![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: podskórne grudki na twarzy...
ja mam pytanie do nieprzytomnej,
jakich peelingów enzymatycznych używasz?? ja też mam takie grudki na żuchwie ,w tej chwili uzywam peelingów ziarnistych, bo cięzko mi było znalezc enzymatyczne:/ poza tym gdy mialam kiedys enzymatyczny z ziaji to mialam wrazenie jakby w ogóle nie działal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?
a jaki ma być ten olejek pichtowy?bo ja słyszałam ze różne są.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Przyczajenie
|
Dot.: podskórne grudki na twarzy...
Takie grudki robią się także przez lakiery do włosów więc rozpylając go trzeba zasłonić twarz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Raczkowanie
|
A ja za to słyszałam że Brevoxyl, Tormentiol, Afronis (leki na czarnej liście kosmetycznej te dwa ostatnie) tylko zasuszają pryszcze, zaskorniki itepe, pozornie ich nie widać - wydaje sie że zniknęły, a tu suprajs, one są! Tylko schowane glęboko w skórze. Poza tym te "lekarstwa" a do tego jeszcze Benzacne mają w składzie nadtlenek benzoilu, który może uczulać. Nie jest to miłe bo skóra wygląda jak poparzona, przeszłam to osobiście więc wiem jak to jest. Lepiej sobie z 2 czy 3 razy posmarować ciut ciut i sprawdzić jak reaguje skóra żeby potem nie było.
![]() Mi pierwszy raz uczulenie wyszło dopiero po jakichś 2 tygodniach i wtedy nie wiedziałam że to może być od tego. Następnym razem derma przepisała mi żel Duac i po 2 dniach moja twarz, plecy i dekolt były w grubej skorupie, swędzącej i łuszczącej się. Tylko sie nie przestraszcie, przezorny zawsze ubezpieczony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Przyczajenie
|
dzisiaj zrobilam tonik przeciwko wagrom i bede go probowac jak narazie mioim jedynym zastrzezeniem jest ten olejek z drzewa pichtowego okropnie smierdzi!!no ale czego sie nie robi dla urody
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta czarna lista kosmetyczna jest gdzieś dostępna? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
Mówiła mi to moja kosmetyczka o tej czarnej liście, opieprzyła mnie z góry do dołu jak byłam na oczyszczaniu twarzy, bo też tego używałam a potem nie mogła mi "wydobyć" tych syfków ze skóry, nie chciała zrobić ze mnie kaleki i potwora, więc większość musiała zostawić na następny raz. Ja tam za to lubię oczyszczanie twarzy, ale moja kuzynka (kosmetyczka) stosuje naturalne kosmetyki, ro rozpulchniania twarzy zwykłą ziołową parówkę.
Tak przyznaje sie do błędu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 | |||
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() po 2 - brevoxyl jest silnym lekiem podczas używania którego konieczne jest nawilżanie. Często wiele osób skarży się na wielkie podrażnienie, a najczęściej jest ono spowodowane przede wszystkim brakiem nawilżania. Z leków które wymieniłaś tylko on zawiera nadtlenek benzoilu. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
I love M*A*D minerals Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2009-05-05 o 11:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
Raczkowanie
|
ad1.
masz rację, że wszystko może uczulać, ale ten nadtlenek jest własnie takim szczególnym "czyms" i właśnie napisałam żeby wypróbować czy nie uczula, bo chce oszczędzić innym tej męki jaką jest uczulenie na ten składnik. ad.3 Też podczas używania tych leków znikały mi pryszcze, ale tylko pozornie, bo podczas oczyszczania skóry kosmetyczka nie mogła ich "wyciągnąć" ze skóry bo tak sie zaczopowały pory, tylko zasuszałam je jeszcze dodatkowo z wierzchu a one tam sobie siedziały nawet parę miesięcy. Tormentiol tez na gojenie, ale także używany na ropniaki, nawet w ulotce tak napisano: "zmiany ropne skóry" oraz "wysuszający". ad.4 Czarna lista to taka przenośnia - te leki którze nie leczą, albo leczą pozornie, a tak naprawdę nic dobrego z tego nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
A ja uzywam bezncacne i brevoxylu bo jedynie one daja sobie jakos rade z wagrami. I mnie te kremy nie uczulaja. uzywalam juz prawie wszytskiego i nie wiem czego bym mogla jeszze sprobowac.
![]() |
#1423 |
Raczkowanie
|
Jest jeszcze Duac żel, ok 35 zł kosztuje więc względnie drogi, podobno skuteczny, jednak mi nie było dane tego stwierdzić, bo mnie oczywiście uczulił.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki ja chcialam was przestrzec przed ta mixtura pichtiowa - mi to nie pomoglo wrecz pogorszylo stan cery, zaskornik jak byly to zostaly ...
na tym forum wszyscy zachwlali to a tu taki zonk :| najlepszym lekiem okazal sie czas, nie wyciskanie tego syfu i Lysanel active ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
Przyczajenie
|
Duac owszem pomaga
![]() Dzis zakupilam olejek i nafte ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 |
Raczkowanie
|
![]()
A może :
Sposób na czarne zaskórniki Składniki płynu do przemywania: 1/4 filiżanki gorącej wody łyżeczka od herbaty gorzkiej soli (nie wiem co to za sól) 3 krople jodyny Wymieszać wszystkie skladniki i odczekać aż mieszanina ostygnie na tyle aby nie parzyła skóry.
Jeszcze nie próbowałam, ale co o tym sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 |
Raczkowanie
|
Jest jeszcze taki płyn Davercin, ale na receptę bodajże, o cenę sie nie orientuję. Pomaga wyjść syfkom na zewnątrz, po wyciśnieciu też pomaga zagoić ranke i ewentualnie jeszcze wyciągnie ze środka, to, czego się nie udało wycisnąć. Jest to antybiotyk, więc nie dłużej jak 2 tygodnie można stosować chyba. Używała któraś z was? Bo ja tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Raczkowanie
|
ja zaplacilam dokladnie 18,90
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1429 |
Przyczajenie
|
po zastosowaniu tego toniku pichtowego moja skorA BYŁA BARDZO PODRAŻNIONA w szczegolnosci na policzkach i czole.Nie stosuje juz tego wiecej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wedlug mnie wyciskanie nie jest dobre w zadnym z przypadkow.. nie polecam. ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- ejj ale nie mozna odrazu mowic komus, zeby nie stosowal jakiegos preparatu. to wszystko zalezy od tego jakiego rodzaju jest cera, nie kazda reaguje na kosmetyki tak samo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem że lepiej nie wyciskać bo zostają blizny; ale nie robię tego na nieprzygotowanej skórze, zawsze ją rozpulchniam żeby łatwo wyszedł "dojrzały" syfek, bo nie cisnę co popadnie, potem odkażam te miejsca i maseczka z glinki lub jakiś inny specyfik ściągający pory i potem nawilżanie. Edytowane przez alexandra578 Czas edycji: 2009-05-06 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
Konto usunięte
|
ja tez wyciskam zawsze;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Raczkowanie
|
Ja wiem, że tak nie można, blizn też nie zdrapuję i strupków, staram się żeby same odpadły, wtedy ślad będzie minimalny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
Raczkowanie
|
polecam duac, tak jak widziałam parę postów wyżej.
ale dermatolodzy i lekarze odradzają termentiol to jakiegokolwiek rodzaju zmian skórnych bo powoduje że wszystko się ładnie chowa ale jest pod skórą gotowe do powrotu
![]() |
#1435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dlatego z mojej perspektywy - nie warto.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
hej ... znalazlam ten watek przypadkowo i zaciekawila mnie ta nafta kosmetyczna i olejek pichtowy .. na jaki rodzaj zaskornikow pomaga ten specyfik? zamknietych czy otwartych? i czytalam cos o tym ze ogranicza wydzielanie substancji tluszczowych prawda to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny czy ten tonik z nafty kosmetycznej i olejku pichtowego mozna stosowac na cerze naczynkowej? bardzo bym chciala go wyprobowac ale boje sie ze podrazni mi buzie i naczynka beda jeszcze bardziej rozszerzone i widoczne? czy stosowala go ktoras z dziewczyn z naczynkowa cera?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Raczkowanie
|
Ja, i nic mi nie było .. ale w sumie nie mam tak dużo popękanych naczynek,w zasadzie to tylko w 2 miejscach. ale nic szczególnego się z nimi nie działo,na pewno się nie powiększyły ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.