Diane 35 / Cyprest / OC 35 / Syndi 35 - wątek zbiorczy - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-05, 08:23   #1411
_samantha_
Raczkowanie

Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy

Jestem po 9 miesiącach stosowania Diane35. Na początku wszystko było ok, później okresowo czułam, że puchną mi nogi, ale to zwykle mijało z nadejsciem okresu. Teraz, od miesiąca czy dwóch, moje nogi są obolałe, opuchnięte, ciężkie i zmęczone już od samego rana Macie na to jakiś sposób? Brałam AquaFemin ale bez efektów. Czy to w ogóle jest od zatrzymywania wody w organizmie?
Teraz gin zmieniła mi tabletki na Yasmin. Zobaczymy czy coś zmienią.

A cellulit po Diane? Rzeczywiście skłonności do niego są większe, ale ja robię masaże rękawicą i ćwiczę i muszę przyznać, że nie widzę po tych 9 miesiącach jakichś drastycznych cellulitowych zmian

Edytowane przez _samantha_
Czas edycji: 2010-04-05 o 08:25
_samantha_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 11:00   #1412
allein
Raczkowanie

Mam pytanie,
jestem po pierwszym miesiącu z Diane-35. Właściwie tabletki dostałam raczej na trądzik i problemy z bolesnym okresem, aniżeli jako metodę antykoncepcyjną. Tak czy siak ostatnią tabletkę wzięłam we wtorek tydzień temu a okresu wciąż brak ! Miesiączkuję od 6 lat, regularnie, nie miałam nigdy żadnych problemów. Co zrobić w przypadku jeżeli nie dostanę go do jutra ? - a teoretycznie powinnam zacząć nową serię.

allein jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 11:49   #1413
kasia.diet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allein Pokaż wiadomość
Mam pytanie,
jestem po pierwszym miesiącu z Diane-35. Właściwie tabletki dostałam raczej na trądzik i problemy z bolesnym okresem, aniżeli jako metodę antykoncepcyjną. Tak czy siak ostatnią tabletkę wzięłam we wtorek tydzień temu a okresu wciąż brak ! Miesiączkuję od 6 lat, regularnie, nie miałam nigdy żadnych problemów. Co zrobić w przypadku jeżeli nie dostanę go do jutra ? - a teoretycznie powinnam zacząć nową serię.
moim zdaniem normalnie zaczac nowe opakowanie. z tego co wiem przerwa miedzy opak. nie moze byc dluzsza niz 7 dni

Cytat:
Napisane przez _samantha_ Pokaż wiadomość
Jestem po 9 miesiącach stosowania Diane35. Na początku wszystko było ok, później okresowo czułam, że puchną mi nogi, ale to zwykle mijało z nadejsciem okresu. Teraz, od miesiąca czy dwóch, moje nogi są obolałe, opuchnięte, ciężkie i zmęczone już od samego rana Macie na to jakiś sposób? Brałam AquaFemin ale bez efektów. Czy to w ogóle jest od zatrzymywania wody w organizmie?
Teraz gin zmieniła mi tabletki na Yasmin. Zobaczymy czy coś zmienią.

A cellulit po Diane? Rzeczywiście skłonności do niego są większe, ale ja robię masaże rękawicą i ćwiczę i muszę przyznać, że nie widzę po tych 9 miesiącach jakichś drastycznych cellulitowych zmian
co do nog - moze problemy z krazeniem? jesli podczas brania Yasmin nic sie nie zmieni to ja wybralabym sie do lekarza, bo przyczyny moga byc rozne

ja zaczynam brac Diane od najblizszego cyklu, ktory bedzie nie wiem kiedy... jestem ciekawa jak na mnie podzialaja, czy beda jakies skutki uboczne, chociaz bralam juz kiedys Cyprest (ten sam sklad) i nic sie nie dzialo
Stary 2010-04-06, 09:36   #1414
koniarka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Jadę na urlop i okres wypadłby mi idealnie w trakcie urlopu. I tu moje pytanie - jak jest z brakiem przerwy w diane? Chciałabym wziąć dwa opakowania bez przerwy tak, żeby nie mieć okresu. Mogę tak zrobić? Wiem, że przy innych tabletkach można, ale nie wiem jak z Diane. Zaznaczam, że chcę to zrobić jednorazowo, a później wrócić do normalnego brania z przerwą.
RObiłście tak? WYstęowało u Was jakieś plamienie w międzyczasie? Rozumiem, że antykoncepcja przez cały czas brania obu opakowań bez przerwy jest zachowana?
Z góry dziękuję za informacje

A propos celulitu. Ja po Dianę przytyłam parę kilo, mam ogromny apetyt na słodycze i większy celulit i rozstępy. Niestety mogę brać tylko diane, ze względów zdrowotnych, bo biorę ja jako lek i ogólnie czuję się po niej super, tylko te rozstęy i celuliut - fuj, ale nauczyłam się z tym żyć
koniarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 11:02   #1415
kun
Przyczajenie

ja biorę diane od bardzo wielu lat, ponad 10...i bardzo sobie chwalę. Oczywiście robiłam 2 razy przerwę w zażywaniu i w tym czasie robiłam badania hormonów, co jakiś czas dostaje skierowanie na próby wątrobowe...ale przed zażywaniem diane mój organizm nie funkcjonował normalnie. Teraz nie mam problemów z nieregularnymi miesiączkami, ani z trądzikiem. Nie przytyłam po nim ani trochę.
No i na jest to lek refundowany w 50%, bo to akurat jest lek z działaniem antykoncepcyjnym. Pewnie dlatego nie każdemu pasuje.
Brałam wcześniej też inne tabletki, ale mnie właśnie diane przypasowało...tabletki trzeba dobrać do siebie po prostu. ...
A przy okazji...kupowałam ostatnio w Gdyńskiej aptece Dbam o Zdrowie przy Wójta Radtkiego 49/51...i dowiedziałam sie, że w tej sieci aptek tabletki są tańsze, niż w innych...jakąś promocje na hormony mają, czy coś...no w każdym razie fajnie
kun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 14:57   #1416
truskawa20
Raczkowanie

leczenie zaburzeń hormonalnych DIANE 35

czesc dziewczyny !! czy któraś z Was miała problemy z hormonami (a mianowicie nadmiar testosteronuu) i byla leczona tabletkami DIANE 35? Moj problem polega na tym,że przez ten nadmiar pojawił mi się wąsik, przytyłam i od prawie 2 lat strasznie wypadają mi włosy. Jeśli któraś z Was miała podobne objawy i diagnozę to powiedzcie mi po jakim czasie była poprawa i czy byly jakies skutki uboczne przez DIANE ?
truskawa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 16:13   #1417
sweet88
Raczkowanie

Dot.: leczenie zaburzeń hormonalnych DIANE 35

Ja brałam diane ze względu na problemy z cerą (pryszcze i zaskórniki), dermatolog mi powiedział, że to właśnie poprzez zbyt dużą ilość androgenów. Na początku po diane czułam się w miarę ok, ale po 1,5 roku przytyłam 10kg mimo, że zawsze byłam chudziutka i nie miałam żadnych problemów z przemianą materii. Oprócz tego po jakimś dłuższym czasie przyjmowania robiły mi się bolesne guzki w piersiach...nie mogłam się wręcz dotknąć, dlatego musiałam je odstawić...Nie mówiąc już o tym, że przestały działać. No ale jak wiadomo na każdego dane hormony działają inaczej więc Ty możesz czuć się świetnie po nich. Pozdrawiam
Stary 2010-04-07, 16:20   #1418
koniarka
Raczkowanie

Dot.: leczenie zaburzeń hormonalnych DIANE 35

tu jest link do całego wątku o diane https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=36172
Dziewczyny wymieniają się informacjami i uwagami. Na pewno znajdziesz coś dla siebie.
Ja biorę Dianę, mam wrażenie, że przez to przytyłam (ale to może być niezwiązane), mam za to straszny celulit i rozstępy - koszmar z Dianę. Ale znosze ją dobrze.
Stary 2010-04-08, 18:03   #1419
G232
Przyczajenie

Równiez chciałam się poradzić dzisiaj zarzyłam pierwsza tabletkę,dermatolog przepisała mi na poprawę cery bo mam okropną
tylko mam problem bo pale papierosy!! doktorka powiedziała że musze ograniczyć... boję się że będe miała straszne skutki uboczne((
G232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 08:52   #1420
sylwia2287
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez G232 Pokaż wiadomość
Równiez chciałam się poradzić dzisiaj zarzyłam pierwsza tabletkę,dermatolog przepisała mi na poprawę cery bo mam okropną
tylko mam problem bo pale papierosy!! doktorka powiedziała że musze ograniczyć... boję się że będe miała straszne skutki uboczne((
Ja biorę Diane od około 2,5 miesiąca i zdaży mi się zapalić papierosa. Ogólnie nie palę dużo,raczej sporadycznie max 2-3 papierosy tygodniowo i tak bardziej towarzysko. Wcześniej paliłam wiecej,ale wiem,ze to moze szkodzic przy tabletkach wiec ograniczyłam.
Skutki uboczne jakie odczuwam po Diane to na początku dolegliwości wątroby,ale minęły i teraz jest ok. następnie cellulit i ciągłe zmęczenie.
Myślę,że takie skutki uboczne odczuwają też dziewczyny nie palące.
sylwia2287 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-10, 10:08   #1421
G232
Przyczajenie

To ja palę więcej bo paczkę tygodniowo.I narazie wziełam 2 tabletki i jest okzobaczymy jak to dalej będzie....oby pozytywnie

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Dzięki Sylwia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-11, 15:04   #1422
kas18
Przyczajenie

Dot.: ~~Syndi 35-nowa tabletka antykoncepcyjna~~

Mam jeszcze pytanie po jakim czasie stosowania Syndi35 poprawiła Wam sie cera? Ja teraz jestem w połowie 5 opakowania i zbytniej poprawy nie wiedze ;/ Mi chyba juz nic nie pomoze
kas18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-11, 18:04   #1423
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kas18 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie po jakim czasie stosowania Syndi35 poprawiła Wam sie cera? Ja teraz jestem w połowie 5 opakowania i zbytniej poprawy nie wiedze ;/ Mi chyba juz nic nie pomoze
Po pól roku moja cera się uspokoiła. I to były najlepsze tabletki jakie brałam.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 11:26   #1424
_samantha_
Raczkowanie

a czy któraś z Was na opuchnięte nogi próbowała żeli venescin albo lioton1000?

_samantha_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 08:09   #1425
G232
Przyczajenie

Kurcze mi też strasznie puchną nogi i bolą mnie
Stary 2010-04-13, 08:48   #1426
koniarka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koniarka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Jadę na urlop i okres wypadłby mi idealnie w trakcie urlopu. I tu moje pytanie - jak jest z brakiem przerwy w diane? Chciałabym wziąć dwa opakowania bez przerwy tak, żeby nie mieć okresu. Mogę tak zrobić? Wiem, że przy innych tabletkach można, ale nie wiem jak z Diane. Zaznaczam, że chcę to zrobić jednorazowo, a później wrócić do normalnego brania z przerwą.
RObiłście tak? WYstęowało u Was jakieś plamienie w międzyczasie? Rozumiem, że antykoncepcja przez cały czas brania obu opakowań bez przerwy jest zachowana?
Z góry dziękuję za informacje

pomóżcie proszę
Stary 2010-04-13, 09:28   #1427
martaN23
Zadomowienie

ja tak robiłam kilkakrotnie brałam 2 opakowania bez przerwy przed operacjami bo zawsze termin nakładał się z @ nie miałam żadnych plamień
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 12:37   #1428
kas18
Przyczajenie

No to moze rzeczywiscie nie tracić nadziei. Zobaczymy po 6 opakowaniu xD
kas18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 08:13   #1429
sylwia2287
Raczkowanie

ja mam pytanko dotyczące przechodzenia z diany na inne tabletki-w moim przypadku na Yasmin.
Gdy pani ginekolog mi je przepisywała powiedziała zebym wziela diane do konca opakowania i gdy w przerwie wystąpi krwawienie z odstawienia ,w pierwszym jego dniu mam wziąc pierwsza tabletke Yasmin.
Po wykupieniu recepty i przeczytaniu ulotki okazało sie ze powinnam pierwsza tabletke wziąc normalnie po 7-dniowej przerwie. Tym bardziej,że te krwawienia z odstawienia u mnie wygladaja bardzo mizernie i czasem trudno mi rozpoznac czy to juz krwawienie czy "brudzenie".
Zdecydowałam,ze postapie zgodnie z ulotka...A jak wy przechodziłyście na inne tabletki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 11:49   #1430
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

po 8 miesiącach musialm porzucić moja cudowna diane, nic mi sie po niej nie dzialo, cera super, nic nie przytylam, ale ginekolog powiedzial ze dluzej nie mozna sotsowac diany, i teraz przepisal mi yasminelle...bardzo sie boje ze przez ta zmiane tradzik mi wroci ajj

sylwia2287, ja bym wzięła po 7 dniowej przerwie, ale moze zrob tak jak ci ginekolog powiedzial. a powiedz mi tez bierzez hormony na tradzik?

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2010-04-14 o 11:56
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 09:06   #1431
sylwia2287
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
po 8 miesiącach musialm porzucić moja cudowna diane, nic mi sie po niej nie dzialo, cera super, nic nie przytylam, ale ginekolog powiedzial ze dluzej nie mozna sotsowac diany, i teraz przepisal mi yasminelle...bardzo sie boje ze przez ta zmiane tradzik mi wroci ajj

sylwia2287, ja bym wzięła po 7 dniowej przerwie, ale moze zrob tak jak ci ginekolog powiedzial. a powiedz mi tez bierzez hormony na tradzik?
Tak,diane brałam na trądzik przez 2,5 miesiąca.Przytyłam jakieś 2kg,ale akurat chciałam troche przybrac.Niestety zaczął się pojawiać spory cellulit,dlatego zrezygnowałam z diany.Poprawa cery tez bez rewelacji

Lekaraka powiedziała,żebym wzięła Yasmin w pierwszym dniu krwawienia,bo zasada jest taka ze branie tabletek rozpoczynamy w pierwszym dniu cyklu.Tu sie zgodze,ale JESLI WCZESNIEJ NIE STOSOWAŁO SIE ZADNYCH TABLETEK. na ulotce wyraznie jest napisane,ze jesli wczesniej bralo sie inne tabletki to nowe zaczyna sie po 7dniowej przerwie,nie ma nic w stylu-"o ile lekarz nie zaleci inaczej".
Mam nadzieje,ze tabletki zadziałaja jesli wezme je zgodnie z ulotka...
Stary 2010-04-16, 11:40   #1432
kromka07
Przyczajenie

Dot.: Re: Diane35

/post usunięty przez moderatora/

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2010-04-16 o 13:51 Powód: złamanie zakazu sprzedaży/kupna
kromka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 11:06   #1433
asialll
Raczkowanie

Ja biore synki juz prawie poltora roku, oczywiscuie apertyt zwiekszyl sie mega ale walcze z tym i nawet schudlam, libido strasznie spadlo, wlosy zaczely wypadac mi teraz masakrycznie ale nie wiem czy to przez tabsy no bo dopiero teraz, cera... hmmm dlugo nic sie nie zmienialo a nawet bylo gorzej niz przed braniem, teraz tez cudu nie ma nie mam skory jak pupcia niemowlaka, nadal mi sie blyszczy i pojawiaja sie pojedyncze syfki, a zmiennosc nastroju to jest nie do wytrzymania, potrafie poryczec sie z byle powodu skrzyczec mojego TZ a za 5 minut nie wiem o co mi chodzi, zastanawiam sie czy juz przestac brac bo nie chce zeby kiedys dlugie branie odbilo sie na tym ze bede miala problem z zajsciem w ciaze

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 12:24   #1434
nikaaaa0
Przyczajenie

witam. biorę Diane 35 od 3 miesiecy lekarka przepisala mi je zwłaszcza na trądzik który był bardzo uciążliwy przez podwyższone hormony. Diane bardzo mi pomogła bo moja cera w bardzo krótkim czasie zrobila sie śliczna. teraz do konca tego opakowania zostalo mi 13 tabletek i chciala bym je przerwac. Powiedzcie mi czy moge to zrobic w polowie opakowania czy lepiej skonczyc ten listek?wiem ze 13 to nie długo ale chciałabym juz aby moje libido wróciło i żebym nie miała juz stanu przygnebienia. Do tego razem z partnerem planujemy dzidziusia i dla tego chce je odstawić. jesli to zrobie w polowie moge miec jakies problemy?
nikaaaa0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 12:34   #1435
kamila2006
Zakorzenienie

13 tabletek to niewiele, ja bym radzila dokonczyc opakowanie.
Branie tabletek przerywa sie w srodku opakowania tylko w wyjatkowych sytuacjach zagrazających zdrowiu.
Libido i tak nie wroci dzien po odstawieniu, do tego potzreba czasu.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 13:25   #1436
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez nikaaaa0 Pokaż wiadomość
witam. biorę Diane 35 od 3 miesiecy lekarka przepisala mi je zwłaszcza na trądzik który był bardzo uciążliwy przez podwyższone hormony. Diane bardzo mi pomogła bo moja cera w bardzo krótkim czasie zrobila sie śliczna. teraz do konca tego opakowania zostalo mi 13 tabletek i chciala bym je przerwac. Powiedzcie mi czy moge to zrobic w polowie opakowania czy lepiej skonczyc ten listek?wiem ze 13 to nie długo ale chciałabym juz aby moje libido wróciło i żebym nie miała juz stanu przygnebienia. Do tego razem z partnerem planujemy dzidziusia i dla tego chce je odstawić. jesli to zrobie w polowie moge miec jakies problemy?

zażyć tabletki do końca

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 19:32   #1437
nisiulek
Raczkowanie

Dot.: Cyprest - nowe tabletki

Półtorej opakowania Cyprestu za mną Czy zauważyłam jakieś skutki uboczne jak narazie? Trudno powiedzieć. Z dekoldem trochę lepiej, ale na wiosnę zawsze mi się poprawiało, więc nie potrafię stwierdzić czy tabletki pomogły. Owłosienie bez zmian, waga bez zmian. Może troszkę ogólne samopoczucie na minus, bo częściej jakaś markotna jestem i nic mi się nie chce, ale to też nie potrafię powiedzieć czy 100% wina tabletek
nisiulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 19:55   #1438
uzunia
Wtajemniczenie

Słuchajcie dziewczyny-te co brały-czy podczas przyjmowania tabletek bezpośrednio przez nie miałyście większy apetyk lub przytyłyście (jesli tak to mniej wiecej ile) i czy wystąpiła suchosc pochwy?

Pierwszy raz bedę się zabierać za tabletki anty i zostało przepisane mi ze wzgledu na trądzik;

NEW~!!! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post25471289

uzunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 20:44   #1439
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez uzunia Pokaż wiadomość
Słuchajcie dziewczyny-te co brały-czy podczas przyjmowania tabletek bezpośrednio przez nie miałyście większy apetyk lub przytyłyście (jesli tak to mniej wiecej ile) i czy wystąpiła suchosc pochwy?

Pierwszy raz bedę się zabierać za tabletki anty i zostało przepisane mi ze wzgledu na trądzik;
wszystko jest w tym wątku

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 21:40   #1440
uzunia
Wtajemniczenie

w wątku są poruszane rożne motywy a mnie interesuje konkretnie ten , jest już 19 stron a nie wymyślono jeszcze takiej opcji wertowania abym w wątku znalazła jeszcze interesujacy mnie motyw więc prosze o zrozumienie;

NEW~!!! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post25471289

uzunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości