|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
hej kochane.
doczytalam pobierznie. kaszel chce mnie udusic, ide jutro do lekarza, zrobie wojne jak mnie odesle z kwitkiem, wszystko mnie boli od kaszlu. ewesko trzymam kciuki, tez mysle ze jak teraz pojdziesz to zostawia cie do konca mary doczytalam ze dostalas leki, ale wazne ze hanutka ok dziewczyny moj syn wreszcie ma lozeczko ![]() ![]() ![]() ![]() chcialam napisac dziewczynom ze testowalam angelcare. mam sam monitor bez nianki. mam materacyk z wibracja i sie zdziwilam bo nie zakloca ona jego pracy. przetestowalam wzdluz i wszerz. przetestuje potem z malym jeszcze raz. podlaczylam bez problemu, wszystko dziala jak nalezy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Aga_pe pokaz pokaz pokaz!!!!
![]() I walcz tam z nimi jutro. powolywuj sie na konstytucje jak trzeba bedzie ![]() Ja jeszcze nie podlaczalam AngelCare... az sie boje, ze znowu bedzie pipczal, a ja nie bede wiedziala czemu ![]()
#1413 |
Rozeznanie
|
Mimbi dobrze, że już jesteś w domu. Na pewno poczujesz się lepiej, bo wiadomo, że choćby w szpitalu były największe luksusy i najlepsza opieka, to nie ma to jak być u siebie.
Aliczka gratuluje dobrych wieści na wizycie ![]() Siasiek dużo siły życzę ![]() Andziot ja bym wybrała te http://allegro.pl/baleriny-garvalin-...542018194.html Moniqac na pierwszych zajęciach SR w naszej klinice położna mówiła, że znieczulenie kosztuje 500 zł i żeby móc z niego skorzystać obowiązkowa jest wcześniejsza konsultacja anestezjologiczna, która kosztuje 100 zł. Przy cc znieczulenie jest bezpłatne, ale konsultacja z anestezjologiem też jest obowiązkowa, ale na nią Cię pewnie Ś. skieruje na następnej wizycie jak już ustalicie termin cc. Płatność za ZZO uiszcza się przy wypisie ze szpitala. Jeszcze mówiła, że jeśli ktoś by chciał być w tej jednoosobowej sali, to ona też jest płatna, ale sobie nie zapisałam ile i nie pamiętam. Jest jeszcze opłata za ubranko dla męża -też nie pamiętam dokładnie, ale to była jakaś symboliczna kwota 10-20 zł. I jeszcze jedno ... nie ma opcji, że nie będzie anestezjologa. Eweska trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po twojej myśli i żebyś spokojnie dotrwała do środowej wizyty bez żadnych niespodzianek ![]() Agnieszka_pe a ty biedna znowu chora jesteś ![]() ![]() Ja was nadrabiałam, ale w trakcie wyłączyli mi prąd, bo sąsiad kradł i musieli w całym budynku wyłączyć, żeby zlikwidować jego nielegalne "przyłącze". Oczywiście nie uprzedzili, że będą wyłączać i na jak długo ![]() Ale już wszystko działa i jestem na bieżąco. Edytowane przez Agnieszka.M Czas edycji: 2011-04-07 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powolam sie na konstytucje, wizaz i wszystko co mozliwe ![]() a dlaczego ci piszczy? piszczy ci niania czy monitor? ja podlaczylam kabelki, wlaczylam monitor i kombinowalam. jak totalnie nic nie robilam to robil tik tik tik potem pip na alarm ostrzegawczy a ptoem wlaczal sie alarm ciagly. z wibracja to samo, a jak polozylam reke to sie zapalala zielona dioda i tik tik robil i wszycho. a z nianka to musisz ustawic obydwa odbiorniki na ta sama czestotliwosc Cytat:
![]() oo jaki "fajny sasiad". dobrze ze go namierzyli ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Moderatoreska
|
uciekam spać
![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |||
Zakorzenienie
|
własną kombinację
![]() ser, pieczarki, kukurydza, salami i sos czosnkowy ![]() Cytat:
![]() bardzo ładny wózeczek !!! ![]() Cytat:
![]() nawet jak masz rodzić to i tak "mieszkanko ogarniasz" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() też muszę jakieś wiosenne buty kupić jakie chcesz ?? bo ja jakieś szybkobiegi potrzebuję żeby na spacery mykać z córeczkami ![]() Cytat:
![]() ja o dziwo narazie się nie zaraziłam smarami Zosi -- co jest dla mnie nie lada zagadką, bo przecież frida rządzi i ciągle z chusteczką za nią latałam ... no i ![]() ![]() wyprawka już prawie w komplecie ... a ja wprasowałam resztę ciuszków Gabryśki ![]() stwierdzam że muszę kupić jakieś czapeczki i mam mało spodenek za to fuuulll bodziaków i pajaców ![]() idę nic nie robić ![]() DOBRANOC ! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Rozeznanie
|
Mnie coś dzisiaj pobolewa brzuch i przybiera jakieś dziwne kształty. Chyba z nerwów ... mam jutro na 19:30 tą wizytę u ortopedy i w sumie sama nie wiem, czemu się aż tak bardzo tym stresuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Umyłam twarz płynem do higieny intymnej i wrzuciłam majtki do toalety, zamiast do kosza z brudną bielizną
![]() Teraz już naprawdę pójdę spać ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Pauliziu, jednak z wcześniejszego spania nici ![]() Mimbi, jeśli jarasz się darmowymi wkładkami poporodowymi, to już naprawdę nie jest dobrze ![]() ![]() Gusiagatko, przepiękny wózek! ![]() Agnieszko_pe, dostałam lek, ale mam nadzieję, że nie będę musiała go stosować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja wzielam goraca kapiel, bo mialam regularne skurcze co 10 minut poki co minely mala sie rusza tyle co nic w wannie zaczela wiecej ale stwierdzilismy z mezem, ze mam tak mega miekki b rzuch, ze masakra ![]() aha i przeczyscilo mnie totalnie tylko sie zastanawiam czy nie przez maca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Rozeznanie
|
o matko aguś! Może to już?
Mary poziomkowa- uśmiałam się! Ja niedawno szamponem zrobilam demakijaż.. A ja nie śpię,bo mi niedobrze. Mam nadzieję że nie będę wymiotować.
#1421 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba też zacznę kraść prąd ![]() dobija mnie życie od wczoraj... obudziałam sie jak tż wstawał i mam milion mysli na srekunde ![]() Cytat:
![]() myślałam ze w ciąży nie bardzo mozna takier zabiegi planuję inwazję na cellulit po porodzie ![]() jak chcesz jakies rady odnośnie baniek to służę pomocą ![]() aguś chyba już co???? dawaj znac ![]() jak po nocy? skurcze dalej regularne? ciekawe co u siasi bede do niej pisac później
![]() |
#1422 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() gusiagatko super wózek ja chce też taki ciemny. Grazin mi tez lekarz zapowiedział w maju ostatnie USG, żeby sprawdzić jak się ma łożysko i wymaz też mam mieć. ewesko do wizyty następnej czasu nie zostało wiele, pewnie wszystko będzie dobrze, ja bym raczej nie poszła, bo przez moje wcześniejsze przejścia zdrowotne na hasło szpital reaguję co najmniej dziwnie, dlatego tak zzieleniałam ze strachu jak mnie wtedy gin postraszył obserwacją. przekopuje sobie allegro, co z tego że tak wcześnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Rozeznanie
|
ja za wymaz płaciłam 22zl- zanosiłam do laboratorium w szpitalu.
Aguś, moria - co u Was?
#1424 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kochana na temat karmienia juz duzo przeczytałam, jestem tego samego zdania co ty. Bardzo mnie wzruszyła twoja wypowiedz ![]() Cytat:
![]() wiesz ja obejrzalam moze 2 filmiki z porodu, tez mnie troszke odstraszają, ale jak widzę to dziecię na brzuchu mamy to moje hormony szaleją ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie sie nic nie zaczyna, a u ciebie????? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super, ze masz juz lozeczko ![]() ![]() i tez jestem zdania tego samego co dziewczyny, niedlugo wraca twoj mezulek i bedzie lepiej ![]() Cytat:
![]() dzisiaj nie moge spac, Tż o 5.30 pojechal do pracy, dzwonil, ze ma wszystko dla mnie z apteki -aspiratorek do noska, gaziki, laktator, i juz sam nie wie co jeszcze ![]() zjadlam mleko z platkami kukurydzianymi i juz mnie muli sen...tylko ze troche brzuch boli jak na @.... chyba mam wieksze uplawy, dzisiaj jak sie budzilam to czulam jak ze mnie leci.... ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- ide sie zdrzemnąć pogadałam z mezem przez tel...nie chce mu sie pracować, oj nie dziwie sie...my to takie dwa spiochy jestesmy, Tz prawie do pracy dzisiaj zaspal... zajrze pozniej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ten kaszel to pozostalosc po tamtej chorobie i jest caly czas(ile to juz? miesiac?) ale teraz jest masakra, wcz wieczorem jak sie polozylam to tak mnie zaczelo dusic ze puscilam wymiotke (chyba nigdy mi sie nie zdarzylo) Cytat:
![]() ![]() a co do lekow, to zycze ci zebys na ten sam koniec faktycznie nie musiala nic brac witam ciezaroweczki kolejna fatalna noc, znowu wstawalam co chwila, w nocy takie mialam klucie ze szok, kaszel nie dawal spokoju, ehhh |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
ja na chwile bo zbieram sie zaraz do lekarza potem odwiedzic TZ w pracy, moja prace i buty wiosenne musze koniecznie znalezc ![]() ja dzisiaj wytrzymalamm i od 1;30 do 5;45 nie bylam siku!! musialam wytrzymac zeby miec co zaniesc do lekarza hihi ![]() ![]() andziot ja tez szykobiego na spacerki, zreszta powiem ci tu w Norwegii szpilki calkowicie nieaktualne i dziewczyny rzadko na co dzien smigaja w takich butach na obcasach, do pracy wlasciwie nigdy, jak kupie(a mam nadzieje ze tak) to wkleje zdjatko! ![]() agus ty nam dawaj znak na biezaco, bo co otwieram wizaz to mam wrazenie ze rodzisz! kasiulka mi tez najbardziej twardnieje wieczorem i wczoraj bolesnie plus te bolesne klucia, bole jak na @ mam najczesciej w nocy czasem potrafia mnie obudzic, sama nie wiem co to zwiastuje ![]() paulizia ja tez chce karmic piersia i nastawiam sie pozytywnie, dlaczego mialoby sie nam nie udac?? dobra trzymac kciuki, lece na maraton ![]() ![]() buziale |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Poszlam spac o 12, a wstalam o 6 ![]() ![]() ![]() Aga_pe w przyszlym tygodniu bede znowu podlaczac wiec zobaczymy jak to pojdzie. Nianka piszczy po chwili, ale dawno juz podlaczalam i nie wiem o co tam chodzilo ![]() Mary ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasia24 ![]() ![]() Agnieszka M. sasiad chyba sie wkurzyl, ze go przejrzeli... a niech to!!! ![]() Aga_pe ![]() ![]() Daj znac co u lekarza oczywiscie!!! Jak nie beda chceli przyjac to pros o odmowe na pismie, ze odmowili pomocy kobiecie w 9 miesiacy ciazy! Agus siedzi jak na szpilkach, a kiedy sie akcja rozwinie to niewiadomo! Ta niepewnosc czy to zaraz jest chyba straszna??? Czy nie? ![]()
#1428 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie noc przespana bez wstawania na siku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Agnieszka, wracaj do zdrowia ![]() Kasia, brakiem siary nie ma się co martwić. Niektóre kobiety w ogóle jej nie mają przed porodem i też karmią. Grunt to dobre nastawienie ![]() Aguś, co tam u Ciebie przez noc?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-04-08 o 07:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pewnie, ze damy rade karmic... po prostu trzeba myslec pozytywnie i takie miec nastawienie, bo inaczej moze byc roznie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny Maliny!
![]() No ja widzę, że coraz więcej oznak zbliżającego się porodu ![]() ![]() ![]() ewesko - skoro nie masz daleko do szpitala to ja też bym wolała w domu być. A chłopcy zwolnili w takim razie, pamiętam jak nas powalili wagą 1,5kg ![]() kasiu ten Cyclo-3-fort kosztował chyba 22zł za 30 kapsułek co wg zapiski lekarza starczy mi na 10 dni. Kupiłam dwa opakowania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- anula trzymam kciuki za Twój dzisiejszy maraton i wizytkę ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Ciiiiisza i spooookój ![]() Ani skurczy ani czopa ani krwawienia ![]()
![]() |
#1431 | |||||
Zakorzenienie
|
Dostalam smsa od Weredki, ze tetno malej sie ustabilizowalo i jest lepiej, wkrotce ja wypuszcza
![]() ![]() Czy ktos wie co u Taverney??? Cytat:
![]() Pozadaje Ci potem troche pytan na PW dot. makijazu, oki? Cytat:
![]() http://www.szpital.bydgoszcz.pl/inde...d=61&Itemid=73 O widze ze na zdjeciu sa ci fajni lekarze i pielegniarki, chyba sie zaraz wzrusze ![]() Cytat:
Cytat:
A co do rozwarcia, wiecie jaka ja jestem durna (doktorat!? Jaki doktorat, wez sie lepiej za lupanie kamieni na ulicy)?? Otoz ja sie dopiero w szpitalu zorientowalam, ze rozwarcie to nie jest tam na dole jak widac glowke i ze to cholernie boli, tylko ze to chodzi o macice w srodku i ze tego nie czuc Cytat:
![]() ![]() Plan na dzis: zmeczyc gumowatego pomidora, przyjac panow z tepsy, posprzatac kuchnie, spakowac torbe do porodu i o 18.20 wizyta u gineksa. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
jejku dziewczyny, współczuję Wam tych obrzęków i opuchlizn...ja póki co zdjęłam tylko obrączkę z palca bo raz miałam problem ze zdjęciem (po całym dniu remontu więc nie ma się co dziwić i bez ciąży miałabym z tym problem) i już nie założyłam żeby w razie czego nie trzeba było rozcinać
![]()
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
Padam na twarz
![]() Jestem niewyspana... Wujek siedział do 0:30 u nas (obgadaliśmy kwestie przeprowadzek, plan jest taki, że malujemy najpóźniej 28 kwietnia... ![]() ![]() ![]() Muszę jechać na seminarium. Może na nim nie usnę ![]() No i dziś to raczej na wiżaż już nie wejdę ![]() ![]()
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
hej
mimbi ![]() mnie uda i biodra puchną ![]() Idę się szykować pomału dzisiaj mam wizyte u gina ![]()
#1435 |
Zakorzenienie
|
Jezu moze ja usune to zdjecie, bo sie Wam beda snic koszmary po nocach
![]() Ide sie kimnac zanim tepsiaki przyjada. Punkt pierwszy planu wykonany, gumowaty pomidor wchloniety. Buzka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Wtajemniczenie
|
Mimbi ja uzylam ostatnio swojego fluidu, ktorego uzywalam przed ciaza jak bylam troszke opalona. Myslalam, ze zawalu dostane jak zobaczylam sie w lustrze... tez jestem mega blada. Wygladalam jakbym chora byla, albo miala 13 lat i pierwszy raz sie pomalowala
![]() Noga faktycznie wyglada niezle... ech. Czy to boli? Moria kochana jestes ![]() ![]() ![]() Matall ![]() ![]() Bzyczka ja tez poki co obraczke zdjelam... jako takich opuchlizn tez nie zanotowalam... tylko jedne buty mnie obcieraja ![]() ![]()
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.laurendor.com/ing/bases_maquillaje.php# <-- jak wejdziesz we Fluid Make Up to moj kolor to jest PC), wiec mysle, ze raczej ze mna nie wygrasz w tej kwestii i nawet jak teraz jestes biala, to i tak przy mnie wygladasz na mulatke. Wszyscy sie lubia ze mna fotografowac, bo zawsze wygladaja na opalonych ![]() A stopy... Nie boli to, ale jest tak jakby cieplo w nogi. Chlodze sobie prysznicem, ale to i tak nic nie daje. Buty mam na rzepy cale szczescie, to sobie popuszczam, a skarpetki nosze TZ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zadomowienie
|
czesc czołem
![]() ojjj chyba sie nam posypia pierwsze wiadomosci z porodowki... czekamy Agus na wiesci ![]() aaaaaaaaa ja myslalm ze dzis czwartek , a jest piatek i cooo?? i zaczynam 36 tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez violisia Czas edycji: 2011-04-08 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakby faktycznie moj byl taki czuly to bym zwrocila, bo pewenie przez 90% czasu maly bedzie w dzien spal przy otwartym oknie, jest pies w domu ktory rzuca swoimi zabawkami i to by pewnie robilo zaklocenia, no i dominik ktory na bank bedzie sie uwieszal na lozeczku, przepychal je itd. nie sprawdzilam jak sie ma monitor kontra pluszak z bijacym serduszkiem Cytat:
mimbko skad mialas fotke mojej nogi? hmm moja tak wyglada od rana wlasciwie, wieczorem mam blyszczace paluchy i skore napieta do granic mozliwosci kciuki za wizytke wrocilam! niedalam sie, ale tez super ustatysfakcjonowana nie jestem, otoz dostalam augumentin bo "trzeba mnie wyleczyc przed porodem" ale z syropu glupi stodal ktorego wypilam juz 2 butle, i euphorbium do nosa ktorym zakraplam juz miesiac ![]() kaszel tchawicowy, slychac swisty i furczenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nie urodzilam skurczy nie bylo w nocy przed polozeniem sie spac byly ale w nocy mnie konkretnie przeczyscilo i caly czas sprawdzalam na majtkach czy mi wody nie odeszly tak macie racje, to czekanie jest straszne z jednej strony bo nigdy nie wiesz kiedy gdzie i w jakiej pozycji dzisiaj sie slabo czuje jest mi slabo, wszystko mnie drazni... dzisiaj po ktg dzialam nie ma wała musze sobie dopomoc ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.