|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
a ja kocham warzywa, tylko dziś mi jakoś nie podrodze do nich ![]() A okres może Ci sie spóźniać nawet do 2 miesiecy ,zanim wszystko sie unormuje minie trochę czasu, więc bez obaw i jedz na zdrowie.
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz przerwa wynosi 1,5 msc, drugi raz 3 tygodnie.. Dobrze, że wiem, kiedy się go spodziewać, bo ja mam bardzo wyraźne PMS-y. Pogarsza mi się cera, gromadzi w organizmie woda, którą chętnie bym wylewała poprzez łzy i na wszystkich krzyczę, a do tego tylko bym jadła..Moje R: Śn. 2 plastry makowca (domowy wypiek, taki bez lukru i w ogóle nie zaliczałabym go do słodyczy ), pół szklanki mleka 3,2%, serek wiejski lekki, cynamon, herbata zielonaIIŚn. Galaretka truskawkowa z odrobiną bitej śmietany light (10%diety ), 3 plastry szynki (no, żeby białko mimo wszystko było )Ob. Duży gołąbek z mięsa wieprzowego i białego ryżu zawijany w kapustę, w sosie pomidorowym (wydawał się dość chudy, aczkolwiek.. ), sałatka: ananas, kapusta pekińska, orzeszki ziemne, oliwki, czerwona cebula, szynka, wszystko polane jogo naturalnymPd. Tuńczyk (w oleju sojowym, bardzo smaczny, a 170kcal/100g) - ze 3/4 puszki, ale nadmiar tego oleju wylałam; wymieszałam go z papryką czerwoną, kawałkiem camemberta, sałatą i rzodkiewkami (tych rzodkiewek to z 7 ) K. Będzie: Serek wiejski ze szczypiorkiem (smaczny i jakoś w tej wersji jeszcze mi się nie znudził)
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#1413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Funky
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej Kochana,lepiej!iza_wiosenna- ee tam nie zdrowo! od czasu do czasu mozna sobie pozwolic na cos nie zdrowego sliczny jadlospis
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się martwię o swój okres. do tej pory dostawałam mniej więcej co miesiąc- fakt, że czasem cykl trwał 40parę dni a raz np. 15, ale boję się, że teraz się spóźnia przez wagę.. muszę iść gdzieś się zważyć, żeby zobaczyć.
|
|
#1416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciukacze za @, na pewno się stęskni i wróci na czas ![]() aoii- pozdrów tatę- maniaka chałwy to danmleko to właśnie jest czekoladowe, nie ma innego. jest przepyszne, tata kupuje mi całą paletę i biorę do szkoły na zmianę z candy'up albo monte do picia, czasem wpadnie też nescafe express ![]()
|
|
|
#1417 |
|
Zadomowienie
|
no nie wiem, ale to dopiero mój początek , ja ledwo co to pochłaniam ..
myśle ze z czasem będe w stanie więcej zjeść ) i zapamiętam żeby wklejać cały jadłospis
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1418 |
|
Zadomowienie
|
a co mi tam zapodam swój wczorajszy ;P
U (tudzież podkręcanie metabolizmu na jednorazowym skoku z kc.. ;P) I.(w pośpiechu bom zaspała) Cappuccino na spienionym mleku,croissant z orzechowo-czekoladowym nadzieniem, 2 cieniutkie 'andruty Piotrusia' (przysmak z dziecinstwa _^_),mandarynka II. 'Sałatka Bałtycka' tj :rukola,kruche grzanki z ziołami,oliwki w balsamicznej marynacie ,suszone pomidory,pomidorki cherry,ziarnka prażonego słonecznika,ser pleśniowy,rzeżucha czy tam dojrzałe kiełki. sos vinegrette + 2 małe kromki razowca,1/2 małej bułeczki wieloziarnistej z ziołowym masłem, (niby zdrowe,ale mdłe strasznie ;/) ot wypad po wykładzie do jednej z knajp ![]() III.Sałatka Chicken Premiere z Mac'a (kurczak,plasterki cienkie sera,sałata ble, kawąlki marchewki i pomidora) z sosem cesarskim light, kilka chipsów Naturals, 250ml soku marchwiowego 1-dniowego. IV. Serek wiejski lekki'z koktajlem Slim Figura bananowym+ 100g homo waniliowego Maćkowy ,4 (płaskie)łyżki Fitelli czekoladowo-kokosowej,kilka m&m's (wersja z orzeszkami ziemnymi) i cynamon 1900 , 1,5g białka/kg ![]() dziś już mniej grzecznie,bardziej grzesznie
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też nie widziałam innego niż czeko ale na necie jest jeszcze wanilia ![]() będe musiała coś wymyślić do tej szkoły, ale na początek to chyba musze zacząć jeść drożdżówki w szkole a nie znosić je do domu i szamać na kolacje XDD dzisiejsze Pe: ś: 4 łyżki płatków owsianych na szklance mleka 2%, wkrojony banan i 3 suszone sliwki, garść fitnesów i śliwkowych otrębów granulowanych + herbata zaraz po, że miałam jeszcze miejsce to wchłonęłam miske budyniu smietankowego z kawałkami malin z 2 łyżkami owoców z puszki ![]() 2ś: jogobella truskawkowa 250g z otrebami pszennymi i bransami + herbata earl gray <3 o: (fix knorr xD ) "kieszonki z fileta w sosie czosnkowym" czyli pierś z kurczaka w kieszonce plaster szynki zawinięty w ser żółty polane sosem na śmietance 18%, dotego 2 pieczone w piekarniku ziemniaki z masłem i 2 korniszonki paprykowe. pyszy obiad ![]() d: (pierwszy raz jadłam deser ) kinder mleczna kanapka <3p: lód rożek smietankowy w czekoladzie + jabłko + 0,5l zielonej z miętą + chyba z 8 pierników lidlowskich w lukrze i czekoladzie k: jedna ogromna kroma ( chleb był okrągły, stąd te kromy takie nienaturalnie duże ) maczana w roztrzepanym jajku i dorzuciłam pół kosteczki knora smażona cebulka <333 , połozyłam plaster szynki i smażyłam na masełku i dorzuciłam warzywpo wpadło jeszcze małe jabłko i znowu z 5/6 pierników ![]() dzięki lidlowi, że nie zamieszcza tabeli kcal na opakowaniach!
|
|
|
#1421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A i mam dobra wiadomosc, kupilam mieszanke orzechowa, rzecz jasna z orzechami, migdalami i suszonymi owocami
Zdrowo się odżywiam Ćwiczę Zapuszczam włosy Edytowane przez cytrusekxD Czas edycji: 2009-02-28 o 19:17 |
|
|
|
|
#1422 |
|
Raczkowanie
|
moje ddzisiejsze r juz bez wczorajszych ciastek
![]() sniadanie owsianka (3lyzki owsianych) z 3/4 szklanki mleka 2% z kostka gorzkiej czekolady, 2 orzechami wloskimi i bananem obiad piers z kurczaka z warzywami na patelnie , kurczaka z 150g a warzywek z 250g, bez oliwy activia sliwkowa i kostka gorzkiej czekolady ![]() kolacyjka warzywa na patelnie z 200g i 3 male kromki (te polowki) razowego z serem zoltym moze ktos pomoc w liczeniu kalorii? dziekuje
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie jedz więcej, nie rezygnuj z tylu przyjemności ![]() Moje UuUuu Sobotnie ś: 3 grzanki z chleba orkiszowego, twaróg półtłusty wymieszany z dużą ilością dżemu porzeczkowego, kawa z z mlekiem /pół na pół. IIś: bułka pełnoziarnista i jogurt pitny kawowy - w przerwie. kawa z mlekiem (wiem zdecydowanie za dużo kawy, walczę z tym) O: 100g ryżu brązowego wymieszanego z podprażonym jabłkiem z cynamonem i serkiem wiejskim(150g). d: jabłko ![]() P: serek czekoladowy Miechów z bakaliami K: 3 kromki orkiszowego posmarowane musztarda chrzanowa, serkiem homo naturalnym, na to 6 plasterków wędliny z indyka, pomidor, cebulka. po- pewnie wpadnie reszta serka homo z kakao i juz prawie 2000 kcal, a dokładnie 1950
|
|
#1424 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczęta
![]() przeglądałam różne fora z jadłospisami i znalazłam Wasze - jest świetne ![]() mogłabym się z wami dzielić moim?? ![]() na próbę zaprezentuje Wam mój dzisiejszy i poczekam na krytykę ![]() moje RRRR I ś - 2 kanapki: chlebek razowy+plaster szybki+plaster sera żółtego+kila plasterków ogórka świeżego+plaster pomidorka, do tego połowa grejfruta i woda IIś - 1 cukierek w czekoladzie;/;/;/ Obiad - połowa woreczka ryżu z warzywami + 2 małe kawałki pieczeni wieprzowej bez rzaadanego sosu czy tłuszczu + surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłka w sosie czosnkowym tj jogurt naturalny pół żyżki majonezu czosnek i pieprz, do popicia woda podwieczorek - pączek francuski-hiszpanski...y ten z dziurką w środku ne iiem jak mu na imie, w każdym bądz razie zgrzeszyłam nim;/ kolacja - serek wiejski z wkrojonym pomidorkiem i plasterkeim szynki + 1 wafel ryżowy, do tego woda to wszysko na dziś co Wy na to? jest bardzo źle?
|
|
#1425 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i byłam na spacerze 40 min,szybki marsz,momentami biegłam :P
|
|
|
|
|
#1426 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do mojego jedzenia, to na prawde staram sie jak moge, aby jesc wiecej![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
|
#1427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
up |
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków, duże jabłko, pół szklanki mleka 3,2%, pół łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki siemienia lnianego, łyżeczka miodu) II śniadanie: nie było, za późno wstałam. Obiad: 2 garści makaronu pełnoziarnistego, 250g warzyw na patelnie Podwieczorek: 200g jogurtu naturalnego z cynamonem, kakaem, miodem (wszystkich dodatków po pół łyżeczki), kawa waniliowa Kolacja: (będzie) puszka tuńczyka w sosie własnym
|
|
#1429 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
funky87 dziękuje za sprawdzenie mojego jadłospisu
![]() natomiast chciałam zapytać co to to brakujące mi nnkt ![]() ponieważ jestem od niedawna w świecie virtualnych haseł dietetycznych i nie znam wszystkich skrótów ![]()
|
|
#1431 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niezbędne nasycone kwasy tłuszczowe
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hah, widzę że się spóźniłam z odpowiedzią :P
Edytowane przez Truuuskawek Czas edycji: 2009-02-28 o 20:25 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1435 |
|
Rozeznanie
|
Moje Rrrr.
Dawno nie pisałam już ale ostatnio miałam gorsze dni ![]() Śniadanie: 4łyżki płatków owsianych, 2/3 szklanki mleka(2%), 2 duże łyżki wieśniaka, pół grejpfruta II śniadanie: 2 kromki razowca(bez drożdży wyłącznie z mąki żytniej)+ polędwica drobiowa(końcówka była wiec źle mi się kroiło i nie mogę po plasterkach powiedzieć )+warzywa(sałata, plastry pomidora, 1 ogórek kiszony, 1 rzodkiewka), pół grejpfruta Obiad: Kawałek piersi z kurczaka-gotowanej, 3 łyżki kaszy gryczanej +sałatka (pekińska,pół pomidora, 1 ogórek kiszony, 1rzodkiewka, zioła prowansalskie, 2 łyżki jogurtu naturalnego) Przekąska: serek homo naturalny pół łyżeczki siemienia lnianego, 10g orzechów włoskich, marchewka Kolacja(zaraz będzie): 1/3 twarogu chudego, 2 łyżki serka wiejskiego, 1rzodkiewka, plaster pomidora, ogórek +jakieś przyprawy(pierwszy raz coś takeigo będe jeść nie wim czy będzie jadalne )Komętarze mile widziane.
|
#1436 |
|
Rozeznanie
|
U:
I: 4pancakes z bananem i cukrem pudrem, jogurt jogobella pieczone jabłko II: 2kromki żytniego chleba z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym, serek homo naturalny z mixem płatków: cini minis, Frutina , jaśki waniliowe III: 4 małe pulpeciki w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, marchewka z groszkiem Po obiedzie: galaretka z owocami i śmietaną IV:Twarożek domowy z dżemem i BF, kromka żytniego z masłem orzechowym, pomarańcza,pare garsci fistaszków V: Makrela, bułka sojowa z masłem, żółtym serem i kechupem, kromka żytniego z pasztetem z gęsi i musztardą ![]() --- Coś będzie...
|
#1437 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za odpowiedz
![]() powiedzcie mi jeszcze jak przyrzadzcie te czarodziejskie owsianki na ciepło na zimno czy jak :/bo ja zazwyczaj na sniadanie jadam jogurt o% tluszczu z muslii, bo na nic innego en imam czasu w tygodniu bo speisze sie na uczelnie, w weenedy mam czas na cos smacznego, wiec poradzcie mi co jest odpowiednie na RRR i w miare szybkie do wykonanai na sniadanko noi poprosze przepis na wasze owsianki ![]() ![]() ![]()
|
|
#1438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli będziesz dodawać kcal stopniowo tj 100-200 kcal tygodniowo to waga nie powinna podskoczyć, a nawet jeśli to do granicy odpowiedniej dla Twojego organizmu. ps. Dziękuję za zaproszenie Cytat:
może jutro jakąś rybkę przemycisz do jadłospisu.
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!
|
|
|
#1440 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

bo schudłam 0,5kg przez stres i okres mi się trochę spóźnia, tzn 1. raz po długiej przerwie dostałam miesiac temu, wiec drugi raz moze byc np po 2 miesiacach, prawda? niekoniecznie od razu bede miec regularnie?
a ja kocham warzywa, tylko dziś mi jakoś nie podrodze do nich 

Raz przerwa wynosi 1,5 msc, drugi raz 3 tygodnie.. Dobrze, że wiem, kiedy się go spodziewać, bo ja mam bardzo wyraźne PMS-y. Pogarsza mi się cera, gromadzi w organizmie woda, którą chętnie bym wylewała poprzez łzy

i ketchupem
mrożona kawa orzechowo-czekoladowa (taka z lidla) kiedy ja ostatnio w Mc byłam, aj. a ta kawa dobra?
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)