|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1411 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Wiem w³a¶nie i dlatego chcê dostaæ ponownie skierowanie na TSH i FT3 i FT4. To ja wiem, ¿e tu jest pies pogrzebany, a lekarze nie wiedz±?! Samo TSH mam w porz±dku, ale czyta³am, ¿e to nie wystarczy.
#1412 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 90
|
Cholerny Nizoral dzi¶ u¿y³am go po raz ostatni... chyba w ¿yciu
![]()
#1413 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3 676
|
Czytam sobie Was i siê zastanawiam, czy musicie konieczne rozczesywaæ mokre w³osy? Rozumiem, ¿e je¶li s± krêcone, to pewnie mus, nie wiem. Sama mam proste i ich broñ Bo¿e nie rozczesujê po myciu. Dopiero jak podeschn± to je rozczesujê palcami, a gdy bêd± ju¿ suche, to dopiero czeszê (grzebieniem o szeroko rozstawionych z±bkach).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
W sumie te¿ mam w³osy proste no ale od zawsze je rozczesywa³am wiêc nie wiem jak siê zachowuj± takie pozostawione same sobie. Co¶ w ogóle to daje? Znaczy mniej ich wypada jak potem rozczesujesz?
#1415 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 160
|
ja, odk±d nie u¿ywam prostownicy to po myciu je zostawiam.. staram siê nie czesaæ, za to mam okropne loki ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Wtajemniczenie
|
Je¶li kto¶ ma gêste grube w³osy i rozczesuje mokre, które s± w pewien sposób popl±tane, to wiadomo... szarpie i wyrywa trochê wiêcej ni¿ gdyby ich nie czesaæ. Ale i tak w³osy, które zosta³y uszkodzone podczas mycia, czy czesane czy nie, wypadn± jak wyschn±, wiêc wychodzi tak naprawdê na jedno i to samo.
#1417 |
Raczkowanie
|
No w³a¶nie bo potem jak je juz rozczesze w³osy ma³o wypadaj± prawie wcale
![]()
#1418 |
BAN sta³y
|
U mnie wygl±da to tak, ¿e nawet je¶li w czasie mycia siê popl±cz±, to i tak ich nie rozczesujê, tylko zostawiam same sobie. Jak mi siê nie chce czekaæ, a¿ ³askawie wszystkie wyschn±, to wtedy traktuje je suszark±, ale nie modelujê ich, tylko suszê - i w czasie suszenia te¿ rozczesujê je palcami, tylko delikatnie, nie szarpiê!
Gdy s± ju¿ suche, nak³adam na koñcówki balsam/jedwab i jak siê wch³onie, to dopiero czeszê. Koniec rytua³u ![]() (warto zaznaczyæ, ¿e mam bardzo pocieniowane w³osy i kiedy ju¿ nak³adam ten balsam/jedwab, to prawie na ca³± czuprynê, bo inaczej siê nie uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
Dobra jutro pokombinujê
![]()
#1420 |
Wtajemniczenie
|
Napisa³am sobie w³a¶nie listê zaobserwowanych na przestrzeni kilku miesiêcy niepokoj±cych mnie objawów i wysz³o pó³ strony kartki A4 :O Znalaz³am fajn± stronkê o depresji spowodowanej tarczyc± i tam by³y wypisane dolegliwo¶ci przy problemach z tarczyc±. Bardzo du¿o siê pokrywa z tym co na mojej li¶cie. Dotycz± one niedoczynno¶ci, ale przeczyta³am z kolei, ¿e w przypadku niedoczynno¶ci FT3 i 4 s± w porz±dku, a TSH jest zani¿one. Ja mia³am badane TSH i by³o ok...
![]() ![]() ![]()
#1421 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 160
|
tyneczka bêdzie dobrze zobaczysz!! : *
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
Tyneczka a mo¿e nie o tarczycê chodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() W zesz³e wakacje przed przepisaniem pigu³ek ginekolog zleci³a mi badania, by³y w porz±dku, a ju¿ wtedy w³osy zaczê³y mi wypadaæ. Chcê teraz odstawiæ tabsy, wiêc je¶li to nie bêdzie tarczyca, to zrobiê badania innych hormonów, ale to dopiero bêdzie mo¿liwe za jakie¶ 3 miesi±ce. Dobrze siê orientujê, prawda?
#1424 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 936
|
jutro idê na badania krwi morfologia i poziom ¿elaza w surowicy my¶la³am jeszcze o zbadaniu jaki¶ witamin tylko jakie?? cynk?? magnez?? co¶ jeszcze ??
![]() nie znam siê na tym a mój lekarz stwierdzi³ ¿e wystarczy morfologia i poziom ¿elaza.. ![]()
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój lekarz mi daje skierowania na to wszystko bez problemu ![]() Teraz mam skierowanie na morfologiê, glukozê i ¿elazo.
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 272
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
Mnie znowu wypadaj± i to w ilo¶ciach wiêkszych ni¿ kiedykolwiek. Pewnie od tabletek anty, bo dziwnym trafem zaczê³y wypadac parê dni od rozpoczêcia opakowania, chocia¿ zastanawiam siê, czy to nie za krótko. A nie odstawiê na pewno, wolê wypadanie w³osów od uporczywego tr±dziku, w³osy w koñcu odrosn±, a blizny nie zawsze da siê usun±c.
Kupi³am dzi¶ Dermenê i ampu³ki Rzepa Joanny. Zamierzam do³±czyc Vitapil, ju¿ raz mi pomóg³. |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Wtajemniczenie
|
Nie mogê teraz znale¼æ, ale to by³o napisane gdzie¶ na forum gazety.pl z tego co kojarzê. Mniej wiêcej to samo jest tutaj - http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,1...as=2&startsz=x
#1430 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 836
|
kiedy¶ Dermena mi pomog³a
tym razem pora¿ka, w ogóle nie pomaga szampon Rzepa Joanny te¿ lipa |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 498
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 118
|
Wiecie co? To mo¿e ja wstawiê moje zdjêcia dla pocieszenia niektórych ok?
Wiêc tak: wybaczcie ale niektórzy przesadzaj±. Ja w miesi±c czasu straci³am po³owê w³osów. Nie mog³am ich dotkn±æ bo siê ba³am... wylatywa³y ca³ymi pasmami! nie czesa³am ich, a jedynie delikatnie rozdziela³am, ¿eby tylko nie wyrwaæ ich do reszty... Na tych zdjêciach s± wla¶nie w³osy wyci±gniête po myciu... Nie wspomnê co zostawa³o w odp³ywie.. Pozdrawiam.
' Je¶li co¶ jest warte grzechu- to grzech nie skorzystaæ!' ![]() Edytowane przez myszak1 Czas edycji: 2010-07-28 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1435 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 497
|
Wypada mi po myciu tyle samo w³osów. Kupi³am dzi¶ Seboradin, dorwa³am lotion w innej aptece. Pierwsze wra¿enie ca³kiem ok, mocno ¶mierdzi zielskiem i ma dobry atomizer. Po¿yjemy, zobaczymy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
BAN sta³y
|
Mia³am kole¿ankê w LO, która mia³a w³osy po pas, a do tego takie grube, mia³a taki prawdziwy warkocz. I w jej przypadku z rêk± na sercu mogê powiedzieæ, ¿e wypad³o jej pó³ w³osów. Porównuj±c warkocz z 1. klasy z tym, co mia³a w 3., to mizernie... Ale ona mia³a trochê problemów hormonalnych, prawdopodobnie w tym tkwi³a przyczyna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 354
|
To i ja postanowi³am siê podzieliæ zdjêciem - z ostatniego mycia (bez czesania) jest tu ok 130 w³osów.. Tak¿e wszystko zale¿y od tego jakiej kto ma d³ugo¶ci w³osy.
#1439 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 941
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.