|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
Cytat:
ALE ciesze sie ze to nas nie dotyczy !!! orientujecie sie jak to jest z zasiłkami dla matek samotnie wychowujących dzieci i z tym drugim 1000 złotych , tzn chodzi mi jaki tam prog ma byc dochodów zeby dostac ten drugi 1000
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój gin do takich nie nalezy.Stwierdził ciążę w 5tyg i od razu założył kartotekę i książeczkę ciąży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór dziewczyny po całym dniu
![]() Jakoś pączków za dużo jednak nie zjadłam...dwa i miałam dosyć ![]() Za to wybrałam się z mamą Centrum Handlowego u nas, po okulary dla mamy i tak jakoś chodziłysmy po sklepach i kupiłam w C&A pierwsze ciążowe spodnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() "proszę Pania zdjęcia są moja pracą i co prawda interesuje mnie fotografia ale nie są to zdjęcia katalogowe do katalogu musiały by być trochę leprze ![]() Fajnie by było gdyby zdążył zanim się zdecydujemy na kupno jakiegoś wózka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ahhh i witam nową Mamusię ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-02-19 o 22:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | ||
Zadomowienie
|
No mój też szaleje
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak wogóle to niedawno pisałyśmy o testach, mdłościach, zgagach itp. a teraz już takie brzucholki nam rosną że ho ho ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zostaje na chwilę obecna przy implast bolderze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Zakorzenienie
|
![]()
miniusia91 witaj!
![]() Svinecko bardzo współczuję ![]() Ania0104, Cassandra 23, UnholyOne dziękuję. Kolacja była przepyszna i przeurocza. Po powrocie do domu dopadło mnie pojedzeniowe znużenie, ale że jutro nie muszę wcześnie wstać, to oddaję się wizażowemu serfowaniu ![]() skierka1981, czekoladka21 śliczne brzuszki ![]() Cytat:
I czekamy na ciebie, kiedy będziesz miała już dostęp do netu!
![]() |
#1417 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zakupki boske... ja musze kupic sobie wieszke majty bo te co mam bardzo mnie cisna... tez tak macie??? nie ma to jak dobry zaplon... jak diesel na mrozie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Svinecko trzymam kciuki za wizytę u dentysty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
![]() Svinecka, współczuję perypetii z zębami ![]() Brzuszki fajne ![]() ![]() Odbieram dzisiaj wyniki i się boję ![]() Agata, mnie majtki nie cisną ![]()
![]() |
#1420 | ||
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ![]() ![]() a jak słoneczko u mnie pięknie świeci ![]() ![]() Cytat:
![]() czekamy na fotki ... a co do zgagi to mnie męczy kazdego wieczoru ![]() Cytat:
![]() frida, Ty powinnaś każde rano kawe serwować wszystkim śpiochom ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | ||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczyny
![]() jestescie kochane, dzieki, ze sie o mnie martwicie ![]() ![]() ![]() ![]() noc niestety mialam tragiczna ![]() narazie jest jako tako - ale ciesze sie, ze juz nie dlugo dentysta, moje zbawienie, napewno dam znac jak wroce Cytat:
Cytat:
dziewczyny, trzymajcie kciuki
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Będzie dobrze! Dentysta napewno pomoze! ![]() co do mrozonych owoców, to ja też nie parze, tylko wrzucam takie świerze ... warzywa tak /np groszek, szparagówkę, kalafior/ - na wrzątek na 3 minutki i do woreczków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Gizmiatko poczytaj, na necie mozna znalezc takie informacje
skoro jestes zameldowana u rodzicow to jako podstawa do zasilku beda liczyc sie dochody Twoich rodzicow podzielone na Was wszystkich lacznie z Twoim dzieckiem a prog jest piecset pare zlotych na osobe jesli sie nie myle, ale moglo sie zmienic, tak bylo kiedys, teraz nie wiem musisz poczytac ja teraz na l4, potem macierzynski a potem na wychowawczy i chce sie starac o zasilek z tytulu bycia na wychowawczym lece sie szykowac
#1425 | ||
Ola-Unhola
|
Cześc Kochane
![]() Cytat:
http://www.becikowe.com/?sr=zasilekrodzinny.html Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej. Maleństwo słodziutkie, ruchliwe jak mama ![]() Lekarz zawołał z poczekalni męża i zaskoczony tatuś z dumą i łzami w oczach też obserwował maluszka. ![]() Martwię się tylko, bo wyszły mi nie dobre wyniki moczu: bakterie, leukocyty, białko. ![]() Tak bym chciała,aby wszystko było dobrze ![]() Edytowane przez zioła Czas edycji: 2009-02-20 o 08:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zioła to super, ze z dzidzia wszystko ok
![]() a moczem sie nie martw, napewno bedzie dobrze ![]() a ja czekam na TZ bo ma po mnie przyjechac
#1428 |
Zakorzenienie
|
Od jutra będę robić kawę
![]() Zioła cieszę się, że u małego storczykomaniaka wszystko ok ![]() Właśnie dzwoniła do mnie mama, że kupiła mi na ciuchach spodnie ciążowe jenasowe H&M za 20 zł ![]() Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-02-20 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
Ale mało naklikałyście :P
W taki razie trzymaj się dzielnie svinecko, choć mając w planie wycieczkę do dentysty, to napewno nic a nic nie boli ![]() edit: odebrałam 2x expres do kawy i tym razem po reklamacji nie działa kompletnie. Nic z tego nie rozumiem. Mało tego ani razu nie podstęplowali i naprawy s serwisie, więc nawet zwrotu towaru nie mogę sie domagać z powodu nienaprawialnej usterki ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-02-20 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A najważniejsze ze z dzidzią wszystko dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale szczęściara z Ciebie - mam nadzieje ze spodnie będą dobre! ![]() Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-02-20 o 08:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, że dobre, bo mama była przed chwilą u mnie w pracy żebym przymierzyła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
zioła napewno wszystko bedzie dobrze!
a ja obudziłam sie z bólem głowy!!!!! mysle ze to od tych oczu.......dzisiaj musze troszke mniej przy kompie siedziec bo znowu bedzie to samo.......
#1433 |
Zakorzenienie
|
A jak to jest z wynagrodzeniem na L4, bo wszedzie mowi sie ze przysluguje 100 %, a gdzies wyczytalam, ze zus odejmuje jeszcze jakąś składkę i faktycznie mniej się otrzymuje.
A jak byłam pierwszy miesiac na zwolnieniu, to szef wypłacił mi tylko 75% bo powiedział wynagrodzenia, ze tyle mi sie nalezy, ksiegowa mu tak podała.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dostałam 100%........... teraz obliczy mnie zus i ciekawa jestem czy ta sama kwota bedzie........ ale tez cos u mnie w pracy kombinuja.......bo tak sie sklada ze moj tż tam pracuje tez i mowi naszemu kierownikowi czy juz wszystko zalatwione jest z zusem i ze ja chce ta kase na konto........a on na to "my bedziemy przez panu przekazywac te kase dla pana zpny...przepisy sie zmienily" wychodzi na to ze zus bedzie dawal kase pracodawcy a oni mi......tylko cos mi sie tu nie podoba!! dzisiaj tż ma zdobyc nr do ksiegowej to sobie zadzwonie i powiem ze chce na konto-dla mnie łatwiej! tym bardziej ze tż sie bedzie zwalnial, to co ja specjalnie bede musiala po wyplate jeździć????? kazali nam zalozyc konta a placili i tak w gotówce bo siegowej sie nie chcialo do banku przelewów porobic.......
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A miałas napisane ze jesteś w ciazy? Ale nawet jak się jest na normalnym chorobowym to dostaje się 80% ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
Zus chyba pobiera 13,71% podstawy wymiaru składek na to ubezpieczenie.
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jesli chodzi o przelew to powinni Ci robic przelewem jeśli chcesz ... i zawsze tak miałas! no i oczywiscie chorobowe jest wypłącane za ilość dni w miesiacu - czyli jak teraz luty ma 28 dni to dostaniesz mniej niż w styczniu ... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mam już problem z tym,jak się ubierać do pracy.Nie chcę jeszcze kupywać spodni ciążowych,bo kto wie ile przytyję...Na razie wkładam ciepłe sukienki dzianinowe+dłuuugie swetry, a pod spód rajstopki+getry(żeby pupa nie marzła). Mam już dość zimy i chętnie pochodziłabym sobie w sukienkach ![]() Lekarz wczoraj mnie wystraszył,że przy mojej "niby niskiej"wadze początkowej mogę przytyć nawet do 20 kg ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Pocieszam się w sumie tym,że (tak jak napisała Ania) w razie czego dostanę skierowanie do specjalisty i będę się leczyć. Dobrze że dzidzia już trochę urosła ![]() Kurcze, tak się zastanawiam jeszcze...przecież gdybym miała poważny problem z nerkami np. to wcześniejsze wyniki coś by wykazały ![]() Mhm...sama słodycz, jeśli będzie taki ruchliwy po urodzeniu, to będę musiała skombinować jakąś wysoką półkę na storczyki ![]() [ Cytat:
![]() Edytowane przez zioła Czas edycji: 2009-02-20 o 09:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
A pensję dostałam nawet większą, ponieważ w naszym regulaminie jest zaznaczone, że do średniej wliczane są nagrody, nadgodziny, premie itp.
![]() |
#1440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno mialam na zwolnieniu ze jestem w ciąży i szef o tym wiedział. To jest porządny człowiek i na pewno nie chciał mnie oszukac, tylko widac księgowa tak wymysliła tylko nie wiem dlaczego. Zatrudniona byłam od 1 marca 2008, w tym czasie bylam na zwolnieniu prawie caly grudzien a pozniej bylam w pracy, no i pozniej juz to mam ciągłe zwolnienie do teraz.... Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-02-20 o 09:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.