Panny Młode 2010 - cz. VI - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-23, 22:28   #1411
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI

Cytat:
Napisane przez blau Pokaż wiadomość
Ja obraczki kupuje w Łyko, firma nieznana, ale obrączki mają piękne i tanie (w porównaniu z Apartem...) http://www.lyko.com.pl/

Twoje fryzurki też piękne

A jakie sprawy załatwia się przed ślubem? Z czym jest tyle latania?
kurczę nie wiem ale jak czytam wątek panny młode 2009 które własnie teraz mają śluby- jedna ma go już za sobą, to tyle lataniny- a to przymiarki sukni- to cos odstaje, to coś nie pasuje, a to buty przyszły za duże, a to nie wiadomo co gdzie i jak zrobić, włosy po fryzurze próbnej sie nie podobają, ksiądz jakieś problemy robi i głupoty gada no niby wszystko takie proste a wszystko trzeba powybierac, popodejmować masę decyzji, pojechac, potwierdzic, pozamawiac, pozaklepywac, poznajdowac i w ogóle... chyba już pójdę spać bo głupoty zaczynam gadac te co mnie znają wiedzą że ja tu pierwsza do podniecania się ślubem ale dzis mam jakiś dzień gdzie najchętniej organizację przyjęcia oddałabym w czyjeś inne ręce

zaraz zerknę sobie na te obrączki co wkleiłaś linka, a co do fryzurek to z każdej chciałabym coś i nie wiem jak to fryzjerce wytłumaczą i w ogóle jak znajdę fryzjerkę nie znając żadnej dobrej która spełni moje wielkie oczekiwania- bo co do fryzury to jestem przewrażliwiona i ma byc idealna..

dobrej nocki dziewczyny idę spać bo już dziś nic ze mnie nie będzie

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,143 no kurcze nasze obrączki nawet na stronie internetowej przecenili o 10% no a my nie możemy ich teraz kupić tylko dopiero za rok.... dooooooopa.......

mam nadzieję że takich obrączek klasycznych to chyba nie wycofają z produkcji co?? bo jak się okaże że tego modelu za rok nie będzie ojjjjj to będę zła

dobranocka
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 06:36   #1412
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
miały być tanie????a tu widze 1600zł prawie???
ale na stronie yes nie ma takich z diamencikiem a chciałam Wam pokazać tamte za parę (+diamod na mojej) 650

a ja siedzę w kuchni i wypatruję TZ, bo idziemy na 8:00 do pracy. Zrobiłam nam śniadanie bo on pewnie nie jadł nic

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-04-24 o 06:38
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 07:15   #1413
gosica502
Wtajemniczenie

Helllooooooł dziewczyny
Poczytałam już sobie Waszą wczorajszą produkcję calutką

Witam nowe PM
Co do gustów fryzurowych to najbardziej zbieżny z moim jest gust fryzurowy Tancerki Czyli znów nastąpiła zbieżność gustów hehe

Poza tym to przyjechałam wczoraj do domku, byłam na aerobiku wieczorem (tez nam pani tak w kość dała że normalnie miałąm wszystko mokre). Plus jest taki, że pozbyłam się już kilograma który przybył przez święta

A w ogóle to jadę dziś w końcu na weekend z TŻtem... Oby tylko pogoda dopisała
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 07:41   #1414
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Lain fajne te Twoje studia

takie obrączki chcemy
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,176
My od samego poczatku jesteśmy nastawieni an klasyczne obrączki(moja będzie bez żadnych brylancików).
W wakacje pójdziemy pomierzyć

Cytat:
a widzialyście ogłoszenie na stronie madonny że od 4 maja rusza wielka wyprzedaż modeli z kolekcji 2008-2009 i ceny nawet do 50%... dziwne że już w kwietniu wyprzedaż... cos mi tu śmierdzi węszę jakiś podstęp no bo wyprzedaż sunien z 2009 r już w maju??? wierzyć sie nie chce.. ale i tak za wcześnie jak na kupowanie jeszcze sukni ślubnej... nawet jak mi obniżą tam cene o połowę to i tak pewnie będzie masakrycznie droga hehehe już ja to widze.. na pewno pronovias nie zacznie sprzedawac swoich sukien nagle za 2 tysiaki
hmm gdzieś wyczytałam ze teraz będą takie obniżki odzieży z powodu kryzysu, ale czy to prawda?-wątpię tak jak Ty żeby nagle suknie pronovias sprzedawali po tysiaku

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 08:15   #1415
obca7
Wtajemniczenie

Cześć
Witam nowe PM. Coraz więcej nas tutaj jest
Ja o 10 zmykam do szkoły, bo myuszę coś w dziekanacie załatwić a ten oczywiście czynny tylko do 14. Ale zanim dojadę do Leszna, potem jeszcze pociagiem to muszę się tak wczesnie urwać I w domku przy dobrych wiatrach będę o 23.30. I jutro znowu do szkółki. Nie chce mi się Ale jeszcze tylko jeden piątek a potem już tylko sobota i niedziela do szkółki
Miłego weekendu
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 08:49   #1416
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
O tak zgodze sie, tylko wydaje mi sie ze z kupnem ślubnego garniaka będzie trudniej..Bo niby powinnien troszkę się różnić od takiego codziennego do pracy
Ale nie znam się, tylko tak wyczytałam
nie słyszalam o czyms takim. Dla mnie garniak to garniak. Mój tz w każdym wygląda dobrze, uważamy z moja przyjaciółką, że jest stworzony do noszenia garniturów, więc się nie martwię niczym

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
metkaa jak się nie malujesz, to będzie pięknie
własnie może się źle czuć.

Cytat:
Ostatnio kupowaliśmy garniak (spodnie i marynarka, bez kamizelki) szyte na miarę na TŻ i zapłaciliśmy 270 zł licząc nawet garniak za 300 zł (z kamizelką) + koszule 50 zł x 2 + buty 150 zł+ ok. 50-80 zł x 2 krawaty = 600 - 650 zł
koszula za 50 zł to chyba nie z bawełny

Cytat:
ja póki co mam do domu: zestaw taki z rekawicą do kuchni fajny from australia od babci miałam też garnki, ale mi się takie nie podobają więc dałam bratu zestaw sztućców i to chyba wszystko no i mama mówi, że jak będę się wyprowadzać to mam zabrać połowę kubków bo mamy ich full bo ja i mój tato tylko ztego pijemy
Ty to masz rodzinę po świecie rozsianąFajnie, zawsze możesz wbic sie na mete do babci w Australii

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a ja robie transkrypcje z jakze interesujacego zjawiska socjologicznego - Big Brothera a dokladnie z momentu, gdy wszyscy wieszaja psy na Joli i wyzywaja ja od pustakow i patalachow potem bede musiala zrobic analize konwersacyjna
pani od cwiczen chyba wybrala taka rozmowe zeby nam weselej bylo przy robieniu transkrypcji (bo jest to nuzace dosc zajecie )
o wesoło. Daj znac co Ci z tego wyjdzie

Cytat:
Co do kamizelki sama nie jestem przekonana, dlatego ostatnio Tż nie kupował z kamizelką, a koszule zawsze kupujemy za ta cenę i już nie jedno wesele Tż wytańczył i nie skarżył się, żeby było mu jakoś szczególnie gorąco. Zresztą i tak będzie miał cały czas marynarkę na sobie, więc ewentualne plamy od potu i tak będa niewidoczne

A to moje fryzurki na ślub, jeszcze nie zdecydowałam jaka, mam z tym trochę problem, bo mam b. długie, b. proste włosy, które za chiny nie chcą się mocno kręcić, nawet po wałkach...jedynie udają mi się fale robione falownicą
a dlaczego on będzie cały czas w marynarce????Przecież będzie mu gorąco. Mój się pewnie pozbędzie przy pierwszej lepszej okazji
Też mam długie i proste nie dające się zakręcić choćby nie wiem coI będę miała upięte albo w lucka wysoko albo w koka.

Cytat:
a widzialyście ogłoszenie na stronie madonny że od 4 maja rusza wielka wyprzedaż modeli z kolekcji 2008-2009 i ceny nawet do 50%... dziwne że już w kwietniu wyprzedaż... cos mi tu śmierdzi węszę jakiś podstęp no bo wyprzedaż sunien z 2009 r już w maju??? wierzyć sie nie chce.. ale i tak za wcześnie jak na kupowanie jeszcze sukni ślubnej... nawet jak mi obniżą tam cene o połowę to i tak pewnie będzie masakrycznie droga hehehe już ja to widze.. na pewno pronovias nie zacznie sprzedawac swoich sukien nagle za 2 tysiaki
jak za dwa tysiaki to sie chyba opłaca, bo mozna założyć i sprzedac na allegro za 2 i ma się darmowa suknię. NIe fikać od razu tylko myśleć

Cytat:
hmm gdzieś wyczytałam ze teraz będą takie obniżki odzieży z powodu kryzysu, ale czy to prawda?-wątpię tak jak Ty żeby nagle suknie pronovias sprzedawali po tysiaku
myślę, że nieprawda.

Musze sie powoli pakowaćNie znosze tego, ale sie poświęcę
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 09:02   #1417
lain
Zakorzenienie

Cytat:
My od samego poczatku jesteśmy nastawieni an klasyczne obrączki(moja będzie bez żadnych brylancików).
no prosze, wszystkie nastawione na klasyczne... a swego czasu myslalam, ze jestem jakims dziwolagiem. ze nie chce udziwnien

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość

a dlaczego on będzie cały czas w marynarce????Przecież będzie mu gorąco. Mój się pewnie pozbędzie przy pierwszej lepszej okazji
tez sie wlasnie zastanawiam czemu blau kaze swojemu TZowi kisic sie cala noc w marynarce moze nie bedzie widac dzieki temu plam od potu na koszuli, ale to musi byc straszny dyskomfort zapocona poliestrowa koszula a to wszystko w marynarkowym pancerzyku

Cytat:
Też mam długie i proste nie dające się zakręcić choćby nie wiem coI będę miała upięte albo w lucka wysoko albo w koka.
"długie i proste nie dające się zakręcić choćby nie wiem co" jakbym czytala o swoich wlosach ja zdecydowanie chce koka. tak zebym nawet mimo szalenstw na parkiecie nie musiala nic poprawiac, bez strachu ze sie rozleci niech mi wepna cala armie wsuwek

Cytat:
ee tam, 15 minut i po bolu (przynajmnej ja juz doszlam do takiej wprawy)
ja chybe musze stworzyc nowa liste kontrolna rzeczy do zabrania, bo stara przepadla przy ostatniej awarii lapka

a ja mam dzis w planie sprzatanie i nauke. a wieczorem ewakuuje sie TZa, bo tu bedzie za duzo ludzi i za duzo zamieszania

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-04-24 o 09:03
lain jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-24, 09:10   #1418
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Co do gustów fryzurowych to najbardziej zbieżny z moim jest gust fryzurowy Tancerki Czyli znów nastąpiła zbieżność gustów hehe
mam tu bratnią duszę hehehe fajnie że o tym samym myślimy to zawsze co dwie głowy to nie jedna

Cytat:
ale na stronie yes nie ma takich z diamencikiem a chciałam Wam pokazać tamte za parę (+diamod na mojej) 650
a jak tak to tak ja się z tżtem dogadałam że jak pewnego weekendu ja pojadę z nim na giełdę samochodową sobie popatrzeć to potem możemy pójść do jubilerów pomierzyć obrączki hahaha on lubi jak ja z nim samochody oglądam- nie znam się na tym w ogóle co najwyżej mogę kolory i kształty komentować no ale jak lubi to lubi, a żebym i ja sobie wybrała jakąś przyjemność tego dnia to wybrałam mierzenie obrączek
Cytat:
jak za dwa tysiaki to sie chyba opłaca, bo mozna założyć i sprzedac na allegro za 2 i ma się darmowa suknię. NIe fikać od razu tylko myśleć
Samoa jak suknie będą w salonie po 2 tysiące to chyba nikt normalny nie kupi takiej samej używanej ode mnie trzeba myśleć

no dobra ja już wstałam ale cholera jasna zła jak nie wiem bo nie dość że pół nocy gdzieś za ścianą (nie wiedziałam za którą bo bym waliła szczotką) była impreza i byli głośno to nad ranem dziecko sąsiadów taaaaaak sie darło w niebogłosy a matka za nim żeby się zamknęło wreszcie.. no to sobie nie pospałam.. a jutro wstaję raniutko na kurs a potem muszę się z niego urwac i jechac na wesele, drugi dzien to samo, a w poniedzialek muszę wstac o 6:45... już widzę siebie jako zombie jak 2 noce nie przespie prawie
Stary 2009-04-24, 09:27   #1419
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

ee tam, 15 minut i po bolu (przynajmnej ja juz doszlam do takiej wprawy)
ja chybe musze stworzyc nowa liste kontrolna rzeczy do zabrania, bo stara przepadla przy ostatniej awarii lapka

a ja mam dzis w planie sprzatanie i nauke. a wieczorem ewakuuje sie TZa, bo tu bedzie za duzo ludzi i za duzo zamieszania
mi tez własnie zajmuje to 15 minut, bo pakuję bez wczwania się, ale wydaje mi się, że to źle, bo powinno sie pakowac długo
Trzymam kciuki w niedzielę za Twojego maratończyka

Cytat:
Samoa jak suknie będą w salonie po 2 tysiące to chyba nikt normalny nie kupi takiej samej używanej ode mnie trzeba myśleć
a skąd ta osoba ma wiedzieć, że kupiłas za dwa tysiaki? Pochwaliłabyś się w opisie aukcji?Nie każdy kupuje na wyprzedaży. NIe każdy musi wiedzieć, że taka wyprzedaż była.
trzeba myśleć a dwa tysiaki za pronovias i te inne madonny w konteśkcie 1500 zł za szycie to chyba turbo okazja.
Stary 2009-04-24, 09:28   #1420
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja właśnie też nei lubię się za bardzo pakować ale tak naprawdę to najtrudniej mi się jest zebrać do tego A potem idzie szybko tak jak u Lain

Cytat:
mam tu bratnią duszę hehehe fajnie że o tym samym myślimy to zawsze co dwie głowy to nie jedna
Ja również się cieszę Tylko że Ty masz chyba dłuższe trochę włosy i bardziej pokręcone więc pewnie nie wszystkie fryzury które się będą nadawać dla Ciebie będą tez dobre dla mnie No ale to jeszcze zobaczymy jak to będzie

Cytat:
no dobra ja już wstałam ale cholera jasna zła jak nie wiem bo nie dość że pół nocy gdzieś za ścianą (nie wiedziałam za którą bo bym waliła szczotką) była impreza i byli głośno to nad ranem dziecko sąsiadów taaaaaak sie darło w niebogłosy a matka za nim żeby się zamknęło wreszcie.. no to sobie nie pospałam.. a jutro wstaję raniutko na kurs a potem muszę się z niego urwac i jechac na wesele, drugi dzien to samo, a w poniedzialek muszę wstac o 6:45... już widzę siebie jako zombie jak 2 noce nie przespie prawie
I właśnie dlatego ja nie jestem stworzona do mieszkania w bloku... Mam nadzieję że jak pomieszkam w nim te 3 lata na studiach to już później nie będę musiała...

A ja idę do mojej kumpeli fryzjerki na pocinanie i farbowania Uwielbiam jak ktoś się zajmuje moimi włosami
Stary 2009-04-24, 09:38   #1421
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
a skąd ta osoba ma wiedzieć, że kupiłas za dwa tysiaki? Pochwaliłabyś się w opisie aukcji?Nie każdy kupuje na wyprzedaży. NIe każdy musi wiedzieć, że taka wyprzedaż była.
trzeba myśleć a dwa tysiaki za pronovias i te inne madonny w konteśkcie 1500 zł za szycie to chyba turbo okazja.
myślę że jak ktoś ma w planach suknię pronovias to dokładnie wie co jest napisane na ich stronie i codziennie ogląda swoją sukienkę w necie hehehe
no ale i tak nie wierzę że taka obniżka sukien- pewnie 2 modele obniżyli do 50% a reszta o 5% żeby przyciągnąć klientów z resztą chyba pronovias to nie moja bajka... a ta Leza już mi sie powoli odwidziała... bardziej mi się podoba teraz dół od Hamlet a góra od Lezy i do tego szeleczka na szyję na wszelki wypadek.. matko jak mi sie to wszystko szybko zmienia
Cytat:
Ja również się cieszę Tylko że Ty masz chyba dłuższe trochę włosy i bardziej pokręcone więc pewnie nie wszystkie fryzury które się będą nadawać dla Ciebie będą tez dobre dla mnie No ale to jeszcze zobaczymy jak to będzie
ale przynajmniej strony możemy sobie podrzucać z fryzurami i zdjęcia no ja jeszcze aż tak długich nie mam ale już niedługo sięgną mi zapięcia od biustonosza a potem niech rosną dalej ile uo=rosną bo jak na to wesele mi fryzjerka pokręciła włosy to się strasznie skróciły w tych lokach a ja już lokowane chcę mieć dłuuuugie więc do ślubu nie ruszam włosów z wyjątkiem podcięcia samych końcówek i dbania o nie.
Stary 2009-04-24, 09:38   #1422
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki w niedzielę za Twojego maratończyka
ooo dzieki
mam nadzieje, ze da rade, bo przez swojego genialnego kolege z pracy, ktory bawi sie klima TZ ma teraz problemy z zatokami i paskudny katar. mam nadzieje, ze do niedzieli sie unormuje

Cytat:
I właśnie dlatego ja nie jestem stworzona do mieszkania w bloku... Mam nadzieję że jak pomieszkam w nim te 3 lata na studiach to już później nie będę musiała...
a to duzo zalezy od tego w jakim bloku (grubosc scian) i z jakimi sasiadami
ja tam moich w ogole nie szlysze - cisza i spokoj
Stary 2009-04-24, 09:44   #1423
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:

ale przynajmniej strony możemy sobie podrzucać z fryzurami i zdjęcia no ja jeszcze aż tak długich nie mam ale już niedługo sięgną mi zapięcia od biustonosza a potem niech rosną dalej ile uo=rosną bo jak na to wesele mi fryzjerka pokręciła włosy to się strasznie skróciły w tych lokach a ja już lokowane chcę mieć dłuuuugie więc do ślubu nie ruszam włosów z wyjątkiem podcięcia samych końcówek i dbania o nie.
No właśnie mi jeszcze troszkę brakuje do zapięcia biustonosza, chociaż jak mam wyprostowane w miarę to już niewiele brakuje I ja tak samo tylko końcówki teraz podcinam raz na 2 miesiące mniej więcej a tak to zapuszczam..

Cytat:
ooo dzieki

No widzisz lain.. A ja to mam takie fatalne przejścia z tymi sąsiadami i mieszkaniami że tragedia.. W tamtym roku miałam u góry takich małolatów z gimnazjum nad nami że jak tylko ich rodzice wychodzili gdzies to oni muzykę na full i to jeszcze jakiś taki trance czy coś w tym stylu.. brrrrrrrr.. A potem innym sąsiadom się uwidziało cały maj i czerwiec wiercić w ścianach, akurat jak my miałyśmy okres sesyjny i musiałyśmy się uczyć... Straszne to było..
Stary 2009-04-24, 09:51   #1424
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
myślę że jak ktoś ma w planach suknię pronovias to dokładnie wie co jest napisane na ich stronie i codziennie ogląda swoją sukienkę w necie hehehe
no ale i tak nie wierzę że taka obniżka sukien- pewnie 2 modele obniżyli do 50% a reszta o 5% żeby przyciągnąć klientów z resztą chyba pronovias to nie moja bajka... a ta Leza już mi sie powoli odwidziała... bardziej mi się podoba teraz dół od Hamlet a góra od Lezy i do tego szeleczka na szyję na wszelki wypadek.. matko jak mi sie to wszystko szybko zmienia
też nie s ądzę, że wszystkie obniżą o 50%, ale można spróbować.
Ja nie oglądam sukien na stronie madonny, bo mnie wkurza, oglądam na stornie pronovias i la sposa. Mi sie raczej nic nie zmienia, bo mam uniwersalne wymagania - ma byc biała ładna i bez udziwnień

Cytat:
ooo dzieki
mam nadzieje, ze da rade, bo przez swojego genialnego kolege z pracy, ktory bawi sie klima TZ ma teraz problemy z zatokami i paskudny katar. mam nadzieje, ze do niedzieli sie unormuje

oj...najwyżej dorobisz do pudełka z chusteczkami higienicznymi szelkę na szyję i będzie mógł biec z katarem
Ja też jak mieszkałam w bloku nie słyszałam sąsiadów, za to u tż słychać.
Stary 2009-04-24, 09:55   #1425
kaska87
Zakorzenienie

a skąd Wy wiecie, że maja byc wyprzedaże w madonnie aaaa już widzę

Stary 2009-04-24, 09:57   #1426
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
a skąd Wy wiecie, że maja byc wyprzedaże w madonnie aaaa już widzę
Tancerka napisała, że na stronie jest inf.
Stary 2009-04-24, 09:58   #1427
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Tancerka napisała, że na stronie jest inf.
wiem wiem już dostrzegłam

Stary 2009-04-24, 10:01   #1428
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Hej dziewczyny
ja jeszcze nie nadrobiłam tego, co napisałyście ale wczoraj się zmasakrowałam na imprezie. Alkohol pół biedy, ale namówili mnie na pizzę w nocy. I frytki. Efekt był taki, że ponad godzinę spędziłam nad kiblem, brr tak to jest jak się nie je tłustych rzeczy a nagle zje dużo..
ale za to mamy fotografa - koleżanka u której byłam powiedziała, że zrobi nam zdjęcia bardzo ładne, chociaż amatorskie, nie wyretuszowane, ale za darmo nie chciałam jej prosić, bo była w planach gości ale skoro zaoferowała się i mówiła, że będzie się przy tym dobrze bawić
i znalazłam sukienkę. Szkoda, że model z 2007 roku. Jest właśnie taka jak ma być...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_0945.jpg (18,7 KB, 22 załadowań)
Stary 2009-04-24, 10:02   #1429
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
wiem wiem już dostrzegłam
a Tobie Kasia jakieś z madonny rzucają się w oczy suknie czy też nie za bardzo??

matko muszę iść na zajęcia z mojego ulubionego agrobiznesu pewnie dziś o kiełbasie będzie znowu albo o gnojowicy
Stary 2009-04-24, 10:03   #1430
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a Tobie Kasia jakieś z madonny rzucają się w oczy suknie ??
suknie tak, ceny nie

Stary 2009-04-24, 10:04   #1431
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
i znalazłam sukienkę. Szkoda, że model z 2007 roku. Jest właśnie taka jak ma być...
coś na biuście się dziwnie układa zwróć uwagę... dół ok ale górajak dla mnie źle leży.. nawet na modelce do zdjęcia więc ciekawe jak w realu.. zawsze możesz uszyć taką
Stary 2009-04-24, 10:05   #1432
kaska87
Zakorzenienie

Wilczyca ja nie lubię podpięc

Stary 2009-04-24, 10:10   #1433
Samoa
Zakorzenienie

obejrzałam sobie kilka sukien San Patrick i takie mi sie podobają oprócz tych moich stałych typów z Pronovias:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg prisma.jpg (15,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg prisma_1.jpg (14,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg prisma_2.jpg (12,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg patty.jpg (14,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg patty_1.jpg (13,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg patty_2.jpg (12,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg peralta.jpg (14,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg peralta_1.jpg (14,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg peralta_2.jpg (13,6 KB, 9 załadowań)
Stary 2009-04-24, 10:11   #1434
kaska87
Zakorzenienie

mi się prisma podoba

Stary 2009-04-24, 10:11   #1435
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
W wakacje pójdziemy pomierzyć

znajoma w zeszłym roku kupiła po 1400 (koniec września) z pronovias właśnie, z sezonu 2008, więc się da.
Co do tego, ze wyprzedaże od maja, to chyba resztek z kolekcji 2007,2008, bo wyprzedaże bierzącego rokuzaczynają sie zawsze od września, ale to też może być różne w różnych salonach
Stary 2009-04-24, 10:20   #1436
blau
Rozeznanie

Exclamation Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI

Cytat:
koszula za 50 zł to chyba nie z bawełny
Cytat:
Napisane przez lain
tez sie wlasnie zastanawiam czemu blau kaze swojemu TZowi kisic sie cala noc w marynarce moze nie bedzie widac dzieki temu plam od potu na koszuli, ale to musi byc straszny dyskomfort zapocona poliestrowa koszula a to wszystko w marynarkowym pancerzyku
Koszula z bawełny, ale nie z markowego sklepu, stąd ta cena...
Po pierwsze to nie każe swojemu Tż "kisić" się w marynarce cały ślub, po drugie moja przyszła teściowa nie wyobraża sobie ściągnięcia marynarki na własnym ślubie, po trzecie: jak wygląda pan młody latający po sali w samej koszuli i krawacie? co najmniej jakby się dużo napił i było mu bardzo gorąco zresztą...nie jeden gość będzie biegał bez marynarki, co dla mnie wygląda beznadziejnie, jak na tandetnym, nieeleganckim ślubie...wolę widok przystojnego i eleganckiego mężczyzny ubranego kompletnie i popieram teściową w pełni.
Mnie się nikt nie pyta czy mi nie będzie gorąco w pończochach w sierpniu, albo w sukni, która z pewnością nie jest z bawełny

Lain mogłabyś mnie tak nie atakować z tymi koszmarnymi myślami o poliestrowej zapoconej koszuli, to trochę nie w porządku, że z góry zakładasz, jaki to materiał nie dotykając go i nie widząc...nie wszyscy muszą kupować w Vistuli tylko po to, żeby marynarka była lżejsza o parę gramów od tej szytej na miarę w innym sklepie...

68>67>66>65>64>63>62>61>60>59>58>57
Ehhh trzeba wziąć się w garść!
blau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 10:24   #1437
kaska87
Zakorzenienie

co do koszuli to porządna można kupić za 150zł i taka na pewno TZ kupimy, bo nie chce by na ślubie było mu niewygodnie i gorąco, bawełna musi być

moim zdaniem w takiej Vistuli czy Bytomiu nie są wcale takie strasznie drogie te koszule, tym bardziej, że w takiej porządnej to można chodzić i chodzić

Stary 2009-04-24, 10:34   #1438
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze to nie każe swojemu Tż "kisić" się w marynarce cały ślub, po drugie moja przyszła teściowa nie wyobraża sobie ściągnięcia marynarki na własnym ślubie, po trzecie: jak wygląda pan młody latający po sali w samej koszuli i krawacie? co najmniej jakby się dużo napił i było mu bardzo gorąco zresztą...nie jeden gość będzie biegał bez marynarki, co dla mnie wygląda beznadziejnie, jak na tandetnym, nieeleganckim ślubie...wolę widok przystojnego i eleganckiego mężczyzny ubranego kompletnie i popieram teściową w pełni.
Mnie się nikt nie pyta czy mi nie będzie gorąco w pończochach w sierpniu, albo w sukni, która z pewnością nie jest z bawełny

Lain mogłabyś mnie tak nie atakować z tymi koszmarnymi myślami o poliestrowej zapoconej koszuli, to trochę nie w porządku, że z góry zakładasz, jaki to materiał nie dotykając go i nie widząc...nie wszyscy muszą kupować w Vistuli tylko po to, żeby marynarka była lżejsza o parę gramów od tej szytej na miarę w innym sklepie...
dla mnie nie ma nic zdrożnego ani nie daj Boże nieeleganckiego w tym, że pan młody czy którykolwiek z gości zdejmie marynarkę. Przecież to nie stypa tylko zabawa. Elegancko pan młody ma wygladać w kościele, ale trudno, żeby się kisił w marynarce na imprezie. Ani ja ani nikt mojego tż nie będzie ograniczał, bo uważam, że to chore - niewygodnie ale byle wyglądało. Ale widocznie mamy inne wyorażenie o weselu, bo dla mnie to impreza i okazja do zabawy a dla Ciebie kulturka, walczyk i te sprawy. Dziwne, że goście w pełnym umundurowaniu sa dla Ciebie miarą eleganckiego/tandetnego ślubu. Mój tż moze nawet krawat na czole mieć zawiązany a i tak będzie super wyglądać, sexi i elegancko Na pewno nie mam zamiaru zgrywać jakichś wyższych sfer ala kawior+szampan i smoking Chociaż tz kiedys sie pytał czy w smokingu sie nie wypuścić na wesele, ale uznaliśmy, że to nie jest uniwersalny zakup i do tego drogi a garniak do pracy założy

Jak dla mnie Lain Cię nie atakowała, może tak to odebrałaś, bo masz poliester na sumieniu Tez się nie spotkałam z koszula do garnituru za 50 zł z bawelny, poza tym koszule wieczorowe, bo takie sa odpowiednie na ślub jak sądzę, zwłaszcza elegancki, są zawsze droższe. Koszule na wieczór zawsze mają mankiety na spinki a te na spinki sa droższe. taki jest przynajmniej mój tok myślenia. Poza tym bawełna bawełnie nie równa - z marnej jakości bawełny, w sensie splotu sa cienkie, prześwitujące koszule i one może sa tak tanie, ale z grubej, porządnej bawełny siłą rzeczy sa droższe.

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-04-24 o 10:47
Stary 2009-04-24, 10:47   #1439
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja wlasnie pisalam o cenie z niemarkowego... w markowym to by pewnie ze 200 kosztowala

Cytat:
po trzecie: jak wygląda pan młody latający po sali w samej koszuli i krawacie? co najmniej jakby się dużo napił i było mu bardzo gorąco
wg mnie wyglada ok z reszta wg mnie zarowno ma prawo sie napic na swoim weselu jak i ma prawo byc mu goraco

Cytat:
zresztą...nie jeden gość będzie biegał bez marynarki, co dla mnie wygląda beznadziejnie, jak na tandetnym, nieeleganckim ślubie...wolę widok przystojnego i eleganckiego mężczyzny ubranego kompletnie i popieram teściową w pełni.
to ja mam zupelnie inne zdanie elegancja elegancja, ale smierdzacy potem facet zbyt elegancki to nie jest

Cytat:
i dlatego, ze suknia nie jest z bawelny to bedziesz z tesciowa zmuszac TZa zeby i on sie troche pokisil?

Cytat:
ale ja doskonale wiem jak wyglada poliestrowa koszula, bo pracowalam w sklepie z takimi rzeczami. ja cie bron boze nie atakuje tylko wyrazam swoje skromne zdanie. z reszta poparte doswiadczeniem mojego TZa, ktory w koszuli i garniturze musi chadzac na codzien.
a w ogole powiedz mi w ktorym momecnie napisalam ze trzeba kupowac w Vistuli zeby byla super lekka marynarka przeciez wyraznie napisalam, ze moj TZ nie jest takim ortodoksem i kupuje to co mu sie podoba, a nie to co jest okreslonej marki...

chill out blau
Stary 2009-04-24, 10:50   #1440
chilanes
Zakorzenienie

Dziewczyny co to za kiecka z tego posta:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=599

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości