|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część X ::..
|
|
|
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
Kupuję - najczęściej Schulstad, nie jest najlepsze pod względem składu, ale to kolejny produkt, gdzie trudno o coś lepszego - ale jeśli znasz jakiś dobry, to podaj nazwę producenta i miejsce zakupu.
Dziś miałam ambitny plan podjechać jeszcze do Tesco i Carrefoura, ale już zakupy w dwóch supermarketach jednego dnia to pewna przesada. Zakupy w czterech to już obsesja. Cały czas rozważam wypiek własny pieczywa, pity, ale jakoś nie czuję powołania. Tak samo jak nie piekę ciast bo nie lubię (nie lubię w ogóle słodyczy, słodkiego smaku), tak i pieczywo wydaje mi się poza moim zasięgiem. Ze wszystkich produktów węglowodanowych, jem je najrzadziej. |
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Przejrzałam różne chleby tostowe patrząc pod kątem kalorii i tego, które pieczywo ma najwięcej białka.
Wyszło, że to: http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...ty-Sondey.html jest najkorzystniejsze. |
|
|
|
#1414 |
|
Zadomowienie
|
Hm, spróbuję. W Lidlu byłam dwa razy i za każdym razem wychodziłam szybciej niż wchodziłam, ale jesteś kolejną osobą, która mnie poniekąd namawia do odwiedzenia - więc dam mu szansę. Dzięki za polecenie.
|
|
|
|
#1415 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witaj kartoniku
juz po urlopie jak było??? Cytat:
![]() polecam pierwszą strone tego forum, a pozatym pytaj służymy pomocą Cytat:
![]() Fajnie ze jeszcze są zwolennicy SB, bo myslałam ze wszyscy na proteiny zmykają ![]() Co do powrotu na I to ooczywiscie nie polecam łatwo wpedzic sie w bledne koło Najtrudniej jest wytrwac na grzecznej II fazie ale to ona jest własciwą faza diety. Aby opzbyc sie łaknienia na słodkie trzeba uwazać na owoce ale tez na słodzone słodzikami napoje. Wazne aby nie rezygnowc z pełnoziarnistych produktów Cytat:
słuchac i uczyc sie ![]() tez walcze z soba bo nigdy nie byłam fanką ruchu, ale nie wyobrażam sobie juz życia bez aktywności fizycznej. Co prawda wszelkie zajęcia fitness w trakcjie wakacji w mojej miescinie sa zamkniete. Ale znalazłam przyjazną siłownie i 3 razy w tygodniu odwiedzam Na SB jestem od ponad 2 lat i nie wyobrazam juz sobie zyc inaczej ![]() Cytat:
a co do tortilli to mozna z powodzeniem pełnoziarnistymi nalesnikami zastapic Cytat:
![]() a wy mówicie o tostowym chlebie pełnoziarnostym?
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
O, dobrze wiedzieć. Poszukam tego sera. Co do naleśników - hm, ciekawe jak one się zachowają, gdyby je usmażyć a potem podpiec w piekarniku (tak jak to jest w przepisie, o który mi chodzi).
Napisz koniecznie jak Ci ta pita wyjdzie. Tak, mówiłyśmy o pełnoziarnistym tostowym. |
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie nie jestem miłośniczką serów, nie lubię przede wszystkim pleśniowych (z korzyścią dla talii). No ale spędzam większość wakacji w Cieszynie, który jest baaardzo słabo wyposażony w produkty dietetyczne.
Nie mogę znaleźć nigdzie tych serków topionych czy w plasterkach Hochland Fit. Dzisiaj trafiłam na serki Toast z Bakomy, które mają tylko 13% tłuszczu i chyba przy nim zostanę. Nawet krojony znalazłam tylko 17%, zresztą na większości zawartość tłuszczu w ogóle nie jest podana. Jedynym używanym przeze mnie jogurtem, który (chyba) spełnia wszystkie wymagania diety była Jogovita, której nie mogę nigdzie tu znaleźć. Znacie jakieś inne, dozwolone jogurty? |
|
|
|
#1418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 13% tłuszczu to tyle samo co Hochlandy, więc OK. Są jogurty 0% z OSM Sanok, ale nie wiem, jak to wygląda dokładnie - może są gdzieś w pobliżu, sprawdź. |
|
|
|
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() No więc, po I fazie zeszło 4 kilogramy Mimo że nie jestem jeszcze zaawansowana, zauważam już u siebie zmianę myślenia i zaczynam wiedzieć, czego by było lepiej żebym wogóle nie jadła.Co do serów, u mnie na stoisku w hali jest jeszcze odtłuszczona gouda, która jest bardzo smaczna, bo faktycznie hit z ryk jest do kitu. |
|
|
|
#1420 |
|
Rozeznanie
|
co do żółtych serów to jem te zwykłe (parmezan, cheddar...) bo zjadam ich i tak ok. 1 łyżki, tylko białe jadam odtłuszczone
|
|
|
|
#1421 |
|
Zadomowienie
|
Mossqa - wychodzę z podobnego założenia. Dziś zrobiłam na śniadanie takie tam coś z cheddarem, w przepisie miał być low-fat, ale w Polsce chyba nie ma takiego czegoś.
BTW - kupiłam camemberta light (President) - gumka myszka z pleśnią. Odradzam. Wolę raz na miesiąc zjeść, ale prawdziwego camemberta, a nie takie nie wiem co. |
|
|
|
#1422 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynyy ; ***
Mam 168 i 56 kg... Chce zejśc do 50 no i szczerze mówiąc interesuje mnie wlaśńie SB. ALe czy możńa jest grejpfruty w pierwszej fazie? Są bardzo dobre na poziom cukru we krwi , wspomagają odchudzaniu no i mają niskie IG... Jest dopadnie mnie bezowocowa załamka to myśłicie że moge sobie na nie pozwolić ? ![]() Sa tu widze doświadczone wizazanki jeśli chodzi o SB więc jutro będe pisała co jem i bardzo proszę o pomoc jeśli czegoś zjadłam za dużo i... jeśli zjadła coś niedozwolonego. Powodzenia ;** |
|
|
|
#1423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zanim przejdziesz na dietę South Beach, poczytaj zasady, będziesz wiedziała, co jeść a czego nie. Inaczej to nie ma sensu. |
|
|
|
|
#1424 |
|
Raczkowanie
|
wydrukowałam mnóstwoo zasad i przykładowych jadłospisów więc myślę że problemu większego jako tako nie będzie
) odchudzałam się przez jakiś czas i szczerze mówiąc... jak poczułam głód to było mi wszystko jedno czy jadłam węglowodany białka czy tłuszcze... więc z przyzwyczajaniem się i przerzuceniem na SB potrawy myślę że nie będę miała problemu.. gorzej z ochotą na słodycze i owoce... Mam jeszcze pytanie co do tych babeczek szpinakowych quiche , które tak często solidarnie towarzyszą przy większości wątków o diecie SB. Czy któraś z Was może już je robiła ? no i ... jakie doznania miała w związku z tymi... mało apetycznie brzmiącymi babeczkami )?
|
|
#1425 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze jedno ! ; D
Macie jakieś przepisy/pomysły na desery w I fazie? Z racji tego, że słodycze odpadają czym to zastąpiacie ?
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubię jogurt z łyżeczką fruktozy, kawy rozpuszczalnej i kroplą olejku migdałowego albo łyżeczką wiórków kokosowych. |
|
|
|
|
#1427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Rozeznanie
|
witajcie plażowiczki!
![]() pierwszy raz na SB bylam z 5/6 lat temu, jeszcze na studiach, wtedy na 1 fazie spadlo mi 5kg, w 2giej jeszcze 3 i bylo pieknie. a teraz od 2,5 tygodnia jestesmy z mezem na SB. zeszlo mi niestety tylko 2 kilo moze dlatego, ze za duzo slodzikow jem, moze dlatego, ze maz za tlusto gotuje - nie wiem. wracam na 1 faze, owoce tez mi nie sluza, chleba nawet nie kupowalam... w kazdym razie poczytalam sobie watek o Dukanie i jakos tak mi smutno. tam dziewczyny tak szybko gubia kilogramy, a mi to idzie tak wolno (nadwyzka okolo 25kg po ciazy i kuracji hormonalnej)... pocieszcie mnie blagam, ze warto ciagnac SB, ze daje efekty..
|
|
#1429 |
|
Rozeznanie
|
yoonka daje efekty daje... Ja po ciąży mialam do zgubienia jakieś 17kg, teraz zostalo mi 8
Mieszcze się w stare ciuchy, chociaz do spodni prawdy zostalo mi jeszcze sporo, bo nawet przez biodra nie przechodza... Ale jestem zadowolona ze swojego wyglądu, mężczyźni znowu się za mna oglądają ![]() Więc nie czytaj o dukaniu, a chodż do nas... Nikt nie mówi, że będzie łatwo, ale tu się wspieramy Słuzymy pomocą ![]() A ja wrzucam na przepisownie przepis na super kluseczki... Dzisiaj zrobilam synkowi z maką orkiszową i wcinal az myslalam, że widelec wciagnie...
|
|
|
|
#1430 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam sobie w zastępswie serek wiejski light z cynamonem i słodzikiem. Smaczne nawet
jutro biegnę po fruktozę bo mój aspartam mam w tabletkach a w proszku pewnie będzie mi wygodniej ) W wątku z przepisami widziałam w sumie głównie bardziej konkretne przepisy niż desery
|
|
#1431 |
|
Rozeznanie
|
jestem niszczona przez owoce!
dziś było: Ś: frittata z jabłkiem i cheddarem IIŚ: activia light z łyżką słonecznika i suszonym hibiskusem O: Zupa kalafiorowa z ryżem i krewetkami (niedługo na blogu )P: wieśniak z garścią malin, połową łyżki fruktozy i łyżką otrąb pszennych K: hmmm...?? Edytowane przez mossqa Czas edycji: 2010-07-24 o 15:55 |
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u mnie niestety ostatnio węglowodanowo;// waga stoi w miejscu,ale za to cellulit zniknął juz prawie cały ![]() ![]()
|
#1433 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, muszę się pochwalić! ciasto czekoladowe pierwsza klasa!
http://cheesecakesserniki.blogspot.c...li-ciasto.html |
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
wychodzi na to ze dolaczam do plazowiczek Dzisiaj pierwszy dzien i modle sie abym tym razem wytrwala
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1435 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Plażowiczki
![]() Plażuję już drugi raz. Za pierwszym poszło mi dobrze, ale niestety brakło silnej woli i kg wróciły ![]() Teraz zabrałam się za dietę po różnych wydarzeniach życiowych (m.in. rozstanie) i jestem zawzięta. Dziś 6-sty (bezgrzeszny) dzień pierwszej fazy i jak na razie 2,5 kg za mną ![]() Zaczynałam od 64 kg przy 165 cm, więc mam jakieś 9 kg do zrzucenia. Pozwolicie, że czasem przyjdę do Was po wsparcie, bo znając życie silna wola wcześniej czy później okaże się za słaba
|
#1436 |
|
Raczkowanie
|
Ehh ja troche grzeszków popełniła.. typu do ok 4 kostek czekolady ale to mi się dwa razy zdarzyło od 5 dni.
Teraz już mnie do tego nie ciągnie ale wtedy no nie dałam rady sie powstrzymać ;(
|
|
#1437 |
|
Raczkowanie
|
WITAJCIE
![]() ![]() ![]() ![]() Jestem nowa, mam nadzieje ze mnie przygarnienie Stosowałam przez 3 tyg. dietę Dukana. Musiałam ją zakończyć ponieważ zaczeły się problemy z wypróznianiem i zaczęło mnie boleć w okolicy watroby (dodam ze schudłam tylko 3 kg, które wrociły na swoje miejsce) Chciała bym od jutra zacząc dietke plażową Poleciła mi ja kolezanka (jej mama schudla 7 kg, siostra 5 a chlopak siostry 10 w miesiac), pomyślalam czemu nie??W koncu można jeść szpinak codziennie (zawiera duża ilość błonnika wiec nie grozi mi zatwardzenie trwajace tydzien) dodam iż od samego widoku otrębów(tam trzeba je jeśc codziennie) zbiera mi sie na wymioty... jestem chyba na nie uczulona BLEEEE
CIĘŻKO MI IDZIE CEL? 55 Edytowane przez 89paulinaa Czas edycji: 2010-07-26 o 14:41 |
|
|
|
#1438 |
|
Rozeznanie
|
z tymi 10 kg w miesiąc to trochę... hmm... szybko:P 89paulinaa, jeżeli faktycznie miałaś problemy z wątrobą, to daruj sobie I fazę i od razu zacznij od drugiej.
trzymam kciuki za Was wszystkie
|
|
|
|
#1439 |
|
Zadomowienie
|
mossqa boski ten Twój blog...
|
|
#1440 |
|
Rozeznanie
|
wpadlam sie przywitac,bo wreszccie podlaczyli mi tu normalnego neta!!!
ale cos widze ze watek ledwo zipie!!!czyzby faktycznie znokautowal nas Dukan?? u mnie kiepsko,upaly wyrwaly mnie z obiegu, nic nie jadlam i kilogramy mi lecialy w dol, i dietka poszla w odstawke bo sie jesc nie chcialo!!!! potem weselicho i tydzien u tesciowej i teraz nie moge wskoczyc na wlasciwe tory!!! ![]() ale ale!!!musze sie pochwalic!!na weselichu zrobilam absolutnie furore mossqa, juz kiedys widzialam ten przepis na ciasto z fasoli, cieszyl sie duza popularnoscie wiele watkow temu a teraz odkurzylas zapomniany przysmak!!!mowisz ze apetyczny?na Twoim blogu wyglada smacznie!!!! pozdrowionka dla Wszyskich Plazujacych!!!!
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

)?
moze dlatego, ze za duzo slodzikow jem, moze dlatego, ze maz za tlusto gotuje - nie wiem. wracam na 1 faze, owoce tez mi nie sluza, chleba nawet nie kupowalam...

...... ?