|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
Cytat:
ALE ciesze sie ze to nas nie dotyczy !!! orientujecie sie jak to jest z zasiłkami dla matek samotnie wychowujących dzieci i z tym drugim 1000 złotych , tzn chodzi mi jaki tam prog ma byc dochodów zeby dostac ten drugi 1000
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój gin do takich nie nalezy.Stwierdził ciążę w 5tyg i od razu założył kartotekę i książeczkę ciąży. |
|
|
|
|
#1413 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór dziewczyny po całym dniu
![]() Jakoś pączków za dużo jednak nie zjadłam...dwa i miałam dosyć ![]() Za to wybrałam się z mamą Centrum Handlowego u nas, po okulary dla mamy i tak jakoś chodziłysmy po sklepach i kupiłam w C&A pierwsze ciążowe spodnie Przymierzałam kilka ale jakoś większość było za krótkich dla mnie...i zdecydowałam się na brązowe z fajnego materiału, szyte jak jeansy, ale materiał troszkę inny...jakie wygodnie![]() ![]() ![]() Cytat:
Co prawda zdjęć nie wysłał, ale patrzcie co napisał..."proszę Pania zdjęcia są moja pracą i co prawda interesuje mnie fotografia ale nie są to zdjęcia katalogowe do katalogu musiały by być trochę leprze mam w planie zrobić kilka zdjęć w plenerze ale czekam na lepsza pogodę, dlatego na razie nie pomogę Państwu przykro mi bardzo."Fajnie by było gdyby zdążył zanim się zdecydujemy na kupno jakiegoś wózka ![]() Cytat:
całe szczęście że nas to nie dotyczy...ja byłam pierwszy raz u gina w 4 tygodniu...potwierdził ciążę, zrobił usg i na pewno wpisał w moją kartotekę że spodziewam się dzidziusia chociaż kartę ciąży założył później...Cytat:
Przykro mi że znowu musisz się męczyć...na szczęście jutro już lekarz coś wymyśli i na pewno Ci pomoże...tylko by ta noc była spokojnaCytat:
![]() ahhh i witam nową Mamusię ![]() ![]()
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-02-19 o 23:42 |
||||
|
|
|
#1414 | ||
|
Zadomowienie
|
No mój też szaleje
A jeszcze nie tak dawno narzekałam że nie mam brzucha A teraz nie moge się przyzwyczaić .Cytat:
Cytat:
A tak wogóle to niedawno pisałyśmy o testach, mdłościach, zgagach itp. a teraz już takie brzucholki nam rosną że ho ho Może w wekendzik wrzuce swoje fotki.
|
||
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zostaje na chwilę obecna przy implast bolderze |
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
miniusia91 witaj!
Svinecko bardzo współczuję , mam nadzieję, że jutro będzie już lepiej, a tobie uda sie jakoś przeżyc tą noc.Ania0104, Cassandra 23, UnholyOne dziękuję. Kolacja była przepyszna i przeurocza. Po powrocie do domu dopadło mnie pojedzeniowe znużenie, ale że jutro nie muszę wcześnie wstać, to oddaję się wizażowemu serfowaniu ![]() skierka1981, czekoladka21 śliczne brzuszki Cytat:
I czekamy na ciebie, kiedy będziesz miała już dostęp do netu!
|
|
#1417 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zakupki boske... ja musze kupic sobie wieszke majty bo te co mam bardzo mnie cisna... tez tak macie??? nie ma to jak dobry zaplon... jak diesel na mrozie ![]() Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Svinecko trzymam kciuki za wizytę u dentysty Jak przeżyłaś dzisiejszą noc?
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Svinecka, współczuję perypetii z zębami Brzuszki fajne ![]() Odbieram dzisiaj wyniki i się boję ![]() Agata, mnie majtki nie cisną
|
|
#1420 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() a jak słoneczko u mnie pięknie świeci az w drodze do pracy musiałam wygrzebać okulary przeciewsłoneczne ![]() Cytat:
![]() czekamy na fotki ... a co do zgagi to mnie męczy kazdego wieczoru Cytat:
frida, Ty powinnaś każde rano kawe serwować wszystkim śpiochom
|
||
|
|
|
#1421 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczyny
![]() jestescie kochane, dzieki, ze sie o mnie martwicie ![]() ![]() to naprawde duzo znaczy ![]() noc niestety mialam tragiczna po prostu horror jakis, nie moglam znalezc sobie miejsca, plakalam pol nocy z bolu - TZ tez nie spal, pisal mi w nocy smsy, ze nie moze spac jak wie, ze ja tak cierpie i nie moze tego zniesc, kochany narazie jest jako tako - ale ciesze sie, ze juz nie dlugo dentysta, moje zbawienie, napewno dam znac jak wroce Cytat:
Cytat:
dziewczyny, trzymajcie kciuki
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie jakie mam!!! Będzie dobrze! Dentysta napewno pomoze! co do mrozonych owoców, to ja też nie parze, tylko wrzucam takie świerze ... warzywa tak /np groszek, szparagówkę, kalafior/ - na wrzątek na 3 minutki i do woreczków |
|
|
|
|
#1423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bede za pare lat w sumie nie interesuja nas sluby , jestemsy ze soba ponad 6 lat zdecydowalismy sie na dziecko(to nie była wpadka), ale niby mieszkamy razem z tym ze ja jestem zameldowana dalej u rodziców, i tam tez spedze ostanie tygodnie ciązy i pierwsze tygodnie po porodie. Nie pracuje, i jestem ciekawa czy mi sie bedzie nalezec te drugie tysiac złotych i zasiłek dla matki samotnie wychowującej dziecko?, musze o tym poczytac
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#1424 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Gizmiatko poczytaj, na necie mozna znalezc takie informacje
skoro jestes zameldowana u rodzicow to jako podstawa do zasilku beda liczyc sie dochody Twoich rodzicow podzielone na Was wszystkich lacznie z Twoim dzieckiem a prog jest piecset pare zlotych na osobe jesli sie nie myle, ale moglo sie zmienic, tak bylo kiedys, teraz nie wiem musisz poczytac ja teraz na l4, potem macierzynski a potem na wychowawczy i chce sie starac o zasilek z tytulu bycia na wychowawczym lece sie szykowac
|
|
#1425 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cześc Kochane
Cytat:
http://www.becikowe.com/?sr=zasilekrodzinny.html Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się, dentysta coś wymyśli i mam nadzieję,że już niedługo nie będziesz sobie zawracała głowy bolącym zębem, a będziesz mogła spokojnie cieszyć się maleństwm Cytat:
warto poszukać informacji![]() Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej. Maleństwo słodziutkie, ruchliwe jak mama Cały czas machało rączkami i nóżkami. Ma śliczny nosek z kością, przezierność karkowa ok, oglądaliśmy każdą możliwą cząstkę i na razie wygląda dobrze.Lekarz zawołał z poczekalni męża i zaskoczony tatuś z dumą i łzami w oczach też obserwował maluszka. ![]() Martwię się tylko, bo wyszły mi nie dobre wyniki moczu: bakterie, leukocyty, białko. Dziś pobiegłam jeszcze raz do labolatorium aby powtórzyć badanie. W poniedziałek pędzę z wynikiem do lekarza...i zobaczymy...Tak bym chciała,aby wszystko było dobrze
Edytowane przez zioła Czas edycji: 2009-02-20 o 09:20 |
||
|
|
|
#1427 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zioła to super, ze z dzidzia wszystko ok
![]() a moczem sie nie martw, napewno bedzie dobrze ![]() a ja czekam na TZ bo ma po mnie przyjechac
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Od jutra będę robić kawę
I tak już mam codziennie, że wchodzę przed 7 do pracy, robię kawkę odpalam net i czytam wizaż.Zioła cieszę się, że u małego storczykomaniaka wszystko ok ![]() Właśnie dzwoniła do mnie mama, że kupiła mi na ciuchach spodnie ciążowe jenasowe H&M za 20 zł
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-02-20 o 09:32 |
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mało naklikałyście :P
W taki razie trzymaj się dzielnie svinecko, choć mając w planie wycieczkę do dentysty, to napewno nic a nic nie boli ![]() edit: odebrałam 2x expres do kawy i tym razem po reklamacji nie działa kompletnie. Nic z tego nie rozumiem. Mało tego ani razu nie podstęplowali i naprawy s serwisie, więc nawet zwrotu towaru nie mogę sie domagać z powodu nienaprawialnej usterki
Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-02-20 o 09:35 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1430 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najważniejsze ze z dzidzią wszystko dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale szczęściara z Ciebie - mam nadzieje ze spodnie będą dobre! Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-02-20 o 09:35 |
|||
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że dobre, bo mama była przed chwilą u mnie w pracy żebym przymierzyła
(Przytachała jeszcze pół reklamówki spodni ciążowych, ale rozmiary były wielgachne). Więc wzięłam tylko te jedne.
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
zioła napewno wszystko bedzie dobrze!
a ja obudziłam sie z bólem głowy!!!!! mysle ze to od tych oczu.......dzisiaj musze troszke mniej przy kompie siedziec bo znowu bedzie to samo.......
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
A jak to jest z wynagrodzeniem na L4, bo wszedzie mowi sie ze przysluguje 100 %, a gdzies wyczytalam, ze zus odejmuje jeszcze jakąś składkę i faktycznie mniej się otrzymuje.
A jak byłam pierwszy miesiac na zwolnieniu, to szef wypłacił mi tylko 75% bo powiedział wynagrodzenia, ze tyle mi sie nalezy, ksiegowa mu tak podała.... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dostałam 100%........... teraz obliczy mnie zus i ciekawa jestem czy ta sama kwota bedzie........ ale tez cos u mnie w pracy kombinuja.......bo tak sie sklada ze moj tż tam pracuje tez i mowi naszemu kierownikowi czy juz wszystko zalatwione jest z zusem i ze ja chce ta kase na konto........a on na to "my bedziemy przez panu przekazywac te kase dla pana zpny...przepisy sie zmienily" wychodzi na to ze zus bedzie dawal kase pracodawcy a oni mi......tylko cos mi sie tu nie podoba!! dzisiaj tż ma zdobyc nr do ksiegowej to sobie zadzwonie i powiem ze chce na konto-dla mnie łatwiej! tym bardziej ze tż sie bedzie zwalnial, to co ja specjalnie bede musiala po wyplate jeździć????? kazali nam zalozyc konta a placili i tak w gotówce bo siegowej sie nie chcialo do banku przelewów porobic.......
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam za zwolenieniu i dostałam normalnie całą wypłatę A miałas napisane ze jesteś w ciazy? Ale nawet jak się jest na normalnym chorobowym to dostaje się 80% ... |
|
|
|
|
#1436 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Zus chyba pobiera 13,71% podstawy wymiaru składek na to ubezpieczenie.
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jesli chodzi o przelew to powinni Ci robic przelewem jeśli chcesz ... i zawsze tak miałas! no i oczywiscie chorobowe jest wypłącane za ilość dni w miesiacu - czyli jak teraz luty ma 28 dni to dostaniesz mniej niż w styczniu ... |
|
|
|
|
#1438 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mam już problem z tym,jak się ubierać do pracy.Nie chcę jeszcze kupywać spodni ciążowych,bo kto wie ile przytyję...Na razie wkładam ciepłe sukienki dzianinowe+dłuuugie swetry, a pod spód rajstopki+getry(żeby pupa nie marzła). Mam już dość zimy i chętnie pochodziłabym sobie w sukienkach ![]() Lekarz wczoraj mnie wystraszył,że przy mojej "niby niskiej"wadze początkowej mogę przytyć nawet do 20 kg Tylko biorąc pod uwagę wzrost, byłabym wówczas kulą No ciekawe...on się ze mnie pośmiał,a ja znowu mam o czym myśleć![]() Cytat:
Cytat:
Jakoś mi lepiej się zrobiło. Wyniki odbiorę już dziś po południu,ale napiszę w poniedziałek co dalej![]() Pocieszam się w sumie tym,że (tak jak napisała Ania) w razie czego dostanę skierowanie do specjalisty i będę się leczyć. Dobrze że dzidzia już trochę urosła ![]() Kurcze, tak się zastanawiam jeszcze...przecież gdybym miała poważny problem z nerkami np. to wcześniejsze wyniki coś by wykazały ![]() Mhm...sama słodycz, jeśli będzie taki ruchliwy po urodzeniu, to będę musiała skombinować jakąś wysoką półkę na storczyki ![]() [ Cytat:
Edytowane przez zioła Czas edycji: 2009-02-20 o 10:10 |
||||
|
|
|
#1439 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
A pensję dostałam nawet większą, ponieważ w naszym regulaminie jest zaznaczone, że do średniej wliczane są nagrody, nadgodziny, premie itp.
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno mialam na zwolnieniu ze jestem w ciąży i szef o tym wiedział. To jest porządny człowiek i na pewno nie chciał mnie oszukac, tylko widac księgowa tak wymysliła tylko nie wiem dlaczego. Zatrudniona byłam od 1 marca 2008, w tym czasie bylam na zwolnieniu prawie caly grudzien a pozniej bylam w pracy, no i pozniej juz to mam ciągłe zwolnienie do teraz.... Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-02-20 o 10:15 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.

i teraz to jest masakra
a bol w okolicy zeba potworny - najpierw nie wiedzialam do konca co sie dzieje ale teraz wymacalam pod dolna piatka wieeeelkaaa twarda gule wielkosci czeresni, jest tak wielka, ze czuje ja pod palcem jak dotykam brody
NIE LUBIĘ TROLLI
Zrobił się 2 razy większy 
wtedy się zacznie!
Może w wekendzik wrzuce swoje fotki.

Jak przeżyłaś dzisiejszą noc?

az w drodze do pracy musiałam wygrzebać okulary przeciewsłoneczne 
bede za pare lat w sumie nie interesuja nas sluby , jestemsy ze soba ponad 6 lat zdecydowalismy sie na dziecko(to nie była wpadka), ale niby mieszkamy razem z tym ze ja jestem zameldowana dalej u rodziców, i tam tez spedze ostanie tygodnie ciązy i pierwsze tygodnie po porodie. Nie pracuje, i jestem ciekawa czy mi sie bedzie nalezec te drugie tysiac złotych i zasiłek dla matki samotnie wychowującej dziecko?, musze o tym poczytac