Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-12, 08:00   #1411
vilya
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
po programie Zdrowo Jeść na TVN Style czy jakoś tak wybierałam 15 minut wędlinę patrząc jak wygląda, jak się włókna układają, jaki kolor i czy są nakłucia. Pomogło. Smakuje jak mięso a nie mięsna galaretka.

Zjadłabym galaretkę kilkuwarstwową, taką socjalistyczną z bitą śmietaną -ubitą nie spray;-)
Wiem co jem - lubię ten program.

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
najpierw pisze a pozniej zabiore sie za czytanie tego co napisałyscie

moja corcia ma teraz rózyczke ,jejku ja nie pamietam abym na to chorowala w dziecinstwie a naczytałam sie juz w necie ze jest to szkodliwe mocno dla plodu pisze ze najbardziej we wczesnych tygodniach a pozniej zagrozenie jest mniejsze i ze trzeba podac jakies antyciala ,moze cos wiecie na ten temat ,bo jestem przerazona aby nic maluszkowi sie nie stalo a do lekarza dopiero w poniedzialek.

karina nie denerwuj się na zapas, bo każda z nas na różyczkę była szczepiona. Na pewno będziesz musiała zrobić badania IGG i IGM na różyczkę ale się nie stresuj za bardzo, na pewno nie podłapiesz nic.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 08:02   #1412
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

kurde...pogoda jest tragiczna, mam nadzieję że jak najszybciej doślą mi moje pasty do butów - w ogóle ide chyba w poniedziałek kupić gumiaki bo na taką pogodę to cholera wie co jest dobre?
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 08:12   #1413
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
kurde...pogoda jest tragiczna, mam nadzieję że jak najszybciej doślą mi moje pasty do butów - w ogóle ide chyba w poniedziałek kupić gumiaki bo na taką pogodę to cholera wie co jest dobre?
u nas też pogoda paskudna !! bry i akurat w weekend kiedy jesteśmy wszyscy w domu i mieliśmy ochotę na spacery
W Api przedszkolu ospa ale chyba jakoś ucichła - ja miałam ale różyczka bryyy
miłej niedzieli
Stary 2010-12-12, 08:55   #1414
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
jak wody odejda to nie zrobia ci cc?

Ty sie zastanawiasz czy nie za wczesnie a ja mam 31 i to juz bedzie nasze ostatnie Dwujeczka wystarczy. I czym wiecej o tym mysle tym bardziej przekonuje sie do podwiazanie jajowodow.

ale ja "wyreczyla" tragedja!
my zawsze robimy swieta zbiorowe kazda cos robi i w tym roku miala byc wigilia u nas ale bedzie u mamy, ja juz jakis czas oglosilam ze nic w tym roku nie robie
na wiligile zamowie 3 dania z resteuracij zeby swoja czesc zrobic

za mna wytrawne ostatnio sie smialam ze po cc zamiast proszkow na bol poprosze o winko
ja mam zamiar karmic piersia ale tez od czasu do czasu na winko sobie pozwole. Mam zamiar kupic takie paseczki do badania alkoholuw w mleku. I jak napje sie lampke to zbadam i jak bedzie w mleku to porostu wyleje.
zrobią;-) Ale nie umówię się na planowaną, o to mi chodziło. Bo w takich dniach tylko nagłe przypadki)) No nic zrobi mi 27 badanie, USG i KTG i sam zadecyduje co najrozsądniejsze Bo jak przyjdę z wodami;-) 27 to pewnie cięcie następnego dnia rano. Tym bardzziej, ze mam pojawić się między 9-12 dopiero;-)

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
no to sprezentowałam synusiowi gadżety
piękniste A widzę nowy model bujaka

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
fajne prezenty
a ta maskotka jest z lampka??
i sa jakies inne np dla dziewczynki??
ja szukam lampki dla mojej Amelki bo ona jak ciemno nie bedzie spała

a czemu te nie dla dziewczynki??

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

karinaa dzięki za blok

My jemu u teściowej, więc na jutro obiad z głowy też.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

a gdzie kupiony leżaczek z żabką? Nie widzę ich na alle:-(

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

widzę;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 08:57   #1415
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Mój Mały w nocy kecił się tak bardzo, że bałam się, że chce już wyjść...nawet zaliczyłam wizytę do kibelka pod tytułem "czy nie odchodzą mi wody płodowe?"...masakra! Nie wiem, kiedy on śpi, bo teraz też rozrabia z całych sił.

Dziewczyny piszecie o tych chorobach wieku dziecięcego - ja nie miałam żadnej z nich!! Ani ospy, świnki czy różyczki - mam nadzieję, że już nigdzie tego nie podłapię...a potem chyba będę chorowała z Małym, jak pójdzie do przedszkola.

he he he też tak dziś miałam, zerwałam się w nocy z myślą: ojojoj chyba mi czop śluzowy puścił

Ja z tych chorób przechodziłam tylko ospę chyba (z tego co mi mama mówiła) a niestety zaliczyłam w życiu i żłobek i przedszkole. I wierzcie mi lub nie, ale małe dziecko może pamiętać żłobek - ja pamiętam jako małą traumę.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

mi dziś też się marzył jakiś spacer z mężem, ale spojrzałam w okno - nic z tego - okropny mega mega mega deszcz...
Stary 2010-12-12, 09:03   #1416
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
zrobią;-) Ale nie umówię się na planowaną, o to mi chodziło. Bo w takich dniach tylko nagłe przypadki)) No nic zrobi mi 27 badanie, USG i KTG i sam zadecyduje co najrozsądniejsze Bo jak przyjdę z wodami;-) 27 to pewnie cięcie następnego dnia rano. Tym bardzziej, ze mam pojawić się między 9-12 dopiero;-)

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

piękniste A widzę nowy model bujaka

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

a czemu te nie dla dziewczynki??

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

karinaa dzięki za blok

My jemu u teściowej, więc na jutro obiad z głowy też.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

a gdzie kupiony leżaczek z żabką? Nie widzę ich na alle:-(

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

widzę;-)
już chciałam czuć się potrzebna i pokazać Ci

z żabką bardziej mi się podobał...bo w sumie wszyscy gdzie nie spojrzę mają 2 pozostałe modele ;
Stary 2010-12-12, 09:13   #1417
s_a_j
Rozeznanie

muron co lepsze masło z palmersa na rozstępy czy balsam z tej serii cocoa butter? Jedno ma olejek lawendowy drugie masło shea? Miałaś oba?

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

a co tam, zamawiam oba :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-12, 09:15   #1418
muron
Zakorzenienie

ja mam olejek- jest cudny, masło ma bardzo twardą woskowata konsystencję. Powinno nazywać się wax a nie butter;-) Mam też krem-koncentrat, a z nieciążowych balsam-cellulit i rozstępy (choć tych 2. nigdy nie miałam) ale zostały mi 3 funty w monetach na lotnisku;-)

A co lepiej działa to nie wiem, bo rozstępów nie mam;-)

je_suis_un_papillon przydałaś się bo nie wiedziałam o żabce

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-12-12 o 09:17
Stary 2010-12-12, 09:23   #1419
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ja zamowilam z Palmers balsam i oliwkę czekam teraz na dostawę

moja mustela się kończy a stwierdziłam że chcę małej zmiany na koniec ciąży - sprawdzić tańsze a może równie dobre (choć już na "pociążowy" się zaopatrzyłam w mustelę)
Stary 2010-12-12, 09:30   #1420
s_a_j
Rozeznanie

chyba będę podgrzewać to masło

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
ja zamowilam z Palmers balsam i oliwkę czekam teraz na dostawę

moja mustela się kończy a stwierdziłam że chcę małej zmiany na koniec ciąży - sprawdzić tańsze a może równie dobre (choć już na "pociążowy" się zaopatrzyłam w mustelę)

ooooooooo no właśnie ja zupełnie podobnie, też chcę serię poporodową z musteli sobie kupić a teraz stwierdziłam, że skoro smaruję się dwa x dziennie to raz mogę mustelą a raz wypróbować coś innego
a nie wiem czy widziałaś w aptekach, wydaje się ciekawa seria w zestawie też poporodowa z pharmceris, poczytałam trochę i nawet mnie zaciekawiła, też mnie kusi :P

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

a oliwkę którą też tą dla kobiet w ciąży czy tę zwyklą?
bo mi ta zwykła tak ładnie wygląda, że 100% i że aloes i w ogóle tak się uśmiecha do mnie, się oprzeć coś nie mogę

http://allegro.pl/palmers-100-z-aloe...318889356.html
Stary 2010-12-12, 09:43   #1421
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

z pharmaceris uzywam balsamu do piersi w czasie ciazy/karmienia

w sumie to jest fajny...nie wiem czy dzięki niemu czy tez nie ale na razie nie mam zadnych rozstępów - choć piersi urosły; ale TŻ nie odpowiada bo jak chce mnie cmoknąć to ten balsam jest bardzo niesmaczny

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

ja zamowilam to:

http://allegro.pl/palmers-balsam-na-...348382478.html

http://allegro.pl/palmers-kojaca-oli...354173130.html

u tego uzytkownika - wplacilam kase od razu w czwartek i wyslali szybko wiec paczka chyba juz jest w domu (bo kurier w sobote byl u TZ zostawic jakas paczuszke - TROCHE SIE ZDZIWILAM ZE W SOBOTY ROZWOZA ALE TO CHYBA ZE WZGLEDU NA TO ZE OSTATNIO TAKIE OPOZNIENIA MAJA ... BO NA JEDNA PACZKE 3DNI CZEKALAM NIEDAWNO)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-12, 10:22   #1422
karinaaa
Zadomowienie

witam w niedzielny poranek

własnie wrocilam z wyprzedazy bo ledwo dałam rady chodzić ,jakos było mi słabo a chodziłam po swiezym powietrzu bo wszystko organizowane jest na podworku.
kupilam pozytywke do fotelika z tiny love

moje dziecko jest rózowe jak swinka

ja do smarowania na rozstepy mam serie z rosmana i ten do biustu z pharmaceris.ale nie robie tego regularnie bo mi sie nie chce
jeszcze mam do smarowania nog taki zel na opuchniecia elancyl ale wcale go nie uzywam.
pomysle co kupic na poporodowe uzywanie,myslalam zeby mustelle.
a jaki ta seria z mustelli dla kobiet ma zapach?
mam musteli krem zimowy dla corki to nienawidze tego zapachu ,jest mocny i mdly
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 10:25   #1423
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
chyba będę podgrzewać to masło

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

ooooooooo no właśnie ja zupełnie podobnie, też chcę serię poporodową z musteli sobie kupić a teraz stwierdziłam, że skoro smaruję się dwa x dziennie to raz mogę mustelą a raz wypróbować coś innego
a nie wiem czy widziałaś w aptekach, wydaje się ciekawa seria w zestawie też poporodowa z pharmceris, poczytałam trochę i nawet mnie zaciekawiła, też mnie kusi :P

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

a oliwkę którą też tą dla kobiet w ciąży czy tę zwyklą?
bo mi ta zwykła tak ładnie wygląda, że 100% i że aloes i w ogóle tak się uśmiecha do mnie, się oprzeć coś nie mogę

http://allegro.pl/palmers-100-z-aloe...318889356.html
mam ciążową z masłem shea

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

ale wkleiłaś nie oliwkę a balsam-lotion;-)

jA Z chorób dziecięcych miałam wszystko świnkę i różyczkę i masakrycznie przechodzoną ospę- miałam 15 lat- im później tym gorzej

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-12-12 o 10:27
Stary 2010-12-12, 10:34   #1424
weraa11
Zadomowienie

Wiecie co... Chyba tez mnie cos ostatnio w nocy dopada dziwnego...bo obnjetnie o ktorej wstane dzien wczesniej i obojetnie jak jestem wieczorem zmeczona, to i tak zasypiam dopiero o 2... No ale za to spie potem do 11 minimum
Dobrze ze sie obudzilam w koncu bo dzisiaj obiad u tesciowej wiec lece pod prysznic i ogolnie sie ogarniam, bo na 13 juz musze byc

Aaaa i jeszcze jedno pytanie... Od czego bola piersi? Bo mnie bola tak mocno jak zawsze przed okresem... Rosna? Mleko mi sie zaczyna wytwarzac?;/

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 10:36   #1425
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
mam ciążową z masłem shea

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

ale wkleiłaś nie oliwkę a balsam-lotion;-)

jA Z chorób dziecięcych miałam wszystko świnkę i różyczkę i masakrycznie przechodzoną ospę- miałam 15 lat- im później tym gorzej

o masz! aleś Ty czujna

Cytat:

ja do smarowania na rozstepy mam serie z rosmana i ten do biustu z Polpharma.ale nie robie tego regularnie bo mi sie nie chce
jeszcze mam do smarowania nog taki zel na opuchniecia elancyl ale wcale go nie uzywam.
ja raczej nic złego Ci o zapachu musteli nie powiem, ale ja jestem od dawna fanką tych produktów i wszystkie mi ładnie pachną dla mnie są to delikatne zapachy a seria dziecięca (przynajmniej szamponik) jak dla mnie pachnie delikatnie dzieciaczkiem, tzn ja tak sobie to wyobrażam :P
Stary 2010-12-12, 10:40   #1426
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
witam w niedzielny poranek

własnie wrocilam z wyprzedazy bo ledwo dałam rady chodzić ,jakos było mi słabo a chodziłam po swiezym powietrzu bo wszystko organizowane jest na podworku.
kupilam pozytywke do fotelika z tiny love

moje dziecko jest rózowe jak swinka

ja do smarowania na rozstepy mam serie z rosmana i ten do biustu z pharmaceris.ale nie robie tego regularnie bo mi sie nie chce
no wlasnei ciazowy musteli jest fajny bo moj TZ jakos go nie czuje - a on ma manie na punkcie tego "zeby mu zaden kosmetyk pielegnacyjny nie pachnial" wiec jest ok, w przeciwienstwie do dzieciecych

z rossmana mam oliwke i tez nie narzekam-ale uzywam tylko sporadycznie jak jestem u rodzicow, bo mam tutaj zeby nie wozic ze soba nic;
ale posmarowalam piersi oliwka (balsamem tez probowalam) i mnie wysypalo takze tylko do brzucha z rossmana uzywam
Stary 2010-12-12, 10:49   #1427
olbka
Zadomowienie

a ja praktycznie od początku używam mustelę, pierwszą dostałam w prezencie, a teraz w superpharmie trafiłam na promocję, że jedną się kupuje a drugą dostaje za 1 grosz Tę gratisową chyba opchnę na all, bo już nie zdążę zużyć chyba...
I wiecie co - póki co nie mam ani jednego rozstępu!!! Chociaż mam tatuaż na brzuchu i strasznie się bałam co to będzie jak się skóra rozciągnie... Ale ja już swój limit rozstępów wyczerpałam - mam w nich całe pośladki i kolana - za szybko rosłam...

Takie foteliki-bujaczki mi się właśnie bardzo podobają. Polecacie jeszcze jakieś?

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 10:56   #1428
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

nie wiem, ja tylko bylam nastawiona na ten bujak odkąd pamiętam

bo wiem ze sprawdza się faktycznie do tych "18kg" - ciotka uzywala takiego nawet jako fotelik do karmienia
Stary 2010-12-12, 11:11   #1429
zyrafa5
Raczkowanie

Witam niedzielnie.
U mnie weekend jakaś masakra. W piątek wieczorem złapał mnie ból zęba, wczoraj wieczorem pojechałam w związku z tym na ostry dyżur otworzyli go, wyczyścili i póki działało znieczulenie było ok. Później myślałam że zwariuję... Dzięki Bogu pomógł paracetamol i jakoś udało mi się usnąć. Dzisiaj ząb boli już mniej, ale za to od rana mam rozwolnienie. Jak nie urok to .... . Oj słabieńka jestem strasznie szybko się dziś męczę.
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-12, 11:20   #1430
Koperco
Zakorzenienie

witam i ja
dziś w końcu zrobie tę szarlotkę jakoś nie mogę się za nią zabrać choć mam ogromną ochotę

wczoraj byliśmy na ślubie i weselu-było super. Oboje bawiliśmy się i tańcowaliśmy do 2 a potem odwiozłam nas do domu bo już mnnie plery bolały,ale generalnie świetnie się bawiłam!

pozdrawiam niedzielnie idę odpoczywać
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 11:28   #1431
muron
Zakorzenienie

znalazłam na alle oliwkę na rozstępy Penatena, powinna bć dobra bo kosmetyki dla dzieci mają od lat świetne

Moja położna stwierdziła, że spokojnie dotrzymam do stycznia, najwyżej położy się mnie w szpitalu na te kilka dni dla spokoju;-)

Stary 2010-12-12, 11:38   #1432
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ale piękne

http://allegro.pl/lozeczko-lozeczka-...353823858.html
Stary 2010-12-12, 12:01   #1433
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

witam się leniwie w niedzielę

kurcze za oknem to śnieg, czy deszcz??
ja przechodziłam różyczkę i ospę, a mąż świnkę, ospę i nie pamięta czy różyczkę . U mnie ospa w domu to była istna lawina, bo młodsza siostra przyniosła ją z przedszkola, tata (nie przechodził tej choroby) pocałował ją w czoło, a ja tatę. I tego samego dnia cała trójka wylądowała z ospą w łóżku . Potem miałam styczność pracując w szkole. Tam to całymi klasami dzieci chorowały na ospę. Masakra.

Lasencje ale się przestraszyłam dzisiaj. Leżę w łóżku, dzidziuś cichutko siedzi i tu nagle czuję w sobie takie pyk. Pomyślałam od razu: "kurka to jeszcze nie czas na jakieś wody, czy czop", za chwilę znowu czuję "pyk" i zrobiło mi się ciepło. Poszłam do ubikacji i na szczęście sucho........ Tak więc dołączam się do was.

JeSuis kliknęłam

Dzisiaj miałam pyszne śniadanko, a na obiad barszczyk z krokietem , na podwieczorek do kawki ciasto ze śliwką , a na kolację jeszcze nie wiem, być może filet z kurczaka z ryżem i sosem słodko-kwaśnym?
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 12:11   #1434
kaskup
Rozeznanie

witam i ja niedzielnie

ja w dzieciństwie przechodziłam wszystkie możliwe dzieciowe choroby..
świnka, różyczka, ospa, szkarlatyna..
ale nasz dzieci w domu była piatka wiec zawsze ktoś coś przynosił i wszysscy łapali..

dzis troche pospałam.. za to jak wstałam to z wczorajszych ok 50 rogalików zostało moze 5.. maz jak sie na nie rzucił w nocy to prawie wszystkie zjadł.. dobrze ze zostawił pare Amelce bo ona tylko oczy otworzyła to o rogaliki pytała
ale tak to jest jak sie ma w koncu po 4 miesiącach w domu piekarnik..
nawet ja sie wczoraj skusiłam na rogalika, ale na moj cukier nawet taki rogal nie działa , zjadłam sobie wczoraj do kawki dwa i cukier 90 po godzinie

zaraz zbiermy sie do mojej siostrzyczki.. robi dzis na obiad PILAW wiec ja sobie nie odmówie bo uwielbiam a ze w sumie dietetyczne danie to juz wogóle..

została mi jedna sterta prania dla małej ale to juz chyba wypiore jak dokupie tetre..

miłej niedzielki

MURON myślałam o jakies podobnej lampce dla mojej Amelki, on ma prawie 6 lat, ale rzeczywiscie zabrzmialo to tak jakby smok nie był dla dziewczynki

jak macie jakies linki do lampek na baterie/akumulatorki dla starszych dziewczynek to podeślijcie..

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-12-12 o 12:15
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 12:16   #1435
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem, ja tylko bylam nastawiona na ten bujak odkąd pamiętam

bo wiem ze sprawdza się faktycznie do tych "18kg" - ciotka uzywala takiego nawet jako fotelik do karmienia
Nasz Maluszek dostanie właśnie taki od rodziców moich, ale dopiero, jak się urodzi - Mama "zakochała" się w nim, jak była u znajomych, którzy mają synka rocznego i od razu zamówiła...ale jest wytrwała - do tej pory nam nie pokazała.

Ja dziś leniuchuję, bo mąż robi obiad.

Na dworzu deszcz ze śniegiem - aż się wychodzić nie chce, ale niedługo musimy się ruszyć, bo na 17 mamy spotkanie z sr na porodówce. Ciekawe, czy załapiemy się na jakąś akcję porodową.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 12:18   #1436
kaskup
Rozeznanie

wczoraj zaczełam sie zastanawiac jednak nad tym wózkiem baby jet alu bo wazy niby 10 kg.. ale moj TZ nieugiecie chce X-landera xa..

któras pisała o tym jet.. on rzeczywiście wazy tylko 10 kg??

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Nasz Maluszek dostanie właśnie taki od rodziców moich, ale dopiero, jak się urodzi - Mama "zakochała" się w nim, jak była u znajomych, którzy mają synka rocznego i od razu zamówiła...ale jest wytrwała - do tej pory nam nie pokazała.
my tez bedziemy go zamawiac.. ale pewnie dopiero na początku lutego
Stary 2010-12-12, 12:19   #1437
make_up_istka
BAN stały

No i okazuje się że te moje częste twardnienia brzucha są normalne i nie mam sie czym niepokoić. Macica się rozrasta i to dlatego. Póki sa nieregularne i bezbolesne, to wszystko jest OK.

Ja różyczkę przechodziłam... 2 razy. Podobno zdarza się to raz na wieeeeeele przypadków, ale ja akurat jestem jedną z tych niewielu osób u których nie wykształciły się przeciwciała po pierwszym razie. Ciekawe czy teraz je mam. W koncu i tak szczepi się 16 czy 18 letnie dziewczyny i mnie też szczepili.
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 12:22   #1438
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:

Ja dziś leniuchuję, bo mąż robi obiad.

Na dworzu deszcz ze śniegiem - aż się wychodzić nie chce, ale niedługo musimy się ruszyć, bo na 17 mamy spotkanie z sr na porodówce. Ciekawe, czy załapiemy się na jakąś akcję porodową.
ja byłam przekonana, że jutro idziecie oglądać porodówkę

poprasowałam właśnie pościele dla małego i reszte pieluch.

Dziewczyny, w realu widziałam fajny ochraniacz do łozeczka z kubusiem puchatkiem. Za 50 zł. Trzeba go prać w całości, nie można wyjmować środka.. ale jest sztywny. Nie wiem czy go kupić. Już 3 razy się czaiłam. Bo ten materiał nie należy do najmilszych, ale jakoś specjalnie najgorszy nie jest... kurde, nie wiem czy to nie będzie strata pieniędzy..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 12:23   #1439
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
wczoraj zaczełam sie zastanawiac jednak nad tym wózkiem baby jet alu bo wazy niby 10 kg.. ale moj TZ nieugiecie chce X-landera xa..

któras pisała o tym jet.. on rzeczywiście wazy tylko 10 kg??

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

my tez bedziemy go zamawiac.. ale pewnie dopiero na początku lutego
My go mamy i jest stosunkowo lekki, chociaż ja go oczywiście na razie nie podnosiłam, tylko mąż testował. Ale na pewno nie waży stelaż z gondolą więcej, niż 12kg. Oczywiście z ramą aluminiową!!
Nie wiem, co Ci faceci z x-landerami mają, mój też miał dylemat między tymi dwoma.
Za to mnie, jak tylko zaszłam w ciążę koleżanki ostrzegały, bylebym tylko x-landera nie kupowała...dlatego potem już w ogóle nie sugerowałam się opiniami innych osób, sama sobie szukałam informacji o wózkach, jeździłam w mężem i oglądałam.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 12:27   #1440
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
My go mamy i jest stosunkowo lekki, chociaż ja go oczywiście na razie nie podnosiłam, tylko mąż testował. Ale na pewno nie waży stelaż z gondolą więcej, niż 12kg. Oczywiście z ramą aluminiową!!
Nie wiem, co Ci faceci z x-landerami mają, mój też miał dylemat między tymi dwoma.
Za to mnie, jak tylko zaszłam w ciążę koleżanki ostrzegały, bylebym tylko x-landera nie kupowała...dlatego potem już w ogóle nie sugerowałam się opiniami innych osób, sama sobie szukałam informacji o wózkach, jeździłam w mężem i oglądałam.

a czemu koleżanki odradzały x-landera??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości