Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-19, 21:14   #1411
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
no to ładnie wymyślaja pierdoły a nic nie mówią!! dzieki ze to znalazłas! ale z tego co tam pisze to dopiero od 1 listopada 2009 beda wymagac takie zaswiadczenia....
tak zgadza sie
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
no ale tak naprawde wiekszosc kobiet i tak idzie do lekarza wczesniej niz w 10tyg

czytalam, ze to jest dla dobra kobiet i ich dzieci, zeby bardziej o siebie dbaly i czesciej chodzily do lekarza w ciazy
no walsnie moze i do 10 tygodnia ale kartotekiz akladane sa poźniej, choc duzo z moich znajomych posżły do lekarza wlasnie po 10 tygodniu bo ginekolodzy odsyłali ze to zbyt wczesna ciazy itd . Ale rozne lekarze rożne metody, ja trafilam na takiego ktor w 6 tygodniu robil mi usg sprawdzajace czy jest dziecko i czy jest serducho .

ALE ciesze sie ze to nas nie dotyczy !!!

orientujecie sie jak to jest z zasiłkami dla matek samotnie wychowujących dzieci i z tym drugim 1000 złotych , tzn chodzi mi jaki tam prog ma byc dochodów zeby dostac ten drugi 1000

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 21:31   #1412
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
tak zgadza sie

no walsnie moze i do 10 tygodnia ale kartotekiz akladane sa poźniej, choc duzo z moich znajomych posżły do lekarza wlasnie po 10 tygodniu bo ginekolodzy odsyłali ze to zbyt wczesna ciazy itd . Ale rozne lekarze rożne metody, ja trafilam na takiego ktor w 6 tygodniu robil mi usg sprawdzajace czy jest dziecko i czy jest serducho .
myslę że wtedy lekarzom też się pozmieniają zasady prowadzenia ciązy. W sumie to nawet na logike, że muszą ci mało chętni do badań itp zmienić podejście,bo kobiety będą tego żądać.
Mój gin do takich nie nalezy.Stwierdził ciążę w 5tyg i od razu założył kartotekę i książeczkę ciąży.
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 22:34   #1413
Karolinak82
Zakorzenienie

Dobry wieczór dziewczyny po całym dniu

Jakoś pączków za dużo jednak nie zjadłam...dwa i miałam dosyć
Za to wybrałam się z mamą Centrum Handlowego u nas, po okulary dla mamy i tak jakoś chodziłysmy po sklepach i kupiłam w C&A pierwsze ciążowe spodnie Przymierzałam kilka ale jakoś większość było za krótkich dla mnie...i zdecydowałam się na brązowe z fajnego materiału, szyte jak jeansy, ale materiał troszkę inny...jakie wygodnie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
tak, do dziś nie otrzymałam odp. Jedynie poradę, iż w razie niezadowolenia mogę odesłać kurierem na ich koszt.
Jakoś bardzo sceptycznie do tego podchodzę, bo jak na złosć pewnie okazałoby się, że zwrot dotyczy wózka oryginalnie zapakowanego, albo jakiś inny chwyt by wymyslili i wózek musiałby zostać.
Svinecka, katarzynka odpisał mi Pan z Allegro w sprawie Leviroo Co prawda zdjęć nie wysłał, ale patrzcie co napisał...
"proszę Pania zdjęcia są moja pracą i co prawda interesuje mnie fotografia ale nie są to zdjęcia katalogowe do katalogu musiały by być trochę leprze mam w planie zrobić kilka zdjęć w plenerze ale czekam na lepsza pogodę, dlatego na razie nie pomogę Państwu przykro mi bardzo."
Fajnie by było gdyby zdążył zanim się zdecydujemy na kupno jakiegoś wózka

Cytat:
dziewcyzny słyszałyscie cos o tym, ze becikowe nie nalezy sie kobietom kotre nie zaczęły chodzic do gina i nie zaczłęy badań przed 10 tygodniem ciązy ???

wyczytalam na http://www.papilot.pl/diety-zdrowie/...becikowym.html
Było było o tym całe szczęście że nas to nie dotyczy...ja byłam pierwszy raz u gina w 4 tygodniu...potwierdził ciążę, zrobił usg i na pewno wpisał w moją kartotekę że spodziewam się dzidziusia chociaż kartę ciąży założył później...

Cytat:
no dobra daje.........otoz przygod z zebami ciag dalszy i teraz to jest masakra
a dokladnie - na poczatku ciazy bolala mnie dolna piatka, poszlam do dentysty, otworzyl zeba i okazalo sie, ze nadaje sie do kanalowego ale, ze w ciazy chyba jest niewskazane to mi go tylko oczyscil i zalozyl zwykla plombe i powiedzial, ze mam dzwonic jakby zaczelo bolec a jesli nie bedzie to zrobimy po ciazy

no i dostalam jakiegos jakby skurczu szczeki i potwornego bolu w tej okolicy a dolna warga i broda zdretwialy mi jak po znieczuleniu a bol w okolicy zeba potworny - najpierw nie wiedzialam do konca co sie dzieje ale teraz wymacalam pod dolna piatka wieeeelkaaa twarda gule wielkosci czeresni, jest tak wielka, ze czuje ja pod palcem jak dotykam brody podejrzewam, ze jest tam ropa - a raczej morze ropy boli jak cholera a do tego tak mi dretwieje buzia, ze zaraz umre
jutro o 9.40 mam wizyte u dentysty - niech otwiera zeba i cos z nim robi bo nie przezyje

kuzwa jeden przestal to drugi sie odezwal aahhh

musialam sie wyzalic

---------- Napisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

tak pisalysmy juz o tym jakis czas temu
ale nas to nie dotyczy bo my zaszlysmy w 2008 w ciaze
Przykro mi że znowu musisz się męczyć...na szczęście jutro już lekarz coś wymyśli i na pewno Ci pomoże...tylko by ta noc była spokojna

Cytat:
orientujecie sie jak to jest z zasiłkami dla matek samotnie wychowujących dzieci i z tym drugim 1000 złotych , tzn chodzi mi jaki tam prog ma byc dochodów zeby dostac ten drugi 1000
Czytałam dzisiaj w jakieś gazecie u Mamy o tym...Twoje Imperium czy cos...kurcze nie pamiętam...w każdym razie było napisane, że drugie 1000 zł należy się tym których dochód nie przekracza coś powyżej 500 zł na osobę i ok 550 albo 580 zł jeśli jest chore dziecko...przepraszam ale dokładnych kwot nie pamiętam, ale coś ok tych co napisałam bylo...jutro zadzwonię do niej i poprosze by mi przeczytała dokladnie jak to napisali i zaraz napiszę tutaj

ahhh i witam nową Mamusię

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-02-19 o 22:42
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 22:51   #1414
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Mój brzuch w ostatnim tygodniu "oszalał" Zrobił się 2 razy większy
No mój też szaleje A jeszcze nie tak dawno narzekałam że nie mam brzucha A teraz nie moge się przyzwyczaić .

Cytat:
Jakoś od paru dni strasznie swędzą mnie cycki.........czy to znaczy,że rosną??
p.s. nie ukrywam ze troszke by mogly ihih
Ja z przykrością stwierdzam że oprócz brzucha to piersi też mi rosną a ja nie chce

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
hihihi ... niech ja tylko się dowiem co we mnie sidzi wtedy się zacznie!
Coś czuje że ze mną będzie tak samo... Tylko brak świadomości płci mnie chyba hamuje.....

A tak wogóle to niedawno pisałyśmy o testach, mdłościach, zgagach itp. a teraz już takie brzucholki nam rosną że ho ho Może w wekendzik wrzuce swoje fotki.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 22:52   #1415
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Svinecka, katarzynka odpisał mi Pan z Allegro w sprawie Leviroo Co prawda zdjęć nie wysłał, ale patrzcie co napisał...
nie wiem czy my o tej samej aukcji piszemy i czy to ten sam pan sprzedający. Na aukcji o którą mi chodzi wózki słali z Detschland'u
Ja zostaje na chwilę obecna przy implast bolderze
Stary 2009-02-19, 23:27   #1416
mariolasl
Zakorzenienie

Smile Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

miniusia91 witaj!
Svinecko bardzo współczuję , mam nadzieję, że jutro będzie już lepiej, a tobie uda sie jakoś przeżyc tą noc.

Ania0104, Cassandra 23, UnholyOne dziękuję. Kolacja była przepyszna i przeurocza. Po powrocie do domu dopadło mnie pojedzeniowe znużenie, ale że jutro nie muszę wcześnie wstać, to oddaję się wizażowemu serfowaniu

skierka1981, czekoladka21
śliczne brzuszki
Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
wpadłam napisać co u nas
jestem świeżo po wizycie i moje maleństwo liczy już 7,2 cm od główki do pupy
jeszcze 3 tygodnie temu miało zaledwie 1.5 cm a dzisiaj już tyle
Jak 3 tygodnie temu widziałam małą fasolkę tak dzisiaj był to już maleńki człowieczek... tak się wiercił, że lekarz nie mógł mu zdjęcia zrobić, żeby go zmierzyć machał rączkami, nóżkami odbijał się od macicy to było cudowne

a 10 marca idę na szczegółowe USG żeby sprawdzić czy maleństwo nie ma wad wiec dam wam mamuśki znać co i jak po 10 marca
Również pozdrawiam i cieszę się, że wszystko w jak najlepszym porządeczku!
I czekamy na ciebie, kiedy będziesz miała już dostęp do netu!
Stary 2009-02-20, 07:00   #1417
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
czy Wy sie znacie?

Dziewczynki wpadłam w szał zakupów!
Byłam dzisaij z mamą na zakupach dla mojej kuzynki co ma 4 miesiące ... kupiła śliczny komplecik i buciki ... a Ania dostała żółciutkie buciki - a raczej dzidziołek dostal od babci

Oto i one!
nio znamy sie z watku slubnego

zakupki boske... ja musze kupic sobie wieszke majty bo te co mam bardzo mnie cisna... tez tak macie???

Cytat:
haha juz wiem na wątku "Już po" spostrzegawcza jestes
nie ma to jak dobry zaplon... jak diesel na mrozie

Cytat:
no dobra daje.........otoz przygod z zebami ciag dalszy i teraz to jest masakra
a dokladnie - na poczatku ciazy bolala mnie dolna piatka, poszlam do dentysty, otworzyl zeba i okazalo sie, ze nadaje sie do kanalowego ale, ze w ciazy chyba jest niewskazane to mi go tylko oczyscil i zalozyl zwykla plombe i powiedzial, ze mam dzwonic jakby zaczelo bolec a jesli nie bedzie to zrobimy po ciazy

no i dostalam jakiegos jakby skurczu szczeki i potwornego bolu w tej okolicy a dolna warga i broda zdretwialy mi jak po znieczuleniu a bol w okolicy zeba potworny - najpierw nie wiedzialam do konca co sie dzieje ale teraz wymacalam pod dolna piatka wieeeelkaaa twarda gule wielkosci czeresni, jest tak wielka, ze czuje ja pod palcem jak dotykam brody podejrzewam, ze jest tam ropa - a raczej morze ropy boli jak cholera a do tego tak mi dretwieje buzia, ze zaraz umre
jutro o 9.40 mam wizyte u dentysty - niech otwiera zeba i cos z nim robi bo nie przezyje

kuzwa jeden przestal to drugi sie odezwal aahhh
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-20, 07:02   #1418
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry
Svinecko trzymam kciuki za wizytę u dentysty Jak przeżyłaś dzisiejszą noc?
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 07:24   #1419
Miramej
Zakorzenienie

Cześć Mamusie

Svinecka, współczuję perypetii z zębami .

Brzuszki fajne , bo i lipcowo-sierpniowe dzieciaczki będą najfajniejsze

Odbieram dzisiaj wyniki i się boję

Agata, mnie majtki nie cisną

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 07:30   #1420
Ania0104
Zakorzenienie

dzien dobry ... nareszcie dzisiaj piątek!!!
a jak słoneczko u mnie pięknie świeci az w drodze do pracy musiałam wygrzebać okulary przeciewsłoneczne
Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Ja z przykrością stwierdzam że oprócz brzucha to piersi też mi rosną a ja nie chce

Coś czuje że ze mną będzie tak samo... Tylko brak świadomości płci mnie chyba hamuje.....

A tak wogóle to niedawno pisałyśmy o testach, mdłościach, zgagach itp. a teraz już takie brzucholki nam rosną że ho ho Może w wekendzik wrzuce swoje fotki.
witaj w klubie

czekamy na fotki ... a co do zgagi to mnie męczy kazdego wieczoru
Cytat:
Dzień dobry
Svinecko trzymam kciuki za wizytę u dentysty Jak przeżyłaś dzisiejszą noc?
no własnie Svinecka jak tam ząbek? Spałas przynajmniej troche?

frida, Ty powinnaś każde rano kawe serwować wszystkim śpiochom

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 07:48   #1421
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej dziewczyny
jestescie kochane, dzieki, ze sie o mnie martwicie to naprawde duzo znaczy

noc niestety mialam tragiczna po prostu horror jakis, nie moglam znalezc sobie miejsca, plakalam pol nocy z bolu - TZ tez nie spal, pisal mi w nocy smsy, ze nie moze spac jak wie, ze ja tak cierpie i nie moze tego zniesc, kochany

narazie jest jako tako - ale ciesze sie, ze juz nie dlugo dentysta, moje zbawienie, napewno dam znac jak wroce

Cytat:

że taki off topic wtrące... mrożąć warzywka jakoś je blanzujesz, sparzasz, czy równo jak leci pakujesz do zamrażarki? ja gołąbki, bigos, surowe kopytka mrożę, no i chcę zamrozić trochę lata czyli owoce, ale to dopiero jak przyjdzie na nie sezon.
edit:
a rosołek się u mnie nie uchowa, bo wykombinuje z niego zawsze inną zupkę, ale tak planuję nagotować dużo bulionu i go pomrozić.Dla mnie gotowanie rosołku to istny rytuał.Zajmuje mi to praktycznie cały dzień. Znaczy tyle trwa, na wolnym ogniu, i klar jak nic
jak np wisnie to wywalam pestki - ale nie parze owocow bo sie robia kwasne podobno
Cytat:

"proszę Pania zdjęcia są moja pracą i co prawda interesuje mnie fotografia ale nie są to zdjęcia katalogowe do katalogu musiały by być trochę leprze mam w planie zrobić kilka zdjęć w plenerze ale czekam na lepsza pogodę, dlatego na razie nie pomogę Państwu przykro mi bardzo."

czyli pan z allegro po prostu klamie....nie sa to napewno jego zdjecia, bo dokladnie te same zdjecia sa na ebau u sprzedawcow zza granicy, z niemiec, z francji.....a nie wierze, ze skopiowali od naszego polskiego

dziewczyny, trzymajcie kciuki
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-20, 07:54   #1422
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

noc niestety mialam tragiczna po prostu horror jakis, nie moglam znalezc sobie miejsca, plakalam pol nocy z bolu - TZ tez nie spal, pisal mi w nocy smsy, ze nie moze spac jak wie, ze ja tak cierpie i nie moze tego zniesc, kochany

narazie jest jako tako - ale ciesze sie, ze juz nie dlugo dentysta, moje zbawienie, napewno dam znac jak wroce

jak np wisnie to wywalam pestki - ale nie parze owocow bo sie robia kwasne podobno

czyli pan z allegro po prostu klamie....nie sa to napewno jego zdjecia, bo dokladnie te same zdjecia sa na ebau u sprzedawcow zza granicy, z niemiec, z francji.....a nie wierze, ze skopiowali od naszego polskiego

wszystkie jakie mam!!!
Będzie dobrze! Dentysta napewno pomoze!

co do mrozonych owoców, to ja też nie parze, tylko wrzucam takie świerze ... warzywa tak /np groszek, szparagówkę, kalafior/ - na wrzątek na 3 minutki i do woreczków

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-20, 07:59   #1423
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
myslę że wtedy lekarzom też się pozmieniają zasady prowadzenia ciązy. W sumie to nawet na logike, że muszą ci mało chętni do badań itp zmienić podejście,bo kobiety będą tego żądać.
Mój gin do takich nie nalezy.Stwierdził ciążę w 5tyg i od razu założył kartotekę i książeczkę ciąży.
oby sie ginom poprzestawiało, u mnie w przychodni zakladaja po 10 tygodniu, ja mialam wczesniej ze wzgledu na pobyt w szpitalu
Cytat:
Dobry wieczór dziewczyny po całym dniu

Jakoś pączków za dużo jednak nie zjadłam...dwa i miałam dosyć
Za to wybrałam się z mamą Centrum Handlowego u nas, po okulary dla mamy i tak jakoś chodziłysmy po sklepach i kupiłam w C&A pierwsze ciążowe spodnie Przymierzałam kilka ale jakoś większość było za krótkich dla mnie...i zdecydowałam się na brązowe z fajnego materiału, szyte jak jeansy, ale materiał troszkę inny...jakie wygodnie

Było było o tym całe szczęście że nas to nie dotyczy...ja byłam pierwszy raz u gina w 4 tygodniu...potwierdził ciążę, zrobił usg i na pewno wpisał w moją kartotekę że spodziewam się dzidziusia chociaż kartę ciąży założył później...

Przykro mi że znowu musisz się męczyć...na szczęście jutro już lekarz coś wymyśli i na pewno Ci pomoże...tylko by ta noc była spokojna

Czytałam dzisiaj w jakieś gazecie u Mamy o tym...Twoje Imperium czy cos...kurcze nie pamiętam...w każdym razie było napisane, że drugie 1000 zł należy się tym których dochód nie przekracza coś powyżej 500 zł na osobę i ok 550 albo 580 zł jeśli jest chore dziecko...przepraszam ale dokładnych kwot nie pamiętam, ale coś ok tych co napisałam bylo...jutro zadzwonię do niej i poprosze by mi przeczytała dokladnie jak to napisali i zaraz napiszę tutaj

ahhh i witam nową Mamusię
acha, bo u mnie jest taka sprawa ze nie jestem żona ojca dziecka bede za pare lat w sumie nie interesuja nas sluby , jestemsy ze soba ponad 6 lat zdecydowalismy sie na dziecko(to nie była wpadka), ale niby mieszkamy razem z tym ze ja jestem zameldowana dalej u rodziców, i tam tez spedze ostanie tygodnie ciązy i pierwsze tygodnie po porodie. Nie pracuje, i jestem ciekawa czy mi sie bedzie nalezec te drugie tysiac złotych i zasiłek dla matki samotnie wychowującej dziecko?, musze o tym poczytac

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 08:03   #1424
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Gizmiatko poczytaj, na necie mozna znalezc takie informacje
skoro jestes zameldowana u rodzicow to jako podstawa do zasilku beda liczyc sie dochody Twoich rodzicow podzielone na Was wszystkich lacznie z Twoim dzieckiem

a prog jest piecset pare zlotych na osobe jesli sie nie myle, ale moglo sie zmienic, tak bylo kiedys, teraz nie wiem musisz poczytac

ja teraz na l4, potem macierzynski a potem na wychowawczy i chce sie starac o zasilek z tytulu bycia na wychowawczym

lece sie szykowac
Stary 2009-02-20, 08:10   #1425
UnholyOne
Ola-Unhola

Cześc Kochane

Cytat:
tak zgadza sie

ALE ciesze sie ze to nas nie dotyczy !!!

www.becikowe.com
http://www.becikowe.com/?sr=zasilekrodzinny.html

Cytat:
hej dziewczyny

Trzymam kciuki, żeby dentysta tak zrobił, aby przestało bolec już na zawsze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-20, 08:15   #1426
zioła
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

Bardzo Ci współczuję tych nieprzyjemnych przygód z zębem. Nie martw się, dentysta coś wymyśli i mam nadzieję,że już niedługo nie będziesz sobie zawracała głowy bolącym zębem, a będziesz mogła spokojnie cieszyć się maleństwm

Cytat:
acha, bo u mnie jest taka sprawa ze nie jestem żona ojca dziecka bede za pare lat w sumie nie interesuja nas sluby , jestemsy ze soba ponad 6 lat zdecydowalismy sie na dziecko(to nie była wpadka), ale niby mieszkamy razem z tym ze ja jestem zameldowana dalej u rodziców, i tam tez spedze ostanie tygodnie ciązy i pierwsze tygodnie po porodie. Nie pracuje, i jestem ciekawa czy mi sie bedzie nalezec te drugie tysiac złotych i zasiłek dla matki samotnie wychowującej dziecko?, musze o tym poczytac
Pewnie, 1000 piechotką nie chodzi warto poszukać informacji

Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej. Maleństwo słodziutkie, ruchliwe jak mama Cały czas machało rączkami i nóżkami. Ma śliczny nosek z kością, przezierność karkowa ok, oglądaliśmy każdą możliwą cząstkę i na razie wygląda dobrze.
Lekarz zawołał z poczekalni męża i zaskoczony tatuś z dumą i łzami w oczach też obserwował maluszka.

Martwię się tylko, bo wyszły mi nie dobre wyniki moczu: bakterie, leukocyty, białko. Dziś pobiegłam jeszcze raz do labolatorium aby powtórzyć badanie. W poniedziałek pędzę z wynikiem do lekarza...i zobaczymy...
Tak bym chciała,aby wszystko było dobrze

Edytowane przez zioła
Czas edycji: 2009-02-20 o 08:20
zioła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 08:18   #1427
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

zioła to super, ze z dzidzia wszystko ok

a moczem sie nie martw, napewno bedzie dobrze

a ja czekam na TZ bo ma po mnie przyjechac
Stary 2009-02-20, 08:30   #1428
frida110
Zakorzenienie

Cytat:

frida, Ty powinnaś każde rano kawe serwować wszystkim śpiochom
Od jutra będę robić kawę I tak już mam codziennie, że wchodzę przed 7 do pracy, robię kawkę odpalam net i czytam wizaż.

Zioła cieszę się, że u małego storczykomaniaka wszystko ok

Właśnie dzwoniła do mnie mama, że kupiła mi na ciuchach spodnie ciążowe jenasowe H&M za 20 zł

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-02-20 o 08:32
Stary 2009-02-20, 08:32   #1429
katarzynka00
Zakorzenienie

Ale mało naklikałyście :P

W taki razie trzymaj się dzielnie svinecko, choć mając w planie wycieczkę do dentysty, to napewno nic a nic nie boli
edit:
odebrałam 2x expres do kawy i tym razem po reklamacji nie działa kompletnie. Nic z tego nie rozumiem. Mało tego ani razu nie podstęplowali i naprawy s serwisie, więc nawet zwrotu towaru nie mogę sie domagać z powodu nienaprawialnej usterki

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-02-20 o 08:35
Stary 2009-02-20, 08:32   #1430
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej. Maleństwo słodziutkie, ruchliwe jak mama Cały czas machało rączkami i nóżkami. Ma śliczny nosek z kością, przezierność karkowa ok, oglądaliśmy każdą możliwą cząstkę i na razie wygląda dobrze.
Lekarz zawołał z poczekalni męża i zaskoczony tatuś z dumą i łzami w oczach też obserwował maluszka.

Martwię się tylko, bo wyszły mi nie dobre wyniki moczu: bakterie, leukocyty, białko. Dziś pobiegłam jeszcze raz do labolatorium aby powtórzyć badanie. W poniedziałek pędzę z wynikiem do lekarza...i zobaczymy...
Tak bym chciała,aby wszystko było dobrze
nie martw się! Nawet jesli cos jest nie tak to da się to wyleczyć, chociaż mam nadzieje ze dzisiejsze wyniki będą ok!
A najważniejsze ze z dzidzią wszystko dobrze no i ze tatuś miał okazję ją pooglądać
Cytat:

Cytat:
Od jutra będę robić kawę I tak już mam codziennie, że wchodzę przed 7 do pracy, robię kawkę odpalam net i czytam wizaż.

Właśnie dzwoniła do mnie mama, że kupiła mi na ciuchach spodnie ciążowe jenasowe H&M za 20 zł
no ja mam tak samo, ale zanim pogadam z dziewczynami na restauracji to na wizaż wchodze ok 8

Ale szczęściara z Ciebie - mam nadzieje ze spodnie będą dobre!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-02-20 o 08:35
Stary 2009-02-20, 08:41   #1431
frida110
Zakorzenienie

Pewnie, że dobre, bo mama była przed chwilą u mnie w pracy żebym przymierzyła (Przytachała jeszcze pół reklamówki spodni ciążowych, ale rozmiary były wielgachne). Więc wzięłam tylko te jedne.
Stary 2009-02-20, 08:43   #1432
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

zioła napewno wszystko bedzie dobrze!

a ja obudziłam sie z bólem głowy!!!!! mysle ze to od tych oczu.......dzisiaj musze troszke mniej przy kompie siedziec bo znowu bedzie to samo.......

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 08:43   #1433
Wojtusia
Zakorzenienie

A jak to jest z wynagrodzeniem na L4, bo wszedzie mowi sie ze przysluguje 100 %, a gdzies wyczytalam, ze zus odejmuje jeszcze jakąś składkę i faktycznie mniej się otrzymuje.
A jak byłam pierwszy miesiac na zwolnieniu, to szef wypłacił mi tylko 75% bo powiedział wynagrodzenia, ze tyle mi sie nalezy, ksiegowa mu tak podała....
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 08:50   #1434
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
A jak to jest z wynagrodzeniem na L4, bo wszedzie mowi sie ze przysluguje 100 %, a gdzies wyczytalam, ze zus odejmuje jeszcze jakąś składkę i faktycznie mniej się otrzymuje.
A jak byłam pierwszy miesiac na zwolnieniu, to szef wypłacił mi tylko 75% bo powiedział wynagrodzenia, ze tyle mi sie nalezy, ksiegowa mu tak podała....
Wojtusia to ta ksiegowa nie wiedziala ze 100%??? zwyczajnie cie oszukali!!
ja dostałam 100%........... teraz obliczy mnie zus i ciekawa jestem czy ta sama kwota bedzie........
ale tez cos u mnie w pracy kombinuja.......bo tak sie sklada ze moj tż tam pracuje tez i mowi naszemu kierownikowi czy juz wszystko zalatwione jest z zusem i ze ja chce ta kase na konto........a on na to "my bedziemy przez panu przekazywac te kase dla pana zpny...przepisy sie zmienily" wychodzi na to ze zus bedzie dawal kase pracodawcy a oni mi......tylko cos mi sie tu nie podoba!!
dzisiaj tż ma zdobyc nr do ksiegowej to sobie zadzwonie i powiem ze chce na konto-dla mnie łatwiej! tym bardziej ze tż sie bedzie zwalnial, to co ja specjalnie bede musiala po wyplate jeździć????? kazali nam zalozyc konta a placili i tak w gotówce bo siegowej sie nie chcialo do banku przelewów porobic.......

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 08:54   #1435
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
jak to 75% ???? Ja byłam za zwolenieniu i dostałam normalnie całą wypłatę
A miałas napisane ze jesteś w ciazy? Ale nawet jak się jest na normalnym chorobowym to dostaje się 80% ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-20, 08:59   #1436
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Na l4 w czasie ciąży należy się 100% wynagrodzenia, warunkiem jest literka B wpisana na blankiecie zwolnienia. Wynarodzenie jakie jest wypłacane, to średnia z 12 miesięcy poprzedzających dzień zwolnienia (jeżeli pracujesz krócej, to z tej faktycznej liczby miesięcy, jakie jesteś zatrudniona)
Zus chyba pobiera 13,71% podstawy wymiaru składek na to ubezpieczenie.
Stary 2009-02-20, 09:04   #1437
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
ja dostałam 100%........... teraz obliczy mnie zus i ciekawa jestem czy ta sama kwota bedzie........
ale tez cos u mnie w pracy kombinuja.......bo tak sie sklada ze moj tż tam pracuje tez i mowi naszemu kierownikowi czy juz wszystko zalatwione jest z zusem i ze ja chce ta kase na konto........a on na to "my bedziemy przez panu przekazywac te kase dla pana zpny...przepisy sie zmienily" wychodzi na to ze zus bedzie dawal kase pracodawcy a oni mi......tylko cos mi sie tu nie podoba!!
dzisiaj tż ma zdobyc nr do ksiegowej to sobie zadzwonie i powiem ze chce na konto-dla mnie łatwiej! tym bardziej ze tż sie bedzie zwalnial, to co ja specjalnie bede musiala po wyplate jeździć????? kazali nam zalozyc konta a placili i tak w gotówce bo siegowej sie nie chcialo do banku przelewów porobic.......
w zakładzie, gdzie jest powyzej 20 pracowników tak jest wypłacane chorobowe ... pracodawca płaci pracownikowi, a potem rozlicza sie z Zusem ...
No ale jesli chodzi o przelew to powinni Ci robic przelewem jeśli chcesz ... i zawsze tak miałas!

no i oczywiscie chorobowe jest wypłącane za ilość dni w miesiacu - czyli jak teraz luty ma 28 dni to dostaniesz mniej niż w styczniu ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-20, 09:05   #1438
zioła
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość

zakupki boske... ja musze kupic sobie wieszke majty bo te co mam bardzo mnie cisna... tez tak macie??
nie, majtuchy nie
Ale mam już problem z tym,jak się ubierać do pracy.Nie chcę jeszcze kupywać spodni ciążowych,bo kto wie ile przytyję...Na razie wkładam ciepłe sukienki dzianinowe+dłuuugie swetry, a pod spód rajstopki+getry(żeby pupa nie marzła).
Mam już dość zimy i chętnie pochodziłabym sobie w sukienkach

Lekarz wczoraj mnie wystraszył,że przy mojej "niby niskiej"wadze początkowej mogę przytyć nawet do 20 kg Tylko biorąc pod uwagę wzrost, byłabym wówczas kulą No ciekawe...on się ze mnie pośmiał,a ja znowu mam o czym myśleć

Cytat:

Cytat:
nie martw się! Nawet jesli cos jest nie tak to da się to wyleczyć, chociaż mam nadzieje ze dzisiejsze wyniki będą ok!
A najważniejsze ze z dzidzią wszystko dobrze no i ze tatuś miał okazję ją pooglądać
Cytat:
zioła napewno wszystko bedzie dobrze! .......
Dziękuję Wam za pocieszenie Jakoś mi lepiej się zrobiło. Wyniki odbiorę już dziś po południu,ale napiszę w poniedziałek co dalej
Pocieszam się w sumie tym,że (tak jak napisała Ania) w razie czego dostanę skierowanie do specjalisty i będę się leczyć. Dobrze że dzidzia już trochę urosła
Kurcze, tak się zastanawiam jeszcze...przecież gdybym miała poważny problem z nerkami np. to wcześniejsze wyniki coś by wykazały

Cytat:
Zioła cieszę się, że u małego storczykomaniaka wszystko ok
Mhm...sama słodycz, jeśli będzie taki ruchliwy po urodzeniu, to będę musiała skombinować jakąś wysoką półkę na storczyki

[
Cytat:
Faktycznie, coś tu nie tak

Edytowane przez zioła
Czas edycji: 2009-02-20 o 09:10
zioła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 09:08   #1439
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
w zakładzie, gdzie jest powyzej 20 pracowników tak jest wypłacane chorobowe ... pracodawca płaci pracownikowi, a potem rozlicza sie z Zusem ...
No ale jesli chodzi o przelew to powinni Ci robic przelewem jeśli chcesz ... i zawsze tak miałas!

no i oczywiscie chorobowe jest wypłącane za ilość dni w miesiacu - czyli jak teraz luty ma 28 dni to dostaniesz mniej niż w styczniu ...
Dokładnie, ja tak mam. Mi płąci na konto pracodawca, bo zatrudnia (duużo) więcej niż 20-stu pracowników.

A pensję dostałam nawet większą, ponieważ w naszym regulaminie jest zaznaczone, że do średniej wliczane są nagrody, nadgodziny, premie itp.
Stary 2009-02-20, 09:10   #1440
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Na l4 w czasie ciąży należy się 100% wynagrodzenia, warunkiem jest literka B wpisana na blankiecie zwolnienia. Wynarodzenie jakie jest wypłacane, to średnia z 12 miesięcy poprzedzających dzień zwolnienia (jeżeli pracujesz krócej, to z tej faktycznej liczby miesięcy, jakie jesteś zatrudniona)
Zus chyba pobiera 13,71% podstawy wymiaru składek na to ubezpieczenie.
Dzieki za wyjasnienie. w czwartek ide na wizyte to zerknę co mam wpisane na zwolnieniu.

Na pewno mialam na zwolnieniu ze jestem w ciąży i szef o tym wiedział. To jest porządny człowiek i na pewno nie chciał mnie oszukac, tylko widac księgowa tak wymysliła tylko nie wiem dlaczego.
Zatrudniona byłam od 1 marca 2008, w tym czasie bylam na zwolnieniu prawie caly grudzien a pozniej bylam w pracy, no i pozniej juz to mam ciągłe zwolnienie do teraz....

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2009-02-20 o 09:15
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości