![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
pokazuję kudły po szamponetce
![]() Marion nr 5 średni brąz Szamponetka troszkę przyciemniła i ochłodziła kolor, chociaż rudawe dalej przebija ![]() jak znam życie spłucze się po 2 myciach ![]() Mycie: Fitomed do ciemnych (SLES dalej w składzie, pq-7) Szamponetka na 50 min płukanie odżywka Alterra morelowa na ok 5-7min, czasenie, odciśnięcie w koszulkę Nowość w mojej stylizacji ![]() na to żel bielenda i troszkę Joanny mrożącej (ugniatanie dłońmi i wilgotną koszulką) + dyfuzor spanie w chustce 1. zdjęcie sucharków po suszeniu ![]() 2. po szamponetce (po nocy w chustce i całym dniu) 3. zestawienie przed (lewa) i po szamponetce (prawa strona) 4. zestawienie jak wyżej (w słońcu)
![]() |
![]() |
#1412 |
Zadomowienie
|
05.07 - mycie wieczorem
m - Isana d/s - Garnier Nutri-gładki chyba b/s - Joanna z zieloną herbatą stylizacja - identyko jak Benek ![]() To był jeden z lepszych włosowych dni ostatnio ![]() ![]() Zdjęcia 1-3 bez lampy, ostatnie chyba z lampą. Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2012-07-06 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
na noc olej lniany i ciut mleczka Ziaja Med
O: maska Venita shea M: szampon Lilliputz z olejem lnianym O: Bingo shea + aloes +miód +pantenol i kwas hial + lecytyna + olej lniany pod folię płukanka lniana spray wiesiołkowy krem z biedronki na końce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
8 lipca:
M: długość Isana babassu (było wcześniej małe olejowanie - lniany i alverde porzeczka, suche są po rozjaśnianiu), góra - Malwa czarna rzepa z fusami z kawy (po myciu wypadło 25 - nie jest źle, ale po brzozowym z Simply lepiej) Henna: 4 łyżki orzechowego brązu Khadi + łyzka cassii na 2.5 ha (tylko na odrost, na długość Isana babassu) P: lniana b gęsta +ekstrakt wzmacniający z ZSK Z: Ziaja niebieska na końce S: dwie pianki (bez sensu ale nie umiałam się zdecydować ![]() -> ładne, miękkie fale (fakt ze schły 4 godziny, z podsuszaniem dyfuzorem, ale taka była wilgoć w powietrzu) coś jeszcze nałożylam na noc na suche końce ale nie pamiętam co - olej z pestek malin? szkoda, że nie pamiętam co to było, bo efekt na drugi dzień rano - fatalny 9 lipca: końce okropne rano! poklejone, drobne prostawe pasemka - rozczesałam i na to wgnieciona niezawodna Bielenda zdjęcia z 9 lipca, na dwóch pierwszych próbowałam kolor pokazać - chyba ładnie chwyciło odrost, ale to kolor tak zbliżony do mojego naturalnego że niewiele widać ![]() trzecie zdjęcie - rozczesane końce, widać że suche bidulki po tym rozjaśnianiu, ale było warto ![]() czwarte - całość, już po żelu na końce, w końcu widać grę świateł, o to mi chodziło ![]() Edit: reanimacja udała się tylko wizualnie - końce miałam ekstremalnie suche, w dotyku jak nie ludzkie włosy ale słoma jakaś ![]() na minute nałożyłam isanę z olejem babassu (tylko na długość), spłukałam, na to bielenda i ciut mrożącego -> miękkie fale, dodaję zdjęcie (piąte), nie wiem, czy coś będzie widać, bo ciemno (z lampa) -> powinnam zakodować sobie, że stylizacyjnie dla mnie im mniej, tym lepiej, kolejne rzeczy powodują wrażenie suszu, który nie jest prawdziwym suszem, tylko suszem po stylizatorach wymieszanych bez sensu czasem, w ramach niekończacych się eksperymentów ![]() Edytowane przez szsz Czas edycji: 2012-07-09 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Rozeznanie
|
10.06.12
O: olej z kiełków pszenicy - 12h M: na całoćć Aile i na to sles O: fructis nutri odbudowa - na czas kąpieli Bs: żel lniany, potem na długość joaśka z pokrzywą. Skalp: eliksir green pharmacy z łopanem i skrzypem polnym + napal lniany. Schnięcie naturalne. Przyjemnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Rozeznanie
|
Minimum
Mycie Facelle +peeling cukrowy oraz Pottersikiem arnikowym Płukanka lniano-octowa. Odżywka b/s Joaśka niebieska, krem z biedry, odciśnięcie, żel lniany, ugniatanie z głową w dół. Schniecie naturalne. Jest fajnie. Odstawiam oleje na jakis czas (w zeszły pątek przedawkowałam -obciażenie, w sobotę SLS i AiK ds, bs jw-i był szał) Dwa ostatnie- w słońcu.
![]() |
#1417 |
Zadomowienie
|
* na noc kokos
* mycie Potters z aloesem * nic ze spłukiwaniem * Joanna z miętą * żel męski Isana * mgiełka Marion * dyfuzor+samoschnięcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
wersja szybka
mycie Bingo shea różowa Artiste na końce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
Wczoraj:
Odżywianie: olejek Alterra (migdały i papaja) + kilka kropel oleju z pestek winogron (2h) Mycie: Dulgon Kids morela Odżywka d/s: Isana z olejkiem babassu Odżywka d/s: Joanna Naturia z miodem i cytryną Stylizacja: duuużożelu lnianego wgniecionego w wilgotne włosy; ugniatanie z głową w dół; odgniatanie w koszulkę. Efekt mi się podoba, mimo, że odgniatałam, gdy włosy były jeszcze lekko wilgotne od nasady ![]()
![]() |
#1420 |
Rozeznanie
|
13.06.12r
Pierwsze mycie po hennie. M: całość - facelle O: fructis nutri - odbudowa Bs: żel lniany + zielony krem z biedronki, na długość joaśka z pokrzywą. Skalp: jantar Schnięcie naturalne jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
sentimental animal
|
przed myciem Isana z babassu pod olej winogronowy na ok. 2h
mycie BD d/s Alterra z morelą na ok. 1h (zasiedziałam się ![]() b/s Joanna z lnem pianka Isana żel czarny Isana Marion na końcówki efekt: nic nowego ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
na noc:
masło mango i olej lniany (stopione razem) na całość i skalp M: baza myjąca Ziaja med O: Bingo shea + balsam stylizujący Nivea FC + olej lniany P: żel aloesowy + pantenol + kwas hial jest git ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Rozeznanie
|
SOBOTA:
O- odżywka Artiste różowa + maska Romantic+ olej słonecznikowy na prawie dwie godziny M- szampon Johnsons baby rumiankowy O- odżywka Nivea FC na jakieś 20-30 minut pianka Nivea FC, psikadło własnej roboty, Joaśka z lnem b/s na prawie suche schniecie naturalne, plunking na chwile 1-przód po wyschnięciu, masakra reszta- po całym dniu, przód dokręcony lokówką (wiem ![]() Gdzie się podziały moje korkociągi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj:
mycie - syoss, szampon bez silikonów do włosów normalnych po zniszczone odżywka d/s - isana z olejkiem babassu odżywka b/s - joanna miód i cytryna + plopping + żel z bielendy + jantar |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
Zadomowienie
|
więc tak, myłam dziś rano dosłownie resztkami
![]() m- babydream d/s - trochę Isany z babassu, kropla chyba Garniera jakiegoś, resztka Alterry z granatem b/s - też Isana, troszkę Joanny z pokrzywą stylizacja - pianka Isana, na to żel mrożący i dyfuzor, z braku czasu nie pozwoliłam im niestety wyschnąć samodzielnie nie jest tak źle, jest objętość co mnie cieszy, oraz puch, który już nauczyłam się ostatnio tolerować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 |
Raczkowanie
|
14.07.2012
odżywianie: olej lniany (pierwszy raz) ![]() farba: balsam koloryzujący z Vanity chna (nie złapało- tylko podblask) mycie: isana z bobassu odżywka d/s: garnier aik odciśnięcie w koszulkę odżywka b/s: nivea flexible curls (pierwszy raz) ![]() stylizacja: piana isana suszenie: dyfuzor (bo nie było czasu) EFEKT: sami oceńcie ![]() zdj 1 w dniu mycia, z lampą, bo ciemno zdj 2, 3, 4 na drugi dzień zdj 5 na zewnątrz
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
coś mówiłam o znikającym skręcie?
![]() masło mango + olej lniany Bingo ghassoul z amlą i sokiem aloesowym mycie Lilliputz znowu Bingo ghassoul, z sokiem i lecytyna 2 kaps +olej lniany płukanka z żelu aloesowego Farm Vix krem z biedry w końcówki ![]() kolor jeszcze nie wie jaki jest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Rozeznanie
|
Nie było czasu na pierwsze O.
Mycie BD kubeczkowo skalp+Potters arnikowy na długość D/s Bingo keratyna & spirulina z dodatkiem spiruliny z ZSK Płukanka lniano-octowa, Joaśka niebieska, krem z B. Fajnie, ale jakis skret nieregularny i wymieszane takie. Przedostatnie w pełnym słońcu.
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
15.07.2012
- odżywianie: lniany oczywiście z bingaczem 5 alg + shea - mycie: isana z bobassu - d/s: alterra granat - płukanka lniana - b/s: joanna jakaś z apteczki babuni - stylizacja: nivea fc i pianka isany - schnięcie naturalne, lecz położyłam się spać z wilgotnymi bardzo, wstałam z wilgotnymi, aczkolwiek sądzę, że przez noc się zepsuły te włosy i byłoby lepiej gdyby schły całkiem sobie same, tak też uczynię jutro ![]() zdj wszystkie z rana ps; prawa strona zepsuta całkiem, pewnie na tej spałam większość nocy ![]()
METODA CG - początek 05.2012 Ćwiczę od 08.11.2012 (część ciała : ile cm mniej) pod piersiami: -4 cm w piersiach: -8 cm okolice pępka: -9 cm talia: -6 cm biodra: -7 cm uda: -2 cm łydki: -2 cm Edytowane przez dziuwlenka Czas edycji: 2012-07-17 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Olej: Khadi na noc i dzień, skalp i długość
Mycie: Mrs Potters balsam arnika (stara wersja) 2x kubeczkowo-bardzo ładnie zmył olej D/S: Alterra morela+15 kropel keratyny (10 min) czesanie odciśnięcie w koszulkę pianka Isana troszkę żeu mrożącego (około łyżeczki, skończył się ![]() Efekt: o jaaaaa super ![]() ![]() 1., 2., światło żarówkowe 3, 4 lampa (na żywo nie są aż tak rude ![]() 5 na drugi dzień, światło dzienne na drugi dzień: trochę przyklap, zwłaszcza u góry, brakuje mi objętości przy głowie, skal-see-through, ale nie wiem, co na to poradzić ![]()
![]() |
![]() |
#1431 |
Raczkowanie
|
18.05.2012
odżywianie: wolicie nie wiedzieć co ja tu wsadziłam na włosy ![]() mycie: isana d/s: granat alterra b/s: nivea fc stylizacja: pianka isany plunking dyfuzor i wiatr ![]()
![]() |
#1432 |
Rozeznanie
|
o: Artiste keratynowa na długość, miodek w skalp (na całą noc)
m: BD fur mama o: Aletrra morelka na 15 min b/s: kropla Alterry w ociekające plunking na kilka minut suszenie: dyfuzor jest skręt!!! nie było stylizacji i dużej porcji b/s, więc jest też puchaty pierdzielnik, ale... mamy fale!
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
będzie szał
![]() dzień wczesniej: masło mango z olejem lnianym, kropla parafiny, kropla pantenolu, mgiełka z wiesiołka rano: olej rokitnikowy na 30 minut (prze leciutki!) mycie: szampon Lilliputz z olejem słonecznikowym i sokiem z aloesu (4:1:1) maska: zdrowa łycha spiruliny, Bingo shea - 3 noże (nożem nakładam bo na łyżkach się marnuje :P), sok aloesowy na kwadrans pod folię, więcej się nie dało bo ciekło płukanka: lniana z prawoślazem i lukrecją troszę ugniatania, troszkę turban z ręcznika frotte ogólnie bałagan ale i rulony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
Zadomowienie
|
21.07.
olej sezamowy na 2h mycie Barwa skrzyp polny maska Ziaja intensywna odbudowa na 30min Garnier avocado w ociekające włosy żel Rossmana ugniecione ręcznikiem z mikrofibry, wysuszone suszarką z dyfuzorem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
Zadomowienie
|
na całą noc: oliwa z oliwek + maska gloria + trochę rycynowego
następnego dnia: -> mycie: isana babasu na długość i BD na skalp -> d/s garnier avokado -> b/s balsam gloria STYLIZACJA: lniany, potem mrożący (skusiłam się w końcu ![]() Schnięcie naturalne, spanie z lekko jeszcze mokrymi sucharkami, zdjęcia od razu z poranka. Z góry przepraszam za jakość zdjęć (i że tylko jedna strona...), robione na szybko telefonem, przy słabym oświetleniu ![]()
![]() |
![]() |
#1436 |
Zadomowienie
|
22.07
na noc olej sezamowy, na końcówki Vatika kokosowa 23.07 mycie Barwa skrzyp polny pod czepek na 30 min Biovax do włosów wypadających jako b/s Garnier avocado stylizacja - zielony żel z Rossmana wysuszone suszarką z dyfuzorem chłodnym nawiewem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
Raczkowanie
|
23 lipca (miesiąc pokracznego CG)
na dwie godziny przed: isana bobasu + olej z pestek winogron mycie: potters ginko i keratyna odżywka d/s isana bobasu odżywka b/s Joanna cytryna i miód później nałożyłam żel mrożący i posuszyłam dyfuzorem (zimne powietrze) zdjęcia z rana po reanimacji woda i joanną cytryna/miód trochę mi wstyd - przy waszych włosach moje to miotła ale w końcu muszę się odważyć coby posłuchać mądrzejszych i bardziej doświadczonych od siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Zadomowienie
|
lato, cieplutko i bez deszczu.
noc - 2 łyżeczki miodu od cioci Zosi ![]() rano - woda plus masowanie isaną z babassu, mycie facelle, joaśka len i rumianek i krem z biedry b/s. miękka woda. Dostały sporo nawilżenia, ale jest wyprost, puch i pasemkowanie się.
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
na noc - olejek alterra papaja i migdały
mycie - BD fur mama d/s - isana z babasssu płukanka cytrynowa b/s - joanna naturia miód i cytryna punking żel bielenda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 | ||
Zadomowienie
|
olejowanie: na noc sezam+alterra granatowa pod to psikacz
mycie: długośc Isana z babassu, skalp szampon L`Oreal, Elseve Nutri - Gloss Cristal maska: Bingo za kaszmirem+Kallos Latte+keratyna+odrobina olejku z alterry+folia+czepek+recz nik odżywka b/s: joaska z makiem+olej kokosowy i jedwab na końcowki stylizator: pianka Isana+żel Grafitti+ żelu gumowy(bo mi się mrożący skończył ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.