|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Raczkowanie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
SzAnGaLa no tak fakt wcześnie wyszłam za mąż ale niczego nie żałuje i trak wcześniej juz mieszkaliśmy razem i dogadywaliśmy sie świetnie oczywiście po śłubie trodszke się zmieniło może więcej kłutni no życie bez kłutni nudne by było
![]() ![]() ![]() make_up_istka ja mam tak samo ![]() ![]() ![]() stalowamagnolia można prosić jescze raz o linka do pioseneczki?? ![]() agape no własnie tak to jest najczęsciej jak Ci zależy to wszytsko idzioe na przekór Tobie jak odpuścisz to ciach i masz to co chciałaś ![]() co do palenia to zgadzam sie z Szangala. Rzucenie palenia Tkwi tyllko w Twoim umyśle! To Ty decydujesz o tym ze myślisz ze MUSISZ! ja paliłam do samego momentu keidy zobaczyłam dwie kreseczki. Wczesniej paliłam pare lat i nawet jak podjeliśmy decyzje o staraniu się nie rzuciłam ale obiecywałam męzowi ze jak sie dowiem tylko o ciąży to od tego momentu nie zapale i powiemm Wam szczerze ze kiedy mu o tym mówiłam to sama w to nie wierzylam! ale keidy przyszeł ten piękny dzien i zobaczyłam pozytywny teścik od razu cos jakby się w mojej głowie pozmieniało i nie było mowy o papierosie a teraz keidy byłam u lekarza i powiedział mi ze serduszko mojego dziecka juz zaczęło bić to tylko sie utwierdziłam w głupocie palenia! jak mogłabym palić teraz kiedy jest we mnie takie maleńkie serduszko, teraz kiedy mam dwa serca no i po co paliłam tyle lat i tyle lat trułam siebie! mówie Ci 8mmadziaa8 TY jestes wstanie zdecydować o tym czy palisz czy nie. Ej wlasnie dziewczynki mam do Was takie pytanie ma któraś z Was a włąsciwie nie ma w ogole obiawow??? ja aż zaczynam się bać czy to czasem normalne bo ja nic nie mam! Jedynie tlyko zawroty głowy keidy wstaje z łóżka, z gfotela, z krzesla no i czasaaaami od wielkiego dzownu mi sie niedobrze zrobi, chciaz to bardzo delikatnie i zaraz przechodzi. poza tym nic mi nie jest zero częstych siuśków, wymiotów, bolących i powiekszających się piersi.... ![]() ![]()
bocian przyleciał ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3hqvkal3222wp.png -moja ciąża ![]() Edytowane przez paputka88 Czas edycji: 2010-06-25 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
paputka88, ja miałam tylko mdłości no i plamienia. Nie chodziłam częściej do wc, nie bolały i wciąż nie bolą piersi. Każda inaczej przechodzi ciążę
![]() trzymam kciuki za wszystkie usg genetyczne, niedawno sama to przechodziłam i schizowałam, ale wszystko wyszło dobrze ![]()
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
piszę bardzo dużo postów i gdybym się zastanawiała nad każdą literówką, to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zadomowienie
|
paputka88 ja to z objawów to tylko zmęczona jestem i piersi mnie czasem bolą a tak to nic ani mdłości nawet apetytu zabardzo nie mam ale nie przejmuje sie tym, raczej cisze że mi nic nie przeszkadza
![]() ta pogoda jest dobijajaca, mam nadzieje ze za rok jak bedziemy na urlopach macierzynskich o tym czasie to pogoda dopisze i bedzie mozna robic dlugie spacerki z wózeczkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za miłe słowa
![]() ![]() no kurd epogoda okrutna, ale dla mnie to obojętne wąłsciwie bo i tak nie wychodze z domu ![]() ![]() ![]()
#1417 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sorry Layla, ale nie moge się powstrzymać... Co za skromność ... "...mąż jest psychologiem, ja prawnikiem..." ![]() Daj spokój!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
ja tez mam fajne wykształcenie;-) Zawód nie sprawia, ze ktoś jest lepszy.
![]() |
#1419 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie wiem czy Layla sie chwali zawodem...jakos mnie rozwalacie na lopatki. Po prostu podala fakt i tyle...cos mi sie zdaje, ze jakbysmy wszystkie wypisaly jakie mamy zawody to niezla licytacja i wychwalanie moglaby sie zrobic ...
A przeciez laczy nas jedno-oczekiwanie na bejbika... ............... U mnie z kolei wylega sie chyba jakies zwierze...leniwiec dokladnie...a niestety na razie nie moge sie polozyc na kanapie i ladnie pachniec, bo akurat jestem w pracy...normalnie zyje dniem jutrzejszym, kiedy to sie wreszcie wyspie i poczytam moze choc fragment ksiazki...a czeka na mnie caly stosik...
#1420 |
Raczkowanie
|
DOKŁADNIE, zgadzam się MURON
![]() To nie miejsce na przechwałki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
BAN stały
|
paputka88 to mój 11. tydz. więc już niedługo może zacznie stawać się odrobinę większy, na razie coś tam jest, ale malutko
![]() Co do kosmetyków dla dzieci, to wiadomo, że trzeba będzie je przetestować na dzieciach, bo to co większości służy, może nie służyć akurat naszym, ale takie wątki ułatwiają od czego zacząć - skoro większość mam chwali ten a nie inny produkt, to może warto zacząć od niego, bo może też podpasuje, a jak nie to będę szukać dalej (właśnie dlatego wiem, że nie zacznę od J&J Baby, bo nawet mnie uczulają - nie chcę tak chemicznych kosmetyków). Po co zaczynać od kupna tego co 90% dzieci nie odpowiada (o ile same nie znamy tego i nie jesteśmy do tego przekonane) Po to są te wątki - trzeba na nie patrzeć trochę z przymrużeniem oka, bo może nie pasować, ale jeśli czegoś nie znamy, warto się skusić na to co bardzo dużo osób poleca ![]() P.S. A oliwka to tylko Hipp dolewana do wody, bo nie zatyka nawet mojej skóry, którą zapycha KAŻDY krem (i apteczny, i tani, i drogi...) Trzymajcie dziewczyny kciuki, bo po południu egzamin! Aha, też nie zauważyłam żeby Layla się chwaliła, po prostu podała fakty - skoro mąż jest psychologiem, to może jednak trochę się zna po prostu na tych sprawach. Nie kłóćmy się, bo stres szkodzi maluchom ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-06-25 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
mnie się wydaje im mniej kosmetyków, im prostszy skład tym lepiej. Wiadomo, ze rynek nakręca klientów. W moim niemowlectwie, 81, była zasypka typu bambino, krem z Pewexu Penaten, zwykła oliwka, pieluchy prane w szarym mydle, bo na jedyny proszek Cypisek byłam uczulona;-) Im mniej pachnie-tez lepiej, zapachy są przeciez chemicznie spreparowanymi estrami. Nie namawiam wracania do mąki ziemniaczanej zamiast zasypki, ale chyba lepiej kosmetyki na początku ograniczyć.
![]()
![]() |
#1423 |
Raczkowanie
|
No ja tam nic nie skomentowałam, ale dokładnie tak samo pomyślałam (bo ja jestem prawnik więc nie wolno mi zarzucić będów, no proszę was...) uwielbiam ludzi wszystko wiedzących i nieomylnych. Ale ja dziś się chyba wolę nie wypowiadać bo mam jakieś bojowe nastawienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ja się przenoszę na wątek mam listopadowo-grudniowych skoro termin coraz bardziej się przesuwa w kierunku grudnia ![]() tutaj coraz częściej widzę niemiłe reakcje na niektore posty i robi się jakaś dziwna atmosfera ![]() ![]() życzę Wam wszystkiego dobrego, lekkiego porodu i zdrowych Maluszków ![]() ![]() pozdrawiam!
#1425 |
Zakorzenienie
|
mi chodzi wyłącznie o to, że w dobrej wierze piszę zarówno o tym, żeby nie malować ścian, ani nie pić alkoholu, a tu z mojej wypowiedzi zostało wyciągnięte wyłącznie to, że FAS pisze się przez S, a nie przez Z, no litości..
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 |
Raczkowanie
|
make up istka a to ja juz widze u siebie brzusio choć dopeiro w ndz skończe 8t.c
![]() ![]() ![]() ![]()
#1427 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() Rzucić się da ja paliłam ok. 9 lat, nie dużo bo ok. pół paczki dziennie, ale twierdziałam że bez fajki się nie da żyć, jak zobaczyłam 2 kreski to jakoś się w głowie poprzestawiało, teraz mam tylko nadzieję że już nie wrócę do fajek, no przynajmiej narazie mnie nie ciągnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zadomowienie
|
Mnie na sam zapach fajek już dusi...kiedyś nawet podobało mi się to wwąchiwanie się
![]() ![]() ![]() To tak na wstępie, poza tym - odważyłam się do Was dołączyć. Podglądam i podglądam co chwilę wątek. Na wizażu jestem już bardzo długo, niestety z pewnych powodów musiałam zmienić nick - stąd też "ta ogromna liczba postów napisanych". Więc jak mogę się dopisać to - tp na 6 lutego. O fasolce dowiedziałam się w 4 tygodniu ![]() ![]() Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-06-25 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
też twierdzę, że im prostsze kosmetyki, tym lepsze. Mój dermatolog powiedział mi kiedyś, że jeśli krem ładnie pachnie, ma fajny kolor to lepiej omijać taki szerokim łukiem, zwłaszcza, jak się ma wrazliwą skórę. Te łądne zapachy i kolory są po to, by przyciągać naszą uwagę, ale nie mają żadnych właściwości pielęgnacyjnych a wręcz mogą uczulić. Wiadomo, że np lubię sobie kupić balsam czy zel pod prysznic o ładnym owocowym zapachu
![]() ![]() no i nie kłóćmy się i nie wytykajmy, ze ktoś się przechwala czy nie. Chwalić się bedziemy potem swoimi dziećmi ![]()
#1430 |
Raczkowanie
|
http://www.scandinavianbaby.pl/BabyB...214553779.html
a ja bym chętnie zainwestowała w nosidełko, ale jest dużo sprzecznych opinii, że już sama nie wiem, czy się pokuszę... a co wy o tym myślicie dziewczyny? |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zadomowienie
|
hello dziewczyny. Kurcze znów się denerwuję. Miałam już powoli odstawiać duphaston a wczoraj musiałam do gin dzwonić i mąż musiał jechać po receptę i znowu mam zażywać 2 razy dziennie. Nie miałam plamienia ale nie było wszystko tak jak być powinno. Boję się czy wszystko będzie ok. Nie moge się już doczekac tego badania za 2 tygodnie.
A co do wskazania do CC z uwagi na wadę wzroku to nie jest ważne jak dużą wade się ma tylko okulista sprawdza w jakim stanie jest siatkówka i czy nie dojdzie do jej odklejenia w czasie porodu. Choć niektóre kobiety z dużą wadą proszą okulistę o opinię żeby było CC. Kiedyś na jakimś forum czytałam, że szpital w kórym miała rodzić dziewczyna, która sobie wzięła od innego lekarza zaświadczenie o wskazaniu o CC stwierdził, ż eoni tego nie respektują tylko zapraszają ją na badanie do okulisty szpitalnego który to powiedział im czy jest wskazanie czy nie. Nie wierzyli chyba obcemu okuliście a w tym szpitalu było parcie na porody Sn. A co do porodu, to jest moja 1 ciąża ale ja się strasznie go obawiam. Mam okropne lęki - nawet jak nie byłam w ciąży to jak widziałam poród na filmie to płakałam. Teraz jakby troszke mniej moze dlatego, ze staram sie unikac takich filmów ale ja się strasznie boję. Boję się bólu, nacinania bez potrzeby, to, że personel jest chamski dla rodzącej. Czytałam opisy porodów nawet te niby na wesoło i w cale mi nie było do śmiecu. Boję się, że nie będe w stanie się przeciwstawić jakiemuś lekarzowi, że nie będe mogła rodzić w pozycji w której mi będzie najwygodniej tylko mnie na siłę położą. Szukam opinii o szpitalach krakowskich ale przeważnie sa one złe. Czasem jak zdarzy sie dobra to zaraz ktos ja neguje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Raczkowanie
|
Ja używałam tego nosidełka pomagając czasami w opiece mojej kolezance, jest świetne, opis też mnie zachęca, ale czy na 100% nie szkodzi taka pozycja dziecku? Pomyślałam, że może jakaś mamusia wie to i owo, bo ja w tym temacie jeszcze raczkuję
![]() OPIS: Przeznaczone dla dzieci od 3,5 kg do 12 kg Nosidełko miękkie - dopasowuje się do ciała dziecka Zapewnia odpowiednie podparcie dla głowy, szyi i bioderek noworodka Konstrukcja nosidełka odciąża kręgosłup dziecka zapewniając mu odpowiednie podparcie Utrzymuje bioderka dziecka w optymalnej pozycji - pozycji żabki Zapewnia naturalne ułożenie rąk i nóg Rośnie razem z dzieckiem - głębokość nosidełka oraz stopień rozstawienia nóżek (pozycja żabki) są regulowane odpowiednio do wzrostu i wagi dziecka Maksymalny komfort dla rodzica:szerokie miękko wyściełane pasy naramienne oraz wygodne podparcie na plecach rozkładające ciężar dziecka równomiernie na ramiona i biodra noszącego Wszystkie zapięcia i elementy regulujące nosidełka znajdują się z przodu dzięki czemu nosidełko jest bardzo łatwe w użyciu Wkładanie i wyjmowanie dziecka wykonuje się samodzielnie Dwuczęściowa budowa pozwala odpiąć i odłożyć śpiące dziecko bez budzenia Pozwala karmić dziecko piersią bez wyjmowania z nosidełka Atest Öko-Tex zgodnie ze standardem 100, klasa 1 Można prać w pralce automatycznej, w temperaturze 40˚C 2 lata gwarancji. Edytowane przez izus123 Czas edycji: 2010-06-25 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
znalazłam takie łóżko, co sądzicie?
http://www.90n.pl/sklep/product/p/16...ps,bartek.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
vilya, a miałaś jakieś niepokojące oznaki, że wróciłaś do duphastonu? Ja wciaż na nim jestem, zastanawiam się, kiedy lekarz pozwoli mi przestać brać.
Zupa z botwinki czeka na mnie w garnku także zmykam na obiad ![]()
#1438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-06-25 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ale Wy szybkie jesteście, ja nie mam nic kupionego dla dziecka, ani jednej skarpetki
![]() ![]()
#1440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.