Wszystko o Avonie - cz. 22 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-15, 11:22   #1411
Charlotte York
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ale ona jest w k12 chyba to jest ta zwykła czy rozgrzewająca, bo z moją cerą to rozgrzewająca odpada a cena kusi
Jeśli mowa o maseczce z Morza Martwego to jest ona zwykła i bardzo ja lubię. Bardziej niż Kwiat Lotosu. Po MM czuję się bardziej świeżo i ten zapach jak dla mnie boski. Taki na maseczkę. Bo tajski to dla mnie za balsamowaty (Co do balsamu Tajskiego nie lubię go, znaczy tego musu. Jakaś dziwna powłoka na skórze mi zostaje i wcale nie nakładam go dużo).
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 11:23   #1412
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Warto Moja Mama je lubi tak samo jak tropikalne W sumie to zakochała się w nich dzięki Dokii

W katalogu 11 jest Tropikalna kuracja, ale pisze, żeby po 3-5 minutach zmyć. Ciekawe co to daje, bo 3 minuty to niedużo

A ja wczoraj posmarowałam się musem z lawendą. Nawet nie jest zły. Dobrze się wchłania i ładnie pachnie Uwielbiam lawendę Mam 2 szt. w domu i 4 na działce
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 11:28   #1413
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
W katalogu 11 jest Tropikalna kuracja, ale pisze, żeby po 3-5 minutach zmyć. Ciekawe co to daje, bo 3 minuty to niedużo

A ja wczoraj posmarowałam się musem z lawendą. Nawet nie jest zły. Dobrze się wchłania i ładnie pachnie Uwielbiam lawendę Mam 2 szt. w domu i 4 na działce
Ja tą kurację stosuję w zasadzie jako zwykły krem do rąk
Bo tam jest napisane, żeby założyc te rękawiczki do pielęgnacji dłoni oraz zawinąc dłonie w rozgrzany ręcznik.
Nie mam weny, żeby się w coś takiego bawić, poza tym gdzie ja teraz nagrzeję ręcznik albo chociaż te rękawiczki? Chyba nad grillem

Edytowane przez cheneelle
Czas edycji: 2011-07-15 o 11:30
cheneelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 11:33   #1414
rypka85
Zakorzenienie

Witam !
Dziewczyny.Regularnie Was podczytuje kiedyś byłam komsultantką Avonu

Czy któraś z Was ma może LRD i Treselle Mistique i chciałaby może wymienić na inny zapach???Perfumki nie musza być nowe mogą byc używane lub testowane.

NOWY PAŹDZIERNIKOWY WĄTEK!!!!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=648909

NOWY WĄTEK DLA MAMUŚ I DZIECI
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714154
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 11:35   #1415
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
Bo tam jest napisane, żeby założyc te rękawiczki do pielęgnacji dłoni oraz zawinąc dłonie w rozgrzany ręcznik.
Nie mam weny, żeby się w coś takiego bawić, poza tym gdzie ja teraz nagrzeję ręcznik albo chociaż te rękawiczki? Chyba nad grillem

I o to mi chodziło, bo szukam dobrego kremu do rąk, a teraz będzie po 9,90 Widzę też ładny błyszczyk (kat. 11 str. 37) kolor Rose Hues. Chyba pasuje na lato I do tego lakier Rose Quartz

Jednak to prawda, że z czasem Avon wciąga....
Stary 2011-07-15, 11:57   #1416
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość

a i zapomniałam są 2 nowe lakiery: wicked i ruby slippers ale coś mi świtają nazwy - czy to nie aby powrót? bo wydaje mi się że były takie
dobra nie doczytałam jest info w kat o lakierach że to wielki powrót klasycznych kolorów
Mam ten Wicked i nie lubię go, oszukałam się trochę na tym kolorze. W katalogu wydawał się ciemno bordowy. A w rzeczywistości wygląda jak czarny z bordowo-brązowym połyskiem pod światło. Generalnie wygląda jak czarny

Cytat:
Napisane przez Avonak Pokaż wiadomość
(..)
ale już nic nie pisałam do nich, bo szkoda nerwów, dobrze ze to nie było dla klientek. moim zdaniem, pewnie im zabrakło a musieli coś dac aby sztuki się zgadzały....:
nie, pomylili się. On sami z siebie nie dają produktów zamiennych jak coś jest w brakach.

Cytat:
Napisane przez melisska Pokaż wiadomość

A teraz mam pytanie odnosnie olejku wzmacniajacego opaleniznę - kiedyś go zachwalałyście.
Stosujemy go w trakcie opalania ? Dodatkowo używamy kremow z filtrem ? , bo on chyba takowych nie posiada ?
To stosuje się przed opalaniem. Na to zalecają nałożyć jakiś krem z filtrem.
Piszą, że po opalaniu też można dla wzmocnienia opalenizny - widoczny jest jakiś dodatek samoopalacza.

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Zapach rzecz subiektywna, więc oczywiście rozumiem, że innym osobom się podoba
Ja jestem w stanie mówić tylko za siebie, no i ja go nie polecam. Po 15-20 minutach nadal stopy są klejące, żel nie wsiąka i można się na panelach zabić
Ja to po każdym kremie do stóp ślizgam się na podłodze.
Ale ten Morska Bryza dłużej pozostawia niewchłanialną warstwę, to fakt. Ale też i bardziej wygładza stopy. Po innych mam w efekcie suche.
Stary 2011-07-15, 12:04   #1417
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Mam ten Wicked i nie lubię go, oszukałam się trochę na tym kolorze. W katalogu wydawał się ciemno bordowy. A w rzeczywistości wygląda jak czarny z bordowo-brązowym połyskiem pod światło. Generalnie wygląda jak czarny

nie, pomylili się. On sami z siebie nie dają produktów zamiennych jak coś jest w brakach.

To stosuje się przed opalaniem. Na to zalecają nałożyć jakiś krem z filtrem.
Piszą, że po opalaniu też można dla wzmocnienia opalenizny - widoczny jest jakiś dodatek samoopalacza.

Ja to po każdym kremie do stóp ślizgam się na podłodze.
Ale ten Morska Bryza dłużej pozostawia niewchłanialną warstwę, to fakt. Ale też i bardziej wygładza stopy. Po innych mam w efekcie suche.

Ja wczoraj smarowałam stopy musem z lawendą
Jeśli planujemy jeszcze spacery przed snem, proponuję skarpetki
Stary 2011-07-15, 12:09   #1418
sheryl
szeryfcio

Cytat:
A teraz mam pytanie z innej beczki: Czy kobiecie 40-letniej nie wypada malować rzęs czarnym tuszem? Czy używać tylko brązowych?
No coś Ty... Wiek nie ma nic do tego Brązowy zalecany jest blondynkom z jasną oprawą oczu.
Ja jestem blondynką z ciemną oprawą oczu i używam czarnego (w życiu bym się nie dała namówić na brązowy).

Cytat:
Napisane przez wrrxd Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem!
Zamówiłam dla klientki błyszczyk do ust Dazzling Diamond, w paczce przyszedł Clear czy jakoś tak, ale ja nie zczaiłam, bo na szybko pakowałam i dziś mama przynosi mi go i mówi że Pani zamawiała inny, to ja wypisuje formularz zwrotu i sruuu na poczte. Dopiero teraz się zorientowałam że to oni mi zły dali. Co mam zrobić?
Ale co było na nim napisane Dazzling czy Clear? Bo Dazzling też jest przezroczysty, tyle, że z drobinkami, więc jeśli napisane było Dazzling, to się nie pomylili.
W katalogu jest złe zdjęcie.

Cytat:
No ale to dopiero w 12
Ja właśnie szukam jakiejś oczyszczającej. W zasadzie ta sake i ryż jest fajna ładnie ściąga, ale chyba potrzebuję czegoś mocniejszego.
A ta Tajski Kwiat Lotosu to jest peel-off czy taka co się zmywa?
Od sake to już nie ma mocniejszej
Stary 2011-07-15, 12:15   #1419
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
I o to mi chodziło, bo szukam dobrego kremu do rąk, a teraz będzie po 9,90 Widzę też ładny błyszczyk (kat. 11 str. 37) kolor Rose Hues. Chyba pasuje na lato I do tego lakier Rose Quartz

Jednak to prawda, że z czasem Avon wciąga....
Rose Hues Testowałam go w COKu. Piękny kolor tak ładnie się mienił, może nie jest aż tak mieniący się jak w katalogu, ale i tak jest piekny Już jest na mojej wishliście

Uważam, że ta kuracja jest bardzo fajna. Zapach oczywście kwestia subiektywna, ale dobrze działa, więc nie narzekam

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
No coś Ty... Wiek nie ma nic do tego Brązowy zalecany jest blondynkom z jasną oprawą oczu.
Ja jestem blondynką z ciemną oprawą oczu i używam czarnego (w życiu bym się nie dała namówić na brązowy).

Ale co było na nim napisane Dazzling czy Clear? Bo Dazzling też jest przezroczysty, tyle, że z drobinkami, więc jeśli napisane było Dazzling, to się nie pomylili.

Aa... Widzisz to tego nie wiedziałam
To w takim razie już mam mętlik w głowie więc zamówię sobie dwie
A teraz mam pytanie bo w kat. 11 są te perełki do twarzy i chciałabym je mieć dwa razy. Czyli jak zamówię powiedzmy za 299 zł to mogę je kupić 10 razy?
Stary 2011-07-15, 12:18   #1420
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:

Ja też będę używać tylko CZARNEGO TUSZU Tylko mnie w tym utwierdziłyście Dzięki
Stary 2011-07-15, 12:21   #1421
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
A teraz mam pytanie bo w kat. 11 są te perełki do twarzy i chciałabym je mieć dwa razy. Czyli jak zamówię powiedzmy za 299 zł to mogę je kupić 10 razy?
wydaje mi się, że tak ;] w końcu możesz mieć 10 klientek, które akurat to chcą
tylko, że tam jest chyba, że 22,90 przy zakupach z katalogu za 29,90 to w sumie teraz nie wiem... może jednak trzeba kupić jeszcze coś.

Edytowane przez ewula91
Czas edycji: 2011-07-15 o 12:22
ewula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 12:25   #1422
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:

Kochana Ty już lepiej nie kręć się koło grilla, tylko wylecz spokojnie swoją nóżkę Fajnie, że chwalisz ten błyszczyk Rose Hues Biorę
Stary 2011-07-15, 12:28   #1423
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że tak ;] w końcu możesz mieć 10 klientek, które akurat to chcą
tylko, że tam jest chyba, że 22,90 przy zakupach z katalogu za 29,90 to w sumie teraz nie wiem... może jednak trzeba kupić jeszcze coś.
Bo mam tak, że Mamuśka kupuje bransoletkę za 220 zł i ona chce perełki rozświetlajace a ja bym sobie kupiła brązujące I teraz właśnie się pojawiło pytanie czy tak mogę czy nie bardzo

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Kochana Ty już lepiej nie kręć się koło grilla, tylko wylecz spokojnie swoją nóżkę Fajnie, że chwalisz ten błyszczyk Rose Hues Biorę
Grilla Tutuś w weekend robi więc te rękawiczki do kuracji powieszę nad grillem Jeszcze tylko 2 tyg w gipie twardym a później jakieś 2 w miękkim
Stary 2011-07-15, 12:32   #1424
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość

Ja polecam z MM, choć sama jej nie używam, ale kuzynki nastolatek stosuje ją niemal non stop, jest świetna do cery z zaskórniakami i przetłuszczajacej się.
Na moje pytanie czy maseczka z MM nadaje sie do cery trądzikowej nastolatek otrzymalam taka odpowiedź ze strefy:
Szanowna Konsultantko,

W odpowiedzi na Pani pytanie informujemy, że najlepszą serią do cery trądzikowej jest linia Avon Clearskin. Podane w tej linii produkty są odpowiednie dla osób w wieku 14 lat.

Pytalam , bo czytalam tutaj dobre opinie o tej maseczce z MM wlaśnie dla dzialania przeciwtrądzikowego i chcialam odmienić maseczkę dla mojej córci, ale balam sie czy na młodą skorę twarzy nie jest za mocna.Po tej odpowiedzi już sama nie wiem.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość

W końcu dostałam błyszczyk, który chciałam czyli brązowy, po mailu tłumacząc jak krowie na rowie, że chciałam kolor brązowy i mnie nie interesuje, że im się coś pomieszało i pod nazwą brązowego czai się kolor blado różowy

Możesz napisać coś więcej o jaki to błyszczyk chodzi, czy to pomyłka w katalogu, czytam forum, ale widocznie coś przeoczylam,
Stary 2011-07-15, 12:39   #1425
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Bo mam tak, że Mamuśka kupuje bransoletkę za 220 zł i ona chce perełki rozświetlajace a ja bym sobie kupiła brązujące I teraz właśnie się pojawiło pytanie czy tak mogę czy nie bardzo
ahaa... hmm no tam jest tez napisane że oferta działa w stosunku 1:1 czyli na mój rozum () za każde wydane 29,90 sa perełki więc bym tak je zamówiła xD
ewula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 12:43   #1426
jagoda352
Zadomowienie

[QUOTE=cheneelle;28152111]Bo mam tak, że Mamuśka kupuje bransoletkę za 220 zł i ona chce perełki rozświetlajace a ja bym sobie kupiła brązujące I teraz właśnie się pojawiło pytanie czy tak mogę czy nie bardzo

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Bransoletka za 220 zł? A ktora to taka droga?
Stary 2011-07-15, 12:44   #1427
sheryl
szeryfcio

Cytat:

Ciekawe od czego w serii MM bierze się taki "specyficzny" zapach?
błotko morza martwego, algi... algi i wodorosty tak śmierdzą

Cytat:
Jeśli planujemy jeszcze spacery przed snem, proponuję skarpetki
Na ja właśnie smaruję stopy będąc w łóżku, jak już nie mam zamiaru wychodzić z niego

Cytat:

Aa... Widzisz to tego nie wiedziałam
Wiesz, może to też kwestia indywidualna ale ja zauważyłam, że po japońskiej mam najbardziej oczyszczoną i wygładzoną buzię i jest ona też najbardziej agresywna/mocna, to znaczy szybciej niż po innych zaczerwienia się buzia, jak się ją przetrzyma choćby o minutę. Wiele dziewczyn też pisało, że dla ich buziek jest za mocna, wiec coś w tym jest
Stary 2011-07-15, 12:46   #1428
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że spokojnie możesz 2.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 12:46   #1429
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

dare to dazzle
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 12:47   #1430
jagoda352
Zadomowienie

[QUOTE=sheryl;28152528]błotko morza martwego, algi... algi i wodorosty tak śmierdzą

No trudno. Niech sobie śmierdzą Grunt, że pomagają
Stary 2011-07-15, 12:48   #1431
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Na ja właśnie smaruję stopy będąc w łóżku, jak już nie mam zamiaru wychodzić z niego
Ja tak nie mogę, bo MUSZĘ umyć ręce po każdym kremowaniu się, balsamowaniu itp. bo strasznie mnie to denerwuje i jeszcze zawsze się boję, że dotknę włosów i będę mieć tłuste jeszcze szybciej Ja mam zmiękczający krem do pięt(i u mnie klientki też głównie ten zamawiają, rzadko inne) i przy regularnym stosowaniu jest super Po nałożeniu zakładałam skarpetki.
Stary 2011-07-15, 12:48   #1432
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
możesz 7 perełek zamówić jak kupisz tą bransoletkę, tylko pod warunkiem, że ją dostaniesz, bo jest do wyczerpania zapasów
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 12:51   #1433
cheneelle
Zakorzenienie

[QUOTE=jagoda352;28152511]
Cytat:

Dare to Dazzle ze strony 88

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
możesz 7 perełek zamówić jak kupisz tą bransoletkę, tylko pod warunkiem, że ją dostaniesz, bo jest do wyczerpania zapasów
Mam nadzieję, że będzie Bo już nawet tata powiedział, że zapłaci Mamusi za tą "kolejną" błyskotkę, skoro "jest jej niezbędna do życia"
Stary 2011-07-15, 12:52   #1434
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
dare to dazzle

O kurcze To tyle, co ze srebra

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

[QUOTE=cheneelle;28152639]
Cytat:

Dare to Dazzle ze strony 88

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Mam nadzieję, że będzie Bo już nawet tata powiedział, że zapłaci Mamusi za tą "kolejną" błyskotkę, skoro "jest jej niezbędna do życia"

Fajnych masz Rodziców
Stary 2011-07-15, 12:52   #1435
wrrxd
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja tak nie mogę, bo MUSZĘ umyć ręce po każdym kremowaniu się, balsamowaniu itp. bo strasznie mnie to denerwuje i jeszcze zawsze się boję, że dotknę włosów i będę mieć tłuste jeszcze szybciej Ja mam zmiękczający krem do pięt(i u mnie klientki też głównie ten zamawiają, rzadko inne) i przy regularnym stosowaniu jest super Po nałożeniu zakładałam skarpetki.

skąd ja to znam
wrrxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:01   #1436
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wrrxd Pokaż wiadomość
skąd ja to znam
Dobrze, że nie jestem sama
Krem do rąk używam jak już idę spać, w dzień czasami też jak mam bardzo suche dłonie, ale tylko z gliceryną, który się wchłania i mi nie zostawia żadnej tłustej powłoki Ale balsamów, kremów do stóp itp nie umiem zdzierżyć na dłoniach
Stary 2011-07-15, 13:05   #1437
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnych masz Rodziców
Wiem

Czy w serii Planet Spa oprócz tego Lawendowego płynu do kąpieli występują w ogóle żele pod prysznic?
Stary 2011-07-15, 13:06   #1438
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Eee, kochana, ja tego nie robię rękami Nakładam krem na stopy i wmasowywuję stopami. Też nie lubię rąk tłustych.

Zmiękczający miałam często i nie pomógł moim stopom

Teraz chcę zamówić któryś w słoiczku, co tak dziewczyny bardzo polecały.
Tylko nie wiem który: silikonowy, lawendowy czy shea? Który lepszy na suche pięty. Wiem, że zachwalane były wszystkie... ale który z nich najlepiej pomoże piętom
Stary 2011-07-15, 13:07   #1439
wrrxd
Rozeznanie

Cytat:
Eee, kochana, ja tego nie robię rękami Nakładam krem na stopy i wmasowywuję stopami. Też nie lubię rąk tłustych.

Zmiękczający miałam często i nie pomógł moim stopom

Teraz chcę zamówić któryś w słoiczku, co tak dziewczyny bardzo polecały.
Tylko nie wiem który: silikonowy, lawendowy czy shea? Który lepszy na suche pięty. Wiem, że zachwalane były wszystkie... ale który z nich najlepiej pomoże piętom
shea
wrrxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:11   #1440
jagoda352
Zadomowienie

[QUOTE=sheryl;28153080]Eee, kochana, ja tego nie robię rękami Nakładam krem na stopy i wmasowywuję stopami. Też nie lubię rąk tłustych.

Jesteś niesamowita Jak Ty to robisz?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości