Rzucić palenie, część II - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-10, 12:15   #1411
vandzia
Przyczajenie

Dot.: Rzucić palenie, część II

Marta ))) mam dokładnie takie jazdy jak Ty! Trzymaj się Kobieto i nie puszczaj!!! I powiem Ci, że jesteśmy na podobnym etapie w dniach.. ja przestałam je liczyć ale dzisiaj jest jakoś 35 czy 36 dni niepalenia.
Twoje obserwacje dotyczące robienia z siebie ofiary.. baaardzo trafne. Teksty o tym, że może nie jestes jeszcze gotowa... o nienienienienie !!! To tylko nałóg podszeptuje Ci takie rzeczy, nie dawaj się.
Ja mam jeden dzień taki, że mnie tłucze na wszystkie strony, chce mi się wyć, albo mam wrażenie, że zwariuję za sekundę i na nic nie mam ochoty, nic mi się nie chce, chciałabym się zapaść pod ziemię. A drugi dzień mam taki, że góry mogę przenosić. Momentami czuję się jakbym była ofiarą jakiejś psychozy.
Ale rozmawiałam z kilkoma dziewczynami, z moją kuzynką, która po latach rzuciła, z koleżanką.. one miały to samo, dokładnie to samo. To mija. Nie wiem kiedy ale mija i tego się będę trzymać.
Wytrwałości
vandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 18:27   #1412
majka242007
Zakorzenienie

Poległam

Ja chyba za bardzo lubię palić...
Z resztą nic nie jest dobrym wytłumaczeniem.

Muszę teraz odczekać trochę by ponowić leczenie...
Fak;/ Strasznie zła jestem na siebie....

Ale nie umiem, nie daję rady

Za tydzień zaczynam od początku....
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 17:20   #1413
vandzia
Przyczajenie

a ja wczoraj tak ładnie, długo i namiętnie odpowiedziałam o marcie i nie ma mojego wpisu ((

jeśli się nie pojawi do jutra, to napiszę raz jeszcze
w każdym razie dziewczyno czuję prawie to samo co Ty, momentami chyba nawet mocniej i do tego nie palę mniej więcej tyle czasu co Ty
damy radę!
Stary 2011-07-13, 05:18   #1414
kaarooo
Zakorzenienie

To nie jest tak, że nałóg podszeptuje "nie jesteś gotowa", ale nic na siłę . Jak się nie chce rzucać, to się nie rzuci, tylko się męczyć będzie. Zdrowie, zdrowiem, ale jak nie masz tego czegoś, chęci, to nic z tego. To się czeka, aż przyjdzie czas. Do rzucenia tez należy dorosnąć.

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 17:15   #1415
o marta
Przyczajenie

Witam!!!

45 dni i nocek, jak nie palę byłabym największą kretynką,gdybym tyle długich dni zmarnowała i teraz zapaliła.Więc powtarzam sobie to kolejny raz i kolejny raz i naprawdę szkoda zaprzepaścić te dni i potem zaczynać od początku. Wiem,że nie chcę palić i muszę tego się trzymać. Wiem też, że nie mogę jeszcze powiedzieć, że jestem szcześliwa niepaląca ale wiem też, że ten moment nadejdzie, będę bardziej cierpliwa i poczekam. Przy Waszym wsparciu jest to łatwiejsze dla wszystkich.

vandzia - trzymam kciuki,chyba jedziemy na jednym wózku

Edytowane przez o marta
Czas edycji: 2011-07-14 o 19:36
o marta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 12:57   #1416
vandzia
Przyczajenie

Ano na tym samym, wiem
U mnie coraz lepiej. Piątek był fajny, bo to był pierwszy piątek od rzucenia gdy pzreżyłam go bez wielkiego doła Weekend falami, raz dobrze, raz źle. Dziś kryzys mentalny ale pogoda pewnie tez ma na to wpływ, burzowo i pochmurnie. Podsumowując jestem świadoma, że jest coraz lepiej ale jeszcze długa droga ehhhhh

dzisiaj 43 dzień
Stary 2011-07-18, 23:30   #1417
o marta
Przyczajenie

Witam!!!

Specjalnie czekałam, aż wybije północ. Oto moje małe święto 50 dni niepalenia cóż mogę powiedzieć: jest prawie dobrze, a na pewno będzie dobrze . Wierzyć i trwać w postanowieniu, chociażby nie wiem co się działo.
Stary 2011-07-27, 12:53   #1418
asiuniakl
Raczkowanie

Cześć Rzucające
Poległam po roku i zczęłam palić I tak palę palę palę........ Ale od niedzieli koniec!!!!!!!
Kupiłam TABEX, ustawię przypominajki w telefonie i będę łykać.
Do boju..... znowu, ale z nadzieją, że to już będzie ostatni bój.
Trzymajcie kciuki
asiuniakl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-27, 18:14   #1419
vandzia
Przyczajenie

marta jak Ci idzie?
u mnie od piątku totalny koszmar, dół i nie wiem co jeszcze.. dzisiaj nieznacznie, nieznacznie lepiej.. kurczę strasznie się męczę od kilku dni ;(
wierzę, że wytrwam ale jest tak ciężko, że aż nie do opisania.. czuję się nieszczęśliwa, niepotrzebna, do bani
jeszcze ta dołująca pogoda.. eh niech już ten dół przejdzie
Stary 2011-07-28, 00:40   #1420
aagaaciaa
Raczkowanie

Dziewczyny od dzisiaj biorę tabex i też rzucam ! W związku z tym mam pytanie do tych z Was, które już pozbyły się tego nałogu lub od dłuższego czasu nie palą: jak z wagą? Przytyłyście?
Tego obawiam się najbardziej
aagaaciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 06:35   #1421
asiuniakl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aagaaciaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny od dzisiaj biorę tabex i też rzucam ! W związku z tym mam pytanie do tych z Was, które już pozbyły się tego nałogu lub od dłuższego czasu nie palą: jak z wagą? Przytyłyście?
Tego obawiam się najbardziej
Ja rzucałam trzy razy (z Tabexem) i dochodze do wniosku, że trzeba panować nad swiom apetytem.
Kiedy ostatnio nie paliłam to przytyłam, ale własnie dlatego, że nie jadłam, a obżerałam się.
Palenie obniża poczucie głodu, zabija smak potraw, dlatego chyba kiedy rzuci sie palenie, to nasz organizm "cieszy się" z tego co smakuje.
Takie jest moje skromne zdanie.

W kazdym razie, Tabex jest ekstra, mi pomaga.
Od niedzieli też bede się nim wspomagać.

Powodzenia
Stary 2011-07-28, 12:03   #1422
Karasi
Przyczajenie

jak zaczynałam rzucać to kupiłam epapierosa (model dse901n) i przez pierwszy tydzień wspierałam się dodatkowo zwykłymi miętowymi gumami do żucia, po 2 tyg. bardzo zaczął mnie odpychać smród papierosów jeśli ktoś w pobliżu palił. zniechęciło mnie to do zwykłych fajek jeszcze bardziej, nikotyna w tych buteleczkach które sie dokupuje do epapierosa chyba okazała sie wystarczająca, nawet zmniejszyłam w ostatnim czasie dawkę co jest dla mnie sporym sukcesem. Dziś mija ok 4 miesiące odkąd nie zapaliłam żadnego papierosa, czasem przychodzi na to ochota ale nie tak jak dawniej, zazwyczaj wtedy sięgam po moją efajeczke (już inny model, większy i elegancki "Ego"), niektórzy podchodzą do tego sceptycznie ale ja jestem zadowolona ponieważ sie udało mi sie tyle czasu nie palić i wcale sie do tego nie zbieram
Karasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-29, 08:13   #1423
Dotka90
Zakorzenienie

O, wątek dla mnie
Nie palę już 10ty dzień i jestem z siebie mega dumna
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-01, 22:41   #1424
o marta
Przyczajenie

Witam!!!
Ja już 63 dzionków i nocek bez śmierdzących fajek i jest dobrze
Są dni, gdy nie myślę już o nich i tylko w łóżku przed snem coś tam chciałoby się wedrzeć do moich myśli, ale ja tu rządzę i zasypiam. Potem jest rano i kolejny dzień, i więcej zł w kieszeni (już ponad 500 zł) i witaminki jakieś mocniejsze i poprawiacze tego, co zniszczyły fajki

Jest też jakieś 3 kg więcej i to zaczyna być problem, heh albo rzucanie fajek albo zrzucanie kg, zawsze coś ... jednak już i nad tym zaczęłam pracować, więc może więcej nie będzie.

Pozdrawiam stare i nowe rzucające i naprawdę warto nie palić!!!
Stary 2011-08-01, 22:52   #1425
s_anta
Raczkowanie

jak ja Wam zazdroszczę samozaparcia.. palę kilka lat, a nie mogę rzucić. czuję się jakbym paliła od co najmniej 15 lat.. już chyba ze 20 razy rzucałam palenie. chyba jestem jakąś ofiarą losu chciałabym rzucić raz a porządnie, nowy miesiąc się zaczął więc w sumie idealna pora brałyście jakieś tabletki/gumy/plastry na to? wolałabym w sumie użyć silnej woli, której mi brak jakoś nie wierzę w takie wspomagacze..
Stary 2011-08-02, 10:18   #1426
19malinka84
Przyczajenie

Witam wszystkich serdecznie. Zarejstrowałam się dzisiaj specjalnie żeby móc codziennie pisać co czuje i czytać wasze posty.

DZISIAJ MÓJ 1 DZIEŃ...
Palę lub paliłam od 8 lat. Kilka razy próbowałam rzucić i ciągle to samo nałóg wygrał. To jest tak mega trudne. Jak znalazłam te forum to byłam bardzo szczęśliwa że obce osoby wzajemnie się wspierają i dodają otuchy.

Tą walkę muszę wygrać - w listopadzie wyprowadzam się do domku rodzinnego narzeczonego, tam nikt nie pali z rodziny jego, on zresztą też nie, za rok ślub i nie wyobrażam sobie panny młodej z petem w gębie - jak to w ogóle wygląda, myślę też po mału o dziecku i co mam być kolejną "matką polką" z brzuchem i fają w buzi...

Wiem jak to jest obrzydliwy nałóg - wszystko śmierdzi, oddech nieświeży, człowiek zamroczony jest po fajce ale myśle o tym cały czas żeby puścić dymka taki super relaks.
Bardzo chce wygrać z tym, musi mi się udać.

Mój narzeczony nigdy nie palił i nie dziwię się że czasami ma do mnie pretensję, że wieczorem idę w koszuli nocnej do łazienki zapalić a potem wchodzę do łóżka taka okopcona jak on to mówi hehe.
Boję się bardzo że znowu znajdę głupią wymówkę że się zdenerwowałam i polece do kiosku do papierochy.

W niedziele jedziemy na urlop do narzeczonego rodziny i nie ma mowy o paleniu już nie chce się kryć po krzakach i chować, chce być czysta od nikotyny i pachnąca. Mam motywację i wiele za tym żeby nie palić. Obiecałam sobie, że jak tylko uda mi się wytrzymać 6 miesięcy to wydam te pieniądze na upięknienie moich ząbków w profesjonalnym gabinecie dentystycznym.
Będę codziennie tutaj pisać bo to jest jak dziennik w którym mogę napisać i wyrzucić to wszystko z siebie.
19malinka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-02, 12:56   #1427
lili miu
Przyczajenie

dolaczam do Was 2 dzien bez fajki narazie ok...palilam jakies 10 lat po paczce dziennie i mam dosc,czuje sie jak babcia,a mam 30 lat,zero kondycji,wygladu,wieczna zadyszka.Kilka razy probowalam rzucic,ale przegralam,moze teraz sie uda...

Edytowane przez lili miu
Czas edycji: 2011-08-02 o 13:42
lili miu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 06:29   #1428
asiuniakl
Raczkowanie

4 dzień nie śmierdzę i mam 40 zl w kieszeni
Pozdrawiam wszystkie Rzucające
Stary 2011-08-03, 09:25   #1429
19malinka84
Przyczajenie

Cześć dziewczyny.
To mój drugi dzień
Jak na razie jest dobrze. Kupiłam sobie dropsy do ssania Nicorette jeden listek w razie czego gdyby naprawdę mój organizm chciał pokazać że trzeba zapalić.
Wczoraj tylko mój narzeczony mnie troche zdenerwował i się zirytowałam i chodziłam podminowana. Jedno małe głupstwo, nic strasznego a ja to wyolbrzymiłam do ogromnych rozmiarów - no i troche krzyk z mojej strony....
Jak to opanować??? złość, nerwy
Jak sobie z tym radzicie
19malinka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 14:39   #1430
ricca166
Wtajemniczenie

Dziewczyny,ja się chciałam pochwalić tylko w celu zmobilizowania Was,że kiedyś kiedyś(rok temu) również byłam uczestniczką tego wątku.
Udało mi się rzucić palenie 1 października (paliłam 4 lata) i od tamtej pory okazjonalnie zapaliłam 3 papierosy (których zresztą nawet do końca nie wypaliłam).Także da się ,a jaka oszczędność pieniędzy - nie zdajecie sobie sprawy,ja to akurat przeznaczyłam na podróże i zaczęłam zwracać uwagę na to,żeby się modnie ubrać.
Zdrowsza,szczęśliwsza i ubrana.
Życzę powodzenia i trzymam kciuki!!!!
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 18:28   #1431
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19malinka84 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
To mój drugi dzień
Jak na razie jest dobrze. Kupiłam sobie dropsy do ssania Nicorette jeden listek w razie czego gdyby naprawdę mój organizm chciał pokazać że trzeba zapalić.
Wczoraj tylko mój narzeczony mnie troche zdenerwował i się zirytowałam i chodziłam podminowana. Jedno małe głupstwo, nic strasznego a ja to wyolbrzymiłam do ogromnych rozmiarów - no i troche krzyk z mojej strony....
Jak to opanować??? złość, nerwy
Jak sobie z tym radzicie
Może sport? Jak się człowiek zmęczy to nie chce mu się czepiać różnych drobnostek. Np. godzina na rowerze, a potem prysznic i relaks - super sprawa.
Stary 2011-08-07, 21:07   #1432
handmadeearings
Raczkowanie

hej wam, ja również po raz chyba trzeci, albo czwarty próbuję się rozstać z papierosami... w zeszłym tyg przeczytałam ksiażkę Allana Carra po raz drugi. W piątek skończyłam czytać i odrazu wyciągnęłam nową paczkę z torebki i cały weekend poszedł z dymem. Wczoraj będąc u znajomych jak powiedzieli ze od 2 tyg nie palą tak mnie coś tknęło... Tak wycyrklowałam że ostatniego papierosa z paczki zapaliłam na parkingu jak wrocilismy do domu dzis o 3 nad ranem.... i tak jakoś nie wyszłam do tej pory do sklepu po fajki ...
miałam kryzysik ale znalazlam jakieś gumy z Kudzu i rooibos, wyciamciałam 3 i jakoś mi kryzys większy przeszedł
Moje myśli krążą wokół papierosa ale narazie nie jest źle
handmadeearings jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 13:24   #1433
o marta
Przyczajenie

Witam!!!

Nie było mnie tylko kilka dni, a tu proszę jaki ruch Super dziewczyny, fajnie, że rzuciłyście te smrody. Ja wiem, że na początku jest niekoniecznie dobrze, ale uwierzcie mi potem jest naprawdę ok. Ważne, by wierzyć, że tym razem jesteśmy nie do pokonania i, że taki mały śmierdziel już nami nie rządzi!!!

U mnie już 70 dzionków i nocek bez papierosa, i same plusy z niepalenia.

Wszystkim rzucającym wytrwałości i . Teraz nam się uda
Stary 2011-08-09, 09:47   #1434
vandzia
Przyczajenie

Ja sprawdziłam właśnie w specjalnym programie - nie palę 65 dni i zaoszczędziłam 975 zł. Nieźle co? No i nie mam już zadyszki. Tyle z plusów. Bo samopoczuciowo raczej do bani. Tzn. są chwile i dni, gdy jest OK ale narazie przeważają jeszcze doły. Mam nadzieję, że to wkońcu kiedyś minie, poza tym wiem, że trochę za dużo o tym myślę, to raz i nakręcam się. A dwa, nie umiem zabić nudy. Ciężko jest jednak po 10 latach, gdzie się miało 25 krótszych czy dluższych przerw nagle się przestawić. Minęły ponad 2 miesiące, a ja tęsknię dalej. Przykre. Ale też jestem zdania, że warto rzucić i jestem mimo wszystko z siebie dumna, że tyle wytrzymałam, a w sobotę otrzymałam gromkie brawa od rodziny
Stary 2011-08-10, 10:33   #1435
handmadeearings
Raczkowanie

Vandziu masz SmokersCalc? super programik ja mam 39 niewypalonych fajek
w ciagu dnia nawet nie jest ciezko, nie mam fajek i tyle. Ale wieczorem... albo przy kolezance ktora pali... no mam wrazenie jakbym zaraz miala wystartowac jak rakieta tak mnie nosi.
========================= ========================= ==========
co tu tak pustawo? trzymacie sie?
ja narazie dość dzielnie.
polecam serwis nalogow.com
fajne artykuły są i bardzo ciekawie zrobione profile.

Edytowane przez handmadeearings
Czas edycji: 2011-08-10 o 21:53
Stary 2011-08-11, 07:08   #1436
lili miu
Przyczajenie

Cześć dziewczynyu mnie 12 dzienwspomagam sie tabexem poniewaz moj TZ kopci i moja silna slaba wola, nie wystarczy
lili miu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-16, 08:51   #1437
handmadeearings
Raczkowanie

jak sie trzymacie? bo ja super. 10dzionek sobie leci, a za niewypalone 50pln kupilam sobie 3 bluzki
i nadal biegam. czuje ze mam coraz lepsza kondycje
Stary 2011-08-16, 09:11   #1438
Dotka90
Zakorzenienie

Ja też się trzymam 28 dzień dzisiaj. Kondycja lepsza, nie ma takiej zadyszki. Na dodatek nie śmierdzę, pachnę perfumami, mam czyste pachnące ciuchy, a zaoszczędzone 308zł.
Stary 2011-08-16, 10:01   #1439
handmadeearings
Raczkowanie

kupilas sobie cos czy oszczedzasz? ja teraz planuje zakup koszulki spodni do biegania, a potem zobaczymy...
u mnie oszczednosci niewielkie, 150pln/m-c ale u ciebie... z taka sumka to juz mozna poszalec
Stary 2011-08-16, 10:44   #1440
Dotka90
Zakorzenienie

Nie kupiłam sobie nic na razie. Kupię niedługo coś do samochodu, bo jutro będę miała nowe auto,a chcę parę rzeczy fajnych do niego włożyć
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości