![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
spacja- przykro mi z powodu sytuacji z kotem, mam wrażenie, że to wyraz jakiegoś większego konfliktu, bo nie rozumiem focha o to, że ktoś "źle karmi swojego kota".
#1412 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale raz fakt zapomnialam o kieliszku z woda, wiecie taki zwyczaj ze do obiadu podaje sie wino i wode (maz byl na szkoleniu we Francji 2 lata temu i strasznie mu sie to podobalo wiec czesto tak obiad podaje), kieliszek zostal na stole bo maz nie dopil wody, nastepnego dnia jak wracalam z pracy patrze przez okno a kot na stole pije wode z kieliszka, usmialam sie ale kieliszek zostawilam, nie wiem czemu, maz za pare godzin wraca z pracy a ja mu mowie zeby nie pil tej wody bo kot pil z kieliszka, ale kurcze znow kieliszek zostawiony, za moment maz z kieliszkiem w dloni, pustym, mowi 'kurcze chyba mowilas ze mam tego nie pic' ![]() ![]() Cytat:
tez mysle ze jakis czas Bender znow bedzie jadl swoje jedzonko ![]() ![]()
![]() |
#1413 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz bydlęta śpią i udają niewiniątka. Zwłaszcza to małe rude, winne ![]()
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
Jakby mi ktoś zielony w temacie prawił kazania na temat sposobu karmienia mojego kota, to bym się wściekła. Rad od doświadczonych zawsze chętnie słucham
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Z miecha dostaje, jak na razie, serca kurcząt i wątrobę indyczą. Uwielbia. Daje mu surowe. Zastanawiam się czy nie lepiej to przegotować wcześniej, zwłaszcza wątroby? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
Spacja
![]() Źle to ujęłam ![]() ![]() Może faktycznie ten mój Ryszard dojrzewa i się uspokaja powoli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje francuskie pieski kochają sery pleśniowe, ale nie lubią dojrzewających ![]() Cytat:
![]() Chociaż czasem, jak kocie tornado przeleci z jazgotem po chałupie, to łoj
![]() |
#1419 |
Zadomowienie
|
Już wiem co to za specyfik na sierść. To tabletki Vita Vet - jutro po nie przejdę do weta, blister kosztuje 7zł.
#1420 |
Zakorzenienie
|
to nawet ja, w sumie laik, wiem, ze whiskas i kitekat to syf. chociaz, mialam daawno temu dwa koty, ale mialam z 5 lat..
![]() ![]() dzisiaj kupilismy suche royal, mokre z niemieckiej firmy, nie pamietam nazwy, ale puszka 5zl kosztuje. jadl to, ale najbardziej mu chyba smakuje gotowany kurczak, dzisiaj tez kupiam piersi z kurczaka i wolowinę, ale trzeba to podobno najpierw przemrozic, a potem gotowac, totez lezy w zamrazalniku i bedzie na jutro ![]()
#1421 |
Zakorzenienie
|
a po co gotować?
#1422 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
boję się mu dać surowe.. jest malutki jeszcze... jakos tak bezpieczniej gotowaną
![]() dzisiaj miał jakieś kozy w nosie ![]() ![]() ![]()
#1424 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gotowane bezpieczniejsze? Sądzisz że kotka swoim kociętom gotuje mięso? ![]()
![]() |
#1425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przeczytałam dziś, że w ramach smakołyku można dać kotu odrobinę masła. Akurat skończyło nam się opakowanie i dostał do polizania trochę. Bardzo mu smakowało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
przecież gotowane jest szalenie ciężkostrawne...
Gotujesz to mięso, żeby poczuć się lepiej, że bardziej zadbałaś o kotka, a ono wcale mu przez to bardziej nie służy. Zmienia się jego konsystencja więc nie służy zębom kotka, białko poddane działaniu wysokiej temperatury ścina się i zmienia strukturę, przez co żołądkowi kotka ciężko sobie z nim poradzić... Jak się boisz bakterii, to wsadzaj mięcho na trzy dni do zamrażarki, bo gotowane mięso jest niemal bezwartościowe dla kotów :/ Moje oba tną surowiznę od maleńkości , matka im nie gotowała.. Zrobisz jak zechcesz jednak.
#1427 |
Zadomowienie
|
Uff kotce smakuje ten wita vet w tabletkach, pożarła ją dosłownie
![]() ![]()
#1428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Maselko uwielbia, trzeba kanapek pilnowac bo jak sie odwrocisz to hop i nie ma ![]() Kasiakrecik jaka jest rasa Twojego kocura? Nasza ma 5 miesiecy ledwo co skonczone i 3kg ale nie wyglada na tluscioszka... tak mi sie przynajmniej wydaje ![]() Musze tez pochwalic moja kote, ze choinka stoi nienaruszona ![]() ![]()
![]() |
#1429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
A ja wreszcie mogę z moim kociskiem spędzić trochę więcej czasu niż wieczorami po pracy...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
a co do tego w nosku-podejrzewam, że po prostu łazi wszędzie za meblami i może jakiś kurz wdychał i mu zostały takie niestetyczne małe 'kozy' ![]()
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Vikimasz może więcej fotek Twojego maleństwa?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Raczkowanie
|
witam
śliczne te wasze kotki dziewczyny! co jeden to ładniejszy ![]() Nasza Kicia właściwie to tylko suche by jadła. Cały czas ma w misce wodę i sucha karmę i daję jej rano saszetkę ( tak ok połowę) ale nawet tego nieraz nie zje. Czasem troszkę surowego kurczaka, ale bez szaleństw. Ma 9 mcy i wyobraźcie sobie, że już zdążyła urodzić i odchować małe kotki! ![]() pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
vikuunia- ja zawsze mrożę, bo ja mam dwa bydlaki i codziennie nie będę latać na zakupy dla nich . Kupuje po dwa kg mieszanych mięs np wołowinę, kurę, podroby (wątróbkę od czasu do czasu). Mrożę w porcjach jednorazowych dla dwóch chłopaków i przed samym podaniem dodaje witaminki Felini Complete , Colon C (babka płesznik, żeby kupa lepiej szła), i czasem dodatkowa tauryną.
Witaminy dlatego, że Felek nie bardzo je chrupki a ja nie chce, żeby miał niedobory.
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na tym forum nie popieramy rozmnażania kotów, ponieważ uważamy, że jest za dużo tych bezdomnych ![]() planujesz sterylizację swojej koteczki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
byliśmy dziś u wetki...
Ryszard waży 4,2 kg ![]() czyli nawet więcej niż myśleliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() jajeczka ma wystarczająco duże, by je ciachnąć, więc umówiliśmy się jutro na 10.00 na zabieg... Nowy Rok Ryszard wejdzie już bez klejnotów ![]()
![]() |
#1437 |
Raczkowanie
|
Esfira akurat ja tez jestem przeciwko rozmnażaniu kotów, ale czasem się nie udaje zapobiec. Kicia wymknęła się i wróciła w ciąży to co miałam zrobić. Wcześniej wet powiedział mi, że zbyt młoda na kastrację a potem okazało się że w ciąży juz. zabić maluszków nie miałam serca - ponoć wet może je uśpić zaraz po urodzeniu . Każdemu znalałam dom i - nim ktoś mnie zaatakuje - nie sprzedałam tylko oddałam kotki!
W tej chwili już mija miesiąc po sterylizacji Kici. |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ryszard faktycznie jest wielki, Feluś jest z tego co pamiętam w jego wieku i ledwo koło 3 krąży. Ale mój Guzik wazy 6.300 a absolutnie nie jest gruby. On jest po prostu wielki. A Felusia mama jest miniaturowa więc się nie spodziewam, że Guzika dogoni rozmiarami. Cytat:
To w zasadzie nie do Ciebie, bo wierzę, że to nieszczęśliwy wypadek i niewiedza, ale może ktoś to przeczyta i zainterweniuje zanim będzie za późno.
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2010-12-30 o 17:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
Elianka gdybym wiedziała o takiej możliwości wcześniej to pewnie bym się zdecydowała, ale niestety weterynarz nic takiego nie zasugerował. Ja zwyczajnie o tym nie wiedziałam .
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
znalazłam w necie konkurs, w którym można wygrać karmę dla kotków:
http://www.dolina-noteci.pl/index.ph...rsy&Itemid=427 nie znam tej marki, widać chcą się rozreklamować ![]() z tego co zdążyłam się zorientować, to można je kupić sklepach Łmeatu Łuków i zakładów mięsnych Stokłosy. ooo i w necie też http://sklepreksio.pl/Karma_dla_koto..._125g-545.html
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.