Maturkowania 2011 część VI - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-18, 12:09   #1411
Jamajka007
Zakorzenienie

Dot.: Maturkowania 2011 część VI

ehh.. ja z matmy mogę liczyć na max 80%, ale to na zasadzie: dostanę pod warunkiem, że nie zrobiłam żadnego głupiego błędu

Co do fizyki - wolę to przemilczeć.

I wiecie co? Nie dziwię się uczelniom, ze chcą przywrócić egzaminy wstępne...

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 12:11   #1412
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez regretsareuseless Pokaż wiadomość
Nie sprawdzałam jeszcze odpowiedzi ale jestem zadowolona Wypracowanie mi odpowiadało, bo pisałam o tym czy II RP była państwem demokratycznym i trzeba było sie oprzeć na przemianach ustrojowych z lat 1918-1939. Niektóre zadania z testu były dziwne ale ogólnie jest ok
To dobrze. Mam nadzieje, że wszystkie wizażankowe- historyczki będą zadowolone.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
ehh.. ja z matmy mogę liczyć na max 80%, ale to na zasadzie: dostanę pod warunkiem, że nie zrobiłam żadnego głupiego błędu

Co do fizyki - wolę to przemilczeć.

I wiecie co? Nie dziwię się uczelniom, ze chcą przywrócić egzaminy wstępne...
Ale to dobry wynik z matmy.
Fizykę też zawaliłam, ale zawsze troche punktów wpadnie.
No i już z samą matmą na część kierunków można się dostać.
lilavati007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 12:11   #1413
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilavati007 Pokaż wiadomość
To dobrze. Mam nadzieje, że wszystkie wizażankowe- historyczki będą zadowolone.
Ja się boję o nasze chemiczki... żeby nie zrobili im takiego numeru jak na fizyce

Cytat:
Napisane przez lilavati007
No i już z samą matmą na część kierunków można się dostać.
No właśnie na PG wystarczy jeden przedmiot. Fizykę zdawałam, mając nadzieję na Poznań.

Edytowane przez Jamajka007
Czas edycji: 2011-05-18 o 12:13
Stary 2011-05-18, 12:12   #1414
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie, bo ogólnie myśle, że nawet praca na budowie jeżdżąc po całym świecie ogólnie mogłaby mi się podobać, ale wiem, że chciałabym mieć rodzine. A jeśli miałabym moje dziecko widziec raz na jakiś czas, to wole wogóle go nie mieć. Dlatego wolałabym coś bardziej "stacjonarnego". A wydaje mi się, że najlepsze posady w budownictwie wymagają jednak częstych podróży.

Też się tego boje... Bo co wtedy? Zrezygnować i mieć 2 albo 3 lata w plecy czy dokończyć to i do końca życia pracować w zawodzie, którego się nie lubi.
moja nauczycielka, która przepracowała ileś lat w biurze projektów zarabiała tyle, że było ją stać na to, żeby 3 miesiące w roku nie pracować i podróżować z synem po całej Europie a była właśnie po specjalizacji z konstrukcji, więc wydaje mi się, że te "biurowe" posady są lepsze, bo można podłapać dodatkowe zlecenia

albo po tych 3 latach zacząć nowy kierunek i zostać wiecznym studentem...

AjcCc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 12:13   #1415
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się boję o nasze chemiczki... żeby nie zrobili im takiego numeru jak na fizyce
No. Ale to w sumie układają inni ludzie, więc poprostu zależy od szczęścia.
A na fizie myślałam, że padne jak zbaczyłam zadania. U mnie na sali słychać było tylko takie głupkowate śmieszki, co oni nam tu dowalili.
Stary 2011-05-18, 12:15   #1416
Tinuu27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez regretsareuseless Pokaż wiadomość
Nie sprawdzałam jeszcze odpowiedzi ale jestem zadowolona Wypracowanie mi odpowiadało, bo pisałam o tym czy II RP była państwem demokratycznym i trzeba było sie oprzeć na przemianach ustrojowych z lat 1918-1939. Niektóre zadania z testu były dziwne ale ogólnie jest ok
też jestem zadowolona myślałam, że będzie zdecydowanie gorzej! ;D ale ja pisałam temat I, podobny miałam na próbnej i lepiej się czułam w tym okresie. zadania były i trudne, i łatwe. zobaczymy ile nabucham tych punktów a u Ciebie w szkole znajomi zadowoleni z historii rozsz.??

dieta, dieta..
a może odwiedzisz mnie tu? -> @

wymiana
Tinuu27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 12:16   #1417
Adus_
Zadomowienie

właśnie, powodzenia na chemii! O ile jeszcze któraś tu siedzi :P
Adus_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 12:17   #1418
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AjcCc Pokaż wiadomość
moja nauczycielka, która przepracowała ileś lat w biurze projektów zarabiała tyle, że było ją stać na to, żeby 3 miesiące w roku nie pracować i podróżować z synem po całej Europie a była właśnie po specjalizacji z konstrukcji, więc wydaje mi się, że te "biurowe" posady są lepsze, bo można podłapać dodatkowe zlecenia

albo po tych 3 latach zacząć nowy kierunek i zostać wiecznym studentem...
Wow. Fajnie. Twoje posty coraz bardziej przekonują mnie do budownictwa. Bo ja słyszałam w większości opinie, które mnie zniechęcały: albo że będę musiała podróżować, a do biura projektowego pewnie się nie załapie, bo tam większość jest po architeturze. A zarabiać tyle by stać mnie było na własne, beztroskie podróżowanie po świecie (i móc wogóle wziąć tak długi urlop) to moje marzenie.

Tak zawsze marzyło mi się zostanie wiecznym studentem.
Stary 2011-05-18, 12:20   #1419
Adus_
Zadomowienie

http://fakty.interia.pl/raport/matur...m,1640744,7346 widziałyście?
Stary 2011-05-18, 12:22   #1420
ladymoonn
Zakorzenienie

a właśnie, ktoś się może orientował jak to w końcu jest z płatnym drugim kierunkiem? chodzi mi o przypadek, że po roku rezygnuje, bo stwierdzam, że to nie to i chcę zacząć coś nowego to też płacę? czy tylko jak robię równolegle?
czytałam tą ustawę, ale taki język do mnie nie przemawia i nadal nie wiem

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 12:22   #1421
roxi92
Raczkowanie

dziewczyny 20/20! Więcej strachu niż to warte! Jestem mega szczęśliwa i życzę Wam powodzenia!!!

*pani magister!
*samorealizacja!
*walka o formę na LATA, nie na lato!
*dbam o włosy i cerę

Burza w garnkach- gotuję!
już trochę mniej...
roxi92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 12:23   #1422
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Adus_ Pokaż wiadomość
wiedziałam, że tak będzie.
Stary 2011-05-18, 12:25   #1423
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli tak jak myslałyśmy
W sumie uczniowie nie zawinili... Tylko że nadal będą "ponad nami" (a może raczej ponad tymi, którym marzyły się studia w stolicy), bo jednak zadania na lekcjach robili.
A nasza kochana CKE pewnie bedzie robić teraz wszystko, zeby sprawę zatuszować

Stary 2011-05-18, 12:26   #1424
oluniaaa172
Zadomowienie

Ooooo proszę ...

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez roxi92 Pokaż wiadomość
dziewczyny 20/20! Więcej strachu niż to warte! Jestem mega szczęśliwa i życzę Wam powodzenia!!!
gratuluję
Stary 2011-05-18, 12:28   #1425
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Wow. Fajnie. Twoje posty coraz bardziej przekonują mnie do budownictwa. Bo ja słyszałam w większości opinie, które mnie zniechęcały: albo że będę musiała podróżować, a do biura projektowego pewnie się nie załapie, bo tam większość jest po architeturze. A zarabiać tyle by stać mnie było na własne, beztroskie podróżowanie po świecie (i móc wogóle wziąć tak długi urlop) to moje marzenie.

Tak zawsze marzyło mi się zostanie wiecznym studentem.
W biurze projektowym muszą pracować zarówno architekci jak i inżynierowie- konstruktorzy, więc nie mogą tam pracować tylko ludzie po architekturze
Architekci są od wymyślania- rzutu, bryły, rozwiązania architektoniczego pomieszczeń, a zadaniem konstruktora jest dogranie wszystkiego tak, żeby konstrukcja przenosiła obciążenia. Architekci mają tak znikomą wiedzę na temat materiałów budowlanych i konstrukcji, że nauczycielka opowiadała nam o przypadku, gdzie architekt zaprojektował hotel z basenem na dachu i nie zgodził się, żeby w hallu głównym stanęła chociaż jedna kolumna która pomogłaby w rozkładzie obciążeń zgodził się wrysować kolumny dopiero, gdy nie było innego wyjścia.
Morał jest taki- żadne biuro nie będzie istniało bez architektów, inżynierów budownictwa, bez inżynierów środowiska, bez elektryków, ale wszystko w odpowiednich proporcjach...

Stary 2011-05-18, 12:29   #1426
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn
a właśnie, ktoś się może orientował jak to w końcu jest z płatnym drugim kierunkiem? chodzi mi o przypadek, że po roku rezygnuje, bo stwierdzam, że to nie to i chcę zacząć coś nowego to też płacę? czy tylko jak robię równolegle?
czytałam tą ustawę, ale taki język do mnie nie przemawia i nadal nie wiem
Wczoraj czytałam artykuł na ten temat i zrozumiałam, że jeżeli rezygnujesz po roku to musisz zapłacić za ten "stracony rok" i płacić za następny kierunek
Cytat:
Gratulacje

Stary 2011-05-18, 12:30   #1427
Adus_
Zadomowienie

wkurzyłam się nieźle. Wiem, że to nie jest wina uczniów, ale no bez przesady..
Stary 2011-05-18, 12:31   #1428
oluniaaa172
Zadomowienie

Cytat:
wkurzyłam się nieźle. Wiem, że to nie jest wina uczniów, ale no bez przesady..

Spokojnie...

co zrobić tak już to u nas jest....
Stary 2011-05-18, 12:32   #1429
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
W biurze projektowym muszą pracować zarówno architekci jak i inżynierowie- konstruktorzy, więc nie mogą tam pracować tylko ludzie po architekturze
Architekci są od wymyślania- rzutu, bryły, rozwiązania architektoniczego pomieszczeń, a zadaniem konstruktora jest dogranie wszystkiego tak, żeby konstrukcja przenosiła obciążenia. Architekci mają tak znikomą wiedzę na temat materiałów budowlanych i konstrukcji, że nauczycielka opowiadała nam o przypadku, gdzie architekt zaprojektował hotel z basenem na dachu i nie zgodził się, żeby w hallu głównym stanęła chociaż jedna kolumna która pomogłaby w rozkładzie obciążeń zgodził się wrysować kolumny dopiero, gdy nie było innego wyjścia.
Morał jest taki- żadne biuro nie będzie istniało bez architektów, inżynierów budownictwa, bez inżynierów środowiska, bez elektryków, ale wszystko w odpowiednich proporcjach...
Tak własnie sądziłam, ale ludzie lubią dawać mądre rady i zniechęcać innych.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 12:32   #1430
roxi92
Raczkowanie

dzięki a właśnie, na jaki kierunek studiów się wybieracie i na jaką uczelnię? Czy ktoś słyszał coś o Międzynarodowych Stosunkach Gospodarczych lub o Gospodarce przestrzennej na UG?!

*pani magister!
*samorealizacja!
*dbam o włosy i cerę

już trochę mniej...
Stary 2011-05-18, 12:32   #1431
regretsareuseless
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tinuu27 Pokaż wiadomość
też jestem zadowolona myślałam, że będzie zdecydowanie gorzej! ;D ale ja pisałam temat I, podobny miałam na próbnej i lepiej się czułam w tym okresie. zadania były i trudne, i łatwe. zobaczymy ile nabucham tych punktów a u Ciebie w szkole znajomi zadowoleni z historii rozsz.??
U nas w szkole historię R pisało z 20 osób Ale tak ogólnie to jak zawsze, jedni bardzo zadowoleni, drudzy załamani

Cytat:
gratulacje
Roxi92, mój kolega z klasy wybiera się na międzynarodowe stosunki gospodarcze ale chyba nie na UG, chociaż nie jestem pewna
Ja składam na psychologię na UŁ, UMCS, UW, APS i jakby mi coś nie poszło to na SWPS

Edytowane przez regretsareuseless
Czas edycji: 2011-05-18 o 12:36
regretsareuseless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 12:34   #1432
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
To co mówisz brzmi fajnie... ale niestety - wszędzie jest ograniczona liczba miejsc. Wiem, wiem.. powinnam myśleć optymistycznie No ale nie chcę się nastawiać na coś konkretnego, co może się okazać kiedyś nierealne.

Stary 2011-05-18, 12:37   #1433
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki a właśnie, na jaki kierunek studiów się wybieracie i na jaką uczelnię? Czy ktoś słyszał coś o Międzynarodowych Stosunkach Gospodarczych lub o Gospodarce przestrzennej na UG?!
Ja się wybieram na PWr, zastanawiam się nad (między innymi ) budownictwem i energetyką.
A o GP słyszałam, że to dość ciekawe studia, ale nie zagłębiałam się za bardzo w temat. Jest chyba o tym kierunku nawet wątek na wizazu.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
To co mówisz brzmi fajnie... ale niestety - wszędzie jest ograniczona liczba miejsc. Wiem, wiem.. powinnam myśleć optymistycznie No ale nie chcę się nastawiać na coś konkretnego, co może się okazać kiedyś nierealne.
Też mi się zaczeło podobać. No ale fakt nie wszyscy się załapią do takiej pracy. Tylko, że wydaje mi się, że większość (zwłaszcza facetów) woli prace na budowie, bo i podobno większa kasa po tym jest. No i dużo też tak naprawdę zależy od ciebie (tak sobie próbuje wmawiać ) - jeśli cię to ciekawi, znasz się na rzeczy i jesteś dobra w tym co robisz, napewno znajdziesz dobrą pracę.
Stary 2011-05-18, 12:39   #1434
roxi92
Raczkowanie

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------

No wlasnie, ja sie zastanawiam, czy na MSG/GP jest duzo matmy? Jak sadzicie? Zastanawiam sie czy sobie poradze, naprawde NIE UMIEM matematyki. Uwielbiam uczyc sie jezykow obcych i j.polskiego, ale zdaje sobie sprawe, ze musze myslec realistycznie i o przyszlym zyciu, o pracy... a po dziennikarstwie raczej pracy nie dostane w trojmiescie. Takze jestem w kropce.

*pani magister!
*samorealizacja!
*dbam o włosy i cerę

już trochę mniej...
Stary 2011-05-18, 12:39   #1435
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Tak własnie sądziłam, ale ludzie lubią dawać mądre rady i zniechęcać innych.
Najwięcej w biurze potrzebnych jest inżynierów budownictwa i architektów, zawsze
Rok na budowie potrzebny do zrobienia uprawnień chyba wytrzymasz
Poza tym miałam praktyki na budowie i w biurze i co kto lubi, ale ja zdecydowanie wybieram budowę

Cytat:
Wszędzie jest ograniczona liczba miejsc, ale są miasta, gdzie jest łatwiej się dostać. Ja postawiłam sobie cel, że chcę studiować budownictwo i nic innego. Kolega z klasy składa m.in. do Legnicy, bo wie, że tam się dostanie, a to filia PWr, na pewno częściowo odbiega poziomem, ale mówił mi, że ostatnie semestry i tak są we Wro (nie wiem ile w tym prawdy bo sama jeszcze się nie wczytywałam- muszę sprawdzić).

Cytat:
Ja się wybieram na PWr, zastanawiam się nad (między innymi ) budownictwem i energetyką.
A o GP słyszałam, że to dość ciekawe studia, ale nie zagłębiałam się za bardzo w temat. Jest chyba o tym kierunku nawet wątek na wizazu.
GP to pewnie fajny kierunek i wydaje mi się, że nie taki trudny jak budownictwo, ale jest teraz na wielu uczelniach i przez to może być problem z pracą po nim... bo otwierają go uniwerki, politechniki, uniwersytety przyrodnicze...

Stary 2011-05-18, 12:39   #1436
Bziu
Zakorzenienie

ellllo słońca
dziękuje Wam dobra przyznaję panikowałam niepotrzebnie możecie mi wtłuc
gratuluje wszystkim które wczoraj zdały
trzymam kciuki za dzisiejsze

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość

Kobity, uciekacie daleko od domu po maturach? Na studia?
na studia zamierzam składać do Wrocławia, Poznania, Łodzi-mieszkam "pod" Krakowem

Cytat:
nie ma spania, trzeba naklepać z 5 stron, żeby spamerki miały co czytać
aaaa teraz już wiem przez kogo czeka mnie jeszcze 4 strony do nadrobienia

Cytat:
My z kolegą poszliśmy do techników, żeby poodpoczywać przed studiami. Poodpoczywaliśmy oboje Mieliśmy większy wycisk niż nasi znajomi w dwóch najlepszych LO
piątka

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 12:44   #1437
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Najwięcej w biurze potrzebnych jest inżynierów budownictwa i architektów, zawsze
Rok na budowie potrzebny do zrobienia uprawnień chyba wytrzymasz
Poza tym miałam praktyki na budowie i w biurze i co kto lubi, ale ja zdecydowanie wybieram budowę

Wszędzie jest ograniczona liczba miejsc, ale są miasta, gdzie jest łatwiej się dostać. Ja postawiłam sobie cel, że chcę studiować budownictwo i nic innego. Kolega z klasy składa m.in. do Legnicy, bo wie, że tam się dostanie, a to filia PWr, na pewno częściowo odbiega poziomem, ale mówił mi, że ostatnie semestry i tak są we Wro (nie wiem ile w tym prawdy bo sama jeszcze się nie wczytywałam- muszę sprawdzić).
Wytrzymam praktyki na budowie. A kto wie, może tak mi się to spodoba, że stwierdze: "wale projektowanie, wybieram budowe".

U mnie jeden kolega wybiera się do Jeleniej Góry (to też filia PWr)
Stary 2011-05-18, 12:46   #1438
kamelleonka
Zadomowienie

Witajcie, Maturystki . Dopiero dziś odkryłam ten świetny wątek, a już jestem po wszystkim . Zdawałam fizę(R) i biolę(R). Ustne zaliczone - angielski 16/20 i polski 15/20. Szału nie ma, ale na ilość przygotowań, to uważam, że znakomicie :P. Mogę się dołączyć?

wszystko się jakoś w końcu układa
kamelleonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 12:46   #1439
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------

No wlasnie, ja sie zastanawiam, czy na MSG/GP jest duzo matmy? Jak sadzicie? Zastanawiam sie czy sobie poradze, naprawde NIE UMIEM matematyki. Uwielbiam uczyc sie jezykow obcych i j.polskiego, ale zdaje sobie sprawe, ze musze myslec realistycznie i o przyszlym zyciu, o pracy... a po dziennikarstwie raczej pracy nie dostane w trojmiescie. Takze jestem w kropce.
z tego co kiedyś czytałam o GP to [na początku przynajmniej] jest dużo matmy i fizyki

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 12:48   #1440
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamelleonka Pokaż wiadomość
Witajcie, Maturystki . Dopiero dziś odkryłam ten świetny wątek, a już jestem po wszystkim . Zdawałam fizę(R) i biolę(R). Ustne zaliczone - angielski 16/20 i polski 15/20. Szału nie ma, ale na ilość przygotowań, to uważam, że znakomicie :P. Mogę się dołączyć?
Jak ci poszła fiza? Na co się wybierasz?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości