Czym wyleczyć zaskórniki? - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-30, 18:03   #1411
Edith3F
Zadomowienie

Dot.: podskórne grudki na twarzy...

ja mam pytanie do nieprzytomnej,
jakich peelingów enzymatycznych używasz??
ja też mam takie grudki na żuchwie ,w tej chwili uzywam peelingów ziarnistych, bo cięzko mi było znalezc enzymatyczne:/ poza tym gdy mialam kiedys enzymatyczny z ziaji to mialam wrazenie jakby w ogóle nie działal
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-02, 16:33   #1412
Roads
Przyczajenie

GG do Roads
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?

a jaki ma być ten olejek pichtowy?bo ja słyszałam ze różne są.
Roads jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 11:00   #1413
CASCANUECES
Przyczajenie

Dot.: podskórne grudki na twarzy...

Takie grudki robią się także przez lakiery do włosów więc rozpylając go trzeba zasłonić twarz
CASCANUECES jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 17:01   #1414
pompommi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roads Pokaż wiadomość
a jaki ma być ten olejek pichtowy?bo ja słyszałam ze różne są.
u mnie w aptece to były tylko rożne rodzaje nafty ale olejek jeden
pompommi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-04, 18:31   #1415
alexandra578
Raczkowanie

A ja za to słyszałam że Brevoxyl, Tormentiol, Afronis (leki na czarnej liście kosmetycznej te dwa ostatnie) tylko zasuszają pryszcze, zaskorniki itepe, pozornie ich nie widać - wydaje sie że zniknęły, a tu suprajs, one są! Tylko schowane glęboko w skórze. Poza tym te "lekarstwa" a do tego jeszcze Benzacne mają w składzie nadtlenek benzoilu, który może uczulać. Nie jest to miłe bo skóra wygląda jak poparzona, przeszłam to osobiście więc wiem jak to jest. Lepiej sobie z 2 czy 3 razy posmarować ciut ciut i sprawdzić jak reaguje skóra żeby potem nie było.
Mi pierwszy raz uczulenie wyszło dopiero po jakichś 2 tygodniach i wtedy nie wiedziałam że to może być od tego. Następnym razem derma przepisała mi żel Duac i po 2 dniach moja twarz, plecy i dekolt były w grubej skorupie, swędzącej i łuszczącej się.

Tylko sie nie przestraszcie, przezorny zawsze ubezpieczony
alexandra578 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-04, 20:06   #1416
Roads
Przyczajenie

GG do Roads

dzisiaj zrobilam tonik przeciwko wagrom i bede go probowac jak narazie mioim jedynym zastrzezeniem jest ten olejek z drzewa pichtowego okropnie smierdzi!!no ale czego sie nie robi dla urody
Stary 2009-05-04, 22:59   #1417
mysia868686
Przyczajenie

Cytat:
dzisiaj zrobilam tonik przeciwko wagrom i bede go probowac jak narazie mioim jedynym zastrzezeniem jest ten olejek z drzewa pichtowego okropnie smierdzi!!no ale czego sie nie robi dla urody
Roads napisz rano czy Ci pomoglo .... albo czy chodzisz widzisz jaies minimalne polepszenie
mysia868686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-05, 10:42   #1418
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alexandra578 Pokaż wiadomość
A ja za to słyszałam że Brevoxyl, Tormentiol, Afronis (leki na czarnej liście kosmetycznej te dwa ostatnie) tylko zasuszają pryszcze, zaskorniki itepe, pozornie ich nie widać - wydaje sie że zniknęły, a tu suprajs, one są! Tylko schowane glęboko w skórze. Poza tym te "lekarstwa" a do tego jeszcze Benzacne mają w składzie nadtlenek benzoilu, który może uczulać. Nie jest to miłe bo skóra wygląda jak poparzona, przeszłam to osobiście więc wiem jak to jest. Lepiej sobie z 2 czy 3 razy posmarować ciut ciut i sprawdzić jak reaguje skóra żeby potem nie było.
Mi pierwszy raz uczulenie wyszło dopiero po jakichś 2 tygodniach i wtedy nie wiedziałam że to może być od tego. Następnym razem derma przepisała mi żel Duac i po 2 dniach moja twarz, plecy i dekolt były w grubej skorupie, swędzącej i łuszczącej się.

Tylko sie nie przestraszcie, przezorny zawsze ubezpieczony
ani Tormentiol ani Afronis nie zawierają nadtelnku benzoilu.
a ta czarna lista kosmetyczna jest gdzieś dostępna?
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-05, 11:08   #1419
alexandra578
Raczkowanie

Mówiła mi to moja kosmetyczka o tej czarnej liście, opieprzyła mnie z góry do dołu jak byłam na oczyszczaniu twarzy, bo też tego używałam a potem nie mogła mi "wydobyć" tych syfków ze skóry, nie chciała zrobić ze mnie kaleki i potwora, więc większość musiała zostawić na następny raz. Ja tam za to lubię oczyszczanie twarzy, ale moja kuzynka (kosmetyczka) stosuje naturalne kosmetyki, ro rozpulchniania twarzy zwykłą ziołową parówkę.

Tak przyznaje sie do błędu nadtlenek maja tylko Benzacne, Brevoxyl, Duac itp.Tamte tylko zasuszają zaskorniki ale ich nie likwidują.
Stary 2009-05-05, 11:15   #1420
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

Cytat:
. Poza tym te "lekarstwa" a do tego jeszcze Benzacne mają w składzie nadtlenek benzoilu, który może uczulać. Nie jest to miłe bo skóra wygląda jak poparzona, przeszłam to osobiście więc wiem jak to jest. Lepiej sobie z 2 czy 3 razy posmarować ciut ciut i sprawdzić jak reaguje skóra żeby potem nie było.
po 1 - uczulać moze prawie wszystko, każdy powinien najpierw dany specyfik "przetestować" i w razie podrażnień odstawić. Jest to logiczne

po 2 - brevoxyl jest silnym lekiem podczas używania którego konieczne jest nawilżanie. Często wiele osób skarży się na wielkie podrażnienie, a najczęściej jest ono spowodowane przede wszystkim brakiem nawilżania. Z leków które wymieniłaś tylko on zawiera nadtlenek benzoilu.

Cytat:
A ja za to słyszałam że Brevoxyl, Tormentiol, Afronis tylko zasuszają pryszcze, zaskorniki itepe, pozornie ich nie widać - wydaje sie że zniknęły, a tu suprajs, one są! Tylko schowane glęboko w skórze.
po 3 - afronis i brevoxyl wysuszają pryszcze i znikają one na dobre (przynajmniej mi) , nie wiem jak Ty to widzisz, ze się chowają głęboko w skórze? natomiast tormentiol przyspiesza gojenie

Cytat:
A ja za to słyszałam że Brevoxyl, Tormentiol, Afronis (leki na czarnej liście kosmetycznej te dwa ostatnie)
po 4 - skąd masz tą czarna listę? bardzo jestem ciekawa.

I love M*A*D minerals

Edytowane przez WinlyEm
Czas edycji: 2009-05-05 o 11:16
WinlyEm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-05, 16:41   #1421
alexandra578
Raczkowanie

ad1.
masz rację, że wszystko może uczulać, ale ten nadtlenek jest własnie takim szczególnym "czyms" i właśnie napisałam żeby wypróbować czy nie uczula, bo chce oszczędzić innym tej męki jaką jest uczulenie na ten składnik.
ad.3
Też podczas używania tych leków znikały mi pryszcze, ale tylko pozornie, bo podczas oczyszczania skóry kosmetyczka nie mogła ich "wyciągnąć" ze skóry bo tak sie zaczopowały pory, tylko zasuszałam je jeszcze dodatkowo z wierzchu a one tam sobie siedziały nawet parę miesięcy.
Tormentiol tez na gojenie, ale także używany na ropniaki, nawet w ulotce tak napisano: "zmiany ropne skóry" oraz "wysuszający".

ad.4
Czarna lista to taka przenośnia - te leki którze nie leczą, albo leczą pozornie, a tak naprawdę nic dobrego z tego nie ma.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-05, 17:16   #1422
magdolena
Zakorzenienie

A ja uzywam bezncacne i brevoxylu bo jedynie one daja sobie jakos rade z wagrami. I mnie te kremy nie uczulaja. uzywalam juz prawie wszytskiego i nie wiem czego bym mogla jeszze sprobowac.
Stary 2009-05-05, 17:34   #1423
alexandra578
Raczkowanie

Jest jeszcze Duac żel, ok 35 zł kosztuje więc względnie drogi, podobno skuteczny, jednak mi nie było dane tego stwierdzić, bo mnie oczywiście uczulił.
Stary 2009-05-05, 18:53   #1424
fossa
Zadomowienie

Dziewczynki ja chcialam was przestrzec przed ta mixtura pichtiowa - mi to nie pomoglo wrecz pogorszylo stan cery, zaskornik jak byly to zostaly ...
na tym forum wszyscy zachwlali to a tu taki zonk :|
najlepszym lekiem okazal sie czas, nie wyciskanie tego syfu i Lysanel active ...
fossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-05, 19:44   #1425
mysia868686
Przyczajenie

Duac owszem pomaga przepisal mi dermatolog ... jest drogi fakt faktem ale dobry Powiedziala mi pani dermatolog ze nic takiego strasznego mi sie niedzije przed okresem to mnie strasznie wysupuje oi te "zaskorniki" pod swiatlo ... duac mi pomogl na te zaskorniki lecz po skonczonej tbce zaczelo sie odnowa problem.
Dzis zakupilam olejek i nafte zaraz bede buske smarowac tylko narazie mam maseczke z mleka .... takkk nadzwyczajnego mleka duzo wyczytlam ze pomaga na cere zobacyzmy zaraz zmyje i wysmaruje buske tym specyfikiem no zobaczymy niekracze a powiem ze nawet troskzu sie boje ale raz sie zyje jutro napisze relacje z domowej kuracji
mysia868686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-06, 16:41   #1426
woma
Raczkowanie

Smile Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?

A może :

Sposób na czarne zaskórniki
Składniki płynu do przemywania:
1/4 filiżanki gorącej wody
łyżeczka od herbaty gorzkiej soli (nie wiem co to za sól)
3 krople jodyny
Wymieszać wszystkie skladniki i odczekać aż mieszanina ostygnie na tyle aby nie parzyła skóry.
  • Rozgrzać skórę twarzy okładem z ręcznika rozgrzanego gorącą wodą (ręcznik nie powinien parzyć jak również nie powinien nadmiernie zmoczyć skóry). Ręcznik pozostawić na twarzy na 1 - 2 minuty.
  • Wacikiem kosmetycznym nasączonym w przygotowanym płynie dokładnie przemywać miejsca z zaskórnikami.
  • Przemycie skóry spowoduje że zaskórnik dadzą się łatwo wycisnąć bez nadmiernego podrażnienia skóry.
  • Po usunięciu zskórników przemyć twarz odkażającym tonikiem

Jeszcze nie próbowałam, ale co o tym sądzicie?
Stary 2009-05-06, 18:58   #1427
alexandra578
Raczkowanie

Jest jeszcze taki płyn Davercin, ale na receptę bodajże, o cenę sie nie orientuję. Pomaga wyjść syfkom na zewnątrz, po wyciśnieciu też pomaga zagoić ranke i ewentualnie jeszcze wyciągnie ze środka, to, czego się nie udało wycisnąć. Jest to antybiotyk, więc nie dłużej jak 2 tygodnie można stosować chyba. Używała któraś z was? Bo ja tak.
Stary 2009-05-06, 19:09   #1428
creates
Raczkowanie

ja zaplacilam dokladnie 18,90 ) w swojej aptece. naprawde jestem juz okolo 3 tyg stosowania i widac bardzo duze efety. Na samym poczatku moja cera,gdyz jest wrazliwa zareagowala rownie wrazliwie musialam stosowac silnie nawilzjacy krem , bo miejscami moja twarz byla wysuszona. z czasem jednak gdy twarz sie przyzwyczaila nie stosuje kremu nawilzajacego. generalnie jest to jeden z moich ulubionych kosmetykow rewalacja!
creates jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 19:12   #1429
Roads
Przyczajenie

GG do Roads

po zastosowaniu tego toniku pichtowego moja skorA BYŁA BARDZO PODRAŻNIONA w szczegolnosci na policzkach i czole.Nie stosuje juz tego wiecej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-06, 19:14   #1430
creates
Raczkowanie

Cytat:
Jest jeszcze taki płyn Davercin, ale na receptę bodajże, o cenę sie nie orientuję. Pomaga wyjść syfkom na zewnątrz, po wyciśnieciu też pomaga zagoić ranke i ewentualnie jeszcze wyciągnie ze środka, to, czego się nie udało wycisnąć. Jest to antybiotyk, więc nie dłużej jak 2 tygodnie można stosować chyba. Używała któraś z was? Bo ja tak.

Wedlug mnie wyciskanie nie jest dobre w zadnym z przypadkow.. nie polecam.

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
po zastosowaniu tego toniku pichtowego moja skorA BYŁA BARDZO PODRAŻNIONA w szczegolnosci na policzkach i czole.Nie stosuje juz tego wiecej
ejj ale nie mozna odrazu mowic komus, zeby nie stosowal jakiegos preparatu. to wszystko zalezy od tego jakiego rodzaju jest cera, nie kazda reaguje na kosmetyki tak samo...
creates jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 20:24   #1431
alexandra578
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez creates Pokaż wiadomość
Wedlug mnie wyciskanie nie jest dobre w zadnym z przypadkow.. nie polecam.
Każdy ma swoje zdanie, ja wolę oczyścić pora, bo niby tymi wszystkimi wynalazkami "usuniesz" zaskórnika, czyli co sie z nim stanie, wyparuje??
Wiem że lepiej nie wyciskać bo zostają blizny; ale nie robię tego na nieprzygotowanej skórze, zawsze ją rozpulchniam żeby łatwo wyszedł "dojrzały" syfek, bo nie cisnę co popadnie, potem odkażam te miejsca i maseczka z glinki lub jakiś inny specyfik ściągający pory i potem nawilżanie.

Edytowane przez alexandra578
Czas edycji: 2009-05-06 o 20:27
Stary 2009-05-06, 20:28   #1432
2018070520180950
Konto usunięte

ja tez wyciskam zawsze;/
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 20:31   #1433
alexandra578
Raczkowanie

Ja wiem, że tak nie można, blizn też nie zdrapuję i strupków, staram się żeby same odpadły, wtedy ślad będzie minimalny.
Stary 2009-05-06, 21:00   #1434
mariolkaa
Raczkowanie

polecam duac, tak jak widziałam parę postów wyżej.

ale dermatolodzy i lekarze odradzają termentiol to jakiegokolwiek rodzaju zmian skórnych bo powoduje że wszystko się ładnie chowa ale jest pod skórą gotowe do powrotu

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/mietq,1/
mariolkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 01:56   #1435
piroksena
Zadomowienie

Cytat:
Oj, ja się naużywałam tego Davercinu... Ale jak dla mnie ma działanie jedynie dezynfekujące (np. po wyciskaniu), nic poza tym dobrego nie czynił ani tym bardziej nic nie wyciągał Szczypał za to, a efekt taki jakbym przecierała twarz czystą wodą.
Dlatego z mojej perspektywy - nie warto.

piroksena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 17:02   #1436
alexandra578
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariolkaa Pokaż wiadomość
polecam duac, tak jak widziałam parę postów wyżej.

ale dermatolodzy i lekarze odradzają termentiol to jakiegokolwiek rodzaju zmian skórnych bo powoduje że wszystko się ładnie chowa ale jest pod skórą gotowe do powrotu
chociaż jedna osoba twierdzi tak jak ja!
Stary 2009-05-07, 20:39   #1437
pompommi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja chcialam was przestrzec przed ta mixtura pichtiowa - mi to nie pomoglo wrecz pogorszylo stan cery, zaskornik jak byly to zostaly ...
na tym forum wszyscy zachwlali to a tu taki zonk :|
najlepszym lekiem okazal sie czas, nie wyciskanie tego syfu i Lysanel active ...
zależy od cery uzytkującej ;P nie przesadzajmy, nie wszyscy zachwalali. Mi np pomaga na jeden raz, bo jak na nast dzień stosuje to masakra... wiec tak jeden raz i tydz przerwy
pompommi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 16:31   #1438
misia15
Raczkowanie

hej ... znalazlam ten watek przypadkowo i zaciekawila mnie ta nafta kosmetyczna i olejek pichtowy .. na jaki rodzaj zaskornikow pomaga ten specyfik? zamknietych czy otwartych? i czytalam cos o tym ze ogranicza wydzielanie substancji tluszczowych prawda to?
misia15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 21:41   #1439
Karmelka87
Raczkowanie

czesc dziewczyny czy ten tonik z nafty kosmetycznej i olejku pichtowego mozna stosowac na cerze naczynkowej? bardzo bym chciala go wyprobowac ale boje sie ze podrazni mi buzie i naczynka beda jeszcze bardziej rozszerzone i widoczne? czy stosowala go ktoras z dziewczyn z naczynkowa cera?
Karmelka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 19:16   #1440
madzia38
Raczkowanie

Ja, i nic mi nie było .. ale w sumie nie mam tak dużo popękanych naczynek,w zasadzie to tylko w 2 miejscach. ale nic szczególnego się z nimi nie działo,na pewno się nie powiększyły ;]
madzia38 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości