|
|
#1411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cześć, dawno tu nie pisałam, a jak pisałam, to może ze trzy razy
zajęło mi to dużo czasu, ale zdrowo przynajmniej, a jadłospis miałam trochę dziwny1. kasza gryczana cały woreczek ugotowana na kostce rosołowej z pieczarkami, marchewką i porem, do tego pierś z kurczaka 2. grahamka z homo i warzywami oraz jajem na twardo 3. znów grahamka z homo i warzywami 4. tuńczyk wsw z paroma łyżeczkami oliwy z oliwek i warzywami potem aerobic albo i nie, bo jakoś mi się znudził ostatnio 5. kolacyjka, makrela lub wieśniak i zawsze warzywka Oczywiście podaję jadłospis przykładowy. Wstawiałam zamienniki a w niedzielę zawsze jadłam co chciałam, czyli grzeszki też były ![]() I mam jeszcze jakąś piątkę do schudnięcia Ocenicie? |
|
|
|
#1412 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I chyba jestes wyjątkowo nieinteligentna jesli myslisz,ze jedzac nawet te 1500 kcal sie otłuścisz (tak,skoro masz za mały % tłuszczu i dlatego nie masz okresu musisz sie otłuścic zeby wrócił, zrozum to wkońcu). Zeby okres wrócił potrzeba TŁUSZCZÓW,a nie ma go ani w marchewkach, ani w kawie 2 w 1, ani w czystej pomidorowej. |
|
|
|
|
#1413 |
|
Rozeznanie
|
no to może ja zarzuce swoim Uu po długiej, długiej przerwie
![]() śń: owsiana-5 łych płatków, łycha rodzynek, łyżka pestek słonecznika i łyżeczka miodu zalane activia naturalna 175g.+herbata zielona IIśń: bułka żytnia z masłem, szynką z indyka, ogórkiem zielonym kiełkami + jabłko Ob: ziemniaki, porcja kurczaka gotowanego, marchewka z groszkiem+hernata zielona Podw: danio waniliowy z garścią nerkowców ( i tu wywaliło mi brzuch -pomózcie! czym można zastąpić orzechy? chyba mój organizm ich nie toleruje, wr.... )Kol: (niedawno jedzone) ok. 2,5 kromeczki chlebka razowego- 1 z masłem, serem capri, papryką czerw. i sałatą; 2 z masłem, łososiem wędzonym z koperkiem, rzodkiewką i sałatą i pół z masłem, szynką z indyka, pomidorkiem i sałatą i właśnie kończę pić zieloną herbatke ![]() bardzo proszę o komentarze/oceny/porady i pozdrawiam ciepełko!
Edytowane przez warrior_mortal Czas edycji: 2009-12-30 o 19:22 |
|
|
|
#1414 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a to napewno orzechy, a nie ten nafaszerowany chemią serek, tak źle na ciebie podziałały? MOJE LENIWE U (przez swieta schudłam 1 kg .przyznaje, że jadłam tylko bigos i rybe po grecku bez ryby (długo nad tym myslałam i wkoncu jestem vege ),ciast nawet nie tknełam - nie ciagnie mnie do nich, wrecz obrzydzaja mnie, ale to i tak dziwne.)Sniadanie-grahamka (dużaaa) na pół z sałata,białym chudym twarogiem, rzodkiewką, szczypiorkiem / sałata, wiejskim, jajkiem, pomidorem, natką. 2 jabłka, 2 mandarynki. 2 sniadanie-2 wasy (te grubsze po 50 kcal), orzechy włoskie - siedziałam, rozłupywałam i jadłam obiad-omlet z 1 jajka i 2 bialek, dwie marchewy surowe, ogromnie dużo gotowanej cukini, marchewki, fasolki szparagowej żółtej i zielonej, kalafiora polane oliwą z oliwek podwieczorek-2 ogromne garście orzechów (te z Lidla) gruszka, jogurt naturalny kolacja-wiejski (ze 120g na oko) chudy twaróg (80 g pewnie bedzie) 3 rzodkiewki, ząbek czosnku, szczypiorek. po-3 marchewki widze teraz, że za dużo nabialu,jutro bedzie lepiej. Edytowane przez kakaukowa Czas edycji: 2009-12-30 o 19:47 |
|
|
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
Staram się jak mogę, widzę że moje P jest dość obfite w porównaniu z wieloma osobami tutaj, a bardzo mi służy, więc mam nadzieje że kogoś natchnę ![]() Dzisiejszy jadłopis P Śniadanie 1. cała chałka z makiem i sezamem, pokrojona i posmarowana masłem i serkiem kanapkowym ze szczypiorkiem (nie razem ); 2. szklanka mleka 3,2 z 1/2 szklanki muesli (bez cukru, różne płatki, rodzynki, cruchy i suszone owoce) i kilka łyżek pokruszonych orzechów włoskich i płatków migdałów; 3. pół czekolady piernikowej ze śliwkami II śniadanie 1. jogurt waniliowy 250g (z lidla - genialny!, polecam ) z garścią płatków Zdrowy błonnik;2. sałatka z różnych warzyw (włoszczyzna +brokuły, kalafior, sałata), kawałków kurczaka i marynowanych pieczarek, polana oliwą z oliwek, łyżka majonezu 3. kanapka z 3 plastrami polędwicy sopockiej, sałatą i czerwoną papryką Obiad 1. Zupa pomidorowa zabielana z makaronem durum 2. pół szklanki kaszy jaglanej z 3 plastrami "wielkoformatowej" pieczeni wołowej w przyprawach (na oko... ze 250-300g?); pół opakowania mrożonej żółtej fasolki szparagowej + pół dużego kubka jogurtu naturalnego "greckiego" 3. cappucino z ekspresu z mlekiem 3,2%, bita śmietaną i startym paskiem czekolady gorzkiej 4. a i jeszcze 3 ciasteczka owsiane z czekoladą (pieczone wczoraj)Podwieczorek 1. duża grahamka z pastą sandwiczową z kurcząt (pół puszki) 2. mus z 2 bananów, pomarańczy, kiwi i mrożonych truskawek dodany do 200g serka wiejskiego +trochę migdałów 3. princessa ![]() Kolacja 1. 2 kanapki z masłem, pastą rybną i jajkiem na twardo, 2. talerzyk brukselki w sosie bolońskim (z mięsem mielonym) 3. kubek barszczyku czerwonego 4. kakao na mleku 3,2 |
|
|
|
#1416 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciasta już pozjadane?![]() ![]() to może ja wrzucę moje U: I. Omlet z parówką, papryką, pomidorkiem, serem, bazylią polany sosem ketchupowo-majonezowym, parówka(bo 1 została) z małym kawałkiem chlebka, herbata 2 x mandarynka II. Tutaj kmbinowałam ), "nasączyłam" lekko jakimś szampanem (czytaj:winem musującym![]() III. Kluski śląskie nadziewane czymś 2 okienka czekolady żurawinowej (bleeeeee), kilka mandarynek IV. Wieśniak z truskawkami plus groszki czeko, kawałek keksa z nutellą, 1/2 szkl kakao (mleka zabrakło )V. 2 podwójne tosty hawajskie-ser, szynka, ananas, ketchup, herbata może wpadnie twaróg z cynamonem ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
|
|
#1417 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
schudnąć chciałam i chce jeszcze z 3 kg,ale nie tak szybko ![]() jedno jajo do obiadu,bo jedno było juz wczesniej na kanapce, a nie chce z nimi przesadzic.a wasa jest ble i fuj,wiem,ale jest dobra i fajnie sie ją chrupie Edytowane przez kakaukowa Czas edycji: 2009-12-30 o 20:32 |
|
|
|
|
#1418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko już nie wiem co mam zrobić, żeby było dobrze, potrzebuję chyba instrukcji krok po kroku, bo rozpiska od lekarza niewiele daje przepraszam za offtop |
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
nikt tego nie zrobi za Ciebie...potrzebna Ci terapia i praca, praca, praca...
|
|
#1420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba jesteś mało dojrzała i za bardzo zależy Ci na zachowaniu chudej sylwetki... Zdaj sobie tylko sprawę z tego, ze to nie jest najważniejsze w życiu, a za parę lat będziesz płakać, ze byłaś na tyle głupia by nic z tym nie zrobić, chociaż mogłaś. PS; Wiemy, wiemy. Nas też czeka tycie i same sobie musiałyśmy to uświadomić!. Dlatego nie bój się, przełam i będzie dobrze!.
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2009-12-30 o 20:45 |
|
|
|
|
#1421 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiejsze U: ŚNIADANIE(10.00) Jogurt jogobella truskawkowa (light-akurat taka byla w lodowce), 2 kromki chelba fitness z almette i ogorkiem,łyzka sałatki jarzynowej. 3 kostki czekolady z bakaliami, 4 cukierki. Mandarynka OBIAD (15.00) Makaron z sosem pomidorowym i parowką. (cos ala spaghetti) KOLACJA(19.30) Pasztecik (domowy) z serem i pieczarkami, zawijas z szynki i sera zółtego, rzodkiweka, kilka plastrow pomidora i ogorka. Maślanka truskawkowa (szklanka). Lepsze sa te dzisiejsze posilki? Wiem ze brakuje 2 śniadania i podwieczorku ale malowanie w domu wiec nie bylo czasu za bardzo :/ |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tu nie chodzi o to, ze myslisz obsesyjnie o jedzeniu. Chodzi o to, ze w ten sposob sobie szkodzisz! Jedzac same slodycze pozbawiasz organizm cennych witamin i nabawiasz sie niedoborow! Cristina, pomysl, ze za 5-10 lat mozesz miec tak straszliwa osteoporoze, ze wystarczy lekkie stukniecie i juz bedziesz miec zlamanie w 2 miejscach. Nie chcesz tego, prawda? Pozatym przy Twojej wadze to potrzebujesz pelnowartosciowych posilkow, ktore odbuduja Twoj wyniszczony organizm i dozywia wyglodzone komorki ![]() i wiesz co, nie wierze Ci, ze w lodowce mialas jogbelle light. Ze masz tylko chleb fitness. Cala Twoja rodzina je tylko lighty i fitnessy? Nie rozumiem czemu robisz takie dlugie przerwy miedzy posilkami. To naprawde jest bardzo szkodliwe przy Twoim stanie. i w ogole jest do kitu. Dziewczyno! Obudz sie! Wez sie za siebie nikt nie przezyje za Ciebie zycia jesli nie Ty sama... ehhh... szkoda slow...
Edytowane przez Angienatelka Czas edycji: 2009-12-30 o 22:01 |
|
|
|
|
#1423 |
|
Raczkowanie
|
@kika171
Mus był meeega pyszny ![]() Dziękuję za ocenę ![]() @Cristin@ Rozumiem że trudno się przemóc, ale widzę już kolejny Twój jadłospis i to jest straszne... zacznij sobie rozpychać żołądek, bo nigdy nie będziesz czuła głodu... a to pierwszy krok do trumny. |
|
|
|
#1424 |
|
Raczkowanie
|
R dzisiejsze..
I.Owsianka ( 4 łyżki płatków,wieśniak 200g,po łyżce: miodu,rodzynek i mieszanki orzechów,odrobina corn flakesów..-wiem,to tak wyjątkowo ), marchewkaII. 2 cienkie kromki orkiszowego z masłem,polędwicą sopocką(sporo) i ogórkiem kiszonym,kilka małych kawałków śledzi z octu ; surówka z marchwii i jabłka (chciałam się najeść bo wychodziłam na dłużej )III.kubek zupy pomidorowej(czystej-miałam ochotę); 2 jaja na teflonie z 2 plastrami polędwicy , cebulką i porem+przyprawy, 3 orzechy włoskie,kilka migdałów,garstka ziaren słonecznika trening (35 min skakanki + 15 min rowerek) IV.200g piersi z kurczaka gotowanej+ odrobina musztardy i ketchupu, ogórek kiszony,mała marchewka V.twaróg półtłusty ze szczyptą kakao i cynamonem(to niedawno) Proszę o ocenę
Edytowane przez Chibiusa Czas edycji: 2009-12-30 o 22:49 |
|
|
|
#1425 |
|
Raczkowanie
|
Słów kilka do moderatorki, Izy Wiosennej, nie cierpię Cię dziewczyno, ot taki off top, tak bardzo wydumanej i gwiazdorskiej osoby dawno nie widziałam, ciekawe, czy w realu też jesteś taka jak tu, cóż.... śmiem wątpić i sorry wszystkie zaślepione wiazażanki, że skalałam Wasze bóstwo
pozdro i myślcie czasem czasem
|
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej bys pobiegala te 35 minut. A poza tym jesli chcesz schudnac, to radze cwiczenia z obciazeniem lub chociaz jakas Tamilee.Ladna kolacja. Duzo marchewki. WIem, ze smaczna, ale zamien ja czasem na inne warzywko. ---------- Dopisano o 03:12 ---------- Poprzedni post napisano o 03:11 ---------- Jesli chcesz dziewczynie pomoc, PRZESTAN do niej pisac. Jej o to chodzi zebys ja zjechala i sie uzalala ,zeby mogla po raz n-ty napisac jakas wmowke i sciagnac na siebie uwage. Wcisnij ignora. Jej pomozesz i sobie przestaniesz nerwy szarpac (to apel do wszystkich)
|
|
|
#1427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"wydumana i gwiazdorska"-zajrzyj do słownika zanim napiszesz coś czego raczej nie rozumiesz. A na koniec o Mądra Pani MY MYŚLIMY, ale w przeciwieństwie do ....ekhem nie czasem a ZAWSZE.Pozdrawiam Cię gorąco ![]() ![]() za ot sorry Iza-Bóstwo Nasze nie karaj mnie za to
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#1428 |
|
Raczkowanie
|
Nasze U
Dziś przez pół dnia będzie trochę mniej, bo sylwek i po 18 rozpocznie się rozpusta;p. przed; +6 kostek czekolady; 4 pełno mlecznej, 1 gorzka i 1 z nadzieniem truskawkowym + kawka z mlekiem 3,2 %.+jabłko przyprażone na patelni z cynamonem. śniadanie; +2 bułki ; - z camembertem z ziołami prowansalskimi [znalazłyśmy nie lighta na podpuszczce mikrobiologicznej;D HURA ] - z masłem orzechowym. - z plastrem żółtego bezpodp. sera z czarnym pieprzem + chrzan żurawinowy. - z masełkiem, plasterkiem twarogu + masą warzywek świeżych ![]() II śniadanie; +banan + gruszka podsmażone lekko z cynamonem + jogurt probiotyczny + bakalie [ orzechy, migdały, rodzynki, żurawina- po 2 garści]. Obiad; +kotlety sojowe-sztuk 5 w sosie pomidorowym+ 3/4 woreczka kaszy gryczanej + warzywa na patelnię. i potem SYLWESTER [przed 18 już tam jedziemy [ dużo pierniczków, markizów, ciast, kanapek, sałatki greckiej , sałatki z ryżu, jakiegoś wege ciepłego posiłku i innych pyszności + alkohol;p ]SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!
|
|
#1429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chyba niczego więcej w tej sytuacji nie mogę dodać.
|
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Człowiek sie wczuwa, radzi, pisze, ma nadzieję pomóc..po czym na 2 dzień czyta taki sam błędny jadłospis Tragedia...znowu jak grochem o ścianę. Po co pytać skoro z założenia nie chce się brać rad pod uwagę
|
|
#1432 |
|
Zadomowienie
|
wczorajsze P
śn. duża bułka poznańska z masłem, sałatą, ogórkiem i pomidorem, pół z pasztetem a pół z żywiecką; gruszka IIśn. drożdżówka z makiem(tak mnie ciągnie do maku przez święta, że masakra ), kakao; mandarynkaob. cały talerz spaghetti z miesem, sosu bardzoooo dużo; miseczka zupy jarzynowej 2 kostki czeko piernikowej p: kawalek makowca(znów ten mak); galaretka drobiowa k: serek homo czekoladowy z wkruszonymi orzechami; 2 kromki żytniego z masłem, sałatą lodową, serem wędzonym, żywiecką, pomidorkiem i ogórkiem potem pieczenie ciast na sylwestra no i wyjedzona polewa czekoladowa własnej roboty z margaryny, cukru i kakao; mnóstwo orzechów, a myslalam że bedę sie potrafiła opanować, kilka herbatników, troche karmelu no i kilka łyżek masy budyniowej ale ze mnie łakomczuchale w końcowym efekcie wyszło: ciasto czeskie no i piernik ![]() ![]() ![]() a Cristinie i mmm nie odpisujmy może? |
|
|
|
#1433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
iza, wyluzuj.moze dziewczyna ma zly dzien, albo cos.maz zachowal mi sie jak buc wczoraj i tez jechalam na czym swiat stoi. poza tym, pamietasz, ja za pierwszym razem.... ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() moglabym sie czepiac czekolady przed sniadaniem, ale doczytalam jablko, wiec jest ok tylko nie przesadzajcie z cukrem, bo jelita wam nie zapomna
|
|
#1434 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Postaramy się na sylwku zjeść sporo, ale również zdrowego żarła, a nie tylko ciastek Z alko tez przesadzać nie będziemy ze wzgl. na żołądek i jelita które coraz częściej dają o sobie znać [cukru aż tak dużo nie ma, ot.co jakoś ostatnio, ale przystopujemy z nim. Raczej musimy bo od 2 stycznia-leczenie, wiec; zero slodkiego, kawy, herbaty, itp. Czyli jak dla ans tragedia ;p]. Problem mamy teraz z jedzeniem bo po naciąganiu aparatu i wstawieniu łańcuszka rozciągającego szczękę nie jesteśmy w stanie dobrze gryźć;[ Aż się wierzyć nie chce, że śniadanie jadłyśmy 2 godziny ze wzgl. na ból.!. [czekolada przed śniadaniem-zaledwie 5-10 minut, coby osłodzić sobie kawkę ;p Mogłyśmy w sumie już do śniadania zaliczyć, ale co tam ]Jeszcze raz Dzięki!
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2009-12-31 o 13:38 |
|
|
|
|
#1435 |
|
Raczkowanie
|
U/P
I dwa jajka na miekko, dwie kromki razowca z masłem, pomidorem i cebulką, kawa z mlekiem i cukrem, jablko, die mandarynki II serek homo, kawalek piernika kakao na mleku 2% ![]() III rosół z duza iloscia makaronu i warzyw, udko gotowane IV talerzyk salatki z kurczakiem, kukurydza, groszkiem, fasola, pieczarkami itp, kromka razowego V serek wiejski z orzechami itp podjadane orzechy i pestki dyni w ciagu dnia prosze o ocene
|
|
|
|
#1436 |
|
Rozeznanie
|
R
Śniadanie: 2 kromki chleba( może być biały bo nie nawidzę ciemnego?)+ szynka+ pomidor albo ogórek/ kawa z mlekiem i ze słodzikiem? II śniadanie: jogurt naturalny z musli albo jakiś owoc Obiad: Kotlet schabowy bez panierki z pekińską albo ogórkami kiszonymi Podwieczorek: raczej nic bo obiad jest późno Kolacja: serek homo albo serek wiejski z ?? Można na diecie słodzić herbatę miodem?? A tak w ogóle to witam ponownie. Edytowane przez Aldona12034 Czas edycji: 2009-12-31 o 14:48 |
|
|
|
#1437 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jw-mało warzywek, brak nnkt, brak podw, ogólnie mało coś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|||
|
|
|
#1438 |
|
Zadomowienie
|
waga... hm... stoi
|
|
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
Skoro waga stoi to jesteś na U a nie P
Zamiast tylu słodkości-normalny, wartościowy posiłek
|
|
#1440 |
|
Raczkowanie
|
U
I (9.00): owsianka z czterech kopiastych łyżek, z otrębami, garstką orzechów włoskich i bananem, kakao na mleku 2% II(11.00): duży kawałek domowej szarlotki na ciepło, jabłko, herbata III(14.oo): duży smażony kotlet z kurczaka, 1/3 woreczka ciemnego ryżu, 1/2 paczki warzyw gotowanych hortexu, 2 ciasteczka maślane (sama upiekłam )IV(16.30): jogurt naturalny z łyżeczką otrębów i łyżeczką nasion dyni planuję: V(19.00): dwie grzanki z chleba na zakwasie z szynką albo serem żółtym, pomidor, serek homo z kakao a potem impreza sylwestrowa i też nie będę sobie niczego żałować
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

zajęło mi to dużo czasu, ale zdrowo przynajmniej, a jadłospis miałam trochę dziwny

)
.przyznaje, że jadłam tylko bigos i rybe po grecku bez ryby (długo nad tym myslałam i wkoncu jestem vege 

ten mus musiał być mega pyszny

ale ze mnie łakomczuch