![]() |
#1411 |
Raczkowanie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Taak mila, ale wiesz jak to jest... Yaz działał bezbłędnie, do czasu, ten ból brzucha+ plamienie akurat po igraszkach, pierwsza myśl panikary: o matko bosko, nie działają, bede w ciąży
![]() Wieeeem, to głupie, zwłaszcza dla kogoś kto obsesyjnie pilnuje zażywania jak ja i bierze tabsy już jakiś czas... Ale potrzebowałam uspokojenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
Wiem wiem, bo sama jestem straszną panikarą, przed tabletkami używaliśmy prezerwatyw i wtedy moja panikarska natura miała pole do popisu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkie Kobitki
![]() Zarejestrowałam sie tutaj gdyz czytałam własnie wątek związany z Q... Czytam go z przerażeniem, bo aż się boje tych skutków ubocznych.. Są to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne i lekarka przepisala mi je tylko ze względu na baaardzo bolesne miesiączki. Zaczne je brac za niecałe 2 tygodnie ale po przeczytaniu tego wszystkiego zastanawiam sie co lepsze... czy bolesne 2-3 dni i lezenie w łózku czy to wszystko. Oczywiscie wiem ze na kazdego działaja inaczej ale jakos tak obawiam sie brania hormonow. Wiec moze jako doswiadczone dacie mi kilka rad ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Raczkowanie
|
asienkaja, przede wszystkim przestań czytać te negatywne opinie jeżeli Cię stresują, ja też się obawiałam Qlairy własnie dzięki nim, biorę ją od ok dwóch tygodni i tak-
pierwsze 5 tabletek- koszmar, organizm się przestawiał, czułam się jakbym ciągle chodziłam jak pijana, ból głowy, dodatkowo dopadło mnie niespodziewane plamienie, potem obfite krwawienie które na szczęście już się skończyło. Cera się pogorszyła, wyskoczyły jakieś krostki... Teraz wszystko jakby się ustabilizowało, cera w normie- zero krostek, już nie czuję się jakbym była pod wpływem ![]() ![]() A mój irracjonalny strach przed Qlairą i jej (nie) działaniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Przyczajenie
|
Witam!
Piszę w tym wątku bo mam mały problem... W trakcie brania drugiego opakowania pominięta została 20 tabletka. w dniu 21, a więc kiedy się zorientowałam minęło 24 h, także nie przyjęłam tabletki bo zgodnie z instrukcją należy rozpocząć nowy blister. Dnia 22 zaczęłam krwawić, więc natychmiast skontaktowałam się ze swoją ginekolog. Niestety nic konkretnego mi nie powiedziała, dała mi tylko tabletkę 72 h po, ponieważ został odbyty stosunek bez dodatkowego zabezpieczenia i powiedziała, że te krwawienie to krwawienie z odstawienia, powinnam czekać na ten 'prawdziwy' okres i zacząć brać nowe opakowanie, czyli w pierwszym dniu cyklu pierwszą tabletkę. Pytanie tylko: jak to rozpoznać? W poniedziałek, kiedy zaczęło się krwawienie było dość obfite, z widocznymi skrzepami, we wtorek wszystko się uspokoiło i były tylko malutkie brunatne plamki a dziś znów się ze mnie leje. Czy to na pewno okres? A może pierwszy dzień miesiączki był właśnie w dniu 22 czyli w poniedziałek? Dodam, że podczas brania pierwszego opakowania Qlairy okres dostałam nieco wcześniej niż było to planowane, tj. już podczas brania czerwonych tabletek. Kobietki, pomóżcie, bo jestem w kropce. Ps. Gin. powiedziała, że jeśli nie byłabym pewna, czy to okres, mam przeczekać ten cykl i wziąć pierwszą tabletkę dopiero za miesiąc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
Założyłam temat ale jakoś odzewu nie było wiec zapytam tutaj
![]() Czy któraś z was przesuwała sobie na stałe okres biorąc Clairę? Jeśli tak to jak i czy wszystko było dobrze? Mi teraz okres wypada w weekend a to denerwujące i lekarz mi powiedział bym parę dni wcześniej wzięła czerwone tabletki, a potem już normalnie czyli placebo i nowe opakowanie. Ale stresuję się jak jasna cholera, że coś mi się rozreguluje, albo że nie zadziała czy coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1418 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A to jak odstawisz tylko rozreguluje twój organizm i możesz dostać torbiel bądź coś innego i strasznie złe samopoczucie na początku..powodzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1420 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich ! Znalazłam to forum szukając opinii o Qlaira. Ten lek zapisał mi lekarz gdyż moja naturalna gospodarka hormonalna legła w gruzach. Trzydziestodniowe , niekończące się krwawienie, czasem za obfite doprowadzało mnie do rozpaczy i pogarszającego się samopoczucia. Przyjmuję takie tabletki pierwszy raz w życiu i miałam pewne obawy zwłaszcza czytając niektóre posty na tym forum. Biorę je od 6 dni . Czuję się świetnie. Nastrój bardzo dobry. Kondycja lepsza. Nawilżenie ok. Libido ok. Cera ok. Żadnych plamień, krwawień. Nareszcie nie muszę świrować z podpaskami i tamponami na zmianę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
JA TEZ JUŻ PÓŁ OPAKOWANIA ZA MNĄ POCZĄTEK BÓL GŁOWY ALE TERAZ SUPER JEST ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
Przyczajenie
|
No to teraz ja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Przyczajenie
|
Witam! Włosy lepiej nawilżone, obrzęki ustępują ( były przed Qlaira), zniknęło nadmierne pocenie się podczas snu. Jednak hormony w odpowiedniej harmonii nie wyrządzają krzywdy a wręcz przeciwnie. Napisałam - w odpowiedniej harmonii bo należy pamiętać, że długotrwała, wieloletnia, źle dobrana i ingerująca w zdrowy ustrój antykoncepcja hormonalna powoduje powstawanie nowotworów . Zawsze przesada w każdą ze stron jest zła i ta zasada dotyczy wszystkiego. No zobaczymy co będzie dalej. Pozdrawiam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Przyczajenie
|
Drogie moje kobietki
![]() Edytowane przez keti43 Czas edycji: 2011-09-26 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
Przyczajenie
|
Witam Was Forumowiczki!
Mam dwa opakowania Qlairy - oryginalnie zafoliowane, ważne do 06.2015, które chcę sprzedać po 25 zł/szt. Ja, ze względu na inne choroby towarzyszące muszę zmienić piguły;-))) Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to proszę o kontakt na @: iwonka.denicka@gmail.com Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 |
Przyczajenie
|
Potrzebuję pomocy.
Nie wzięłam pierwszej tabletki z opakowania. Tzn po tych białych tabletkach miałam dzień bez tabletki i dopiero na drugi dzień wzięłam pierwsza. Czyli wszystko przesunęło się o jeden dzień. Nie wiedziałam co zrobić, bo w ulotce było napisane, że nie można brać dwóch tabletek w ciągu jednego dnia, a na następnej stronce było, żeby zażyć ta tabletkę nawet, jeśli to oznacza przyjęcie dwóch tabletek jednego dnia :/ Moje pytanie brzmi, czy jest duże ryzyko zajścia w ciążę, jeśli cztery dni po zapomnianej tabletce uprawiałam seks bez dodatkowego zabezpieczenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Przyczajenie
|
Już nie aktualne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
Od czwartku ja zaczynam przygodę z Qlairą. Do tej pory brałam rózne tabletki, moje ostatnie to Cilest. Na Cileście czułam się dobrze, tylko moje miesiączki były długie...więc lekarz postanowił mi je na próbę zmienić. Zobaczymy co to będzie. Ale mam nadzieję, że za 50 zł. będzie super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za jedno opakowanie jakieś 45 zł, taniej nie znalazłam...
![]() |
![]() |
#1431 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Kończę opakowanie tabletek i zaczynam testować krążek. Zaczynałam od tabletek yaz, później plastry evra, qulaira i tera krążek, ciekawe co dalej ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
Jestem w drugiej połowie drugiego opakowania i podsumuję jak na mnie działa ^^ :
*cera- bez zmian *okres tak, jak powinien, bez plamień- jedynie to, że nigdy wcześniej nie miałam bólów menstruacyjnych- ten, który się pojawił zrekompensował mi wcześniejszy komfort. ![]() *humor bez zmian *waga - lekki wzrost i cellulit też . :P JEDNAK! Mam MEGA, MEGA, MEGA apetyt, który strasznie mnie denerwuje. ![]() *samopoczucie- jestem wciąż zmęczona, mam mniej energii i siły. ![]() *libido - ok, super, bez zmian. Możliwe, że zbyt wcześnie oceniam te tabletki, jednak wiem, że nawet, jeśli mój organizm nie przystosował się jeszcze to ja nie dam rady przełamać się, by dalej je brać. Szczerze mówiąc to nawet ten tydzień, który mi został będę przyjmowała je z bólem serca. ![]() Edytowane przez garden_d Czas edycji: 2011-09-29 o 23:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
ciekawe podsumowanie
![]() dziś moja pierwsza w życiu tabletka, zobaczymy co będzie...
![]() |
#1435 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trenuję, dbam o siebie i nie pasuje mi to, że pogorszyły mi się wyniki. Naprawdę widzę po sobie, że często zmuszam się, a i tak nie potrafię się właściwie "rozruszać" ćwicząc, bo ciągle jestem zmęczona. nawet rano, przed treningiem. ![]() Dodam, że wczoraj, na 18 tabletce 2giego opakowania zaczęłam krwawić. Nie plamienie, tylko normalne krwawienie. Koniec tego. Nie wytrzymam i nie kończę tego opakowania. Tak, jak na początku nie tyłam mimo jedzenia bardzo dużo tak teraz czuję się napompowana i mam wrażenie, jakby nagle, skokowo wzrosła mi waga. Do tego stwierdzam, że już nie mam zamiaru brać tabsów. Drugi raz się zawiodłam, szczerze przyznam, że podziwiam dziewczyny, które brną w te tabletki mimo skutków ubocznych. Edytowane przez garden_d Czas edycji: 2011-10-01 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=garden_d;29730435]Właśnie.
![]() Trenuję, dbam o siebie i nie pasuje mi to, że pogorszyły mi się wyniki. Naprawdę widzę po sobie, że często zmuszam się, a i tak nie potrafię się właściwie "rozruszać" ćwicząc, bo ciągle jestem zmęczona. nawet rano, przed treningiem. ![]() Dodam, że wczoraj, na 18 tabletce 2giego opakowania zaczęłam krwawić. Nie plamienie, tylko normalne krwawienie. Koniec tego. Nie wytrzymam i nie kończę tego opakowania. Tak, jak na początku nie tyłam mimo jedzenia bardzo dużo tak teraz czuję się napompowana i mam wrażenie, jakby nagle, skokowo wzrosła mi waga. ja dziś ostatnią placebo biorę a okresu nie mam a w poniedziałek powinnam nowe opakowanie wziąć. ![]() A CO DO ZALET Q JEST POWIĘKSZENIE SIĘ PIERSI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ps. Nie powiększaj tak postów, to chyba niepotrzebne. ![]() Ja już 2gi dzień nie biorę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.