Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-13, 18:09   #1411
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moja gin twierdzi ze sie da, w piatek rozkrecamy akcje i w niedziele maly ma byc na swiecie....chyba ze sie uda jeszcze wczesniej jeszcze ale jak nie to niedziala bankowo.
To prawie juz

ja mam dzisiaj zly dzien, strasznie odczuwam dzisiaj to,ze jestem sama i nie ma tz-ta.
Szkoda, ze on nie sie tym nie przejmuje.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 18:16   #1412
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
To prawie juz

ja mam dzisiaj zly dzien, strasznie odczuwam dzisiaj to,ze jestem sama i nie ma tz-ta.
Szkoda, ze on nie sie tym nie przejmuje.
Kochana moje piersi do 3 miesiąca sie nie zmieniały wcale, poza delikatna tkliwością i powiększonymi tymi malutkimi guzkami naokoło, dopiero od okólo 16 tc zaczeły rosnąć i dalej rosną i sa wrażliwe i pobolewaja i brodawki zmieniły troszkę kolor na ciemniejszy, ale nieznacznie.

Ja też nie lubię być sama, ale przetrwasz kochana!!

Darusia ehh ja już sie nie umiem doczekac na Twojego maluszka poopowiadasz nam wszystkotrzymam mocno kochana kciuki!!!!

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 18:20   #1413
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

na razie wiem tyle ze musze powtorzyc w piatek badania bo jak pisalam nie sa niestety najlepsze wyniki, dostalam 2 antybiotyki i bede brala,
dostalam tez recepte na czopki spasticol , one w jakis sposob przyspieszaja akcje porodowa w piatek mam je koniecznie wziasc do lekarza , nie wiem co jeszcze bedzie robila ... jesli wyniki nadal nie beda najlepsze z akcja rozruchowa dzialamy od razu w piatek, jesli beda lepsze w sobote stawiam sie w szpitalu i na niedziele planuje zeby juz dzidzia byla.... nie wiem jak to planuje, co bedzie robila ani nic...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 18:31   #1414
Linka24
Wtajemniczenie

Ale ten czas leci... Darusia Powodzenia!!!
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 18:38   #1415
skorpionek19
Rozeznanie

Darusia wszystko będzie dobrze.. życzę dużo zdrówko dla Ciebie i maluszka.....
skorpionek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 19:28   #1416
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jeszcze stresu nie czuje, moj mąż wiecej ale pewnie mnie zlapie, tylko ze tez sie doczekac nie moge przez te moje wszystkie dolne dolegliwosci bo juz 4 miesiac leci jak sie mecze noc w noc, a z męzem od ponad 5 celibat mamy:P
A.Camus
Stary 2010-03-14, 09:50   #1417
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Witajcie skarby!!!

Darusia jeju ty juz tak niedlugo bedziesz miala przy sobie swoja kruszynke . Toz to tylko tydzien zostal!!!! Super bo bedziesz nam mowic co i jak to potem moze sie zarazimy od ciebie ta pewnoscia siebie. U mnie jutro minie 18 tyg i szczerze to te ostatnie 2 tyg dluza mi sie niemilosiernie . Nawet wczoraj sobie myslalam ze przeciez cala ciaza to 9 miesiecy. 3/4 roku czekania, no kupa czasu.

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-14, 10:00   #1418
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Kupa czasu

A ja chyba musze juz kupic nowe staniki bo patrzac na to,co sie dzieje, to o numer juz powiekszyly sie
Stary 2010-03-14, 10:05   #1419
kardashi
Zakorzenienie

A ja musze się w końcu wziąć za ostatnie zakupy. Bo kupuje i kupuje i nic nie mam
a wczoraj się wystraszyłam, bo jakieś skurcze miałam. Całe szczęście małe i niegroźne. No ale jak tak dalej bede zwlekała to Tż bedzie sam latał

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 10:18   #1420
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A ja musze się w końcu wziąć za ostatnie zakupy. Bo kupuje i kupuje i nic nie mam
a wczoraj się wystraszyłam, bo jakieś skurcze miałam. Całe szczęście małe i niegroźne. No ale jak tak dalej bede zwlekała to Tż bedzie sam latał
o ..tez masz nowy avatar

o ile rozmiarow urosly Wam piersi?
Stary 2010-03-14, 10:26   #1421
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Irsin z tymi stanikami to jest porazka. To jest jedyna rzecz na ktorej chyba nie powinnysmy oszczedzac a z drugiej strony szkoda kasy na cos co ponosimy przez kilka miesiecy a potem bedzie lezec w szufladzie.

Kardashi kupowanie takich niepotrzebnych drobiazgow chyba sprawia najwieksza przyjemnosc . A wg mnie to co sie nie kupi to i tak bedziemy myslaly ze czegos brakuje. Wszystko wyjdzie w praniu. A tz i tak bedzie latal sam na zakupy i tak . Oni to juz dobrze wiedza

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
o ..tez masz nowy avatar

U mnie ciezko powiedziec bo mam bardzo duze wiec powiekszenie widac tylko po stanikach. Na pewno o jeden rozmiar jak nie wiecej, ale tak okolo 12 tyg dopiero zmienialam staniki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-14, 10:27   #1422
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
o ..tez masz nowy avatar

A no maam

Mi urosły z dużego A do C. i to tak szybko.. ale teraz zmalały i mam B

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Irsin z tymi stanikami to jest porazka. To jest jedyna rzecz na ktorej chyba nie powinnysmy oszczedzac a z drugiej strony szkoda kasy na cos co ponosimy przez kilka miesiecy a potem bedzie lezec w szufladzie.

Kardashi kupowanie takich niepotrzebnych drobiazgow chyba sprawia najwieksza przyjemnosc . A wg mnie to co sie nie kupi to i tak bedziemy myslaly ze czegos brakuje. Wszystko wyjdzie w praniu. A tz i tak bedzie latal sam na zakupy i tak . Oni to juz dobrze wiedza
Nie no ja jeszcze mam potrzebne drobiazgi Wanienka, przewijak, laktator, szczotka do butelek, do włosków, nożyczki do paznokietek, frida, jakiś kocyczek, tetry.. itp itd no i kosmetyki i pampki

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-03-14 o 10:30
Stary 2010-03-14, 12:46   #1423
Linka24
Wtajemniczenie

A ja to wogóle nie zmienialam. Nie bylo takiej potrzeby...
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 14:53   #1424
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dzien dobry

ja dzis wstalam o 11, tż mnie obudzil bo antybiotyk musialam wziasc...
bylismy na obiadku u tesciowej- dla mnie to ostatni obiadek niedzielny gdzie moglam zaszalec bo za tydzien juz bedzie kto inny szalał przy cycu:P - przynajmniej mam nadzieje ze plany mojej gin jak najbardziej sie powioda, bo juz dosc mam tej ciazy, wczoraj znow opuchlam na dole, ale zabralam taki krem co dostalam w szkole rodzenia dla dzieci i sie posmarowalam i o dziwo przeszlo troszke.
Dzis na 17 do kosciola na nauki przedmalzenskie, moje ostatnie pozniej bedzie niestety michal chodzil sam;/ glupio tak ale nic sie nie poradzi.
Czuje sie jakos tak momentami nieodpowiedzialnie, bo w ogole nie czuje stresu ze jak to moja gin mowi " jestes jak bomba" jak tylko szyjka pusci zacznie sie akcja, a do mnie jak do slupa, torba spakowana( na bank czegos tam nie ma) i zero ale to zero jakiego kolwiek stresu.
A.Camus
Stary 2010-03-14, 15:08   #1425
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

ja z moich staników wyrosłam.. ale teraz nie wiem jakie mam - dostałam od mamy staniki w spadku - po swojej ciąży schowała je w szufladzie - niestety z metek jest już pospierany rozmiar ... sama używała ich tylko w ciąży, ale są w idealnym stanie - bielusieńkie etc... nie wyglądają na te 18 lat w szufladzie
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 16:02   #1426
latko0
Zadomowienie

Mertopolitan, mam nadzieje że szybko wszystko się u Ciebie poukłada i że szybciutko do nas wrócisz, Nie martw się tylko za bardzo o napewno się wszystko ułoży.
My czekamy i kciuki trzymamy

Co do piersi to ja tak jak Kasia mam duże ale z tego co zaopserwowałam to mi urosły o rozmiar napewno teraz może już o 2. Na początku pamiętam że strasznie obolałe miałam piersi nie mogłam nawet ich dotknąć. Teraz brodawki mi trochę ściemniały, ale nie zauważyłam jakiś wypustek u siebie. Nie wiem

Ja wczoraj wypuściłam się z domku Byliśmy z mężem założyć konto firmowe (nareszcie, bo firmę założyliśliśmy na samym początku tego roku) i przy okazji weszliśmy po zakupki do domu więc wczoraj troszeczkę pochodziłam i było całkiem dobrze z brzusiem.
Dziś byliśmy na niedzielnym obiadku u teściowej, troszkę się z nią posprzeczałam bo zaczęła się rozmowa kiedy mój tż zacznie sprzątać ich piwnice bo chcemy zacząć kupować jakieś rzeczy dla maluszka, i oczywiście ona zaczęła że za wcześnie że jeszcze dużo czasu mamy, że najwcześniej w maju no i się zdenerwowałam i powiedziałąm że wierzy w głupie zabobony i ja nie dam się zwariować, i ona zaczęła że wcale to nie są głupoty że to prawda i blablabla normalnie aż się zagotowałam. Całe szczęście mój misiek się odezwał i powiedział że po świętach posprząta wszystko i pojedziemy na zakupy
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 16:13   #1427
mlmFM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Mertopolitan, mam nadzieje że szybko wszystko się u Ciebie poukłada i że szybciutko do nas wrócisz, Nie martw się tylko za bardzo o napewno się wszystko ułoży.
My czekamy i kciuki trzymamy

Co do piersi to ja tak jak Kasia mam duże ale z tego co zaopserwowałam to mi urosły o rozmiar napewno teraz może już o 2. Na początku pamiętam że strasznie obolałe miałam piersi nie mogłam nawet ich dotknąć. Teraz brodawki mi trochę ściemniały, ale nie zauważyłam jakiś wypustek u siebie. Nie wiem

Ja wczoraj wypuściłam się z domku Byliśmy z mężem założyć konto firmowe (nareszcie, bo firmę założyliśliśmy na samym początku tego roku) i przy okazji weszliśmy po zakupki do domu więc wczoraj troszeczkę pochodziłam i było całkiem dobrze z brzusiem.
Dziś byliśmy na niedzielnym obiadku u teściowej, troszkę się z nią posprzeczałam bo zaczęła się rozmowa kiedy mój tż zacznie sprzątać ich piwnice bo chcemy zacząć kupować jakieś rzeczy dla maluszka, i oczywiście ona zaczęła że za wcześnie że jeszcze dużo czasu mamy, że najwcześniej w maju no i się zdenerwowałam i powiedziałąm że wierzy w głupie zabobony i ja nie dam się zwariować, i ona zaczęła że wcale to nie są głupoty że to prawda i blablabla normalnie aż się zagotowałam. Całe szczęście mój misiek się odezwał i powiedział że po świętach posprząta wszystko i pojedziemy na zakupy
powiedz jej ze ten zabobon ewoluował i można już szykować wyprawkę od 20tc...

mnie moja mama troszkę irytuje jak mówi że to początek ciąży - a tu już 20tc jutro się zacznie... a ona nadal twierdzi, że ja jetem w 3cim mies ciąży... 27.03 skończymy 5ty mies
Stary 2010-03-14, 16:25   #1428
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
powiedz jej ze ten zabobon ewoluował i można już szykować wyprawkę od 20tc...

mnie moja mama troszkę irytuje jak mówi że to początek ciąży - a tu już 20tc jutro się zacznie... a ona nadal twierdzi, że ja jetem w 3cim mies ciąży... 27.03 skończymy 5ty mies
a ile kg juz do przodu?:

ja wlasnie wszamalam pizze, ale na cienkim ciescie wiec spoko, nie tak zle'
Stary 2010-03-14, 16:33   #1429
mlmFM
Rozeznanie

Cytat:
a ile kg juz do przodu?:

ja wlasnie wszamalam pizze, ale na cienkim ciescie wiec spoko, nie tak zle'
ja przed ciąża ważyłam 70 kg... [ok 1-2 mies przed przytyłam 5kg - wcześniej ważyłam 65]
na początku ciąży [pierwsze 3 mies] przytyłam kolejne 6... [76kg]
a od końca 3iego chudnę [początek 13tc] - ważyłam się tydzień temu i ważyłam 71kg [koniec 18tc]

Tarczycę mam ok.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-14, 17:13   #1430
Weronisia
Zakorzenienie

Hej kobietki, ja też czekam aż mi piersi urosną mam małe A, ale ostatnio mam wrażenie, że to małe ciut urosło i jest pełne A

A poza tym, to czuję się fatalnie, bo oprócz mdłości jestem przeziębiona już od piątku i bardzo się boję czy to fasolce nie zaszkodzi.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 17:33   #1431
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Dziewczyny bylam dzisiaj u mojej chrzesnicy i hmm ma w maju komunie, zapytalam, co chcialaby dostac, o czym marzy, a ona:
"Najbardziej laptopa i tak naprawde laptopa tylko"

Co to ma znaczyc?
Nigdy nie kupie takiego prezentu z okazji komunii!
Ale co innego moge wymyslec?
Stary 2010-03-14, 18:58   #1432
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny bylam dzisiaj u mojej chrzesnicy i hmm ma w maju komunie, zapytalam, co chcialaby dostac, o czym marzy, a ona:

Co to ma znaczyc?
Boze co to sie porobilo ze te prezenty na komunie to sa coraz drozsze i ekskluzywne. Przeciez na slub nikt takich nie daje a co dopiero dzieciakom na komunie!!! W tylkach sie takim przewraca jak boga kocham...

Ja dzisiaj sie polenilam z tz-em na calego. On teraz poszedl pozmywac naczynia bo kuchnia od wczoraj nie ruszona i juz praktycznie nam naczyn zaczyna brakowac . No i skonczylam kocyk dla mojej kruszynki!!! Jak pstrykne fotke to wam wkleje. Az mam ochote zrobic nastepny . Oj kiedy to malenstwo sie pojawi no!!!

Stary 2010-03-14, 19:24   #1433
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

Co to ma znaczyc?
oo.. W pupkę by mnie musiała cmoknąc żebym dzieciakowi kupiła laptopa
Ma rodziców, niech oni jej kupią i niech oni się martwią o to że ich córka 'zginie' przed kompem

Ja kupiłabym jej rower
albo dała kase..

Stary 2010-03-14, 21:40   #1434
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
oo.. W pupkę by mnie musiała cmoknąc żebym dzieciakowi kupiła laptopa
Ma rodziców, niech oni jej kupią i niech oni się martwią o to że ich córka 'zginie' przed kompem

Ja kupiłabym jej rower
albo dała kase..
ja myslalam o aparacie cyfrowym - jakosciowo odpowiednim dla wieku oczywiscie, nie zaden wypasiony

bola mnie piersi nadal juz nawet czasami budze sie w nocy spiac na brzuchu (uwielbiam) , musze zmienic pozycje
Stary 2010-03-14, 21:55   #1435
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
ja myslalam o aparacie cyfrowym - jakosciowo odpowiednim dla wieku oczywiscie, nie zaden wypasiony

bola mnie piersi nadal juz nawet czasami budze sie w nocy spiac na brzuchu (uwielbiam) , musze zmienic pozycje
Aparat super pomysl. Ja pomyslalam tez o telefonie komorkowym albo ipodzie. Naprawde nie patrz na nia ani jej rodzicow i wydaj tyle ile planowalas bez wariactw. Ja nie jestem chrzestna i przez to wszystko nie chce byc. I nie dlatego ze mi zal dla kogos kasy ale dlatego ze uwazam to za zle czego sie od chrzestnych teraz oczekuje. Masakra

Stary 2010-03-15, 06:47   #1436
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane
Ja tylko na chwilke dac znak zycia, podczytuje was ciagle, niestety w weekend kiepsko sie czulam po tych tabletach, nie mialam sily pisac.
Darusiaaa ty juz zaraz porod, jeju trzymam kciuki.
Ja jutro na badnaie bety czy juz spadla laskawie a w srode zdecydowalam jednak szpital. Musze im tu chyba jednak zaufac, rozmawialam z moim lekarzem i no coz zobaczymy. Wyslalam zdjecia USG moim lekarzom w Polsce i kazdy lekarz ma oczywiscie inna opinie. w jednym sa zgodni, ze nie wyglada to dobrze dlatego postanowiam sie juz trzymac tu tego norweskiego spzitala bo inaczej zwariuje. weekend juz i tak mialam zepsuty.

Pozdrawiam poniedzialkowo!

U nas od piatku swieci piekne slonce, a ja clay weekend przesiedzialam w domu..ehh

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 06:53   #1437
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tez uwazam ze aparat fajna sprawa, nie patrz na rodzicow czy zachcianki, mala moze nie wie ile trzeba pracowac na takiego laptopa... zreszta czym mowa? bez przegiec!
anula trzymaj sie, czekamy na dalsze wiesci od ciebie......ehhhh
A.Camus
Stary 2010-03-15, 08:26   #1438
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

anula, trzymam kciuki i badź dzielna! (chociaz juz bardziej dzielna sie chyba nie da byc)

U mnie znowu zima, masa sniegu, a ja ide wlasnie na jazdy!

Prawie codziennie mam straszne sny - np. dzisiaj w nocy, ze poszlam do lekarza i ze okazalo sie, ze jednak dziecko przestało się rozwijać albo ,że to pusty pęcherzyk.
A pozniej widze jak placze i pije duzo wodki.

Przerazajace troche te sny.
Stary 2010-03-15, 08:43   #1439
Gosiaro
Wtajemniczenie

Laptopa na komunie?Kurcze to juz niedlugo chyba samochod trzeba bedzie kupować?Rozumiem ze mozna dac najwyzej czesć kasy na zakup takiego sprzetu tzn. zlozyc sie z innymi na wspolny, drozszy prezent.

Irsin ja tez mam czasami takie dziwne sny.To po prostu odzwierciedlenie naszych lęków.

Kasiu ale ekspresowo ci poszlo z tym kocykiem!!!!

Darusiaaa i bardzo dobrze, że sie nie stresujesz!Super sobie dasz radę!

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Mam jeszcze do was pytanie, co kupiłybyście swojej ukochanej cioci i wujkowi na 25lecie slubu???

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 08:51   #1440
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Czesc sloneczka!

Ja jeszcze nie poszlam do pracy bo na 9 musze isc do lekarza. Tylko taka rutynowa wizyta: badanie cisnienia, wazenie, badanie moczu itp. W nocy tez mialam koszmary ktore ostatnio mnie nawiedzaja caly czas. Snilo mi sie ze zaczelam bardzo mocno krwawic normalnie jakbym dostala bardzo obfita miesiaczke i zaden lekarz nie mial czasu zeby mnie zbadac . Dzisiaj rano wyprulam do kibelka jak z procy zeby zobaczyc czy wszystko ok.

Anulka skarbie najwazniejsze zeby teraz cie wyleczyli i zeby wszystko bylo dobrze. Bidulko jestes naprawde bardzo dzielna. Trzymam mocno kciuki

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Mam jeszcze do was pytanie, co kupiłybyście swojej ukochanej cioci i wujkowi na 25lecie slubu???
Ja mialam taka impreze w zeszlym roku (bbyla to moja chrzestna) i kupilam im cyfrowa ramke do zdjec. Bardzo sie cieszyli ale musialam ich nauczyc jak ladowac na nia zdjecia . Tez nie wiem ile bys chciala wydac w sumie...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości