|
Notka |
|
Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wątek o sklepie ASOS.COM część 4
Dziewczyny, mam do Was pytanie. Guuglowałem ostro i szukałem opinii o sklepie asos, znalazłem, że wysyłka zajmuje im wieki, często przychodzą z dziurami czy z jakimiś wadami, ale reklamacje przyjmują. Jestem na to przygotowany. Mam trochę ciuchów z Cottonfielda, Hilfigera i innych marek. Ciuchy te trzymają się 2-3 lata intensywnego chodzenia i prania. Płacę więcej, ale to się zwraca po jakimś czasie. Koszulki czy spodnie z Zary i H&M, House i podobnych po pół roku - roku wyglądają już kiepsko. Jak jest z ciuchami z ASOS?? Chodzi mi o jakość, patrze na skład, ale bawelna bawełnie nierówna.
Kupiłem ten sweterek: 100% bawełna ![]() Myślę nad tymi rzeczami, ale nie chce czekać aż przyjdzie ten sweter Voi, konkretnie nad tymi: http://www.asos.com/Ben-Sherman/Ben-...clr=TriumphRed http://www.asos.com/Supreme-Being/Su...rt=3&clr=Beige http://www.asos.com/Bench/Bench-Nylo...ort=3&clr=Blue http://www.asos.com/Asos/Asos-Slim-F...ort=3&clr=Navy http://www.asos.com/Asos-Collection/...&clr=GreyBlack http://www.asos.com/Asos-Collection/...rt=3&clr=Black Bardzo proszę doradźcie mi, o jakości Hollistera czy Abercrombie naczytałem się sporo, mam już ich ciuchy i jakość jest bdb. Nie wiem jak sprawa ma się w asosie.... Dziekować! HACKERY: Co do Waszych rozważań kartowych, kasowanie kart ze sklepu NIC nie daje, jeśli ktoś podpierdziełił dane wraz z kodem CVC2 to po ptokach,z kolei odnalezienie kodu CVC2 to 999 kombinacji, a po 10 czy 20 próbach bank blokuje konto i tyle, hackier musiałby mieć farta (5% szans), banki oddają pieniądze bez szemrania bo bardziej im się to opłaca niż sianie paniki wśród klientów.. Kradzież danych z kart nie jest wcale taka prosta, to są pojedyńcze zjawiska, transakcje są szyfrowane na takim poziomie, że na złamanie takiego szyfru potrzeba by wszystkich komputerów w polsce na jeden dzień, aby je złamać. Jedynym rozsądnym sposobem są limity, transakcje z powiadomieniem SMS /coś kupujesz = dostajesz sms/, karty przedpłacone. Siejecie panikę, totalnie nie mając o tym pojęcia. Ktoś pisał, że wstukał numery karty i coś mu wywaliło, mi się tak działo wiele razy, ale to jest zwykła pomyłka w klepywaniu numerów, chwilowe rozłączenie z serwerem, przerwa dostawy w internecie. To NA PEWNO nie był hacker. Dodatkowym zabezpieczeniem, mógłby być Firewall, nie wiem czy korzystacie, ale warto by było zainteresować się. Polecam Zone Alarm na potrzeby domy. Nie siejcie paniki, mówię Wam to JA ![]()
W krainie ślepców, jednooki jest królem. Edytowane przez 55piec Czas edycji: 2011-02-13 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do wczoraj też myślałam, że kradzież danych to opowieści z Narni, a jednak sama tego doświadczyłam wniosek stąd taki, że Ty możesz mieć dobre zabezpieczenia, ale sklepy w których dokonujesz transakcji już niekoniecznie i Twoje dane nie są dostatecznie chronione |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Raczkowanie
|
izabellini, nie twierdzę że Twój Teże nie zna się, ale czasem się zdarza naprawdę rzadko - trzeba mieć pecha. Widzę w tym wątku seryjną panikę, a Ty dolewasz oliwy, otrzymasz zwrot pieniędzy? Otrzymasz na 100%, bo jakbyś pisała na wszystkich forach, że Cię okradli to banki, sklepy straciłyby zaufanie, a na to nie mogą sobie pozwolić.
Napisz mi lepiej, jak to jest z ciuchami z tego ASOSA :P
#1414 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Raczkowanie
|
Masz rację Orenda, ale przez 3 strony czytałem, że wszyscy nagle zmniejszają limity i chciałem Was kobitki uspokoić trochę
![]() i w końcu.... znaleźć info o ciuchach Asosa, co jest mission impossible ![]()
#1416 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, przepraszam, że przerywam dyskusje, ale może któraś z was zamawiała te belerinki :
http://www.asos.com/Asos/Asos-Lucy-J...rt=-1&clr=Nude |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Przyczajenie
|
dziewczyny pomocy mam pytanie dotyczące zwrotów a dokładniej formularza zwrotu ktory należy odesłac do asos.
Co wpisac w pozycje: 1. Billing Address (the Billing Address you registered on your ASOS account 2. Postage paid to return goods (please also state your currency)*: |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Raczkowanie
|
Dione, nasze poglądy co do jakości rozmijają się, spodnie Zary, 150 zł - 5 prań = sprane, poprzecierane. Spodnie cottonfielda 300 zł na przecenie - 3 lata chodzenia... i zachciało mi się je suszyć w mikrofali...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H&M (?), Reserved (!), Ravel (!), Zara, House, New Yorker, Jake`s moim zdaniem to jednosezonówki. Kobita to lubi sobie zmieniać rzeczy, ja wole zabólić razy dwa i chodzić w tym 3 lata, jestem zwykłym samcem... ![]() Dziękować za opinie o ASOS`ie, temat wyczerpany.
W krainie ślepców, jednooki jest królem. Edytowane przez 55piec Czas edycji: 2011-02-13 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zamawiam rzeczy TŻ i sobie, więc mogę potwierdzić, że ASOS może i ma ciekawe wzorictwo, kroje itd., ale to raczej jednosezonówki ![]() czasemi zdarza się naprawdę fajny gatunkowo ciuch... ale generalnie porównałabym te ciuchy jakościowo do zary czy h&m ![]() choć zaznaczam, że ASOS ma też ubrania za spore sumy np. 60-70funtów, których nie miałam, więc może one są naprawdę dobre jakościowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() polecam z ciuchami Asosa to loteria jedne lepsze drugie gorsze, ale półka raczej niższa niż wyższa no chyba, że znajdziesz coś z Asos White lub Black to takie premium z Asosa TŻ-owi kupuję tam tylko inne marki, głównie buty i akcesoria ciuchów żadnych |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Raczkowanie
|
Oooooo Mon88 piona za podobne myślenie, dzięki
![]() Izabellini ![]()
W krainie ślepców, jednooki jest królem. Edytowane przez 55piec Czas edycji: 2011-02-13 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też ma dwie rzeczy z Zary czy reserved które sie szybko zniszczyły ale to moim zdaniem to była wina złego materiału (wiskoza +poliester i akryl), znowu mam trwałe rzeczy z H&M - ale i tak uważam że maja kiepskie produkty .Poza tym dwie czy trzy felerne rzeczy to mało żeby ocenić markę . A co do samego asosa to do nas wysyła dopiero do niedawna a ,więc jak szukasz opinii to lepiej na brytyjskich stronach,tam jest jakieś 7 lat dłużej i bardziej znany . Ja dowiedziałam się że wygrywał w wielu plebiscytach konsumenckich a Brytyjczycy to mają świetne sklepy na wsypach więc jak coś wybierają to nie bez powodu, więc myślę że mają dobre rzeczy- oczywiście jak nas swój przedział cenowy - jak kogoś stać na bluzkę za 200 funtów to na rzeczy za asosa będzie kręcił nosem ![]() ![]() Edytowane przez Dione Czas edycji: 2011-02-13 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Raczkowanie
|
Dione, to jest temat rzeka. Tak wiem, 3 rzeczy są nie asosa - Ben, Bench i trzecia firma której nie znam, ale wiele ciuchów podoba mi się z asosa, design mają bardzo ładny - stąd pewnie nagrody a mentalność anglików znam dobrze. Ceny niskie, i to już dla mnie jest podejrzane. Dlatego pytam, bo ta koszula niebieska asosa jest boska, ale co z tego jak mam podobną z Jake`s /100% cotton/, trzymałem ją na naprawdę specjalnie okazje - 5-7 prań i już kolor jest taki... nieświeży
![]() http://www.youtube.com/watch?v=ekQZPozjCX8 - gdzie gość ma identyczny sweterek jak teraz robi Tommy Hilfiger, moda to jedne wielkie koło ![]() ![]()
#1426 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może to na innej stronie .. ![]()
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Raczkowanie
|
Z tego co wiem 100ml obecnie są lotiony;p a najwiekszy etiaxil obecnie to 25ml, ale mi ten 12.5 starczył na ponad poł roku i nadal go mam;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Rozeznanie
|
ja tak nie na temat trochę chociaż sama też płaciłam kartą kredytową i trochę mnie to co się stało wytrąciło z niezłomnej pewności siebie, że banki to świetnie zabezpieczją i nic mi nie grozi no ale...co zrobić?
a pytanie mam takie: Jak jest z tymi wyprzedażami na ASOSIE? bo ja pierwszy raz się zalogowałam w styczniu i były i myślałam że są cały rok a tymczasem część upatrzonych i pozostawionych na później rzeczy najzwyczajniej w świecie mi podrożała? To jak to jest są cały rok czy najlepiej kupowac na początku roku?
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej się zabezpieczać niż później płakać- i to w każdym przypadku się akurat sprawdza ![]() ![]() Mnie trochę niepokoi to, że jest to kolejny bardzo duży i dobry sklep w Anglii na który zaczaili się hakerzy... no bo raczej nie kosmici ![]() Lista: 1.sanita1985 2.magnesik88 3.tobeloved91 4.nefernefer35 5.dominikaha 6.angeel_ 7.bleedingsun 8.orenda Wysyłam dane do wpłaty na PW. Funta liczymy po 5 zł Koszt wysyłki na osobę = 1Funt
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2011-02-13 o 19:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Moje zamówienie:
http://www.asos.com/Levis/Levis-Prod...t=-1&clr=Black Rozmiar M, cena 35F 35F + 1F = 36F 36 x 5 = 180 i tyle wpłacę ![]()
#1433 |
Raczkowanie
|
Robiłam zakupy w czwartek kilka minut po 16, rzeczy wysłali kolo 1 w nocy w piatek, ale pieniedzy dalej nie pobrali mi z konta, wczesniej jak kupowalam zawsze pobierali w przeciagu 24H, czy wam sie tez cos takiego zdazylo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Raczkowanie
|
#1435 |
Kici kici miau miau
|
a ja na rzeczy z Zary nie narzekam chociaz dotychczas kupowalam tam bluzki - spodnie jeansowe kupuje glownie z Only marki Vero Moda - moje ukochane rurki, maja juz ok. 6-7 lat, nigdzie nie przetarte ale oddalam bo za chiny ludowe sie w nie juz nie zmieszcze po ciazy
![]() ale nie poleczm czarnych rurek bo sie szybko spieraja ![]() co do Asosa.. tak jak pisze izabellini - raz lepsze raz gorsze |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Wtajemniczenie
|
Ale przy duzym zamowieniu pewnie wezmą kuriera
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Konto usunięte
|
rozmiar 6 czarne (jeśli nie byłoby czarnych - brązowe)
http://www.asos.com/Asos/Asos-Albert...t=-1&clr=Black Dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Rozeznanie
|
matko jak ja Wam zazdroszczę że sobie w takich bucikach możecie chodzić ;(((
a mi się generalnie te ceny włąśnie po środzie zmieniły. doszły brakujące rozmiary a przy okazji podskoczyła cena. ale w każdym razie wyprzedaże są jakieś cały czas i warto sprawdzac co jakiś czas co tam nowego się pojawiło, tak?
![]() |
#1439 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Rozeznanie
|
dziewczyny czy orientujecie się może do kiedy może potrwać darmowa wysyłka? I czy jeśli zamówię produkty, i nie zapłacę automatycznie (paypal) to będę mogła zapłacić później, np. przez użycie danych z maila czy taki mail nie przychodzi? Pytam o to dlatego że chcę zamówić sobie coś szybko żeby nie zniknęło, a nie mam jeszcze pieniążków na pp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.