|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Triacneal - następca Diacnealu
Dziewczyny,a czym nawilzacie buzie stosujac Tri?
Ja od kilku dni stosuje Triacneal i wolalbym uniknac mega przesuszu i wylinki Aha i jak sadzicie- moge stosowac Tri i krem z wit. C? Oczywiscie na zmiane, co druga noc Tri/wit. C Widzialam niezla promocje na LRP z wit. C i tak mi chodzi po glowie,czy nie zastosowac zmasowanego ataku czyli Clarisonica, Triacneal'a i wit. C,zeby na wiosne cieszyc sie gladziutka buzia
|
|
|
|
|
#1412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie sprawdzają się super.Co do drugiego pytania to wole sie nie wypowidac bo sie nie znam ![]() Jak tam wrażenia z używania Tri?
|
|
|
|
|
|
#1413 |
|
Przyczajenie
|
Zwracam się do Was z ważnym zapytaniem odnośnie tego cuda na T
![]() Czy jeśli robię peelingi kwasem migdałowym ( do tej pory zrobiłam 3, w odstepie miesiąca każdy) to czy teraz mogę włączyć do codziennego stasowania Triacneal ( będę go stosować tylko w strefie T) Czy kwas i Tri się "pogryzą" ? |
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dziewczyny rozpoczęłam wczoraj na noc kurację Triacnealem. Jestem po 30. Mam pytanie, czy nakładacie ten krem na całą twarz? Co właśnie z tą strefa pod oczami, gdzie mam mimiczne zmarszczki? Można tam nałożyck Triacneal? Czy należy użyć całą tubkę? Na dzień nakładam krem i filtr. Proszę o jakieś rady...
|
|
#1415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Radzę uważac na skore pod oczami, bo strasznie mozesz ja przesuszyć, ewentualnie uzywalabym go tam raz w tygodniu a potem porządnie nawilzała. To czy zastosujesz na calą twarz juz zależy od Ciebie, ja stosuje na policzki i brodę
|
|
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Makijaz zmywam olejem kokosowym, czekam nakładam triacneal i krem pod oczy. w dzien myje twarz zelem, wklepuje krem na twarz i pod oczy, używam filtra i podkład...Czasami w ciagu dnia, kiedy nie mam makijazu, nakładam na twarz olej arganowy... Nie wiem czy to jest ok pielegnacja, boje sie, ze moze cos nie tak robie...
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2014-01-23 o 10:28 |
|
|
|
|
|
#1417 |
|
Wtajemniczenie
|
aniser: ja właśnie tak robię, że jednego wieczoru używam tracneal, a drugiego wit C (a dokładnie juvit C), z tego o czytałam to można ich używać "razem" byle nie tego samego dnia.
monimyszek: używam pod oczy .
|
|
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1419 |
|
Zadomowienie
|
Kwasy i krem nawilżający
Witam serdecznie
![]() Mam pytanie odnośnie stosowania kremu z kwasem, a potem smarowania twarzy kremem nawilżającym. Słyszałam, że przy kwasach trzeba zachować złoty środek - noc kwasy, rano krem nawilżający. Stosuję TriAcneal i po wchłonięciu smaruję twarz kremem z Make me bio pomarańczowym. Rano używam lekkiego kremu nawilżającego. Problem w tym, że mam bardzo suchą skórę, a tego kremu z MMB nie mogę uzyć na dzień, bo bardzo przetłuszcza mi skórę, mimo że super nawilża. Stąd pytanie, czy krem nawilżający używany na kwas nie osłabia jego działania? |
|
|
|
|
#1420 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kwasy i krem nawilżający
Osłabia. Ewentualnie mogłabyś się smarować tym nawilżającym kilka godzin po Triacnealu. Mam również wrażenie, że triacneal nie jest jakoś strasznie wysuszający.
|
|
|
|
|
#1421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kwasy i krem nawilżający
Ja stosowałam Triacneal co drugi dzień, po pół godzinie do godziny nakładałam Cetaphil. Cera wygładziła się, ale nie było łuszczenia. Po jakimś czasie najpierw po myciu smarowałam Cetaphilem, a po 20-30 min Triacneal. O dziwo właśnie wtedy zaczęłam się łuszczyć. Jeżeli masz suchą cerę, to możesz używać lekkiego kremu, tylko trzeba zachować odstęp czasowy, najlepiej ok godziny.
Rano powinnaś używać kremu z filtrem, składniki Tri uwrażliwiają skórę na słońce. Edytowane przez patricitka Czas edycji: 2014-06-29 o 16:23 |
|
|
|
|
#1422 |
|
Raczkowanie
|
Piszę do was,ponieważ chcę opisać swoje wrażenia po tygodniu stosowania kremu Avene TriAcneal. Używam go codziennie od tygodnia. Oczyszczam twarz żelem Avene Cleanance na wieczór (Po jego konsystencji stwierdziłam, że na dzień nie będzie współgrał z podkładem) Nie wiem czy to jego zasługa czy zmiany podkładu, ale chyba nie.Moja skóra po nałożeniu podkładu wygląda jakby zaraz miała odpaść.Jest tak sucha
. Mam cerę mieszaną,skłonną do podrażnień. Miałyście jakieś sposoby na radzenie sobie z tak suchą skórą? Na dzień używam kremu z filtrem 30SPF (dostałam w zestawie ten krem i żel) Nie mogę powiedzieć czy on działa, ponieważ podobno stan cery ma się pogorszyć, aby później mógł się poprawić. Chyba zacznę najpierw używać tego kremu, a kilkadziesiąt minut później nałożyć jakiś krem nawilżający, można by tak to łączyć? Co o tym wszystkim myślicie? Jestem w totalnej rozsypce.. |
|
|
|
|
#1423 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Avene TriAcneal
Po godzinie możesz nałożyć jakiś nawilżacz o prostym składzie, bez substancji aktywnych (typu wit C czy kwasy). Możesz też stosować Triacneal co 2-3 dni dopóki skóra się nie przyzwyczai. No i tylko na noc, a w dzień koniecznie filtr.
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Avene TriAcneal
Ktoś tu jeszcze używa Triacneal?
![]() Ja dopiero 2 razy go użyłam .Mam nadzieję ,że u mnie sie sprawdzi i będę zadowolona z jego działania
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Avene TriAcneal - następca Diacnealu
Ja niezmiennie, to stały element mojej pielęgnacji.
|
|
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
ILe już go używasz i jak często?
![]() Stosujesz krem z filtrem?
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Tri używam już chyba od trzech lat. Codziennie na twarz, 3-4 razy w tygodniu na dekolt i plecy. Zawsze mam filtr 20-stkę, a jeśli planuję być na słońcu, to 30-stkę. Nie mam żadnych problemów z przebarwieniami. Raczej się nie opalam.
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Przyczajenie
|
Nadszedł ten moment i jest to właśnie mój pierwszy wpis na wizażu
Ja używam triacnealu od 3 tygodni. Mam cerę bardzo problematyczną i nic na nią nie działa. Tri jest moją ostatnią deską ratunku Jezeli nic sie nie zmieni to powoli zastanawiam sie nad izotekiem.....
|
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1430 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się skóra na razie nie łuszczy a szkoda bo delikatne łuszczenie u mnie było by mile widziane
|
|
|
|
#1432 |
|
Raczkowanie
|
gdzie moge kupic ten krem? oblecialam z 10 aptek, nigdzie nie ma
|
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamawiałam na allegro
ale np: w superpharm powinnas dostac Tri
|
|
|
#1434 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie bylam w 3 superpharmach i nigdzie nie ma
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
To polecam na allegro kupic,chyba wtedy nawet taniej wychodzi
|
|
|
#1436 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam w końcu wczoraj w aptece, poprosiłam o odlanie z testera i było to z mojej strony BARDZO mądrym pomysłem.. Posmarowałam buzię na noc, teraz na twarzy mam katastrofę, chociaż to chyba zbyt delikatne określenie
|
|
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1438 |
|
Raczkowanie
|
wysypało mi ogromne gule na całych policzkach, bolą strasznie przy dotyku (gdzie policzki miałam czyściutkie), skóra złazi mi płatami, jest czerwona, piecze jak cholera
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Nie brzmi to ciekawie.Faktycznie może to jakaś reakcja alergiczna bo to dziwne ,że tak Cię wysypało po jednej aplikacji.
Oby szybko Ci sie skóra uspokoiła
|
|
|
#1440 |
|
Raczkowanie
|
Witam, piszesz że tak dlugo stosujesz ten krem, czy zauważyłaś jakieś poprawy w stanie skóry? jeśli tak to jakie? zastanawiam się dlaczego tak długo go stosujesz? po odstawieniu problemy wracają?
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

u mnie sprawdzają się super.
.

. Mam cerę mieszaną,skłonną do podrażnień. Miałyście jakieś sposoby na radzenie sobie z tak suchą skórą? Na dzień używam kremu z filtrem 30SPF (dostałam w zestawie ten krem i żel) Nie mogę powiedzieć czy on działa, ponieważ podobno stan cery ma się pogorszyć, aby później mógł się poprawić. Chyba zacznę najpierw używać tego kremu, a kilkadziesiąt minut później nałożyć jakiś krem nawilżający, można by tak to łączyć? Co o tym wszystkim myślicie? Jestem w totalnej rozsypce..
Jezeli nic sie nie zmieni to powoli zastanawiam sie nad izotekiem.....