![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaką książkę obecnie czytacie? Część V.
hej,
przeczytalam My sister's keeper... Podobalo mi sie, przede wszystkim poczucie humoru i odzywki Campbella. Ps. Martwie sie o moja ksiazke ktora zamowilam na all, zaplacilam za nia 2 tygodnie temu a ksiazki dalej nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Taaaak
![]() Bodajże w listopadzie premiera ![]()
#1414 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Wtajemniczenie
|
Z Dana Browna przeczytałam tylko "Kod..." i nie miałam już zbytniej ochoty sięgać po cos innego tego autora....
#1416 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() Tu masz linka: http://www.gandalf.com.pl/b/mcdusia/
#1417 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do pomiętników to szkoda gadać. nie dałam rady ![]() ![]() Cytat:
![]() czytałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dajdzie, don`t worry ![]() fajnie ![]() "Śmierć ma 143 cm wzrost" polecam ![]() Blondynka tej samej autorki ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=komicznaa96;2225794 2]ja jak wychodziły to wszytskie części ZMIERZCHU regularnie kupywałam je i sądze, że fajnie jest poczytać takie historyjki. udać się w świat zakochanych . fakt mało wartościowa książka ale która z nas nie chciałaby mnieć takiego Edwarda ? warto czasem sobie tak pomarzyć.
![]() ![]() a co do pomiętników to szkoda gadać. nie dałam rady ![]() ![]() Po cyklu zmierzchowym bardzo przypadła mi do gustu Akademia Wampirów R.Mead (do tej pory ukazały się 3: Akademia, W szponach mrozu i Pocałunek cienia). Tej samej autorki lubię serię o sukubach (nie dajcie się zwieść beznadziejnym okładkom). |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
książki Browna nie są absolutnie dla mnie podstawą do wyrabiania sobie własnych opinii
![]() ![]() oj co do tej twierdzy to widzę więcej przeciwniczek. no nic, przeczytam, najwyżej pożałuję straconego czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Buc
|
zaczynam dziś Hannah Spohie - Druga Połowa Żyje Dalej.
#1421 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam na razie tylko pierwsza część- " Nierządnicę" ( ta jest druga i póki co nie mam zbytnio czasu na czytanie), ale wg. mnie warto się zapoznac przynajmniej z pierwsza częścią, po niej będziesz wiedziała, czy chcesz czytać kolejne, ale myslę, że nie będziesz żałowała. Nie jest to romans ( a z wieloma takimi opiniami się spotkałam- nie, żebym coś miała do dobrych romansów
![]() ![]()
Jak porządny wariat z miejsca odrzucam podejrzenia o moje szaleństwo. ![]() I'd rather hurt than feel nothing at all... ![]() Edytowane przez suzuranka Czas edycji: 2010-09-24 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
"16 pragnień - analiza motywacyjna" - Steven Reiss
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Konto usunięte
|
"Ja , Klaudiusz"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj zabrałam się za 'Rozważną i romantyczną' Jane Austen. Póki co nie mogę o niej nic powiedzieć, bo dopiero przeczytałam kilka rozdziałów, a mają one zaledwie po kilka stron.
Skończyłam czytać książki Emily Griffin 'Coś porzyczonego' i 'Coś niebieskiego'. Bardziej podobała mi sie część druga jednak trzeba przeczytać obie, żeby mieć wyobrażenie na temat całej sytuacji. Polecam!! Jakiś czas temu skończyłam czytać 'Pielgrzyma' Paulo Coelho. Jest to książka godna polecenia i warta przeczytania, więc zachęcam gorąco!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale film z 1995 jest genialny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Hehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Przyczajenie
|
Cytat:
[QUOTE=Karaluszysko;222716 70] Mimo mojej całej sympatii do Austen, to ta książka niezbyt mi się podobała. Przez cały czas ciężko było mi się połapać, kto z kim jest spokrewniony. Ale film z 1995 jest genialny ![]() ![]() Mam nadzieję, że uda mi się dobrnąć do końca książki ![]() a film też chętnie bym obejrzała, skoro mówisz, że warto ![]() Edytowane przez migotka1502 Czas edycji: 2010-09-24 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale jestem wkurzona ...
Zaplacilam za ksiazke 2 tygodnie temu (przelew mial na drugi dzien pewnie) i ksiazki jak nie bylo tak nie ma. Napisalam do faceta wczoraj "czy mi wyslal ta ksiazke" i oczywiscie zero odpowiedzi ... wiec nie wiem juz co mam myslec jakbym wiedziala ze wyslal np. 2 czy 3 dni temu to bym sie nie martwila . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Zakorzenienie
|
Mam ją na swojej liście - daj znać czy fajne
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, a tak w ogóle to dużo książek macie na swoich listach? JA obecnie ponad 90 i ciągle coś dochodzi ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 |
Raczkowanie
|
Po raz kolejny "Milion małych kawałków" Jamesa Freya, muszę sobie jeszcze kupić "Mój Auschwitz" Bartoszewskiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Raczkowanie
|
ja obecnie czytam Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet - Stieg Larsson
Jeśli lubicie sensacje i kryminały to polecam Harlana Cobena ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najlepsza książka dla mnie. muszę ja wypożyczyć i jeszcze raz przeczytać ![]()
![]() |
#1433 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kupowałaś z księgarni/antykwariatu, czy od prywatnej osoby? W sumie mam to samo z płytami. Zamówiłam dwie płyty dla mamy miesiąc temu, wypełniłam formularz i niby wszystko gra i buczy, ale płyt nie ma. Wysłałam wczoraj gościowi e-maila. Jak nie odpisze do poniedziałku to znowu napiszę do niego. W sumie to jest sklep i może dlatego jeszcze nie doszło. W każdym razie nie ma żadnych negatywów. Mam nadzieję, że mój nie będzie pierwszy ![]() Cytat:
![]() Na tamtej liście będzie chyba z około 60 książek (dawno nie liczyłam). Prócz tego mam jeszcze powypisywane tytuły na małych karteczkach biurowych i te karteluszki walają mi się teraz po szufladach. Muszę je zebrać i spisać tytuły do zeszytu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
Skończyłam dziś "Cień wiatru" Zafona. Pomysł na książkę i na przedstawioną historię jak najbardziej trafia w mój gust, jednak kilka rzeczy mi się nie podobało. Po pierwsze jak dla mnie akcja rozwijała się dość powolnie, a po drugie gubiłam się w historiach różnych bohaterów. Niekiedy nie wiedziałam już o kogo i co chodzi i co ta osoba wnosi do głównego wątku
![]() ![]() A dziś lub jutro zacznę A. Christie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Wtajemniczenie
|
karolinka86 - ja nie robię listy, raczej czytam to co mi w ręce wpadnie
![]() Jedyne czego pilnuję to moja prywatna kolekcja Chmielewskiej - na dzień dzisiejszy mam 37 książek - ostatnia - "Krokodyl z Kraju Karoliny" ![]()
#1436 |
Rozeznanie
|
Ja będę właśnie zaczynać "Nie uderzy żaden piorun" Dominiki Ożarowskiej. Mam nadzieję, że się nie przejadę na tej książce jak na innych, które były tak promowane w mediach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niestety nie kupiłam i nie kupię raczej wszystkich książek, bo trochę by to wyniosło, a że święta idą to muszę zacząć oszczędzać. I też niektóre pozycje mi się powtarzają. Starlett, a masz wszystkie książki z tej kolekcji Chmielewskiej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj przeczytałam "Chłopca w pasiastej piżamie". Sczerze mówąc, bardziej podoba mi się film, który obejrzałam kilka dni temu, wydaje mi się bardziej poważny. Książkę czytało mi się, jakby to powiedzieć, zbyt lekko. Byłam dzisiaj w bibliotece i wypożyczyłam mojego ulubionego Kinga - "Pod kopułą" ![]() ![]()
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
Ja przeczytałam 100stron "Kryzysu" i ciągle czekam na rozwój wydarzeń ;/
Może i trochę jestem ciekawa, co będzie dalej, ale oczekiwałam większego szału :P I jakoś wolno mi się czyta, nie wiem czemu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
Męczę teraz "Przed świtem" S. Meyer- dam radę
![]() Dla miłośniczek Harlana Cobena: wiecie, że właśnie ukazuje się wreszcie w polskim przekładzie jego debiutancka powieść? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.