Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-07, 20:56   #1411
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

hej kochane.
doczytalam pobierznie.
kaszel chce mnie udusic, ide jutro do lekarza, zrobie wojne jak mnie odesle z kwitkiem, wszystko mnie boli od kaszlu.

ewesko trzymam kciuki, tez mysle ze jak teraz pojdziesz to zostawia cie do konca

mary
doczytalam ze dostalas leki, ale wazne ze hanutka ok

dziewczyny moj syn wreszcie ma lozeczko dostalam od psiapsioly, dzisiaj kurier przywiozl moje graco contur electra. jest piekne, ja zadowolona, juz mam je zlozone w pokoju. siama zlozylam, zamontowalam karuzelke, rozkladam posciel i bede sie napawac tym widokiem, idealnie sie komponuje do pokoiku. wrzuce foteczki moze jutro z tej radosci poszlam kupic malemu pampki 1nki, kremiki, chusteczki i takie tam.

chcialam napisac dziewczynom ze testowalam angelcare. mam sam monitor bez nianki. mam materacyk z wibracja i sie zdziwilam bo nie zakloca ona jego pracy. przetestowalam wzdluz i wszerz. przetestuje potem z malym jeszcze raz. podlaczylam bez problemu, wszystko dziala jak nalezy
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 21:08   #1412
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Aga_pe pokaz pokaz pokaz!!!!
I walcz tam z nimi jutro. powolywuj sie na konstytucje jak trzeba bedzie
Ja jeszcze nie podlaczalam AngelCare... az sie boje, ze znowu bedzie pipczal, a ja nie bede wiedziala czemu
Stary 2011-04-07, 21:19   #1413
Agnieszka.M
Rozeznanie

Mimbi dobrze, że już jesteś w domu. Na pewno poczujesz się lepiej, bo wiadomo, że choćby w szpitalu były największe luksusy i najlepsza opieka, to nie ma to jak być u siebie.

Aliczka gratuluje dobrych wieści na wizycie

Siasiek dużo siły życzę

Andziot ja bym wybrała te http://allegro.pl/baleriny-garvalin-...542018194.html

Moniqac na pierwszych zajęciach SR w naszej klinice położna mówiła, że znieczulenie kosztuje 500 zł i żeby móc z niego skorzystać obowiązkowa jest wcześniejsza konsultacja anestezjologiczna, która kosztuje 100 zł. Przy cc znieczulenie jest bezpłatne, ale konsultacja z anestezjologiem też jest obowiązkowa, ale na nią Cię pewnie Ś. skieruje na następnej wizycie jak już ustalicie termin cc. Płatność za ZZO uiszcza się przy wypisie ze szpitala. Jeszcze mówiła, że jeśli ktoś by chciał być w tej jednoosobowej sali, to ona też jest płatna, ale sobie nie zapisałam ile i nie pamiętam. Jest jeszcze opłata za ubranko dla męża -też nie pamiętam dokładnie, ale to była jakaś symboliczna kwota 10-20 zł. I jeszcze jedno ... nie ma opcji, że nie będzie anestezjologa.

Eweska trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po twojej myśli i żebyś spokojnie dotrwała do środowej wizyty bez żadnych niespodzianek

Agnieszka_pe a ty biedna znowu chora jesteś , ale was męczy, raz ty, raz synek. Ale za niedługo o ile dobrze pamiętam mąż przyjedzie, to się tobą ładnie zaopiekuje. Fajnie, że masz już łóżeczko

Ja was nadrabiałam, ale w trakcie wyłączyli mi prąd, bo sąsiad kradł i musieli w całym budynku wyłączyć, żeby zlikwidować jego nielegalne "przyłącze". Oczywiście nie uprzedzili, że będą wyłączać i na jak długo
Ale już wszystko działa i jestem na bieżąco.

Edytowane przez Agnieszka.M
Czas edycji: 2011-04-07 o 21:22
Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 21:28   #1414
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Aga_pe pokaz pokaz pokaz!!!!
I walcz tam z nimi jutro. powolywuj sie na konstytucje jak trzeba bedzie
Ja jeszcze nie podlaczalam AngelCare... az sie boje, ze znowu bedzie pipczal, a ja nie bede wiedziala czemu
pokaze pokaze jutro zapewne,
powolam sie na konstytucje, wizaz i wszystko co mozliwe

a dlaczego ci piszczy? piszczy ci niania czy monitor?

ja podlaczylam kabelki, wlaczylam monitor i kombinowalam. jak totalnie nic nie robilam to robil tik tik tik potem pip na alarm ostrzegawczy a ptoem wlaczal sie alarm ciagly.

z wibracja to samo, a jak polozylam reke to sie zapalala zielona dioda i tik tik robil i wszycho.

a z nianka to musisz ustawic obydwa odbiorniki na ta sama czestotliwosc

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość

Agnieszka_pe a ty biedna znowu chora jesteś , ale was męczy, raz ty, raz synek. Ale za niedługo o ile dobrze pamiętam mąż przyjedzie, to się tobą ładnie zaopiekuje. Fajnie, że masz już łóżeczko

Ja was nadrabiałam, ale w trakcie wyłączyli mi prąd, bo sąsiad kradł i musieli w całym budynku wyłączyć, żeby zlikwidować jego nielegalne "przyłącze". Oczywiście nie uprzedzili, że będą wyłączać i na jak długo
Ale już wszystko działa i jestem na bieżąco.
dziekuje, tak przyjezdza w niedziele i czekam na niego jak na zbawienie szczerze mowiac, bo wiem ze przy nim wypoczne i nie bedzie mnie totalnie nic obchodzilo.

oo jaki "fajny sasiad". dobrze ze go namierzyli co to ludzie nie wymysla
Stary 2011-04-07, 21:38   #1415
eweska
Moderatoreska

uciekam spać
dobranoc
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 21:39   #1416
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Andziot Jaka pizze mieliscie?
własną kombinację
ser, pieczarki, kukurydza, salami i sos czosnkowy

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Teściowa właśnie mi napisała, że właśnie zamówili wózek Ma przyjść w ciągu 2 tygodni

bardzo ładny wózeczek !!!

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Muszę teraz na szybko jeszcze pozałatwiać co miałam do zrobienia, Pit muszę do skarbówki złożyć, głupota ale cóż z zerowym pitem też muszę iść, ale nie wiem czy nie wyślę go pocztą bo przez net nie umiałabym, opłaty muszę porobić na ten miesiąc, ogarnąć do końca mieszkanko i wtedy może sie dziać
ty to nigdy nie odpoczywasz
nawet jak masz rodzić to i tak "mieszkanko ogarniasz"
pokłony czynię przed Tobą

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
szczegolnie, ze buty wiosenne chcialam sobie jutro kupic
też muszę jakieś wiosenne buty kupić
jakie chcesz ??
bo ja jakieś szybkobiegi potrzebuję żeby na spacery mykać z córeczkami

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
kaszel chce mnie udusic, ide jutro do lekarza, zrobie wojne jak mnie odesle z kwitkiem, wszystko mnie boli od kaszlu.

dziewczyny moj syn wreszcie ma lozeczko dostalam od psiapsioly, dzisiaj kurier przywiozl moje graco contur electra. jest piekne, ja zadowolona, juz mam je zlozone w pokoju. siama zlozylam, zamontowalam karuzelke, rozkladam posciel i bede sie napawac tym widokiem, idealnie sie komponuje do pokoiku. wrzuce foteczki moze jutro z tej radosci poszlam kupic malemu pampki 1nki, kremiki, chusteczki i takie tam.
niedawno byłaś chora i teraz znowu ???????

ja o dziwo narazie się nie zaraziłam smarami Zosi -- co jest dla mnie nie lada zagadką, bo przecież frida rządzi i ciągle z chusteczką za nią latałam ...

no i za łóżeczko - kolejna ciężarówka majsterkowiczka
wyprawka już prawie w komplecie ...

a ja wprasowałam resztę ciuszków Gabryśki
stwierdzam że muszę kupić jakieś czapeczki
i mam mało spodenek
za to fuuulll bodziaków i pajaców

idę nic nie robić

DOBRANOC !

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 21:54   #1417
Agnieszka.M
Rozeznanie

Mnie coś dzisiaj pobolewa brzuch i przybiera jakieś dziwne kształty. Chyba z nerwów ... mam jutro na 19:30 tą wizytę u ortopedy i w sumie sama nie wiem, czemu się aż tak bardzo tym stresuje.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 22:10   #1418
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Umyłam twarz płynem do higieny intymnej i wrzuciłam majtki do toalety, zamiast do kosza z brudną bielizną

Teraz już naprawdę pójdę spać

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Pauliziu, jednak z wcześniejszego spania nici

Mimbi, jeśli jarasz się darmowymi wkładkami poporodowymi, to już naprawdę nie jest dobrze Co do Hanki, to się okazało, że nie taki grubas, więc tylko mamusia wielorybowaleń z trzema syfami na brodzie i z zadyszką

Gusiagatko, przepiękny wózek!

Agnieszko_pe, dostałam lek, ale mam nadzieję, że nie będę musiała go stosować Zdrowiej, bo taki Chorowitek z Ciebie

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 22:23   #1419
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Umyłam twarz płynem do higieny intymnej i wrzuciłam majtki do toalety, zamiast do kosza z brudną bielizną

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Mimbi, jeśli jarasz się darmowymi wkładkami poporodowymi, to już naprawdę nie jest dobrze Co do Hanki, to się okazało, że nie taki grubas, więc tylko mamusia wielorybowaleń z trzema syfami na brodzie i z zadyszką

Agnieszko_pe, dostałam lek, ale mam nadzieję, że nie będę musiała go stosować Zdrowiej, bo taki Chorowitek z Ciebie
rozbrajasz mnie

a ja wzielam goraca kapiel, bo mialam regularne skurcze co 10 minut
poki co minely
mala sie rusza tyle co nic
w wannie zaczela wiecej
ale stwierdzilismy z mezem, ze mam tak mega miekki b rzuch, ze masakra

aha i przeczyscilo mnie totalnie
tylko sie zastanawiam czy nie przez maca
Stary 2011-04-08, 03:22   #1420
asiak1981
Rozeznanie

o matko aguś! Może to już?

Mary poziomkowa- uśmiałam się! Ja niedawno szamponem zrobilam demakijaż..

A ja nie śpię,bo mi niedobrze. Mam nadzieję że nie będę wymiotować.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 04:24   #1421
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa;26219388

[B
Grazin[/B], za wymaz płaciłam 37 zł, polega to na tym, że gin wkłada Ci taki kijeczek i coś tam chwilę gmera, w każdym razie zabolało
kurde czemu to takie drogie... wrrr juz mnie wkurzaja te wydatki. nawet nie te zwiazane z ciąża i porodem co z tym zakichanym remontem io zyciem codziednnm,.
chyba też zacznę kraść prąd
dobija mnie życie od wczoraj...
obudziałam sie jak tż wstawał i mam milion mysli na srekunde
Cytat:

Wczoraj zaczęłam masowanie chińską bańką, poszło mi fatalnie, ale dziś kolejne podejście, może się ogarnę
TY juz się nią masujesz????
myślałam ze w ciąży nie bardzo mozna takier zabiegi
planuję inwazję na cellulit po porodzie
jak chcesz jakies rady odnośnie baniek to służę pomocą

aguś chyba już co????
dawaj znac
jak po nocy?
skurcze dalej regularne?

ciekawe co u siasi bede do niej pisac później

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 04:44   #1422
Klaterina
Zadomowienie

no to pospałam, najpierw Mały o 4 zaczął się tak wiercić, że myślałam, że wyjdzie przez brzuch jak przestał poszłam na siku no i juz zasnąć nie mogłam, się wykończę a dzisiaj prawie taki sam maraton jak wczoraj mnie czeka.

gusiagatko super wózek ja chce też taki ciemny.
Grazin mi tez lekarz zapowiedział w maju ostatnie USG, żeby sprawdzić jak się ma łożysko i wymaz też mam mieć.
ewesko do wizyty następnej czasu nie zostało wiele, pewnie wszystko będzie dobrze, ja bym raczej nie poszła, bo przez moje wcześniejsze przejścia zdrowotne na hasło szpital reaguję co najmniej dziwnie, dlatego tak zzieleniałam ze strachu jak mnie wtedy gin postraszył obserwacją.

przekopuje sobie allegro, co z tego że tak wcześnie
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 06:10   #1423
asiak1981
Rozeznanie

ja za wymaz płaciłam 22zl- zanosiłam do laboratorium w szpitalu.

Aguś, moria - co u Was?

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 06:30   #1424
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
kurcze mam to samo, mam nadzieję że brak wiedzy w tym temacie nie wpłynie negatywnie na moje radzenie sobie w trakcie porodu

cały dzień mam non stop skurcze i twardnienia brzucha, jeszcze nie miałam takiego dnia wcześniej, jakoś czuje że się zbliża godzina ZERO

eweska ty to dodajesz mi sił normalnie, poważnie, dzielna dziewczyna z Ciebie, jak mam załamkę myślę o Tobie pilnuj skurczy, odpoczywaj i czekaj na mężula
mi sie spina przeważnie wieczorem, ale ostatnio częściej

Cytat:
Mary, ona strasznie roztrzepana, a ciaza w jej przypadku to juz cud, bo jest grubo po 50 poza tym strasznie mruga oczami
No ja wiem, ze 2 usg wystarcza... nawet rozmawialismy z mloda polozna ostatnio i ona mowila, ze oni tutaj jak najmniej ingeruja w ciaze. jak sie cos dzieje to od razu reaguja i to jest prawda, bo zajeli sie mna od razu, nie musialam czekac w kolejkach i w ogole. Kolezanka ma usg co 2 tygodnie, bo zanotowali za duza ilosc wod i ja monitoruja. Moja ciaza prawidlowa wiec tylko 2 usg. Tylko troszke zazdraszczam Wam jak wracacie z wizyt i wiecie ile Wasze dzieciaczki urosly od ostatniej wizyty itd.

24Kasia ja tez bardzo chce karmic piersia... jaka to wygoda w nocy!!! Zawsze mozesz polozyc sie z maluchem, dac cyca i kimonko
Poza tym to podobno niesamowicie scala... kolezanki mi opowiadaja jak bylo im strasznie przykro jak musialy odstawiac dziecko od piersi po kilku miesiacach
Polozna mi mowila, ze duzo daje nasza psychika. Nie mozemy sie zrazic, bo wszytsko moze sie odbic na pokarmie. Musimy podejsc do tego normalnie. Wiadomo na poczatku malenstwo nie umie ssac i wklada sobie sutka pod jezyk i wtedy strasnzie boli. jak zacisnie to paluszka wlozyc miedzy dziaselka i pusci. I wkladac mu co chwile sutka az zalapie jak ma ssac, a zalapie bardzo szybko
ja mialam jak na razie 4razy usg, wiec i tak malo w porównaniu z innymi dziewczynami...
kochana na temat karmienia juz duzo przeczytałam, jestem tego samego zdania co ty.
Bardzo mnie wzruszyła twoja wypowiedz

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

Mam wielki ryj i nie moge patrzec na siebie. W sobote moze pojde na ten obiad rodzinny, wiec jakbym sie wybierala, to se pewnie strzele jakas tapete i moze bede jakos tam wygladac - jak uznam, ze nie jestem AZ TAKIM kaszalotem, to moze cos wkleje.

Nie ogladam takich filmow, ale jak jeden z lekarzy robil mi USG, to go zapytalam, dlaczego wlasciwie facet zostaje ginekologiem. I w rozmowie powiedzial, ze ponad 10 lat odbiera porody i dalej ciagle sie wzrusza, co jest dla niego dosc krepujace i boi sie, ze przestraszy pacjentke, wiec zawsze musi sie odwrocic albo udaje ze cos tam robi. Wiec jak czlowiek, ktory robi to kilka razy dziennie od 10 lat nadal placze przy porodzie, to co Wy sie dziwicie, ze ryczycie? Ale ja tam tego nie ogladam, co ma byc to bedzie. Z wlasna fizjologia sie pogodzic nie moge a co tu dopiero jakies obce baby ogladac, bleeee.
powiedzmy ze ci wierze, ale jak nie wrzucisz foty z "tapetą" to sie obraze
wiesz ja obejrzalam moze 2 filmiki z porodu, tez mnie troszke odstraszają, ale jak widzę to dziecię na brzuchu mamy to moje hormony szaleją

Cytat:
Teściowa właśnie mi napisała, że właśnie zamówili wózek Ma przyjść w ciągu 2 tygodni
dla teściowej

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
24kasia, paulizia- super że się tak nastawiłyście psychicznie, ja wierzę że to pomaga! A wygoda jest niesamowita, zwłaszcza poza domem,nie trzeba nosić ze sobą butelek, mleka itp.
Moja mama miała 3 dzieci, nie miała mleka w ogóle,a ja się uparłam że chcę karmić i się udało. Aha- i siary przed też nie miałam,widocznie takie cyce.

24kasia - może u Ciebie już się zaczyna?

Dobranoc mamusie!
twoje slowa to miod na moje serce!!! moja mama karmila mnie tylko 3tygodnie, bo jak twierdzi nie miala pokarmu. Ja sie upieram, mam nadzieje, ze to wypali. Nie mam siary teraz jak inne forumowe kolezanki moje sutki sa zoltawe, takie strupki sie zrobily
u mnie sie nic nie zaczyna, a u ciebie?????

Cytat:
Ja bede robic wszystko by karmic piersia, bo to najwazniejsze dla mojego dziecka!

Cytat:
a ja dziewczyny ide spac, mala mnie tak skopala i rozpycha sie na szyjke, ze boli zgielam sie wpol ale to byl taki chyba skurczybyk bo bolalo jak cholewka i caly czas ta szyjka kluje jak mala sie rusza, pcha sie mala okrutnie. tydzien to by mogla jeszcze posiedziec noooo!
szczegolnie, ze buty wiosenne chcialam sobie jutro kupic

musze polezec.
buziale
Oby wytrzymała jeszcze troszke, odpoczywaj kochana jak najwiecej!

Cytat:
hej kochane.
doczytalam pobierznie.

ewesko trzymam kciuki, tez mysle ze jak teraz pojdziesz to zostawia cie do konca

mary
doczytalam ze dostalas leki, ale wazne ze hanutka ok

chcialam napisac dziewczynom ze testowalam angelcare. mam sam monitor bez nianki. mam materacyk z wibracja i sie zdziwilam bo nie zakloca ona jego pracy. przetestowalam wzdluz i wszerz. przetestuje potem z malym jeszcze raz. podlaczylam bez problemu, wszystko dziala jak nalezy
zycze powodzenia dzisiaj!
super, ze masz juz lozeczko czekam na foty
i tez jestem zdania tego samego co dziewczyny, niedlugo wraca twoj mezulek i bedzie lepiej

Cytat:
wiesz jak mi humor poprawić

dzisiaj nie moge spac, Tż o 5.30 pojechal do pracy, dzwonil, ze ma wszystko dla mnie z apteki -aspiratorek do noska, gaziki, laktator, i juz sam nie wie co jeszcze kolega mu przyniosl- jego zona farmaceutka jest... spora zniżka za wszystko, np. laktator kosztował 100zl, my mamy za 67... oby sie przydal....

zjadlam mleko z platkami kukurydzianymi i juz mnie muli sen...tylko ze troche brzuch boli jak na @....
chyba mam wieksze uplawy, dzisiaj jak sie budzilam to czulam jak ze mnie leci....

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

ide sie zdrzemnąć
pogadałam z mezem przez tel...nie chce mu sie pracować, oj nie dziwie sie...my to takie dwa spiochy jestesmy, Tz prawie do pracy dzisiaj zaspal...

zajrze pozniej
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 06:43   #1425
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

niedawno byłaś chora i teraz znowu ???????

ja o dziwo narazie się nie zaraziłam smarami Zosi -- co jest dla mnie nie lada zagadką, bo przecież frida rządzi i ciągle z chusteczką za nią latałam ...

no i za łóżeczko - kolejna ciężarówka majsterkowiczka
wyprawka już prawie w komplecie ...

a ja wprasowałam resztę ciuszków Gabryśki
stwierdzam że muszę kupić jakieś czapeczki
i mam mało spodenek
za to fuuulll bodziaków i pajaców

idę nic nie robić

DOBRANOC !
andziotku a juz mialam do ciebie na priva wczoraj pisac, odnosnie syropow na kaszel, bo z tych dostepnych i domowych prbowalam wszystkeigo . gdzies sie doczytalam ze mozna z prawoslazu ale w aptece mi powiedzialy ze wszystkie sa z etanolem i mecze sie dalej, wyszlam bez niczego
ten kaszel to pozostalosc po tamtej chorobie i jest caly czas(ile to juz? miesiac?) ale teraz jest masakra, wcz wieczorem jak sie polozylam to tak mnie zaczelo dusic ze puscilam wymiotke (chyba nigdy mi sie nie zdarzylo)

Cytat:

hahaha, mary, jestes urocza ale nudno by tu bylo bez ciebie

a co do lekow, to zycze ci zebys na ten sam koniec faktycznie nie musiala nic brac

witam ciezaroweczki

kolejna fatalna noc, znowu wstawalam co chwila, w nocy takie mialam klucie ze szok, kaszel nie dawal spokoju, ehhh
Stary 2011-04-08, 06:48   #1426
anula_81
Zakorzenienie

Dzien dobry!

ja na chwile bo zbieram sie zaraz do lekarza potem odwiedzic TZ w pracy, moja prace i buty wiosenne musze koniecznie znalezc
ja dzisiaj wytrzymalamm i od 1;30 do 5;45 nie bylam siku!! musialam wytrzymac zeby miec co zaniesc do lekarza hihi ale za to jak juz sie obudzilam to kolka nie dala spac, brzuch mi dalej twardnieje ale na szczescie juz nie bolesnie, choc wczoraj porod zajrzal mi stresem w oczy przyznam ....
andziot ja tez szykobiego na spacerki, zreszta powiem ci tu w Norwegii szpilki calkowicie nieaktualne i dziewczyny rzadko na co dzien smigaja w takich butach na obcasach, do pracy wlasciwie nigdy,
jak kupie(a mam nadzieje ze tak) to wkleje zdjatko!

agus ty nam dawaj znak na biezaco, bo co otwieram wizaz to mam wrazenie ze rodzisz!
kasiulka mi tez najbardziej twardnieje wieczorem i wczoraj bolesnie plus te bolesne klucia, bole jak na @ mam najczesciej w nocy czasem potrafia mnie obudzic, sama nie wiem co to zwiastuje
paulizia ja tez chce karmic piersia i nastawiam sie pozytywnie, dlaczego mialoby sie nam nie udac??

dobra trzymac kciuki, lece na maraton bede po poludniu, blagam nie znowu 15 stron

buziale

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 07:07   #1427
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Poszlam spac o 12, a wstalam o 6 straaaasznie glodna, a w domku zero pieczywa... na szczescie mezus zaraz z pracy wraca i dowiezie swierze buleczki i bedziemy jesc z Antosiem Poki co wsunelam winogrona by zabic ssanie. Maly wierci sie od rana no to puscilam mu kawalek, ktory puszczam mu zawsze Dzem- Obluda i dupcia fikal... chyba juz poznaje

Aga_pe w przyszlym tygodniu bede znowu podlaczac wiec zobaczymy jak to pojdzie. Nianka piszczy po chwili, ale dawno juz podlaczalam i nie wiem o co tam chodzilo

Mary tylko sobie wkladki higienicznej na usta nie przyklej biedulka... jak cera??? Moze odkrylas, ze plyn do higieny intymnej ma jakis wspaniale wlasciwosci na cere?

Kasia24 bedziemy mamusie karmiace!!! Zobaczysz

Agnieszka M. sasiad chyba sie wkurzyl, ze go przejrzeli... a niech to!!!

Aga_pe a kysz kaszlu niedobry ty!!!! prosze zostawic nam nasza Agusie w spokoju!!!
Daj znac co u lekarza oczywiscie!!! Jak nie beda chceli przyjac to pros o odmowe na pismie, ze odmowili pomocy kobiecie w 9 miesiacy ciazy!

Agus siedzi jak na szpilkach, a kiedy sie akcja rozwinie to niewiadomo! Ta niepewnosc czy to zaraz jest chyba straszna??? Czy nie?
Stary 2011-04-08, 07:09   #1428
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie noc przespana bez wstawania na siku

Cytat:
MoniaK, Atiz... ja natrafilam na taki porod na youtube ludzie to sa powaleni takie cos wrzucac na youtube. Babka na lozku gola rodzi, tatus kameruje cale krocze jak maluch wychodzi i komentuje. Dziecko wychodzi to tatus z ta kamera podbija, przecina pepowine... normalnie paranoja... a jaka ogladalnosc
powariowali dla mnie to trochę obrzydliwe oglądać takie rzeczy Swój poród jakoś przeżyję ale czyjegoś nie. W życiu nie mogłabym być lekarzem więc podziwiam tych ludzi

Cytat:
padłam

Agnieszka, wracaj do zdrowia

Kasia, brakiem siary nie ma się co martwić. Niektóre kobiety w ogóle jej nie mają przed porodem i też karmią. Grunt to dobre nastawienie

Aguś, co tam u Ciebie przez noc?

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-04-08 o 07:11
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 07:09   #1429
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry!

ja na chwile bo zbieram sie zaraz do lekarza potem odwiedzic TZ w pracy, moja prace i buty wiosenne musze koniecznie znalezc
ja dzisiaj wytrzymalamm i od 1;30 do 5;45 nie bylam siku!! musialam wytrzymac zeby miec co zaniesc do lekarza hihi ale za to jak juz sie obudzilam to kolka nie dala spac, brzuch mi dalej twardnieje ale na szczescie juz nie bolesnie, choc wczoraj porod zajrzal mi stresem w oczy przyznam ....
andziot ja tez szykobiego na spacerki, zreszta powiem ci tu w Norwegii szpilki calkowicie nieaktualne i dziewczyny rzadko na co dzien smigaja w takich butach na obcasach, do pracy wlasciwie nigdy,
jak kupie(a mam nadzieje ze tak) to wkleje zdjatko!

agus ty nam dawaj znak na biezaco, bo co otwieram wizaz to mam wrazenie ze rodzisz!
kasiulka mi tez najbardziej twardnieje wieczorem i wczoraj bolesnie plus te bolesne klucia, bole jak na @ mam najczesciej w nocy czasem potrafia mnie obudzic, sama nie wiem co to zwiastuje
paulizia ja tez chce karmic piersia i nastawiam sie pozytywnie, dlaczego mialoby sie nam nie udac??

dobra trzymac kciuki, lece na maraton bede po poludniu, blagam nie znowu 15 stron

buziale
za wizytke! Mam nadszieje, ze wszystko bedzie dobrze i mala jeszcze sie na swiat nie pcha
Pewnie, ze damy rade karmic... po prostu trzeba myslec pozytywnie i takie miec nastawienie, bo inaczej moze byc roznie
Stary 2011-04-08, 07:24   #1430
moria44
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny Maliny!

No ja widzę, że coraz więcej oznak zbliżającego się porodu agus ja to czuję, że Tobie nikt I'szego miejsca nie odbierze 24kasia, atiz, matall, anula u Was też skurczyki no ale w tak zaawansowanej ciąży to normalne

ewesko - skoro nie masz daleko do szpitala to ja też bym wolała w domu być. A chłopcy zwolnili w takim razie, pamiętam jak nas powalili wagą 1,5kg

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
kochana a ile dalas za te leki? daj znac jak ci pomoga
kasiu ten Cyclo-3-fort kosztował chyba 22zł za 30 kapsułek co wg zapiski lekarza starczy mi na 10 dni. Kupiłam dwa opakowania Herbatka z pokrzywy to nie wiem ale pewnie około 3,5-4zł, żel do nóg 22-23zł. Wczoraj dwa razy smarowałam się żelem, jest po nim ulga, nogi nie są takie gorące ale opuchlizna jeszcze trzyma. Po nocy się trochę zmniejszyła ale teraz robiłam sałatkę i się nastałam w kuchni i znowu balony.

Cytat:
Super

Cytat:
aga jak to możliwe, że materac z wibracjami nie przeszkadza? Przecież monitor wyczuwa najmniejszy ruch a nawet podmuch wiatru więc jak to możliwe, że przy wibracjach włącza się alarm (?) Ja cały czas walczę właśnie z tikaniem w momentach gdy nie dotykam materacyka bo tika nawet gdy tylko chodzę wokół łóżeczka

Cytat:
Paulizia my mamy chyba ten sam model to spróbuj go podłączyć, dokładnie tak jak w instrukcji a jeśli będzie wył nawet gdy pukasz w materacyk to możemy zsynchronizować po kolei ustawienia

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

anula trzymam kciuki za Twój dzisiejszy maraton i wizytkę

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Aguś, moria - co u Was?
Ciiiiisza i spooookój
Ani skurczy ani czopa ani krwawienia

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 07:37   #1431
mimbi
Zakorzenienie

Dostalam smsa od Weredki, ze tetno malej sie ustabilizowalo i jest lepiej, wkrotce ja wypuszcza Natomiast Siasiek nie odpisala, czy macie z nia jakis kontakt, martwie sie
Czy ktos wie co u Taverney???

Cytat:
Nie idę do szpitala jeszcze bo na bank bym juz tam została do porodu, a niech wszystko potrwa jeszcze dwa tygodnie albo i więcej nic nie jest powiedziane że zaraz mogę urodzić.
Ewesko wszystkie wiemy, ze jestes madra kobieta i wiesz, co robisz. Wiec jestem pewna, ze jesli tylko poczujesz, ze juz trzeba jechac, to pojedziesz, bez znaczenia czy to bedzie teraz czy za dwa tygodnie. W kazdym razie juz sie nie moge doczekac zdjec Twoich blizniakow roznych plci Czy wybraliscie w koncu imiona, jakby to byli dwaj chlopcy?
Pozadaje Ci potem troche pytan na PW dot. makijazu, oki?
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
mimbi To może wszystkie pojedziemy do Ciebie rodzić? Komfort, do tego ZA DARMO!
A zapraszam, tylko ustawcie sie po kolei, zeby korka nie zrobic na porodowce
http://www.szpital.bydgoszcz.pl/inde...d=61&Itemid=73
O widze ze na zdjeciu sa ci fajni lekarze i pielegniarki, chyba sie zaraz wzrusze

Cytat:
ha!! Mam to samo!!! Moj ryj jest tak wielki, ze mi nawet makijaz nie pomaga
Kiedys to jeszcze bylam w stanie sie wyszczuplic rozem i brazerem, ale teraz to bym musiala sobie cala twarz pomalowac, co przy mojej karnacji wygladaloby mega smiesznie. Co tam twarz - cale cialo! Wklejam Wam moja stope z wczorajszego wieczora, straszna nie??? To jest rozmiar 36-37 (byl rozmiar 36-37?). Mysle, ze moglabym grac slonia bez charakteryzacji, tylko trzeba mi trabe dorobic.

Cytat:
Właśnie mama dzwoniła i żałuje że je powiedziałam o rozwarciu bo rodzina przezywa bardziej niż ja sama
Moja babcia do dzis nie wie, ze bylam w szpitalu, tylko ze pojechalam na badania. By pewnie zawalu dostala.
A co do rozwarcia, wiecie jaka ja jestem durna (doktorat!? Jaki doktorat, wez sie lepiej za lupanie kamieni na ulicy)?? Otoz ja sie dopiero w szpitalu zorientowalam, ze rozwarcie to nie jest tam na dole jak widac glowke i ze to cholernie boli, tylko ze to chodzi o macice w srodku i ze tego nie czuc

Cytat:
Ty wcale AZ TAKA glupia to nie jestes - intymniaki maja zwykle bardzo przyjazne sklady i mozna sie nimi spokojnie myc po paszczy, ja zawsze na wyjazdy zabieram intymniaka i jade z koksem, bo po co targac tyle butelek. Ale za to majtki w toalecie mnie zastanowily, jesli juz ich tak bardzo nie lubisz, to wyrzuc po prostu do smietnika, po co sobie rury zapychac a jak nie masz silnej woli to zrob patent mamy mojego bylego - trzy razy wyrzucala jego zuzyte adidasy, a on je ciagle wyciagal ze smietnika, bo je uwielbial. Wiec mama sie wkurzyla i za czwartym razem zalala je sosem ze szprotek i jakims pomidorowym z makreli. Zadzialalo
Plan na dzis: zmeczyc gumowatego pomidora, przyjac panow z tepsy, posprzatac kuchnie, spakowac torbe do porodu i o 18.20 wizyta u gineksa.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00162.jpg (37,3 KB, 49 załadowań)
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 07:49   #1432
bzyczka1
Zakorzenienie

jejku dziewczyny, współczuję Wam tych obrzęków i opuchlizn...ja póki co zdjęłam tylko obrączkę z palca bo raz miałam problem ze zdjęciem (po całym dniu remontu więc nie ma się co dziwić i bez ciąży miałabym z tym problem) i już nie założyłam żeby w razie czego nie trzeba było rozcinać

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 07:50   #1433
matallewar
Zakorzenienie

Padam na twarz

Jestem niewyspana... Wujek siedział do 0:30 u nas (obgadaliśmy kwestie przeprowadzek, plan jest taki, że malujemy najpóźniej 28 kwietnia... , żeby się udało - może nawet wcześniej? )

Muszę jechać na seminarium. Może na nim nie usnę

No i dziś to raczej na wiżaż już nie wejdę Jeśli mi tż wypuszczą, to nie będę mieć czasu

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 07:58   #1434
Ollliwka
Zakorzenienie

hej

mimbi konkretna stopa
mnie uda i biodra puchną

Idę się szykować pomału dzisiaj mam wizyte u gina
Stary 2011-04-08, 08:01   #1435
mimbi
Zakorzenienie

Jezu moze ja usune to zdjecie, bo sie Wam beda snic koszmary po nocach

Ide sie kimnac zanim tepsiaki przyjada. Punkt pierwszy planu wykonany, gumowaty pomidor wchloniety. Buzka.
Stary 2011-04-08, 08:04   #1436
Paulizia
Wtajemniczenie

Mimbi ja uzylam ostatnio swojego fluidu, ktorego uzywalam przed ciaza jak bylam troszke opalona. Myslalam, ze zawalu dostane jak zobaczylam sie w lustrze... tez jestem mega blada. Wygladalam jakbym chora byla, albo miala 13 lat i pierwszy raz sie pomalowala
Noga faktycznie wyglada niezle... ech. Czy to boli?

Moria kochana jestes Ja bede podlaczac w poniedzialek, bo teraz mezul ma na nocki i caly dzien spi... nie chcialabym go budzic jak bedzie pipczal w razie czego bede Cie na priv meczyc

Matall by tz byl dzis z Wami

Bzyczka ja tez poki co obraczke zdjelam... jako takich opuchlizn tez nie zanotowalam... tylko jedne buty mnie obcieraja :roll eyes:
Stary 2011-04-08, 08:11   #1437
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Mimbi ja uzylam ostatnio swojego fluidu, ktorego uzywalam przed ciaza jak bylam troszke opalona. Myslalam, ze zawalu dostane jak zobaczylam sie w lustrze... tez jestem mega blada. Wygladalam jakbym chora byla, albo miala 13 lat i pierwszy raz sie pomalowala
Noga faktycznie wyglada niezle... ech. Czy to boli?
Kochanie ja mam fototyp skory minus piecset, wiec ZAWSZE bylam bialo- przezroczysta, moje fluidy to sa naprawde barwy dla bialasow, zawsze najjasniejsze z kolekcji (moj najlepszy kolor to byl
http://www.laurendor.com/ing/bases_maquillaje.php# <-- jak wejdziesz we Fluid Make Up to moj kolor to jest PC), wiec mysle, ze raczej ze mna nie wygrasz w tej kwestii i nawet jak teraz jestes biala, to i tak przy mnie wygladasz na mulatke. Wszyscy sie lubia ze mna fotografowac, bo zawsze wygladaja na opalonych

A stopy... Nie boli to, ale jest tak jakby cieplo w nogi. Chlodze sobie prysznicem, ale to i tak nic nie daje. Buty mam na rzepy cale szczescie, to sobie popuszczam, a skarpetki nosze TZ.
Stary 2011-04-08, 08:17   #1438
violisia
Zadomowienie

czesc czołem

ojjj chyba sie nam posypia pierwsze wiadomosci z porodowki... czekamy Agus na wiesci

aaaaaaaaa ja myslalm ze dzis czwartek , a jest piatek i cooo?? i zaczynam 36 tydzień

Edytowane przez violisia
Czas edycji: 2011-04-08 o 08:20
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 08:23   #1439
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
aga jak to możliwe, że materac z wibracjami nie przeszkadza? Przecież monitor wyczuwa najmniejszy ruch a nawet podmuch wiatru więc jak to możliwe, że przy wibracjach włącza się alarm (?) Ja cały czas walczę właśnie z tikaniem w momentach gdy nie dotykam materacyka bo tika nawet gdy tylko chodzę wokół łóżeczka
morius naprawde. alarm wlacza sie tylko wtedy kiedy moja reka nie lezy na materacyku, na nic innego nie reacuje, ani na psa, ani na szturchanie lozeczkiem. wyprobowalam wszystko. alarm sie wlaczal zawsze, kladlam reke-tik tik na zielono, bralam reke, alarm.

jakby faktycznie moj byl taki czuly to bym zwrocila, bo pewenie przez 90% czasu maly bedzie w dzien spal przy otwartym oknie, jest pies w domu ktory rzuca swoimi zabawkami i to by pewnie robilo zaklocenia, no i dominik ktory na bank bedzie sie uwieszal na lozeczku, przepychal je itd.

nie sprawdzilam jak sie ma monitor kontra pluszak z bijacym serduszkiem

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

Kiedys to jeszcze bylam w stanie sie wyszczuplic rozem i brazerem, ale teraz to bym musiala sobie cala twarz pomalowac, co przy mojej karnacji wygladaloby mega smiesznie. Co tam twarz - cale cialo! Wklejam Wam moja stope z wczorajszego wieczora, straszna nie??? To jest rozmiar 36-37 (byl rozmiar 36-37?). Mysle, ze moglabym grac slonia bez charakteryzacji, tylko trzeba mi trabe dorobic.

mimbko skad mialas fotke mojej nogi?
hmm moja tak wyglada od rana wlasciwie, wieczorem mam blyszczace paluchy i skore napieta do granic mozliwosci
kciuki za wizytke

wrocilam!
niedalam sie, ale tez super ustatysfakcjonowana nie jestem, otoz dostalam augumentin bo "trzeba mnie wyleczyc przed porodem" ale z syropu glupi stodal ktorego wypilam juz 2 butle, i euphorbium do nosa ktorym zakraplam juz miesiac

kaszel tchawicowy, slychac swisty i furczenia
Stary 2011-04-08, 08:28   #1440
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
kurde czemu to takie drogie... wrrr juz mnie wkurzaja te wydatki. nawet nie te zwiazane z ciąża i porodem co z tym zakichanym remontem io zyciem codziednnm,.
chyba też zacznę kraść prąd
dobija mnie życie od wczoraj...
obudziałam sie jak tż wstawał i mam milion mysli na srekunde

TY juz się nią masujesz????
myślałam ze w ciąży nie bardzo mozna takier zabiegi
planuję inwazję na cellulit po porodzie
jak chcesz jakies rady odnośnie baniek to służę pomocą

aguś chyba już co????
dawaj znac
jak po nocy?
skurcze dalej regularne?

ciekawe co u siasi bede do niej pisac później
Cytat:
o matko aguś! Może to już?

Mary poziomkowa- uśmiałam się! Ja niedawno szamponem zrobilam demakijaż..

A ja nie śpię,bo mi niedobrze. Mam nadzieję że nie będę wymiotować.
Cytat:
Dzien dobry
Poszlam spac o 12, a wstalam o 6 straaaasznie glodna, a w domku zero pieczywa... na szczescie mezus zaraz z pracy wraca i dowiezie swierze buleczki i bedziemy jesc z Antosiem Poki co wsunelam winogrona by zabic ssanie. Maly wierci sie od rana no to puscilam mu kawalek, ktory puszczam mu zawsze Dzem- Obluda i dupcia fikal... chyba juz poznaje

Aga_pe w przyszlym tygodniu bede znowu podlaczac wiec zobaczymy jak to pojdzie. Nianka piszczy po chwili, ale dawno juz podlaczalam i nie wiem o co tam chodzilo

Mary tylko sobie wkladki higienicznej na usta nie przyklej biedulka... jak cera??? Moze odkrylas, ze plyn do higieny intymnej ma jakis wspaniale wlasciwosci na cere?

Kasia24 bedziemy mamusie karmiace!!! Zobaczysz

Agnieszka M. sasiad chyba sie wkurzyl, ze go przejrzeli... a niech to!!!

Aga_pe a kysz kaszlu niedobry ty!!!! prosze zostawic nam nasza Agusie w spokoju!!!
Daj znac co u lekarza oczywiscie!!! Jak nie beda chceli przyjac to pros o odmowe na pismie, ze odmowili pomocy kobiecie w 9 miesiacy ciazy!

Agus siedzi jak na szpilkach, a kiedy sie akcja rozwinie to niewiadomo! Ta niepewnosc czy to zaraz jest chyba straszna??? Czy nie?
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U mnie noc przespana bez wstawania na siku

powariowali dla mnie to trochę obrzydliwe oglądać takie rzeczy Swój poród jakoś przeżyję ale czyjegoś nie. W życiu nie mogłabym być lekarzem więc podziwiam tych ludzi

padłam

Agnieszka, wracaj do zdrowia

Kasia, brakiem siary nie ma się co martwić. Niektóre kobiety w ogóle jej nie mają przed porodem i też karmią. Grunt to dobre nastawienie

Aguś, co tam u Ciebie przez noc?
jestem jestem

nie urodzilam

skurczy nie bylo w nocy
przed polozeniem sie spac byly
ale w nocy mnie konkretnie przeczyscilo

i caly czas sprawdzalam na majtkach czy mi wody nie odeszly

tak macie racje, to czekanie jest straszne z jednej strony
bo nigdy nie wiesz kiedy gdzie i w jakiej pozycji

dzisiaj sie slabo czuje
jest mi slabo, wszystko mnie drazni...

dzisiaj po ktg dzialam nie ma wała
musze sobie dopomoc

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości