitny kawowy - w przerwie.
kawa z mlekiem (wiem zdecydowanie za dużo kawy, walczę z tym)no faktycznie kawy duzo, ale reszta super!

O: 100g ryżu brązowego wymieszanego z podprażonym jabłkiem z cynamonem i serkiem wiejskim(150g).pycha
d: jabłko

P: serek czekoladowy Miechów z bakaliami

K: 3 kromki orkiszowego posmarowane musztarda chrzanowa, serkiem homo naturalnym, na to 6 plasterków wędliny z indyka, pomidor, cebulka.
po- pewnie wpadnie reszta serka homo z kakao a jaki to ten chlebek orkiszowy jest, nie jadlam nigdy??
i juz prawie 2000 kcal, a dokładnie 1950
najbardziej podoba mi sie obiad, bo nigdy jeszcze takiego cuda nie jadlamA co do mojego jedzenia, to na prawde staram sie jak moge, aby jesc wiecej

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Tysia1907 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta

mogłabym się z wami dzielić moim??

moje RRRR
I ś - 2 kanapki: chlebek razowy+plaster szybki+plaster sera żółtego+kila plasterków ogórka świeżego+plaster pomidorka, do tego połowa grejfruta i woda ok

IIś - 1 cukierek w czekoladzie;/;/;/jeden cukierek mozna wybaczy, ale to i tak za malo

Obiad - połowa woreczka ryżu z warzywami + 2 małe kawałki pieczeni wieprzowej bez rzaadanego sosu czy tłuszczu + surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłka w sosie czosnkowym tj jogurt naturalny pół żyżki majonezu czosnek i pieprz, do popicia wodajest ok ale co do tego majonezu i sosu czosnkowego to nie jestem pewna czy na R mozna
podwieczorek - pączek francuski-hiszpanski...y ten z dziurką w środku ne iiem jak mu na imie, w każdym bądz razie zgrzeszyłam nim;/jesli to jest jeden taki grzeszek, to ok, ale gorzej jak je jadasz czesto, bo wkoncu jestes R

kolacja - serek wiejski z wkrojonym pomidorkiem i plasterkeim szynki + 1 wafel ryżowy, do tego wodaok, choc ja bym do tego zjadla jeszcze kromeczke ciemnego pieczywka(oczywiscie jesli jesz kolacje 3-4 godziny przed snem)

Ogolnie jest ok.Choc male grzeszki sa
Stary 2009-02-28, 19:46   #1427
tytka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tytka19 Pokaż wiadomość

sniadanie owsianka (3lyzki owsianych) z 3/4 szklanki mleka 2% z kostka gorzkiej czekolady, 2 orzechami wloskimi i bananem

obiad piers z kurczaka z warzywami na patelnie , kurczaka z 150g a warzywek z 250g, bez oliwy

kolacyjka warzywa na patelnie z 200g i 3 male kromki (te polowki) razowego z serem zoltym

up
tytka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 19:50   #1428
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

R.

Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków, duże jabłko, pół szklanki mleka 3,2%, pół łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki siemienia lnianego, łyżeczka miodu)
II śniadanie: nie było, za późno wstałam.
Obiad: 2 garści makaronu pełnoziarnistego, 250g warzyw na patelnie
Podwieczorek: 200g jogurtu naturalnego z cynamonem, kakaem, miodem (wszystkich dodatków po pół łyżeczki), kawa waniliowa
Kolacja: (będzie) puszka tuńczyka w sosie własnym

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 19:54   #1429
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tytka19 Pokaż wiadomość

sniadanie owsianka (3lyzki owsianych) z 3/4 szklanki mleka 2% z kostka gorzkiej czekolady, 2 orzechami wloskimi i bananem - owsianych moglo być więcej do tego jakieś białko bo w mleku nie jest go za wiele, a czekolada i banan to na R, wiadomo
II śniadanie wcięło ?

obiad piers z kurczaka z warzywami na patelnie , kurczaka z 150g a warzywek z 250g, bez oliwy - za mało, zdecydowanie, brakuje ww

kolacyjka warzywa na patelnie z 200g i 3 male kromki (te polowki) razowego z serem zoltym - tutaj łaczysz ww z tł, kolacja na R raczej z przewaga białka, którego tutaj nie ma

braki ogromne, przede wszytskim białko na R podstawa, następnie nnkt

Cytat:
Cześć dziewczęta

mogłabym się z wami dzielić moim?? oczywiści

moje RRRR
I ś - 2 kanapki: chlebek razowy+plaster szybki+plaster sera żółtego+kila plasterków ogórka świeżego+plaster pomidorka, do tego połowa grejfruta i woda - bardzo ładnie

IIś - 1 cukierek w czekoladzie;/;/;/ - potraktuj to jako Swoje 10 % diety, i II śnaidanie powinno być, a oprócz cukeirka nic tu nie widzę

Obiad - połowa woreczka ryżu z warzywami + 2 małe kawałki pieczeni wieprzowej bez rzaadanego sosu czy tłuszczu + surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłka w sosie czosnkowym tj jogurt naturalny pół żyżki majonezu czosnek i pieprz, do popicia woda - bardzo ładnie

podwieczorek - pączek francuski-hiszpanski...y ten z dziurką w środku ne iiem jak mu na imie, w każdym bądz razie zgrzeszyłam nim;/

kolacja - serek wiejski z wkrojonym pomidorkiem i plasterkeim szynki + 1 wafel ryżowy, do tego woda - tego wafla lepiej już zamienić na normalny chleb, one naprawde nic prócz kalorii w sobie nie mają

Bardzo to nie, oprócz paru grzeszków jadłospis mi sie podoba, róznorodnie, jest białko i warzywa, brakuje tylko nnkt.

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
zjadłam jeszcze omlet z 2 jajek i połową ząbka czosnku no i byłam na spacerze 40 min,szybki marsz,momentami biegłam :P
Super

Cytat:
najbardziej podoba mi sie obiad, bo nigdy jeszcze takiego cuda nie jadlamA co do mojego jedzenia, to na prawde staram sie jak moge, aby jesc wiecej
A dziękuję, obiad był, nie chwaląc się przepyszny Może sama spróbujesz jutro?? I wierzę w Twój rozsądek, nie am co sie katować jeśli tego nei potrzebujesz.
Stary 2009-02-28, 20:11   #1430
Tysia1907
Zadomowienie

funky87 dziękuje za sprawdzenie mojego jadłospisu

natomiast chciałam zapytać co to to brakujące mi nnkt
ponieważ jestem od niedawna w świecie virtualnych haseł dietetycznych i nie znam wszystkich skrótów
Stary 2009-02-28, 20:22   #1431
aoii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tysia1907;11214838

natomiast chciałam zapytać co to to brakujące mi [U
nnkt[/U]
ponieważ jestem od niedawna w świecie virtualnych haseł dietetycznych i nie znam wszystkich skrótów

niezbędne nasycone kwasy tłuszczowe
Stary 2009-02-28, 20:23   #1432
funky87
Zakorzenienie

Cytat:

Nienasycone kwasy tłuszczowe, które znajdziesz w oliwie z oliwek, różnorakich olejach np. z pestek winogron, sezamowym itp, rybach (najlepiej morskich), orzechach, pestkach np. dyni, słonecznik, oliwki , jaja itp
Stary 2009-02-28, 20:24   #1433
Truuuskawek
Raczkowanie

Cytat:

NNKT-Niezbędne Nasycone Kwasy Tłuszczowe. Znajdziesz je m.in. w: oliwie z oliwek,orzechach włoskich, migdałach, orzechach laskowych, pistacjowych, nerkowca, pestkach słonecznika, dyni, advocado, tłustych rybach
hah, widzę że się spóźniłam z odpowiedzią :P

Edytowane przez Truuuskawek
Czas edycji: 2009-02-28 o 20:25
Truuuskawek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-28, 20:24   #1434
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
braki ogromne, przede wszytskim białko na R podstawa, następnie nnkt

Bardzo to nie, oprócz paru grzeszków jadłospis mi sie podoba, róznorodnie, jest białko i warzywa, brakuje tylko nnkt.

Super

A dziękuję, obiad był, nie chwaląc się przepyszny Może sama spróbujesz jutro?? I wierzę w Twój rozsądek, nie am co sie katować jeśli tego nei potrzebujesz.
Z medycznego punktu widzenia mam nawet niedowage.Ale boje sie, ze jedzac wiecej przytyje.Ale walcze z tym
Stary 2009-02-28, 20:28   #1435
ewelina*
Rozeznanie

Moje Rrrr.
Dawno nie pisałam już ale ostatnio miałam gorsze dni

Śniadanie: 4łyżki płatków owsianych, 2/3 szklanki mleka(2%), 2 duże łyżki wieśniaka, pół grejpfruta

II śniadanie: 2 kromki razowca(bez drożdży wyłącznie z mąki żytniej)+ polędwica drobiowa(końcówka była wiec źle mi się kroiło i nie mogę po plasterkach powiedzieć)
+warzywa(sałata, plastry pomidora, 1 ogórek kiszony, 1 rzodkiewka), pół grejpfruta

Obiad: Kawałek piersi z kurczaka-gotowanej, 3 łyżki kaszy gryczanej +sałatka (pekińska,pół pomidora, 1 ogórek kiszony, 1rzodkiewka, zioła prowansalskie, 2 łyżki jogurtu naturalnego)

Przekąska:
serek homo naturalny pół łyżeczki siemienia lnianego, 10g orzechów włoskich, marchewka

Kolacja(zaraz będzie): 1/3 twarogu chudego, 2 łyżki serka wiejskiego, 1rzodkiewka, plaster pomidora, ogórek +jakieś przyprawy(pierwszy raz coś takeigo będe jeść nie wim czy będzie jadalne)

Komętarze mile widziane.

ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 20:30   #1436
Nasturcja several years
Rozeznanie

U:

I: 4pancakes z bananem i cukrem pudrem, jogurt jogobella pieczone jabłko

II: 2kromki żytniego chleba z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym, serek homo naturalny z mixem płatków: cini minis, Frutina , jaśki waniliowe

III: 4 małe pulpeciki w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, marchewka z groszkiem
Po obiedzie: galaretka z owocami i śmietaną

IV:Twarożek domowy z dżemem i BF, kromka żytniego z masłem orzechowym, pomarańcza,pare garsci fistaszków

V: Makrela, bułka sojowa z masłem, żółtym serem i kechupem, kromka żytniego z pasztetem z gęsi i musztardą

---

Coś będzie...
Stary 2009-02-28, 20:37   #1437
Tysia1907
Zadomowienie

Dziekuje za odpowiedz

powiedzcie mi jeszcze jak przyrzadzcie te czarodziejskie owsianki na ciepło na zimno czy jak :/
bo ja zazwyczaj na sniadanie jadam jogurt o% tluszczu z muslii, bo na nic innego en imam czasu w tygodniu bo speisze sie na uczelnie, w weenedy mam czas na cos smacznego, wiec poradzcie mi co jest odpowiednie na RRR i w miare szybkie do wykonanai na sniadanko noi poprosze przepis na wasze owsianki

Stary 2009-02-28, 20:37   #1438
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Z medycznego punktu widzenia mam nawet niedowage.Ale boje sie, ze jedzac wiecej przytyje.Ale walcze z tym
To tym bardziej bierz się za Siebie jeśli będziesz dodawać kcal stopniowo tj 100-200 kcal tygodniowo to waga nie powinna podskoczyć, a nawet jeśli to do granicy odpowiedniej dla Twojego organizmu.
ps. Dziękuję za zaproszenie
Cytat:
Napisane przez ewelina* Pokaż wiadomość
Moje Rrrr.
Dawno nie pisałam już ale ostatnio miałam gorsze dni

Śniadanie: 4łyżki płatków owsianych, 2/3 szklanki mleka(2%), 2 duże łyżki wieśniaka, pół grejpfruta - super

II śniadanie: 2 kromki razowca(bez drożdży wyłącznie z mąki żytniej)+ polędwica drobiowa(końcówka była wiec źle mi się kroiło i nie mogę po plasterkach powiedzieć)
+warzywa(sałata, plastry pomidora, 1 ogórek kiszony, 1 rzodkiewka), pół grejpfruta - tu rózniez bardzo ładnie

Obiad: Kawałek piersi z kurczaka-gotowanej, 3 łyżki kaszy gryczanej +sałatka (pekińska,pół pomidora, 1 ogórek kiszony, 1rzodkiewka, zioła prowansalskie, 2 łyżki jogurtu naturalnego) - ekstra, choć kaszy mogłaś dac wiecej.

Przekąska:
serek homo naturalny pół łyżeczki siemienia lnianego, 10g orzechów włoskich, marchewka - wzorowo

Kolacja(zaraz będzie): 1/3 twarogu chudego, 2 łyżki serka wiejskiego, 1rzodkiewka, plaster pomidora, ogórek +jakieś przyprawy(pierwszy raz coś takeigo będe jeść nie wim czy będzie jadalne) -ekstra

Komętarze mile widziane.
Jednym słowem wzorowe R, a najbardziej podoba mi się ta ilość warzyw może jutro jakąś rybkę przemycisz do jadłospisu.
Stary 2009-02-28, 20:39   #1439
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
U:

I: 4pancakes z bananem i cukrem pudrem, jogurt jogobella pieczone jabłko

II: 2kromki żytniego chleba z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym, serek homo naturalny z mixem płatków: cini minis, Frutina , jaśki waniliowe

III: 4 małe pulpeciki w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, marchewka z groszkiem
Po obiedzie: galaretka z owocami i śmietaną

IV:Twarożek domowy z dżemem i BF, kromka żytniego z masłem orzechowym, pomarańcza,pare garsci fistaszków

V: Makrela, bułka sojowa z masłem, żółtym serem i kechupem, kromka żytniego z pasztetem z gęsi i musztardą

---

Coś będzie...
śliiiicznie !

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 20:53   #1440
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez aoii Pokaż wiadomość
dzisiejsze Pe:

ś: 4 łyżki płatków owsianych na szklance mleka 2%, wkrojony banan i 3 suszone sliwki, garść fitnesów i śliwkowych otrębów granulowanych + herbata owsiana nie za rzadka Ci wyszła? malutko tych płatków jak na tyle mleka a banana dodajesz w czasie gotowania czy po?
zaraz po, że miałam jeszcze miejsce to wchłonęłam miske budyniu smietankowego z kawałkami malin z 2 łyżkami owoców z puszki mniam! widzisz, miejsce się powoli robi na więcej żarełka kooocham budyń, gęsty szczególnie

2ś: jogobella truskawkowa 250g z otrebami pszennymi i bransami + herbata earl gray <3 już standardzik ta jogobella

o: (fix knorr xD ) "kieszonki z fileta w sosie czosnkowym" czyli pierś z kurczaka w kieszonce plaster szynki zawinięty w ser żółty polane sosem na śmietance 18%, dotego 2 pieczone w piekarniku ziemniaki z masłem i 2 korniszonki paprykowe. pyszy obiad noo, fixy królują, widzę ładnie, że śmietana i ser, mam nadzieję, że pierś też spora, bo sama w sobie to chudziuuutka!

d: (pierwszy raz jadłam deser ) kinder mleczna kanapka <3 smakuje?

p: lód rożek smietankowy w czekoladzie + jabłko + 0,5l zielonej z miętą + chyba z 8 pierników lidlowskich w lukrze i czekoladzie kocham pierniki! te z lidla, takie wielkie i miękkie są przeboskie, zawsze zjadam pół 500g paczki naraz

k: jedna ogromna kroma ( chleb był okrągły, stąd te kromy takie nienaturalnie duże ) maczana w roztrzepanym jajku i dorzuciłam pół kosteczki knora smażona cebulka <333 , połozyłam plaster szynki i smażyłam na masełku i dorzuciłam warzyw no i masło widzę mogłaś dwie kromy wrzucić juuuż! i jakiś keczup dodać albo sosik

po wpadło jeszcze małe jabłko i znowu z 5/6 pierników

dzięki lidlowi, że nie zamieszcza tabeli kcal na opakowaniach! zamieszcza, ale tylko przy dietetycznych produktach jak pierwszy raz kupowałam tam krem nugatowy do smarowania, to byłam zła, że nie mogę poznać składu, ale teraz na szczęście nie zwracam już na to uwagi zresztą im mniej człowiek wie, tym dłużej żyje
Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
U:

I: 4pancakes z bananem i cukrem pudrem, jogurt jogobella pieczone jabłko pycha! też dzisiaj miałam pancakes'y, a tą jogobellę kocham

II: 2kromki żytniego chleba z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym, serek homo naturalny z mixem płatków: cini minis, Frutina , jaśki waniliowe i kolejny podobny posiłek. czytasz w myślach?

III: 4 małe pulpeciki w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, marchewka z groszkiem pycha!
Po obiedzie: galaretka z owocami i śmietaną daaawno nie jadłam

IV:Twarożek domowy z dżemem i BF, kromka żytniego z masłem orzechowym, pomarańcza,pare garsci fistaszków ślicznie!

V: Makrela, bułka sojowa z masłem, żółtym serem i kechupem, kromka żytniego z pasztetem z gęsi i musztardą kocham ten pasztet, ale nigdy nie próbowałam z musztardą i bułki sojowe też uwielbiam, szczególnie z takimi okrągłymi ziarnami soi w środku!

---

Coś będzie... iii na zdrowie, smacznego!
prześliczne U
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości