|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
spacja- przykro mi z powodu sytuacji z kotem, mam wrażenie, że to wyraz jakiegoś większego konfliktu, bo nie rozumiem focha o to, że ktoś "źle karmi swojego kota".
|
#1412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale raz fakt zapomnialam o kieliszku z woda, wiecie taki zwyczaj ze do obiadu podaje sie wino i wode (maz byl na szkoleniu we Francji 2 lata temu i strasznie mu sie to podobalo wiec czesto tak obiad podaje), kieliszek zostal na stole bo maz nie dopil wody, nastepnego dnia jak wracalam z pracy patrze przez okno a kot na stole pije wode z kieliszka, usmialam sie ale kieliszek zostawilam, nie wiem czemu, maz za pare godzin wraca z pracy a ja mu mowie zeby nie pil tej wody bo kot pil z kieliszka, ale kurcze znow kieliszek zostawiony, za moment maz z kieliszkiem w dloni, pustym, mowi 'kurcze chyba mowilas ze mam tego nie pic' Cytat:
tez mysle ze jakis czas Bender znow bedzie jadl swoje jedzonko nasz jak troche przeglodnieje to nawet Hills'a je, tak to nie bardzo (bo Hills jest najtwardszy, tak myslimy ze to z tego powodu), woli Royala i Golda, wiec dostaje na zmiane, z mokrych to dajemy Purine, i tak lubi swoje jedzonko ze zadnego robionego, kurczak, indyk to dla niego beeee..., czasami wyzebra od meza kawalek smierdzacego sera, najbardziej lubi brie, wszystko inne to fuj dla niego
|
|
#1413 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Btw jesteśmy z tego samego miasta, dziś totalnie zasypanego. Piękna zima nam się zrobiła
|
||
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz bydlęta śpią i udają niewiniątka. Zwłaszcza to małe rude, winne
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby mi ktoś zielony w temacie prawił kazania na temat sposobu karmienia mojego kota, to bym się wściekła. Rad od doświadczonych zawsze chętnie słucham
|
|
|
|
#1416 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czasem dostanie odrobinę jak kroje dla siebie, zjada w jednej sekundzie i rzuca się po następny kawałek![]() Z miecha dostaje, jak na razie, serca kurcząt i wątrobę indyczą. Uwielbia. Daje mu surowe. Zastanawiam się czy nie lepiej to przegotować wcześniej, zwłaszcza wątroby? Cytat:
Kociak dziś ma po prostu za dobrze - dostał 2x mięcho i większą część dnia spędził na kocu leżącym pod grzejnikiem wyciągając się i ziewając z zadowoleniem. W międzyczasie poleżał sobie jeszcze z nami pod kołdrą, straszny leniwiec z niego nam wyrasta ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Spacja
Źle to ujęłam Ale wiesz o co mi chodziło![]() Może faktycznie ten mój Ryszard dojrzewa i się uspokaja powoli
|
|
|
|
#1418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje francuskie pieski kochają sery pleśniowe, ale nie lubią dojrzewających ![]() Cytat:
Chociaż czasem, jak kocie tornado przeleci z jazgotem po chałupie, to łoj
|
|
#1419 |
|
Zadomowienie
|
Już wiem co to za specyfik na sierść. To tabletki Vita Vet - jutro po nie przejdę do weta, blister kosztuje 7zł.
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
to nawet ja, w sumie laik, wiem, ze whiskas i kitekat to syf. chociaz, mialam daawno temu dwa koty, ale mialam z 5 lat..
. karmilismy je w sumie tym, co sami jedlismy, ale mieszkalam w innym kraju i u nas nie bylo raczej dla kotow roznych smakolykow-dluga historia .dzisiaj kupilismy suche royal, mokre z niemieckiej firmy, nie pamietam nazwy, ale puszka 5zl kosztuje. jadl to, ale najbardziej mu chyba smakuje gotowany kurczak, dzisiaj tez kupiam piersi z kurczaka i wolowinę, ale trzeba to podobno najpierw przemrozic, a potem gotowac, totez lezy w zamrazalniku i bedzie na jutro .
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
a po co gotować?
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
boję się mu dać surowe.. jest malutki jeszcze... jakos tak bezpieczniej gotowaną
.dzisiaj miał jakieś kozy w nosie i śpiochy w oczach ale wzięłam go na ręce i z taką ufnością pozwolił mi to wszystko pozabierać .
|
#1424 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
narazie żadnych oznak nawrotu nie ma. Gotowane bezpieczniejsze? Sądzisz że kotka swoim kociętom gotuje mięso?
|
|
#1425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zaczął dostawać serca już jakieś 2 tygodnie temu (wcześniej była Bozita, a mam go od miesiąca ). Myślę, że wystarczy drobno pokroić. Podawanie surowego jest naturalniejsze, toć to drapieżnik ![]() Przeczytałam dziś, że w ramach smakołyku można dać kotu odrobinę masła. Akurat skończyło nam się opakowanie i dostał do polizania trochę. Bardzo mu smakowało
|
|
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
przecież gotowane jest szalenie ciężkostrawne...
Gotujesz to mięso, żeby poczuć się lepiej, że bardziej zadbałaś o kotka, a ono wcale mu przez to bardziej nie służy. Zmienia się jego konsystencja więc nie służy zębom kotka, białko poddane działaniu wysokiej temperatury ścina się i zmienia strukturę, przez co żołądkowi kotka ciężko sobie z nim poradzić... Jak się boisz bakterii, to wsadzaj mięcho na trzy dni do zamrażarki, bo gotowane mięso jest niemal bezwartościowe dla kotów :/ Moje oba tną surowiznę od maleńkości , matka im nie gotowała.. Zrobisz jak zechcesz jednak.
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
Uff kotce smakuje ten wita vet w tabletkach, pożarła ją dosłownie
A już myślałam że będą cyrki jak z antybiotykiem - oblepianie karmą albo ostatecznie otwieranie pyszczka i wrzucanie pigułki, a tu miła niespodzianka
|
#1428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maselko uwielbia, trzeba kanapek pilnowac bo jak sie odwrocisz to hop i nie ma ![]() Kasiakrecik jaka jest rasa Twojego kocura? Nasza ma 5 miesiecy ledwo co skonczone i 3kg ale nie wyglada na tluscioszka... tak mi sie przynajmniej wydaje ![]() Musze tez pochwalic moja kote, ze choinka stoi nienaruszona
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Upodobała ją sobie jako przekąskę
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wreszcie mogę z moim kociskiem spędzić trochę więcej czasu niż wieczorami po pracy...
Fajnie nam razem w domu jest
|
|
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
a co do tego w nosku-podejrzewam, że po prostu łazi wszędzie za meblami i może jakiś kurz wdychał i mu zostały takie niestetyczne małe 'kozy' . a w oczkach ma normale śpiochy, nie są niepokojące, chociaż dziś już ich nie miał. nie ma zaropiałych ani nic ztych rzeczy.
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Vikimasz może więcej fotek Twojego maleństwa?
|
|
|
|
#1433 |
|
Raczkowanie
|
witam
śliczne te wasze kotki dziewczyny! co jeden to ładniejszy ![]() Nasza Kicia właściwie to tylko suche by jadła. Cały czas ma w misce wodę i sucha karmę i daję jej rano saszetkę ( tak ok połowę) ale nawet tego nieraz nie zje. Czasem troszkę surowego kurczaka, ale bez szaleństw. Ma 9 mcy i wyobraźcie sobie, że już zdążyła urodzić i odchować małe kotki! pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
vikuunia- ja zawsze mrożę, bo ja mam dwa bydlaki i codziennie nie będę latać na zakupy dla nich . Kupuje po dwa kg mieszanych mięs np wołowinę, kurę, podroby (wątróbkę od czasu do czasu). Mrożę w porcjach jednorazowych dla dwóch chłopaków i przed samym podaniem dodaje witaminki Felini Complete , Colon C (babka płesznik, żeby kupa lepiej szła), i czasem dodatkowa tauryną.
Witaminy dlatego, że Felek nie bardzo je chrupki a ja nie chce, żeby miał niedobory.
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na tym forum nie popieramy rozmnażania kotów, ponieważ uważamy, że jest za dużo tych bezdomnych ![]() planujesz sterylizację swojej koteczki? |
|
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy dziś u wetki...
Ryszard waży 4,2 kg czyli nawet więcej niż myśleliśmy serduszko osłuchane i wygląda na zdrowe stwierdzono również, że zwisa mu wałeczek przy tylnych łapach, ale generalnie nie wygląda na grubego kota, bo boczki ma szczupłe, jest po prostu duży ![]() jajeczka ma wystarczająco duże, by je ciachnąć, więc umówiliśmy się jutro na 10.00 na zabieg... Nowy Rok Ryszard wejdzie już bez klejnotów będziemy z TŻ w domku, więc zaopiekujemy się nim
|
|
#1437 |
|
Raczkowanie
|
Esfira akurat ja tez jestem przeciwko rozmnażaniu kotów, ale czasem się nie udaje zapobiec. Kicia wymknęła się i wróciła w ciąży to co miałam zrobić. Wcześniej wet powiedział mi, że zbyt młoda na kastrację a potem okazało się że w ciąży juz. zabić maluszków nie miałam serca - ponoć wet może je uśpić zaraz po urodzeniu . Każdemu znalałam dom i - nim ktoś mnie zaatakuje - nie sprzedałam tylko oddałam kotki!
W tej chwili już mija miesiąc po sterylizacji Kici. |
|
|
|
#1438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ryszard faktycznie jest wielki, Feluś jest z tego co pamiętam w jego wieku i ledwo koło 3 krąży. Ale mój Guzik wazy 6.300 a absolutnie nie jest gruby. On jest po prostu wielki. A Felusia mama jest miniaturowa więc się nie spodziewam, że Guzika dogoni rozmiarami. Cytat:
To w zasadzie nie do Ciebie, bo wierzę, że to nieszczęśliwy wypadek i niewiedza, ale może ktoś to przeczyta i zainterweniuje zanim będzie za późno.
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2010-12-30 o 18:36 |
||
|
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
Elianka gdybym wiedziała o takiej możliwości wcześniej to pewnie bym się zdecydowała, ale niestety weterynarz nic takiego nie zasugerował. Ja zwyczajnie o tym nie wiedziałam .
|
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam w necie konkurs, w którym można wygrać karmę dla kotków:
http://www.dolina-noteci.pl/index.ph...rsy&Itemid=427 nie znam tej marki, widać chcą się rozreklamować ![]() z tego co zdążyłam się zorientować, to można je kupić sklepach Łmeatu Łuków i zakładów mięsnych Stokłosy. ooo i w necie też http://sklepreksio.pl/Karma_dla_koto..._125g-545.html
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

Zapachu jakiegoś co prawda nie czuję ale już grucha śpiewa i pomrukuje
Btw jesteśmy z tego samego miasta, dziś totalnie zasypanego. Piękna zima nam się zrobiła