![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Bravurka sliczne te ciuszki, takie słodkie i kochane dla Kochanego Patryczka
![]() ![]() Agusiaa9...ja miałabym do Ciebie romansa ![]() czy wkleilabys jeszcze raz te liste tutaj na watku, prosze...bo wtedy nie skopiowalam a teraz szukac jej musiala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
BAN stały
|
Cytat:
oby szybko rósł. przeraża mnie jego waga 750 gram ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hm no wlasnie jest taki problem ze ja jej na kompie nie mam;p tylk przepisywalam z zeszytu ale pomoge Ci szukac;p ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Do Szpitala DOKUMENTY: dowod osobisty karta ciazy ksiazeczka ubezpieczeniowa wyniki badan skiertowanie(jesli jest potrzebne) DLA MAMY szlafrok 2 koszule rozpinane kapcie klapki pod prysznic skarpetki majtki jednorazowe staniki laktacyjne ubranie na wyjscie przybory toaletowe(dezodorant pasta do zebow szczoteczka mydlo plyn do higieny intymnej szampon) reczniki chusteczki higieniczne podpaski duze wkladki laktacyjne papier toaletowy reczniki papierowe laktator talerz kubek sztucce notatnik krzyzowka dlugopis komorka aparat fotograficzny pieniadze zestaw do lewatywy leki ktore przyjmujesz ZYWNOSWC I NAPOJE woda niegazowana sok jablkowy herbata przysmaki (czekolada ciastka itp) owoce biszkopty DLA DZIECKA nozyczki do paznokci skarpetki na dlonie miekka szczotka do wlosow 3 kaftaniki 3 oszulki 3 body 3 spioszki pajacyki 2 czapeczki sweterek pampersy skarpetki kocyk rozek krem do pupy (sudocrem) reczniczki ubranko na wyjscie mydelko albo plyn (ja mam olilatum czy jakos tak;p) oliwka (bambino) spirytus 70% jalowe gaziki kobnezon pieluchy tetrowe WYPRAWKA POTRZEBNA W PIERWSZYCH MIESIACACH lozeczko z materacem (ja mam gryka kokos podobno najlepszy)
przescieradla 3 koldra z poduszka poszewki kocyk cienki i grubszy 10 flanelowych pieluszek 3 rozki przewijak chusteczki do wycierania pupy krem do pupy sudocrem pampersy wanienka termometr do wody i do ciala platki kosmetyczne do mycia buzi sol fizjologiczna do przemywania oczu plyn do kapieli (olilatum) oliwka (bambino) reczniki miekka szczotka do wlosow gruszka do nosa spirytus do pepka nozyczki do paznokci body z dlugim rekawem i krutkim kaftani8ki pajacyki koszulki cienkie i grube skarpetki bawelniane bluzeczki spioszki 2 czapeczki cienkie i 2 grube krem do buzi bephanten (masc bephanten do smarowania brodawek po karmieniu) posciel do wozka wozek nosidelko laktator butelki 2 (ja mam z aventa) smoczki 2 karuzela na lozeczko podgrzewacz do butelek szczotka do czyszczenia butelek woda morska do noska wazelina do ciemieniuszki niania elektryczna grzechotki myjka patyczki do uszu sliniaczki szampon wklejam jeszcze raz ![]()
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
Agusia bardzo bardzo Ci dziekuje
![]() zapisalam w notatniku wiec juz nie moze mi zaginac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a z przytulankami to strasznie przekoloryzowane jest w tych wszystkich książkach,poradnikach, podręcznikach, ani jednego posta nie przeczytałam, który by potwierdził te cuda... ![]() ![]() Cytat:
![]() I moja mama wreszcie porzuciła swoje zabobony i dziś przyniosła pierwszy prezent dla Dzidzi ![]() ![]() Jest biały komplecik, alebardziej wydaje mi się, że na dziewczynkę, więc może to wróżba ![]() ![]() ![]() i jak miło, że podczutują nas Mamusie z innych wątków!!! i dzięujemy za rady!! chyba muszę zacząć Was podczytywać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
BAN stały
|
c.d zakupów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
Bravurko ![]() Dziś nie mam siły by pisać więc tylko podczytuję sobie troszkę..... Mam pytanie odnośnie badania na glukozę- jak to wygląda?Najpierw idzie się na czczo 1 pobranie krwi, wypija tę glukozę na miejscu i po godzinie 2 pobranie czy inaczej?
#1418 |
BAN stały
|
moge nie miec interentu teraz bo przenosze się do lublina;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zadomowienie
|
bravurko uwielbiam takie wieści
![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
bravurko cieszę się, że jest poprawa
![]() ![]() ![]() A te ciuszki słodkie są ![]() Dziewczyny dziękuję za gratulacje ![]() Mąż się sam dzisiaj dziwił, że tak długo z nim wytrzymałam ![]() Ale ja myślę, że przed nami jeszcze dużo takich rocznic, bo ja sobie życia bez niego nie wyobrażam ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-08-06 o 20:41 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Malina- chyba jesteś jedyną Mamusią jak dotąd od ktorej słyszę, że smakowało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zadomowienie
|
Bravurko-fajnie że jest poprawa
![]() ![]()
#1423 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tymczasem znikam na 4 dni bo jade na chrzciny.mam nadzieje ze przez ten czas nic złego u nikogo sie nie wydarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pachnie. Mi także brakuje tych wszystkich kopniaczków, przygotowań do porodu i ogólnie ciąży. A na następnego bobasa muszę poczkać Bravurko codziennie zaglądam na ten wątek z myślą że jest lepiej. Jest lepiej i będzie z każdym dniem. Patryczek jest silny i ma wielką wolę życia. Dla takiej mamusi jak TY warto. Zobacz ile osób się modli i ma nadzieję. Pozdrawiam Ciebie Patryczka i wszystkie mamusie listopadowo grudniowe. Mamusia grudniowa 2008 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zadomowienie
|
Bravurko ubranka cudne
![]() ![]() dziewczyny co do kupowania mam pytanie odnośnie pościeli chce sobie kupić łożeczko 120 na 60cm i mam na oku pościel o wymiarach 135 na 100 czy to jest rozmiar tradycyjny pościeli dla maluszków? |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
Maria mysle ze taki wlasnie ma byc ten rozmiar poscieli bo jak kupowalam lozeczko dla Adriana + caly zestaw (koldra, podusia, baldachim, posciel) to kolderka byla wieksza niz lozeczko (lozeczko wlasnie 120/60)
#1427 |
Zakorzenienie
|
Bravurko i na takie wiadomosci czekamy ze z Patryczkiem coraz lepiej
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
Bravurko swietnie sie czyta ze jest jakas poprawa, trzymamy mocno kciuki za Patryczka i modlimy sie o jego zdrowko !!!
Twoj synus jest niezwykle silny i napewno sie uda!! tyle osob Mu kibicuje i trzyma za niego kciuki innego wyjscia nie ma... Duzo sily dla Was rodzicow i jeszcze wiecej dla Patryczka!!! ![]() a wszystkim pozostalym mamusia zycze szczesliwych rozwiazan ![]() mamusia majowa 2009
#1430 |
Wtajemniczenie
|
Własnie Bravurko cudownie jest przeczytać o poprawie
zakupy odlot - piękne ciuszki wiecie ja mam od jakiegoś tygodnia mdłości, wiem, ze w tym okresie (jestem teraz w 28 tyg tzn. 27+3) to normlane ale szczerze mam dość, zwłaszcza rano, jak jadę samochodem - a do pracy mam 30 min. - to czasem sie zastanawiam czy zatrzymać wysiąść i blusować ![]() male wczoraj się kreciło delikatnie mówiąc, bo sobie takie harce urządziło i sie tak rozpychało, ze szok ![]() ![]() co do wyprawki to ja zamista spirytusu polecałabym bardziej fiolet - z mała mi się bardziej sprawdził, a co do ciemieniuszki to używałam oliwki i tez jest dobra natomiast butelki to avent dobry, ma spoko system anty kolkowy, ja je miałam przy laktatorze, mam równiez anty kolkowe z tej firmy http://www.allegro.pl/item696417728_...uper_cena.html i jestem zadowolona, tylko sa droższe od aventu, a jak kupowałam to nie miałam pojęcia o takich rzeczach |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poszewka na podusię 40x60 Poszewka na kołderkę 100x135 cm Ochraniacz na szczebelki 30x170 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Magda 60ml?? malutkie musza byc te buteleczki..
ja uzywalam aventu i teraz tez chyba przy avencie zostane.. mysle jeszcze o tommee tippee bo maja dobre opinie ![]()
#1433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Tez mi sie podobają Tommy Tippe ale koleżanka uświadomiło mi jedną wadę tych butelek- przy nakrętce sa tak dziwnie wyprofilowane- mają taki rowek i sporo mleczka tam zostaje... Wiec chyba jednak wybiore sprawdzony Avent |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 |
Wtajemniczenie
|
Kropka ja mam z tej firmy - szerokie jedna 240 ml a druga 120 ml, a to co wkleiłam to tylko jedna z wielu butelek tej firmy
z aventu mam 3 przy laktatorze i pewnie na początku ich będe używać jak znowu przyjdzie mi ściągać pokarm, a chyba tak będzie, bo cyce mi urosły olbrzymie a sutki dalej mam małe ja do tych butelek zarówno jednych jak i drugich musze kupic smoczki, ale polecam obie firmy bo obie znam i uważam za równie dobre tylko cenowo sie różnią |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
BAN stały
|
Witam
i odrazu nowe wieści o Patryczku coraz lepiej lekarze nie moga się nadziwić. Wczoraj nie dawali mu szans a mały świetnie sobie radzi ![]() może dla tego ze dostał nowy antybiotyk . no ale stan nie jest już krytyczny. jest średnio -cięzki najgorsze są tylko te bezdechy ![]() i jeszce może dzisaj przechodzimy z respiratora na CPAP-a. taki mały "awans" ![]() ![]() pozdrawiam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Wtajemniczenie
|
Malina to dr brown"s - ja nie miałam problemu z nimi i z tym mlekiem w nakrętce, ale tak jak pisałam mam tez avent i go polecam
Bravurka ale wiadomość ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
BAN stały
|
mam nadzieje że łzy szcześcia
![]() oj ja się tak ciesze że aj już nie moge się doczekać kiedy go znowu zobacza ![]() ![]() i jeszcze dzisiaj zaczynamy 6 dzień !!!!! ale zlecialo Edytowane przez bravurka Czas edycji: 2009-08-07 o 07:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Wtajemniczenie
|
wiadomo, ze szczęścia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- a rano rozmawiałam z TŻtem jak Patryczek, on nawet włączył kompa ale musiałam już wyjść do pracy, ale w pracy mam luzik więc i możliwość czyatnia wizazu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bravurko super wiadomości ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
BAN stały
|
a ja tak sobie całą noc myślam o pokoiku dla małego i chyba na suficie namaluje mu chmurki
![]() może jeszce jakieś słoneczko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.