|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'
Mi miałyśmy gibkość, siłę (podnoszenie nóg do klatki piersiowej, ręce na takich podłokietnikach, jak wisimy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja babcia nawet takich nie nosi ! u mnie w klasie na 16 dziewczyn jest 6 czy 7 ćwiczących ![]() a w tej drugiej klasie, z którą mamy wf .. na 8 dziewczyn ćwiczą chyba 4 czy 3. i to też zależy. i wcale nie jesteśmy porozciągane i wysportowane ![]() u mnie oceny z wfu w klasie oscylują między 2-3. ja zawsze miałam u niej 4 (za brak strojów ;D na 100pkt zawsze traciłam około 25 za to, że nie nosiłam stroju , każdy brak stroju - minus trzy punkty ![]() bo ze wszystkiego wyciąga średnią i są trzy czy cztery takie główne oceny.. więc ja mam same piątki na razie, ale za frekwencje (właśnie braki strojów, zwolnienia lekarskie, chorobowe, wagary, ogólnie każde "niećwiczenie" na wf-ie ..) to pewnie będę miała jakieś 3 albo 4.
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
A weźcie nie piszcie już o tym wfie. Nie mogę tego czytać
![]() Jestem beztalencie. Ale się pochwalę, mieliśmy na wfie dziś stanie na rękach z wybicia obunóż, z przysiadu. Bez błędu zrobiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a w domu nie mam warunków ![]() idę spać piczki ;* dobrej nocy ;*
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Beztalencie i na rękach stoi?
![]() Dobranoc Żbiki ;* |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas jak zaliczasz stanie na rękach/ głowie/ mostek z asekuracją to możesz mieć co najwyżej 2 ;] jak robisz samodzielnie, ale przy ścianie (tylko nie możesz dotknąć ściany ) to masz co najwyżej 3. Jak lewitujesz to masz dopiero 4 i wzwyż. Nawet za to, że nie masz obciągniętych palców u stóp masz ocenę w dół ;] ogólnie za podejście do sprawdzianu masz 1, jak nie chcesz nawet spróbować (bo są takie laski, że panikują i tam płaczą, że nie będą na rękach stawać bo mają wrażenie, że na głowę spadną, co jest normalne i ja to rozumiem ![]() ![]() w ogóle uważam, że z wf-u i religii nie powinno być ocen. no bo przecież każdy ma inne predyspozycje i przede wszystkim możliwości. Np. dlaczego mam dostać 3 z biegów, kiedy jestem po kontuzji kolana i jest wiadome z góry, że pobiegnę gorzej? albo np. mam pierwszy dzień miesiączki, leje się jak z kranu, ale dla pani cyborg nie jest to żaden argument.. i to nic, że biegniesz w pełnym slońcu, długim dresie i masz miesiączkę (takie połączenie np. u mnie to zawroty głowy i nudności, wymiotować mi się chce). ja mam na wf-ie ten plus, że nie boję się powiedzieć co myślę, zawsze mówię prosto z mostu, że czegoś nie będę robić bo mam miesiączkę czy tam np. jestem chora, ale nie mam zwolnienia bo nie chce tracić lekcji (bo to, że jesteś chory nie jest argumentem dla cyborga, bo wiecie, dlaczego chodzisz do szkoły, a na wf-ie masz nie ćwiczyć?).. i ona jakoś tak jakby bardziej moje zdanie respektuje i chyba bardziej mnie lubi bo bierze zawsze to pod uwagę jak ja coś powiem. kur.wica mnie zawsze bierze jak widze, że koleżanka z klasy ma miesiączkę, cały dzień łazi struta, na każdej przerwie lata do toalety.. a cyborg jej każe biegać albo zaliczać mięśnie brzucha ![]() mój argument zawsze :"chce pani, żeby koleżanka dostała krwotoku? to wszyscy będziemy mieli ją na sumieniu !" ![]() zawsze działa ![]() ale uważam, że z wf-u i religii powinno być tak jak z WDŻWR. na świadectwie powinno być tylko napisane : uczestniczył/a w zajęciach ![]() tak w ogóle to dzień dobry ;*
![]() |
#1418 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja się wybieram do Gdańska na studia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak wysoki ? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ostatni wf. poszłyśmy na taką salkę grac w ping-ponga bo chłopcy mieli salę i kurde nie dosc że nauczycielka sobie później wyszła to na dodatek powiedziała róbcie co chcece i tyle. nienawidzę wfu w mojej szkole ! dzień dobryyy ;* chyba jakieś przeziębienie mnie bierze ![]() ![]() i du.pa. wczoraj miałam jazdy. nie lubię jeździc wieczorem . bo już jestem zęmęczona.;/ instruktor mówi :Kamila na rondzie zawrócimy , a Kamila jedzie w lewo ![]() w ogóle. jakoś tak lipnie jest. ![]() miłego dnia ;* |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aż tyle zwolnień? :ee: u mnie też jest sporo, ale nie aż tak, wow xd Widać, jak różnie oceniają ![]() Oo system punktowy ![]() Już mam prawie oceny wszystkie wystawione i super ekstra, bedę miała średnią około 4.4 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cześć.
![]() Wiecie co teraz bym normalnie robiła? Siedziała na fakultecie z matmy, a tak jestem w domu... I będę się uczyć do spr. powtórzeniowego z biologii, który mam za 2 tygodnie! ![]() Ile? ![]() Nie ma sprawy. ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak można nie umieć szpagatu?! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mój temat prezentacji brzmi :: Wpływ samotności na życie ludzkie. Rozważ problem, odwołując się do doświadczeń bohaterów literatury romantycznej.
Wybrałam Cierpienie Młodego Wertera,Fausta,Konrada Wallenroda i Dziady cz.III. Co możecie mi jeszcze doradzić do tego tematu??? Z góre dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Zadomowienie
|
ja mam tak co miesiąc
![]() Cytat:
![]() też bym tak chciała umieć ![]() ja tylko umiem siedzieć z dwoma założonymi nogami na karku i mostek. w-f to tragedia, rzadko chodzę, bo na sali grzejniki zapowietrzone i zimno. a niezłą masz tą nauczycielkę od wfu, u nas dziewczyny by się skarżyły do dyrektora, jeśli nasz nauczyciel zmuszałby do ćwiczeń w czasie okresu czy jakiejś choroby. ale na szczęście jest wyrozumiałym facetem ![]() ja nie umiem ![]() dzień dobry i miłego dnia ;* wpadłam, żebyście nie pomyślały, że zapomniałam o Was ![]() muszę się zdrzemnąć, poszłam spać o 22 a nie mogłam wstać o 7 ![]()
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby żadna baba w szkole u nas nie jest w stanie pokazac, bo są stare, ale... ta ma specyficzne podejście - olewcze. nigdy nie było porządnej rozgrzewki. te różne gimnastyki... żal mi się robiło jak patrzyłam na dziewczyny, które robią przewroty, bez porządnego rozgrzania szyi i kręgosłupa. dlatego właśnie mam zwolnienie. bo nawet przy takich problemach z kręgosłupem jak ja mam, mogłabym ćwiczyć, ale nie na tym wfie, nie w tej szkole. to jest porażka, wolałabym móc wybrać sobie tak jak na studiach, co będę na wfie robiła. ale najbardziej mnie wkurza, że skala oceniania jest taka sama dla każdej osoby - z otyłościa i dla tej, która trenuje biegi przełajowe. to jest nie fair i ja na miejscu tych słabszych osób czułabym się źle. (zawsze byłam raczej w tych lepszych - miałam dobrą wytrzymałość, tylko z rozciąganiem gorzej.) a w tym momencie jak myślę o wfie to mam minę ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;16303746] chyba jakieś przeziębienie mnie bierze ![]() ![]() i du.pa. wczoraj miałam jazdy. nie lubię jeździc wieczorem . bo już jestem zęmęczona.;/ instruktor mówi :Kamila na rondzie zawrócimy , a Kamila jedzie w lewo ![]() [/QUOTE] też mi się tak zdarzało zrobić ![]() ![]() no właśnie ![]() mogłabyś popatrzyć na wiersze, ja nie lubię romantyzmu, same marudy tam, więc nie bardzo się orientuję teraz w tym, ale Ty ze względu na temat pewnie tak, więc łatwiej będzie Ci przejrzeć w jakimś repetytorium tę epokę ![]() ----------------------- heeej... nie mam na nic siły. psychicznej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Konto usunięte
|
Wy tu o szpagacie, a ze mnie taka lebioda na wuefie
![]() Ostatnio chciałam udowodnić koledze, że potrafię zrobić mostek. Wygięłam się i coś mi strzeliło w kręgosłupie. Sierotka, nie mogłam się wyprostować przez długi czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Obiadek jem. Ale mama dobry schabik upiekła.
![]() ![]() Przecież to była ironia. ![]() Cytat:
![]() ![]() ----------- Spaaaać. ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Idę się pouczyć bio. ![]() Dziś CSI, nanana ![]() Miłego wieczoru. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
naszą dekoracje robi jakaś firma i z tego co się orientują płacimy za to kilka ładnych tysiaczków ![]() Cytat:
![]() dzisiaj przez 2 h uczyłyśmy się układu na aerobik (kupili nam takie step coś tam ( ![]() ![]()
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
Dżemik Dobry ; *
Wróciłam ze szkoły ![]() Mieliśmy próbę poloneza, nie mogłam się skupić tylko cały czas śmiałam się z tego, co mi kolega opowiada ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uczee się ![]() aktualnie wos ![]() jeszcze pozostaje w dziale 'społeczeństwo' ale zaraz będzie polityka i chyba będzie niefajnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na TEJ stronie, niektóre sukienki są przecudowne ![]() [szukam butów] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej, Bałwanosze ;*
Cytat:
![]() ![]() No widzisz, ale zawsze macie coś zapewnionego, a my musimy sami sobie organizować. To niemało kosztuje, nie wspominając już o tym, że przygotowaniami do studniówki zajmuje się może max.15osób, a pozostałe 20 nic nie robi. ![]() Dziś zostałyśmy po lekcjach i wyświetliłyśmy sobie na rzutniku gejszę, nakleiłyśmy na ten obraz dwie kartki A3 i szkic zrobiłyśmy. Nie wiem, czy któraś łapie, o co mi chodzi? ![]() ![]() Także teges... będzie dobrze? ![]() Cytat:
![]() Nie, nigdy nic takiego nie miałam. [i Bogu dzięki, bom kaleka ![]() Cytat:
![]() Jakim cudem tak tanio? ![]() Cytat:
![]() A i zwolnień prawie nikt nie ma.. strasznie się zdziwiłam, czytając, że u Ciebie taka większość nie ćwiczy. Ale właściwie nie ma co, skoro taki rygor jest... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale fajnie, ja się nie mogę doczekać, jak nam już siłownię skończą robić ![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | ||
Zakorzenienie
|
200 zł ![]() ![]() Cytat:
zarejestruj się na tym forum, poszukaj swojego tematu w istniejących już postach albo dodaj swój temat. Użytkownik pomoc_maturalna Ci na pewno pomoże ![]() Cytat:
też miałam próbę poloneza ![]() ciągle z Majkelem się ciągaliśmy i popychaliśmy ![]() albo on mi wbijał palce w plecy, a jak pod mostkiem przechodzimy to mnie łaskotał po plecach, gupi. ![]() w ogóle swoje elementy dodajemy ![]() wiecie piruety, albo Majki mnie kręci tak, że mało się nie wywracam, w ogóle jakiegoś fokstrota odwalamy ![]() albo wszystkich dookoła komentujemy ![]() jea.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 | |
Konto usunięte
|
Teraz chce mi się z tego śmiać, ale wtedy nie było mi do śmiechu
![]() Cytat:
![]() teraz żałuję, że kupiłam taką brzydką sukienkę, bo głupia martwiłam sie, ze nic ciekawszego nie znajdę ![]() Mamuśka wysyła mnie na solarium, bo mówi, że jestem za blada na studniówkę. W ogóle jak u Was wygląda kwestia powrotu ze studniówki? Ja nastawiłam sie na to, że autokar odwiezie mnie (i wielu innych przy okazji) do mojej miejscowości (16 km od miejscowości, w której jest szkoła) a tu się okazuje, ze autokar zawozi nas pod szkołę a my mamy sobie radzić sami. No tak. super o 3 nad ranem? Co roku autokary odwoziły wszystkich a teraz nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze ![]() wiem o co Ci chodzi, my tak kiedyś malowaliśmy na prześcieradle mapę Finlandii na Dni Europejskie ![]() własnie rzutnik, prześcieradło na ścianie i heja ![]()
![]() |
#1436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczne, ale jakie drogie ![]() A bo u nas w mieście jest zakład produkujący tkaniny i co roku mają ileś tam przydzielone dla szkół za darmo. A my się spóźniliśmy to nam po 1 zł policzyli. Cytat:
![]() A ja idę i się śmieję, jak robimy głową do środka to nawet na niego nie patrzę, żeby nie wybuchnąć śmiechem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
robimy studniówkę w hotelu 25km od mojego miasta. pierwszy warunek był taki, że będzie dojazd w obie strony. oczywiście szanowny organizator , kolega z klasy równoległej, stwierdził, że w ramach oszczędności nie bierzemy autokaru TAM tylko Z POWROTEM. jak dla mnie to żadna oszczędność. Rodzice muszą mnie zawieźć, wrócić do domu, a w nocy znowu po mnie przyjechać. w sumie 100km - 50zł za benzynę. ![]() a za autokar byśmy zapłacili jakieś 10-15zł/para. więc jaka to oszczędność? ![]() autokar będzie tylko do domu, odwiezie wszystkich z wiosek i tych mniejszych miast dookoła. tylko w takim układzie to ode mnie nikt nie chce tak jechać bo wolą jechać własnym samochodem i wrócić o której im się będzie podobało. logiczne. druga kwestia - nie mamy orkiestry tylko dj'a. była mowa od września o orkiestrze, a jedna osoba zadecydowala za wszystkich,że będzie dj ![]() szkoda słów. jutro mieliśmy wpłacić 10 tysięcy dla hotelu, oczywiście kasa nie jest zebrana. i teraz ten co to organizuje szuka głupich żeby mu pomogli, 2 tygodnie przed studniówką. a ja od razu mówiłam żeby zaangażować rodziców. i teraz będzie tak, że ktoś załatwi orkiestrę. będzie spoko- on zbierze laury bo powie, że on wszystko organizował. będzie lipa- będzie miał na kogo zwalić, że coś nie wyszło ![]() dlatego się nie mieszam.
![]() |
#1438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dobra to ide ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jedna osoba załatwiała to wszystko? Ja bym nie wzięła na siebie takiej odpowiedzialności. Jeszcze jeśli chodzi o pieniądze itp. A teraz orkiestrę ciężko będzie załatwić. Jesli coś znajdziecie wezmą sobie dużo, bo wiedzą, że szukacie na ostatnią chwilę... My załatwialiśmy orkiestrę we wrześniu i nie mieli terminu na 29 stycznia ( wtedy mieliśmy mieć studniówkę) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |||||
Zakorzenienie
|
Nie nabijaj się
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak można powiedzieć o każdym przedmiocie. Ktoś ma talent do języków, inny nie. Jeden ładnie śpiewa, drugi nie (muzyka - m0ój koszmar z podstawówki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Też oblukam ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam w szkole, ale że tata Tżta będzie na studniówce, to też mnie weźmie ![]() Widziałyście ten serial Majka? Dziewczynę zapłodnili, jak poszła robić cytologię, a zakonnica jest hakerem. Moi rodzice zaczęli oglądać ![]() ![]() A jutro mam tylko matmę i wf na 10 ![]() Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-01-07 o 17:26 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.