Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-05, 13:03   #1411
dudipopka
kobieta za ladą

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V

ninionabardzo mi prykro,kochana tylko nie płacz noo daj buziaka

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę

Edytowane przez dudipopka
Czas edycji: 2010-12-05 o 13:04
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:06   #1412
motylek1
Wtajemniczenie

Właśnie zrobiłam te gofry, ale jednak nie wyszły takie super jakie jadłam nad morzem eh chyba ta nasza gofrownica jest nie za dobra, bo gofry są już przypieczone a w środku jakby nie dopieczone

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:06   #1413
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość
witam!!

ja też pospałam dziś do 10
mieliśmy jechać do moich rodziców na obiad ale Tż tak mnie wkur***, że chwile po tym jak mama zadzwoniła o której mamy być, oddzwaniałam, że nie przyjdziemy
oczywiście zdenerwowała się, bo wszystko już poszykowane w dużych ilościach no ale trudno, nie mam ochoty nigdzie z nim jeździć

do szału doprowadza mnie to, że nie mam samochodu i przez to jestem całkowicie uzależniona od Tzta
moi rodzice mieszkają ode mnie jakieś 7km, a ja musiałabym tam jechać z dwoma przesiadkami około godziny, a na bilety wydałabym 12 zł
niniona nie przejmuj się złość piękności szkodzi a wszystko się ułoży i będzie dobrze A jak tż nie chce jechać z tobą to pojedz sama do rodziców zawsze jakoś odreagujesz

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2010-12-05 o 13:07
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:18   #1414
201608051010
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
ninionabardzo mi prykro,kochana tylko nie płacz noo daj buziaka

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
niniona nie przejmuj się złość piękności szkodzi a wszystko się ułoży i będzie dobrze A jak tż nie chce jechać z tobą to pojedz sama do rodziców zawsze jakoś odreagujesz

na moja piękność to już nic nie zaszkodzi- nie to żebym była taka piękna, wręcz przeciwnie

ehh tu nie chodzi o to, że on nie chce, najpierw robił mi na złość i mówił, że nigdzie nie jedzie- od tak żeby mnie zdenerwować (to jego hobby czy co)
wiedziałam, że robi to tylko po to, ale słysząc to odechciało mi się jechać z nim gdziekolwiek, zadzwoniłam więc do mamy i powiedziałam, że nie przyjedziemy
po jakimś czasie mój tata zadzwonił do Tżta i powiedział, że mamy przyjechać i o co chodzi z tym, że powiedziałam, że nie przyjedziemy na co Tż odpowiedział mu, że ja nie chce i on nie wie czemu....

pewnie i mogłabym pojechać sama do rodziców, ale oprócz obiadu mieliśmy też jechać tam po to, żeby odebrać paczkę, którą moi rodzice zrobili dla biednej rodziny, a autobusem i tramwajem to ja tego nie zabiorę niestety
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:23   #1415
Paulunia8713
Zadomowienie

Cytat:
ja mam prawko, ale co z tego...
z Tżtem niestety szybko zgody nie będzie, bo w sumie nie poszło o nic poważnego, ale wszystko wskazuje na to, że jego dwutygodniowa poprawa była tylko chwilowa i znowu wraca do nawyków z ostatnich miesięcy...
nie mam siły i ochoty na godzenie się z nim, mam go gdzieś
znów mnie naszły czarne myśli, w dodatku pokłóciłam się przez niego przed chwilą z mamą w związku z czym siedzę i ryczę aż mnie głowa znowu rozbolała
Kochana nie płacz i uśmiechnij się

Napewno wszystko się ułoży i znów będzie dobrze. Weż samochód i sama jedz do mamy. A jeśli nie możesz to ja wolałabym nawet stracic te pare zł na bilet ale odpoczęłabym od niego i sobie wszystko przemyslała

Doczytałam poprzedniego posta.
Kochana wcale się nie dziwię, że się rozzłościłaś. Ja swojego to bym chyba zabiła za takie coś. Nie płacz tylko. Niech on nie widzi, że wygrał

Edytowane przez Paulunia8713
Czas edycji: 2010-12-05 o 13:27
Paulunia8713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:30   #1416
Haniula
Zakorzenienie

Niniona
Z tymi tż zawsze coś, jak nie urok to..

A ja się oparzyłammacie jakies sposoby dobre na oparzenia, bo boli strasznie

Byliśmy z Tifim na spacerze, ależ jest zimnooo
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:35   #1417
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Nioniona z nimi to tak zawsze jest. Jak już jest super, to zawsze coś nabroją Nie płacz bo to naprawdę nie ma sensu Ja to się zawsze zastanawiam dlaczego to kobiety biorą wszystko na swoje barki i nerwy,a faceci mają tak to wszystko głęboko i nic ich nie wzrusza. Zawsze mnie to strasznie irytuje!

Ja pisze i pisze Słońce zaszło i chyba szykuje się na śnieg

Haniula bidulo! Mi zawsze pomagał argosulfan, świetna maść
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:38   #1418
Haniula
Zakorzenienie

Dziekuje dodaja chociaz myslalałam o czyms bardziej domowym wyczytałam przed chwilą, zeby zrobić okład z mleka, wiec robie - zobaczymy
Stary 2010-12-05, 13:41   #1419
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Dziekuje dodaja chociaz myslalałam o czyms bardziej domowym wyczytałam przed chwilą, zeby zrobić okład z mleka, wiec robie - zobaczymy
Domowe sposoby pomagają na krótką metę. A taki środek warto mieć w swojej apteczce tak na przyszłość
Stary 2010-12-05, 13:41   #1420
Anastazja86
Zakorzenienie

ja byłam na małych zakupach, wzięłam psa i spowrotem poszłyśmy dłuższą drogą
dzisiaj na obiad robię pomidorową bo miałam żeberka w zamrażarce, dokupiłam tylko włoszczyznę a z niej zrobię sałatkę jarzynową, dokupiłam tylko groszek, resztę składników mam w domu
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:49   #1421
RedSweetCherry
Raczkowanie

Dziewczyny mogę dołączyć?
Te wasze porządki w szafach tak mnie zmotywowały (chociaż nie widziałam zdjęć), że sama postanowiłam się zabrać za swój bałagan Mam nadzieje, że wieczorem pochwalę się efektami
A tymczasem zmykam z Tżtem odwiedzić dziadków i kupić prezent chrześniakowi na Mikołaja.
RedSweetCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:52   #1422
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RedSweetCherry Pokaż wiadomość
Te wasze porządki w szafach tak mnie zmotywowały (chociaż nie widziałam zdjęć), że sama postanowiłam się zabrać za swój bałagan Mam nadzieje, że wieczorem pochwalę się efektami
A tymczasem zmykam z Tżtem odwiedzić dziadków i kupić prezent chrześniakowi na Mikołaja.
Witamy
Jaki słodki avatar

czekamy na foteczki porzadków fajnie, ze mobilizujemy siebie nawzajem
Stary 2010-12-05, 14:05   #1423
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Niniona
Z tymi tż zawsze coś, jak nie urok to..

A ja się oparzyłammacie jakies sposoby dobre na oparzenia, bo boli strasznie

Byliśmy z Tifim na spacerze, ależ jest zimnooo
Haniula z domywch sposobów to poza trzymaniem ręki pod zimną wodą nie znam. Ale na oparzenia w domku mam zapas po tym jak przed remontem pakowalismy rzeczy u tż w domu i myłam jak zwykle frytkownicę, na koniec zawsze gotuję wodę w niej żeby ten płyn się wygotował i wylewając wodę poparzyłam sobie rękę lewą od nadgarstka tak na 10 cm prawie do okoła i teraz mam taką paskudną bliznę (były bąble, skóra poschodziła, pełno paprania bólu płaczu i w ogóle ). Wtedy tż szybko pojechał do apteki i od tamtej pory w domu mam w lodówce żelowe okłady na poparzenia to taka galaretka nawet jak cie latem komar ukąsi to fajnie chłodzi i nie drapiesz się. Do tego maść i żel Solcoseryl i Contratubex.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 14:13   #1424
00anulka00
Zadomowienie

z domowych sposobów na oparzenie polecam lisc aloesa - przyłożyć ten miąsz z zew liscia
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 14:16   #1425
Haniula
Zakorzenienie

O aloesie tez czytałam ale nie mam
Probuje z tym mlekiem, niby już nie pali, ale nie wiem na jak długo

Objadłam się koszmarnie, czas na drzemke
Stary 2010-12-05, 15:02   #1426
DobraDusza88
Zakorzenienie

Haniula- bidulko Rób sobie zimne okłady, może coś pomoże

jak narazie jestem na bieżąco

A ja ostatnio robiłam super tanią zupkę, a naprawdę bardzo syta jest
Pokroiłam drobno kapustę pekińską, cebulkę i troszkę czosnku. Wszystko zesmażyłam. Dodałam też resztki baleronu, bo by mi się zepsuł, ale można nie dodawać. Ja dałam też pomidory, bo też je trzeba już było zużyć. Tą kapustę podlałam wodą troszkę i tak dusiłam. Potem dolałam więcej wody, wrzuciłam kostkę rosołową, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Osobno ugotowałam ziemniaki i dorzuciłam do zupy Ja zrobiłam na ostro, naprawdę dobra no i tania. Mieliśmy na 2 dni

A dzisiaj TŻ gotował- karkóweczka duszona z warzywami
Stary 2010-12-05, 15:06   #1427
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Skończyłam 2 kolejne rozdziały Wieczorem jeszcze skonsultuje jak robić dobrze przypisy, poprawie je i mogę drukować i jutro oddam na seminarium Ciesze się bardzo. Mogę brac się za naukę na zaliczenia i robienie koeljnych, niekończących się projektów !

Jednak teraz chwile odpocznę, chcę też dziś coś poćwiczyć, bo mam takie wyrzuty sumienia, że tylko narzekam na boczki i brzuchol, a nic z tym nie robię Chciałabym już mieć stepperek w domu

Ostatnio w ramach oszczędności zaczęłam projekt denko i bardzo mi się on podoba. Od razu puściej zrobiło się na półkach z kosmetykami A jaka oszczędność, bo wykorzystuje to co mam, a nie dokupuje wciąż nowe! Wczoraj dostałam od mamy trochę pieniędzy na Mikołajki i myślę nad takim kompletem. Jak Wam się podoba? Czapy są różne, ale chodzi o styl
http://allegro.pl/hit-cieply-komplet...351028926.html
Stary 2010-12-05, 15:26   #1428
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

niniona,
Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Wczoraj dostałam od mamy trochę pieniędzy na Mikołajki i myślę nad takim kompletem. Jak Wam się podoba? Czapy są różne, ale chodzi o styl
Mi się podoba i przyjemne kolory oferują

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Puntodivista a to twoje forum?? Już pokazałam tż bo my po remoncie mamy w domku olbrzymie akwarium a tu filmik z rybkami naszymi A tż to wielki miłośnik się stał akwarystyki zawsze marzyło mu się wielkie akwarium i tak już się stało teraz myśli nad morskim ale to zbyt drogi interes ale może kiedyś ...
http://www.youtube.com/watch?v=pu4SatcSvA4
To portal i forum mojego TŻa, ale ja tam robię za admina mimo, że nie mam takiej rangi Powoli się rozkręca i fajne towarzystwo jest. Ja ich jeszcze nie znam ale TŻ już sporo pomogli i niejednego browara razem wypili Wszyscy zakręceni na punkcie akwarystyki, zupełnie jak Twój TŻ

Akaaary Jeszcze fanatyka akar na forum nie mamy Zapraszam serdecznie Twojego TŻa Śliczne rybki i te maluchy

Obiad kończy się dusić. Zrobiłam na szybko ryż z kurą i warzywami, tylko takie danie jednogarnkowe. TŻ uwielbia więc poprawię mu nastrój, cały dzień dzisiaj pracuje.

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 16:17   #1429
Haniula
Zakorzenienie

Dodaja a Ty kiedy masz obrone?

A te komplety są super
Moje typy to morski i amarant

i już moge powiedzieć, który spodoba się lili
Stary 2010-12-05, 16:23   #1430
motylek1
Wtajemniczenie

My przed chwilą wróciliśmy do domu bo byliśmy na bardzo dłuuuuuugim spacerze

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 16:30   #1431
Anastazja86
Zakorzenienie

Cytat:
witaj
Cytat:
Skończyłam 2 kolejne rozdziały Wieczorem jeszcze skonsultuje jak robić dobrze przypisy, poprawie je i mogę drukować i jutro oddam na seminarium Ciesze się bardzo. Mogę brac się za naukę na zaliczenia i robienie koeljnych, niekończących się projektów !

Jednak teraz chwile odpocznę, chcę też dziś coś poćwiczyć, bo mam takie wyrzuty sumienia, że tylko narzekam na boczki i brzuchol, a nic z tym nie robię Chciałabym już mieć stepperek w domu

Ostatnio w ramach oszczędności zaczęłam projekt denko i bardzo mi się on podoba. Od razu puściej zrobiło się na półkach z kosmetykami A jaka oszczędność, bo wykorzystuje to co mam, a nie dokupuje wciąż nowe! Wczoraj dostałam od mamy trochę pieniędzy na Mikołajki i myślę nad takim kompletem. Jak Wam się podoba? Czapy są różne, ale chodzi o styl
gratulacje świetnie Ci idzie to pisanie ja jak pisałam licencjata i mgr to ociągałam się strasznie, na szczęście wszystko udało mi się oddać w terminie
też stosuję projekt denko no chyba że jest coś co używam w promocji to kupuję jedno opakowanie ale ostatnio tylko szampon kupiłam a tak to nic, miałam w ostatnim czasie 5 odżywek i już została mi jedna
bardzo fajny komplecik moje typy to czarny i szary

ja musiałam się wziąć do pracy miałam iść na wybory bo u mnie druga tura ale jednak nie poszłam bo mi obie kandydatury nie pasują
zrobiłam tą sałatkę i Tż chwali ja jeszcze nie jadłam, skosztuję na kolację
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 16:42   #1432
201608051010
Konto usunięte

Cytat:

a co do kompletu - podoba mi się, najbardziej grafit (no i czarny)
ostatnio kupiłam sobie w h&mie komin i to moje nowe odkrycie, sto razy wygodniejszy i łatwiejszy w uzyciu niż szalik
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 17:37   #1433
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Dodaja a Ty kiedy masz obrone?

A te komplety są super
Moje typy to morski i amarant

Heh Lili z pewnością fiolet Moje typy to fiolet, amarant i szary

A obronę to mam dopiero koło czerwca-lipca Nie wiem kiedy uda mi się zamknąć kolejny semestr Mam nadzieje, że jak najszybciej, bo wakacje chce przeznaczyć na pracę i dostać się na fajny kierunek magisterki

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość

gratulacje świetnie Ci idzie to pisanie ja jak pisałam licencjata i mgr to ociągałam się strasznie, na szczęście wszystko udało mi się oddać w terminie
też stosuję projekt denko no chyba że jest coś co używam w promocji to kupuję jedno opakowanie ale ostatnio tylko szampon kupiłam a tak to nic, miałam w ostatnim czasie 5 odżywek i już została mi jedna
bardzo fajny komplecik moje typy to czarny i szary
Ja jak się zawezmę i siądę to mogę pisać i pisać, mam do tego dryg, przynajmiej tak mi się wydaje

A co do projektu denko to jestem z siebie taka dumna, że co chwila wyrzucam jakieś puste opakowania

Cytat:

a co do kompletu - podoba mi się, najbardziej grafit (no i czarny)
ostatnio kupiłam sobie w h&mie komin i to moje nowe odkrycie, sto razy wygodniejszy i łatwiejszy w uzyciu niż szalik
Ja ostatnio oglądałam jakieś filmiki na you tube i nie miałam pojęcia jak to się nazywa, ale w koncu znalazłam na all

Boże jaka czuje się objedzona, chyba na kolacje nic nie tknę! Teraz biore się za poprawianie tych przypisów, a potem robię sobie spa
Stary 2010-12-05, 17:42   #1434
Nadia5
Zakorzenienie

niniona
też bym się mega wkurzyła nie płakusiaj
Cytat:
Witaj

Dodaja
a co do kompletu b ładny, nawet mam taką czapkę (grafitową)

My dziś byliśmy na spacerze. Słońce rano ładnie świeciło więc żal było siedzieć w domu przy okazji zwolniłam się z gotowania i wylądowaliśmy na obiedzie w restauracjioczywi ście żonka płaciła więc TŻ mega zadowolony

Dziś też zaliczyliśmy kolende, ksiądz wyglądał jak upalony

Na kolację zjemy planowaną na obiad rybę i będziemy się lenić

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 18:06   #1435
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Praca się drukuje, a ja zaraz udaje się do łazienki Nienawidze się tak objeść
Stary 2010-12-05, 18:16   #1436
Nadia5
Zakorzenienie

sałatka zrobiona ryba już w piekarniku w towarzystwie frytek
Dadaja, za 20 min też będę objedzona
TŻ od jutra ma na rano więc ja sobie powoli porządki świąteczne porobię
Dostałam od mamy na Mikołaja kasę na biedronkową wagę kuchenną i jutro z rana pójdę ją kupić

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 18:27   #1437
Haniula
Zakorzenienie

Nadia a pofarbowałas sie? jak wyszło?

Ja jutro ide na pasemka Jak wyjdzie dobrze, to strzele Wam foteczke

I powiem Wam, zę ten puder co dostałam od Mikołaja, naprawde jest super

A dziś jak zwykle nie ma nic w TV

A tż się chyba troche obraził i dupa
Stary 2010-12-05, 18:29   #1438
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

Objadłam się koszmarnie, czas na drzemke
Zrobiłam dokładnie to samo. Ciekawe co teraz będę w nocy robić, skoro się dwie godziny z dzień wyspałam.

Cytat:
Skończyłam 2 kolejne rozdziały Jak Wam się podoba? Czapy są różne, ale chodzi o styl
Gratuluję dwóch rozdziałów.
A komplety super. Najbardziej podoba mi się morski.
Też muszę nad czymś pomyśleć, bo mam czarny komin i szarą czapkę i tylko jakieś chusty. Przydałoby się coś kolorowego bo zazwyczaj wszystko mam czarne i wyglądam jakby na pogrzeb szła.

Cytat:

Ja też.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2010-12-05 o 18:31
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 18:37   #1439
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
A komplety super. Najbardziej podoba mi się morski.
Też muszę nad czymś pomyśleć, bo mam czarny komin i szarą czapkę i tylko jakieś chusty. Przydałoby się coś kolorowego bo zazwyczaj wszystko mam czarne i wyglądam jakby na pogrzeb szła.
Ja też wybiore chyba jakiś kolor, bo ciągle tak na szaro i nijako. Sweterki też lubie jakieś kolorowe, bo wszyscy tak zawsze smutno ubrani,a że zimy nie lubie, to chociaż kolorami można humor sobie poprawić
Stary 2010-12-05, 18:51   #1440
ssnowdrop
Zadomowienie

hello ja już u siebie na mieszkaniu- UWAGA, UWAGA! kaloryfery grzeją! ale mury wyziębły i wiecie trochę minie zanim się nagrzeją. Zaraz mam zamiar przenieść ciuchy do większej szafki, bo już mi się nie mieszczą i posiedzę z Wami, bo tż został w domu.Jego tata ma znowu problemy z sercem i tż ma jutro iść z nim do lekarza. martwię się.
aaa.... i wiadomość z ostatniej chwili: wczoraj dostałam próbkę ariela z akcji o której jedna z Was (Lili chybaa?) pisała
Cytat:

a ja mam koszulkę z takim nadrukiem jak Ty avatar witaj

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
Dziś też zaliczyliśmy kolende, ksiądz wyglądał jak upalony
powaliłaś mnie na łopatki ale kolęda w grudniu? ja myślałam że to po świętach dopiero

Cytat:
Ja też wybiore chyba jakiś kolor, bo ciągle tak na szaro i nijako. Sweterki też lubie jakieś kolorowe, bo wszyscy tak zawsze smutno ubrani,a że zimy nie lubie, to chociaż kolorami można humor sobie poprawić
ja też uwielbiam kolorki i kiedy kupowałam kurtkę oglądałam 5oooo różnych modeli i żaden mi się nie podobał, a jedyny który był w miarę był.... czarny;/ tym sposobem mam czarną kurtkę, za to poszalałam z ciemnoróżową czapką smerfetką i szalikiem jeszcze rękawiczek musze się dorobić

Haniula- polecam aloes, kiedy byłam małamoją mama wylała sobie garnek wrzątku na nogę. wiadomo oparzenia, skóra schodziła, a ona cały czas sobie przykładała zmiażdżony aloes i teraz nie ma nawet śladu po bliznie.

niniona na pociesznie kochana, oby tżtowi szybko minęło to głupie zachowanie!
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy

Edytowane przez ssnowdrop
Czas edycji: 2010-12-05 o 20:07
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości